Tyhjäolo/nähnyt tarpeeksi

Moro, en tiedä miten tän ilmaisis tai kirjottais tänne, mutta olen 24v mies ja elänyt ja kokenut jos jonkinnäköistä.
Ollut pitkään helvetin tyhjä, yksinäinen ja kylmä olo. Kavereita löytyy ja ulospäin kaikki ok. Kuitenkin jotain puuttuu sisältä ja pahasti.
Paha olo ollut ainakin viimeiset 5 vuotta, parhaan kaverin kuoltua paha olo vain lisääntynyt. Päivä päivältä tuntuu vaan enemmän ettei jaksais enää.
Olen hakenut apua ja saanut diagnoosin adhd:sta ja masennuksesta, mutta kun ainoa ihminen kenen kanssa juttelin omasta olosta ja ajatuksista kuoli, niin olo vain tuskastunut, eikä ammattiapu ole ehkä itselle se paras vaihtoehto.

Pahinta on se että ehkä ulkopuolisen silmään minulla on kavereita vaikka kuinka ja olen aina pyörinyt ``suosituissa`` porukoissa, mutta ei ole ketään kenelle oikeasti puhua ja noista porukoista en itselleni löydä läheistä ystävää.
En osaa puhua näistä asioista kavereilleni, koska tuntuu että kaikilla on omat ongelmansa, eikä heitä luultavasti kiinnosta.
Joskus olen maininnut ohimennen pahasta olosta, niin kukaan ei tunnu ottavan vakavissaan, kun käyn töissä ja olen porukan ns. komea mies ja vastaus on luokkaa ``sun pitää vain löytää nainen``, mutta sekään tuskin on ratkaisu ennen kun saa oman pään kuntoon.
Elämässä on kyllä ollut sisältöä vaikka kuinka, mutta tämä olo ei hellitä ja kauaa ei enää jaksaisi. Onko joku päässyt kyseisestä tunteesta eroon? Tai löytyisikö joku kenen kanssa keskustella. Ihan vaikka niitä näitä, kunhan jotakin.

17

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lääkkeet? Nainen? Terapia? Paikkakunnan vaihdos? En minä tiedä, mutta jaksamista... Varmaan pitäis miettiä, mistä se paha olo ja tyhjyys kumpuaa? Käy yksityisellä psykiatrilla, jos suinkin vara. Ne on yleensä kiinnostuneempia potilaista...

    • Anonyymi

      Ammattiapu tai sielunkumppani jos löytyy nii tätä eloa on helpompi jatkaa. Sun pitää hakea apua ei se muuten helpotu olo jos yksin murehtii kaikenlaista.

      • Anonyymi

        sinun kiduttamisesi on unelmani


    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä pyörit sellaisten ihmisten kanssa, jotka ei ole aitoja ystäviäsi? Tulee sellainen vaikutelma että elämäsi on näytelmää ja kulissit on kunnossa mutta sisältä olet rikki. Hyvin rikki. Arvota elämäsi ja jätä semmoiset ihmiset, jotka selvästi ei ymmärrä sinu. Ei heidän kanssa kannata liikkua vain siksi että kuuluu porukkaan.
      Ongelmasi on varmaan se, että elät valheellista elämää. Haluaisit jotain muuta mutta et tee sitä koska kaverit....
      Ammattiapu kannattaa ottaa vastaan. Lyhyt depressiolääkitys kuuriluontoisesti ja keskustelua hoitajan kanssa avoimesti.

    • Anonyymi

      Syötkö masennus tai adhd lääkkeitä? Ota huomioon, että myös ne voivat kaventaa tunneskaalaa voimakkaasti. Jos näin olisi suurella todennäköisyydellä tunne-elämä palautuisi lääkkeet lopetettua ennalleen heti- vuodessa. Toki tällöin myös ne alkuperäiset tunteet/vaikeudet vahvistuvat usein uudestaan, jos ei ole enemmän tukea tai tapahtunut muutoksia. Harvemmille lääkehaitat jäävät jopa pysyviksi. Eikö nykyisten kavereiden kanssa juttelu/ tapaaminen tuo koskaan mitään hyvää oloa?

      • Anonyymi

        kun sinä luet tämän kommentin, olet kuollut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kun sinä luet tämän kommentin, olet kuollut

        Kun sinä luet tämän kommentin, olet tullut nähdyksi vammasi kanssa.


    • Anonyymi

      Pitäisi löytää juurisyitä pahaan oloon, jo niiden tiedostaminen auttaa käsittelemään ja muuttamaan asioita. Uskon että ihan oikea terapeutti osaisi auttaa, kun kemiat kohtaa ja jos olet valmis terapiaan. Psykiatrisilla sairaanhoitajilla ei ole samanlaista koulutusta, eikä hoitosuhteet tahdo olla aina riittävän pitkiä. Kirjallisuudesta ja erilaisten ihmisten kanssa keskusteluista voisi olla apua. Ehdottomasti suosittelen masentuneille tai adhd: ille suunnattua vertaistukiryhmää. Alkuun vaan kuuntelet ja katselet. Ei ole pakko avautua mistään ennen kuin siltä tuntuu. Vertaistukiryhmissä huomaa, ettei ole yksin haasteiden kanssa. Kaiken ikäisillä ihmisillä ja eri elämäntilanteissa on todella samankaltaista pahaa oloa ja ajatuksia.

