Mikä helvetin n-sana?

https://www.is.fi/viihde/art-2000008420504.html

Osaan minäkin lausua kirjaimen n, mikä sana se muka on? Siis n-sana? Vai pitääkö se kirjoittaa N-sana? En sittenkään vielä tiedä mitä sillä tarkoitetaan.

Än, N, än än än? Ei tuosta oikein ymmärrettävää sanaa saa muodostettua.

Vai vielä turvaton olo N-sanasta? Miten se on mahdollista? Kielletäänkö nyt aakkosista koko n-kirjain? Esim. sana "tänään" kirjoitetaan ja sanotaan jatkossa "täää" ja kunnanhallitus "kuahallitus", kannatan "kaata", jne.

Täytynee alkaa opettelemaan ilman N-sanaa/ Täytyee alkaa opettelemaa ilma N-saaa.

8

551

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tarkoitatko mahdollisesti sanaa "neekeri". Minun mielestäni ei ole mitään syytä lyhentää taikka vääntää sitä johonkin toiseen muotoon, sillä samaa asiaahan niillä lyhenteillä ja väännöksillä tarkoitetaan.

   • Anonyymi

    Kuinka Sinäkin kehtaat kirjoittaa neekeri-sanan? Neekeri-sanan kirjoittaminen on loukkaavaa - minulle tuli turvaton olo....ei tunnu olevan turpaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuinka Sinäkin kehtaat kirjoittaa neekeri-sanan? Neekeri-sanan kirjoittaminen on loukkaavaa - minulle tuli turvaton olo....ei tunnu olevan turpaa.

    Sinun ikäluokalle se on pelkkä sana, ei ole omakohtaista kokemusta.


   • Anonyymi
    Kairakettu kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Niimpä, ne suukotkin oli hyviä. Ei niitä vihattu, tai muuten ajateltu rasismina.

    Mikä on tehnyt kaikesta Rasismia?
    Se on tapahtunut meillä vasta 2000 luvulla, ei sitä ennen rasistiksi ketään tai mitään syytetty. Ei edes ollut koko asiaa...

    Jokin on vialla, jos joku kokee rasismia jokapaikassa. Mieti nyt, karkeissa, hiuksissa, ihonvärissä....Ei ole meidän keksintö.
    Ketä/ketkä toi Rasismin Suomeen?


  • Anonyymi

   No se ei kyllä enää meidän sukupolville merkitse yhtään mitään.
   Ei liity meidän maahamme, ei historiaamme.

   Jos jollain joku ongelma, työstäköön sitä siellä alkusijoillaan. Suomi, ja Suomalaiset ei ole tehneet mitään väärää tummempi-ihoisille. Ei ole ollut sotia, orjuuttamista historiassamme.

   Miettikää, miten paljon olemme maksaneet heille, ja maksamme tulevaisuudessakin. Oikeasti, emme ole velkaa mitään, emme ole vastuussa heistä, emme ole mitenkään velvollisia heille.

   Äänestysten tullessa, pitää äänestettävä ja puolueensa tältäkin osin tutkia ja kysellä....

  • Anonyymi

   Suomen yhteiskunta kasvatti "rasistit" ite, tässä ote eräästä tutkimuksesta

   Vuoden 1985 Avara Maailma -oppikirjasarjan opettajan kappaleessa ohjeistetaan opettajaa, että ´neekeri´ on arkinen ilmaus Afrikan mantereen mustasta väestöstä.

   Nimitys on ongelmallinen erityisesti Yhdysvalloissa, jossa nimitystä on pidetty loukkaavana. Tätä vivahdetta ei esimerkiksi suomen kielessä ole.

   Tutkimusajanjakson Suomessa neekeri-termiä käytettiin yleisesti tarkoittamatta sitä mitenkään erityisesti loukkaavaksi sanaksi.

   Suomalaisissa kodeissa juotiin Neekeripoikakahvia ja kerättiin samalla Neekeripojan autosarjan keräilykuvia pohtimatta käsitteiden rasistisuutta.

   Näin meitä koulussa sivistettiin 70 ja 80 luvulla.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kyllä mä luulen että läski loukkaantuu viellä enemmän jos sitä hoikaksi tai edes sopusuhtaiseksi kuvailet. Tuskin olisi mitään sanaa olemassa jota ainakin jokunen läski ei voisi loukkaavana pitää niin halutessaan.
    Nytkin jos me keksitään vaikka M-sana N-sanan tilalle ettei loukattas niin koska kaikki tietäis että M-sana tarkoittaa.... niin ilmeisesti sekin olisi sitten loukkaava eikä sitä voisi siis käyttää.


  • Noin 60 v sitten kansakoulun viimeisellä luokkaretkellä kävin Linnanmäellä ja näin Peacoc-teatterissa eka kertaa täysmustia ihmisiä Afrikasta. Muistan porukan nokkamiehen nimenkin: Nii Afadi Ghanasta. Esitys oli aika tavanomaista sen ajan tivoliviihdettä: tulennielentää, lasinsirpaleiden päälä kävelyä yms. Mutta vielä siihen aikaan Suomessa voi tienata selvää rahaa ihan vain *olemalla neekeri*! Vaikka ei olisi muuta kuin istunut teltassa näytillä!
   Äitimuorinkin mielestä se oli Helsingin ihmeistä suurin. *A voi hyvä ihme! Näitsie siel iha elävii neekerlöi!* Hän oli hirveän naiivi ja yksinkertainen vanhan kansan ihminen. Oli kerran nähnyt elävän Mannerheimin mutta ei vielä yhtään *elävää neekerii*. Hän kyllä arvosti suuresti Martin Luther Kingiä ja näki ilmeisiä yhtäläisyyksiä Alabaman puuvillapelloilla raataneiden orjien ja ryssille ropottia raataneiden esivanhempiensa välillä.

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   2711
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   430
   2360
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   2053
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1868
  5. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   100
   1585
  6. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   97
   1425
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   861
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   77
   664
  9. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   634
  10. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   218
   613
  Aihe