Tellus voi pahoin

Anonyymi

Toivoakseni seuraavat toimenpide-ehdotukset edustavat tiedeyhteisön enemmistön ja kenen tahansa järkevän ihmisen (homo sapiens) mielipiteitä:
- on nopeasti lopetettava ja korvattava fossiilisten polttoaineiden käyttö energiantuotannossa (ilmastonmuutoksen torjuminen/ hidastaminen)
- on nopeasti lopetettava (sade)metsien avohakkuut ja vastaava ihmisten tunkeutuminen uusille, vielä kohtuu luonnontilassa oleville alueille (luonnon monimuotoisuuden köyhdyttämisen estäminen/ hidastaminen)
- on hyvin nopeasti kyettävä jarruttamaan/ hidastamaan ihmiskunnan väestönkehitystä ja lisäksi tuettava ihmisten asutuksen ohjaamista ’kaupunkikeskuksiin’. Pidemmällä tähtäimellä Telluksen väestö on pyrittävä rajoittamaan max. 3 . . 5 miljardiin ihmiseen.
- on kehitettävä tekniikkaa/teknologiaa, minkä avulla voidaan säästää energiaa ja luonnonvaroja (verrattuna nykyiseen vastaavaan teknologiaan). Myös saastuttavan teknologian pikainen korvaaminen vastaavalla vähemmän saastuttavalla teknologialla on suotavaa (vaikkei energiaa ja luonnonvaroja oleellisesti säästettäisikään)
- on luovuttava materialistisesta talouskasvuun perustuvasta ideologiasta ja korvattava se ihmiskunnan henkiseen ja tiedolliseen kasvuun perustuvalla ideologialla.

Tilanne on niin vakava, että kaikilla näillä viidellä rintamalla on ihmiskunnan edettävä. Nämä eivät ole vaihtoehtoisia valintoja (OR-funktio), vaan pakollisia, toisiaan täydentäviä valintoja (AND-funktio). Jotta Tellus voidaan pelastaa, niin nykyiset edustukselliseen demokratiaan tahi toisaalta vallanhimoiseen autokratiaan perustuvat valtiot on korvattava valtioilla, joiden operatiivisesta hallinnasta päättää tieteellisesti ansioituneista asiantuntijoista (vääjäämättä jo varttuneen iän omaavia, n. 40 .. 80 vuotiaita) koostuva johtoryhmä.

On sopivaa siteerata Pentti Linkolaa: ”Kaikki elämää säilyttävä on äärimmäisen epäpopulääriä. Jos kansan ääntä kuunnellaan, ei toivoa ole. Demokratia on kuoleman uskonto. Vain vahvassa tietoisessa vastuunkantajien hallinnossa on toivon siru.”

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet hölynpölyinesi aivan yhtä vaarallinen ihmiskunnalle kuin ilmastonmuutos itse. Jopa siteeraamasi häirikkö on samalla viivalla natsien kanssa. Onko päämääränäsi globaalin talouden alasajo, jonka jälkeen ruoka loppuu ja aletaan ampua ihmisiä? Ideologioilla ei ole mitään tekemistä ympäristökriisin kanssa. Materialismi on, ja on aina ollut, ihmisiä ohjaava voima, jolle ei kukaan mahda mitään.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ecofascism

    • Anonyymi

      Uusien tuotteiden valmistamiseen kuluu luonnonvaroja ja siitä syntyy aina päästöjä ja saasteita. Ekologisuus on parhaimmillaan kestävää kuluttamista, jossa suositaan pitkäikäisiä tuotteita jotka kestävät sukupolvien yli.

      Hölmö maailmamme rakentuu kuitenkin jatkuvaan kuluttamiseen, uuden tuottamiseen ja rahan tavoitteluun. Tällainen on suoraan ristiriidassa ekologisuuden ja ympäristön hyvinvoinnin kanssa.

      • Anonyymi

        Todellinen ongelma on fossiiliset polttoaineet. Jos kasvu perustuisi uusiutuvaan energiaan, ei olisi mitään syytä miksi se ei jatkuisi. Luuleeko joku oikeasti ettei Maassa ole raaka-aineita, joita rakentaa? Jos opittaisiin rakentamaan kierrätettäviä tuotteita uusiutuvan energian avulla, kasvussa ei olisi mitään väärää. Kyse on vaarallisesta väärintulkinnasta, kun sanotaan että elintaso on huono juttu.

        Kommunisteille ei voi muuta kun nauraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellinen ongelma on fossiiliset polttoaineet. Jos kasvu perustuisi uusiutuvaan energiaan, ei olisi mitään syytä miksi se ei jatkuisi. Luuleeko joku oikeasti ettei Maassa ole raaka-aineita, joita rakentaa? Jos opittaisiin rakentamaan kierrätettäviä tuotteita uusiutuvan energian avulla, kasvussa ei olisi mitään väärää. Kyse on vaarallisesta väärintulkinnasta, kun sanotaan että elintaso on huono juttu.

        Kommunisteille ei voi muuta kun nauraa.

        Talouskasvu perustuu suurimmaksi osaksi väestönkasvuun ja silloin tuhoutuu aina luontoa. Rakkien määräkin kasvaa koko ajan ja ne ovat erittäin pahoja ilmatotuholaisia.


    • Anonyymi

      Yleensä luonnossa kaikki populaatiot kasvavat rajattomasti niin pitkälle kuin resurssit antavat myöden. Kun resurssit loppuvat populaatio voi hiipua pienemmäksi tai dramaattisesti romahtaa. Kyllä nykymenolle tulee jossain vaiheessa stoppi, ei luonnonvarat loputtomiin riitä, saa nähdä onko se stoppi siisti vai karmea.

    • Anonyymi

      Väöestönkasvu pitää ilman muuta saada pysähtymään, onneksi korona auttaa, liikakansoitetut köyhät maat hyötyy eniten kun väki vähenee. Rikkaiden maiden pitää tehdä palvelus itselleenkin eikä viedä niihin rokotteita, samoin musujen pitää antaa kuolla myös länsimaissa ja ryssien väheneminen on pelkästään hyvä asia. Ihmiskunnan älykkyys kasvaa kun tyhmät ei ota rokotteita. Ei pitäisi hoitaakaan rokottamattomia, eristää vaan.

      Ihmisiä ei voi kuitenkaa alkaa aktivisesti tappaa, mutta onneksi lihansyöjä rakit voi hävittää ja se pitäisi tehdä mahdollisimman pian.

      • Anonyymi

        Miksei voisi aktiivisesti tappaa? Aloitetaan kaltaisistasi idiooteista ja viedään heti saunan taakse ammuttavaksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei voisi aktiivisesti tappaa? Aloitetaan kaltaisistasi idiooteista ja viedään heti saunan taakse ammuttavaksi

        Hahah, rakkihullu ilmoittautui heti :D

        Tottakai rakit voi hävittää omistajineen ellei muu auta ja esim ihmisen tappaneen rakin omistajat pitäisikin lopettaa rakkinsa kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2819
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      386
      2690
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2210
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1855
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1718
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1502
    Aihe