Artemis, ylityksen loppu häämöttää, etelämeren lempeät saaret odottavat

Anonyymi

Tässä ketjussa seuraamme viimeistä rutistusta ja pasifistin sopeutumista suloisen lämmön hellivään syliin.

Artemis kartalla: https://forecast.predictwind.com/tracking/display/SV_Artemis_2/
Artemiksen Youtube-kanava: https://www.youtube.com/c/ArtemisSeilaa/videos

Aikaisemmat ketjut.

Ensimmäinen osa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17136256/suomalaisen-etelaan-pyrkivan-yksinpurjehtijan-kanava!!

Toinen osa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17273440/artemis-kanarialta-lanteen-jatkoa-edelliseen-ketjuun

59

4283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Odotan myös matkavideoita Karibialta. Toivottavasti jaksaa niitäkin sitten vielä tehdä. Tiedättekö, onko joku muu suomalainen veneilijä jo tehnyt videoita Karibian satamista?

    • Anonyymi

      Kiitos yhteenvedosta, hyvää palvelua!
      Vanha Ohlson

    • Anonyymi

      No niin, lähipäivinä huutaa Artemiksen kippari Land ohoy!! Ja Karibian lämmin tunnelma ja saarten leppoisa elämäntahti tahti varmaan hänelle sopii hyvin! Vain arvuutella voi, jatkuuko reissu aikanaan myös seuraavalle valtamerelle, liekö sitä tietää kippari itsekkään.

      • Anonyymi

        Artemiksen kapu taitaa nautiskella himmailemalla viimeisiä maileja. Ehkä huomenna, viimeistään ylihuomenna, jos arvailla saa, kolahtaa ankkuri Martiniquessa Sainte-Annen lahdella pohjaan. Siinä on sitten hyvä rauhassa fundeerata seuraavia kuvioita.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuossahan se on edellä arvattu, osuukohan oikeaan. Suojainen lahti itäiselle tuulelle.


    • Anonyymi

      Muutamia tunteja, ni saa maata jalkojen alle. Vaan ankkuroiko ja jää veneelle aluksi tasailemaan tilannetta? 6 tuntia aikaero, elikkä pian 15.30 sikäläistä aikaa on kello nyt. Karibian yö laskeutuu pian saapumisen aikoihin..

    • Anonyymi

      Suomen aikaa maanantaina kolmen ja neljän välillä Artemis ankkuroitui Martiniquella Le Marinissa. Olipa hienoa, kun koko matkan ajan Gran Canarialta on sijainnin päivitys toiminut ja seuraaminen on ollut mahdollista.
      Onnittelut kapulle! Toivottavasti saamme videoita myöhemmin.

    • Anonyymi

      Hieno homma, iso käsi Artemikselle ja kipparille erityisesti.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä! Kyllä Kotkasta Karibialle yksin purjehdittuna on todella kova suoritus! Eikä sitä vähennä kipparin ikä. Videoita on jotkut kritisoineet, mutta minulle ne ovat kyllä kelvanneet! Toivottavasti saadaan myös ylitykseltä videoita! Onnittelut kipparille, punasta housua voi ruveta hankkimaan, jos ei jo ole "Rauta-Neidon" ajoilta...


    • Anonyymi

      Olisiko ehtinyt ARC:n määräajassa läpi?

    • Anonyymi

      Hienoa! 26 päivän legi, 12.1 irtosi köydet Canarialla! Näyttääkö muidenkin silmään sijaintipisteiden pohjalta että yössä luovittu lopuksi ankkuripaikalle, purjeilla loppuun saakka! Aurinko laskee jo paikallista aikaa klo 18 tienoilla. Onnittelut Artemikselle ja kapteenille!!

      • Anonyymi

        Tuonne 00.01 pisteelle on päässyt vielä avotuulessa. Valinnut varmaan tuon väylän sisääntuloksi, kun Sante-Annen lahdella samoinkuin tuolla Le Marinin lahdella on tosi paljon veneitä ankkurissa. Sitten viitoitettua väylää pitkin suoraan vastaiseen viimeiset puolitoista mailia kenties koneella? Rauhallisesti ja turvallisesti.


    • Anonyymi

      Aika pitkä matka jäljellä, ennenkuin ketjun avaajan otsikon mukaisille etelämeren saarille pääsee, yli 5000 mpk jos lyhintä reittiä panaman kanavan kautta kulkee.
      Ihan vain tiedoksi, että etelämeri tarkoittaa päiväntasaajan eteläpuolista osaa tyynestämerestä, eli käytännössä tarkoitetaan Tubuai, Tuomotu ja Ranskan seurasaaria, ja ne muut saaret ovat vieläkin kauempana. Käytännössä ranskan ydinkokeisiin käyttämiin saariinei myöskään ole vapaata pääsyä koskaan, ja suurin osa muistakin on suljettu joko taifuunikaudeksi, taikka Coronan takia.

      Ja Pasifisti taas tarkoittaa aseistakieltäytyjiä, ym rauhanaatteen takia kaikkea sotilaallista puolustautumista vastiustavia henkilöitä. Aloittajan vahvuuksiin ei selvästikään kuulu suomenkieli.

      • Anonyymi

        Pasifistiksi itseään kutsui Artemiksen kippari tuoreessa videossa, siitä tän ketjun aloittaja ihan kivasti lainasi tuon termin postaukseensa. Sitä en tiedä onko kippari silti pasifisti sanan syvimmässä merkityksessä, mutta leppoisa rauhaa rakastava persoona vaikuttaisi olevan.

        Nuo konkreettiset etelämeren saaret olisi kiva kyllä nähdä aikanaan Artemiksen valloittamana, kuka tietää vaikka reissu sinnekin etenee


      • Anonyymi

        Ihan vain tiedoksesi, että erisnimet kuten Panaman kanava ja Tyynimeri aloitetaan isolla kirjaimella, ja yleisnimet kuten pasifisti pienellä, muista kirjoitusvirheistäsi (esim. yhdyssanojen taivutus) puhumattakaan. Että osuitkin arvioimaan aloittajan äidinkielen taitoja, kun ne sinulla ovat selvästikin kovin puutteelliset. Ehkä navigointitaitosi ovat samaa tasoa.

        Tässä ketjussa on seurattu leppoisaa menoa hyvässä hengessä. Kunnioita ketjun henkeä.


    • Anonyymi

      Suomenkielinen adjektiivina kirjoitettaisiin yhteen, mutta erikseen kirjoitettuna oikea muoto on suomen kieli.

      Pasifistiksi todellakin kutsui kippari itse itseään, ja mitä tulee etelämeren saariin, ne tarkoittavat eri asiaa isolla ja pienellä alkukirjaimella kirjoitettuina. Isolla kirjoitettuna ne liitetään tiettyyn paikkaan, mutta pienellä kirjoitettuna käsitteellä voidaan viitata mihin tahansa eteläisten merialueiden saariin.

    • Anonyymi

      Äh, siis substantiiveina kirjoitettuna.

      • Anonyymi

        Ettei suomenkielinen vaan olisi tilanteesta riippuen nimisana tai laatusana?

        Pöydässä istui kolme suomenkielistä jotka halusivat suomenkielisen ruokalistan ....


    • Anonyymi

      Ei niitä Atlantin yksin ylittäviä niin mahdottoman monia ole, miehistön kanssakin se on aina kanttia sekä hyvää valmistautumista vaativa juttu. Mukavaa jos lähiviikkoina tulee jo ylitykseltä videoita, niin selviää miten kaikki sujui, ja minkälaisia mietteitä kipparilla oli pitkän purjehduksen aikana. Kyllä siinä ehtii miettiä ja fiilistellä.

    • Anonyymi

      Näin ketjua aikaisemmin lukijana seuranneena sanoisin, että äidinkielen opetus saisi jäädä kokonaan pois.
      Semmoinen vatulointi vie liikaa huomioita tuon päähenkilön tarinan seuraamisesta.

      Toivoisin asiallista ja leppoisaa ajatusten vaihtoa mukana olevilta, kiitos !

      • Anonyymi

        ...samaa mieltä! Jätetään suomen kielen "hienoudet" muille palstoille, täällä mieluusti seilataan ja tässä ketjussa pitkälle seilataankin!


      • Anonyymi

        Juuri niin.
        Artemis tuntuu olevan ankkuroituna, kapu sen sijaan on varmasti jo kumpparilla rantautunut ja lähtenyt tunnustelemaan onko vielä keinuntaa.


    • Anonyymi

      On kyllä ollu mukava seurata reissua, huomasin kanavan sillon kun Artemis oli jo Biskajan ylittänyt mutta hyvin ehti kyytiin kun katselin järjestyksessä kaikki julkaistut videot. Ja sen jälkeen viikoittain tulee seurattua reissun etenemistä. Lähes tunneittainkin sijaintipalvelusta hereillä ollessa, sillon kun seiluussa on Artemis.

      Rohkaisee kyllä miettimään tulevaisuuteen kunnon irtiottoa ja nyt jo tuleviin kesiin pidempiä legejä näistä videoista saatu esimerkki. Itse kun olen vielä melko noviisi purjehduksen parissa.

      On siellä nyt mukavan lämmintä ja rentoa Artemiksen kipparilla. Kuitenkin ylityksellä väkisinkin ja ihan syystä on tietynlainen valmiustila olemuksessa päällä, kun yksin vedellään meneen ja kaikenlaista huomioitavaa. Niin iso on varmasti kontrasti kun nyt ankkurissa saa vaan olla

    • Anonyymi

      Artemis ei ole lähetellyt sijaintitietojaan. Jos se kuitenkin on samassa paikassa, mihin se tultuaan ankkuroitui, tupsahti juuri sen viereen Kanarialta vähän myöhemmin lähtenyt monen tietämä Ran II. Taitaa olla suosittu ylityksen määränpää, on tietysti helppoa tulla "Ranskaan". Varmaan vähintään jomman kumman videoissa vilahtaa toinen!

    • Anonyymi

      Uusi video tänään, Lanzaroten kulmilta juuri ennen joulua. Seuraava pitäisi jo olla siitä viikosta jolloin perhettä oli joulun jälkeen lomapurjehduksella mukana, ja sitten tulisi valmistautumisesta ylitykseen ja kenties startti? Onhan mahdollista että viikon päästä olisi kaikkea sitä, jos vaikka perheen kanssa vietettyä viikkoa ei niin paljon ole taltioitu? No selviää aikanaan, vähän vaan olen malttamaton näkemään videoita ylityksestä :) kiva oli tää uusin video. Papukaija episodi niin hieno että olisi sopinut vaikka siitä otettu kuvakaappaus videon aloitus kuvaksi..

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Joo on se ankeaa toi moottorimarssi, ja hieno hetki kun moottori sammutetaan. Jännä tosiaan nähdä vilahtaako Artemiksen vene heidän videoilla tai toisinpäin, tai voihan pohjoismaalaiset ihan tutustuakkin.

        Toistaiseksi on pysynyt Artemis aloillaan, mutta viikko on pitkä aika, ei yllättäisi vaikka pian taas köydet irtoaa ja seikkailu Karibialla etenee.


    • Anonyymi

      Jossain vaiheessa on Artemis siirtynyt laituriin, eikös ihan aluksi oltu ankkurissa? Jokohan taas mieli tekee merelle?

    • Anonyymi

      Eikö Etelämeri ole Tyyni valtameri?

    • Anonyymi

      Skorpios ylitti nyt Atlantin 6 päivässä 7 tunnissa, keskinopeus 20,6 solmua.

      • Anonyymi

        Airbus A250 ylitti Atlantin 8 tunnissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Airbus A250 ylitti Atlantin 8 tunnissa.

        Kun nyt päätit avautua tuolla kommentilla purjehduskeskustelussa, niin on todettava, ettei tuollaista Airbus A250 konetta ole vielä käytössä.
        Joudut ikävä kyllä keksimään jotakin muuta raflaavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nyt päätit avautua tuolla kommentilla purjehduskeskustelussa, niin on todettava, ettei tuollaista Airbus A250 konetta ole vielä käytössä.
        Joudut ikävä kyllä keksimään jotakin muuta raflaavaa.

        Sinua lukuunottamatta ovat kaikki pitäneet selvänä, että kyseessä on painovirhe, po. A350.


    • Anonyymi

      Artemis on siirtynyt 18.2 pois marinasta, siihen edustalla olevalle leppoisalle ankkurilahdelle. Onko stuuvattu laiturissa ja nyt pian seikkailu jatkuu Karibian saarilla? Seuraamme tilannetta.

      • Anonyymi

        Nyt ei etenemiseen todennäköisesti tarvita cruisarin virsaria, kun matka jatkuu etelään tai pohjoiseen. Ja Lanzaroten video ilmestyi pari päivää sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt ei etenemiseen todennäköisesti tarvita cruisarin virsaria, kun matka jatkuu etelään tai pohjoiseen. Ja Lanzaroten video ilmestyi pari päivää sitten.

        Juu, itsellä sellainen fiilis että jollain aikataululla painuu Panamasta läpi Tyynen Valtameren puolelle mutta siihen saakka tosiaan ei cruisarin virsaria nyt tarvita! Ihan kova reissu tää kyllä vaikka keväällä palailisi Suomeenkin! Iso käsi Artemiksen kipparille! Ehkä videoissa aikanaan käy ilmi jotain vihjeitä mihin suunnittelemattoman matkan reitti alkaa suuntautua. Ehkä siellä ollaan aidosti avoimen kartan äärellä..


    • Anonyymi

      Perjantaina ilmestyi video, perhepurjehdusta Lanzarotella. Sijainti näyttäisi nyt ylityksen jälkeen pysyneen aloillaan, 18.2 viimeksi päivittynyt ja on samassa ankkurilahdessa edelleen. No eipä se ihme, jos ylityksen jälkeen vähän huilailee. Aikanaan videoista taas käy ilmi mitä nämä viikot on puuhailtu. Onkohan tämän viikon videossa jo ylitykselle lähtö, ainakin valmisteluja jo arvioni mukaan oltava, no perjantaina selviää!

    • Anonyymi

      Artemis on eilen siirtynyt Sainte-Annen lahdelle ankkuriin. Varmaan ylityksen jälkeen tarpeelliset huollot ja stuuvaukset on nyt tehtynä, ja voi jo alkaa miettimään seuraavia kuvioita lämpimillä vesillä.

    • Anonyymi

      Lähipäivinä siirtynyt eri mestaan, pykälän lännemmäksi Artemis! Suunta on aivan oikea, tuskin on kiirettä paluulla. Perjantaina tuli uusi video, vielä perhepurjehdusta Lanzaroten ympärillä ja perheväen lähtö veneeltä. Tälläviikolla varmaan on jo valmistavia toimia ja kenties ylitykselle lähtö aiheena!

    • Anonyymi

      Tänään ilmestyi uusi video, siirtymä Las Palmasiin cruiserin virsarilla ja stuuvausta sekä köydet irti ja ylitykselle! Muutamia mielenkiintoisia pointteja tuli ilmi, hyvä video oli!

    • Anonyymi

      Ei sentään yksin lähtenyt. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa videota! Muistaakseni siinä ylityksen alkupuolella oli heikkoja tuulia monena päivänä.

      • Anonyymi

        Muutamia päiviä lähtiessä taisi olla tosikin reipasta kulkua mutta sitten alkupuolelle ylitystä osui kyllä pläkää ja muuta vastaavaa. Seuraava video on kyllä kiinnostava, yllättävä miehistön jäsen tuo varmaan omaa väriään ylitykselle. Jämerän oloinen tapaus! 🙂👍


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siltä se näytti. Ran tuli ylitykseltä toista vuorokautta Artemiksen jälkeen ihan lähistölle ankkuriin ja näyttäisi tuossa olevan lähdössä jatkamaan matkaa.
        Onhan tuolla 25C lämmintä ja juuri nyt kotoisia sateita.


    • Anonyymi

      Nonni, ep 41 on julkaistu. eli lähtö Kanarialta Antlantille. Aika iisiä menoa ja pläkän pelkoa. Gastia tehdään tutuksi.

      Hyvä johdanto alussa, " miten viikingit ylittivät Atlantin" .

    • Anonyymi

      Oli mukava video taas. On tuossa varmasti fiiliksensä, painua valtamerelle viikoiksi ja olla omillaan. Mukavan oloinen myös tää uusi miehistön jäsen.

      Edellisestä videosta muuten kävi ilmi että kokonaisuudessaan takila on vanha. Monihan uusii ennen noin pitkää reissua jollei ole jo päivitetty. Mutta on Artemis varmasti läpikäyty ja tarkasteltu hyvin reissuun lähtöä ajatellen

      • Anonyymi

        Ettei vaan olisi syynännyt takilankin, kun pohja pestiin ja maalattiin Kanarialla?


    • Anonyymi

      Mukava oli tää uus video, pläkää sekä kovempaakin kyytiä oli tässä. Päästiinköhän tässä jo about viikon päähän startista. Yllättävä matkustaja tuli ainakin hetkeksi aikaa kyytille :D

    • Anonyymi

      Miellyttävä aloitus viikonlopulle katsoa tänään ilmestynyt jakso. Hyvällä mielin pläkässä ja itsepyydetyn kalan syöntiä, mulla ei olis kiire mihinkään tuolta, viihtyisin. Ja todella korkeita hyppyjä delfiineiltä!

      On sijaintitiedon perusteella Artemis liikahdellut eestaas saarella viimeviikkoina. Leppoisaa menoa varmaankin ohjelmassa nyt ollut pitkän ylityksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Nuorelta mieheltä loppuu henkinen kestävyys. Ei tainnut arvata, miten tylsää on purjehdus.

      • Anonyymi

        Nuri mies ei olekaan kokenut Suoli24-palstaskönäri!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Uusimmassa videossa ollaan vielä ylityksellä. Mukavan näköistä matkantekoa. Pikkuhaverikin jäi pieneksi harkitulla toiminnalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusimmassa videossa ollaan vielä ylityksellä. Mukavan näköistä matkantekoa. Pikkuhaverikin jäi pieneksi harkitulla toiminnalla.

        Hienosti korjasivat vaurion! Mukava video tämä uusin. Jos ymmärsin oikein, niin tässä videossa päästiin 2 viikon kohdille ylitystä. Yks tai kaks videoo varmaan tulee vielä mereltä ennenkuin päästään näkemään ankkurilahdelle saapuminen!


    • Anonyymi

      Artemis on jo toista kuukautta pyörinyt Karibialla ja kapu nautiskellut lämpimistä olosuhteista pitkän purjehduksen jälkeen.

      Voisikohan tämän ketjun aloittaja tehdä uuden taitavan aloituksen vaikka tyyliin Artemis Karibialla - me nettipurjehtijat kotisohvalla?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe