Miten ne sellaisen aina pyöräyttää? Mitä siihen on sekoiteltu kun sellaisen baarissa ostaa. Ne on meinaan parempia kuin kaupan lonkut ajattelin itse ruveta kotipuolessa laittelemaan onnistuuko?
Kiitti
Talon lonkero
8
10979
Vastaukset
- häh
4 cl silver dry giniä ja greippilimonadia maun mukaan
- Roobe
Nyt sopii vaan odotella tilaisuutta jotta pääsee maistelemaan
- Abiristeily
Vettä ne siihen lisää tahvot!
- Tiskin tällä puolen
Eiköhän kyse ole pienestä alkoholilakiin liittyvästä asiasta. Ruokakaupassa myytävän alkoholituotteen tulee olla käymisteitse valmistettua, kun ravintolassa ja Alkossa saa myydä juomasekoituksia.
Lähikaupan lonkerossa ei siis ole giniä, vaan se on käymisprosessin läpikäynyttä limua, ravintolassa ja Alkossa myydään "oikeaa lonkeroa" joka on ginin ja greippilimun sekoitusta.
- kiljua247
aito Talon Lonkero tulee suoraan pienestä parakin panimosta 30 litran tölkistä
- olpj
Tässä totuus "Talon Lonkerosta "ja sen historiasta:
Allekirjoittanut on keksinyt ko juoman nimenomaan ravintolakäyttöön- ja yksityiskäyttöön Tässä lyhyesti historia:
- 1990 luvulla oli vain Hartwallin lonkeroa ravintolamyynnissä ja sillä oli ns "apteekin hinta"
- osa ravintoloista ei halunnut myydä ko tuotetta koska sillä ei saanut riittävästi katetta ja sen hinta oli kallis sekä ravintolalle ja kuluttajalle ja tuotteen myyjä käytti määräävää "yksinmyyntioikeutta"( Alko kilpailutti valmistajan) hyväkseen saadakseen sen rinnalla myytyä olutta ravintoloihin.
Useat ravintolat eivät kuitenkaan halunneet myydä "monopolilonkeroa".
-Ison pubin ravintolapäällikkö mainitsi minulle ko probleeman.
-Niinpä jäin pohtimaan miten voisin ratkaista ongelman?
Olin tuohon aikaan Olvin palveluksessa ja 1990 luvulla tuli markkinoille "teinilonkero", jossa alkoholiprosentti oli alle 2,6 ja sitä sai myydä vähittäiskaupassa kuten I-olutta. Lain mukaan juoma oli sallittu valmista aidosta (teollisuus) ginistä-ei käymistuote.
Koska gini/tonic tai grape ei vastannut kuluttajien makutottumuksia ja ne luokiteltiin drinkeiksi eikä ne kuuluneet pubin menekkilistoille aloin miettiä miten voisimme kuitenkin giniperäisen tuotteen kysynnän tyydyttää?
Sitten välähti:
Soitin yhtiömme labraan ja pyysin selvittämään: Jos sekoitetaan Olvin Fixx-grape pullolinen (2,6%) ja alkosta ostettua "lankku"giniä tai Silveriä 2 cl niin mikä on ko juoman vahvuus ?
Ei mennyt monta tuntia kun vastaus tuli- "sama kuin ns "aidon lonkeron" riippuen mitä giniä käyttää"
Soitin ravintolapäällikölle ja kysyin " onko sinulla lankkuginia ja silveriä" ? Minulla saattaisi olla mielenkiintoinen busines idea toteuttavaksi ? "Tänne ja heti "Kari sano ja saman tien Fixxit kainalossa pubin takahuoneeseen. Niinpä esittelin ideani ja maistelimme eri ginien kanssa keksimääni lonkeroa ja laskimme kateprosentteja eri ginien kanssa jne. Mutta millä nimellä tätä tuotetta voisi myydä ? Sanoin, että "Talon Lonkero."
Tästä seurasi valtava menestys ravintolamaailmassa - monopoli oli lyöty.
PS.. Tuotetta myytiin suuren kysynnän vuoksi ravintoloille myös 30 litran hanatuotteena ja sainhan minä myöhemmin ideapalkinnon yhtiöltä.
Mikäli olet kiinnostunut historiasta enemmän niin vastaan mielelläni.- mainiotajuomaa33.5
Kiitos tästä historiankappaleesta! Lisää tällaisia!
- Anonyymi
1990-luvulla olin Restellillä töissä porissa, Talon Lonkero sisälsi 2cl giniä.. karmee määrä jäitä ja tilkka greippi limua.. ainoa mikä oli isoa.. oli hinta, ei kehdannut myydä ilman jäitä, kun ei olisi ollut tuopin pohjalla kuin 3 cm juotavaa..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406963
- 323928
- 453310
- 402919
- 172696
- 372228
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010