Hallintoelin välittäjä

Anonyymi

JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle. Eli he ovat tulleet Jeesuksen ja ihmisten väliin, ja ottaneet Jeesuksen paikan välittäjänä. Raamatussa sanotaan, että on vain yksi välittäjä eli Jeesus. Nyt välittäjiä onkin kaksi. JT opetuksen mukaan rukouksen lopussa täytyy sanoa Hallintoelimen kautta.

23

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis JT ei sano , että täytyy sanoa Hallintoelimen kautta, mutta käytännössä se on niin.

    • Anonyymi

      Jeesuksesiko sinut laittoi tuolla tavoin trollailemaan?

      • Anonyymi

        Katso Youtube video Ray Franz: Mikä järjestössä on pohjimmiltaan pielessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso Youtube video Ray Franz: Mikä järjestössä on pohjimmiltaan pielessä?

        Älä koeta opettaa kalaa uimaan, sillä tunnen tuon ihmisvetoisen järjestön kuin taskuni.

        Toisekseen, tuo videosuosituksesi ei muuta avauksen valheellista ja harhanajohtavaa sanailua toiseksi.


    • Anonyymi

      "JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle."

      Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. Vartiotorni-seura opettaa:

      "”Jos joku kieltäytyy kuuntelemasta lakia, hänen rukouksensakin on inhottava.” (Sananlaskut 28:9.)

      Raamatun aikoina Jumala jätti vastaamatta niiden rukouksiin, jotka eivät noudattaneet hänen lakejaan (Jesaja 1:15, 16). Jumala ei ole muuttunut (Malakia 3:6). Jos haluamme hänen vastaavan rukouksiimme, meidän täytyy elää hänen lakiensa mukaan niin hyvin kuin mahdollista. Mutta entä jos olemme toimineet väärin joskus aiemmin? Tarkoittaako tämä sitä, että Jumala ei enää ikinä kuuntele meitä? Ei missään tapauksessa. Jumala antaa meille halukkaasti anteeksi, jos muutamme menettelyämme ja teemme parhaamme miellyttääksemme häntä. (Apostolien teot 3:19.)" (Vartiotorni 1/2021)

      Jehovan todistajissa Jumalan laki samaistetaan Vartiotorni-seuran voimassaolevaan oppiin. Käytännössä tuo ylläoleva tarkoittaa siis, että on noudatettava järjestön opetusta niin hyvin kuin mahdollista, jotta Jumala vastaisi rukouksiin. Sittenkään Jumala ei välttämättä vastaa, mutta jos jättää järjestön opetuksen noudattamatta, on turha yrittääkään.

      "...kuulethan meitä kun lähestymme sinua poikasi Jeesuksen ja järjestösi Vartiotorni-seuran kautta. Amen."

      • Anonyymi

        Noinhan sen todellisuudessa kuuluisi mennä, kun noudattaa seuran oppeja.


      • Anonyymi

        "Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. "

        Niin, joillakin on vietti esittää asioita harhaanjohtavassa tai suorastaan valheellisessa muodossa.

        Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuksen kautta.

        Mutta hallintoelimen itse itsestään ja roolistaan esittämät väittämät, sekä sen vaatimukset sille alamaisudesta asettavat sen kuin kultaisen vasikaan rooliin koko ihmiskunnan ja Jumalan sekä Jeesuksen väliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämä on hieman hyperbolaa eli liioittelua, joka ei pidä paikkaansa kirjaimellisessa merkityksessä, mutta periaatteessa asia on noin. "

        Niin, joillakin on vietti esittää asioita harhaanjohtavassa tai suorastaan valheellisessa muodossa.

        Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuksen kautta.

        Mutta hallintoelimen itse itsestään ja roolistaan esittämät väittämät, sekä sen vaatimukset sille alamaisudesta asettavat sen kuin kultaisen vasikaan rooliin koko ihmiskunnan ja Jumalan sekä Jeesuksen väliin.

        Eikös Todistajat ja VT seurannhallintoelin kuulu kiinteästi yhteen?? Vai toimivatko he irrallaan hallintoelimestä?


    • Anonyymi

      "JT opetuksen mukaan vain hallintoelimen kautta voi esittää rukouksia Jumalalle."

      Tuo on valetta. Todistajat rukoilevat Jumalaa Jeesuken kautta ja todistajuudessa / opetuksessa aivan keskeisessä roolissa on Jeesuksen varaamat lunnaat.

      "Eli he ovat tulleet Jeesuksen ja ihmisten väliin, ja ottaneet Jeesuksen paikan välittäjänä."

      Valheellinen esitystapa.

      Hallintoelin toki julkeudessaan tunkeutuu harjoittamaan hengellistä dominointia Jeesuksen ja ihmiskunnan väliin aivan Katolisen kirkon metodia ja roolikuvitelmia muistuttavalla tavalla.

      "Katolinen kirkko katsoo olevansa se kirkko, jonka Jeesus Kristus itse perusti, ja joka ei ole koskaan menettänyt ykseyttään, vaikka muita kirkkokuntia on syntynyt eroamalla sen yhteydestä."

      "Kirkon opetuksen mukaan kirkon piispat ovat apostolien seuraajia ja Paavi eli Rooman piispa on apostoli Pietarin seuraaja."

      - https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko

      "Raamatussa sanotaan, että on vain yksi välittäjä eli Jeesus. Nyt välittäjiä onkin kaksi. JT opetuksen mukaan rukouksen lopussa täytyy sanoa Hallintoelimen kautta."

      Miksi trollaat, miksi valehtelet? Saitko siihen Jeesuksesi hengen voimaa ja ohjausta ja hypetystä?

    • Anonyymi

      Täytyyhän johto olla eikä se väitä olevansa erehtymätön. Luopiot unohtaa kenelle kastautuivat ja menevät ihmisten valheiden mukaan "herransa" iloksi..
      Tarkkailkaa lapset maailmaa, kello käy..

      • Anonyymi

        Siksi onkin mielenkiintoista, miksei tätä epätäydellista johtoa saa kritisoida ja kyseenalaistaa.


      • Anonyymi

        Kello käy ja Tyrnävällä peräilmaa päästellään.


    • Anonyymi

      Hallintoelin on välittäjä Jehovalta todistajille. Käytännössä hallintoelin välittää äänestyspäätöksiään, jotka on kirouksen uhalla uskottava Jehovalta tulleiksi.

      Viestittelyyn todistajilta Jehovalle päin hallintoelin ei sotkeudu, paitsi pikkutarkalla ohjeistuksella. Jehovan tahtoa ei saa kysyä hallintoelimen kautta, se sanellaan. Niinpä "lukijoiden kirjeet" ja vastaukset Jehovan tahdosta niihin se laatii itse.

      Kaikki rukoukset on esitettävä ainoastaan Jehovalle, koska Jehovan todistajien "totuus" on, ettei Jeesusta saa rukoilla. On myös muistettava taikasanat "Jeesuksen nimessä". Koska Raamatussa kuiteskin Jeesus lupasi täyttää yhtä ja toista, toimitaan seuraavasti: rukoukset esitetään edelleen Jehovalle taikasanoilla "Jeesuksen nimessä" ja Jehova toimittaa tiedon Jeesukselle, joka sitten...

      Oli kummin päin tahansa Jehova ja Jeesus eivät tee mitään.

      • Anonyymi

        "On myös muistettava taikasanat "Jeesuksen nimessä"."

        Tästä on tosiaan tehty pakollinen hokema. Se on ihan pakko sanoa joka kerta. Ehkä he eivät luota Jehovan ymmärtävän, että tosi kristitty lähestyy häntä aina Jeesuksen nimessä, vaikkei sitä erikseen sanoisikaan?

        "Jehova toimittaa tiedon Jeesukselle, joka sitten..."

        Niin, pitäähän jotenkin sovittaa yhteen se, ettei Jeesusta saa rukoilla, mutta Jeesus kuitenkin lupasi tehdä, mitä hänen nimessään pyydetään. Onnistuuhan se periaatteessa noinkin, mutta aika kömpelöä on. Jeesuksen rukoilemisesta on kuitenkin esimerkki Stefanoksen kivityksessä, eikä hän esittänyt rukoustaan Jehovalle Jeesuksen kautta, vaan suoraan Jeesukselle.

        "Oli kummin päin tahansa Jehova ja Jeesus eivät tee mitään."

        Näin on oletettava ainakin siihen asti, että edes yksi todiste heidän toiminnastaan saadaan.


    • Anonyymi

      Heidän nimissään toimii suuri yhteisö josta luopioituneet jaksaa vääntää peräilmaa yli 20v! Eivätkä sen parempaa elämää löytäneet koska ovat luopioita.

    • Anonyymi

      Harhaajohtavasta sanailusta en tiedä, muttei hallintoelimellä ole mitään osuutta rukousten välittämisessä Jumalan eteen.
      En ymmärrä vieläkään sitä miksi juuri hallintoelintä kohtaan osoitetaan sanallista ja usein tarkoitushakuista kritiikkiä. Vartiotornissa on ollut kirjoitus, jossa sanotaan selvästi, ettei nykyinen hallintoelin kokonaisuudessaan saa henkeytettyjä ilmoituksia Jumalalta. Eivätkä he väitä olevansa erehtymättömiä. Minusta tämä seikka teidän olisi syytä ottaa huomioon punnitessanne hallintoelimen toimintaa yleisellä tasolla.
      Virheitä aina sattuu. Se on selviö koska puikoissa on epätäydellisiä miehiä johtamassa organisaatiota sekä maailmanlaajuista toimintaa mm. evankelioimistyötä. Niinkauan kun muistini toimii taakseppäin menneeseen, aina näillä leveysasteilla pääsääntöisesti on oikein etsimällä etsitty jotakin sellaista, jota jälleen voitaisiin käyttää hallintoelintä vastaan.

      Toki on totta että on esitetty tai siis menty joissakin tapauksissa yli sen mitä Raamattuun on kirjoitettu. Tai voitaisiin sanoa että tahattomasti on menty ennustuksissa liian hätäusesti esittämään jotakin vuosilukuja. Epätäydelliset ihmiset tekevät virheitä. Miksi ette koskaan näytä tätä ymmärtävän? Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa.
      Israelin kansaa johti aikonaan Mooses ja Aaron sekä heimojen päteviä miehiä.

      Sitten oli tuomarien aika, jolloin kansaa ja päätöksiä tekivät Jumalan voitelemat tuomarit. Kuninkaitten aikaan oli tietysti kuninkaat, joista Saul oli ensimmäinen. Tultaessa ensimmäiselle vuosisadalle Jeesus johti aluksi seuraajiaan Jumalan asettamana etsien Israelin kadonneita lampaita 12 opetuslapsensa kanssa. Paavalin aikoina kansaa johti Jerusalemissa kypsät miehet, jotka tekivät yhdessä kaikki tärkeät päätökset. Tänä aikana myös täytyy jonkun johtaa Jumalan kansaa. Hallintoelin on hoitanut erittäin hyvin vastuunsa. Joten älkää odottako täydellisyyttä hallintoelimessä työskenteleviltä miehiltä, koska täydellisiä ei ole valitettavasti löydettävissä nykyään.
      On vaarana jatkuvasti arvostellessanne hallintoelintä, että joudutte vastaamaan sanoistanne Jumalan edessä joskus. Muistakaa jotka tunnette ehkä vähän Raamattua mitä tapahtui Aaronille ja Mirjamille kun he arvostelivat Jumalan valitsemaa kansan johtajaa Moosesta.

      • Anonyymi

        Jos Jehova puhuu hallintoelimen kautta niin virheitä ei tapahdu eikä opetuksia tarvitse muuttaa.
        Näin ollen hallintoelimen takana ei ole Jehova.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Jehova puhuu hallintoelimen kautta niin virheitä ei tapahdu eikä opetuksia tarvitse muuttaa.
        Näin ollen hallintoelimen takana ei ole Jehova.

        Eikä Jehova kuule heidän rukouksiaan vaikka kuinka hokisovat Jeesuksen kautta.
        Miksi?
        Koska Jehova ei kuuntele valehtelijoita.


      • Anonyymi

        "Epätäydelliset ihmiset tekevät virheitä. Miksi ette koskaan näytä tätä ymmärtävän?"

        Hallintoelin vaatii itselleen sokeaa ja ehdotonta alamaisuutta, jopa kirjaimellisen kuolemankin uhalla (mm. veri-dogmi) kuin jumalalle tyyliin 'älkää koskaan sanoin tai teoin kyseenalaistako jumalan nykyisin käyttämää puhekanavaa.'

        Kyseenalaistajat eristetään ja "lähetetään siperiaan" karttamisen kautta.

        Tuo hallintoelimen epätäydellisyyskortti on narsistikortti jolla vain vetäydytään vastuusta.

        Mutta sekään ei riitä, vaan se koettaa toistamiseen sälyttää omat vääryytensä rivitodistajien harteille ... ja luonnollisestikin ilman pienintäkään omantunnontuskaa, jossa mennäänkin jo pidemmälle kuin "pelkkä" hengellinen narsisimi.

        Lisää kaksinaismoralismia.

        Luonnollisestikaan hallintoelin ei anna toisille uskonnollisille tahoille samaa epätäydellisyyskorttia edukseen, vaan heiluttaa heille tuomion korttia samoista asioista joihin se itse on syyllinen.

        Kyse on pelkästä ihmisvetoisesta ja tyranisestä organisaaiosta ja täysiverisestä puoskaroinnista:

        - https://jwfacts.com/watchtower/changed-watchtower-teachings.php


      • Anonyymi

        "Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa."

        Jehovan todistajia on vain noin 8 miljoonaa, eivätkä he toimi läheskään kaikissa maissa. Niissä maissa, joissa järjestö toimii, se on hankkinut itselleen melkoisen mainehaitan pieleen menneillä ennustuksillaan, karttamisella, veriopilla ym. Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan. Ne yksilöt, jotka JT-opin nielevät, usein kipuilevat sen vaatimusten kanssa. Jos nämä ovat jonkun mielestä hyviä saavutuksia, niin mitähän ne huonot ovat?


      • Anonyymi

        "Paavalin aikoina kansaa johti Jerusalemissa kypsät miehet, jotka tekivät yhdessä kaikki tärkeät päätökset."

        Mistään tällaisesta Raamattu ei kerro. Kyseessä on hallintoelimen aseman pönkittämiseksi tehty ylitulkinta, joka perustuu _yhteen_ Apostolien teoissa kerrottuun tapaukseen, jossa soviteltiin ympärileikkausta koskevaa kiistaa. Esimerkiksi Paavali toimi hyvin itsenäisesti Jerusalemin apostoleihin nähden, eikä edes kunnioittanut näitä mitenkään erityisellä tavalla.

        Gal. 2:6 Ne taas, joita siellä pidettiin arvossa -- mitä he itse asiassa olivat, on minusta yhdentekevää, sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä -- nämä arvohenkilöt eivät vaatineet minulta mitään enempää. 7 He päinvastoin näkivät, että minun tehtäväkseni oli annettu evankeliumin julistaminen ympärileikkaamattomille niin kuin Pietarin tehtäväksi sen julistaminen ympärileikatuille.

        Ainoa yhteistyön muoto, mistä Paavali sopi Jerusalemin apostolien kanssa, ei ollut opillinen yhteistyö, vaan köyhien auttaminen: "10 Heidän köyhiään meidän vain tuli muistaa, ja niin minä olen ahkerasti tehnytkin."

        Jehovan todistajien järjestö ei auta köyhiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ette negatiivisuudessanne kykene näkemään sitä hyvää, mitä hallintoelin on todella saanut aikaan maailmanlaajuusesti johtaessaan Jehovan kansan maanpäällistä toimintaa."

        Jehovan todistajia on vain noin 8 miljoonaa, eivätkä he toimi läheskään kaikissa maissa. Niissä maissa, joissa järjestö toimii, se on hankkinut itselleen melkoisen mainehaitan pieleen menneillä ennustuksillaan, karttamisella, veriopilla ym. Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan. Ne yksilöt, jotka JT-opin nielevät, usein kipuilevat sen vaatimusten kanssa. Jos nämä ovat jonkun mielestä hyviä saavutuksia, niin mitähän ne huonot ovat?

        "Mihinkään kriittiseen vuoropuheluun järjestön johto ei lähde toisten uskontojen kanssa, vaan pitää monologiaan korokkeeltaan."

        Eiköhän se ole aikas lailla sama kaava, enempi tai vähempi, kaikissa fundamenalisissa uskonnoissa ja uskonliikkeissä, joskin se korostuu ja kärjistyy vahvasti Vartiotorniseuran kohdalla.

        Mutta tuossa vuoropuhelun torppaamisessa aivan ensilinjassa ovat kaikki muut paitsi hallintoelin, kieppareista rivitodistajiin ... kaikki dogmillinen "keskustelu" tapahtuu yksisuuntasesti ja epäilyksien tai kritiikin ääneen lausunnasta riskeeraa saada ensialkuun potentiaalin luopio-petturin leiman ja seuraavassa etapissa karttamistuomion.


    • Anonyymi

      JT hallintoelin on petkuttaja, valehtelija ja naurattaja.
      Katso vaikka niitä. Alan heti nauramaan kun heidän naamaansa katson.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe