Luontokato on luonnollista

Anonyymi

Sitä ei oltaisi mitenkään voitu estää. Kun planeetalle kehittyy niin älykäs eläinlaji, että se kykenee kehittämään teknologiaa, luontokato on silloin väistämätöntä.

Kun Englantilaiset aikoinaan alkoivat polttamaan hiiltä, he tekivät sen, koska hiili on puuhun verrattuna paljon tehokkaampi energialähde. Fossiilisia polttoaineita puolestaan on tarjolla aina, jos kyseessä on planeetta, jolla on ollut elämää, koska fossiiliset polttoaineet syntyvät elävistä olennoista.

Ei Englantilaisilla olisi ollut mitään mahdollisuutta ennustaa ilmastonmuutosta saatika sen vaikutuksia. Ei silloin ollut olemassa maailmanlaajuista mittauspisteiden verkostoa, jolla oltaisiin voitu mitata ilman hiilidioksidipitoisuutta tai vuotuista keskilämpötilaa.

Mitä ei myöskään ollut, ei ollut tieteellistä ymmärrystä siitä miten ihmisen toimet vaikuttaisivat sukupuuttoihin, eikä edes ymmärrystä ekologian perusperiaatteista, kuten evoluutiosta ja ravintoketjusta. Ei silloin ymmärretty, että yhden lajin sukupuutto voisi johtaa muiden sukupuuttoon.

Myöskään ei ymmärretty, että eläimillä olisi tunteita ja kykyjä ajatella. Nämä ominaisuudet olivat sen ajan ajattelussa varattu ihmiselle, ja erityisesti valkoiselle ihmisrodulle.

Näin ollen, oli vain luonnollista, että Englantilaiset kehittivät teknologiansa ja taloutensa perustuen fossiilisiin polttoaineisiin. Fossiilisilla polttoaineilla saatiin koneisiin ja tuotantoon tehokkuutta mitä ei muuten oltaisi saatu. Tuotannon tehokkuus taas paransi elintasoa, josta Englantilaiset tietysti nauttivat.

Sitten kun yksi kansakunta oli kehittänyt itsensä sille tasolle, että heidän elintasonsa oli muille kadehdittava ja valrakuntansa oli maailman suurin imperiumi, tietysti kaikki muutkin halusivat kopioida heitä, koska se mitä Englantilaiset tekivät näytti toimivan.

Myöhemmin kun tajuttiin, että fossiilisesta teollisuudesta voi olla haittaa ympäristölle, oli jo liian myöhäistä, koska valtiot olivat rakentaneet koko teollisuutensa siihen perustuen. Ei kukaan enää halunnut eroon toimivasta järjestelmästä, joka tahkosi rahaa, vaikutusvaltaa ja elintasoa kaikille, jotka sen ottivat käyttöön.

Näin ollen, ympäristökriisiä ei oltaisi voitu välttää. On ainoastaan loogista, että teollisuus kehittyy ennen kun sen ympäristöhaittoja opitaan ymmärtämään. Ympäristökriisi on luonnollinen välivaihe sivilisaatioiden kehityksessä.

Siksi ilmastonmuutos on luonnollista, luontokato on luonnollista ja fossiilisten polttoaineiden käyttö on luonnollista. Jos ihmiskunta joskus pääsee fossiilisista polttoaineista eroon, sekin on luonnollista, koska jokainen kehittyvä sivilisaatio ymmärtää lopulta minkälainen teollisuus vahingoittaa ympäristöä.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luontokato on poliittinen haukkumasana normaalille luonnon kiertokululle, jolla vain vedotaan ihmisen omaantuntoon. Lajeja syntyy ja häviää joka tapauksessa. Luonnossa muutos on jatkuvaa.

      Ei kaikki ole ihmisen syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe