Mitä tarkoittaa usko?

Anonyymi

Tässä on kopio somesta, jossa on vastattu asiaan hyvin:

Mitä ihmisen pitää sanoa ja tehdä, että hän olisi uskossa? Kun asiaa kysyy papeilta, saa monenlaisia vastauksia.

Raamattu opettaa kuitenkin selvästi, mitä on usko. Paavali puhui paljon, että ihminen tulee vanhurskaaksi uskon kautta, jolloin hän lainasi Habakukin kirjaa, jossa ei puhuta uskosta vaan uskollisuudesta. Jumala moitti Israelia tottelemattomuudesta, mutta vanhurskas saa elää, jos hän on Jumalalle uskollinen. Paavali ei siis vaatinut uskoa vaan uskollisuutta toisin sanoen uskonkuuliaisuutta.

Room. 1:5: "ja häneltä minä olen saanut armon ja apostolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen."

Hab. 2:4: "Kirjoita siis: Tuo kansa on perin juurin röyhkeä ja väärämielinen. Mutta vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena."

Room 1:17: "Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: "Uskosta vanhurskas saa elää." (lainaus päättyy)

Uskoon ei yksin riitä, että sanoo uskovansa Jeesukseen. Ei kaikki, jotka sanovat Jeesukselle “Herra, Herra” pelastu vaan ne, jotka tekevät Taivaan Isän tahdon, sanoi Yeshua (Jeesus).

Usko tulee todeksi vasta, kun alkaa noudattaa Jumalan käskyjä. Jos ei ole lain tekoja, kristitylläkään ei ole aitoa uskollisuutta.

Jos ei usko Kristusta, lain teoilla ei voi pelastua, koska silloin ei täytä lain käskyä uskoa Kristusta. Vanhurskaus edellyttää sekä uskoa Yeshuaan että lain noudattamista. Ota näistä toinen pois, niin sinulla ei ole uskoa eikä vanhurskautta.

Room. 2:13: "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

Luuk. 16:31: "Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

Jaak. 2:26: "Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut."

31

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska olet Luterilaisuus -keskustelupalstalla, sinun kannattaisi ottaa kirkon Katekismus esille ja lukea mitä usko on. Uskolla nimittäin tarkoitetaan hyvin monenlaisia asioita ja tulkintoja riippuen miltä kirkolta, herätysliikkeeltä tai uskonlahkolta asiaa kyselet.

      • Anonyymi

        Miksi kirkon katekismusta pitäisi uskoa, koska Raamatussa on selvästi määritelty, mitä usko on? Kyse on oikeasti siitä, että uskotko kirkkoa vai Jeesusta.

        Jos sinulla on jotain varteenotettavaa näyttää Raamatusta, niin sitten asiasta voi keskustella, mutta katekismukset eivät ole oikea tapa opiskella tätä asiaa.


      • Anonyymi

        Kirkko sanoo, että ihminen pelastuu kasteen kautta. Juudas Iskariot oli kastettu, mutta hän ei pelastunut.

        Luterilainen katekismus ei siis pelastakaan, eikä luterilaisuus ole pelastuksen tie, koska se ei perustu evankeliumiin.

        Jeesus vaati käskyjen noudattamista, jotta voisi pelastua. Kumoaako katekismus nämä sanat? Ei voi kumota eikä myöskään Paavalikaan kumonnut.

        "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo." (Room 3:31)

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt 7:21-23)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kirkon katekismusta pitäisi uskoa, koska Raamatussa on selvästi määritelty, mitä usko on? Kyse on oikeasti siitä, että uskotko kirkkoa vai Jeesusta.

        Jos sinulla on jotain varteenotettavaa näyttää Raamatusta, niin sitten asiasta voi keskustella, mutta katekismukset eivät ole oikea tapa opiskella tätä asiaa.

        Jeesus ei ole noita houreita päässäsi keksimässä vaan sinä itse ja uskonlahkosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei ole noita houreita päässäsi keksimässä vaan sinä itse ja uskonlahkosi.

        Joku alkaa vaatimaan kirkkoa noudattamaan Jumalan sanaa, niin sinä alat syyttämään toista omassa päässä keksityistä houreista. Tuo on hyvin huolestuttavaa, koska Jeesus varoitti, että jos sanot toista hulluksi, niin ansaitset helvetin tulen. Jokaisesta turhasta sanasta saa tuomion.

        Jumalan sana on on vanhurskas, oikea ja pyhä, joten jos sinä et siedä Raamatun opetusta, niin se ei ole Raamatun vika vaan vika on sinussa itsessäsi ja katekismuksessa.

        Näyttää siltä, että luterilaiset nimittelevät heidän kanssa eri mieltä olevia lahkolaisuudesta hyvinkin usein. Luterilainen kirkko on itse lahko, joka erosi katolisesta kirkosta protestiksi paavia vastaan.


    • Anonyymi

      Uskomatonta mutta totta , MIKÄ

    • Anonyymi

      Voin luetella pitkä listan Raamatunlauseita uskosta. Se on helppo homma, kun käyttää nettiä ja hakusanakirjaa, mutta ei ne kaikkea kerro. Mitä se on, mitä tapahtuu, kun tunnen/uskon uskovani... Onhan se ihme uskon..

      • Anonyymi

        Sinulla näyttää olevan tämä yksittäisiin jakeisiin turvautumisen ajatus. Usko ei ole tunne. Usko on tottelevaisuutta Jeesuksen käskyille. Jos ei ole lain tekoja, ei ole uskoa, vaikka olisi herätyskokouksessa tehnyt ihmeitä Jeesuksen nimessä.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.
        ---
        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


    • Anonyymi

      "mitä tarkoittaa usko"

      kirjaimellisesti uskoa Jeesukseen Kristukseen Vapahtajana, - ei siis omaan itseen, , sillä:

      "Ja hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän, vaan koko
      maailman
      syntien"
      1 Joh: 2: 2

      • Anonyymi

        No mitä tarkoittaa usko Jeesukseen Kristukseen Vapahtajana? Sitäkö että uskoo Jeesuksen olevan Vapahtaja? Jos tulkinta on näin kapea, niin miksi suurin osa niistä kristityistä joutuu kadotukseen, jotka uskoivat Jeesuksen olevan vapahtaja?

        Syy on siinä, että ei kaikki ne, jotka uskovat Jeesuksen olevan Vapahtaja pelastu, vaan ainoastaan ne hyvin harvat kristityt, jotka noudattavat Jeesuksen käskyjä. Usko Jeesukseen ei riitä, pitää siis uskoa myös Jeesusta.

        Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        ----
        21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Allahiin muhammadilaisuudenharhaiset uskovat ovat varmasti eri mieltä!


    • Löytyi aika hyvä määritelmä ev.fi sivustolta:
      ”Mitä usko on?”

      ”Uskova ihminen tunnustaa, että maailmassa on jotakin meitä suurempaa – jotain, mitä emme käsitä. Hän hyväksyy, että emme ymmärrä kaikkea, eikä meidän tarvitsekaan. Voimme silti luottaa.
      Usko ei ole vain ajattelua ja tutkimista. Se ei myöskään ole pelkästään kokemuksia. Uskossa on kyse enemmästä, elämää suuremmasta luottamuksesta hyvään Jumalaan Taivaallisena Isänä.
      Tyhjentävää vastausta siihen, mitä usko on, ei ole.”

      ”Kristinusko on uskoa elävään Jumalaan. Se on uskoa siihen, että Jumala, Isä, antanut elämän kaikelle olemassa olevalle. Myös oma elämämme on Luojan lahjaa. Jumala vaikuttaa luomakunnassa ja historiassa ja kohtaa ihmisen myös henkilökohtaisesti.”
      ”Kristinusko on uskoa Jeesukseen Kristukseen, Hänen kuolemaansa ristillä ja ylösnousemukseensa. Jumala ilmoitti itsestään lähettämällä Poikansa maailmaan, jotta ihminen voisi elää Jumalan yhteydessä.”
      ”Kristinusko on uskoa Pyhään Henkeen, joka tuo Jumalan hyvyyden ja Kristuksen rakkauden ihmisten keskelle. Pyhä Henki kutsuu ihmistä ja synnyttää hänessä uskon.”

      ”Arkisessa elämässä usko ihmistä rakastavaan Luojaan voi näkyä rakkauden tekoina, joita usko synnyttää. Usko konkretisoituu valintoina, pyrkimyksenä vastuulliseen ja kestävään elämään ja toisen ihmisen huomioon ottamisena.”

      • Anonyymi

        >>>Löytyi aika hyvä määritelmä ev.fi sivustolta: ”Mitä usko on?” Uskova ihminen tunnustaa, että maailmassa on jotakin meitä suurempaa – jotain, mitä emme käsitä. Hän hyväksyy, että emme ymmärrä kaikkea, eikä meidän tarvitsekaan. Voimme silti luottaa.<<<

        Mitä hyvää tässä on? Vaikka usko on uskomista siihen, mitä emme näe, niin Jumala on ilmoittanut itsestään Poikansa kautta sanassaan. Kyllä meillä on riittävän hyvä tieto, mihin uskoa.

        >>>”Kristinusko on uskoa elävään Jumalaan. Se on uskoa siihen, että Jumala, Isä, antanut elämän kaikelle olemassa olevalle. Myös oma elämämme on Luojan lahjaa. Jumala vaikuttaa luomakunnassa ja historiassa ja kohtaa ihmisen myös henkilökohtaisesti.”<<<

        Uskoon kuuluu tietenkin se, että uskoo Jumalan olevan olemassa ja luoneen maailman. Tosin luterilainen kirkko ei usko Luojaan, koska se uskoo evoluutioteoriaan, jonka tiedemiehet ovat viime vuosien aikana kyenneet tieteellisillä perusteilla kumoamaan.

        >>>”Kristinusko on uskoa Jeesukseen Kristukseen, Hänen kuolemaansa ristillä ja ylösnousemukseensa. Jumala ilmoitti itsestään lähettämällä Poikansa maailmaan, jotta ihminen voisi elää Jumalan yhteydessä.”<<<

        Tätäkin on usko, mutta sekään ei riitä vanhurskaaseen uskoon. On lukuisa määrä kristittyjä, jotka ovat tämän uskoneet, mutta eivät ole kuitenkaan pelastukseet, koska he eivät tehneet koskaan vaadittavaa parannusta laittomuudesta. Evankeliumi ei opeta "vapautta" elää synnissä uskoon vedoten, koska se ei ole edes vapautta vaan synnin orjuutta, mikä estää vanhurskauden.

        Room 6:14 Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia.
        15 Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki!
        16 Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon.

        Joh 8:34 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        >>>”Arkisessa elämässä usko ihmistä rakastavaan Luojaan voi näkyä rakkauden tekoina, joita usko synnyttää. Usko konkretisoituu valintoina, pyrkimyksenä vastuulliseen ja kestävään elämään ja toisen ihmisen huomioon ottamisena.”<<<

        Sitten on ihan eri asia, mikä on vastuullista ja hyvää elämää. Vanhurskautta ei ole naisten puhe seurakunnassa eikä homoseksuaalien vihkiminen avioliittoon. Ne ovat syntiä. Vanhurskaus edellyttää pyhitystä ja se saadaan, kun tehdään parannus laittoomuudesta. Luterilaisuus ei elä pyhyydessä vaan syvällä laittomuudessa, minkä takia luterilaisten usko ei kelpaa Jumalalle.

        Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Room 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.
        ---
        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • Anonyymi

        Usko on usollisuutta sitä kohtaan, ketä uskoo. Jos ei ole lain tekoja, uskokin on kuollut.

        "Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?" (Jaak 2:17-20)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko on usollisuutta sitä kohtaan, ketä uskoo. Jos ei ole lain tekoja, uskokin on kuollut.

        "Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?" (Jaak 2:17-20)

        Piti sanoa: Usko on uskollisuutta sitä kohtaan, ketä uskoo. Jos ei ole lain tekoja, uskokin on kuollut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >>>Löytyi aika hyvä määritelmä ev.fi sivustolta: ”Mitä usko on?” Uskova ihminen tunnustaa, että maailmassa on jotakin meitä suurempaa – jotain, mitä emme käsitä. Hän hyväksyy, että emme ymmärrä kaikkea, eikä meidän tarvitsekaan. Voimme silti luottaa.<<<

        Mitä hyvää tässä on? Vaikka usko on uskomista siihen, mitä emme näe, niin Jumala on ilmoittanut itsestään Poikansa kautta sanassaan. Kyllä meillä on riittävän hyvä tieto, mihin uskoa.

        >>>”Kristinusko on uskoa elävään Jumalaan. Se on uskoa siihen, että Jumala, Isä, antanut elämän kaikelle olemassa olevalle. Myös oma elämämme on Luojan lahjaa. Jumala vaikuttaa luomakunnassa ja historiassa ja kohtaa ihmisen myös henkilökohtaisesti.”<<<

        Uskoon kuuluu tietenkin se, että uskoo Jumalan olevan olemassa ja luoneen maailman. Tosin luterilainen kirkko ei usko Luojaan, koska se uskoo evoluutioteoriaan, jonka tiedemiehet ovat viime vuosien aikana kyenneet tieteellisillä perusteilla kumoamaan.

        >>>”Kristinusko on uskoa Jeesukseen Kristukseen, Hänen kuolemaansa ristillä ja ylösnousemukseensa. Jumala ilmoitti itsestään lähettämällä Poikansa maailmaan, jotta ihminen voisi elää Jumalan yhteydessä.”<<<

        Tätäkin on usko, mutta sekään ei riitä vanhurskaaseen uskoon. On lukuisa määrä kristittyjä, jotka ovat tämän uskoneet, mutta eivät ole kuitenkaan pelastukseet, koska he eivät tehneet koskaan vaadittavaa parannusta laittomuudesta. Evankeliumi ei opeta "vapautta" elää synnissä uskoon vedoten, koska se ei ole edes vapautta vaan synnin orjuutta, mikä estää vanhurskauden.

        Room 6:14 Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia.
        15 Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki!
        16 Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon.

        Joh 8:34 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        >>>”Arkisessa elämässä usko ihmistä rakastavaan Luojaan voi näkyä rakkauden tekoina, joita usko synnyttää. Usko konkretisoituu valintoina, pyrkimyksenä vastuulliseen ja kestävään elämään ja toisen ihmisen huomioon ottamisena.”<<<

        Sitten on ihan eri asia, mikä on vastuullista ja hyvää elämää. Vanhurskautta ei ole naisten puhe seurakunnassa eikä homoseksuaalien vihkiminen avioliittoon. Ne ovat syntiä. Vanhurskaus edellyttää pyhitystä ja se saadaan, kun tehdään parannus laittoomuudesta. Luterilaisuus ei elä pyhyydessä vaan syvällä laittomuudessa, minkä takia luterilaisten usko ei kelpaa Jumalalle.

        Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Room 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.
        ---
        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        ”Kyllä meillä on riittävän hyvä tieto, mihin uskoa.”

        Ei sellainen joka tietää, tarvitse uskoa enää mihinkään.

        ”…eivät ole kuitenkaan pelastukseet, koska he eivät tehneet koskaan vaadittavaa parannusta laittomuudesta.”

        Nämä vaatijat ovat ihmisiä, jotka ovat nostaneet itsensä muiden yläpuolelle. He tuntuvat myös määräävän Jumalan ohi sen, ketkä pelastuu ja keiltä se kielletään.

        ”Vanhurskaus edellyttää pyhitystä…”

        Oikeudenmukaisuus ei vaadi kenkään erikseen antamaa pyhitystä, vaan sitä voi jokainen käyttää.
        Matt. 21:31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen." Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Kyllä meillä on riittävän hyvä tieto, mihin uskoa.”

        Ei sellainen joka tietää, tarvitse uskoa enää mihinkään.

        ”…eivät ole kuitenkaan pelastukseet, koska he eivät tehneet koskaan vaadittavaa parannusta laittomuudesta.”

        Nämä vaatijat ovat ihmisiä, jotka ovat nostaneet itsensä muiden yläpuolelle. He tuntuvat myös määräävän Jumalan ohi sen, ketkä pelastuu ja keiltä se kielletään.

        ”Vanhurskaus edellyttää pyhitystä…”

        Oikeudenmukaisuus ei vaadi kenkään erikseen antamaa pyhitystä, vaan sitä voi jokainen käyttää.
        Matt. 21:31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen." Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

        >>>”…eivät ole kuitenkaan pelastukseet, koska he eivät tehneet koskaan vaadittavaa parannusta laittomuudesta.”
        Nämä vaatijat ovat ihmisiä, jotka ovat nostaneet itsensä muiden yläpuolelle. He tuntuvat myös määräävän Jumalan ohi sen, ketkä pelastuu ja keiltä se kielletään.<<<

        Kommenttisi on asiaton, etkä pysy muutenkaan asiassa vaan menet henkilökohtaisuuksiin.

        Raamatussa kyllä vaaditaan parannuksen tekoa laittomuudesta, minkä taisi loukata sinua, koska sinä et ole vaadittavaa parannusta tehnyt. Jeesus ei anna armoaa niille, jotka eivät tee parannusta laittomuudesta, minkä takia vain hyvin harva krisitty pelastuu.

        Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        ---
        21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        >>>”Vanhurskaus edellyttää pyhitystä…”
        Oikeudenmukaisuus ei vaadi kenkään erikseen antamaa pyhitystä, vaan sitä voi jokainen käyttää.
        Matt. 21:31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen." Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.<<<

        Niin portot ja publikaanit olivat tehneet parannuksen synneistään, mutta kirkolliset kirjanoppineet eivät tehneet parannusta synneistään. Sen takia parannuksen tehneet syntiset menivät kirjanoppineiden ohi Jumalan valtakuntaan.

        Esim. luterilainen papitar luulee olevansa hurskas, mutta kun ei ole, koska hän ei halua tehdä parannusta laittomuudesta. Kun joku portto lopettaa huoraamisen ja tekee muistakin synneistä parannuksen, niin porttosta tulee pyhä, mutta papittaresta ei tule.

        Heb 12:14 pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa.

        Luuk 7:29 "Kaikki, jotka kuulivat Johannesta, publikaanitkin, taipuivat tunnustamaan, että Jumalan vaatimus oli oikea, ja ottivat Johannekselta kasteen.
        30 Mutta fariseukset ja lainopettajat asettuivat Jumalan tahtoa vastaan eivätkä ottaneet Johannekselta kastetta.

        Ilm 14:12 Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."


    • Anonyymi

      Menköön sielusi uskollisuutesi kanssa helvettiin kun opetat kuin olisit itse perkele. Voi se olla näinkin.

      • Anonyymi

        usko on myös: Uskoa Jeesuksen käskyihin, viimeinen Jeesuksen antama käsky on:

        "menkää siis, ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä,
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"
        Matt: 28:19


    • Anonyymi

      Hebr: 11:1 "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy."

      • Anonyymi

        Niin "ojentautuminen sen mukaan" kyllä! Missä näkee ojentautumista? Ei juuri missään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin "ojentautuminen sen mukaan" kyllä! Missä näkee ojentautumista? Ei juuri missään!

        Valitettavasti sitä ojentautumattomuutta on paljon liikkeellä.


    • Anonyymi

      Usko tarkoittaa sitä, että uskotaan johonkin asiaan ilman mitään järkevää syytä.

    • Anonyymi

      Oikeastaan uskolla tarkoitetaan lujaa luottamusta.

      • Anonyymi

        Luottamusta johonkin mitä ei ole olemassakaan. Asettautumista todellisuuden ulkopuolelle.
        Usko on tiedon vastakohta.


      • Tuo on aika hyvä kitetys.


      • Anonyymi

        "Oikeastaan uskolla tarkoitetaan lujaa luottamusta."

        Uskolla tarkoitetaan uskollisuutta. Paavali viittasi Habakukin kirjaan, jossa usko määritellään uskollisuudeksi Jumalalle, mihin kuuluu tietenkin uskonsa tunnustaminen, Jumalan lupauksiin luottaminen ja erityisesti myös Jumalan käskyjen täyttäminen. Jos ei ole uskollista käskyjen noudattamista, niin usko on kuollut.

        Room. 1:5: "ja häneltä minä olen saanut armon ja apostolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen."

        Hab. 2:4: "Kirjoita siis: Tuo kansa on perin juurin röyhkeä ja väärämielinen. Mutta vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena."

        Room 1:17: "Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: "Uskosta vanhurskas saa elää."


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Oikeastaan uskolla tarkoitetaan lujaa luottamusta."

        Uskolla tarkoitetaan uskollisuutta. Paavali viittasi Habakukin kirjaan, jossa usko määritellään uskollisuudeksi Jumalalle, mihin kuuluu tietenkin uskonsa tunnustaminen, Jumalan lupauksiin luottaminen ja erityisesti myös Jumalan käskyjen täyttäminen. Jos ei ole uskollista käskyjen noudattamista, niin usko on kuollut.

        Room. 1:5: "ja häneltä minä olen saanut armon ja apostolinviran, jotta hänen nimensä kunniaksi johtaisin ihmisiä kaikista kansoista uskonkuuliaisuuteen."

        Hab. 2:4: "Kirjoita siis: Tuo kansa on perin juurin röyhkeä ja väärämielinen. Mutta vanhurskas saa elää, kun hän pysyy uskollisena."

        Room 1:17: "Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: "Uskosta vanhurskas saa elää."

        Vai onko niin, että usko luo tuota uskollisuutta - mitä myös rakkaus tekee?


    • Anonyymi

      Jos ihminen on tullut uskoon, siis on uudestisyntynyt Jumalan lapseksi, hän kyllä tietää, mitä usko on.

      Ateisteilta, jotka eivät ole uskossa, on turha kysyä uskosta, he eivät sitä tiedä eivätkä voikaan tietää eikä kukaan vaadikaan, että heidän pitäisi tietää.

    • Anonyymi

      Usko tarkoittaa lujaa luottamusta.

    • Usko on todellakin lujaa luottamusta siihen, että olen pelastunut Jeesuksen täydellisen uhriveren kautta. Koska olen pelastunut, niin haluan tehdä taivaallisen Isän tahdon elämässäni. Isälle kuuliaisena haluan noudattaa Hänen käskyjään, jotka eivät ole raskaat. Itse asiassa Jumala on kirjoittanut Hänen käskynsä sydämeeni Pyhän Hengen kautta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      348
      11601
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2452
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      58
      2370
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      35
      1994
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      165
      1910
    6. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1888
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      41
      1434
    8. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      83
      1409
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1400
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      58
      1384
    Aihe