Parkkisakko sähköauton latauspaikalta.

Anonyymi

Toivottavasti tulevaisuudessa latauspaikkojakin valvotaan. Ja vaikka kyseessä olisikin sähköauto, niin pitää myös latauksen olla onnistuneesti käynnissä (johto kiinni, lataus toimii). Muuten siirrettävä muualle.

"Kuluttajariitalautakunta on tehnyt päätöksen asiassa, jossa kuluttaja on pyytänyt hyvitystä valvontamaksulle, jonka sai pysäköityään bensiiniautolla sähköauton latauspaikalle. Päätöksen mukaan kuluttajalla ei ole oikeutta hyvitykseen.

Kuluttaja sai marraskuussa 2019 sattuneessa tapauksessa 60 euron valvontamaksun, kun hän oli pysäköinyt bensa-autolla sähköauton latauspaikalle.

Kuluttajan tekemän ilmoituksen mukaan pysäköintipaikan merkinnät ovat olleet siinä määrin epäselvät ja tulkinnanvaraiset, että pysäköinnin valvontamaksu on aiheeton.

Kuluttaja pysäköi autonsa pysäköintialueen paikalle, jossa on sähköauton latausmahdollisuus. Pysäköintipaikalla tai alueella ei ollut merkkiä, joka olisi kieltänyt pysäköinnin kyseisellä paikalla bensiinikäyttöiseltä ajoneuvolta. Paikkaa ei ollut lisäkilvellä tai muutenkaan osoitettu selkeästi yksinomaan sähköautoille. Sen sijaan pelkkä vihreä merkki on kuluttajan mukaan tulkittavissa mahdollisuudeksi, ei kielloksi.

”Valvontayhtiön ajattelema kielto tai rajaus ei ole millään tavalla selkeästi merkitty. Pysäköintiruutuun on tämän jälkeen lisätty lisäkilpi, jossa ilmoitetaan pysäköinnin olevan sallittua vain ladattaessa”, pyynnössä todetaan.

Ero invalidipaikan merkintään on se, että invalidipaikan merkintä on vahvistettu tieliikenneasetuksessa, jolloin sen tuntemusta ja noudattamista edellytetään myös kuluttajalta. Vastaavaa merkintää sähköauton latauspisteelle ei ole asetuksella säännelty, ilmoituksessa todetaan.

Pysäköintipaikan omistava elinkeinonharjoittaja kiistää kuluttajan vaatimuksen. Hänen mukaansa latauspiste rinnastuu invalidipysäköintiruutuun, johon ei tarvitse lisätä tekstiä, joka rajoittaa pysäköintiä vain invaliditunnuksella.

Kuluttajariitalautakunta toteaa päätöksessään, että jos paikkaa käytetään muuhun kuin sähköauton lataukseen, se sulkee pois mahdollisuuden ladata sähköautoa paikalla tänä aikana. Päätöksessään lautakunta katsoo, että riidanalaiseen pysäköintiin käytetyn ruudun merkintä on sillä tavoin yksiselitteinen, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää, että paikka on tarkoitettu vain sähköautojen lataamiseen. Näin ollen lautakunta pitää valvontamaksua aiheellisena."

https://tekniikanmaailma.fi/bensa-autoilija-pysakoi-sahkoauton-latauspaikalle-ja-sai-60-euron-valvontamaksun-selitys-ei-mennyt-lapi-kuluttajariitalautakunnassa/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2Axxu4hOgpnTA9NlkXb--ZRwMk43gR3cvoIWPaqud2lRk1RqPPUi6V6hI#Echobox=1637131338

4

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minusta tuossa ei juuri ole järkeä valvoa onko sähköauto latauksessa vai ei.

      Jos sitä valvotaan, niin äkkiäkös sitä säätää latausvauhdin hitaalle ja sitä kautta sitten se auto roikkuu siinä vielä kauemmin pahimmillaan.

    • Anonyymi

      Millä perusteella sähköautojen latauspaikkojen vahtiminen olisi tärkeämpää kuin esim. invapaikkojen tai jalkakäytävälle/pyörätielle/kadulle muuten väärin pysäköimisen valvominen? Eihän niitä nytkään kukaan oikeasti vahdi. Paitsi nämä yksityisten alueiden sopimuslaputtajat "valvontamaksuineen".

    • Anonyymi

      Kun joskus ostat sähköauton ja et pääse sitä lataamaan jonkun itsekkään parkkeerauksen takia niin yllättäen alatkin ymmärtämään miksi latausruudun väärinkäyttäjät harmittaa.

      Jos et ymmärrä, niin kerro ihmeessä missä tankkaat yleensä autosi, niin tullaan sitten sähköautoilla piirittämään polttoainepumput ettet pääse tankkaamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe