Valko-Venäjän ja Puolan kriisi: Rajavartiolaitos lisäsi valvontaa Suomen rajoilla

Anonyymi

Valko-Venäjän ja Puolan kriisi: Rajavartiolaitos lisäsi valvontaa Suomen rajoilla – ”Tilanne on huolestuttava”

VALKO-VENÄJÄN ja Puolan rajan tilannetta seurataan tarkasti Suomen maahanmuuttovirastossa ja Rajavartiolaitoksessa. Tilanne on Rajavartiolaitoksen mukaan huolestuttava.

Tuhannet, lähinnä Lähi-idästä tulleet ihmiset ovat jääneet jumiin Valko-Venäjän ja Puolan raja-alueelle. Valtioiden välinen tilanne on jännittynyt.

Pakolaiset yrittävät Valko-Venäjältä Puolaan ja sitä kautta Euroopan unionin puolelle, mutta Puolan rajaa vartioi 15 000 sotilasta. Valko-Venäjän joukot puolestaan eivät päästä ihmisiä palaamaan takaisin päin.

EU-maat, Yhdysvallat ja Nato syyttävät Valko-Venäjää siirtolaisten käyttämisessä hybridihyökkäyksen välineenä.

Lue lisää: Länsimaat tuomitsevat YK:n turvallisuusneuvostossa Valko-Venäjän toimet Puolan rajalla – ”Lukashenkan hallinnosta on tullut uhka alueen vakaudelle”

MAAHANMUUTTOVIRASTON (Migri) vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen sanoo, että tilannetta seurataan tarkasti.

– Tilanne ei ole vielä näkynyt Suomessa. Viime aikoina tänne on tullut 19 turvapaikanhakijaa, jotka voidaan identifioida sieltä tulleeksi. Jos jotain erityistä tapahtuu, siihen reagoidaan tilanteen edellyttämällä tavalla.

Nuutisen mukaan Migrillä on valmiussuunnitelmia poikkeustilanteen varalta. Oppia on otettu vuoden 2015 pakolaisaallosta, jolloin Suomeen saapui yli 32 500 turvapaikanhakijaa.

Ruotsista Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita varten perustettiin tuolloin järjestelykeskus Tornioon.

– Järjestelykeskuksen perustaminen on nytkin mahdollista varsin ripeällä aikataululla. Pystymme reagoimaan tilanteeseen nopeasti yhdessä poliisin ja Rajavartiolaitoksen kanssa, Nuutinen sanoo.

Lue lisää: Turkki alkaa rajoittaa Lähi-idästä Valko-Venäjälle suuntaavien ihmisten lentoja

SUOMEN Rajavartiolaitos lähettää rajavartijoita kriisialueille vain, jos Suomi saa avunpyynnön EU:n rajavalvontaviraston Frontexin kautta. Suomalaisia on tällä hetkellä Latviassa ja Liettuassa.

– Liettuassa on noin 10 ja Latviassa 2 suomalaista virkamiestä Frontexin rajaturvallisuusoperaatiossa, joka on ollut käynnissä loppukesästä lähtien. Suomalaiset ovat olleet siellä heinäkuusta lähtien.

– Puolan pitäisi Frontex-joukkoja halutessaan pyytää apua Frontexilta ja avunpyynnön perusteella ratkaistaan ketä sinne lähetetään. Todennäköisesti Suomi lähettäisi apua, jos sellainen pyyntö tulisi, sanoo Rajavartiolaitoksen tilanne- ja riskianalyysikeskuksen johtaja Mikko Lehmus.

Hänen mukaansa Rajalla on korkea valmius lisätä valvontaa ja muita toimia valtakunnan rajoilla. Joitakin ulkomaalaisvalvontaan liittyviä tehostustoimia on jo tehty.

– Valvontaa on lisätty niissä paikoissa, joista maahan saavutaan. Yksityiskohtia en voi kertoa.

SIIRTOLAISTEN reitit Puolasta muualle Eurooppaan ovat kulkeneet pääsääntöisesti Baltian reittiä eli Latvian, Liettuan ja Viron kautta.

Suomeen on saavuttu Ruotsista laivalla. Tornion kautta ei ole tullut yhtään turvapaikanhakijaa tämän kriisin aikana.

– Suomi ei ole tulijoiden pääkohdemaa vaan eräs kohdemaista. Rajanylityspaikkoja voidaan sulkea valtioneuvoston päätöksellä, mutta se ei estä turvapaikkahakemusten jättämistä, mikäli tulija kiertää rajanylityspaikan ja muuten pääsee maahan, Lehmus huomauttaa.

Tiltu voi päästä maahan

11

127

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Taitaa pakolaisilla olla vaikeaa päästä Suomeen kun Viron lautoilla vaaditaan matkustamiseen koronapassi jota pakolaisilla ei varmasti ole

  • Anonyymi

   Kun Kremlin porukka lukee ja kirjoittaakin tällä palstalla, niin tiedoksi, että Suomi pistää saman tien hakemuksen Natoon, jos ihmislaumaa alatte kuskata meidän rajalle.

  • Anonyymi

   Kun presidenttimme käskystä hurahdimme älymystömme osalta ns Länsimaisiin arvoihin on Suomen kansalaisen maailmankuva hyvin merkillinen.
   Me seuraamme miten Suomea on kohdannut uhka, suuri uhka, todellinen uhka ja uusi uhka.
   Jos todellisia uhkia ei ole niitä tulee keksiä ja paisutella.
   Näin on tehtävä että on edes jonkinlainen peruste vielä olla näiden vallanhaluisten ja sotaan mielivien maiden kumppanina.
   Ei saa häiritä se että juuri ne nämä kansaa pelottavat uhat meille järjestää.
   Mitä meidän halutaan ja mitä me voimme tehdä.
   Meidän tulee varustautua ja aseistautua, luoda pelotteita ja pakotteita, lisätä pakotteita, vahvistaa pakotteita vaikka meille itselle se on hyvin tuhoisaa.
   Jotta kansa jotenkin velviäisi tästä kunniattomasta tilasta jossa olemme, meille esitellään tutkimstuloksia, että olemme maailman onnellisin kansa.

   Häpeä on nyt päällämme.

  • Anonyymi

   "Valko-Venäjän ja Puolan kriisi: Rajavartiolaitos lisäsi valvontaa Suomen rajoilla"

   Seppo Räty kutsuttiin töihin?

  • Anonyymi

   Nyt on sota kovin lähellä. Miksi Niinistä veljeilee Putinin kanssa, joka on diktaattori ja kasinaamainen kuminaama.

   Lukasenko ja Putin ohjelmoivat sotaa, koska Lukasenko on jo antanut Venäjälle maansa lahjana. Siksi Putin lainaa rahaa maalle. Maa on jo ostettu.

   Heillä ei ole mitään menetettävää vaikka alkaisi sota vanhoja ja päästään sairaita he ovat. Myös venäjä on tuhoutumassa jo nyt koronan vuoksi. Putin on sotahullu ja hänellähän ei ole muuta koulutusta kuin kGB;n vankka tappajan koultus.

   Nyt ensiaskel on se, että ensin tuhotaan Ukraina ja sen jälkeen alkaakin luultavammin maailmanasota.

   Uhitellaan maiden ilmatiloissa ja se on merkki siitä yksikin tiputus niin sota on valmis.

   Nyt meillä naristaan ihan turhista asioista ja Niinistö vie Suomen tietoja Venäjälle , johon ei voi luottaa lainkaan, onkohan Presidenttimme sittenkin liian hyvä uskomaan maidemme väliseen ystävyyteen. Uskon, että taustalla on ihan muut tarkoitusperät.

   Alkakaa jo valmistautumaan ja tuhoamaan omaisuuttanne ei kestä kauan kun alkaa suomenkin vellihousut olla rajoilla, sinne voisi laittaa ihan ensin perussuomalaiset jonossa, katsotaan onko heistä mihinkään kuin suun soittoon.

  • Anonyymi

   Valko-Venäjän ja Puolan kriisin takia Rajavartiolaitos lisäsi valvontaa Suomen rajoilla ja joutunee vetämään kaikki Baltiaan ja Puolaan ja välimerelle lähttämänsä rajavartijat Suomen rajoja vahtimaan.

  • Anonyymi

   Ruotsin raja ja Ruotsista tulevien reittien raja-asemat ovat nyt erikoistarkkailussa.

   Ruotsi vuotaa kuin seula!

   • Anonyymi

    Valko-Venäjän aiheuttama siirtolaisongelma ja Ruotsin rajan koronaongelma ovat "hieman" eri asioita.
    Asioiden sotkeminen on trollin työtä.


  • Anonyymi

   Ruotsin ja Suomen välillä saa kulkea vapaasti, kunhan korona-asiat ovat kunnossa.

   Puolan rajalla kyse on sotilaallisesta invaasiosta, jota Valko-Venäjä suorittaa siirtolaisia käyttäen ja Venäjä sitä tukee.

   • Anonyymi

    God resa till Finland ASSYLUM people!


   • Anonyymi

    Venäjä kyllä hoitaa Suomen vastaisen rajan pitävyyden. Norja ja Ruotsi ovat niitä heikkoja lenkkejä.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. "MUKANA KU PERÄPUKAMA!!" Janni Hussi paljastaa uudet kuviot pörrökaverin kanssa somessa!

   Oho! Janni Hussi paljastaa into piukena somessa uudesta aluevaltauksestaan. Postauksessa ei sanoja säästellä: https://www.suomi24.fi/viihde/mukana-ku-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   5192
  2. Älkää hyvät ihmiset ottako kolmatta piikkiä

   se ei auta helvetti pääsee vaan irti järkyttäviä tutkimuksia haitoista on jo liikaa olemassa tähän viestiin laitan toiset tunnisteet🤢🤕🤮🤒🚑
   Maailman menoa
   416
   4563
  3. Sofia Belorfin kauhunhetket

   Sofia koki viime viikolla kauhunhetkiä. Lukuisat silminnäkijät sekä lähipiiri vahvistavat Seiskalle, että kohulokki joutui pakenemaan keskellä päivää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   3463
  4. Suomi24 kirjoitukset poliisitutkinnassa

   Taitaa olla aika kertoa, missä olemme menossa. Täällä suomi24-palstalla olen saanut vuosikausia kokea valtavaa törkykirjoittelua kohdalleni. Nimimerkk
   Haapavesi
   124
   2489
  5. Terrorismia?

   Mikähän juttu tämä on? Ja missä Kankaanpään seudulla? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008450787.html
   Kankaanpää
   37
   2150
  6. Taas ne kiduttavat joulujollotukset on alkaneet kaupoissa ja radiossa

   Pitäisikö tämän jonkun mielestä olla hauskaa? Lähinnä tekisi mieli potkaista jakkara alta kun näitä joutuu väkisin kuuntelemaan.
   Maailman menoa
   72
   2058
  7. Sofia joutunut itkuisena pois kotoa

   Sofia joutunyt taas itkuisena etsimään yöpaikkaa muualta, tietää seven kertoa. Eilen kuitenkin oltiin taas family dinner 🤔. Totta vai tarua 🤷‍♀️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1441
  8. No niin.. tisseistä

   tässä ihmettelen yhtä asiaa. Tästä tulee tissikeskustelu, mutta toivoisin oikeasti rakentavaa palautetta. Eli.. minä olen suhteellisen pienirintainen
   Sinkut
   139
   1245
  9. Missä on rehellisyys Sofia B,valheilla on lyhyet jäljet.

   En ymmärrä, miksi pitää suojella ja valehdella, jos suhteessa on vaikka alkoholi ongelma ja hyväksyy kaiken tuskan mitä se voi tuottaa juuri itselleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1233
  10. Minkälainen on ihastuksesi whatsappkuva?

   Miehellä harmaa pipo päässä ja hymyilee kameraan päin 🤭
   Ikävä
   23
   1206
  Aihe