Paras elämäntapa

Anonyymi

"Vaikka tämä uskonto ei olisikaan totta, on se silti paras elämäntapa."

Virke, jonka moni on jossain vaiheessa kuullut Jehovan todistajan suusta. Äkkiä se tuntuu totaaliselta ajatuksenpysäyttäjältä, mutta tarkastellaanpa sitä lähemmin.

1. Elämää voi elää miljoonin eri tavoin. Oletko kokeillut kaikkia tapoja voidaksesi varmuudella sulkea kaikki muut tavat pois huonompina? Otetaan analogia auton ostamisesta: Olen ajanut koko ikäni Nissanilla, ja nyt aion hankkia uuden auton. Ystäväni kyselee, mikä valmistaja mahtaa olla valintani. Kerron valitsevani Nissanin, koska Nissan on paras. En ole koskaan kokeillut muita autoja selvittääkseni, voisiko jokin toinen merkki kuitenkin tarjota Nissaniakin paremman kokemuksen. Koska olen mieltynyt Nissaniin, muiden täytyy olla kokeilematta huonompia. Nissan oli suveneeri ykkönen kilpailussa, jossa se oli ainut kilpailija.

2. Jos sillä ei loppujen lopuksi ole merkitystä, onko se totta, älyllisen rehellisyyden nimissä tulisi lopettaa sen kutsuminen totuudeksi. Miksi vedota seikkaan, joka on loppujen lopuksi yhdentekevä?

3. Jos se ei ole totta, se on valetta. Elät valheessa. Opetat lapsesi elämään valheessa. Kierrät ovelta ovelle valehtelemassa ihmisille. Kartat ihmisiä valheellisten oppien perusteella. Kieltäydyt verensiirrosta ja kuolet valheen vuoksi. Tämä on paras mahdollinen elämäntapa?

8

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hypoteettinen kysymys Jehovan todistajille:
      Kuvitellaan, että olisit hyväksynyt tosiseikkana sen, ettei Vartiotornin oppi ole totta, mutta päätät pysyä järjestössä, koska uskot sen tarjoavan parhaan elämäntavan. Kuvitellaan sitten, että hindulaisuus osoittautuisi vastoin kaikkia uskomuksiasi Totuudeksi. Hylkäisitkö järjestön ja alkaisitko hinduksi? Kumpi painaa enemmän, sinulle mieluinen elämäntapa vai Totuus?

    • Anonyymi

      Minusta Jehovan todistajien elämäntapa oli raskas ja ahdistava jo silloin, kun vielä uskoin oppiin. On mielestäni aivan hullunkurinen ajatus, että elämäntapa voisi olla hyvä, saati paras, ilman uskoakin.

      • Anonyymi

        Jotkut ovat hyvin konservatiivisia, ja he pitävät JT elämäntapaa hyvänä. Jotka eivät ole kovin uskonnollisia, se voi olla hyvin ahdistavaa elämää. Jotka sanovat, että vaikka Jehovan todistajien uskonto ei olisikaan totta, heidän elämäntapansa on silti paras elämäntapa, niin se voi olla turvallinen elämäntapa, johon he ovat tottuneet. Siksi he eivät halua muuta erilaista tilalle. Vaikka jotkut uskovatkin, että Jehovan todistajilla on oikeat vastaukset ainakin jossakin määrin, niin heidän uskonnollinen elämäntapansa voi olla hyvin ahdistava ja raskas, eivätkä he pysty elämään sellaista elämää.


    • Anonyymi

      JT seurassa ei ole pakko olla mukana jos nykyinen maailma tekee onnelliseksi ja antaa toivoa.

    • Anonyymi

      Luopioksihan sellainen päätyy joka ei muuta tuota kuin peräilmaa.

      • Jaa. Niinkö tiedän säännöt sanoo. Luulisi aivan päinvastaista.


    • Anonyymi

      Tuosta lahkon kynsiin joutumisen syistä on tehty tutkimuksia.

      Altistava tekijä on yksinäisyys.
      Ajatellaan esim. työpaikkamuuttoa vieraalle paikkakunnalle.
      Taikka perheen hajoamista, eron, kuoleman tai muusta syystä.
      Sairastuminenkin, vakava, ilmenee syynä.

      Ovelle sattuu tulemaan värvärikaksikko.
      Heidän ohjeensa on aloittaa ns. rakkauspommituksella.
      Oven avaajan asunto kehutaan, avaaja itse imarrellaan, sitten puhutaan muuten mukavia.
      Jos tämän antaa kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin.
      Vartiotornit otetaan esille, mutta vain kohdista, jotka vähemmän oudoksuttavat kristillisyydestä perillä olevaa.
      Ja kahvin hörpityttämisen toivotaan ehkäisevän kiusallisia kysymyksiä.
      Jos värvättävä saadaan pehmitetyksi, edetään.
      Jotta värvättävästä saataisiin samanlainen värvääjä.

      niin, vartiotornihan on erikseen kirjoittanut ohjeet norkoilla hautajaissaattojen liepeillä ja tyrkytellä vartiotornia. Suruissaan oleva olisi olisi helppo nakki ? Saavatkohan värvärit ohjeita kuitenkiin antaa muu numero kuin maailmanloppupiirroksilla väkevästi hengellisen ravinnon tarjoava ?

      On vain myytti, että todistajilta olisi liikunta kielletty. Itse asiassa todistajille on kirjoitettu vartiotorniin ohjeet ottaa, pururadalle lähtiessä, mukaan vartiotorneja. Siellä tapaa olla venyttely- ja jumppapaikkoja pururadan varrella, ja ohjeiden mukaan tulee tyrkyttää vartiotornit pois.

      • Anonyymi

        Rakkauspommitus voi olla hyvin koukuttavaa etenkin sellaiselle, joka ei ole suosiota ja myönteistä huomiota oikein koskaan muualla saanut. Siinä jäävät kriittiset kysymyksetkin vähemmälle, kuka nyt haluaisi uusia ystäviään asettaa kiusalliseen tilanteeseen kyselemällä vaikeita. Ihminen helposti lipuu syvemmälle tietyn suunnan otettuaan. Kun jollekin asialle antaa pikkusormen, se voi helposti viedä koko käden, ja tulee lopulta tehneeksi kaikenlaista, mitä ei olisi aluksi voinut ajatellakaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe