Kansallisen itsetunnon nousu - uho, sota, rauha, lankeemus ja lopulta viisauden voitto

Kansallinen itsetunto on osa reviiripuolustautumisen laajaa tilannekarttaa*

Vapaa toimittaja Kari Huhta on aiemmin ollut vahva Naton kannattaja |2 - uskoen, että kansallisen itsetunnon oheen, jopa sijalle tulisi tuottaa ylikansallista ulkoa kaukaa Atlantin takaa tuotettua asevoimaa, turvallisuusajattelua kuin piilotettua uhoa olla leirissä, joka vastakkain asettuu |3 itäistä rajanaapuriamme vastaan.

Nyt kirjoituksessaan [ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008307769.html - ] 05102021 HS' ssa Huhta maalaa "luovutetun markkamme tilalle valuuttana kansallista itsetuntoa", joka taas kansallisena negaationa voisi olla tie kohden itsenäisyyttä kokea juuri omanlaista elämää, oloa kuin katsetta huomiseen valtiosta, jossa asuu itsetietoinen kansa, joka osaa valita puolensa.

Tänään itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi peräänkuuluttaa oloa lännen koneistossa, sen taloudessa, sen riippuvuuksissa kuin sotakoneistoissa. Onko tämä kansallista itsetuntoa itsenäisyydestä olla puolueeton toimija täällä tuon toisen ydinasesuurvallan naapurissa?

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla -

.. olkaamme siis puolueettomia 'hyvien palveluksien tarjoajia' |4 - kaikkiin ilmansuuntiin -kuten TP Sauli Niinistö kansalaistensa ohjaamina muotoilee neuvottelupöytiä, joissa on hyvä istua niin lännestä kuin idästä - konfliktien kiristellessä riitapukareiden hampaita. Tämä lienee sitä parasta kansallista itsetuntoa, olla vaikuttaja.

Suomen itsetunto EU-Euroopassa on vajaa kaksi prosenttia - se on väestöosuutemme järjestelmässä, joka on osa Eurooppaa, ei yksin Eurooppa, kuten laatumedia hienostuneesti haluaa jo ilmaista - unohtaen että Euroopan suurin valtio on Venäjä.

.
Tänään mediasta luodaan West trolling manipulation -ilmiötä!
[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/75566/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree - ]

Se käy tiukasti itään kiinni - järjestelmiin, joissa on huomattavasti suurempi populaatio kuin väestöllisesti vähemmistöisessä lännessä, joka taas puolustautuu "kynsin ja hampain" saavuttamaansa kolonialismin perintöä, jo satojen vuosien takaa. Näin se ei vain enää ole - on idän nousu - kiinalaisten johdolla -sanoo ja toivoo länsi sitten mitä tahansa. Oltaisiin nyt edes rehellisiä itsellemme, eikä oltaisi vain läntenä rakentamassa vastakkainasettelun uhkaa - esimerkkinä tämä ~ https://ukdefencejournal.org.uk/british-carrier-group-joins-huge-international-fleet-in-the-pacific/ - "British carrier group joins huge international fleet in the Pacific" --

-- .. Samoin meillä Suomessa vastakkaisuuden asettelu on hyytävää (esimerkiksi sopinee tämä ~ https://yle.fi/uutiset/3-12128363 - "Kansanedustajat A-studiossa: Energiariippuvuus Venäjästä katoaa 15–20 vuodessa – Matti Vanhanen “Venäjälle käy aika huonosti”) ---

--- --- se ei voi olla meille kansakuntana eduksi, sillä historiasta voimme tietää, ettei kannata liiaksi uskoa yhden suunnan politiikkaan ja väärään valintaan. Jatkosodassa teimme "puun ja kuoren välistä Suur-Suomea salaisesti ihannoivan valinnan (C.G.E. Mannerheimin kuuluisat Miekantuppikäskyt) - tunnetuin seurauksin, oliko sekin sitten kansallista itsetuntoa - jätettäköön entisen HS-toimittajan Huhdan ja lukijoiden pohdittavaksi.

..
TP Sauli Niinistö on oivaltanut monilinjaisen tavan nähdä ulko- ja turvallisuuspolitiikka -

.. Saulin kansallistunnetta hipova itsetunto kulminoituu erinomaisesti tässä:

"Olen suomalainen" -toteamus kun amerikkalainen laatuaviisi The Financial Times kyseli miksi Suomi ei liity Natoon |5 - lännen sotakoneeseen. Niinistö tiesi erinomaisesti että hänet toisellekin kaudelle valinnut kansakunta ei suurena enemmistönä halua Natoon |6 ja vanhan sanonnan mukaan - "puhu sinä, minä pidän hevosta" kansa on puhunut vuosikausia hevosen pitäjänä Natosta ja siihen liittymisen vastustamisesta. Tältä osin kansakuntamme itsetunto on huippuluokkaa -
.
|5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10236535 - jatkolinkki ~ https://www.ft.com/content/0754c814-657d-11e8-a39d-4df188287fff - |E.
.
.. olkaamme valinnastamme ylpeitä, sillä se on sitä parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikka.
.
|E ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/presidentti-niinisto-kertoi-financial-timesille-ajatuksiaan-putinista-natosta-ja-maailmanpolitiikasta-suomalaiset-eivat-kannata-natoa-ja-mina-olen-suomalainen/6935434#gs.cgghzq - MTV-ote otsikosta: " ... "Suomalaiset eivät kannata Natoa ja minä olen suomalainen" ... "

.
BTW. Rauhasta puhuttaessa meidän pisin rauhanjaksomme on ollut Venäjän tsaarin hallitseman Autonomian aika |7- yli 100 vuotta, ellemme sitten ota huomioon lännen valtioiden hyökkäilyjä mantereellemme ja Ahvenanmaalle |8 - Krimin sodan aikana.

Nyt Elämme sitä toiseksi pisintä rauhanjaksoa - vuoden 1944 jälkeen ... tuntuukin joskus huvittavalta, kun silti luodaan uhkaa Venäjästä, jopa energialla kiristelevänä toimittajana, joka ei ole sitä uhkailua siltä osin koskaan esimerkiksi maakaasuntoimitusten osalta tehnyt!

...
41547

2

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      että samaa jargonia

    • Anonyymi

      Luoman naivi usko Sauli Niinistöön hämmästyttää SN itse on natohihhuli pelaten kaksilla korteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe