Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vuokra-auton korjauslasku

Anonyymi

Vuokrattiin auto, poro tuli tielle, kolaroitiin, puskuriin tuli minimaalinen reikä.

Lasku kuukauden jälkeen perään, 1200€ omavastuu, ovat puskurin ja konepellin ja kaikki vaihtaneet. Voiko tässä tilanteessa tehdä mitään, vai pitääkö vaan vetää luottokortti esille?

Jotenkin tulee hiukan huijattu olo, kun puskurin pieni reikä ei mitään haitannut, ja silti se täytyi ihan kokonaan vaihtaa ja maalata ja kaikki meidän piikkiin, vaikka ei voitu tilanteeseen mitenkään vaikuttaa poron hypätessä eteen.

Omaa tyhmyyttäkö vain?

11

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vuokrausehdoissa, jotka joku teistä allekirjoitti, mainittiin varmasti selvin sanoin vuokralaisen vastuu vuokrausaikana tapahtuneista vahingoista.

      Vuokra-auton pitää olla kunnossa. Seuraavat autonvuokraajat tuskin olisivat hyvällä katsoneet reikää, "joka ei mitään haittaa". Se on sitten ikävämpi juttu, että modernit puskurit ovat kallista muovia, eikä niitä korjata vaan ne vaihdetaan kokonaan.

    • Anonyymi

      Kyse on huijaamisesta ja tyhmien rahastamisesta. Eivät he mitään ole korjanneet. Kyse on tavallisesta käyttöautosta. Pyydä kopiot laskuista. Et varmsti saa, koska niitä ei edes ole. Valehtelevat työkseen.

      Olet aidosti tyhmä autovuokraamon mielestä. Et edes tiedä firman nimeä. Se pitää aina kertoa otsikossa ja tekstissä perusmuodossa. Ja tietysti mahdollimman monilla eri sivustoilla. Toistuvasti.

      • Anonyymi

        Vastaavasta tapauksesta tuli pari kolme viikkoa sitten oikeuden päätös, jossa autovuokraamo oli laskuttanut asiakkaita erilaisista korjauksista, joita ei oltu edes tehty. Kaikista mahdollisista vioista oli tehty mielivaltainen hinnasto ja sen mukaan asiakkaita laskutettiin. Tehtiin siis voittoa kosmeettisilla vaurioilla. Suunniteltua huijausta.

        Mikä oli firman nimi? Ei muistaakseni tullut rikollisesta menettelystä mitään seuraamuksia. Eli toiminta saa jatkua ihan ennallaan.


    • Anonyymi

      Järki käteen. Ei tuollaista tarvi maksaa. Riitauta asia heti.

    • Anonyymi

      Vuokrafirman nimi loistaa isoilla punaisilla heti kun kuulen tuollaista.
      Laita nimi esille tännekin niin osaamme varoa tuollaisia huijareita.

    • Anonyymi

      Vaurio tietysti näkyy ottamassasi kuvassa jonka voit esittää todisteeksi pienestä reiästä jonka autofirma on jälkeenpäin itse suurentanut vääntämällä ruuvimeisselillä kyseistä reikää "vähän" isommaksi.
      Ei mikään arviostettu firma edes yritä tuollaisia huijauksia.

    • Anonyymi

      Tuollaisista vaurioista pitää laskuttaa poronomistajaa kun laskevat poronsa kuljeksimaan liikenteen sekaan. Toivottavasti ainakin tapoit elukan ettei jää potkimaan tielle tyhjää seuraavan auton kolhimiseksi. Poropaisti oli maukasta?

    • Anonyymi

      Autovuokraamo ja porofirma kimpassa laskuttavat tyhjästä etelän veteliä kuten tavallista.

    • Anonyymi

      Tässä tuo edellä kysytty vastaava tapaus T&T:n uusintana.

      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/suomalaisnainen-kolhi-vuokra-autonsa-jaiseen-penkkaan-vuokraamo-vaati-1190-euroa-nainen-suostui-maksamaan-250-kuluttajariitalautakunta-ratkaisi/771f6979-cf23-47a7-bdc7-b867761602b6

      Vuokraamo keksii itse ehtoja ja sääntöjä, joista kerrota mitään vuokraajalle. Tyhmiä kusetetaan oikein luvan kanssa.

      Nytkään ei huijarin nimeä paljasteta eikä vaadita mitään muutoksia toimintaan ekä tietysti käydä läpi kymmeniä muita vastaavia tapauksia, koska niitä on niin paljon, ettei kenenkään aika riittäisi käydä läpi kaikkia. Tilitapahtumista kaikki selviäsi kenelle vain alle tunnissa. Tuostakin samasta viastahan on voitu laskuttaa myös muita asiakkaita. Yksittäinen asiakas ei voi haastaa firmaa oikeuteen huijauksesta, sillä asiat sovitaan puolustuskykyisten kanssa aina heti.

      Onko kuluttajariitalautakunta kanssarikollinen suojellessaan epärehellistä firmaa?

    • Anonyymi

      Tuollainen porokolari ei ole normaalia käyttöauton kulumaa ja vauriot ovat tosielämässä jotain muuta, kuin ”pieni reikä”. Vaikka auto on ajokunnossa, niin korjaus maksaa näkemättä vähintään tuplasti tuon omavastuun.

      Vuokra-auton omavastuu kannattaa mitoittaa sen mukaan, mitä on valmis maksamaan vahingon sattuessa. Omavastuun olisi saanut vuokrahetkellä puolitettua kympillä ja poistettua kahdella, mutta otit tietoisen riskin ja se realisoitui.

      Kättä taskuun vaan, tekemällä oppii.

    • Anonyymi

      https://www.is.fi/autot/art-2000008562778.html

      Nimiä ei mainita eikä tilejä tarkisteta, vaiika olisi 100 %:n varmaa, että samat firmat laskuttavat kaikenlaista ylimääräistä samoista vaurioista useilta eri asiakkailta. Lakia ei edes harkita muutettavaksi, jotteivat huijarit vaan joutuisi kärsimään.

      Tämäkin firma vetoaa siihen, etä vuosia käytössä olevan vuokra-auton oltava täysin uuden veroisessa kunnossa silloin, kun he vaihtavat sen uuteen autoon. Saisivat vanhasta "kunnostetusta" ja "korjatusta" autosta ehkä tonnin ylimääräistä, mutta ovat laskuttaneet turhista "korjauksista" ja vanhojen osien "vaihdoista" uusin paljon yli kymppitonnin asiakkailta. Eikä niitä laskutettuja korjauksia tietysti edes tehdä. Työkäytössä oleva halpa käyttöauto. Ei olisi mitään järkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe