”Empiirinen tutkimus eli kokemusperäinen tutkimus perustuu tutkimuskohteen havainnointiin tai mittaamiseen. Se eroaa siis teoreettisesta tutkimuksesta, jossa tutkimuksen kohteeseen perehdytään ajatusrakennelmien ja niiden tarkastelun avulla. Useimmiten käytännön tutkimuksessa yhdistetään kumpaakin.”
”Tieteenalojen suuri enemmistö pyrkii pohjaamaan empiiriseen tutkimukseen. Empiirinen tutkimus kohdistuu sekä toistettaviin että ainutkertaisiin tapahtumiin; edellisiä tutkitaan usein luonnontieteessä, jälkimmäisiä käyttäytymistieteissä.” https://fi.wikipedia.org/wiki/Empiirinen_tutkimus
Onko evoluutioteoriaan sisältyviä oletuksia koskaan yritetty todistaa empiirisesti? Kyllä on. Kaikki yli 100 vuoden aikana tehdyt empiiriset tutkimukset ovat vahvistaneet, että evoluutio on fiktio.
Fysiologian Nobel-palkinnon perinnöllisyyteen liittyvistä tutkimuksistaan saanut Thomas Hunt Morgan teki 1930-luvulla järjestelmällisiä kokeita banaanikärpäsillä. Hän havaitsi, että eläimen perusrakenteisiin vaikuttavat mutaatiot ovat poikkeuksetta vahingollisia, ja johtavat joko virherakenteisiin tai kuolemaan. Kaikki erilaisilla koeorganismeilla tehdyt myöhemmätkin kehitysbiologiset kokeet ovat antaneet saman tuloksen, eli eliön perusrakenteeseen vaikuttavat mutaatiot ovat vahingollisia. Kun koeorganismeina on ollut mm. bakteereita, on kokeita voitu tehdä kymmenille tuhansille sukupolville. Ei merkkiäkään evoluutiosta.
Entä onko evoluutiota koskaan havaittu luonnossa? Ei ole. Luonnossa havaitaan vain rajallista sopeutumismuuntelua, jota uusdarvinistit nimittävät ”evoluutioksi”.
Miksi sopeutumismuuntelu ei ole evoluutiota? Siksi, että evoluutioteorian mukaan kaikilla eliölajeilla on sama universaali esivanhempi, jota ko. teoria nimittää ”alkusoluksi”. Sopeutumismuuntelu ei pysty selittämään universaalia esivanhempaa, koska ilman anatomisen perusrakenteen muutoksia ei evoluutiota ole. Kalasta ei pelkällä sopeutumismuuntelulla kehity maaeläintä.
Sopeutumismuuntelussa syntyy luonnonvalinnan seurauksena tiettyihin olosuhteisiin erikoistuneita alalajeja. Esimerkiksi valkohäntäpeuran tapauksessa jopa kymmeniä alalajeja. Uusia lajeja sen sijaan ei synny, koska ei synny laadullisesti uusia geenejä. Valkohäntäpeuran geeneillä syntyy vain valkohäntäpeuroja.
Sopeutuminen olosuhteisiin on erikoistumista, ja erikoistuminen merkitsee eliöpopulaation genomin köyhtymistä. Genomi köyhtyy siksi, että sopeutumisen kannalta hyödylliset geenit tulevat vallitseviksi, kun taas vähemmän hyödylliset jäävät vähemmistöön. Lopulta vähemmän hyödyllinen informaatio saattaa kokonaan kadota populaatiosta. Paluuta ei sen jälkeen ole.
Jokainen ymmärtää, että genomin köyhtyminen ei johda kohti evoluutiota vaan devoluutiota. Jos erikoistuneen lajin ympäristö muuttuu merkittävästi uudestaan, sopeutumiskykyä ei köyhtyneessä genomissa enää ole. Ääritapauksessa seurauksena on sukupuutto. Sukupuuttoon onkin kuollut jo lukemattomia lajeja, ja sukupuuttojen tahti on kiihtymässä.
Ainakin osa evolutionisteista on tietoinen lajiutumisen aiheuttamasta geneettisestä köyhtymisestä. He ovat pyrkineet paikkaamaan ongelmaa, kehittämällä teorian mutaatioihin perustuvasta evoluutiosta. Tässä teoriassa geeni kahdentuu. Kahdentuneeseen puoliskoon ilmestyy mutaatio, joka ikään kuin jonain geenikoodarina muokkaa kloonatusta geenistä uutta informaatiota.
Kun ottaa huomioon, että satunnaiset mutaatiot ovat geenivaurioita, niin ei voi kuin todeta että evolutionistien mutaatioteoria on lapsellisen absurdi. Lienee tarpeetonta kertoa, että mutaatioteoriaa ei ole kokeellisesti tai millään muullakaan tavalla todistettu.
Empiirinen tutkimus hävitti evoluutioteorian uskottavuuden ja vahvistaa luomisen
3
154
Vastaukset
- Anonyymi
Niin minkä niistä monista luomistarinoista tämä nyt todiste todeksi ja miten?
- Anonyymi
Lähtökohtasi on päin ahteria, kuten siis päätelmäsikin:
"”Empiirinen tutkimus eli kokemusperäinen tutkimus perustuu tutkimuskohteen havainnointiin tai mittaamiseen. Se eroaa siis teoreettisesta tutkimuksesta, jossa tutkimuksen kohteeseen perehdytään ajatusrakennelmien ja niiden tarkastelun avulla. Useimmiten käytännön tutkimuksessa yhdistetään kumpaakin.”
Luonnontiede ei erottele empiiristä ja teoreettista, vaan yhdistää niitä lähes kaikessa. Empiiriset havainnot varmistavat, että tutkimuskohde on todellinen eikä kuviteltu ja teoreettiset "ajatusrakennelmat" havaintojen oikean ymmärtämisen. Näiden välttämättömien näkökulmien sekoittaminen johtaa virheellisiin päätelmiin, joista annat useita esimerkkejä:
" Genomi köyhtyy siksi, että sopeutumisen kannalta hyödylliset geenit tulevat vallitseviksi, kun taas vähemmän hyödylliset jäävät vähemmistöön."
Todellisuudessa hyödylliset geenit runsastuvat eivätkä karsiudu. - Anonyymi
"Kalasta ei pelkällä sopeutumismuuntelulla kehity maaeläintä."
Pystytkö tarkentamaan, missä kulkee "pelkän sopeutumismuuntelun" yläraja, jota ei voi ylittää, koska silloin mentäisiin evoluution puolelle?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 292384
Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3702002M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti181494Pelkään suunnattomasti
Että olet toiseen ihastunut. Se on lähes sietämätön ajatus koska koen että meidän tilanne on auki, selvittämättä. Eikä k52882Parempi suorituskyky Urheiluharrastajien suosimasta lisäravinteesta hyötyisivät todennäköisesti kaik
Parempi suorituskyky Urheiluharrastajien suosimasta lisäravinteesta hyötyisivät todennäköisesti kaikki muutkin. Se on ed10871Mies, etko ole miettinyt
että voit menettää yhteytemme ja minut lopullisesti, jos et tee mitään?52783- 18700
- 53700
- 25689
- 135623