Hallintoelin välittäjä

Anonyymi

JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle. Eli he ovat tulleet Jeesuksen ja ihmisten väliin, ja ottaneet Jeesuksen paikan välittäjänä. Raamatussa sanotaan, että on vain yksi välittäjä eli Jeesus. Nyt välittäjiä onkin kaksi. JT opetuksen mukaan rukouksen lopussa täytyy sanoa Hallintoelimen kautta.

23

364

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siis JT ei sano , että täytyy sanoa Hallintoelimen kautta, mutta käytännössä se on niin.

  • Anonyymi

   Jeesuksesiko sinut laittoi tuolla tavoin trollailemaan?

   • Anonyymi

    Katso Youtube video Ray Franz: Mikä järjestössä on pohjimmiltaan pielessä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Katso Youtube video Ray Franz: Mikä järjestössä on pohjimmiltaan pielessä?

    Älä koeta opettaa kalaa uimaan, sillä tunnen tuon ihmisvetoisen järjestön kuin taskuni.

    Toisekseen, tuo videosuosituksesi ei muuta avauksen valheellista ja harhanajohtavaa sanailua toiseksi.


  • Anonyymi

   "JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle."

   Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. Vartiotorni-seura opettaa:

   "”Jos joku kieltäytyy kuuntelemasta lakia, hänen rukouksensakin on inhottava.” (Sananlaskut 28:9.)

   Raamatun aikoina Jumala jätti vastaamatta niiden rukouksiin, jotka eivät noudattaneet hänen lakejaan (Jesaja 1:15, 16). Jumala ei ole muuttunut (Malakia 3:6). Jos haluamme hänen vastaavan rukouksiimme, meidän täytyy elää hänen lakiensa mukaan niin hyvin kuin mahdollista. Mutta entä jos olemme toimineet väärin joskus aiemmin? Tarkoittaako tämä sitä, että Jumala ei enää ikinä kuuntele meitä? Ei missään tapauksessa. Jumala antaa meille halukkaasti anteeksi, jos muutamme menettelyämme ja teemme parhaamme miellyttääksemme häntä. (Apostolien teot 3:19.)" (Vartiotorni 1/2021)

   Jehovan todistajissa Jumalan laki samaistetaan Vartiotorni-seuran voimassaolevaan oppiin. Käytännössä tuo ylläoleva tarkoittaa siis, että on noudatettava järjestön opetusta niin hyvin kuin mahdollista, jotta Jumala vastaisi rukouksiin. Sittenkään Jumala ei välttämättä vastaa, mutta jos jättää järjestön opetuksen noudattamatta, on turha yrittääkään.

   "...kuulethan meitä kun lähestymme sinua poikasi Jeesuksen ja järjestösi Vartiotorni-seuran kautta. Amen."

   • Anonyymi

    Noinhan sen todellisuudessa kuuluisi mennä, kun noudattaa seuran oppeja.


   • Anonyymi

    "Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. "

    Niin, joillakin on vietti esittää asioita harhaanjohtavassa tai suorastaan valheellisessa muodossa.

    Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuksen kautta.

    Mutta hallintoelimen itse itsestään ja roolistaan esittämät väittämät, sekä sen vaatimukset sille alamaisudesta asettavat sen kuin kultaisen vasikaan rooliin koko ihmiskunnan ja Jumalan sekä Jeesuksen väliin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. "

    Niin, joillakin on vietti esittää asioita harhaanjohtavassa tai suorastaan valheellisessa muodossa.

    Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuksen kautta.

    Mutta hallintoelimen itse itsestään ja roolistaan esittämät väittämät, sekä sen vaatimukset sille alamaisudesta asettavat sen kuin kultaisen vasikaan rooliin koko ihmiskunnan ja Jumalan sekä Jeesuksen väliin.

    Eikös Todistajat ja VT seurannhallintoelin kuulu kiinteästi yhteen?? Vai toimivatko he irrallaan hallintoelimestä?


  • Anonyymi

   "JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle."

   Tuo on valetta. Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuken kautta ja todistajuudessa / opetuksessa aivan keskeisessä roolissa on Jeesuksen varaamat lunnaat.

   "Eli he ovat tulleet Jeesuksen ja ihmisten väliin, ja ottaneet Jeesuksen paikan välittäjänä."

   Valheellinen esitystapa.

   Hallintoelin toki julkeudessaan tunkeutuu harjoittamaan hengellistä dominointia Jeesuksen ja ihmiskunnan väliin aivan Katolisen kirkon metodia ja roolikuvitelmia muistuttavalla tavalla.

   "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä."

   "Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja."

   - https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko

   "Raamatussa sanotaan, että on vain yksi välittäjä eli Jeesus. Nyt välittäjiä onkin kaksi. JT opetuksen mukaan rukouksen lopussa täytyy sanoa Hallintoelimen kautta."

   Miksi trollaat, miksi valehtelet? Saitko siihen Jeesuksesi hengen voimaa ja ohjausta ja hypetystä?

  • Anonyymi

   Täytyyhän johto olla eikä se väitä olevansa erehtymätön. Luopiot unohtaa kenelle kastautuivat ja menevät ihmisten valheiden mukaan "herransa" iloksi..
   Tarkkailkaa lapset maailmaa, kello käy..

   • Anonyymi

    Siksi onkin mielenkiintoista, miksei tätä epätäydellista johtoa saa kritisoida ja kyseenalaistaa.


   • Anonyymi

    Kello käy ja Tyrnävällä peräilmaa päästellään.


  • Anonyymi

   Hallintoelin on välittäjä Jehovalta todistajille. Käytännössä hallintoelin välittää äänestyspäätöksiään, jotka on kirouksen uhalla uskottava Jehovalta tulleiksi.

   Viestittelyyn todistajilta Jehovalle päin hallintoelin ei sotkeudu, paitsi pikkutarkalla ohjeistuksella. Jehovan tahtoa ei saa kysyä hallintoelimen kautta, se sanellaan. Niinpä "lukijoiden kirjeet" ja vastaukset Jehovan tahdosta niihin se laatii itse.

   Kaikki rukoukset on esitettävä ainoastaan Jehovalle, koska Jehovan todistajien "totuus" on, ettei Jeesusta saa rukoilla. On myös muistettava taikasanat "Jeesuksen nimessä". Koska Raamatussa kuiteskin Jeesus lupasi täyttää yhtä ja toista, toimitaan seuraavasti: rukoukset esitetään edelleen Jehovalle taikasanoilla "Jeesuksen nimessä" ja Jehova toimittaa tiedon Jeesukselle, joka sitten...

   Oli kummin päin tahansa Jehova ja Jeesus eivät tee mitään.

   • Anonyymi

    "On myös muistettava taikasanat "Jeesuksen nimessä"."

    Tästä on tosiaan tehty pakollinen hokema. Se on ihan pakko sanoa joka kerta. Ehkä he eivät luota Jehovan ymmärtävän, että tosi kristitty lähestyy häntä aina Jeesuksen nimessä, vaikkei sitä erikseen sanoisikaan?

    "Jehova toimittaa tiedon Jeesukselle, joka sitten..."

    Niin, pitäähän jotenkin sovittaa yhteen se, ettei Jeesusta saa rukoilla, mutta Jeesus kuitenkin lupasi tehdä, mitä hänen nimessään pyydetään. Onnistuuhan se periaatteessa noinkin, mutta aika kömpelöä on. Jeesuksen rukoilemisesta on kuitenkin esimerkki Stefanoksen kivityksessä, eikä hän esittänyt rukoustaan Jehovalle Jeesuksen kautta, vaan suoraan Jeesukselle.

    "Oli kummin päin tahansa Jehova ja Jeesus eivät tee mitään."

    Näin on oletettava ainakin siihen asti, että edes yksi todiste heidän toiminnastaan saadaan.


  • Anonyymi

   Heidän nimissään toimii suuri yhteisö josta luopioituneet jaksaa vääntää peräilmaa yli 20v! Eivätkä sen parempaa elämää löytäneet koska ovat luopioita.

  • Anonyymi

   Harhaajohtavasta sanailusta en tiedä, muttei hallintoelimellä ole mitään osuutta rukousten välittämisessä Jumalan eteen.
   En ymmärrä vieläkään sitä miksi juuri hallintoelintä kohtaan osoitetaan sanallista ja usein tarkoitushakuista kritiikkiä. Vartiotornissa on ollut kirjoitus, jossa sanotaan selvästi, ettei nykyinen hallintoelin kokonaisuudessaan saa henkeytettyjä ilmoituksia Jumalalta. Eivätkä he väitä olevansa erehtymättömiä. Minusta tämä seikka teidän olisi syytä ottaa huomioon punnitessanne hallintoelimen toimintaa yleisellä tasolla.
   Virheitä aina sattuu. Se on selviö koska puikoissa on epätäydellisiä miehiä johtamassa organisaatiota sekä maailmanlaajuista toimintaa mm. evankelioimistyötä. Niinkauan kun muistini toimii taakseppäin menneeseen, aina näillä leveysasteilla pääsääntöisesti on oikein etsimällä etsitty jotakin sellaista, jota jälleen voitaisiin käyttää hallintoelintä vastaan.

   Toki on totta että on esitetty tai siis menty joissakin tapauksissa yli sen mitä Raamattuun on kirjoitettu. Tai voitaisiin sanoa että tahattomasti on menty ennustuksissa liian hätäusesti esittämään jotakin vuosilukuja. Epätäydelliset ihmiset tekevät virheitä. Miksi ette koskaan näytä tätä ymmärtävän? Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa.
   Israelin kansaa johti aikonaan Mooses ja Aaron sekä heimojen päteviä miehiä.

   Sitten oli tuomarien aika, jolloin kansaa ja päätöksiä tekivät Jumalan voitelemat tuomarit. Kuninkaitten aikaan oli tietysti kuninkaat, joista Saul oli ensimmäinen. Tultaessa ensimmäiselle vuosisadalle Jeesus johti aluksi seuraajiaan Jumalan asettamana etsien Israelin kadonneita lampaita 12 opetuslapsensa kanssa. Paavalin aikoina kansaa johti Jerusalemissa kypsät miehet, jotka tekivät yhdessä kaikki tärkeät päätökset. Tänä aikana myös täytyy jonkun johtaa Jumalan kansaa. Hallintoelin on hoitanut erittäin hyvin vastuunsa. Joten älkää odottako täydellisyyttä hallintoelimessä työskenteleviltä miehiltä, koska täydellisiä ei ole valitettavasti löydettävissä nykyään.
   On vaarana jatkuvasti arvostellessanne hallintoelintä, että joudutte vastaamaan sanoistanne Jumalan edessä joskus. Muistakaa jotka tunnette ehkä vähän Raamattua mitä tapahtui Aaronille ja Mirjamille kun he arvostelivat Jumalan valitsemaa kansan johtajaa Moosesta.

   • Anonyymi

    Jos Jehova puhuu hallintoelimen kautta niin virheitä ei tapahdu eikä opetuksia tarvitse muuttaa.
    Näin ollen hallintoelimen takana ei ole Jehova.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos Jehova puhuu hallintoelimen kautta niin virheitä ei tapahdu eikä opetuksia tarvitse muuttaa.
    Näin ollen hallintoelimen takana ei ole Jehova.

    Eikä Jehova kuule heidän rukouksiaan vaikka kuinka hokisovat Jeesuksen kautta.
    Miksi?
    Koska Jehova ei kuuntele valehtelijoita.


   • Anonyymi

    "Epätäydelliset ihmiset tekevät virheitä. Miksi ette koskaan näytä tätä ymmärtävän?"

    Hallintoelin vaatii itselleen sokeaa ja ehdotonta alamaisuutta, jopa kirjaimellisen kuolemankin uhalla (mm. veri-dogmi) kuin jumalalle tyyliin 'älkää koskaan sanoin tai teoin kyseenalaistako jumalan nykyisin käyttämää puhekanavaa.'

    Kyseenalaistajat eristetään ja "lähetetään siperiaan" karttamisen kautta.

    Tuo hallintoelimen epätäydellisyyskortti on narsistikortti jolla vain vetäydytään vastuusta.

    Mutta sekään ei riitä, vaan se koettaa toistamiseen sälyttää omat vääryytensä rivitodistajien harteille ... ja luonnollisestikin ilman pienintäkään omantunnontuskaa, jossa mennäänkin jo pidemmälle kuin "pelkkä" hengellinen narsisimi.

    Lisää kaksinaismoralismia.

    Luonnollisestikaan hallintoelin ei anna toisille uskonnollisille tahoille samaa epätäydellisyyskorttia edukseen, vaan heiluttaa heille tuomion korttia samoista asioista joihin se itse on syyllinen.

    Kyse on pelkästä ihmisvetoisesta ja tyranisestä organisaaiosta ja täysiverisestä puoskaroinnista:

    - https://jwfacts.com/watchtower/changed-watchtower-teachings.php


   • Anonyymi

    "Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa."

    Jehovan todistajia on vain noin 8 miljoonaa, eivätkä he toimi läheskään kaikissa maissa. Niissä maissa, joissa järjestö toimii, se on hankkinut itselleen melkoisen mainehaitan pieleen menneillä ennustuksillaan, karttamisella, veriopilla ym. Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan. Ne yksilöt, jotka JT-opin nielevät, usein kipuilevat sen vaatimusten kanssa. Jos nämä ovat jonkun mielestä hyviä saavutuksia, niin mitähän ne huonot ovat?


   • Anonyymi

    "Paavalin aikoina kansaa johti Jerusalemissa kypsät miehet, jotka tekivät yhdessä kaikki tärkeät päätökset."

    Mistään tällaisesta Raamattu ei kerro. Kyseessä on hallintoelimen aseman pönkittämiseksi tehty ylitulkinta, joka perustuu _yhteen_ Apostolien teoissa kerrottuun tapaukseen, jossa soviteltiin ympärileikkausta koskevaa kiistaa. Esimerkiksi Paavali toimi hyvin itsenäisesti Jerusalemin apostoleihin nähden, eikä edes kunnioittanut näitä mitenkään erityisellä tavalla.

    Gal. 2:6 Ne taas, joita siellä pidettiin arvossa -- mitä he itse asiassa olivat, on minusta yhdentekevää, sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä -- nämä arvohenkilöt eivät vaatineet minulta mitään enempää. 7 He päinvastoin näkivät, että minun tehtäväkseni oli annettu evankeliumin julistaminen ympärileikkaamattomille niin kuin Pietarin tehtäväksi sen julistaminen ympärileikatuille.

    Ainoa yhteistyön muoto, mistä Paavali sopi Jerusalemin apostolien kanssa, ei ollut opillinen yhteistyö, vaan köyhien auttaminen: "10 Heidän köyhiään meidän vain tuli muistaa, ja niin minä olen ahkerasti tehnytkin."

    Jehovan todistajien järjestö ei auta köyhiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa."

    Jehovan todistajia on vain noin 8 miljoonaa, eivätkä he toimi läheskään kaikissa maissa. Niissä maissa, joissa järjestö toimii, se on hankkinut itselleen melkoisen mainehaitan pieleen menneillä ennustuksillaan, karttamisella, veriopilla ym. Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan. Ne yksilöt, jotka JT-opin nielevät, usein kipuilevat sen vaatimusten kanssa. Jos nämä ovat jonkun mielestä hyviä saavutuksia, niin mitähän ne huonot ovat?

    "Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan."

    Eiköhän se ole aikas lailla sama kaava, enempi tai vähempi, kaikissa fundamenalisissa uskonnoissa ja uskonliikkeissä, joskin se korostuu ja kärjistyy vahvasti Vartiotorniseuran kohdalla.

    Mutta tuossa vuoropuhelun torppaamisessa aivan ensilinjassa ovat kaikki muut paitsi hallintoelin, kieppareista rivitodistajiin ... kaikki dogmillinen "keskustelu" tapahtuu yksisuuntasesti ja epäilyksien tai kritiikin ääneen lausunnasta riskeeraa saada ensialkuun potentiaalin luopio-petturin leiman ja seuraavassa etapissa karttamistuomion.


  • Anonyymi

   JT hallintoelin on petkuttaja, valehtelija ja naurattaja.
   Katso vaikka niitä. Alan heti nauramaan kun heidän naamaansa katson.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2149
  2. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   56
   1086
  3. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   85
   1036
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   77
   862
  5. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   37
   832
  6. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   61
   793
  7. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   42
   710
  8. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   91
   665
  Aihe