Tiede vahvistaa Raamatun luomiskuvauksen ja kumoaa evoluutioteorian

Anonyymi

Tri Russ Humphreys [Graduated with a B.S. from Duke University and was awarded his Ph.D in physics from Louisiana State University in 1972. Worked for General Electric and Sandia National Laboratories in nuclear physics, where he received a patent and a science award] kehitti valon kulkemisajoista mallin, selittääkseen miten valo matkasi kaukaisesta avaruudesta planeetallemme vain yhden tavallisen Maan päivän aikana, luomisviikon neljäntenä päivänä.

Sen tulkinta riippuu siitä, miten painovoima vaikuttaa aikaan (gravitaation aikadilataatio). Humphreys tulkitsee "vesien taivasten päällä" (Ps 148:4, vrt. 1.Moos. 1:6-10) tarkoittavan sitä, että Jumala loi maailmankaikkeuden ympärille valtaisan vesikerroksen. Jos tämän veden massa oli hyvin suuri, sillä oli merkittävä vaikutus ajan kulkuun kautta koko maailmankaikkeuden. Vaikutusta on myös Jumalan luomisviikon neljäntenä päivänä toteuttamalla tähtien luomisella (Jes 40:26). Monessa raamatunkohdassa mainitaan että Jumala levitti taivaat auki. Humphreys tulkitsee tämän viittaavan erityisesti neljännen päivän aikana tapahtuneeseen maailmankaikkeuden laajenemiseen. Tämä laajeneminen olisi voinut alkaa toisena päivänä, kun Jumala loi "taivaanavaruuden" (hepreaksi raqia, KR33 "taivaanvahvuus", 1.Moos. 1:7)

Malli esittää, että varhain neljäntenä päivänä Maa joutui ajattomuuden vyöhykkeeseen. Tässä vyöhykkeessä kaikki aineelliset prosessit, ”kellot” mukaan lukien, pysähtyivät täysin (kellot tässä kuvaannolliset.) Pallonmuotoinen ajattomuuden vyöhyke laajeni maasta poispäin valon nopeudella, nielaisten vasta luodut tähdet ja galaksit. Saavutettuaan kaikkein kaukaisimmat galaksit ajaton vyöhyke vaihtoi suuntaa ja alkoi kutistua valon nopeudella takaisin kohti maata. Samalla se paljasti uudet galaksit, jolloin niiden valo voitiin nähdä Maassa. Tri Humphreys: ”Kun pallo saavutti nollasäteen ja lakkasi olemasta, Maa tuli esille ja palloa seurannut valo saavutti Maan välittömästi, jopa sellainen valo joka on lähtöisin miljardien valovuosien päästä. Neljäntenä päivänä maapallon yöpuolella oleva havainnoitsija olisi nähnyt yhtenä hetkenä pimeän taivaan, ja seuraavana hetkenä taivaan täynnä tähtiä.”

Maailmankaikkeus, jolla on keskus ja reuna, ynnä Humphreysin käsitys ylhäällä olevista vesistä antoivat selityksen Pioneer-anomalialle, joka on pieni mutta outo neljän aurinkokunnan ulkopuolelle lähetetyn avaruusluotaimen so. Galileo –luotaimen, Ulysses –aluksen sekä Pioneer –luotainten 10 ja 11 nopeuden hidastuminen.

Tohtori Moshe Carmeli [Masters of Science from The Hebrew University of Jerusalem under the supervision of N. Zeldes. In 1964, he received his Doctor of Science from the Technion-Israel Institute of Technology in Haifa] kehitti käsitteen "kosmologinen suhteellisuus". Carmeli väitti, että maailmankaikkeuden laajamittaisen rakenteen pätevään kuvaamiseen eivät riitä pituus, leveys, syvyys ja aika, vaan tarvitaan lisäksi vielä uusimitta tai ulottuvuus: avaruuden laajenemisnopeus. Tämä ulottuvuus vaikuttaa painovoimaan ja aikaan. Siitä nimi "kosmologinen yleinen suhteellisuus". Tässä lähestymistavassa avaruuden laajenemisen kiihtyvyydellä olisi erittäin merkittäviä seuraamuksia ajalle. Aika hidastuu, mutta ei painovoiman kokonaisvaikutuksen, vaan avaruuden rakenteen valtavan venymisen takia.

14

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä vajakki jatkaa kuin ei mitään, vaikka hänet on naurettu ulos joka säikeestä. :D Sarjassaan "tiedettä, joka minun on kumottava, jotta raamattuni on oikeassa" tänään vuorossa suhteellisuusteoria.

    • Anonyymi

      "Humphreysin käsitys ylhäällä olevista vesistä antoivat selityksen Pioneer-anomalialle"

      Eiväthän antaneet, ota asiasta selvää äläkä valehtele. Postauksesi muistuttaa (huonoa) aprillipilaa, olisit säästänyt sen huhtikuun alkuun.

      • Anonyymi

        Anomalia on ajat sitten selitetty ydinpariston säteilypaineen aiheuttamaksi.


    • Anonyymi

      "Maailmankaikkeus, jolla on keskus ja reuna, ynnä Humphreysin käsitys ylhäällä olevista vesistä antoivat selityksen Pioneer-anomalialle, joka on pieni mutta outo neljän aurinkokunnan ulkopuolelle lähetetyn avaruusluotaimen so. Galileo –luotaimen, Ulysses –aluksen sekä Pioneer –luotainten 10 ja 11 nopeuden hidastuminen."

      Maailmankaikkeudessa ei ole keskustaa eikä reunaa...Se että kehittelee mielikuvituksellisen mallin (joka edellyttää vaikkapa ylläolevat olosuhteet, joita ei ole) johon joku yksittäinen ilmiö saattaisi sopia tai sitten ei, syy voi olla joku ihan muu, ei todellakaan vielä todista yhtään mitään ;P Teillä ei ole edes selvillä tieteen kriteerejä. Lisäksi tuo aloitusteksti on jo ollut täällä, onko aiheista pulaa?

    • Maailmankaikkeuden keskus on myös käsitteenä yhdentekevä, koska kaikki maailmankaikkeudessa liikkuu (kovaa vauhtia...). Maa kiertää aurinkoa yli 100 000 km tunnissa, aurinkokunta kiertää Linnunrataa vielä nopeampaa, ja myös galaksimme kokonaisuudessaan liikkuu kovaa vauhtia kohti Andromedan galaksia.
      Ei ole mitään paikallaan olevaa, tai edes kiertävää (?) keskustaa, ja meidän galaksimme on vain yksi miljardeista galakseista.

    • "Maailmankaikkeuden laajamittaisen rakenteen pätevään kuvaamiseen eivät riitä pituus, leveys, syvyys ja aika, vaan tarvitaan lisäksi vielä uusimitta tai ulottuvuus: avaruuden laajenemisnopeus."

      Njoo.... ;) Einstein uskoi tai luuli alunperin että avaruus on ikuinen, mutta hänen oma suhteellisuusteoriansa osoitti matemaattisesti, että maailmankaikkeus laajenee. Uskooko joku yecn sivuhaara nyt keksineensä ruudin uudelleen, jee, avaruus laajenee eikä kukaan ole ottanut sitä huomioon!!!
      Suhteellisuusteoria, tai niistä kummatkin, syntyivät jo 1900 - luvun alussa.

    • Anonyymi

      Aika jännää kun ne ylhäällä leijuvat vedet toisinaan ovat yhtenä syynä vedenpaisumukselle ja toisinaan ne ovatkin öö koko maailmankaikkeuden "ulkopuolella"

    • Anonyymi

      Lisäksi maailmankaikkeudesa ei ole olemassa suuntia ylös ja alas kuten arkipuheessa, mutta tätä eivät genesiksen kirjoittajat luonnollisesti tienneet. On hyvin paljon muutakin jota he eivät voineet tietää esim teleskooppien puutteessa ym, mikä selittää luomiskertomuksen älyttömyyden noin luonnontieteellisesti

    • Anonyymi

      Ajaton vyöhyke...atomien liikkeetkin pysähtyivät? Valoa (fotoneita) ei edes ole liikkumattomassa muodossa (correct me if I'm wrong, joku joka oikeasti tietää asioista), joten miksi se laajeni juuri valon nopeudella
      Viime aikoina yec on kovasti vakuuttanut luottavansa fysiikkaan, nyt tuli hiukan takapakkia
      ;D;D

      • Anonyymi

        Ehkä juuri valon nopeudella laajeneminen kuulosti pseudotieteilijän korvaan kivalta?


    • Anonyymi

      Tuo tohtori Humphreys ei löytynyt Wikipediasta sen paremmin kuin hänen mahdolliset tiederaporttinsakaan. Ketjun aloittaja saa luvan aloittaa muutamalla hakulinkillä tai tunustaaa suoltaneensa perättömiä.

      • Anonyymi

        USA:ssa tohtorin arvonimen saa ostetuksi sopuhintaan ja täysin muodollisilla näytöillä. Tosin niitä titteleitä ei yksikään akreditoitu yliopisto tunnusta.


    • Anonyymi

      En ole ikinä lukenut noin pseudotieteellistä soopaa. Ylitti kaiken aikaisemmin näkemäni.

      • Anonyymi

        Juu, ei tämä tieteen valtavirtaa ollut :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      158
      1561
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1235
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      199
      1086
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      987
    5. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      178
      852
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      852
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      56
      798
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      786
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      49
      687
    Aihe