    • Anonyymi

      Onhan sinulla 55 vuotta jatkuneen aviosuhteen myötä vaimosi sinua passaamassa. Nukkuisit vaan yösi kunnolla ja jättäisit netissä riekkumisen vähemmälle.
      Kehtaat vielä ruikuttaa nostaessasi kohtuullista eläkettä opettajan vakanssistasi.

      Jos sinä olet 80 vuotiaana hätää kärsimässä, niin ohhoh! Tämä on tiedetty jo ennestään; ns uskovaisista perheistä nousee kriisistä toiseen lyyhääviä kansalaisia.
      Onneksi aikuiset lapsesi ovat antaneet piut paut kiihkouskovaisuudelle. He pärjäilevät perheineen omillaan lastensa kanssa.

      • Anonyymi

        tiedän missä asut ja missä liikut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tiedän missä asut ja missä liikut.

        Sillä ei ole mitään väliä kun et niitä tietoja osaa hyödyntää.


    • Hei,

      Vastaan vielä minäkin, vaikka olet jo saanut monia hyviä vastauksia ja vinkkejä. Mm. vertaistukea ja terapiaa on ehdotettu. Pohdit itse, että ammattiapu ei ehkä ole sinulle oikea vaihtoehto. Monenlaista tukea on kuitenkin tarjoilla, joten kannattaa jatkaa etsimistä ja löytää itselle toimivat avun muodot.

      On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi saada tukea ja myös vinkkejä muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

      • Anonyymi

        Sivuutit vain tuon aloittajan kommetin, että ammattiapu ei ole hänen juttunsa. Miksi on noin vaikea kunnoittaa toisen ihmisten toiveita? Hän on varmasti saanut ammattiapua jo paljon, jos hänellä on diagnoosi sekä ADHDsta että masennuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivuutit vain tuon aloittajan kommetin, että ammattiapu ei ole hänen juttunsa. Miksi on noin vaikea kunnoittaa toisen ihmisten toiveita? Hän on varmasti saanut ammattiapua jo paljon, jos hänellä on diagnoosi sekä ADHDsta että masennuksesta.

        Ehkä hän ei halua ammattiapua juuri siitä syystä, että ammattiauttajat pälättävät päälle tietäväisinä ja tyrkyttävät ratkaisuja kuuntelematta, mitä ihminen sanoo? He lukevat asiakkaan tarpeet telepaattisesti jo ennen, kuin asiakas on avannut suunsa ja tietävät asiakkan ongelmat paremmin, kuin asiakas itse. Jos asiakas on erimielinen tai ei tahdo tarjottua hoitoa, hän on sairaudentonnoton, harhainen tai muuten vain tyhmä. Siitä maksetaan usein vielä rahallinen korvauskin, että käy heittelemässä latteuksia läheisensä menettäneille, emotionaalisesta yksinäisyydestä ja eksistentiaalisesta merkityksettömyydestä kärsiville. Kahvitauot ovat tunnin mittaisia ja kahvipullaa kuluu runsaasti, siinä lomassa voi jatkaa letkeää small talkia, kunnes kello lyö neljä ja pitää mennä kotiin ruikuttamaan, kuinka rankaa työtä on heitellä latteuksia kriisissä eläville ihmisille. Joku voisi sanoa, että onpa hemmetin helppoa rahaa kun itse raataa perse ruvella, ja joutuu oikein hankkimaan erityisosaamista muustakin kuin paskan jauhamisesta.


      • Anonyymi

        SOS-kriisikeskuskin menee halpaan tuon ammattiruikuttajan kanssa. Eihän häntä mikään vaivaa. Tarpeettomuuden tunne tulee siitä, ettei sitä oteta oikein missään tosissaan.
        Kun 20 vuotta putkeen ladataan nettin jonninjoutavuuksia niin pelleksihän siinä totta kai joutuu.

        Kun tänäänkin tulin jo pimeän alkaessa koneelleni, se oli hakkeroinut toimintoja koneeltani pois. Mukauskovaisena se tietää, että toimintansa on väärin, kiellettyä ja pientä rikollisuutta, mutta pakkomielle on sillä vahvempi.

        Tässä näkee, miten vahingollista lapsille voi olla vanhempien ahdas uskonnollinen fundamentalismi. Asumme näköetäisyydellä pientaajamassa.
        . Toivo Lång 84v. Inkeroinen.


    • Anonyymi

      no sitten sä voit ostaa köyttä ja tehdä ratkaisun. Niin me muutkin olemme tehneet.

      • Anonyymi

        Sä voit pitää sen köyden itselläsi. Niin ne heikot tekee.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      130
      2465
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1474
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      137
      1297
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      350
      1233
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      105
      1140
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1045
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      46
      759
    8. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      13
      741
    9. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      729
    10. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      720
    Aihe