Aamupostin hinta/laatusuhde.

Anonyymi

Reilut kolmekymmentäviivi vuotta on tullut tilattua paikallinen lehti,nyt siis Aamuposti. Viime aikoina olen alkanut miettiä hinta/laatusuhdetta.Vuositilaushinta lienee nyt vajaa 350 erkkiä. Mielestäni varsinkin paperiversion anti heikkenee koko ajan. Ohut muutaman sivun läpyskä.Mainokset-informaatiosivut ja radio-ja tv ohjelmatiedot täyttävät lehden pahimpina päivinä lähes kuusikymmentäviisiprosenttia sivuista.Suurin osa ulkomaan uutisista ym on laitettu lehden digiversioon jota varsin iso osa tilaajista ei osaa tai pysty hyödyntämään. Toki lehti tarvitsee myös mainostuloja,se on ymmärrettävää,mutta jossain se raja kulkee kuinka paljon niistä maksatetaan tilaajilla. Aamuposti julkaisee pari kertaa viikossa ilmaisnumeron jonka sunnuntaipainoksessa ovat kuolinilmoitukset.Ymmärrettävästi palstatilalla on hintansa mutta aamupostin hinnat ovat tältäosin törkeät. Mielestäni lehden jokapäiväinen tilaus pitäisi pystyä tekemään pelkkänä paperiversiona niin halutessaan,vaikka satasta halvemmalla.Olisiko se kohtuullista ja tasapuolisempaa.Olen pariin otteeseen asiaa ehdottanut lehden yleisönosastolle mutta syystä tai toisesta niitä ehdotuksia ei ole julkaistu.

8

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Noin se menee. Kun Hyvnkään Sanomista tuli Aamuposti, niin lehden hinta lukijoille pysyi samana vaikka kyseessä oli neljän lehden yhdistyminen. Kyläkohtainen uutisointi pieneni neljäsosaan. Kaikki muut jutut ovat vanhoja , edellispäivänä muissa lehdissä olleita. Luen nettiversiota, koska asunnossani ei ole leivinuunia, eikä puukiuasta. Aamuposissa on hyvää B. Virtanen, shudoku ja mielipidesivu. Paperisia keskiviikon ja sunnuntain numeroita käytän keittiössä koiran vesi- ja ruokakupin alusina, kun Eppu roiskii joskus syödessään ja juodessaan.

    • Anonyymi

      Kun naapureiden kanssa keskustelimme samasta asiasta vuosia sitten niin päätimme toimia. Lehdenjakaja pudottaa lehden oviluukusta minulle. Lukaise aviisin pikaisesti ja töihin lähtiessä pudotan lehden naapurille joka on eläkkeellä. Illalla kun palaan on lehti tullut takaisin. Seuraavana aamuna pudotan lehden kerhohuoneelle jossa talon mammat sen käyvät lukemassa.

      • Anonyymi

        Tuo on upeaa toimintaa. Aamuposti kuuluu Keskisuomalainen konserniin ja silloin ratkaisee vain raha. Käytännössä Aamuposti on tuon konsernin torppari ja joutuu toimimaan kuten torpparit muinoin. Jutut hyvin vähän paikallisia, koska kopiot tietotoimistoilta ovat halpoja. Kukaan ei vapaa-ajan kohteisiin raahaa esim. läppäreitä lehden sijasta, koska silloin antaa muille näytön typeryydestään "eikö tuo täälläkään osaa muuta kuin tuijottaa konetta".


    • Anonyymi

      Totta. Ei todellakaan kannata maksaa tuollaista summaa kyseisen lehden tilauksesta.

    • Anonyymi

      Lehden nimeksi voisi vaihtaa Riihimäen Sanomat. Tänään palstatilasta Riihimäen aiheita 50 %, kopioita muilta lehtitaloilta 46 %, Hyvinkää aiheita 1 % ja loput mainoksia ym. Vuosia sitten Aamuposti teki eri painokset näihin kahteen kaupunkiin, mutta ei enää. Nähtävästi toimittajat asuvat Hämeen puolella, tykkäävät kotisohvalla etänä väsätä mieleisiään aiheita eivätkä jaksa nousta ylös. Eikä myöskään päätoimittaja jaksa valvoa alaistensa tasapuolisuutta lehden tilaajia kohtaan.

      • Anonyymi

        Kyllä nykyäänkin saattaa Riihimäen ja Hyvinkään painos olla jutun tai parin verran erilainen.Mutta totta on että taso on laskenut todella paljon.


    • Anonyymi

      Hyvinkään Sanomat oli aikoinaan eräänlainen kulttuurilehti. Urpo Kari pakinoi nimimerkillä Paanus, ja usein aiheena oli jokin runo. Kaikki kolme elokuvateatteria ilmoittivat tarjonnastaan, lisäksi Rajamäen Kino-Kivi. Myös eri kirkkokunnilla oli omat ilmoituksensa.
      Hyvinkään Uutisissa oli aikoinaan mainio jatkokertomus Juna pysähtyy Hyvinkäällä. Kunpa se kaivettaisiin esiin ja julkaistaisiin uudestaan!

    • Anonyymi

      Kunpa se edes tulisi tänäänkin jäi jakamatta missä lie luuraa.😡😡😡😡😡😡

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe