Jouluoffensiivi käynnissä

Anonyymi

On taas se aika vuodesta kun joulupukki, markkinatalouden messias, on käynnistänyt hyökkäysrekineen offensiivin Seimen Lapsen hankeen jyräämiseksi. Operaatio alkaa marraskuulla tiedusteluhyökkäyksineen, joilla on erilaisia peitenimiä, yleensä musta- etuliitteellä varustettuja. Aluksi oli 'mustaa perjantaita', nyt on lisäksi ilmaantunut mustia viikkoja ja kohta varmasti mustia kuukausia, jolloin ihmisiä houkutellaan paikkaamaan kaupan hiljaisia hetkiä ennen joulurynnäkköä.

Niin sanottu joulupukki on nimeään myöten pakanallinen epäsikiö, jolla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen esikuvansa kanssa. Käsittämätön epeli, joka monissa kielissä kantaa kaukaisen esikuvansa nimeä, vaikka ulkomuoto ja imago on amerikkalaisen virvoitusjuomatehtaan luomus. Meillä sentään epäjumalan nimi viittaa sorkkajalkaiseen sarvipäähän, tuoreempaan esikuvaan.

Tästä piti tulla vakavahenkinen kirjoitelma mutta minkäs teet kun aihe on niin surkuhupaisa. Suomen katajainen kansa viettää joulua cocacola-sorkkajalan toimiessa seremoniamestarina suunnilleen tietämättä miksi. On toki mukavaa että pimeän ajan katkaisee pidennetty viikonloppu, jolloin voi mässäillä ja kahlata tavarapaljoudessa.

Minulla on unelma: kirkko sanoutuu irti nykyisestä joulusta ja jättää sen kaiken kansan kulutusjuhlaksi ja markkinakarnevaaliksi. Kristuksen syntymäjuhlaa sen sijaan vietetään erikseen hiljaisesti, esimerkiksi nykyisen loppiaisen tietämissä (ajankohta ei ole tärkeintä, mutta niihin aikoihin kevättalven kirkkaus on jo ovella). Tietysti S-tana pyrkisi tallomaan tämänkin sorkillaan, mutta se olisi vaikeampaa ilman selkeitä heikkouksia mihin tarttua, kuten pakanajuhlien paikalle ympätyssä nykyjoulussa.

Kirkko, joka toimii valtion laitoksena, tuskin tulee mitään muuttamaan siinä pelossa että viimeisetkin veronmaksajat kaikkoavat. Ollaan mieluummin vihamielisten toimijoiden, kuten Yleisradion selän takana kyyristelemässä ja ostetaan niiltä palveluksia. Kristillisiä mediotakin olisi tarjolla mutta nähtävästi kirkolle liian vaatimattomia.

Miksei kirkko voisi rahoittaa toimintansa vapaaehtoisilla jäsenmaksuilla sanoutuen irti pakanavaltiosta. Kirkon ulkomaanavullakin on resursseja lähettää pankkisiirtoja koko kansalle harva se viikko, mikseivät sitten kirkon rahkeet riittäisi lähettää kerran vuodessa jäsenmaksulappu. Tämä olisi konkreettinen viesti siitä että kirkko tahtoo olla Kristuksen seurakunta eikä valtion laitos. Maksaisin siis mieluummin jäsenmaksua seurakunnalle kuin veroa valtion kirkolle.

Uskon luonnollisesti että nämä unelmat eivät tule koskaan toteutumaan mutta saahan sitä haaveilla. Luterilaiselle kirkolle on toki vaihtoehtoja, mutta itse en olisi vielä valmis luovuttamaan.

Siunattua Jeesuksen Kristuksen syntymän juhlaa kaikillen.

P.S. Ylen Areenaan on ilmaantunut ohjelma nimeltä 'Papisto', joka on vielä minulta näkemättä mutta trailerin perusteella tuttua Yleä.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei vaikuta joulun kaupallisuus meihin juuri sitä, eikä tätä. Black weekend rokotti kyllä kukkaroa pari sataa ja pari kymppiä päälle, mutta ostokset olivat todellisen tarpeeseen ja ilman tätä kulutuskarnevaalia olisivat kustantaneet 370 euroa.

      -a-teisti-

    • Anonyymi

      ArtoTTT

      Suurin kirkollisiin juhlapyhiin kuuluu myös median perinne hyökätä jollakin jutulla kristinuskoa vastaan, nähtäväksi jää toteutuuko taas tänä jouluna.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko, että jos joku media kirjoittaa joulun historiallisuudesta on se hyökkäys kristinuskoa kohtaan? Faktojen kertominen siis.


    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen. Kristityt viettävät tällä hetkellä adventtia, monilla muilla joulu näkyy olevan meneillään. Asiasta toiseen, muutama teesi tulee mieleen kirkon oveen naulattavaksi. Nämä ovat siis vapaamuotoisia utopistisia hahmotelmia eikä pykäläviidakko ole täysin läpikahlattu osaltani joten virheitä voi olla ja jokunen kieroutunut huumorin kukkanenkin voi rehottaa:

      I Kirkko luopuu kokonaan avioliittoon vihkimisoikeudestaan (vaiko enemmän velvollisuudestaan). [https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/avioliittolaki]. Yhteiskunta hoitaisi virallisesti avioliittoon vihkimiset ja kirkollista siunaamista haluavat voisivat pyytää sitä erikseen. Seurakunnat päättäisivät harkintansa mukaan sen antamisesta. Nykytilanteessa ajaudutaan kaikenlaiseen kikkailuun ja jahkailuun sekä annetaan ulkopuolisille mahdollisuus ryöpyttää kirkkoa.

      Kasteeseen ja hautaan siunaamiseen soveltuisi sama käytäntö. Valtio voisi myös ottaa hautaustoimen ja hautausmaat haltuunsa, Omaiset pyytäisivät halutessaan kirkon siunausta, tai tehtäisiin vainajan ilmaiseman tahdon mukaan. Samoin kasteessa kirkollinen siunaus pyydettäessä.

      II Kirkolliset juhlapyhät uudistetaan. Kristuksen syntymäjuhlaa vietetään - tässä esimerkinomaisesti - nykyistä loppiaista lähimpänä sunnuntaina, vaikka lauantai-illasta sunnuntai-iltaan, minä aikana seurakunnat pitäisivät tilaisuuksia harkintansa mukaan. Adventti kestäisi neljä edeltävää viikkoa.

      Hallitus ja työmarkkinajärjestöt neuvottelisivat keskenään nykyisen joulun kohtalosta, säilytetäänkö se, luovutaanko sen viettämisestä kokonaan vai lyhennetäänkö sitä.

      (Joulua ja etenkään Kristuksen syntymäjuhlaa ei kannata siirtää syksyyn, koska se saattaisi aikojen saatossa yhdistyä halloweenin ja kekrin kanssa, ja lopputuloksena kurpitsapäinen hahmo mättää krääsää ihmisille talikolla ;)

      "Arkipyhät", jotka käytännössä ovat normaaleja työpäiviä ja joiden tarkoitus on jäänyt historian hämärään useimmilta, siirretään lähimmälle sunnuntaille. Näitä ei lienekään enää muita kuin helatorstai, jos loppiainen jää tarpeettomaksi.

      Toisesta pääsiäispäivästä -jonka tarkoitus niinikään on häipynyt hämärään-luovutaan. Pitkäperjaista mahdollisesti myös. Perjantai-illasta sunnuntai-iltaan riittäisi aikaikkunaa tilaisuuksien järjestämiselle.

      Joka tapauksessa nämä työmarkkinajärjestöjen keskenään riepottelemilla "pyhillä" ei ole juuri tekemistä minkään aidosti pyhän kanssa, vaan ihmisten luomuksia ne ovat. Jeesus ei juurikaan uusia juhlia perustanut, voitaisiin ehkä sanoa että ehtoollinen on hänen asettamansa ja siksi aidosti pyhä tapahtuma. Muut ovat Herran valitulle kansalle määräämiä vanhatestamentillisia juhlia. Pääsiäinen on toki periaatteessa sovitettu versio alkuperäisestä.

      III Kirkko korvaa verotulot jäsenmaksuilla. Se perii jäsenmaksut suoraan niiltä seurakuntalaisilta, jotka antavat suostumuksensa siihen. Kirkosta eroamiseen ei tarvittaisi enää ateistien tarjoamia palveluita (joita usein käytetään protestointiin aika kevein mutuperustein) ja kirkkoon liittymiseen riittäisi jäsenmaksun maksaminen. Kirkkoon jäisivät näin ollen vain siihen sitoutuneet ihmiset. Kulut karsiutuisivat luontevasti kun päästäisiin kiinteistömassoista mukaan lukien hautausmaat.

      Verotustiedot tulivat ja kirkollisvero näkyi olevan 1.75 ja Yle-vero 2.50 prosenttia. Yle perii veroa kaikilta vasten tahtoaankin siihen velvoitetuilta eikä sillä siis ole huolta huomisesta. Kun Yle nytkin "vihkii" ihmisiä niin vihkimisvelvollisuus voisi siirtyä oikeastikin sille. Ylen toimipisteitä on ympäri Suomea. Toimitukset olisi kätevä radioida tai televisioida samalla. Jos matka on liian pitkä, vihkimiset suoritettaisiin vaikka kunnan- tai kaupungintalolla.

      Ylestä vielä sen verran että aikoinaan kun se oli kirkon kanssa "samalla viivalla" joutuessaan elämään lupamaksujen varassa, se vaikutti olevan kirkon katkera kilpailija. Olisi kuvitellut tämän asenteen lientyvän Ylen päästessä veronmaksajien kukkarolle. Toisin kävi, katkera ja pahansuopa asenne jatkuu edelleen. Ainoat hyvät uutiset kirkosta näyttävät olevan niitä, joissa joku kapinallinen tai seksuaalivähemmistö on saanut tahtonsa läpi ja "konservatiiveja" rökitetty. Yle toimii mieluusti luterilaista kirkkoa jäytämään pyrkivien äänitorvena.
      Tästä päästään neljänteen teesiin.

      IV Luterilainen kirkko luopuu yhteistyöstä Yleisradion kanssa ja alkaa käyttää sen sijaan kristillisiä medioita. Perustelut löytyvät yltä ja internetissä on jo olemassa kirkon omia mediakanavia lisäksi.

      Tässäpä tätä. Kymmeneen teesiin on vielä matkaa, mutta pitää kehitellä. Siis yhteenvetona: kirkon "avioliitto" valtion kanssa on kuoleman suudelma. Se antaa kaikille kirkolle pahaa tahtoville tahoille ainakin kuvitellun moraalisen "oikeuden" hyökätä sitä vastaan, tekee siitä maalitaulun pahan palaville nuolille. Olkoon tämä sitten vaikka hukkaan heitettyä aikaa, tarkoitus on vilpitön. Tiedostan että tämä on utopiaa ja "unelmahöttöä", jota ei tarvitse eikä tulla ottamaan kovin vakavasti.

    • Huvittavaa tässä nyt vain on se, että joulu on vanha pakanallinen julhapäivä, jolla ei ole mitään tekemistä jeesuksen mahdollisen syntymän kanssa.

    • Anonyymi

      Saat painua sinne hiekkamaahasi palvomaan heidän jumaliaan 🤣
      Kai sinulla on kuusi ? se kuuluu oikeaan jouluun !!!

    • Anonyymi

      Joulu ei ole kristillinen juhla!

      Alkuseurakunnan kristityt eivät viettäneet joulua, koska Raamatussa ei ole käskyä viettää joulua eikä Jeesus edes syntynyt joulukuussa. Jeesus syntyi syksyllä, kun paimenet olivat vielä kedolla ja karjatallit tyhjillään. Joulukuussa ei olisi Joosefille ja Marialle ollut tilaa karjatalleissa, koska silloin karja on sisällä talven kylmyyden ja maaperän vetisyyden takia.

      Kristinusko muuttui 300-luvulla messiaanisesta juutalaisuudesta roomalaiseksi klassiseksi kristinuskoksi, mikä otti joulujuhlan Sol Invictus -epäjumalan syntymäjuhlasta 25.12. ja samalla siirsi sapatin roomalaisten auringonepäjumalan lepopäivälle sunnuntaille (sun-day, Sol Invictus). Sana joulu tulee muinaisgermaanisesta pakanajuhlasta yulesta. Pakanauskonnoissa uhrattiin keskitalvella sikoja, mistä on tullut traditio syödä joulukinkkua. Katoliset papit sitten väänsivät väkisin erilaisia selityksiä sille, miksi joulu on Jeesuksen syntymäjuhla.

      Netissä on paljon julkaisuja, joissa juutalaiset lainopettajat selittävät, miksi juutalaiset eivät usko Jeesukseen (why jews reject Jesus). Yksi keskeinen syy on, että Tooran mukaan Messias ei syö joulukinkkua. Messias ei tule kumoamaan lakia vaan saattamaan koko maailman noudattamaan Tooraa, joten hän ei ole roomalainen sianlihan syöjä eikä joulun juhlija. Todellisuudessa Jeesus ei syönyt sianlihaa eikä myöskään rikkonut sapattikäskyjä. Juutalaisten väärinkäsitys tulee klassisen kristinuskon opetuksista ja Paavalin kirjeiden vääristä tulkinnoista.

      Tämä on syy, miksei juutalaisuus ja klassinen kristinusko tule koskaan viettämään yhdessä joulujuhlaa Jeesuksen syntymän muistoksi. Juutalaisia ei paaduta vain heidän oma epäuskonsa vaan myös klassinen kristinusko, joka julistaa toista Jeesusta.

      2 Kor 11:3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
      4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte.

      • Anonyymi

        << Jeesus syntyi syksyllä, kun paimenet olivat vielä kedolla ja karjatallit tyhjillään. Joulukuussa ei olisi Joosefille ja Marialle ollut tilaa karjatalleissa, koska silloin karja on sisällä talven kylmyyden ja maaperän vetisyyden takia.
        >>

        Täytyy korjata: Jeesus ei syntynyt syksyllä vaan keväällä, täsmälleen samaan aikaan jolloin lampaat synnyttivät uhrikaritsat. Täsmälleen samaan aikaan kun todellinen uhrikaritsa syntyi.

        (Jonathan Cahnilla on hyvää opetusta asiasta: https://www.youtube.com/watch?v=9dcy1VF3OOk


    • Anonyymi

      Jeesuksen sytymän muistopäivän liimaaminen joulun päälle ei tosiaankaan ole pelkästään hyvä juttu. Fuusiolla on onnistuttu tuhrimaan molemmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      304
      3441
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      242
      1891
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      95
      1392
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1323
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1223
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      966
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      894
    Aihe