Mitä Mormonien kirjoitukset sanovat naisten asemasta?

Anonyymi

Ehkäpä naisilla olisi jotain muitakin heitä itseään kiinnostavia asioita kuin olla ikuisuudessa jonkinlainen synnytyskone taikka jonkun miehen vaimo numero ties-mikä? Mutta Mormonien kirjoitukset eivät anna toivoa mistään muusta.

MAP-kirkon "Oppi ja Liitot" kirjassa (löytyy kirkon omalta sivustolta) sanotaan naisista luvussa 132 jakeessa 41 että

"jos tämä on toisen miehen kanssa, enkä minä ole määrännyt tätä hänelle pyhän voitelun kautta, vaimo on tehnyt aviorikoksen ja hänet hävitetään."

Samassa luvussa puhutaan myös miehen aviorikoksesta mutta ei sanota että mies hävitetään.

Jakeessa 52 sanotaan Joseph Smithin vaimolle Emmalle että hänen tulisi hyväksyä miehensä muut vaimot (ja muut syrjähypyt)...

"Ja palvelijattareni Emma Smith ottakoon vastaan kaikki ne, jotka on annettu palvelijalleni Josephille ja jotka ovat hyveellisiä ja puhtaita minun edessäni;"

Saman luvun jakeissa 61-63 puhutaan siitä kuinka mies voi ottaa useampia vaimoja samanaikaisesti

61 Ja vielä, mitä tulee pappeuden lakiin – jos kuka tahansa mies ottaa vaimoksi aneitsyen ja haluaa ottaa vaimoksi btoisen, ja ensimmäinen antaa suostumuksensa, ja jos hän ottaa vaimoksi toisen, ja he ovat neitsyitä eivätkä ole vannoneet valaa kenellekään muulle miehelle, silloin hänet julistetaan syyttömäksi; hän ei voi tehdä aviorikosta, sillä heidät on annettu hänelle; sillä hän ei voi tehdä aviorikosta sen kanssa, joka kuuluu hänelle eikä kenellekään muulle.

62 Ja jos hänelle annetaan kymmenen neitsyttä tämän lain mukaan, hän ei voi tehdä aviorikosta, sillä he kuuluvat hänelle, ja heidät on annettu hänelle; sen tähden hänet on julistettu syyttömäksi.

63 Mutta jos yksi tai joku näistä kymmenestä neitsyestä vaimoksi mentyään on toisen miehen kanssa, hän on tehnyt aviorikoksen ja hänet hävitetään; sillä heidät on annettu heidän miehelleen, jotta he alisääntyisivät ja täyttäisivät maan...

10

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Emmahan ei tukenut, mutta häntä ei hävitetty vaan se irstailija hävisi.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Emmahan ei tukenut, mutta häntä ei hävitetty vaan se irstailija hävisi.

        Niin no kun paikalliset eivät tykänneet mm siitä että Smithin johtamat Mormonit olivat tuhonneet paikallisen sanomalehden painokoneen kun sen "Nauvoo Expositor" lehden artikkelit heidän touhuistaan eivät olleet järin imartelevia.

        Niiden artikkeleiden joukossa oli naisten kertomuksia Joseph Smithin käytöksestä heitä kohtaan ja siitä kuinka heidät oltiin pakotettu tulemaan Josephin "hengellisiksi vaimoiksi".

        Siis ihan tuon "Oppi ja Liitot" kirjan luvun 132 ajattelumaailman mukaan.

        Sen lehden artikkeleissa Josephia syytettiin myös muistakin asioista, kuten esim. että hän kuvitteli olevansa lain yläpuolella (mikä sopii hyvin siihen että väitti saaneensa kutsumuksensa Jumalalta). Ja "Nauvoo Expositor" oli myös ilmoittanut painavansa Josephin syyttäjiltä saaneitaan allekirjoitettuja todistuksia että ne syytökset olivat totta.

        Joseph Smith halusi hiljentää tälläiset väittämät sillä seurauksella että Mormonien oma "Nauvoo Legion" yksityinen armeija käytti oman käden oikeutta.


    • Israelin naiset ovat taivaassa kuningattaria ja papittaria. Ei mitään valittamista.

      Kyse on siitä, mikä on Jumalan kirkko- organisaatio maan päällä. Ei ole kirkon naisia valittamassa nähty osaansa ja asemaansa. Emma ja Josephkin riitelivät ja sopivat kuten muutkin avioparit. Rakkaus ja yhdessäolo säilyivät loppuun asti ja Emman usko siihen, että Joseph oli profeetta.

      • Anonyymi

        "Ei mitään valittamista." Ja mistä sen tiedät? Saatko jonkinlaisen viikoittaiseb uutislehtisen taivaan oloista?


      • Henkilasten tehtailijoita he ovat. Lähes jatkuvasti raskaina. Emma ei hyväksynyt miehensä uskottomuutta. Kirkko valehteli aina vuoteen 2014 asti, että Joseph ei harjoittanut seksiä muiden kuin Emman kanssa. Olli valehteli samaa viime vuoteen asti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ei mitään valittamista." Ja mistä sen tiedät? Saatko jonkinlaisen viikoittaiseb uutislehtisen taivaan oloista?

        Joka päivä jo kutsuvat minua sinne.


      • Olli.S kirjoitti:

        Joka päivä jo kutsuvat minua sinne.

        Kuinka moni nainen sinua kutsuu? Eli mikä on tulevan haaremisi koko?


    • Anonyymi

      Mormonien opin mukaan jokaisen ihmisen sielu (taikka "äly") on aina ollut olemasss, ja Jumala ei ole aina ollut Jumala vaan hänet korotettiin siihen asemaan koska oli elänyt Mormoniopin mukaisen elämän.

      Kuka sitten korotti heidän Jumalansa nykyiseen asemaan? No, se oli sen henkilön Jumala (joka oli vuorostaan saanut asemansa omalta Jumalaltaan). Heillä on siis Jumalia toisensa jälkeen ilman minkäänlaista alkua.

      Kuitenkin jokaisen ihmisen sielu/äly on aina ollut olemassa. Joten ne nykyiset Mormonit olivat olemassa silloin kuin nykyisen Jumalan Jumalan Jumalan jne Jumala tuli Jumalaksi.

      Toinen oppi joka heillä on että ihmiset ovat jollain tavalla (aiemmassa elämässä "taivaassa") valinneet elämänsä maan päällä. Joten kai noi Hitler, Stalin ja Pol Pot ja kaikki toisessa maailmansodassa kuolleet ihmisetkin valitsivat kohtalonsa...

    • Anonyymi

      Mies eli Joseph Smith keksi mormonismin eli naisen asema on aika kurja. Yhteiskunnan painostuksesta mormonismikin on parantanut naisen asemaa jos ei nyt aivan tasa-arvoiseksi niin ainakin kohtuulliseksi. Mieshän on tietenkin mormonismin johtaja sekä kirkossa että perheessä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe