Kunnan markkinoinnin kehittäminen

Anonyymi

Faceryhmissä on viimepäivät ansiokkaasti ruodittu kaupungin markkinointia. Vähemmän yllättäen melkein kaikki on todettu tehdyn väärin. Onkin vaikea ymmärtää, miksi virkamiehet eivät valinneet sellaista markkinointistrategiaa, johon kaikki ihmiset internetissä olisivat tyytyväisiä. Homma lähtee alusta asti pieleen, kun markkinoinnin kohderyhmä on valittu väärin. Kaupunki tavoittelee asujiksi 30 vuotiaita lapsiperheitä. Työssäkäyviä, veroja paljon maksavia kunnollisia ja kunniallisia ihmisiä. Tämmöisiä tylsimyksiä on kylä täysi, miksi niitä pitää saada vielä lisää Orivedelle?

Miten on huomioitu markkinoinnissa juuri 18 täyttäneet nuoret? Onko kaupunki perustanut yliopistoa, joka houkuttelisi nuoret jäämään Orivedelle? Tai miksi ei ole huomioitu heikkoa yökerhotilannetta? Miksi kaupunki ei pyöritä omaa yökerhoa ja myy viinaa halvalla? Tällainen houkuttelisi ainakin teekkareita kylille. Sopii myös kysyä miksi houkutellaan virkeitä eläkeläisiä kaupunkiin? Eikö olisi parempi houkutella mahdollisimman huonokuntoisia yksinäisiä vanhuksia. Sillä kun näistä aika jättää, niin hyvällä tuurilla kaupunki perii jotain! Tällaistakaan ilmeisen järkevää ajatusta ei ole huomioitu.

Sloganit, niistä nyt ei voi edes puhua. Eikö kukaan keksinyt hyödyntää kantaorivesiläistä sanallista nokkeluutta? Sadat tuhannet suomalaiset ovat nähneet tämän pätkän: https://www.youtube.com/watch?v=bV8Hgn2-5tw pian liki miljoona katselukertaa! Kyllä ei mitkään dronevideot kylämaisemista saa samanlaisia katselukertoa. Slogan olisikin voinut olla yksinkertaisesti mutta nokkelasti "Kurkista Oriveden palveluihin".

Myös kunnan omaleimaista ja taatusti ainutlaatuista historiaa olisi voinut hyödyntää. Orivesi on hiomakivien mekka. Hiomakiviä on jo keskiajalla louhittu, ihan varmasti jokainen Suomen pyöveli on hionut kirveensä orivesiläisellä hiomakivellä. Tästä olisi saanut oivan valoteoksen siihen uuteen siltaan. Nyt sinne tulee jotain villasukkia, jotka ei herätä mitään mielenkiintoa. Ajatelkaa, jos siinä sillassa olisi ollutkin kaikissa sateenkaaren väreissä vilkkuvia viikatemiehiä! Tai siis ei sateenkaaren väreissä, Orivedellä kun ollaan. Mutta siis ymmärrätte idean?

Uudemmasta historiasta on täysin jätetty hyödyntämättä ainutlaatuinen Viitaniemen louhos. Sieltä kuskattiin sodan aikana materiaalia Saksan rakettiteollisuudelle V1- ja V2 rakettien valmistukseen. Kuka tietää vaikka kuussa olisi käyty osin orivesiläisin voimin! Mutta näkyykö kuunatsit mitenkään markkinoinnissa??? Hyvin helppo olisi ollut keksiä vaikka joku "räjähtävää reippautta" -lause tuon ylellisen väljyyden sijaan ja kuntavaakunaan raketti, niin jopas olisi lehdistökin innostunut.

Edelläkirjailtu kauniisti kuvaa sitä miten hommat menee pieleen, kun niitä tehdään virkamiestyönä. Olisi kannattanut järjestää markkinoinnista avoin kysely kuntalaisille. Ehdotuksista valitaan parhaimmat, tyyliin nuo tuossa edelläkertomani, ja sitten vielä mukaan vähän mämmilää ja päivänpolitiikkaa tyyliin "meidän koulut voi olla homeessa, mutta sukupuoliroolimme ovat terveitä". Sitten vaan kansanäänestys pystyyn, että mitkä sloganit ja ideat valitaan. Jos kansanäänestys tuntuu liian raskaalta operaatiolta, niin olisi voinut järjestää kaikille avoimen nettiäänestyksen. Näin hyvistä ideoista varmasti jopa juupajokelaiset olisivat tahtoneet äänestää!

0

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

        Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
        Maailman menoa
        644
        3981
      2. Tunnustan nyt

        Tykkään katsella sua😍
        Ikävä
        46
        1762
      3. Huomenna teen sen

        Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
        Ikävä
        52
        1547
      4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

        Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
        Suomussalmi
        41
        1496
      5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

        Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
        Maailman menoa
        172
        1456
      6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

        Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
        Kotimaiset julkkisjuorut
        235
        1366
      7. Volkkari olkoon tunniste....

        Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
        Suhteet
        106
        1136
      8. Tiesitkö nainen että olen

        Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
        Ikävä
        50
        1076
      9. Tunnusta pois

        Tykkäät katsella mua
        Ikävä
        71
        1044
      10. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

        Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
        Kotimaiset julkkisjuorut
        19
        989
      Aihe