Oulun Kärpät, kestääkö kulissi pitkään junioripuolella?

Anonyymi

81

11225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samat ongelmat on joka puolella Suomea.. Heti mulle kaikki asenne. Ainoat syylliset on pelaajien vanhemmat joista on tullut omien kakaroidensa edunvalvojia. Se näyttää pilaavan kilpakiekon

      • Anonyymi

        Lapsen edun valvonta on vanhemman perustehtävä, heti hedelmöittymisen jälkeen. Se ei voi olla ongelma valmentajalle tai seuralle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapsen edun valvonta on vanhemman perustehtävä, heti hedelmöittymisen jälkeen. Se ei voi olla ongelma valmentajalle tai seuralle.

        Mikään edunvalvonta ei kuulu vanhemmalle vaan kristillinen kasvatus. Edunvalvonta kuuluu pelaaja yhdistykselle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään edunvalvonta ei kuulu vanhemmalle vaan kristillinen kasvatus. Edunvalvonta kuuluu pelaaja yhdistykselle

        Pelaajayhdistys edustaa liiga- ja Mestispelaajia, ei junnuja. Kyllä vanhemman itseoikeutettu tehtävä on valvoa lapsen etua, reilun kilpailun ja pelin hengessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikään edunvalvonta ei kuulu vanhemmalle vaan kristillinen kasvatus. Edunvalvonta kuuluu pelaaja yhdistykselle

        "Kristillinen kasvatus".

        Huh huh :D. LOL


    • Anonyymi

      Pelaajien vapaasta liikkumisesta on vähemmän haittaa kuin siitä, että pelaajien liikkumista rajoitetaan. Jos jossakin tehdään hyvää työtä, kasvaa pelaajien määrä ja päinvastoin. Kilpailun rajoittamisesta ei yleensä ole seurannut mitään hyvää.

    • Anonyymi

      En tiedä mitä Oulussa on meneillään, mutta pitäisi sitä pystyä sitoutumaan koko kaudeksi yhteen joukkueeseen.

      • Anonyymi

        Kyllä varmasti pitäisi ja olisi hyvä, mutta jos lapsi/nuori kärsii joukkueessa, on kohtuutonta edellyttää roikkumaan väkisin joukkueessa.


    • Anonyymi

      Seurasiirtoja pyritään rajoittamaan lasten edun nimissä valtakunnallisesti. Jos lasten etua halutaan ajaa, niin seurasiirrot tulisi tehdä mahdollisimman helpoksi. Harva vanhempi alkaa kevyin perustein vaihtamaan kesken kauden lastaan joukkueesta toiseen. Paska toiminta johtaa pelaajakatoon, ei siinä sen kummenpaa.

      • Anonyymi

        Naulan kantaan!


    • Anonyymi

      Voisiko joku referoida jutun, koska ei satu olemaan tunnuksia?

    • Anonyymi

      Kärpät 46 ry:n toi­min­nan­joh­ta­ja Mika Pie­ni­nie­mi tyrmää pa­lau­te­ryö­pyn: "Kas­vot­to­mat hiiret vin­ku­vat"

      Pieniniemi muistuttaa, että jokaisesta mukana olevasta seurasta täytyy itsestään löytyä ryhti, tahti ja puhti.

      Mika Pieniniemi muistuttaa, että luottamus on yhteistyön perusta.

      Mika Pieniniemi ei purematta niele palauteryöppyä, joka kohdistuu Kärppien rooliin seurayhteistyössä.

      Palauteryöpystä voit lukea tarkemmin tästä jutusta, jota varten Kaleva haastatteli edustajia kuudesta eri seurasta.

      Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja muistuttaa, että ensimmäinen yhteistyökausi alkoi vasta 1. toukokuuta 2020 ja koronan takia kaikki tyrehtyi kesken kauden. Pieniniemen mukaan sopimukseen kirjattuja "yleviä tavoitteita" ei ollut mahdollista toteuttaa tämän takia.

      Ennen kuin Pieniniemi on kuullut muiden antamasta palautteesta, hän sanoo uskovansa seurayhteistyön toimivuuteen.

      – Minun on pakko uskoa siihen. Se on ainoa keino, millä pystymme järjestämään toimintaa järkevästi. Ei ole kenenkään intressi, että pelaajat pakkautuvat yhteen seuraan. Toimiva lähihallitoiminta on ensiarvoisen tärkeää koko alueen kiekkoilulle. Seurayhteistyöllä pyritään ihan oikeasti säilyttämään alueen pienten seurojen elinvoimaisuus. Se, että seuroilla olisi toimintaa kiekkokouluista aina sinne alle 15-vuotiaiden joukkueisiin saakka.

      Kärpät 46 ry:llä on yhteistyössä seurajohtajien puheenjohtajuus. Pieniniemi käyttää asiasta ilmaisua: "Me olemme sateenvarjon kantajia tässä yhteistyössä".

      Tunteet tulevat pintaan, kun Pieniniemi kuulee nimettömästä palautteesta, jonka kohteeksi hän joutuu suoraan itsekin.

      – Vai on minulla lehmänmuisti! Tuo on valhe, ihan pötypuhetta! En ole ihminen, joka lähtisi ikinä missään tilanteessa kostamaan mitään, jos joku arvostelee minua. En varsinkaan lasten kautta. Se joka tuollaista väittää, ei tunne minua ihmisenä yhtään.

      – Olen ollut 11 vuotta tässä tehtävässä, enkä ole ollut yhtenäkään vuonna ollut valitsemassa pelaajia U16- tai U18-joukkueisiin. Seurayhteistyössä suurinta valtaa käyttää neuvottelukunta, jossa on mukana seitsemän seuran puheenjohtajaa. Pieniniemi ei tee yhtään päätöstä. Olen mukana ohjausryhmässä, jonka tehtävänä on valmistella päätöksiä neuvottelukunnalle.

      "Vai on minulla lehmänmuisti! Tuo on valhe, ihan pötypuhetta!"

      Aavistuksen verran rauhoituttuaan Pieniniemi painottaa, että yhdessäkään seurassa yksikään ihminen ei ole tehnyt niin paljon seurayhteistyön eteen kuin hän.

      – Jos jollakin on jatkossa asiaa, mielelläni keskustelen asioista kasvotusten. Luottamus on yhteistyössä aina kaiken aa ja oo. Teemme tätä lasten parhaaksi. Minua harmittaa, että me aikuiset sotkemme tämän.

      Myös Kärpät 46 ry:n puheenjohtaja Pasi Backman tyrmää lehmänmuistiväitteet.

      – Tuo on täysin perätön väite. Olisi kiva kuulla, mikä tällaisen väitteen taustalla on.

      Suurinta osaa yhteistyöseuroista hiertää se, että Kärpät haalii ja houkuttelee parhaita pelaajia itselleen pienistä nassikoista lähtien. Aihe saa Pieniniemen pulssin kohoamaan uudelleen. Hän takoo nyrkkiä työpöytäänsä kuvaannollisesti ja painottaa, ettei tällainen toiminta ole hyväksyttävää.

      – Meidän jokainen toimihenkilö valmentajista joukkueenjohtajiin ja huoltajiin saakka tietää, ettei tällaista toimintaa suvaita missään mittakaavassa.

      – Minun on pakko luottaa siihen, ettei kalastelua tapahdu. Jos kuulen edes huhuja sellaisesta toiminnasta, pyydän valmentajan välittömästi tänne toimistooni. Yhden kerran olen näin joutunut myös toimimaan, mutta silloin valmentaja kielsi tällaista tapahtuneen.

      "Meidän valmentajamme eivät saa antaa edes missään sivulauseessa viestiä, että meillä on tilaa."

      Pieniniemi muistuttaa, että Kärppien juniorivalmentajat saavat jatkuvasti soittoja lasten vanhemmilta, jotka haluavat tuoda jälkikasvunsa Kärppiin pelaamaan.

      – Meidän valmentajamme eivät saa antaa edes missään sivulauseessa viestiä, että meillä on tilaa.

      Pieniniemi sanoo, että alkuperäisessä sopimuspaperissa on paljon kohtia, joita täytyy tarkentaa.

      – Tämä on seitsemän seuran näpeissä, ei mikään Kärppien show. Pelkällä sopimuspaperilla ei tule valmista. Tämä vaatii työtä kaikilta ja jokaisen seuran sisällä. Jos annamme mennä tämän villiksi, meillä on kohta alueella enää 2–3 seuraa, jotka pystyvät toimimaan.

      – Jokaisesta mukana olevasta seurasta täytyy löytyä ryhti, tahti ja puhti. Muuten yhteistyöjunan viimeinenkin vaunu on aina vain kauempana saavuttaa. Yhteistyössä kannattaa muistaa kahden suunnan katu: "Minkä annan, sen saan". Ei ole olemassa yhteistyötä, joka pelastaa oman velttoilun.

      Pieniniemi lausuu vielä lopuksi muutaman painavan sanan.

      – Laita sinne, että kasvottomat hiiret vinkuvat.

      – Kärpät jatkaa ilman muuta seurayhteistyötä, mutta minä en aio pakottaa enää jatkossa päätäni tällä yhteistyöllä.

    • Anonyymi

      Kaleva kysyi kuudesta eri jääkiekkoseurasta, miten seurayhteistyö toimii käytännön tasolla. Vastaajia oli yhteensä kymmenen. Heistä ainoastaan Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi oli halukas vastaamaan kysymyksiin omalla nimellään. Moni vastaaja sanoi pelkäävänsä, että epäkohtien nostaminen esiin julkisesti haittaisi omaa tai jälkikasvun urakehitystä.

      Kiekko-Oulu ry oli ainoa seura, jolta ei kysytty yhteistyön toimivuudesta. Perinteikkään oululaisseuran toiminta rajoittuu tällä hetkellä lähinnä kiekkokouluihin.

      Moni seuroista syytti Kärppiä siitä, etteivät yhteisesti sovitut pelisäännöt toteudu. Sen takia Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemen ajatukset ovat omassa jutussaan, jonka voit lukea täältä.

      Kuinka seurayhteistyö toimii?

      – Eihän se toimi millään tasolla. Mitään asioita ei ole viety sovitusti maaliin. Syitä siihen on toki monia koronasta alkaen.

      – En tiedä, onko mikään muuttunut ainakaan positiivisempaan suuntaan.

      – Seurayhteistyö on kuin pikkulasten hiekkalaatikko. Jatkuvasti riidellään jokaisesta asiasta ja puukotetaan toisia selkään.

      – Tämä nykyinen malli on täysin fiasko. Asiat olivat ennen jopa paremmin, vaikka sen ei pitäisi olla edes mahdollista.

      – Mikä seurayhteistyö? Seurojen välistä tiedonsiirtoa ja yhteistyötä piti sopimuksen mukaan lisätä, mutta niin ei ole tapahtunut.

      – Me olemme niin pieni toimija tässä yhteistyössä, että ei se vaikuta toimintaamme millään tavalla merkittävästi.

      – Seurayhteistyö toimii meidän kannaltamme hyvin. En lähde kommentoimaan tähän asiaan mitään muuta.

      Miksi yhteistyö seurojen välillä ei toimi?

      – Suurin ongelma on, ettei tämä ole kenenkään näpeissä.

      – Mika Pieniniemi ja Pasi Backman (Kärpät 46 ry:n puheenjohtaja ja seurayhteisön neuvottelukunnan puheenjohtaja) vetävät tätä hommaa Kärppien piikkiin. Heillä on lehmänmuisti. Jos joku kyseenalaistaa heidän toimintaansa tai päätöksiään, se kostautuu todennäköisesti jollain tavalla myöhemmin.

      – Valmentajien ja muiden vastuuhenkilöiden päätöksiä ohjaa valitettavan usein oma ego tai oman lapsen tai seuran etu.

      – Kärpät kerää kermat toisista seuroista jo ihan pienissä junnuissa.

      – Sovituista asioista juuri mikään ei ole toteutunut.

      – Pienten junioreiden seurasiirtoja tapahtuu edelleen, vaikka ne ovat sopimuksessa kielletty ilman painavaa perustetta.

      – Korona-aika on näkynyt myös Kärppien juniorimäärissä. Siellä eivät ole olleet ryhmät täynnä, joten tietyt valmentajat ovat kalastelleet oma-aloitteisesti pelaajia muista alueen seuroista. Se on puolestaan johtanut domino-efektiin toisaalla. Kärppien ryhmäkoot ovat kasvaneet värväyksillä välillä niin suuriksi, ettei kaikille löydy pelipaikkaa. Sitten ollaan taas syvällä liemessä, kun osa pelaajista yrittää siirtyä toisaalle, eikä siirtyminen ole niin yksinkertaista, kun joku toinen seura yrittää noudattaa sopimusta.

      – Pelaajasiirrot tapahtuvat edelleen Kärppien suuntaan. Valmennusvastaavien ryhmän tehtävänä oli käsitellä ja tarkastella jokainen pelaajasiirtoja koskeva pyyntö. Homma on mennyt siihen, että vaikka valmennusvastaavien ryhmä katsoisi, ettei siirrolle ole kunnollisia perusteita, joku taho kävelee lopulta päätöksen yli. Esimerkiksi pelaajan vanhempi soittaa suoraan Pieniniemelle, joka sopii siirrosta seuran puheenjohtajan kanssa. Osa puheenjohtajista on sellaisia, että he ovat oman tilanteensa takia kieli pitkällä Kärppien suuntaan.

      – Kärpissä kukaan ei tunnu valvovan, mitä juniorivalmentajat puuhaavat. Siellä on valitettavasti valmentajia, joille ei sovi se, että oma joukkue ottaa kuonoon alueen muilta seuroilta.

      – Kaikkien alle 15-vuotiaiden seurasiirtojen piti tulla valmennusvastaavien käsiteltäväksi, mutta sekään ei toteudu. Pelaajia siirtyy salakavalasti ja mitä ihmeellisimpiin syihin vedoten.

      – Arkiseen työhön piti tulla yhteisiä valmennuslinjauksia ja toimintasuosituksia, mutta niin ei ole tapahtunut.

    • Anonyymi

      Moni sanoo, ettei yhteistyö ole kenenkään näpeissä.

      – Lasten harrastuskustannuksia oli tarkoitus tasata ja harmonisoida. Käsittääkseni tämän eteen tehdään töitä, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut.

      – Seurajohtajien puheenjohtajuus annettiin Kärpille, joten siellä puheenjohtajan tai jonkun muun pitäisi olla priimusmoottorina koko toiminnassa. Kärppien puheenjohtaja tuskin tietää yhtään, mitä kentällä tapahtuu. Tuskin tietää myöskään Kärppä-säätiö, joka oli voimakkaasti ajamassa tätä yhteistyötä.

      – Seurayhteistyön yksi tärkeimmistä tavoitteista oli, että alle 15-vuotiaiden joukkueet saisivat kovia, kehittäviä pelejä keskenään alueella. Eihän se onnistu, kun Kärpät houkuttelee parhaat pelaajat itselleen muista seuroista. Samalla alueen laadukas pelaajatuotanto supistuu vääjäämättä, koska yhdessä tai parissa joukkueessa kaikille parhaille on mahdoton tarjota samanlaista vastuuta.

      – Turha tästä on Kärppiä yksin syyttää. Vikaa on kaikissa seuroissa, mutta ei samassa mittakaavassa.

      – Seurayhteistyö on ideana hyvä, mutta valitettavasti moni ei ole tajunnut, kuinka paljon vaatii työtä saada tällainen toimimaan.

      – Veikkaan, että alueelta ei tule kohta huippujunioreita enää lähivuosien malliin, koska valmentajien ammattitaito ei ole tietyissä kriittisissä ikäluokissa vaadittavalla tasolla. Kärpissä pesteihin valitaan ennemmin oma tuttu kuin valmentajakursseja käynyt kokenut osaaja.

      Onko seurayhteistyössä hyviä asioita?

      – Seurojen valmennusvastaavien yhteydenpito on parantunut.

      – Tietyissä juniori-ikäluokissa yhteistyö toimii oikeasti hyvin.

      – Ruohonjuuritasolla hommat toimivat ihan hyvin.

      – Turhat pienten lasten seurasiirrot ovat vähentyneet. Alueen seurojen välillä taisi siirtyä ennen vuosittain noin 50–60 pelaajaa, nyt luku on jotain 20–30.

      – Olemme saaneet alueelle lisää SM-sarjajoukkueita vanhempiin ikäluokkiin tälle kaudelle.

      Yhteistyön tulevaisuus?

      – Yhteistyö olisi ensiarvoisen tärkeä saada toimimaan. Tarvittaisiin uusia henkilöitä ja uusia tuulia, jotta yhteistyö olisi aidosti mahdollista saada toimimaan.

      – Vaikea nähdä, että seurayhteistyö tulisi jatkumaan. Tämä koko homma uuvuttaa pienempien seurojen toimijoita.

      – Seurayhteistyö ei tule varmasti jatkumaan, ei ainakaan tällä tavalla. Saa nähdä, pystytäänkö tätä ensimmäistä viisivuotiskautta viemään edes loppuun.

      – Tarvitsemme toimivaa seurayhteistyötä. Lajien välinen kamppailu harrastajista on jo haaste myös jääkiekolle. Siihen pystymme vastaamaan parhaiten yhteistyöllä.

      – Tässä on mukana seitsemän seuraa ja kaikki ajavat omia etujaan. Aito yhteistyö voisi toimia vain, jos siellä yhteistyön yläpäässä olisi yksi tai pari puolueetonta henkilöä, jotka laittaisivat hommat toimimaan.

      – Yhteistyötä pitäisi johtaa ja valvoa puolueettoman ihmisen.

      – Hirveän vaikeaksi on tehty lasten siirtyminen seurasta toiseen. En tiedä, onko tämä kokonaisuudessaan hyvä juttu. Näissä asioissa pitäisi käyttää maalaisjärkeä.

      – Vanhat antipatiat henkilöiden ja seurojen välillä pitäisi saada siivottua pois. Sen jälkeen yhteistyö voisikin toimia.

      • Anonyymi

        Kiitos tiivistelmästä. On tuo jääkiekko tunnelaji.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiivistelmästä. On tuo jääkiekko tunnelaji.

        Ennen partiossa kaikki otettiin mukaan ja jokainen sai vuolla sormensa haavoille


    • Anonyymi

      Tässäkin kuten Oulussa yleensä on sisäpiiri ongelma.

      Pieni joukkio ihmisiä johtaa ja hallitsee suurta massaa. Kuvitellaan että ollaan messiaita ja meitä ei itse laaditut ohjeet koske. Suurin ongelma on että kaikki perustetaan johdon luomaan putkeen, kaikki kärjen edun suojelemiseksi.

      Kärkiseura, eli Miku ja Paku etsii heille sopivat alaiset, Valmennuspäällikkönä itse tietenkin, siihen sopivat tarkkailijat ja valmentajat jotka toteuttaa johdon luomaa suunnitelmaa. Lokeroidaan pelaajat ja seurat joukkueineen, vanhemmat mukaan tottakai, muutoksille tai eriäville mielipiteille ei ole tilaa. Suositellaan lupaavat pelaajat liigalle, muille ei niin väliä. Peliaika pelaajille tasan niin että kärki pelaa varmasti reilusti, tuloksesta huolimatta, ”putken” ulkopuolella olevat voi istua poppareilla kunhan maksavat kiltisti maksut.

      Kaikki yhdessä kustantamaan majupelaajien uraa!

      • Anonyymi

        Lisäksi omille pojille ja mukavien kaverien jälkikasvulle järjestellään etuja mm. Oy:n junnusopimuksia. Ei ihme että Kärppien toiminta sylettää jo puolessa Suomessa niin paljon ettei seuraan ole enää vuosiin siirtynyt maakunnasta lupaavia junioripelaajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi omille pojille ja mukavien kaverien jälkikasvulle järjestellään etuja mm. Oy:n junnusopimuksia. Ei ihme että Kärppien toiminta sylettää jo puolessa Suomessa niin paljon ettei seuraan ole enää vuosiin siirtynyt maakunnasta lupaavia junioripelaajia.

        Totta.Muutama nimi hyppäsi heti silmille joitten vanhemmat ovat ry toiminnassa mukana. Mitähän etuja pelaajat saa näistä sopimuksista? Varusteita, rahaa, paikan ykkösketjussa?


    • Anonyymi

      Ei mitään uutta länsirintamalta. Yhteistoiminta junnuissa tarkoittaa usein sitä, että muut palvelevat yhtä, joka on määritellyt mikä on yhteistyötä. Maksa sinä lysti niin minä hoidan tämän peluutuksen.

    • Anonyymi

      Mikä oikeus jollain seuralla on säädellä ja määräillä sitä, missä joku junnu haluaa ja saa pelata? Ei tämä nyt mikään Pohjois-Korea ole.

    • Anonyymi

      Tuttua kauraa, kahden vakiokentän peliä varten tarvitaan 5 kentällistä maksajia. Vanhemmat sumutetaan mukaan, ”juuri Sinun lapsi tarvitaan tähän joukkueeseen”.

      Jämä pelaajat huilaa tai siirretään alempiin ryhmiin keskustelematta, toitotetaan että tänä on sinulle parasta jotta kehityt ensi kautta varten. Maksut tietenkin hoidetaan ylempään ja alemmasta lisäkulut kaupan päälle.

      Oulussa tämä osataan ja saadaan näyttämään hyvältä, todellisuudessa osa kärsii eivätkä vanhemnat uskalla tuoda huolta esiin rangaistuksen pelossa.

    • Anonyymi

      Kärpät toitottaa pelaajien kunnioitusta

      Seuran strategia. Arvot.On näköjään arvojensa mukainen seura.
      Sitten haukutaan mediassa nuoria pelaajia.

      ???????????????????????????????????????????????????????????

      • Anonyymi

        Onneksi pääsi pois Kärppien työpaikkasyrjinnän ja -kiusaamisen alta loistamaan toiseen liiga-seuraan.

        Arvoja Kärpillä ei ole. Yritysyhteistyökumppaneina pidetään talousrikollisia, julkirasisteja ja rokotevastaisia...


    • Anonyymi

      Olin keskiviikon sateenkaari tilaisuudessa. Väkeä ei pahemmin ollut. Huopatossu meininki yleisön osalta. Seurat on selvästi sopinut häslingit.Hyvältä näyttää tulevaisuus yhteisössä.

    • Anonyymi

      Eipä päässy Pieniniemen poika u18 kisoihin.Voihan sitä turvatussa suojatyöpaikassa hymyillä ja antaa seurasta ylöspäin mukavan miehen kuvaa mutta totuus on toisenlainen.Nähty ja koettu on kun tavallinen kärppien sisäpiiriin kuulumaton keskustelee kyseisen herran kanssa.

    • Anonyymi

      Nostetaan keskustelua. Mitäpä oikeasti luulette kuinka moni noista päättäjistä ajaa ensisijaisesti oman lapsen etua? Kyllä, kaikki.

    • Anonyymi

      Toiminta on kaukana avoimesta. Voin sanoa vuosien kokemuksella useammasta Oulun alueen kiekkoseurasta. Patologisia valehtelijoita liian paljon.

    • Anonyymi

      Koko pohjoissuomen juniorijääkiekko on tuhottu sairailla seurojenvälisillä yhteistyösopimuksilla missä kielletään käytännössä kaikenlainen yhteistyö. Seurasopimuksilla ja yhdistyslakeihin vetoamalla rikotaan kansalaisoikeuksia. Vanhemmille ei anneta mahdollisuutta edes olla oman lapsen huoltaja joka päättää lapsen asioista vaan seurojen puheenjohtajat holhoavat vanhempia. Miksi h*'@€tissä? Miksi koitetaan pitää pikkuseuroja väkisin hengissä kun naapurin kanssa sais hynttyyt yhteen lyömällä kilpailukykyisen joukkueen.
      Pikkuseuroihin on nämä mätäpää isät joiden poikien vauhti on pari potkua jäljessä muista pesiytyneet tirehtöörien paikoille. Siitä omasta pojasta tehdään ykkösvitjan sentteri hinnalla millä hyvänsä. Ja niille ketkä haluaisi kehittyä ja painella pitemmälle, syydetään sellaset sepelit eteen ettei mitään mahdollisuutta ole kuin muuttaa kauas pois jotta pääsee eroon seurasta. Seurasiirtoa ei nimittäin anneta muusta syystä. Koettu on tämäkin ja muutettu muualle.
      Auta armias jos mahdollistat omalle lapsellesi extra valmennusta, leirejä tai pelejä niin mikä selkään puukotus siitä alkaa. Viimeistään tässä vaiheessa vedetään änäri kortti esille kuinka vanhemmat luulee että nuilla yksityisvalmennuksilla mennään nhlään.

      • Anonyymi

        Miksi sinne hallille pitää isän mennä tai äidin ja onko se niin vakavaa jos valmentajan poika pelaa siinä ykköskentässä ja oma istuu penkin päässä. Kyllä se penkin päässä istuva jossakin vaiheessa siihen kyllästyy ja lähtee muihin harrastuksiin. Sole niin vakavaa


    • Anonyymi

      Ei kestä pitkään haaveet kaatuu.
      Kauden joukkueiden kasaaminen kaikkien suhmurointien ja puuhastelun jälkeen. Lopptulos oma maali. Kärpät tehny omat omat joukkueet jo huhtikuussa. Pikkuveli seurat kärppänuttussa ootellu millon puuuuhastelu loppuu. Ei oo kellään Pokkaa kertoa asioita niinkune on. Suuri ja mahtava eikä kukaan sano että eipä oo keisarilla vaatteita.

    • Anonyymi

      Jo U11 joukkueen valmentaja teki juuri tätä kalastelua mikä piti olla ehdottomasti kielletty ja kyse on kuitenkin vasta 10-vuotiaista lapsista. Harmi että valmentajalle on niin tärkeää voittaminen, että kokee voivansa kiertää seurayhteistyön säännöt. Laittaa 10 huonointa pois joukkueesta vedoten siihen että lapsia on niin paljon ja sitte ottaa alueen muista joukkueista parhaimpia tilalle. Naurettavaa. Valmentaja pilasi tällä toiminnalla alueen tasaisen junnusarjan. Mutta tottakai kärpillä pitää pärjätä keinolla millä hyvänsä eikä "yhteiset säännöt" koske kärppiä. Onneksi alueella on muita hyviä seuroja jossa on toiminta terveellä pohjalla.

      • Anonyymi

        Niin tekee moni muukin Kärppien junnuvalmenta. Ikävä kyllä!


      • Anonyymi

        U11 joukkueeseen siirtyi tälle kaudelle kolmesta eri seurasta 5 uutta pelaajaa. 10 viime kauden pelaajalle näytettiin ovea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        U11 joukkueeseen siirtyi tälle kaudelle kolmesta eri seurasta 5 uutta pelaajaa. 10 viime kauden pelaajalle näytettiin ovea.

        Miksi Kärpät saa hallinnoida alueen juniori jääkiekkoa?
        Tätäkö on seurayhteistyö?
        Omat ulos ja paremmat tilalle.

        Tämä on todellisuus kaikessa Kärppien junioritoiminnassa, myös vanhemmilla ikäluokilla.


    • Anonyymi

      Nyt se Kärppien toiminnanjohtaja otti lopputilin. Ei halunnut jäädä selvittämään sotkuja.

    • Anonyymi

      Oma ja lähipiirin business edellä, maju äijäksi luvannut tietyt viedä, tehtävä suoritettu ja nopeasti pois.

    • Anonyymi

      ”– Kaikkien alle 15-vuotiaiden seurasiirtojen piti tulla valmennusvastaavien käsiteltäväksi, mutta sekään ei toteudu. Pelaajia siirtyy salakavalasti ja mitä ihmeellisimpiin syihin vedoten.”

      Miten alkaa uusi kausi?
      Kuinka paljon tähän ikäryhmään tuli taas joukkueen ulkopuolelta pelaajia?
      Kalastettiinko ne?
      Tai annettiinko vaan ymmärtää, että on tilaa?

      Ei tarvitse kuin katsoa mikä näistä joukkueista sai viime keväänä tai nyt kesällä uusia pelaajia lähellä olevista seuroista.

      Kannattaa nakertaa lähellä olevien seurojen tasoa, niin ainoat vastustajat löytyy kauempaa.

      Olisihan se nyt ihan hullua, jos lähellä olevista seuroista löytyisi hyviä vastustajia mm KKP, Ahmat tai Laser.

      Mieluummin oma joukkue voittoon ja maksatetaan joukkueella pitemmät pelimatkat ;))

    • Anonyymi

      Kärpät kokonaisuudessaan valtava rasite Pohjois-Suomelle kärkkäisineen päivineen. Toivottavasti Putin avaa toisen rintaman. Saadaan UusiAika!

    • Anonyymi

      Nyt kun kiekkokoulut taas alkaa niin miettikää vanhemmat kaksi kertaa mihin lapsenne viette. Välttäkää ainakin kiekko laseria, toiminta muuttuu muutamassa vuodessa todella huonoksi ja suunta näyttää olevan laskeva.

    • Anonyymi

      Ainahan niitä ongelmia on, kun yksi iso dominoi. Oulussa ei mene nämä lastenharrastus hommat putkeen missään. Joo tähdätään vain sinne isoille jäille joka on ok mutta kaikista ei ole tai jotku ei halua. Pää pitää myös hoitaa jos alkaa olla isoille jäille kun kroppa on valmis. Sama jalkapallossa, pyöritään kateudessa jos joku pärjää. Ollaan iloisia jos joku pohjoisen tyyppi pärjää. Aikuiset miehet kirjoittelee instassa mollaten toisten huom lasten joukkueita. Ei hyvänen aika pidä lähteä sellaiseen mukaan. Näitä tunnevammaisia aikuisia näyttää riittävän.

    • Anonyymi

      Seurayhteistyö on yksin Kärppä-show, jonka kummisetänä toimii kärppätaustainen hlö, taho. Seurayhteistyö tuhoaa Oulun alueen jääkiekkotoiminnan hitaasti mutta varmasti. Jääkiekon perusongelma on että se pyörii pieni piirii leikkiä. Lajissa on vallalla vahva nepotismi ja sisäänlämpivyys ja ymmärtämättömyys siitä että maailma muuttuu. Isä-poika valmennus suhteet ovat muualla Suomessa estetty D-junnuvaiheen jälkeen mutta Kärpissä isit valmentaa omia muksujaan vielä A-junioreissa. Sitten ihmetellään kun puolet U18-joukkueesta liukenee muualle Suomeen vai onko se kuitenkin toivottu tila jotta omat velikullat pääsevät ykköskenttään ja ykkösylivoimaan. Nämä johtohenkilöt ikäänkuin kertovat etteivät he osallistu mihinkään pelaajavalintaa. Tämä on roskaa ja muiden vanhempien aliarvioimista. Kaikki ymmärtävät että ei itse valintaan tarvitse osallistua koska jo isin/äitin positio organisaatiossa takaa että valinnat osuvat kohdilleen.

      • Anonyymi

        Eikö sen vanhemman tehtävä ole huolehtia että omasta lapsesta tulee yhteiskunta kelpoinen. Urheilulliset tavoitteet pitäisi olla pelaajan omia.


      • Anonyymi

        Se on tuhottu jo tällä yhdistelyhommalla


    • Anonyymi

      Eikö aikuisen pitäisi olla reilu ja tasapuolinen ja näyttää esimerkkiä.

    • Anonyymi

      Ne mitään pelaajien tavoitteita ole. Osa valmentajista hyödyntää härskisti joukkueitaan jotta pääsevät maajoukkuevalmentajaksi vaikka apu sellaiseksi.
      Näinhän se nytkin on. Ne mitään pelaajista piittaa. Vain oma etu edellä.

    • Anonyymi

      Eitaida Kärpät enää paljon kiinnostaa maakunissa

      • Anonyymi

        Kiinnostus Kärppiä kohtaan on romahtanut ja Kärppiin pääsee vain hyväveliverkostojen kautta. Kärpät sylettää jo puolessa Suomessa ja sisäpiirissäkin


    • Anonyymi

      "Isä-poika valmennus suhteet ovat muualla Suomessa estetty D-junnuvaiheen jälkeen mutta Kärpissä isit valmentaa omia muksujaan vielä A-junioreissa."

      Mielenkiintoinen nosto. Alla pikaisella googletuksella, kuinka monessa ikä luokassa Kärpissä on isävalmentaja mukana ottaen huomioon kaikki kilpa ikäluokat?

      U11: Isävalmentaja
      U12: Isävalmentaja
      U13: Isävalmentaja
      U14: Ulkopuolinen vastuuvalmentaja? Isävalmentajia apuna.
      U15: Isävalmentaja
      U16: Ulkopuolinen vastuuvalmentaja?
      U18: Ulkopuolinen vastuuvalmentaja?
      U20: Isävalmentaja valmentajana, mutta ei päävastuussa?


      Kärpillä kyllä pitäisi olla rahaa palkata ulkopuoliset valmentajat esim D-junioreista lähtien. Monen muun lajin puolella tämä onnistuu, mutta ei ilmeisesti Oulun Kärpissä?

      Olisiko tässä syy alamäkeen junioripuolella mistä kalevakin vasta kirjoitti?

      • Anonyymi

        Ulkopuolinen vastuuvalmentajaja ei takaa ettei sisäpiirikytköksiä eikä sukulaiskytköksiä ole. Kärpät on hyvä esimerkki siitä, että ilman suhteita ei ole pelaajapolkua. Osa lahjakkaista lähtee muualle, osa lopettaa. Ihmeiden tekijöitä ei ole luvassa seuraavina vuosina.


      • Anonyymi

        Kiitos listauksesta!

