Saunan ja kylpyhuoneen valot ei toimi :(

Anonyymi

Piti mennä testii vapaa-ajan talon kunto joulua varten ja saunan valo ja kylpyhuoneen toinen valaisin (peilikaapin) ei toimi. Saunan kiuas kyl toimii mut ei pimeässä saunassa kiva oo saunoa. Kylpyhuoneen kattovalaisin lähti pelaamaan loisteputken vaihdolla. Sulakkeita ei ole palanut, saunan lamppu on ehjä ja kaikkien laitteiden irrottaminen sähköverkosta ei auttanut eli mun yläaste-aikainen sähköosaaminen tuskin riittää korjaukseen. Talo on perus rtm talo ja sähkösauna kellarissa.

Talo on aika alkuperäinen ja ei siis tuu yllätyksenä nää oikuttelut mutta voisitteko antaa asiallisia neuvoja tyhmälle perheenisälle?

11

2394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkista vielä ettei vikavirtasuoja ole lauennut ja ettei noille lampuille ole laitettu omaa kytkintä johonkin vähän piiloon.

    • Anonyymi

      Todennäköisesti talon sähköasennukset niin haperot ettei johdot enää yhdistä kunnolla ja siksi ei toimi. Suosittelisin katkaisemaan paloturvallisuuden takaamiseksi sähköt pääkatkaisijasta ja jos talo on muuten ok kunnossa soittamaan sähkömies paikalle. Jos talo on jokin osittain homehtunut öljylämmitteinen mörskä suosittelen puskutraktoria tosin kunnossa pysynyt puulämmitteinen rintsikka on kyl säilyttämisen arvoinen mielestäni, mutta tuo että talossa on noin iso kellari viittaa rtm talosi kuuluvan niihin 1950luvun loppupuolen taloihin joissa on usein kaikenlaisia vakavia vaurioita ja juuri tämä ylikallis ja luontoa kuluttava öljylämmitys.

      • Anonyymi

        Nyt on väärää tietoa kyl sulla :D ihtel rintamamiestalossa kahden maanpäällisen kerroksen lisäksi kellari jossa on mahdutettu autotalli, pieni kuntosali, kylpyhuone ja sauna ja se on rakennettu 1951-1952 eli 1950luvun alkupuolella😅 öljylämmitys kyllä on, mutta ei se mikään huono ole ollut tosin kai se nyt on pakko vaihtaa kun tulee nää EU:n vaatimukset. Onneksi tilannetta helpottaa se että talossa on myös kolme pönttistä ja keittiössä vanha högforss niin ei tarvi öljylämmotyksen perään ihan kuitenkaan itkeä👍


    • Anonyymi

      Tarkista se vikavirtasuoja ja vaihda lamppu. Laitoin ulos tavallisen led-lampun, ei se toiminut oikein. Alkoi palamaan vilkkumalla. Eli led-lamput ei ilmeisesti pidä kylmästä. Ratkaisuksi löytyy ns. pakkaslamppu.

    • Anonyymi

      Mopo rikki, missä vika. Valaisimia on monenlaisia...

    • Anonyymi

      Alkuperäisessä rintamamiestalossa tuskin on valoissa vikavirtasuojia. Ymmärsinkö oikein eli sieltä puuttuu nyt vain saunan valo. Kynttilänvalossa pystyy kyllä saunomaan, pesuhuoneessa ehkä hieman hämärää. Onko pesuhuoneen ja saunan valot kaikki samalla kytkimellä? Jos sulla on yleismittari, mittaa tuleeko saunavalon lampun kannalle 230 V. Jatkoroikka joulusaunaan ellei muu auta.

      • Anonyymi

        No ei mitään roikkia saunaan.


    • Anonyymi

      Aloittajalla on sulake palanut. Ei posliinisulakkeista aina näe niiden palaneen.

      • Anonyymi

        On totta että joskus posliinisulakkeen merkki ei ponnahda irti vaikka sulake on palanut. Vaihda sulakkeita keskenään tai uusiin niin asia selkiää.


    • Anonyymi

      Mun mummolan sähköissä oli jotain hämärää esim vintin valot välkkyi ja pistorasiat löi kipinöitä kun niihin tökkäsi johdot. Talo oli rakennettu 1957 ja isoäitini muutettua pois 2013 se syttyi yöllä palamaan ja tuhoutui täysin. Syttymissyy jäi kysymysmerkiksi, mutta todennäköisesti oikosulku🤔

      • Anonyymi

        Eli ongelma hävisi ihan itsekseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe