Parkkisakko sähköauton latauspaikalta.

Anonyymi

Toivottavasti tulevaisuudessa latauspaikkojakin valvotaan. Ja vaikka kyseessä olisikin sähköauto, niin pitää myös latauksen olla onnistuneesti käynnissä (johto kiinni, lataus toimii). Muuten siirrettävä muualle.

"Kuluttajariitalautakunta on tehnyt päätöksen asiassa, jossa kuluttaja on pyytänyt hyvitystä valvontamaksulle, jonka sai pysäköityään bensiiniautolla sähköauton latauspaikalle. Päätöksen mukaan kuluttajalla ei ole oikeutta hyvitykseen.

Kuluttaja sai marraskuussa 2019 sattuneessa tapauksessa 60 euron valvontamaksun, kun hän oli pysäköinyt bensa-autolla sähköauton latauspaikalle.

Kuluttajan tekemän ilmoituksen mukaan pysäköintipaikan merkinnät ovat olleet siinä määrin epäselvät ja tulkinnanvaraiset, että pysäköinnin valvontamaksu on aiheeton.

Kuluttaja pysäköi autonsa pysäköintialueen paikalle, jossa on sähköauton latausmahdollisuus. Pysäköintipaikalla tai alueella ei ollut merkkiä, joka olisi kieltänyt pysäköinnin kyseisellä paikalla bensiinikäyttöiseltä ajoneuvolta. Paikkaa ei ollut lisäkilvellä tai muutenkaan osoitettu selkeästi yksinomaan sähköautoille. Sen sijaan pelkkä vihreä merkki on kuluttajan mukaan tulkittavissa mahdollisuudeksi, ei kielloksi.

”Valvontayhtiön ajattelema kielto tai rajaus ei ole millään tavalla selkeästi merkitty. Pysäköintiruutuun on tämän jälkeen lisätty lisäkilpi, jossa ilmoitetaan pysäköinnin olevan sallittua vain ladattaessa”, pyynnössä todetaan.

Ero invalidipaikan merkintään on se, että invalidipaikan merkintä on vahvistettu tieliikenneasetuksessa, jolloin sen tuntemusta ja noudattamista edellytetään myös kuluttajalta. Vastaavaa merkintää sähköauton latauspisteelle ei ole asetuksella säännelty, ilmoituksessa todetaan.

Pysäköintipaikan omistava elinkeinonharjoittaja kiistää kuluttajan vaatimuksen. Hänen mukaansa latauspiste rinnastuu invalidipysäköintiruutuun, johon ei tarvitse lisätä tekstiä, joka rajoittaa pysäköintiä vain invaliditunnuksella.

Kuluttajariitalautakunta toteaa päätöksessään, että jos paikkaa käytetään muuhun kuin sähköauton lataukseen, se sulkee pois mahdollisuuden ladata sähköautoa paikalla tänä aikana. Päätöksessään lautakunta katsoo, että riidanalaiseen pysäköintiin käytetyn ruudun merkintä on sillä tavoin yksiselitteinen, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää, että paikka on tarkoitettu vain sähköautojen lataamiseen. Näin ollen lautakunta pitää valvontamaksua aiheellisena."

https://tekniikanmaailma.fi/bensa-autoilija-pysakoi-sahkoauton-latauspaikalle-ja-sai-60-euron-valvontamaksun-selitys-ei-mennyt-lapi-kuluttajariitalautakunnassa/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2Axxu4hOgpnTA9NlkXb--ZRwMk43gR3cvoIWPaqud2lRk1RqPPUi6V6hI#Echobox=1637131338

4

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minusta tuossa ei juuri ole järkeä valvoa onko sähköauto latauksessa vai ei.

      Jos sitä valvotaan, niin äkkiäkös sitä säätää latausvauhdin hitaalle ja sitä kautta sitten se auto roikkuu siinä vielä kauemmin pahimmillaan.

    • Anonyymi

      Millä perusteella sähköautojen latauspaikkojen vahtiminen olisi tärkeämpää kuin esim. invapaikkojen tai jalkakäytävälle/pyörätielle/kadulle muuten väärin pysäköimisen valvominen? Eihän niitä nytkään kukaan oikeasti vahdi. Paitsi nämä yksityisten alueiden sopimuslaputtajat "valvontamaksuineen".

    • Anonyymi

      Kun joskus ostat sähköauton ja et pääse sitä lataamaan jonkun itsekkään parkkeerauksen takia niin yllättäen alatkin ymmärtämään miksi latausruudun väärinkäyttäjät harmittaa.

      Jos et ymmärrä, niin kerro ihmeessä missä tankkaat yleensä autosi, niin tullaan sitten sähköautoilla piirittämään polttoainepumput ettet pääse tankkaamaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe