Miksi kristinuskon harjoittaminen kielletään lailla?

On vain ajan kysymys, milloin kristinuskon harjoittaminen kielletään lailla.

Nyt käydään oikeutta siitä, onko kristityn lupa sanoa homoseksuaalisuutta pahaksi asiaksi (synniksi) tai perversioksi vai ei (toki monet ateistit pitävät sitä myös perversiona, mutta joutunevat vaikenemaan näkemyksestään tulevaisuudessa välttääkseen siitä langetettavan rangaistuksen). Sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan jatkossa, koska seksuaalista suuntausta pidetään ihmisoikeuskysymyksenä, mitä se ei monien ateistienkaan mielestä kuitenkaan ole.

Kristinuskon nimessä on tehty historian saatossa paljon pahaa. Rooman valtakunnan aikana säädettiin lakeja jo 300-luvulta lähtien, jotka johtivat katolisen kirkon oppeja vastaan toimivien kristittyjen eriarvoisen kohteluun, vainoon ja lopulta jopa kuolemanrangaistukseen (antitrinitaarit ja kasteenuusijat tapettiin). Keskiajalle tultaessa Rooman inkvisitio vangitsi, kidutti ja tappoi valtakirkon opetuksia vastaan toimivia toisinajattelijoita olivatpa nämä sitten kristittyjä tai eivät.

Uskonpuhdistajat jatkoivat eriuskoisten vainoamista Martti Lutherin, Jean Calvinin ja Ulrich Zwinglin johdolla 1500-luvulla. Katolinen kirkko niin ikään jatkoi eriuskoisten vainoamista ja tappamista (mm. Balthasar Hubmaier, pasifistisen baptismin isä). Valtakirkon kanssa eri tavalla uskovia alettiin suvaita vasta 1900-luvun loppupuolella ja se on johtanut ekumenian kautta yhteiskristilliseen toimintaan monien eri suuntausten välillä. Myös uskontojen synkretismi on kasvattanut suosiotaan.

Nyt on kuvaan tullut uudenlainen liberaali vaihe sekulaarin maailman painostuksesta, joka saa valtakirkon tuomitsemaan perinteisellä tavalla opettavat uskovaiset kirkon sisällä ja sen ulkopuolisissa lahkoissa. Yhteiskunnan lakeja ja asetuksia muutetaan siten, että sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan. Kristityt eivät saa enää sanoa sitä, miten uskovat. He eivät saa toimia uskonsa mukaan. Seksuaalivähemmistöjä ei saa arvostella tai sanoa ihmisten tapaa harjoittaa seksiä perversioksi tai pahaksi asiaksi. Lapsia ei saa enää opettaa perinteiseen kristilliseen uskoon.

37

804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhteiskunta tahtoo suojella kristittyjen lapsia kristilliseltä kasvatukselta, jota pidetään jo nyt valtaväestön keskuudessa lapsia vahingoittavana ja yhteiskuntaa tuhoavana. Lapsia ei saa pelotella helvetin tuomiolla tai Jumalan vihalla ja rangaistuksella. Lapsia ei saa syyllistää ja opettaa heidän olevan syntisiä, pahoja ihmisiä, joiden tekoja ja ajatuksia Jumala vihaa, vaikka tahtookin rakkaudessan antaa anteeksi ja opettaa tekemään hyvää sekä karttamaan pahaa. Kristittyjen käsitys hyvästä ja pahasta kriminalisoidaan, niin että monet kristittyjen arvot ja moraali tuomitaan rikokseksi, josta rangaistaan sakoilla tai vankeudella.

      Uskostaan kiinni pitävät kristityt tuomitaan tulevaisuudessa uskonsa vuoksi vankeuteen, mutta tuomiot ovat Suomessa lieviä, korkeintaan kaksi vuotta ehdotonta vankeutta. Ensimmäisestä rikkeestä selviää sakoilla ja ehdollisella vankeudella, mutta toistuvasta uskonnon harjoittamisesta, levittämisestä ja opettamisesta saa ehdottoman vankeustuomion. On myös hyvin mahdollista, että kristinuskon harjoittaminen luokitellaan jatkossa mielisairaudeksi, jolloin Raamatun kertomuksia totena pitäviä ihmisiä suljetaan mielisairaalaan pakkohoitoon.

      Tämä kaikki vaikuttaa osaltaan siihen, että uskossaan epävarmat ja passiiviset ihmiset lakkaavat harjoittamasta omaa uskontoaan. He maallistuvat vähän kerrassaan ja hylkäävät uskon kokonaan valtaväestön ja yhteiskunnan painostuksesta. Pieni vähemmistö fundamentalisteja kristittyjä vahvistuu uskossaan ja pitää itseään marttyyreina. Marttyyrius lisää myös näiden ääriuskovien kannatusta ja jäsenmäärää uskossaan palavien ja innokkaiden joukossa. Lopulta kristinusko kuitenkin katoaa maan päältä, sillä sen perustukset eivät kestä kriittistä tutkistelua.

      Kristinusko havaitaan ihmisten keksimiin taruihin ja valheisiin perustuvaksi uskonnoksi. Järkevät ja hyvin koulutetut sekä opetusta saaneet ihmiset eivät enää pidä totena Raamatun kertomuksia. Edes kuvaannollinen tulkinta ei saa heitä vakuuttuneeksi ja jatkamaan ”isien uskossa”. Yhteiskunta ja maailma sekularisoituu, niin että uskonnottomat tulevat kaikkialla enemmistöksi. Suuri osa heistä on puhtaasti ateistisia, mutta joukkoon mahtuu myös epäileviä agnostikkoja ja deistejä, jotka uskovat johonkin korkeampaan voimaan. Näitä ei vainota ja tuomita samalla tavalla kuin uskovia kristittyjä, jotka ovat siis marttyyreja seurakunnan keskellä.

      On kyseenalaista, onko kristinuskon kriminalisointi ja luokittelu mielisairaudeksi oikea tapa päästä eroon tätä yhteiskuntaa turmelevasta syöpäkasvaimesta? Olisiko hitaampi suvaitsevainen valistukseen ja opetukseen perustuva tapa sittenkin parempi? Militantin ateismin me humaanit ateistit ja agnostikot tuomitsemme välittömästi. Toivomme parempaa keskusteluyhteyttä toisinajattelijoiden ja eri tavalla uskovien kanssa. Fundamentalistien kanssa se ei onnistu, mutta kenties joku ääripään uskova teisti tai ateisti muuttaa mieltään ja suhtautuu jatkossa suvaitsevaisemmin eri mieltä oleviin ihmisiin sekä pitää mahdollisena oman erehtymisensä niin kuin mekin sitä mahdollisena pidämme?

    • Jos joku ei vielä sitä ymmärtänyt, niin sanon, että pidän kristillistä kasvatusta vahingollisena lapsille, ja kristinuskoa taruihin perustuvana huijauksena, josta olisi hyvä päästä eroon rauhanomaisin keinoin (kristillisiä valtioita ei ole lupa pommittaa niin kuin Moses_Zuckerkandl toivoisi tapahtuvan) ja valistuksen sekä opetuksen kautta.

      Kun kristityille ja heidän lapsilleen opetetaan jo lapsesta asti maltillisesti totuutta Raamatusta ja siihen perustuvista uskonnoista, niin moni tulee järkiinsä ja hylkää "isiensä uskon", niin että uskonnottomuus yleistyy ja agnostikkojen määrä kasvaa taivaisiin asti. :)

      Syntyyhän siinä jokunen ateistikin sivussa, kun kristinuskoa kritisoidaan asiallisesti ja pysytään totuudessa (ei valehdella jatkuvasti niin kuin Moses-Zuckerkandl tekee, ja käyttäydytään lisäksi hyvin toisin kuin palstan antiteistit tekevät). :)

    • "...kristityn lupa sanoa homoseksuaalisuutta pahaksi asiaksi (synniksi)..."

      Hessu, paha asia ei ole yhtä kuin synti. Muistat varmaan 10 käskyn antamisen jälkeiset härkäjuhlat, joissa tapettiin Jahven käskystä 3000 veljeä, ystävää ja sukulaista. Jokainen mieleltään terve tajuaa, että tuo tappaminen oli paha asia. Kuitenkin mielisairas uskovainen (kaikki uskovaiset ovat mielisairaita) on sitä mieltä, että olisi ollut syntiä kieltäytyä tappamasta.

      27 Hän sanoi heille: »Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: sitokaa miekka vyöllenne, kulkekaa edestakaisin leirin halki portilta portille ja tappakaa jokainen, jonka kohtaatte, olkoonpa vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen.»

      28 Leevin heimon miehet tekivät Mooseksen käskyn mukaisesti, ja kansasta sai sinä päivänä surmansa noin kolmetuhatta miestä.

      "Sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan jatkossa..."

      Ei, vaan kristittyjen oikeus rajoittaa muiden ihmisoikeuksia kitketään pois.

      "...koska seksuaalista suuntausta pidetään ihmisoikeuskysymyksenä..."

      Näinhän se on. MIksipä kenelläkään mielisairaalla hihhulilla pitäisi olla oikeus rajoittaa toisen synnynnäistä käyttäytymistä?

      https://ihmisoikeusliitto.fi/ihmisoikeudet/ihmisoikeuksien-julistus/

      "Yhteiskunnan lakeja ja asetuksia muutetaan siten, että sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan."

      Ainoastaan poistetaan kristittyjen etuoikeus rajoittaa muiden elämää.

      • Anonyymi

        Ateisteilla on siis etuoikeus rajoittaa ensin kristittyjen elämää ja lopulta kaikkien teistien elämää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ateisteilla on siis etuoikeus rajoittaa ensin kristittyjen elämää ja lopulta kaikkien teistien elämää.

        En kai niin ole väittänyt? Kristityillä on ollut ensin (vajaa 2000 vuotta) etuoikeus tappaa, orjuuttaa, raiskata, polttaa ja ryöstää eri tavalla eläviä. Nyt tämä etuoikeus otetaan teiltä pois. Ehkä se sinusta tuntuu teidän oikeuksien rajoittamisesta mutta koita nyt ymmärtää, ettei teille alun alkaenkaan olisi pitänyt antaa tuollaisia epätasa-arvoisia oikeuksia.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        En kai niin ole väittänyt? Kristityillä on ollut ensin (vajaa 2000 vuotta) etuoikeus tappaa, orjuuttaa, raiskata, polttaa ja ryöstää eri tavalla eläviä. Nyt tämä etuoikeus otetaan teiltä pois. Ehkä se sinusta tuntuu teidän oikeuksien rajoittamisesta mutta koita nyt ymmärtää, ettei teille alun alkaenkaan olisi pitänyt antaa tuollaisia epätasa-arvoisia oikeuksia.

        Eikö se muka ole toisen oikeuksien pois ottamista, kun ei saa sanoa enää perversiota perversioksi ja pahaksi asiaksi? Ja muutenkin pyritään rajoittamaan kaikin mahdollisin tavoin kristittyjen uskonnon harjoittamista ja evankeliointia, mikä on kiinteä osa kristinuskoa ja ilman sitä siitä ei olisikaan tullut maailman suurin uskonto. :)


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        En kai niin ole väittänyt? Kristityillä on ollut ensin (vajaa 2000 vuotta) etuoikeus tappaa, orjuuttaa, raiskata, polttaa ja ryöstää eri tavalla eläviä. Nyt tämä etuoikeus otetaan teiltä pois. Ehkä se sinusta tuntuu teidän oikeuksien rajoittamisesta mutta koita nyt ymmärtää, ettei teille alun alkaenkaan olisi pitänyt antaa tuollaisia epätasa-arvoisia oikeuksia.

        Tuohon aikaan kun Raamatun tekstejä laitettiin framille, oli kokonaan eri ihmiskäsitys ja homoseksuaalisuutta pidettiin kummajaisena. Ihmiset ovat kirjoittaneet kaikki, ei Jumala tai Jeesus. Tänä päivänä kaappien saranat ovat öljytyt ja ihmiset tulevat esiin, koska paljon suvaitsevampi maailma odottaa.


    • Anonyymi

      ddr vallankumous tarjan aikaan, suomen oikeus ja lakijärjestelmään istuttettiin johtaville paikoille vallankumaous kaadereita ja nais anarkisteja, ja nyt ne ennen eläkeikää kostaa kaikki vääryydet suomen kansalle.

      • Anonyymi

        Sinulta on ainakin onnistuneesti poistettu ymmärrys!


    • "Kristityt eivät saa enää sanoa sitä, miten uskovat."

      Ihan hyvä, että katsotaan vähän tarkemmin niin, ettei kaikkea paskaa ja vihapuhetta enää saa levittää vapaasti kristillisyyden nimissä. Esimerkiksi 'Christian Identity' alle kuuluu kaikenlaista valkoista roskasakkia ja kristittyä terroristia. Esimerkiksi Oklahoman pommimiehellä Timothy McVeighillä oli yhteyksiä tällaisiin kristillisiin terroristiryhmiin ja taitaapa se Anders Behring Breivik olla myös ihan ehta kristitty. Nyt ehdonalaisoikeudenkäynnissä ylväästi teki taas natsitervehdyksiä kuten kunnon valkoista ylivaltaa kannattavan kristityn kuuluukin.

      • Linkit jäi puuttumaan:

        Christian Identity, valkoista ylivaltaa ja valkoisen kristillisen roskaväen etuoikeuksia ajava aateryhmä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Identity

        Phineaksen Papit, rotujen sekoittumista vastaan taistelevia kristittyjä mielisairaita.

        Elohim City, kristittyjen kajahtaneiden terroristien oma kaupunki.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Elohim_City,_Oklahoma

        Ron Lafferty, kristitty profeetta, jolle Jumala käski lyhentää veljen vaimoa ja tämän vauvaa pään mitalla.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Utah_v._Lafferty


      • Anonyymi

        Kyllä ateistikin voi olla natsi. Olen tavannut työssäni monia ateisteja, jotka ovat natseja, ja nekin nimeltään kristityt, jotka ovat natseja, ovat toimineet vastoin sitä, mitä Uusi testamentti opettaa, eivätkä he täytä siellä esitettyjä Jumalan lapsen kriteerejä (teot ja elämä todistavat Jumalan lapseutta vastaan, vaikka suu tunnustaisi jonkinlaista uskoa ja he pitäisivät totena joitakin kohtia Raamatussa).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ateistikin voi olla natsi. Olen tavannut työssäni monia ateisteja, jotka ovat natseja, ja nekin nimeltään kristityt, jotka ovat natseja, ovat toimineet vastoin sitä, mitä Uusi testamentti opettaa, eivätkä he täytä siellä esitettyjä Jumalan lapsen kriteerejä (teot ja elämä todistavat Jumalan lapseutta vastaan, vaikka suu tunnustaisi jonkinlaista uskoa ja he pitäisivät totena joitakin kohtia Raamatussa).

        Ja kukas sinulle antoi oikeuden määritellä kuka uskoo "oikein"?


    • Anonyymi

      Räsänen on nykyään pienen foorumin uskova. Yleisesti voidaan todeta, mitä enemmän koulutusta, sitä liberaalimpi kristitty. Päivi tekee lääkärinä poikkeuksen. Liberaalikin on liian jyrkkä, eli väärä ilmaus, koska olemme kaikki tasa-arvoisia. Ihmisen elämä on aina tasavertainen katsomatta ihonväriin seksuaaliseen suuntautumiseen etc.
      Seksuaalisuutta ei noin vain vaihdeta. Toiset kiintyvät samaan sukupuoleen ja tilanne
      on pysyvä ja vakaa. Huippuihmisiä löytyy taiteen ja politiikan saralta. On myös erittäin kiinteitä lapsi/vanhempi suhteita. Ihan tavallista elämää. Ei sellaista voi katsoa tuomiten ja inhoten.

      • Anonyymi

        Milloinkahan tämä Päivi on viimeksi harjoittanut lääkärin ammattiaan?


    • Anonyymi

      Se kuuluu lopunajan vitasauksiin, kristilliset ajetaan ahtaalle, ei pitäisi tehdä niin, Kristytyt ovat mukavaa porkkaa, kuunnelkaa mitä niillä on teille annettavana elämän ohjeita. Ja pitää noudattaa niitä. Ei pidä tuomita. Luoja kostaa, kuten israelilaisille, kun menivät tappamaan Jeesuksen. Kirouksen varjo elää.

      • Anonyymi

        Kristityt ovat valehtelijoita , kertovat valheita muista ihmisistä !!!


    • Anonyymi

      On varmaan raskasta olla uskovainen kun ei ole mitään muuta kuin negatiivisia ajatuksia ja haaveita?

      • Anonyymi

        Ei ole raskasta olla uskova. Suvussa on homoseksuaalisuutta ja tämä ominaisuus on geneettinen, joka ilmestyy uusissa sukupolvissa. Lyhyt aika tarkastella asiaa on 100 vuotta


    • Anonyymi

      Entä kielletäänkö islaminkin harjoittaminen ? Entäpä muut uskonnot ? Miksi vain kristinuskon harjoittaminen pitäisi kieltää ?

      • Anonyymi

        Muista uskonnoista ei ole yhtä paljon haittaa kuin kristinuskosta. Islam esimerkiksi on täysin harmiton rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto, joka rikastuttaa kulttuuria ja lisää tasa-arvoa, demokratiaa ja tieteellistä kehitystä siellä, missä se on valtauskontona.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muista uskonnoista ei ole yhtä paljon haittaa kuin kristinuskosta. Islam esimerkiksi on täysin harmiton rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto, joka rikastuttaa kulttuuria ja lisää tasa-arvoa, demokratiaa ja tieteellistä kehitystä siellä, missä se on valtauskontona.

        George W. Bush totesi ihan itse, että "Islam is peace.". Miksi emme uskoisi Georgea, jos hän sai itse Jumalalta hyökkäyskäskyn Irakiin? George varmasti puhuu totta ja hän on arvovaltainen ja rationaalinen ihminen kun Jumalakin puhuu hänelle.


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        George W. Bush totesi ihan itse, että "Islam is peace.". Miksi emme uskoisi Georgea, jos hän sai itse Jumalalta hyökkäyskäskyn Irakiin? George varmasti puhuu totta ja hän on arvovaltainen ja rationaalinen ihminen kun Jumalakin puhuu hänelle.

        Tässä asiassa POTUS oli oikeassa. Tietysti pidämme hänen sanojaan tosina. Todistaahan sen tiedekin ja ihan omat silmät. Ei tarvitse muuta kuin avata ne ja kuunnella omilla korvillaan keskellä muslimiyhteisöä, mieluiten jossakin Saudi-Arabian, Syyrian, Iranin tai Afganistanin toreilla ja turuilla, ja miksei myös moskeijoissa. Siellä voimme täysin vapaana pelosta julistaa ateismin ilosanomaa...


      • Anonyymi
        Moses_Zuckerkandl kirjoitti:

        George W. Bush totesi ihan itse, että "Islam is peace.". Miksi emme uskoisi Georgea, jos hän sai itse Jumalalta hyökkäyskäskyn Irakiin? George varmasti puhuu totta ja hän on arvovaltainen ja rationaalinen ihminen kun Jumalakin puhuu hänelle.

        George sai hyökkäyskäskyn öljyjumalalta!
        Ne sodat olivat sotia öljystä ja sen hinnoittelusta tms. Yksinkertaista kun sen tajuaa!


      • Islam tulee olemaan valtauskonto, kristinusko toiseksi suurin, ateismi kolmas kunnes se kielletään islamin toimesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muista uskonnoista ei ole yhtä paljon haittaa kuin kristinuskosta. Islam esimerkiksi on täysin harmiton rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto, joka rikastuttaa kulttuuria ja lisää tasa-arvoa, demokratiaa ja tieteellistä kehitystä siellä, missä se on valtauskontona.

        Kyllä Islam uskonnossa homoseksuaalit vietetään.


    • Anonyymi

      Kristinuskoa ei ole mikään laki kieltämässä. Räsäsläiset ovat päässeet vasta alkuun KD:n tuhoamisessaankin. Mitä enemmän ko. lahkolaiset riehuvat täällä some:ssa, sitä pahempaa tuhoa saavat aikaan.

      • Anonyymi

        Onhan se hienoa kantaa marttyyrin viittaa. Kyllä sen edestä voi valehdellakin.


    • Anonyymi

      Homoseksuaalisuuden tuottaminen=tuomitseminen ihmistä, henkeä, sielua rappeuttavaksi ominaisuudeksi on vanhaa kristinuskon etupiiriajattelua.
      Mitä Jesse sanoisi tänään, jos ilmestyisi baaritiskille asiaa pohtimaan.
      Eiköhän sitä syntiä ole ihmiskunnassa moninkerroin ja rullalla kumuloituneena
      muualla paljon enemmän. Tänään ihmisiä on ministeritasolla ja kansainvälisissä kriiseissä keskeisessä valokeilassa, huolimatta ominaisuudesta. Hyvä lähtökohta
      ja alkuajattelua, puhua synnistä. Energy flows where intuition goes. Miksi me
      liberaalimmat uskovat emme puutu toisten ihmisten seksielämään? was ist los.

    • Anonyymi

      Siitä puhe, mistä puute. Seksin puutteessa uskovan täytyy kieltää seksi, sillä jos hän ei saa, niin kenenkään ei tarvitse saada. Se ettei itse osaa tai saa iloita ja nauttia elämästä , ei kukaan muukaan saa tehdä niin. Kaikki nautinto on kiellettyä. Elämä on yhtä tuhkaa säkissä. Tosin lestat saa polttaa tupakkaa, ei nautinnon vuoksi vaan pitääkseen itsensä kurissa.

    • Anonyymi

      Kuka on kieltänyt kristinuskon harjoittamisen? Vai onko homojen tuomitseminen pääasia kristinuskossa?

      • Anonyymi

        Suuhunpantavaa ja virvoketta myös tarjolla. Tietysti hienoja wanhoja piilohinttejä ja vempeleitä.

        Suviseuroilla


    • Anonyymi

      Kirkkoon mennessä ei tule kehuttua, että ollaan heteroita ja parempia ihmisiä
      ei tule olalle taputuksia. Onko kirkko muuttunut liberaalimmaksi. Vanhoissa
      suuntauksissa on torahampaat esillä kun saarna koskee homoja. Kaksijakoinen
      maailma ja varsinkin synnitön.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ei sitä tarvitse kieltää lailla. Se kuolee omaan mahdottomuuteensa.

    • Anonyymi

      Perustuslaki sallii uskonvapauden lähes planeetanlaajuisesti. Sen kumoaminen vaatii 2/3-äänestysvoiton, josta voi tehdä aloitteen.
      Aloitteen voittamiseksi, on esitettävä tietelliset todisteet siitä, että mitä kristinopin edustajat opettaa on väärin. Niiden kerääminen on asiantuntija-ateistien hommia, jota varten ne on olemassa, eikö täällä heittämässä kaikkea roskaa, esittäen mukamas tietävänsä jotain. Vaaditaan tieteellinen titteli, tieteellisine tutkimuksineen. Ajattele sitä kuin oikeudenkäyntinä.

    • Anonyymi

      Näin ei tule käymään koskaan!
      Siitä Israel on hyvä esimerkki, mihin se johtaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      161
      5659
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2302
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1708
    4. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1621
    5. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      24
      1609
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1604
    7. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      324
      1593
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      135
      1361
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1359
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      333
      1221
    Aihe