Politikointia olympiaurheilun alueella

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-12220219
USA, Australia ja Englanti boikotoivat osittain Pekingin talviolympiakisaa.
Urheilun keskeinen periaate on ollut pysyä politiikan politiikan ulkopuolella. Urheilijat kisaavat lajeissaan rauhanomaisesti.
Natomaat pilkkaavat olympiaurheilua!

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistaakseni uuden ajan olympialaisjulistuksessa kehotettiin urheilemaan, olipa mistä maasta kotoisin tahansa.

    • Anonyymi

      Sekä antiikin että nykyajan olympialaisissa vedottiin urheilun vapauteen.
      Valtiot voivat olla hyvinkin erilaisia mutta urheilulajien säännöt pysyvät urheilun alueella. Tai pitäisi pysyä.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä suomalaiset kommunistit jatkavat edelleen diktatuurien juoksupoikina ja pikkuapulaisina, eivätkö Josif Stalinin, Mao Zedongin ja Pohjois-Korean Kimien kommunismidiktatuurien kurjuudet ole tosiaankaan opettaneet teille yhtään mitään?

      Kiinan kommunismidiktatuuri sortaa toisinajattelijoita ja uskonnollis-etnisiä vähemmistöjään ja uhkailee jakuvasti naapurimaitaan sodalla, joten Pekingin kisat pitää pistää tykkänään boikottiin, se on minun valistunut kantani.

      Kiinan viranomaiset pakottavat uiguureja pakkosterilointeihin ja tekemään abortteja. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan uiguureja, kazakkeja ja muita muslimivähemmistöjä suljetaan massiivisiin vankileireihin

      "Vaikka he pääsisivät pakoon sortoa Xinjiangissa, he ovat silti kaikkea muuta kuin turvassa. Kiinan hallituksella on keinot jäljittää, painostaa ja palauttaa näihin ryhmiin kuuluvat ihmiset takaisin Kiinaan – myös painostamalla vieraita hallituksia palautuksiin. Kiinassa heitä odottaa julma kohtalo", kuvaili Amnesty Internationalin Kiina-tutkija Patrick Poon järjestön helmikuun 2020 tiedotteessa.

      https://kvsolid.fi/toiminta/uiguurit/

      Kiinalainen naisurheilija, tenniksenpelaaja Peng Shuai syytti maan aiemman varapääministerin Zhang Gaolin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen kolmisen vuotta sitten, jonka jälkeen Peng Shuai vaiennettin kommunismidiktatuurin sortokoneiston voimalla.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008413413.html

      • Anonyymi

        Vapaa tiedonvälitys maassa on Kiinan kommunismidiktatuurin johdon rautakorkoisen saappaan alla.

        Kiinan kommunistijohtaja Xi Jinping on luonut painajaisen, mediasorron, joka voi verrata Maon aikakauteen, ja Hongkongin journalismi on "vapaassa pudotuksessa", sanoo Toimittajat ilman rajoja (RSF).

        Keskiviikkona julkaistussa laajassa raportissaan journalismia puolustava ryhmä esitteli yksityiskohtaisesti toimittajien huonontuneen kohtelun ja tiedon valvonnan tiukentumisen Kiinassa. Tämä lisää ympäristöä, jossa "tiedon vapaasta saannista on tullut rikos ja tiedon tarjoamisesta vielä suurempi rikos".

        Raportissa lueteltiin yhä useampia journalismin "esteitä", kuten verkkosensuuri ja -valvonta, 50 sentin armeijana tunnetut maksulliset amatööripropagandistit, pidätysten lisääntyvä käyttö ilman oikeudenkäyntiä, Hongkongin kansallinen turvallisuuslaki, pakotetut televisiotunnustukset, kommunistisen puolueen päivittäiset ohjeet uutistoimituksille ja muille foorumeille, "riitojen poimimisesta" vakoiluun ulottuvien syytösten käyttäminen toimittajien hiljentämiseen ja maastapoistumiskieltojen käyttäminen aseena.

        The Guardian -lehti 8.12.2021.

        Venäjän fasismidiktatuuri ja Kiinan kommunismidiktatuuri ovat suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mielestä valtioita joiden politiikkaa ei tule moittia mistään.
        Järkiintykää jo lopultakin kommunismidiktatuurin puuhastelijat ja liittykää meidän monipuoludemokratian kannattajien laajaan.


    • Anonyymi

      Pari kirjoittajaa edellä hyväksyvät politiikan sotkemisen urheiluun. Omapa on häpeänsä.

      • Anonyymi

        Kaikki asiat ovat tavalla tai toisella poliittisia > politikos, "kansalaisia koskevaa".
        Sinun, Partacus, ja muiden kommunismidiktatuuria puuhastelevien toveriesi häpeä on se, ettette halua edelleenkään katkaista napanuoraanne Kiinan ja Venäjän kaltaisiin diktatuureihin, vaan jatkatte niiden kuuliaisina pikkuapulaisina ja sortokoneistojen tekojen puolustajina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki asiat ovat tavalla tai toisella poliittisia > politikos, "kansalaisia koskevaa".
        Sinun, Partacus, ja muiden kommunismidiktatuuria puuhastelevien toveriesi häpeä on se, ettette halua edelleenkään katkaista napanuoraanne Kiinan ja Venäjän kaltaisiin diktatuureihin, vaan jatkatte niiden kuuliaisina pikkuapulaisina ja sortokoneistojen tekojen puolustajina.

        Teidän, arvoisa kapitalistidiktatuurin tukihenkilö, häpeä on ettette katkaise napanuoraanne fasismiin ja sotaiseen natoon vaan jatkatte innolla rauhaan maailmaan pyrkivän sosialismin aatteen parjaamista.


    • Anonyymi

      Diktatuureille urheilu on politiikkaa.
      Kiina kuuluu Valko-Venäjän kanssa samaan joukkoon jotka pesevät kasvojaan urheilulla, ja samalla pönkittävät omaa diktatuuria ja ihmisoikeusloukkauksia.

    • Anonyymi

      Kiinan kommunismidiktatuuri vainoaa kaikkia kansalaisiaan, jotka tohtivat kyseenalaistaa kommunistihallinon politiikan ja sen toiminnan.

      Honkongilainen demokratia-aktivisti Jimmy Lai ja kaksi muuta ihmistä ovat saaneet tuomiot luvattomasta kokoontumisesta Kiinan silloisen kommunistijohdon vuonna 1989 määräämän Pekingin Taivaallisen rauhan aukion, Tiananmenin, verilöylyn muistotilaisuudessa viime vuonna, ja tämä on vain yksi esimerkki Xi Jinpingin johtaman Kiinan toimintatavoista.

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008461784.html

    • Anonyymi

      USA boikotoi Moskovan kesäolympialaisia. NL boikotoi talviolympialaisia USA:ssa. Molemmat olivat vääriä tekoja.
      Jos politiikka sotketaan urheiluun niin USA olisi pitänyt poistaa 25 vuoden ajalta kaikista kansainvälisistä kisoista sotatoimiensa takia. Niin ei tehty ja oikein oli.
      Jos kansallisuussorto luetaan synniksi niin Suomi persujen takia ja sata muutakin maata olisi boikotoitava urheilukisoista.

    • Anonyymi

      Urheilu on maailman nuoria epäpoliittisesti yhdistävä tekijä

    • Anonyymi

      Kaikki maat ovat tervetulleita mukaan olympialaisiin niin toivon..

    • Anonyymi

      Autourheilun järjestöt vaativat kuljettajilta ehdotonta estoa sotkea urheiluun politiikkaa ja kaikille mahdollisuutta osallistua kisoihin sääntöjen puitteissa. Urheilijoilla saa olla poliittiset mielipiteet mutta joita ei saa tuoda urheilun sisälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe