Vielä yksi Heinon kirjoitus, ei kovin vanha.

Anonyymi

Tämä Heinon kirjoitus ikään kuin pysäytti ja sai ajattelemaan, meitä ihmisiä, siis se miten helposti me uskomme ihan huu haata. Lukekaapa kirjoitus ja miettikää.

Evankeliumin virka

Saimme, eli vaimoni sai puhelinsoiton Kestilästä. Hän ei halunnut soittajan kanssa keskustella, vaan toi puhelimen minulle. Puhelimessa puhui nainen, hän halusi lukea minulle Raamattua, että osaisin oikein suhtautua nykyiseen koronavirukseen. Hän luki Raamatusta luvun Jeremian kirjasta. Jeremias vaikutti Israelin kansan keskuudessa 600 – 700 lukujen välisenä aikana ennen Kristusta.
Kuuntelin häntä vähän aikaa ja kysyin sitten, että kuuluuko hän Jehovan todistajiin? Hän myönsi kuuluvansa, jolloin lopetin keskustelumme ja totesin keskustelun hänen kanssaan hyödyttömäksi, sillä hän on aivopesty niin tehokkaasti, ettei mikään järkeväkään puhe häneen tehoaisi.

Tuo nainen esiintyi hyvin ystävällisesti, niinpä kun totesin hänet aivopestyksi häneltä pääsi ystävällinen nauru. Hänen naurunsa tuntui tulevan ystävällisestä’ sydämestä, siis ei pilkkanaurua, vaan häntä huvitti minun toteamukseni, koska hän ei uskonut, että häntä olisi johdatettu harhaan. Mieleeni muistui tuo Paavalin toteamus, josta on meille säilynyt kirjoitus:
”He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja.
Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät.” (2.Tim.4:4,5)

Paavali kehottaa kirjeessä pysymään järkevänä ja hoitamaan virkaansa. Nyt minulle ja varmaankin monelle teistä herää kysymys; mikä virka se uskovalla on, jota tulisi hoitaa järkevästi? Kun Paavali kirjoittaa Tessalonikin uskoville, hän kertoo tästä virastaan:
”Koska Jumala on katsonut meidät kelvollisiksi julistamaan evankeliumia, me emme puhuessamme pyri olemaan mieliksi ihmisille vaan Jumalalle, joka tutkii sydämemme.” (1.Tes.2:4)
Nyt kuitenkin näyttäisi, että tämä virka kuuluisi vain apostoleille ja näin olisikin, ellemme tutkisi saarnavirkaa laajemmalti. Jeesus itse lähetti uskovat:
”Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää, joka pysyy.” (Joh.15:16)

Eli kun Paavali kirjoittaa uskoville, hän kehottaa meitä kaikkia pysymään järkevinä, eikä uskomaan satuja, eli ihmisten keksimiä taruja.
Olen tänne nettiin kirjoitellut varmaankin satoja kirjoituksia. Olen myös kysynyt itseltäni; pysäyttääkö kirjoitukseni ketään miettimään, mitä kirjoitan? Monesti ajattelen, että tuuleen huutelen. Jehovan todistajien kanssa olen myöskin keskustellut, mutta heikoin tuloksin ja näin taitaa olla myös vanhoillislestadiolaisten kanssa. Aikoinani minä itse myös uskoin saarnamiesten opetuksiin aidosti. No aina epäilin kyllä välillä, mutta pyysin epäilyksiäni anteeksi.

Jupe kirjoitti myös tänne ja mietin, että ottaisinko osaa keskusteluun, sillä olen hänen kanssaan kyllä joskus vaihtanut mielipiteitä. Tykkäsin tuosta nuorukaisesta, mutta nyt kun kuulin, että hän on valinnut katolilaisuuden – suren tätä valintaa. Jokainen meistä joutuu valintatilanteeseen, uskooko ihmisoppiin vai valitseeko seuraamaan Jeesusta. Hyvä ystäväni, valitse oikein, valitse viisaasti, tai niin kuin Paavali neuvoo: ”Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät.” (2.Tim.4:4,5)
Heino

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo Heinon kirjoitus on kirjoitettu Kotimaan nettipalstalle 30.8.2020. Joten on siitäkin jo aikaa. Moni on sen lukenut, mutta moniko on sen sivuuttanut, enempi kirjoitukseen syventymättä. Sittenkään evankeliumin työ ei ole hukkaan heitettyä aikaa. Kasvua ei anna kukaan muu kuin itse Jumala ja tämän takia meidän tulisi lukea ja kirjoittaa uskosta rukoillen, että itse myös ymmärtäisimme mitä kirjoitamme, eikä ainoastaan kirjoituksen lukija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe