BMW, Mersu ja Citroen ovat useimmiten hinaukseen. Audi on moottorivikojen kuningas

Anonyymi

BMW, Mersu ja Citroën ovat useimmiten hinaukseen päätyvät automerkit, suomalaistutkimus kertoo – ”Moottorivikojen kuningas” on Audi

POP Vakuutuksen tilastot osoittavat, että BMW, Mercedes-Benz, Citroen ja Audi työllistävät eniten hinausfirmoja.

Useimmiten hinausauto tilataan teknisen vian takia. Huomattavasti harvemmin syynä on onnettomuus. Tässäkin on kuitenkin nähtävissä merkkikohtaisia eroja: Toyotalla yli viidennes hinauksista johtuu kolarista. Kolareiden osuus hinauksista on pienin Saabilla (6,5 prosenttia).

TM

16

125

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ifin mukaan hinausta vaativien vahinkojen määrä on kasvanut jatkuvasti vuosina 2016–2019. Auton iän perusteella vahinkoherkimpiä ovat tilastoissa 9–12-vuotiaat autot.

   Kalliimpien saksalaisten automerkkien suurempi hinausherkkyys liittynee suurilta osin niiden ahkeraan käyttöön. Kun auto on paljon liikenteessä, teknisten vikojen sekä onnettomuuksien todennäköisyys kasvaa.

   Tallissa seisovia Toyotia ja Nissaneita ei hinailla ja tuskin niiden vakuutukseen kuuluu edes hinaus. Kaveri hinaa tarvittaessa.

   • Anonyymi

    Nissanilla ajanut noin 20 vuotta eikä kertaakaan ole hinattu. Tosin kerran oli lähellä aikoinaan kun oli primera alla ja kytkin levisi risteykseen. Sattumoisin huoltoasema jossa korjaamo oli tien toisella puolella. Pääsin nilkuttamaan sinne.
    Qashqaita hinailtiin oikein urakalla muutama vuosi sitten turbon välijäähdyttimien jäätymisen takia ennen kun vika korjattiin. No totakaan ei mulla ollut.


   • Anonyymi

    Ei Toyotan omistajien kannata ottaa hinausvakuutusta, koska sille ei ole käyttöä. Toyotat on hullunvarmoja autoja. Tuota väitettä "premium" autojen suuremmista ajomääristä kuulee usein. Tilastojen mukaan Mersuilla ja Toyotoilla ajetaan eniten kilometrejä. Toisaalta voipi olla niin että Audit ja Bemarit on jo paalissa siinä vaiheessa kun Toyotat on vasta sisäänajettu. Eli niitä rääkätään liikaa ja kun moottori sanoo poks, niin yli 10 vuotiasta "premiumia" ei kannata enää korjata.


   • Anonyymi

    Audin moottorivikaisuutta ei noilla selityksillä pelasteta.


  • Anonyymi

   Mulla on mersu seissyt suurimman osan vuodesta pihalla, aina kun sen käynnistää hirvittää, viimeistään katsastuksessa tulee jostain syystä remonttitarvetta. Volvossa vastaavasti ei mitään ongelmia.

  • Anonyymi

   Euro kakka huuma on levinnyt maailmaan, mutta onneksi Toyota on totta!💸

  • Anonyymi

   Minulla 2004 mallin Baijerin Moderni Wartburg.
   520i , M54B22
   252 tkm.

  • Anonyymi

   Nykyiset Audit ja Bemarit on naapureita varten.

   Toyotat, Mazdat, Hondat, Skodat ja Seatit on kulkemista varten.

  • Anonyymi

   Minulla oli takavuosina Citroen C5 automaattivaihteisena. Kaksi kertaa siitä hajosi vaihdelaatikko ja moottorinohjausjärjestelmäkään ei toiminut kunnolla.

   • Anonyymi

    Hm. Olikohan paljon ajettu? Öljyt vaihdettu laatikkoon? ZF:n askit ovat olleet aika kestäviä. Mikähän teillä? Omassa Pösö 607:ssa oli 4-lovinen automaatti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hm. Olikohan paljon ajettu? Öljyt vaihdettu laatikkoon? ZF:n askit ovat olleet aika kestäviä. Mikähän teillä? Omassa Pösö 607:ssa oli 4-lovinen automaatti.

    Automaatti tuo aina vikaherkkyyttä, monimutkaisempi, antureita, liittimiä ja ohjausyksikkö. Tärkeät asia täytyy pitää yksinkertaisina, silloin ne toimii.


  • Anonyymi

   Ford ei joudu hinaukseen vikojen takia.

   Viimeksi Fordini pantiin hinausauton lavalle, kun ruuvi oli rikkonut eturenkaan.
   Ilmat hiljalleen valuivat renkaasta ulos

  • Anonyymi

   Audit syö öljyä. Pitää olla öljypötti takakontissa aina mukana. Litra kuluu öljyä per tuhat kilsaa, eli joka viikko saa olla lisäämässä. Kannattaa ostaa heti usiampi öljypötti varastoon, jotta on koko ajan öljyä mitä lisätä. Jos öljyllä leikkiminen kiinnostaa, niin osta ihmeessä Audi.

   Audikuskeista näkee heti, mikä on öljytilanne. Joskus Audit matelee alinopeutta ja varoo kaikkea, silloin tietää että öljy vähissä, kun kuski ajelee varovaisesti. Toisinaan Audi ilmestyy taustapeiliin, ja on voimiensa tunnossa, valmiina haastamaan ohitukseen, siitä tietää että öljyä on juuri lisätty ja menohaluja riittää. Kunnes taas jossain vaihees öljy hupenee ja menohalut vähenee..

   • Anonyymi

    Öljynkulutusongelma ei koske 2013 jälkeen valmistettuja Audeja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Öljynkulutusongelma ei koske 2013 jälkeen valmistettuja Audeja.

    Ei pidä paikkaansa. Naapurilla on uudehko 3 vuotta vanha Audi ja öljyä kuluu tasaiseen tahtiin. Ölykanisteri on hänelläkin takakontissa ja aina lähtiessä muistaa tarkistaa öljymäärän.

    Itselläni on 17 vuotta vanha Toyota Prius enkä muista koska olisin öljyjä viimeksi tarkastanut, vaikka tietenkin se pitäisi ajoittain tarkistaa.


  • Anonyymi

   Kaikki europassa tehdyt autot ovat samaa paskaa eurostolaatua, amerikanautoista ei myöskään ole käyttöautoksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nainen kuoli saatuaan Pfizer -koronarokotteen

   BBC: New Zealand woman dies after receiving Pfizer vaccine https://www.bbc.com/news/world-asia-58380867
   Seinäjoki
   267
   7632
  2. Bile-Sanna laittoi ylimielisen insta-viestin

   Nyt se keulii taas. Ylimielinen bile-Sanna kuittailee boomereille. Marinin mielestä muut on retuja paitsi hänen bilejenginsä. Viestin voi tulkita niin
   Maailman menoa
   647
   4016
  3. Pohjanoteeraus tuotannolta

   Juuri, kun kaikki luisti hyvin tuotannon suunnasta, niin sitten tuli tämä huti, että Minna, mitääntuottamaton, hihittelevä puutarhatonttu otettiin tak
   Big Brother
   36
   2515
  4. Onko sulla nainen tunteita vieläkin mua kohtaan

   Nään unia susta ja en voi olla ajattelematta sua 🙂 ja kun välillä ajattelen tuntuu kuin säkin ajattelisit mua kehossa kihelmöi lämpimät aallot ja jo
   Ikävä
   86
   2311
  5. Tänään kerrottiin 1 732 uudesta koronavirustartunnasta

   "Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista kymmenellä ihmisellä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Suomessa
   Maailman menoa
   143
   2109
  6. Rokotevastaiset julistivat sodan Suomelle

   https://www.verkkouutiset.fi/hs-raju-viestitulva-kansanedustajille-se-on-sota-nyt/ "Se on sota nyt!" Rokotevastainen äärioikeisto on julistanut Suome
   Maailman menoa
   395
   1633
  7. Menetit elämäsi rakkauden

   Miltä se mahtaakaan tuntua?
   Ikävä
   88
   1503
  8. Abdulhakim Irfani tuomittiin törkeästä raiskauksesta

   "Yöhoitaja raiskasi asumispalveluyksikön asukkaan useita kertoja". https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cba42110-4436-46bb-a0d5-9d7bc85f1bdb Helsingin
   Maailman menoa
   63
   1415
  9. TTK-tippuja Sita Salminen sai poikkeuksellista palautetta Mikko Leppilammelta: "Tiedättehän te..."

   Mikko Leppilampi oli todellakin tilanteen tasalla suorassa TTK-lähetyksessä. Tsemppiä Sita Salminen, tanssit todella upeasti ja olisit ansainnut jatko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1322
  10. Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi.

   Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi – näin poliitikot reagoivat: ”Pilkkaa sodan jälkeisiä sukupolvia” Pääministeri Sanna Marin julkaisi
   Pori
   212
   1300
  Aihe