TUULEN HENKÄYSTÄ JA VALHETTA ovat ihmisten lapset

Psalmi 62:10
"Vain tuulen henkäystä ovat ihmiset, vain valhetta ihmisten lapset:
kaikki he nousevat vaa'assa ylös köykäisempinä kuin tuulenhenkäys."

Ihminen ilman jumalaa on vailla substanssia. Hän kieppuu tyhjänpäiväisissä maailman lainalaisuuksissa luullen lisääntymällä hoitaneensa tehtävänsä ja tarkoituksensa. Missään mitä hän tekee, sanoo tai ajattelee, ei ole viisautta, jatkuvuutta, ei merkitystä.

Hän tunnistaa sisimmässään Jumalan asettaman jumalkaipuun, mutta ääntyy mieluummin valheen puoleen, koska Jumalan puoleen kääntyminen toisi esiin hänen kauhean pahuutensa.

Mutta sitä Jumala juuri haluaa, totuutta salatuimpaan saakka. Ainutlaatuinen Kaikkivaltias haluaa synnin alaisuuteen myydyn ihmisen luokseen juuri niin pahana ja kelvottomana kuin hän on.

Hän nollaa ihmisen ja asentaa nollatulle maan savelle uuden alun, joka nyt perustuu totuudelle ja armolle. Ihminen saa elämän, ja hänelle palautetaan hänelle kuuluva taivaallinen identiteetti.

Kun hänet nyt punnitaan vaa’alla, hän painaa yhtä paljon kuin puinen risti. Ristin painon hän tulee kantamaan loppuun asti, kunnes ikiaikaiset valoisat portit avataan ja ikuinen elämä alkaa.

20

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "- - kauhean pahuutensa." Ikään kuin Jumala olisi taivaallinen kukahattutäti, joka KAUHISTELEE ihmisten syntisyyttä.

      Paljon on vallalla tätä käsitystä, jonka mukaan Jumalan armo ostetaan itseinhorituaalin kautta, vieläpä niin, että mitä syvempää itseinhoa ihminen kokee, sitä "syvällisemmin" hän sisäistää Jumalan armon. Aika harva uskaltaa todeta tähän, että se oli kaikkivaltias ja kaikkitietävä Jumala, joka salli käärmeen langettaa ihmisen syntiin.

      Maalikkoevankelista Niilo Elorinne tokaisi kerran, että "eihän Jumala ristillä tehnyt oikeastaan muuta kuin korjasi oman virheensä".
      -GF-

      • Anonyymi

        Synnintunto on apulaisemme, ei vihollisemme. Ilman sitä ihminen ei voi tulla uskoon.
        Näin se menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Synnintunto on apulaisemme, ei vihollisemme. Ilman sitä ihminen ei voi tulla uskoon.
        Näin se menee.

        Ei voi, ei. Eikä myöskään pysyä uskossa. Joku voi nuorena tulla uskoon ilman sen kummempaa synnintuntoa, mutta synnintunto tunto ohjaa sitten tiellä. Syntisyys koskee jokaista joka vaiheessa.
        Sitä muun muassa on se ristin kantaminen.


      • Anonyymi

        Et tainnut lukea aloitusta loppuun asti.


    • Anonyymi

      Ps.90:1-12 Mooseksen, Jumalan miehen, rukous. Herra, sinä olet meidän turvamme polvesta polveen. Ennenkuin vuoret syntyivät ja sinä loit maan ja maanpiirin, iankaikkisesta iankaikkiseen olet sinä, Jumala. Sinä palautat ihmiset takaisin tomuun ja sanot: Palatkaa jälleen, te ihmisen lapset. Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki. Sinä huudot heidät pois; he ovat kuin ruoho, joka aamulla kukoistaa: aamulla se kasvaa ja kukoistaa, mutta illalla se leikataan ja kuivuu. Sillä me hukumme sinun vihasi voimasta, ja sinun kiivastuksesi voimasta me häviämme pois. Meidän pahat tekomme sinä asetat eteesi, salaiset syntimme kasvojesi valkeuteen. Niin kaikki meidän päivämme kuluvat sinun vihasi alla, vuottemme päättyvät meiltä kuin huokaus. Meidän elinpäivämme ovat seitsemänkymmentä vuotta taikka enintään kahdeksankymmentä vuotta; ja parhaimmillaankin ne ovat vaiva ja turhuus, sillä ne kiitävät ohitse, niinkuin me lentäisimme pois. Kuka ajattelee sinun vihasi ankaruutta, sinun kiivauttasi, niin että hän sinua pelkäisi? Opeta meitä laskemaan päivämme oikei, että me saisimme viisaan sydämen.

      • Anonyymi

        Paitsi että Metusalem eli ja vaikutti yli 900 vuotta Raamatun mukaan.
        Mikä onkin täys vale.


    • Anonyymi

      Jes.40:6-8 Ääni sanoo: Julista! Toinen vastaa: Mitä minun pitää julistaman? Kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin kedon kukkanen: ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, kuin Herran henkäys puhaltaa siihen. Totisesti, ruohoa on kansa. Ruoho kuivuu, kukanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti. Job.14:1-2 Ihminen, vaimosta syntynyt, elää vain vähän aikaa ja on täynnä levottomuutta, kasvaa kuin kukkanen ja lakastuu, pakenee kuin varjo eikä pysy.

    • Anonyymi

      1Piet.1:24-25 Sillä: kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, kukkanen varisee, mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti. Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana ilmoitettu. Matt.5:18. 24:35

      • Anonyymi

        Ja taas eri näköinen kuva miehellä!


    • Anonyymi

      Niin , Jumala pitää monin konstein huolta siitä että ihminen pysyy vähäisenä.
      Hän asetti Pirun leimuavana kääntyilevänä miekkaan estämään ihmistä paratiisista.
      Hän tuhosi Baabelin tornin, sekoitti kielet ja hajotti ihmiset eroon toisistaan.
      Jumalan pojat ryösti ihmisten tyttäret kaikki.
      Ja lukuisat ovat tavat alentaa ihminen maan tomuun.

    • Anonyymi

      Job.8:8-9 Sillä kysypä aikaisemmalta sukupolvelta, tarkkaa, mitä heidän isänsä ovat tutkineet. Mehän olemme eilispäivän lapsia emmekä mitään tiedä, päivämme ovat vain varjo maan päällä. Ps.39:5-7 Herra, opeta minua ajattelemaan loppuani, ja mikä minun päivieni mitta on, että ymmärtäisin, kuinka katoavainen minä olen. Katso, kämmenen leveydeksi sinä teit minun päiväni, ja minun elämäni on sinun edessäsi niinkuin ei mitään. Vain tuulen henkäys ovat kaikki ihmiset, kuinka lujuna seisokootkin. Sela. Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan vain he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa. Ps.144:4 Ihminen on kuin tuulen henkäys, hänen päivänsä niinkuin pakeneva varjo.

    • Anonyymi

      Helvetti on saatanan mielikuvituksellisin, sairain, iljettävin ja alhaisin keksintö. Ja synnintunto helvetinpelon äpärälapsena tulee hyvänä kakkosena. Vihtahousu onnistui ujuttamaan helvetti-idean kirkon oppiin ja Raamattuun viimeistään Hieronymoksen latinankielisen Raamatun Vulgatan myötä. Tämän nerokkaan juonen seurauksena ihmiset tekevät nyt täysin vaivatta ja omantunnontuskitta Jeesuksesta saatanan kaltaisen ihmisten kiduttajan ja perustelevat tätä Jeesuksen saatanallisuutta vieläpä muka Raamatulla. Tällaista saa aikaan saatanallinen helvettioppi:

      Since having a total mental breakdown as a teenager because of the psychological terror of the idea of eternal torment, I made this specific topic a particular focus of mine, studying it rigorously for over a decade. I have read countless pages, possibly twenty books on this issue alone. I have read material that explores all different angles of this issue, for and against it.
      There is no more important issue than whether or not the large majority of the human race is heading for a final and eternal fate that would make the holocaust look like a joke. At least in this life misery, panic, nightmares, torture are temporary, having the eventual guaranteed expiration date of death. But eternal torment is the most mercilessly cruel and inhumane thought to ever enter the human imagination. If one takes it seriously, it breaks your spirit. The fact that so many Christians nonchalantly believe this eternal horror story is a testament to their extreme lack of ability to engage their heart and mind with their "beliefs". There is a profound disconnect here, and one might be tempted to call it hypocrisy.
      After all of my studies I have come away concluding that eternal torment doesn't have a “scriptural” leg to stand on, which is extremely gladdening seeing that it is philosophically untenable, emotionally intolerable, and morally revolting and evil in the most absolute sense. Any teaching from any “holy book” that unequivocally taught it would need to be rejected as demented.
      Coming to terms with the universe we actually live in (that gives not even a hint of such a looming human fate), instead of religious fear and indoctrination, I have been healed of the sheer debilitating terror this idea instilled in me. Existence is no longer dark. I believe existence is truly a manifestation of love and therefore all things must eventually give way to good. God truly is an Abba, Father.
      For all of you wondering, this is perhaps why I address the issue as frequently and passionately as I do. I hope many of you have and are being freed of the paralyzing fear and darkness of this view of God and the world. (Jacob M. Wright)

      - GF -

    • Anonyymi

      1Aikak.29:15 Sillä me olemme muukalaisia ja vieraita sinun edessäsi, niinkuin kaikki meidän isämmekin; niinkuin varjo ovat meidän päuvämme maan päällä eikä ole, mihin toivonsa panna. Saarn.8:9-14 Kaiken tämän minä tulin näkemään, kuin käänsin sydämeni tarkaamaan kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu aikana, jolloin ihminen vallitsee toista ihmistä hänen onnettomuudekseen. Sitten minä näin, kuinka jumalattomat haudattiin ja menivät lepoon, mutta ne, jotks olivat oikein tehneet, saivat lähteä pois pyhästä paikasta ja joutuivat unhotuksiin kaupungissa. Sekin on turhuus. Milloin pahan teon tuomio ei tule pian, saavat ihmislapset rohkeutta tehdä pahaa, koskapa syntinen saa tehdä pahaa sata kertaa ja elää kauvan; tosin minä tiedän, että Jumalaa pelkääväiselle käy hyvin, sentähden että he häntä pelkäävät, mutta että jumalattomalle ei käy hyvin eikä hän saa jatkaa päiviään pitkiksi kuin varjo, sentähden ettei hän pelkää Jumalaa. On turhuutta sekin, mitä tapahtuu maan päällä, kun vanhurskaita on, joiden käy, niinkuin olisivat jumalattomain tekoja tehneet, ja Jumalattomia on, joiden käy, niinkuin olisivat vanhurskaitten tekoja tehneet. Minä sanon: sekin on turhuutta. Ja minä ylistän iloa, koska ei ihmisellä auringon slla ole mitään parempaa kuin syödä ja juoda ja olla iloinen; se seuraa häntä hänen vaivannäkönsä ohessa hänen tlämänsä päivinä, jotka Jumala on antanut hänelle auringon alla. Saarn.3:12. 5:17. 9:7

    • Anonyymi

      Voi voi, minunkin elämäni on suuresti merkityksellistä ilman uskomista taivastonttu-ukkoihin.

      • Anonyymi

        Enkä minäkään piittaa siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Ajattelin julkaista tästä tiedotteen Hesarin etusivulla. :D :D :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enkä minäkään piittaa siitä, mitä muut minusta ajattelevat. Ajattelin julkaista tästä tiedotteen Hesarin etusivulla. :D :D :D

        Julkaise tiedote. Ei mikään estä.


    • Anonyymi

      Usko on vahva ja raikas perusta elämälle kuin hattara.

      • Anonyymi

        Usko on vahva ja luja elämän perustus, kuin peruskallio tai lujasti rakennettu linnoitus.


    • Anonyymi

      Liisakos se siellä?

      • Anonyymi

        Ei, mutta yhtä fiksu ja kiva kuin Liisakin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe