Onko Hangolla pitovoimaa ja vetovoimaa?

Anonyymi

Kyllä ja ei ole.

Ei ole pitoa. Hanko tuntuu olevan väkiluvultaan syöksyvä kunta, mikä tarkoittaa samalla kaupungin tulojen laskua. Se asettaa palvelut vaaraan. Se asettaa suuren velkataakan alla olevan taseen ja tuloslaskelman haasteelliseen tilaan, kun velat pitää maksaa ja korot ovat kasvussa. 60 miljoonan lainojen yhden prosentin (1%) korko on 600.000 euroa vuodessa. "Ylimääräistä" joka vuosi rahoittajille. Jos korko on suurempi, niin x-kertaa 600.000.

On vetovoimaa, vapaa-ajanhankolaisten keskuudessa. "Ihan kiva kesäkaupunki". Se tietää vilkkautta elintarvikeliikkeiden ja Alkon kassalla, ihmisvilinää kesällä ja joskus viikonloppuina, jouluna ja hiihtolomalla, Mutta ei sen enempää. Vapaa-ajanhankolaiset eivät saa aikaan suuruuteensa verrattavaa kilinää kaupungin kassassa. Kaupungin lähes ainoa tulonlähde on vakiasukkaat: eläkeläiset ja yritysten ja niissä olevien hankolaisten maksamat verot. Kaupungin työntekijät ovat edellä mainittujen maksamia.

Ei ole vetovoimaa, koska kaupungin työpaikkaomavaraisuus on viimeisen tilaston mukaan 111%. Siis kaupungissa on 11% enemmän työpaikkoja kuin on työntekijöitä. Ihmiset asuvat muualla ja käyvät Hangossa vain töissä. Kun asuvat muualla, niin maksavat myös veronsa muualle. Kesäkauden turisteja ja vapaa-ajanasukkaita palvelevat ravintolat maksavat niukasti veroja Hankoon. Sesonkityöntekijät maksavat myös veronsa muualle.

Vertailun vuoksi, Raaseporin työpaikkaomavaraisuus on 86%. Siellä halutaan asua ja käydä muualla töissä, myös Hangossa.

Hangon kaupungin palkkalistoilla on kosolti (paljon) toisella paikkakunnalla asuvia työntekijöitä. Rekrytoinnissa pitäisi suosia hankolaisia, koska tulevat 21,75% halvemmaksi kunnalle maksaessaa osan palkastaan takaisin kunnallisverona!

Pitoa ja vetovoimaa pitää lisätä. Se lienee kaikille selvää. Näkyykö se valtapuolueiden SDP ja RKP toimissa? Samat jäärät tekevät samaa, mitä ennenkin. Men, det gör ingenting. Hoh hoijaa. Lisääkö satamalaiturit, alikulut ja sillat pito- ja vetovoimaa?

9

1049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikös tuo Hanko ole sellainen mökkikunta, samanlainen kuin Puumala. Kyllä se väkiluku taas pian kohoaa, toukokuussa, varsinkin näin korona-aikana.

    • Anonyymi

      Silti täällä on ihanaa asua! Nimim. Helsingistä muuttanut

    • Anonyymi

      Vetovoima on nyt todistettu. Vuonna 2021 muuttovoittoa 14 (ikäjakaumaa ei tosin ole tuotu julki).

    • Anonyymi

      Muuttovoitto oli niukkaakin niukempi. Väkiluku laski, kun kuolleisuus peittosi muuttovoiton ja syntyvyyden. Hangon väkiluku laski, kuten on laskenut jo vuosikymmeniä. Ei ole pitoa. Lipsuu.

    • Anonyymi

      SDP ja RKP ovat yhdessä tehneet sen, mihin on tultu. Valtuuston, hallituksen ja lautakuntien äänestysjunttaus vie asian kuin asian maaliin, vaikka siinä ei ole mitään järkeä. Kompromissi ei ole hyvä eikä huono. Se ei ole mitään. Valtuutetuilla ei ole ollut munaa tehdä kunnon päätöksiä. Laiturien rakentaminen, alikulku väärään paikkaan, uusi silta. Kuinka paljon ovat lisänneet Hangon vetovoimaan ja pitovoimaa? Helppoja päätöksiä, mutta toisarvoista miljoonien hassausta.

      Niin kauan kun valtuutetut eivät saa äänestää joka kerran omantunnon mukaan, meillä on luvassa huonoja päätöksiä. Puolueiden ryhmäpäätökset ovat demokratian syöpä. Sitä SDP ja RKP harrastavat.

      • Anonyymi

        Sellaisia päätöksentekijöitä saat kuin ketä äänestät. Päätöksiin tyytymättömillä peilinkatsomisen paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisia päätöksentekijöitä saat kuin ketä äänestät. Päätöksiin tyytymättömillä peilinkatsomisen paikka.

        Tuo selitys ei auta. Demareidin päätöksenteko on samanlaista diktatuuria kuin Putinin päätöksenteko. Putin sanoo ja ympärillä olevat nyökyttelevät. Harhaista touhua.

        Muistan, kun tuli julkiseksi tilanne Lohjalla, kun pari demaria uskalsi äänestää eri tavalla kuin demarit oli "porukalla" päättäneet. Siis käyttivät perustuslaillista oikeutta olla jotain mieltä. Sitä sanotaan sananvapaudeksi. Paikallinen demariväki otti erehtyneet puhutteluun ja piiritasolla asti käsiteltiin luopioiden erottamista puolueesta. Sitä se "porukalla päätettiin" tarkoittaa demaripuolueessa.

        Uusi kamala sote juntattiin läpi vain hallituksen pakotetuin äänin. On sen verran huono uudistus, että harva sitä kannatti, mutta äänestyksessä meni läpi. Kustannukset kasvavat, tulee lisää byrokratiaa ja palvelut heikkenevät. Laittomasta lakosta tuomitun Antti Rinteen sanoin: "porukalla päätettiin".


    • Anonyymi

      Tavallisille duunareille ei ole asuntoja kun airbnb keinottelijat ja heinäkuuhankolaiset ostavat kaikki. Siksi varmaan tammisaaresta käydään täällä töissä. Tammisaaresta pääsee myös tunnissa pk-seudulle mikä on etu sinänsä. Siellä myös paremmat ihmis- ja eläinlääkäripalvelut. Unohtamatta uimahallia. Itsekin olen miettinyt sinne muuttoa.

    • Anonyymi

      Uimahallin puute on iso puute.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2283
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1481
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1325
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      212
      949
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    Aihe