        Ei tarvi kärppien katsoa kuin tätä listaa niin näkee miksi ruskekielisyys on vallalla ja omat kärppäjunnut ei nouse korkeimmalle tasolle ;))


      • Anonyymi

        Milloin julkaistaan ensi kauden joukkueiden kaikki valmentajat? Pelaajat?
        Saa nähdä mitä hyvä veli toimintaa niissä on jälkeen harrastettu…


      • Anonyymi

        U14 Kärpät iskävalmentajat on härskeimpiä mitä on koskaan nähty, päävalmentaja on niiden pauloissa täysin ei uskallatehdä itsenäisiä valintoja. Tämä on sisäpiiristä kuulemani mukaan syy että tulevissa u15 joukkueissa ei ole iskä valmentajia. U14 on niin rumaa iskä koutsi toimintaa, että toimistollakin hävettiin tätä joukkueen valmennusta, niin että kaikki haluttiin pois toiminnasta. Palaute vyöry on ollut niin suurta kyseisten iskä koutsien koplasta jotka keskenään sopivat omien poikiensa paikat ykösketjuihin ja isoihin rooleihin. Vaikka he eivät sitä todellakaan ansaitse, kaikki kannetaan pojille eteen kuin Manulle illallinen. Toimihenkilöläisyys loistaa tässä joukkueessa ennen näkemättömällä tavalla. Ei siinä paljon paina ajatus että töitä tehdään nuorten parissa, kiva nähdä tulevalla kaudella kuinka isien pojat pääsee pelaamaan u15 joukkueissa, saattaa usealle isille ja pojalle tulla pikku yllätyksenä kun rooli on 3 tai 4 ketjussa jämä minuuteilla . Itse ovat pojillensa tehneet karhun palveluksen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Liian vähän, liian myöhään.

      Kärpät on tippumassa muun Suomen vauhdista ja ikävä kyllä Suomi on tippumassa kansainvälisestä vauhdista

      • Anonyymi

        Se ei haittaa.
        Sitä saa mitä tilaa. Paska organisaatio ansaitsee tämän tilanteen.


    • Anonyymi

      Samaiset ongelmat jatkuvat yhä edelleen. Lisänä on vielä seuran junnuvalmentien härskiys omien lasten etujen ajamisessa seuran sisällä . Tälläkin hetkellä u14 ikäluokassa pelaa vuotta nuorempi valmentajan poika, jonka taso ei riittäisi kärkipelaajaksi edes omassa ikäluokassaan. Tämä on siksi härskiä että junnuja kyllä riittää tuossakin ikäluokassa mutta tämän pojan tieltä karsitaan ikäluokkiin kuuluvia pelaajia pois. Todella häiriintynyttä.

      • Anonyymi

        Jos pojan käytös on niin huonoa ettei kukaan muu kuin Kärpöt u14 pääkoutsi huoli häntä
        Sellainen joukkue kuin pääkoutsikin.

        Ketkä on joukkueen kovimmat pistemiehet. Omat juniorit vai ihan selkeästi täksi vuodeksi muualta tulleet

        Joo jotain on pielessä mutta mitä?


      • Anonyymi

        Kärpissä on moni asia on häiriintynyttä kun katsoo vähän tarkemmin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kärpissä on moni asia on häiriintynyttä kun katsoo vähän tarkemmin!

        Alueella ihmetellään tason laskua… mutta eihän se ihme ole kun alueella ei ole tervettä kilpailua. U14 ikäluokassa pelaajat laitetaan jonoon kasvattajaseuran mukaan: Kärpät, Laser ja muut… ja paikat jatkoon on jaettu… jos onnistut tekemään tehoja vääränä pelaajana, sinut saadaan ennemmin tai myöhemmin lannistettua jotta ”oikeille” pelaajille saadaan näyttöä


      • Anonyymi

        Toimintatapa on ihan vakiintunutta Kärpissä. Yksilön etu edellä mennään ja joukkue ”katsoo” vierestä. Kukaan ei uskalla sanoa mitään koska sen jälkeen oma poika ei pelaa sitä vähääkään. Tiettyjen kavereiden lapset pitää saada maajoukkuetielle… näin se vain menee..


    • Anonyymi

      Ei tuo iskä valmentajien touhu ole erityisesti Kärppien ongelma. Sitä on kaikissa joukkuelajeissa. Ihmettelen suuresti miten tällainen menee läpi vanhemmille vuodesta toiseen.

      • Anonyymi

        Minusta joka joukkueessa pitäisi olla isävalmentajia. Olisi sellainen ehdotus että valmentajien ja joukkueen muiden toimihenkilöiden lapset saisivat paikan ykkösketjusta aina. Muut paikat sitten kilpailun kautta. Mitään maksuja ja alennuksia näille ei maksettaisi vaan maksaisivat samat maksut kuin muut. Saataisiin harrastus maksuja alemmaksi


      • Anonyymi

        Varmaan siksi, että ulkopuolinen valmentaja jolle maksetaan palkkaa nostaisi kuukausimaksua vähintään sadalla eurolla ja todennäköisesti enemmälläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta joka joukkueessa pitäisi olla isävalmentajia. Olisi sellainen ehdotus että valmentajien ja joukkueen muiden toimihenkilöiden lapset saisivat paikan ykkösketjusta aina. Muut paikat sitten kilpailun kautta. Mitään maksuja ja alennuksia näille ei maksettaisi vaan maksaisivat samat maksut kuin muut. Saataisiin harrastus maksuja alemmaksi

        Näinhän se jossakin kakkosseuroissa toimiikin ;) katsopas kokoonpanoja ja vertaa tulokseen


    • Anonyymi

      No siis verottajan kantahan on se, että kaikki maksaa samat maksut. Valmentajille ja muille toimihenkilöille voidaan sitten maksaa korvauksia, jotka ovat heidän veronalaista tuloaan. Eli maksaja maksaa myös sivukulut.

      • Anonyymi

        Meidän perälle ei posti suinkaan ole vielä kulkenut kun toimihenkilöt kuittaa osan kuukaukausimaksut kulukorvauksina ja bussikuskillekkin kerätään kolehti pitkin vuotta


    • Anonyymi

      Varmasti nostaisi kustannuksia, mutta ei noin paljoa mitä tuossa heität. Esim jalkapallossa ulkopuolinen valmentaja onnistuu ja on yleinen käytäntö, mutta ei jääkiekossa, koska kustannukset? Kaupungit jäähallit ovat Oulussa ilmaisia alle 18 vuotiaille.

      Katsokaapa huvikseen U20 joukkueen nimilistaa. Tai nuorten maajoukkueiden nimilistoja. Jääkiekosta on lajina tulossa entisten pelureiden lasten leikkikenttä. Liigassa yleisömäärät tippuneet ka. 1000:lla verrattuna 10 vuoden takaisiin yleisömääriin. Harrastajamäärät laskussa. Lajille tulee tätä menoa käymään kuin kaukalopallolle. Toki aikaikkuna tulee olemaan pidempi koska tipahtaa korkeammalta.

    • Anonyymi

      Entisten pelaajien lapsilla on se etu, että isä tietää tasan tarkkaan, mitä huipulle pääseminen vaatii. Ja kun hän on lapsensa isä niin hän voi ohjata häntä oikeisiin toimintatapoihin jo vauvasta alkaen. SIinä on iso ero siihen kun tavallisen pulliaisen lapsi menee 6-vuotiaana luistelukouluun ja saa ensimmäisen kunnollisen valmentajan, joka tietää, mitä huipulla pelaaminen vaatii, hyvällä tuurilla U16 iässä.

    • Anonyymi

      Entisten pelaajien ja hyväveliverkostoseuran jälkikasvulla on se etu, että valmentajat ja seura näkevät pelaajan vuosien ajan ruusunpunaisten silmälasien läpi: pelaaja saa rauhassa marinoitua ilman rangaistuksia hyvässä roolissa muiden jopa parempien pureskellessa tuppea.. nähty on vuosien ajan sama meininki. Siksi Kärpistä tulee niin vähän putkesta huippuyksiköitä. Oikeat talentit on hukattu matkan varrelle, koska niihin ei satsata koska sukunimi väärä tai eivät ole sisäpiiriä. Kärpät ja Laser ovat pieniä pelaajia suosivia seuroja, jotka eivät enää vastaa nykykiekon vaatimuksiin. Laser pahin suhmuroija.

    • Anonyymi

      Vitsi: Miksi kutsutaan Oulun Kärppien isävalmentajia ja heidän hyväveli verkostoaan? Hmmmm...? Poromafiaksi!

    • Anonyymi

      Edelleen lahjakkaimmat pelaajat tulevat lähiympäristön pikkuseuroista. Monessa vanhemmassa ikäluokassa (esim D) nämä maakunnan pojat ovat yksilöinä ihan ylivoimaisia verrattuna alueen kärppä ja laserin poikiin. Kärpissä ja laserissa elellään omassa kuplassa omasta erinomaisuudesta, kun joka pelipaikalle on laittaa tasaisen hyvä pelaaja ja systeemi on suht kunnossa. Näillä lahjakkailla maakunnan pojilla ei kannata kiirehtiä siirtoa Kärppiin ennen C tai B junioreita. Ennen tuota siirtyvä pelaaja todennäköisesti tasapäistyy ja vajoaa tähän tasaisen harmaaseen massaan kun siirto isompaan seuraan koittaa. Isossa seurassa ulkopuolisena on riski ajautua sivuraiteille. On höpöpuhetta että kovia pelejä ei saa maakunnissa vaan pitää siirtyä Kärppiin pelaamaan oman ikäluokan AAA sarjaa jo D junioreissa. Mikä ei ole rikki niin sitä ei kannata korjata. Jos kehittyy paremmin mitä Oulun alueen verrokkiryhmä, niin silloin kannattaa jatkaa entiseen malliin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Seurayhteistyö hajoamassa?? Kärpät eivät ole kiinnostuneita kakkos- ja kolmoskorin joukkueista

      • Anonyymi

        Kärpillä ei ole kiinnostusta muuta kuin voittamiseen ja ei ole väliä mistä pelaajat tulee. Muista kaupungeista tai ulkomailta.
        Täältä niitä ei enää tule, koutsaus on sen verran ala-arvoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kärpillä ei ole kiinnostusta muuta kuin voittamiseen ja ei ole väliä mistä pelaajat tulee. Muista kaupungeista tai ulkomailta.
        Täältä niitä ei enää tule, koutsaus on sen verran ala-arvoista.

        Mieluummin otetaan sukulaispelaajia maakunnnista kuin seurayhteisöstä. Seurayhteisön pelaajien kannattaa lähteä muualle..


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Sen seurauksena Kärpät yrittää nostaa profiiliaan Kalevassa jatkuvasti, joka viikko jotain tyhjästä kehiteltyä jutun juurta ;)


    • Anonyymi

      Hyvä että poistuu ja vain kilpailullisesti ratkaistaan paikat jatkossa.

    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla odottelen tulevaa kesää ja uusia juniorisopimuksia. Onko meno muuttunut vai onko sopimuksissa seuran toiminnasta tuttujen henkilöiden lapsia ? Juniorisopimus missä pelaajalle tarjotaan rahanarvoisia etuja on ollut oiva keino kiertää veroja ja sivukuluja mitä olisi joutunut maksamaan seuran toiminnassa mukana oleville vanhemmille.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe