Musiatatko Occupy liikkeen?

22

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuosta kauheasti tullut mitään mullistavaa. Joskin kapitalismin on-
      gelmista puhutaan vapaammin.Markkinatalous pitäisi saada paremmin
      hallintaan.

    • Anonyymi

      Mielenosoittajat pitivät leiriä New Yorkissa kaksi kuukautta kunnes poliisi tuli ja hajoitti mielenosoituksen.
      Tiedossa ei ole, mitä sanktioita mielenosoittajille tuli. Nuoriso protestoi pankkien valtaa vastaan ja liike hiipui omia aikojaan.

    • Anonyymi

      Kanasalaiset eivät näe nykymenolle vaihtoehtoja hyväksyvät markkina-
      talouden ehkäpä vihreämpi kapitalismi olisi tulevaisuutta.Matkkinoita
      ei voda tietenkään lopettaa ja alasajaa, siitä seuraisi kansalaisille varmasti
      ongelmia ja levottomuuksia, tuskin kellään on valmiita vastauksia, nykyi-
      sen mallinen kulutus ei voi kuitenkaan jatkua.

    • Anonyymi

      Onko Moskovassa, Pekingissä ja Pjongjangissa ollut valtaapitäviä vastaan suunnattuja mielenosoituksia?
      Millaisia tuloksia noilla mielenosoituksilla on kyetty saavuttamaan?

      Kun "kiistatta fasistisella, militaristisella ja imperialistisella" Venäjällä, kuten tänne kirjoittava nimimerkki-Partacus luonnehti joulukuussa 2019 Suomi24:n keskusteluketjun kommentissaan Vladimir Putinin johtamaa maata, oli taannoin mielenosoituksia, ilahtui Kommunistisen Työväenpuolueen lehden Työkansan Sanomien päätoimittaja kovasti miliisien pamputtaessa mielenosoittajia, sekä muun muassa paikalla omaa toimittajatyötään tehnyttä Suomen Ylen toimittajaa Erkka Mikkosta.
      Työkansan Sanomien päätoimittajan mukaan: "Pamppua tuli, ansaitusti."

      Kyseinen tyhjäpäätoimittaja ei kuitenkaan ole Suomen sisäministeri, onneksemme.

    • Anonyymi

      Aloituksen linkistä:
      "Finanssikriisin jälkimainingeissa he vastustivat suuria tulo- ja varallisuuseroja, pankkien ja suuryhtiöiden valtaa sekä kapitalistista maailmanjärjestystä ylipäänsä."

      Oikeassa asiassa olivat, mutta liike hiipui saamatta juuri mitään lakiin perustuvaa muutosta Yhdysvalloissa.
      Varallisuus- ja tuloerot ovat vain kasvaneet. Kapitalismi loisittuu kaiken aikaa. Ensimmäiset biljonäärit (1 000 mrd euron varallisuus) on kirjattu.
      Saksalaisen kansantalousoppineen Karl Marxin arvaus toteutuu. Pääomien keskittyminen kapitalismissa on lainmukaisuus. Se tapahtuu omistajien tahdosta riippumatta. Pääomien kasaantuminen on eräänlainen syöpä. Kerran tartuttuaan se ei voi pysähtyä.

    • Aloituksen linkistä:
      "Occupy toi eriarvoisuuden agendalle
      Occupy-liike nosti puheenaiheeksi ennen kaikkea taloudellisen eriarvoisuuden kasvun. Vaikka Occupy-mielenosoituksia ei ole juuri järjestetty vuosiin, elämään on jäänyt etenkin liikkeen popularisoima iskulause "We are the 99%".
      Iskulause viittaa varallisuuden keskittymiseen maailman rikkaimman prosentin käsiin.
      – Kaikkihan sen nykyään tietävät, että etupäässä rikkaimmasta megaeliitistä koostuva prosentti rikastuu, varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös globaalisti, sanoo apulaisprofessori Tuomas Ylä-Anttila."

      Siteerauksen tärkein sanoma on omistuksen suuren osan siirtyminen rikkaimmalle yhdelle prosentille maailman väestöstä. Sekin prosenttiosuus kuihtuu eli pääomien keskittyminen jatkuu.
      Karl Marx oli tuhannesti oikeassa esittäessään pääomien kasaantumisen väistämättömän lain.
      Eikä siinä ole kaikki. Vaikka omaisuudet karkaavat todella harvojen käsiin, rikkaimmat kapitalistimaat käyvät joko sotia tai uhkailevat niillä kehittymättömämpiä valtioita kohtaan. Taloudellinen saarto on eräs nykyaikaisen sodan muoto.

    • Anonyymi

      Katsotaanpa miten hänelle tuikiharvinaista rehellisyyttä sillä kertaa osoittanut kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacus arvioi joulukuussa 2019 Vladimir Putinin johtamaa Venäjää.

      Puolueet / Suomen Kommunistinen puolue

      "Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa"

      -

      "Partacus
      18.12.2019 17:32

      Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

      Eriskummallista onkin se, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat kritikoivat ankarasti Venäjän kansalaisia, näiden osoittaessa mieltään Putinin fasistihallinnon politiikkaa vastaan ja puolustelevat sen imperialistista sotapolitiikkaa Ukrainaan kuuluvalla Krimillä ja Itä-Ukrainassa.

      • Kapitalistidiktatuurin edustaja on erehtynyt.
        Ensinnäkään Suomen kommunistit eivät parjaa Venäjän kansalaisia. He tukevat Venäjän kommunisteja toiminnassaan demokraattisen ja sosialistisen Venäjän puolesta.
        Toiseksi tällä foorumilla on esitelty Ukrainan kommunistien näkemyksiä maansa tilanteen normalisoimiseksi.
        Kolmanneksi. Lännen ja Venäjän porvarien keskinäinen propagandasota on heidän


      • Partacus kirjoitti:

        Kapitalistidiktatuurin edustaja on erehtynyt.
        Ensinnäkään Suomen kommunistit eivät parjaa Venäjän kansalaisia. He tukevat Venäjän kommunisteja toiminnassaan demokraattisen ja sosialistisen Venäjän puolesta.
        Toiseksi tällä foorumilla on esitelty Ukrainan kommunistien näkemyksiä maansa tilanteen normalisoimiseksi.
        Kolmanneksi. Lännen ja Venäjän porvarien keskinäinen propagandasota on heidän

        jatkoa edelliseen.

        .... asiansa. Ukrainassa oli muutama vuosi sitten fasistinen vallankaappaus ja josta seurasi tiettyjä tapahtumia, mm. Krimin siirtyminen Venäjälle ainakin muodollisesti parlamentaarista tietä ja sisällissota.
        Venäjän, Suomen ja Ukrainan kommunistit tukevat Minsk 2.0 sopimusta mutta jota Ukraina ei halua laittaa toimeen.
        Yksi asia on varma. Ukraina löi itseään koipeen, ehkä lännen usuttamana. talous on kuralla. Länsi tuo vain aseita ja jotka Ukrainan täytyy kustantaa. Ukrainan kansantuote henkeä kohti on laskenut n. kymmenenteen osaan Valko-Venäjän vastaavasta.

        Kriisin pitkittyessä tarina mutkistuu. Joka tapauksessa Ukrainan kriisi on heidän ja Venäjän porvarien välinen kiista. Mutta mikä muukaan olisi parempi ratkaisu kuin Minsk 2.0.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Kapitalistidiktatuurin edustaja on erehtynyt.
        Ensinnäkään Suomen kommunistit eivät parjaa Venäjän kansalaisia. He tukevat Venäjän kommunisteja toiminnassaan demokraattisen ja sosialistisen Venäjän puolesta.
        Toiseksi tällä foorumilla on esitelty Ukrainan kommunistien näkemyksiä maansa tilanteen normalisoimiseksi.
        Kolmanneksi. Lännen ja Venäjän porvarien keskinäinen propagandasota on heidän

        Ja oiotaanpa sitten pienen tauon jälkeen kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen ikävän patologiseksi äitynyttä valehtelua.


        "Toiseksi tällä foorumilla on esitelty Ukrainan kommunistien näkemyksiä maansa tilanteen normalisoimiseksi."

        Sinähän esittelit toisessa keskusteluketjussa myönteiseen sävyyn ukrainalaisen kommunistin Petro Symonenkon vaatimuksia Venäjälle Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksen vuoksi asetettujen sanktioiden poistosta ja niiden suuntaamista sen sijaan Ukrainaa vastaan, eli rikokseen syyllistyneen Venäjän fasistihallinnon toimien hyväksymistä lopettamalla sille asetetut sanktiot samalla kun, se tietysti samalla saa pitää rosvoamansa Ukrainaan kuuluvan Krimin, kun taas rikoksen uhrina olevaa Ukrainaa tulee rangaista vielä lisää.


        Venäjän federaation kommunistinen puolue duumassa on pelkästään Putinin fasistihallinnon puudeli.
        Vai onko joku huomannut puoluetta johtavan Gennadi Zjuganovin kritikoivan Putinin fasistihallintoa vaikkapa sen imperialistisesta sotapolitiikasta Ukrainassa?

        Venäläisten, suomalaisten ja ukrainalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden Kremlin fasistihallinnon edessä konttaaminen jatkuu aivan kuten Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin aikaan.


    • Occupy liike kuoli.
      Liike nosti esiin USA:n ja maailman oligarkian räikeän riiston näkyville. Liike kuoli mutta liikkeen teesit elävät ja muhivat miljoonien ihmisten mielissä, eikä vain USA:ssa vaan ympärimaailmaa.
      Occupy ei kyennyt järjestäytymään pysyväksi vasemmistolaiseksi liikkeeksi. Ehkä USA:n porvarien pelottelu sai liikkeen hajoamaan. Demokraattinen liike pyrkii kuitenkin kerran alettuaan uusiintumaan.

      Edelliseen analyysiin on selvät perusteet.
      USA:ssa on ilmiannettu internettiin laajoja Yhdysvaltain vakoilutoimia, jotka kohdistuvat paitsi vasemmistolaisiin myös liittolaisporvarihallituksiin ja jopa naton päämajaa on vakoiltu (vakoillaan edelleen?). Tunnettu paljastaja Eric Snowden, suuri rauhanaktivisti, joutunee elämään maanpaossa lopun ikäänsä.

      Pariinkin otteeseen maailmalla on paljastettu suuria rikkaiden veronkiertojärjestelmiä. Niitä on veronkiertokeitaissa valtiona Luxemburg, EU:n jäsen, Hollannin pankit, Englannin verokeidassaaret jne.. Rikkaiden veronkierto merkitsee vajausta valtioiden budjeteissa.

      Nämäkään paljastukset, jotka kertovat oligarkkiporvarien metkuista työväestöä vastaan eivät ole vielä muuttuneet joukkoliikkeiksi vaatimuksilla lakien noudattamiseksi.

      EU järjestää silloin tällöin kovasanaisia kokouksia mutta mitään ei tapahdu. Veronkierto saa jatkua eu-porvareiden asettumasta vastaan. Laki on siten sellainen kuin miljardöörit sen tulkitsevat. Auta armias, jos palkkatyöläinen tai pienyrittäjä sentinkin pihistää niin jopa kova melu.

      Occupy liike on sentään jotain saanut aikaan. Muutokseen tarvitaan laajojen joukkojen liikehdintää oikeudenmukaisuuden puolesta.

    • Anonyymi

      Aloituksen linkistä:
      "– Kaikkihan sen nykyään tietävät, että etupäässä rikkaimmasta megaeliitistä koostuva prosentti rikastuu, varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös globaalisti, sanoo apulaisprofessori Tuomas Ylä-Anttila.
      Hän tutkii Helsingin yliopistossa yhteiskunnallisia liikkeitä ja kansainvälistä ilmastopolitiikkaa.
      Globaalin talouden eriarvoisuus ei ole kymmenessä vuodessa kadonnut mihinkään, mutta finanssikriisin ja sitä seuranneiden protestien jäljiltä se on entistä enemmän agendalla."

      Eriarvoistuminen tunnetaan Suomessakin. Rikkain prosentti maailman väestöstä rikastuu. Alin kymmenys köyhtyy. Välissä oleva väestön osa pysyy paikallaan.
      Pääomien ja varallisuuden kasaantumisen laki kapitalismissa myönnetään. Sitä ei lievennä miljardöörin yhden miljoonan lahjoitus hyväntekeväisyyteen.
      Tämänkään tiedon valossa ei tapahdu mitään.
      Rikkaiden rikastumista siivittää veronkiertorikollisuus, josta osa on tehty lailliseksi eli verosuunnitteluksi.

      Mitäänkö ei tapahdu. Väki ei ole kadulla osoittamassa mieltään mutta toisaalta marxilaisuus hakeutuu ihmisten takaraivoon. Kapitalismi kehittyy siten kuin Karl Marx 1800 luvun puolivälin tienoilla totesi. Yksityinen pääoma valtoimenaan kasaantuu yhä harvempien käsiin omistajien tahdoista riippumatta. Kun joku muu sivullinen kuin valtio tulee ottamaan osan työvoiman tekemästä työn tuloksesta niin kasaantuminen toteutuu väistämättä.
      Minne ylijäämä suuntautuu? Pahimpaan mahdolliseen. USA naton ääritorvena on vaatinut sotilaskulujen korottamisesta 2 prosenttiin kansantuotteesta. 2 prosenttia työn tuloksesta aiotaan heittää Kankkulan kaivoon. Se tekee satoja biljoonia maailman mitassa.
      Maailmalla tulee tapahtumaan lähiaikoina. Tavallisen rahvaan huuto "ihanille natosodille" vaimenee. Kansat tulevat vaatimaan oikeudenmukaisuutta.

    • Anonyymi

      Uskaltaisin väittää, että sotapropaganda on sumentanut proletaarien päitä. Naton sotamahti on suorastaan palvonnan kohde.
      Siksi kai Suomessa on keksitty taistolaisliikkeen halventaminen, jonka avulla oletetaan sodan hyväksynnän lisääntyminen. U. Kekkosen halveksunta kuuluu samaan kastiin.

    • Occupy protestiliike syntyi 17.9.2011 Walle Streetillä New Yorkin suurpankkikadulla talouslaman jälkimainingissa.
      Mielenosoittajat lähtivät kritisoimaan talouden, pankkien valtaa ihmisiin. Heidän mielestä talous epäonnistui hallinnon alistumisesta pankkien saneluun.
      Perusnäkökohta mielenosoittajilla on lähellä suomalaista taistolaisliikettä 1970 luvulla.
      Lisäksi mielenosoittajat vaativat ikään, ihonväriin. sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvan syrjinnän lopettamista. Myös tämä agenda oli esillä taistolaisliikkeessä.
      Työelämässä occupy vaati vapaita ammattiliittoja sitovia työehtosopimuksia ja parempaa terveydenhuoltoa. Aivan kuten suomalaistaistolaiset aikaisemmin.

      Mielenosoittajat päätyivät työväenliikkeen tunnuksiin olematta marxilaisia. Yhteiskunta-analyysi ymmärrettiin oikein. Liikkeen lakkautuminen puolestaan johtui siitä, ettei heillä ollut marxilaisuuden tuntemusta tai se oli heikko.

      Occupy liike oli USA:ssa vuosikymmeniin mittava, demokraattinen kansalaisliike.
      Liikkeen sanoma oli oikeudellinen ja tappiostaan huolimatta sen teesit ovat ajankohtaisia. Lännessä on useita kansallisuusvihaan perustuvia puolueita. Occupy torjui kansallisuusvihan ja siten yhtyi ihmiskunnan yhteisyyteen.

    • Anonyymi

      Vain 25 % väestöstä kannattaa nato-jäsenyyttä.

    • Occupy Wall Street tarkoittaa; vallataan Wall Street, yhdysvaltalaisen pääoman merkkimajakka. New Yorkin pörssi sijaitsi parin korttelin päässä.
      Poliisi hajoitti leirin marraskuussa.
      Helsingissä eduskuntataloa vastapäätä sijaitsi suomalainen Occupy-leiri. Leiriläisten huolena oli talouskriisin taakanjaon oikeellisuus.

      1970 luvulla Yhdysvalloissa astui talouspolitiikan keskiöön tulojen eriarvoistuminen. Rikkain kymmenys rikastui, muu väestönosa pysyi paikallaan tai taantui. Trendi jatkuu edelleen.
      Suomessa tapahtuu kansan sitä huomaamatta sama trendi mutta pienemmissä tuloluvuissa. Ensimmäinen miljardööri on ilmestynyt.
      Yhdysvalloissa monilla aloilla estetään ammatillinen järjestäytyminen. Siellä paikallinen sopiminen eli isäntävalta on todellisuutta.
      Suomessa Sipilän hallitus yritti kurittaa ay-liikkeen muodolliseksi esineeksi ja nyt pääoman EK-järjestö ajaa voimakkaasti ay-liikkeen lakkauttamista.

      Työmarkkinakentällä omistajat kaappaavat tai aikovat kaapata täydellisen isäntävallan työmarkkinoilla. Se johtaisi demokratian jyrkkään kaventumiseen. Työntekijän asema saatettaisiin sotia edeltäneeseen tilaan.
      Naton sotaisuus ja ammattiliittojen kieltämistrendi kulkevat rinnakkain. Työväestöllä ei ole varaa nukkua Ruususen unta. On mentävä eteenpäin ja tyrmättävä eriarvoistumisen jatkuva kasvu.

    • Anonyymi

      Nato on demokraattisten valtioiden puolustusjärjestö jossa Suomenkin
      kuuluisi olla mukana. Suomen tulisi päästä eroon viimeinkin ikävästä Suo-
      mea leimaavasta "suomettumisleimasta". Sauli Niinistö on presidenttikau-
      tenaan pitänyt Nato-jäsenyyttä avoimena mahdollisuutena Suomelle.
      40 prosenttia suomalaisista vastustaa vielä Nato jäsenyyttä osoittaa et-
      tei väestön enemmistö kuitenkaan vastusta Nato-jäsenyyttä.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12161285
      USA haluaa australialaisen Julian Assangen tuomittavaksi maahansa.
      Assangen rikos on hänen paljastuksensa Yhdysvaltain hallinnon ja salaisten palveluiden rikoksista, joita hän vuodatti internettiin viime vuoisikymmenellä.
      Normaali kansalainen pitää Assangea kansallissankarina. Myöhemmin Eric Snowden paljasti myös USA: hallinnon metkuja. Häntäkin vaaditaan tuomiolle mutta Venäjä ei luovuta häntä.

      • Anonyymi

        Nyt E.Snowden voisi ruveta paljastelemaan Venäjän metkuja, ja niitähän riittää.


    • Anonyymi

      Afganistaniin povataan nälänhätää sen jälkeen kun USA jäädytti maan varat ja useimmat kehitysapujärjestöt käskettiin antamasta maalle enää tukea.

      Yhdysvaltalaisen Elon Muskin varallisuudesta riittäisi 2 % ratkaisemaan maailman nälänhädän.
      Yhdysvallat propagoi Afganistanin nälänhädästä kertomatta sitä, että on itse sen aiheuttaja

    • Anonyymi

      Riippu talibanien hallinnosta, jos se jatkaa ihmisoikeuksien raakaa pol-
      kemista kaikenlainen raha-apu vain vahvistaisi talibanien valtaa, mihin
      se käyttäisi rahat ? Aseisiin aivan varmasti kansaa vastaan.

    • Anonyymi

      Luullaanko, että syväuskoinen kansa unohtaa uskonnot aseiden voimalla!
      Jos Afganistan kuristetaan nälkäkuolemalla niin ketä jää pelastettavaksi.
      Yhtälö on mahdoton.
      Millään valtiolla ei tulisi olla oikeutta pimittää alueellaan olevia toisen valtion varoja. Se on valtiollinen rikos vailla vertaa. On rikos syyttää Afganistania nälänhädästä kun se on toinen naton sotakeino.

      Nato yritti tykeillä länsimaistaa maata. Tulos oli päinvastainen. Ammusten sijaan maa tarvitsee ensinnäkin varansa itselleen, teollisuutta, korkeaa sivistyslaitosta, ulkopuolista apua propagandassa uskontojen mielettömyyttä vastaan.
      Tietoisten ihmisten ei tulisi lähteä pakoon vaan toimia maassaan oikeuden ja totuuden puolesta. Työväenliike nousi vainoista riippumatta. Afganistan nousee kristinuskon rinnakkaisuskonnosta riippumatta.
      Ulkoa suunnatut sodat hidastavat kehitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe