Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paras elämäntapa

Anonyymi

"Vaikka tämä uskonto ei olisikaan totta, on se silti paras elämäntapa."

Virke, jonka moni on jossain vaiheessa kuullut Jehovan todistajan suusta. Äkkiä se tuntuu totaaliselta ajatuksenpysäyttäjältä, mutta tarkastellaanpa sitä lähemmin.

1. Elämää voi elää miljoonin eri tavoin. Oletko kokeillut kaikkia tapoja voidaksesi varmuudella sulkea kaikki muut tavat pois huonompina? Otetaan analogia auton ostamisesta: Olen ajanut koko ikäni Nissanilla, ja nyt aion hankkia uuden auton. Ystäväni kyselee, mikä valmistaja mahtaa olla valintani. Kerron valitsevani Nissanin, koska Nissan on paras. En ole koskaan kokeillut muita autoja selvittääkseni, voisiko jokin toinen merkki kuitenkin tarjota Nissaniakin paremman kokemuksen. Koska olen mieltynyt Nissaniin, muiden täytyy olla kokeilematta huonompia. Nissan oli suveneeri ykkönen kilpailussa, jossa se oli ainut kilpailija.

2. Jos sillä ei loppujen lopuksi ole merkitystä, onko se totta, älyllisen rehellisyyden nimissä tulisi lopettaa sen kutsuminen totuudeksi. Miksi vedota seikkaan, joka on loppujen lopuksi yhdentekevä?

3. Jos se ei ole totta, se on valetta. Elät valheessa. Opetat lapsesi elämään valheessa. Kierrät ovelta ovelle valehtelemassa ihmisille. Kartat ihmisiä valheellisten oppien perusteella. Kieltäydyt verensiirrosta ja kuolet valheen vuoksi. Tämä on paras mahdollinen elämäntapa?

8

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hypoteettinen kysymys Jehovan todistajille:
      Kuvitellaan, että olisit hyväksynyt tosiseikkana sen, ettei Vartiotornin oppi ole totta, mutta päätät pysyä järjestössä, koska uskot sen tarjoavan parhaan elämäntavan. Kuvitellaan sitten, että hindulaisuus osoittautuisi vastoin kaikkia uskomuksiasi Totuudeksi. Hylkäisitkö järjestön ja alkaisitko hinduksi? Kumpi painaa enemmän, sinulle mieluinen elämäntapa vai Totuus?

    • Anonyymi

      Minusta Jehovan todistajien elämäntapa oli raskas ja ahdistava jo silloin, kun vielä uskoin oppiin. On mielestäni aivan hullunkurinen ajatus, että elämäntapa voisi olla hyvä, saati paras, ilman uskoakin.

      • Anonyymi

        Jotkut ovat hyvin konservatiivisia, ja he pitävät JT elämäntapaa hyvänä. Jotka eivät ole kovin uskonnollisia, se voi olla hyvin ahdistavaa elämää. Jotka sanovat, että vaikka Jehovan todistajien uskonto ei olisikaan totta, heidän elämäntapansa on silti paras elämäntapa, niin se voi olla turvallinen elämäntapa, johon he ovat tottuneet. Siksi he eivät halua muuta erilaista tilalle. Vaikka jotkut uskovatkin, että Jehovan todistajilla on oikeat vastaukset ainakin jossakin määrin, niin heidän uskonnollinen elämäntapansa voi olla hyvin ahdistava ja raskas, eivätkä he pysty elämään sellaista elämää.


    • Anonyymi

      JT seurassa ei ole pakko olla mukana jos nykyinen maailma tekee onnelliseksi ja antaa toivoa.

    • Anonyymi

      Luopioksihan sellainen päätyy joka ei muuta tuota kuin peräilmaa.

      • Jaa. Niinkö tiedän säännöt sanoo. Luulisi aivan päinvastaista.


    • Anonyymi

      Tuosta lahkon kynsiin joutumisen syistä on tehty tutkimuksia.

      Altistava tekijä on yksinäisyys.
      Ajatellaan esim. työpaikkamuuttoa vieraalle paikkakunnalle.
      Taikka perheen hajoamista, eron, kuoleman tai muusta syystä.
      Sairastuminenkin, vakava, ilmenee syynä.

      Ovelle sattuu tulemaan värvärikaksikko.
      Heidän ohjeensa on aloittaa ns. rakkauspommituksella.
      Oven avaajan asunto kehutaan, avaaja itse imarrellaan, sitten puhutaan muuten mukavia.
      Jos tämän antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin.
      Vartiotornit otetaan esille, mutta vain kohdista, jotka vähemmän oudoksuttavat kristillisyydestä perillä olevaa.
      Ja kahvin hörpityttämisen toivotaan ehkäisevän kiusallisia kysymyksiä.
      Jos värvättävä saadaan pehmitetyksi, edetään.
      Jotta värvättävästä saataisiin samanlainen värvääjä.

      niin, vartiotornihan on erikseen kirjoittanut ohjeet norkoilla hautajaissaattojen liepeillä ja tyrkytellä vartiotornia. Suruissaan oleva olisi olisi helppo nakki ? Saavatkohan värvärit ohjeita kuitenkiin antaa muu numero kuin maailmanloppupiirroksilla väkevästi hengellisen ravinnon tarjoava ?

      On vain myytti, että todistajilta olisi liikunta kielletty. Itse asiassa todistajille on kirjoitettu vartiotorniin ohjeet ottaa, pururadalle lähtiessä, mukaan vartiotorneja. Siellä tapaa olla venyttely- ja jumppapaikkoja pururadan varrella, ja ohjeiden mukaan tulee tyrkyttää vartiotornit pois.

      • Anonyymi

        Rakkauspommitus voi olla hyvin koukuttavaa etenkin sellaiselle, joka ei ole suosiota ja myönteistä huomiota oikein koskaan muualla saanut. Siinä jäävät kriittiset kysymyksetkin vähemmälle, kuka nyt haluaisi uusia ystäviään asettaa kiusalliseen tilanteeseen kyselemällä vaikeita. Ihminen helposti lipuu syvemmälle tietyn suunnan otettuaan. Kun jollekin asialle antaa pikkusormen, se voi helposti viedä koko käden, ja tulee lopulta tehneeksi kaikenlaista, mitä ei olisi aluksi voinut ajatellakaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe