Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SKP rauhantyöhön?

Anonyymi

SKP tunnetaan militantista menneisyydestään. Se perustettiin epäonnistuneen punakapinan jälkeen 1918 ajamaan Suomeen aseellista vallankumousta ja kommunistidiktatuuria. Punakapinallisten ryskyhommat ovatkin kirvoittaneet vuosittain vappumuisteluja pieleen menneen kumouksen sankareille.

V. 1939 SKP oli hääräämässä O. W. Kuusisen johdolla Suomen liittämistä NL:on pakolla, apunaan mahtava puna-armeija. Tämän vuoksi SKP on vuosien aikana kertonut kulkevansa Kuusisen viitoittamalla tiellä.

Voisiko SKP ottaa näiden militanttien esikuvien sijaan maskoteikseen NL:on 1930-luvulla muuttaneet suomalaiset työn sankarit? Nämä vakaumukselliset kommunistit menivät aseitta ja työtä pelkäämättä rakentamaan kommunistista maailman kaikki kansat yhdistävää valtiota, Neuvostoliittoa, jota hallitsi yhteisonnen säätävä kansa kaikkivaltias. Mitäpä jos vaihteen vuoksi laatisittekin vappuohjelman näille rauhanmiehille ja -naisille?

50

1731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Millähän porukalla SKP jotain tekee? Rauhantyö on kansainvälistä toimintaa, eikä SKP:n pikkuruinen väki siihen kykene.
      Ennen oli toisin, kun "rauhantyö" tarkoitti kommunismin diktatuurin ja kurjuuden levittämistä mm. Suomeen. Koko kommunismin mädännäisyyden romahtaminen lopetti tuonkin puuhan.

      Se, että täällä joku Partacus nillittää asioista - ei ole rauhantyötä. Kun asioista pitäisi olla myös ns. kärryillä ja pystyä jopa perustelemaan asiansa.
      Ja siihen ei yksikään komuli, kokemukseni mukaan, pysty. Nytkin tuo "rauhantyö" komuleilla on pelkästään Naton sekoittaminen joka asiaan ja nykyisen Venäjän sotavalmistelujen kritiikitön tukeminen.
      Kuten olemme lukeneet.

      Rauha on tärkeä ja tavoiteltava asia - siihen ei kommunistit kuitenkaan kykene.

      Ystävällisesti
      TimoEspoosta

    • Anonyymi

      Suomalaiset työnsankarit tapettiin ilman sisällissotia murhakoneisto kui-
      tenkin toimi tehokkaasti poistaen epäkelvon aineksen.
      Johtajan kuollessa, ylistyksiä kuitenkin suollettiin Stalinin muistolle, jonka
      sanottiin olleen jalomielinen ja suuri Suomen ystävä.
      Suomi sai myös generalissimukselta lahjaksi pienet sotakorvaukset.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ja höpö höpö. Mutta kyllähän maailmaan huuhaata mahtuu.


    • Anonyymi

      Vieläkö sä elät sadan vuoden takaista aikaa?

    • Anonyymi

      Menneitä sotia ei voi pyyhkiä historian kulusta pois.
      Menneistä tapahtumista voi ja tuleekin ottaa oppia.

      Rauhantyö tulee esiin SKP:n puolueohjelmassa. Ohessa lyhyt siteeraus.
      https://www.skp.fi/asiakirjat/skpn-puolueohjelma
      "Kahden järjestelmän vastakkainolon päättyminen Euroopassa ei ole tuonut rauhaa eikä vakautta. Militarismi, nationalismi ja rasismi nostavat taas päätään. Etenkin itäistä Eurooppaa alistetaan sosiaalisen polkumyynnin alueeksi. Neuvostoliiton hajoaminen on rohkaissut oikeiston hyökkäyksiä demokratiaa, työväenliikettä, julkista sektoria sekä tasa-arvon ja solidaarisuuden ihanteita vastaan."

      Lue ja tutustu koko ohjelmaan niin saat näkemyksen SKP:n tavoitteista.
      SKP:n ohjelmien 2010 luvun sodanvastaiset kannanotot eivät ole syypää menneisiin sotiin. Menneiden sotien analyysi synnyttänyt syyn ja seurauksen tulkinnat.
      Siteeraus kuvaa aika hyvin parhaillaan eläväämme aikakautta.

      Ketään ei estetä liittymästä sodanvastaiseen liikkeeseen. Ei riitä miettiä vain kotisohvalla sodan mielettömyyttä. Tulee lähteä toiminaan siviilituotannon maailman puolesta.

      • Anonyymi

        Sodan vastaisessa työssä olisi mielestäni tärkeää, että SKP tuomitsisi selväsanaisesti Saksan ja Neuvostoliiton välisen hyökkäämättömyyssopimuksen 23.8.1939 salaisen lisäpöytäkirjan etupiirijaosta Itä-Euroopassa, Neuvostoliiton lavastamat Mainilan laukaukset 26.11.1939 ja puna-armeijan hyökkäyksen Suomeen 30.11.1939.

        Olisi nykypäivää, että SKP tuomitsisi nämä, sillä niiden tuomitseminen on SKP:lta jäänyt, lukuisten läntisten sotien tuomitsemisen keskellä. Vaikka rauhan puolustaminen onkin unohtunut 1939 ja Suomen valloittaminen houkuttanut, eikä sen jälkeen kuluneina reiluna 82 vuotenakaan ole aikaa löytynyt Suomea kohtaan osoitetun hyökkäyksen tuomitsemiselle, niin vieläkään ei ole myöhäistä. Jos me todella haluamme ajaa rauhan asiaa, meidän on aika lopettaa sosialistinen valikointi, mitä hyökkäyssotia paheksumme, mistä hyökkäyssodista olemme hiljaa ja mitkä hyökkäyssodat hyväksymme. Emme siksi voi mitenkään, korostan mitenkään, hyväksyä Neuvostoliiton puna-armeijan hyökkäystä Suomeen 1939 emmekä silloisen SKP:n antamaa hyväksyntää Suomen valloitusyritykselle.


      • Anonyymi

        SKP:n sotkeutuminen rauhantyöhön on rauhantyölle pelkästään vahingollista. Venäjää tukeva SKP on rauhantyön irvikuva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SKP:n sotkeutuminen rauhantyöhön on rauhantyölle pelkästään vahingollista. Venäjää tukeva SKP on rauhantyön irvikuva.

        Tai rauhansotakommunistisen hurskastelun perikuva?


    • Anonyymi

      Suomi pyrkii pystyttämään lähivuosina muistomerkin Stalinin vainoissa
      kuolleille suomalaisille Venäjän Karjalaan. Muistomerkki pystytet-
      täisiin mahdollisesti Sandarmohiin, joka on tunnetuin Stalinin vainojen
      teloitus ja hautapaikka Venäjän Karjalassa.Toinen mahdollinen paikka
      olisi Krasnyi Bor. Näissä kahdessa paikassa teloitettiin tuhansia
      eri kansallisuuksiin kuuluvia. Heistä yli tuhat oli suomalaisia. Konkreettiselle
      muistoseppeleen jättöpaikalle, tuntuisi olevan nyt kysyntää, varsinaisen
      muistomerkin pystyttäminen, olisi todennäköisesti valtioneuvoston
      päätös.

      • Anonyymi

        Mikä on ollut SKP:n rooli muistomerkkihankkeessa tähän asti?

        Mikä on SKP:n rooli muistomerkkihankkeessa tästä eteenpäin?


    • Anonyymi

      SKP:n voimassa olevan ohjelman alkusivulta:
      "Me kommunistit luotamme ihmiseen. Luotamme ihmisten kykyyn ratkoa ongelmia, tehdä yhteistyötä, rakastaa ja luoda uutta. Ihmisten tieto ja tietoisuus monista ongelmista on lisääntynyt. Ymmärrämme, että maailma ei ole parannettavissa vain hyvällä tahdolla. Ongelmien poistamiseksi tarvitaan rakenteellisia yhteiskunnallisia muutoksia, suunnitelmallista toimintaa ja - kuten kokemus osoittaa - ankaraa kamppailua suuren rahan valtaa, kapitalismia ja oikeistoa vastaan.

      Me haluamme rakentaa Suomea, Eurooppaa ja maailmaa, joka on vapaa rahan vallasta, työttömyydestä, eriarvoisuudesta, ympäristön tuhoutumisen uhkista ja sodista. Päämääriämme ovat kansanvaltainen suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, demokraattinen ja solidaarinen Eurooppa, uudenlainen inhimillinen sivilisaatio, sosialismi ja kommunismi."

      Ohjelman toteutus edellyttää sotablokkien poistamista, myöntää kansojen veljellinen kanssakäyminen. Ristiriidat ratkaistaan rauhanomaisesti. Sota-aseistusta vähennetään hissukseen ja varoja siirretään siviiliyhteiskunnan tarpeiden tyydyttämiseen.

      • Anonyymi

        "Me kommunistit luotamme ihmiseen. Luotamme ihmisten kykyyn ratkoa ongelmia, tehdä yhteistyötä, rakastaa ja luoda uutta."

        Kuulostaa hyvälle. Voidaanko nyt luottaa siihen, että SKP:ssa viimein käytetään heilläkin piilossa olevaa kykyä uudistua a) lopettamalla toistamasta papukaijamaisesti ummehtuneita neuvostovalheita Suomen viime sodista, b) valhetraditiostaan uudistumalla irtaantuen myöntämällä Suomen viime sotien olleen NL:n kommunistisen maailmanvalloituksen laajentumishalun ja natsi-Saksan kanssa solmitun Molotov-Ribbentropin sopimuksen tulosta, ja c) myöntämällä, että SKP osana Kominternia ja Kuusisen nukkehallituksen kautta siunasi nämä sodat pientä Suomen kansaa vastaan, ollen peräti osapuolenakin Suomen kansaa vastaan?


    • Anonyymi

      Suomalaiset kommarit toivovat jopa persuja myöten kansalaisten liittyä erilaisten järjestöjen mukana siviiliyhteiskunnan rakentamiseen.
      Sotavouhotus saa lakata.

      • Anonyymi

        "Sotavouhotus saa lakata."

        Ilman muuta Venäjän tulee vetäytyä miehittämiltään Georgian, Moldovan ja Ukrainan valtioalueilta, maksaa niille tuntuvat sotakorvaukset ja tuomita noista hyökkäyssota- ja sotarikoksista vastuussa olevat Venäjän fasistihallinnon jäsenet loppuelämäkseen telkien taakse uhkaamasta enempää naapurimaittensa turvallisuutta.

        Tänne ahkerasti naputteleva nimimerkki Partacus varoitti meitä jo joulukuussa 2019 arvioiden omana kantanaan, että - "tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - mikä on tietysti aivan totta, mutta sitten kun sama kommunismidiktatuurin puuhastelija vaati ukrainalaisen kommunistipuolueen kympin kanssa tuolle nimimerkki Partacuksen itsensä mukaisesti Venäjän fasistivaltiolle sen Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksen vuoksi asetettujen sanktioiden lakkauttamista kokonaan ja niiden asettamista sen sijaan hyökkäyssotarikoksen uhrina olevalle Ukrainalle, niin panee väistämättä esittämään kysymyksen: tuotako tosiaan on Suomen kommunistisen puolueen paljon mainostettu sodan- ja fasisminvastaisuus, että sotaisaa ja valloitushaluista fasistivaltiota, Venäjää, puolustellaan siitä huolimatta mitä se tekee, kun taas SKP:ssä ollaan valmiita kurittamaan sen uhreja vielä lisää?

        Ei mikään ihme, että SKP:n poliittinen uskottavuus ja kannatus on tänä päivä 0, kun Venäjällä reilut sata vuotta sitten sen etuja ajamaan perustettu puolue tekee hartiavoimin töitä naapurimaittensa valtioalueita asevoimin rosvoavan Venäjän fasistihallinnon eteen, jonka he itsekin aivan julkisesti ovat myöntäneet olevan sellaisen.

        Poiketen kokonaan kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden irvokkaasta pelleilystä, me monipuoluedemokratiaa kannattavat todelliset fasisminvastustajat vastustamme fasismia kaikissa tilanteissa ja ehdottomasti, myös Venäjän sotaisaa fasistihallintoa.


      • Anonyymi

        Voiko semmoinen asia "lakata", joka ei ole koskaan alkanutkaan?

        Asiahan on niin, että ainoat sotavouhottajat SUOMI 24 saitilla ovat kommarit.


    • Anonyymi

      Jos saataisiin kapitalistimaat riisumaan aseensa, niin voitaisiin tehdä vallankumoukset nuijia äkäisesti heiluttamalla.

    • Anonyymi

      Soveltusiko rauhantyön maskotiksi muuan Ernesto "Che" Guevara, hän on mielestäni ihanan näköinen, varmaan fanittaa homoja eikä tarttuisi ikipäivänä aseeseen. Mitä mieltä olette?

    • Anonyymi

      Kummallista vihankylvöä ja menneiden ksivelus js väärentelyä. Tietysti voi todistaa, että olen väärässä kaivamalla esiin sen dokumentin, jossa ko puolueen johto ilmoittaa perustaneensa puolueen aseeellista vallankumousta varten. Tämä kaikessa ystävyydessä ja rehellisyyden hengessä.

      • Anonyymi

        NL:ssa murhatuille suomalaisille suunnitteilla oleva muistomerkki on rauhantyötä, siviilitöihin menneiden SKP:n aateveljien muistamista ja arvostamista. Aihe on ajankohtainen ja nykypäivää. Mikä on ollut SKP:n rooli muistomerkin hommaamisessa tähän asti ja mikä on SKP:n rooli muistomerkin hommaamisessa tai siihen osallistumisessa tästä eteenpäin?

        Tällä palstalla SKP:ta kannattavat eivät ole osoittaneet kiinnostusta keskustella asiasta muistomerkikeskustelun ajankohtaisuudesta huolimatta. Asiaa väistetään "menneenä asiana", mitä se ei ole, sillä murhatut suomalaiset eivät ole saaneet ansaitsemaansa muistomerkkiä ja historiantutkimus kaipaisi aiheesta 800 sivun magatietopakettia. Sinänsä on hienoa, että puhdistukset eivät enää ole käynnissä, mutta niiden luoma pelon ilmapiiri ilmenee edelleen vaikenemisena ja aiheen väistelynä.


    • Anonyymi

      Miten tuon Sandarmohin ja Krasnyi Borin muistomerkkien kohdalla
      skp:n suunnalla ollaan edelleen hiljaa. Onko muistaminen jotenkin
      ongelmallinen asia vieläkin skp:lle.?
      Rauhan liturgiaan pakeneminen on ollutkin aina tuttua teiltä aina YYA-
      ajoista asti, sama jatkuu edelleen. Ette ole koskaan olleet uskottavia.

      • Anonyymi

        "Onko muistaminen jotenkin
        ongelmallinen asia vieläkin skp:lle.?"

        Olen pohtinut samaa. Yritetäänkö asiasta vaieta vain vanhasta YYA-tottumuksesta? Vai onko asiassa jotain, mitä ei jonkin sisäpiirin ulkopuolella tiedetä eikä siksi ymmärretä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko muistaminen jotenkin
        ongelmallinen asia vieläkin skp:lle.?"

        Olen pohtinut samaa. Yritetäänkö asiasta vaieta vain vanhasta YYA-tottumuksesta? Vai onko asiassa jotain, mitä ei jonkin sisäpiirin ulkopuolella tiedetä eikä siksi ymmärretä?

        Kyse on Venäjällä kohisten kasvavasta kommunismidiktaattoriraato Josif Stalin palvonnasta, joita palvojia kyllä löytynee vielä suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden joukostakin, eikä SKP halua pahoittaa Venäjän puoluetovereiden mieltä millään tavalla.

        Oleg Hlevnjukilla on vakaa sanansa sanottavana uusstalinimista Venäjällä, joka kyllä sopii myös Kremlin fasistihallinnolle, sillä onhan Vladimir Putin haikaillut toistuvasti ítsemurhan tehneen Neuvostoliitto-diktatuurin perään.

        https://yle.fi/uutiset/3-11100626


    • Anonyymi

      Venäjän hallinnon viranomaiset pyrkivät Sandarhomin ja Krasnyi Borin
      kohdalla todistelemaan suomalaisten tehneen noilla alueilla nuo
      teloitukset. Monet Venäjän Karjalassa asuvat surevat iso-vanhempiensa
      kohtaloa sekä myös Suomessa asuvilla on suvussa noihin tapahtumiin
      liittyvää kipeää historiaa. Myös Solovetskissa säilytettyä yli tuhat vankia
      ammuttiin lähellä Karhumäen kaupunkia. Venäjällä on tuo historian
      uudelleen kirjoittaminen todella julkeaa, menneisyys halutaan kääntää pää-
      laelleen.

    • Anonyymi

      Sandarhomin männyt istutettiin haudattujen teloitettujen päälle jotta hirvit-
      tävä rikos peittyisi. Nyky-Venäjä haluaa peitellä, tuhansien ja taas
      tuhansien elämien ja kuolemien kyseenalaistaminen, heidän kohtaloidensa
      lakaiseminen maton alle, sieltä lattialankkujen väliin jäävistä raois-
      ta piiloon ja unholaan.Tuomittuja eivät olleet ainoastaan syyttöminä tuomi-
      tut, vangitut, teloitetut, vaan heidän lapsistaankin tuli isänmaansa
      vihollisten jälkeläisiä. Pitääkö skp myös näitä jälkeläisiä isänmaansa
      vihollisten jälkeläisinä.?

      • Anonyymi

        Sinulla on todella hyviä kommentteja, mutta onko mahdollisesti jotain häikkää koneesi asetuksissa tai muussa vastaavassa, kun tekstisi näyttävät hyppelehtineen sekavaksi?


    • Anonyymi

      Olipa huomio, täältä katsoen kaikki tekstit ovat aivan Ok.
      Täytyy asiaa tarkistaa. Kiitos huomiosta.

      • Anonyymi

        Käytätkö sivustoa puhelimen välityksellä?
        Se saattaisi olla yksi tekijä, miksi tekstisi hyppää kesken lauseen tai jopa sanan toiselle riville.


    • Anonyymi

      En käytä puhelinta, vain läppäri. Tekstit eivät hyppele täältä katsoen
      mitenkään.

      • Anonyymi

        Selvä homma. Sitten on vika jossain muussa, koska kaikki muut näissä keskusteluketjuissa olevat kommentit ovat siltä osin asiallisia, paitsi ne, joiden oletan olevan saman kirjoittajan kommentteja, ja jotka näyttävät hyppäävän kesken lauseen tai jopa kesken sanan toiselle riville.


    • Anonyymi

      Eihän stalinistinen poliittinen fundametalistinen liike joka oli ottanuut Neuvostoliiton järjestelmän esikuvakseen. ole koskaan voinut oikeasti toimia rauhan puolesta, komukat palstalla ovat valehdelleet ja pimittäneet koko poliittisen historiansa miten muka toimittiin vain rauhan puolesta. Valehtelua linjojen täydeltä kaiken aikaa. Samaa Nl:n puolustelua kuinka kyseisen maan "rauhanaloitteita" kannatettiin ja Stalinin "virheet" oli tunnustettu. Sama vaikeneminen jatkuu joka koskee mm 800 sivuista luetteloa suomalaisten kohtaloista Stalinin vainoissa, luettelohan luovutettiin Skp:n johdolle 1960 luvun alussa. Toverit ovat kovia vaikenemaan itselleen ikävistä asioista.

    • Anonyymi

      "Voisiko SKP ottaa näiden militanttien esikuvien sijaan maskoteikseen NL:on 1930-luvulla muuttaneet suomalaiset työn sankarit? Nämä vakaumukselliset kommunistit menivät aseitta ja työtä pelkäämättä rakentamaan kommunistista maailman kaikki kansat yhdistävää valtiota, Neuvostoliittoa"

      Minä olen useampaankin kertaan tuonut täällä esille Neuvostoliiton kommunistisen puolueen vuonna 1960 Suomen kommunistiselle puolueelle luovuttamaa dokumenttikokonaisuutta koskien kommunistidiktaattori Josif Stalinin vainojen suomalaisia uhreja, ja jota SKP piilottelee edelleen, mutta olen kohdannut täällä uutterasti kommentoivan nimimerkki Partacuksen taholta hyvin yllättäviä raivonpuuskia, mikä osoittaa asian olevan edelleen hyvin arkaluontoinen SKP:lle, oletettavasti siksi, että Venäjän fasismidiktatuurissa palvotaan jälleen Josif Stalinia, eikä Gennadi Zjuganovin kommunistitovereita haluta suututtaa.

      Että semmosta se on kommunistien asioiden " juurtajaksain perkaaminen", kun kommunistidiktaattorin rikokset painetaan villaisella.

      Tulkaa jo lopultakin järkiinne kommunistit, ja tehkää nuo Josif Stalinin hirvittävät rikokset julkisiksi tuoltakin osin.

    • Anonyymi

      Komu sanoo palstalla, ettei ole tietoa koko 800 sivuisesta dokumentista, johtuukohan moinen tietämättömyys valikoivasta muistista sittenkin kuin että oltaisiin tietämättömiä.? Entiset-nykykommunistit hyväksyivät Tsekkoslovakian miehityksen täysinrinnoin ja siitä tuli kom-liikkeen tärkeä linjaus jota ei olla missäänvaiheessa tuomittu missään kannanotoissa. Vietnamin kommunistien aseellista tukea N-liitosta ei olla tuomittu joka johti käytännössä maan kommunistidiktatuuriin ja laajoihin kansanmurhiin ja ihmisoikeusrikkomuksiin. Rauhan-aatteista ei ole käytännössä mitään merkkejä vain militaristisen Neuvostoliiton kyljessä tanssimista sitäkin enemmän.

      • Anonyymi

        Hyvää pohdintaa sinulta. Mitenkähän SKP saataisiin rauhantyöhön fanittamasta väkivaltaisia kommunistisia vallankumouksia ja väkivaltaisia demokratialiikkeiden tukahduttamisia kommunistimaissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää pohdintaa sinulta. Mitenkähän SKP saataisiin rauhantyöhön fanittamasta väkivaltaisia kommunistisia vallankumouksia ja väkivaltaisia demokratialiikkeiden tukahduttamisia kommunistimaissa?

        Jos skp oikeasti sanoutuisi irti aiemmista historian vääristymistään joita on ollut rikollisen Nkp:n kylkiäisenä oleminen täysin vapaaehtoisesti, yrityksenä tuhota suomalaista demokratiaa, voisi silloin skp uudistaa linjansa siedettävämpään suuntaan. Historian rasitteet ovat tuolle liikkeelle olleet kuitenkin niin raskaita, etteivät mitkään kasvojen pesut puhdista skp:n törkyistä menneisyyttä Nkp:n ja Kominternin kylkiäisinä ja palvelijoina. Yksinkertaista olisi skp:n tuomita Nkp:n rikollisuus ja oma osallisuus siihen ja koko puolueen olemassaolon oleminen historiallisena täydellisenä vahinkona suomalaista demokratiaa ja kansanvaltaa kohtaan. Tuomita skp:n toiminta kokonaan ja kantaa puolueen jäämistöt ja historia historian roskatynnyriin.


    • Anonyymi

      Skp ei voi aloittaa rauhantyötään ennenkuin on tunnustanut puolueen hairahduksen militaristisen ja agressiivisen Neuvostoliiton Nkp:n apu puolueena ja tuomitsee nyky-Venäjän kommunistisen puolueen tukeman hyäkkäyksen Ukrainaan. Vetoaminen "rauhanliikkeissä" toimimiseen on falskia valehtelua joka on tapahtunut aiemmin Moskovasta käsin johdetuksi ja rahoittamana Neuvostoliiton "rauhanaseiden"
      puolusteluna demokraattisia länsimaita vastaan.

      • Anonyymi

        Lauri Hokkanen kirjoittaa osuvasti kirjassaan: Kenen joukoissa seisoin:

        Me tuhannet sotasukupolvien jälkeläiset teimme puoluevalinnan, valitsimme Neuvostoliiton ja sen valtionideologian ja saimme suomalaisten kumppaniksi kommunistipuolueen stalinistit. Valta johon liityimme tiesi mihin meitä tarvitaan, ja antoi meille tehtävän. Kiihkeästi ja nuoruuden voimalla otimme tehtävän vastaan- puhdistaa Suomi kaikesta antikommunismista ja neuvostovastaisuudesta, kuljettaa Suomi suuren sodan ja "historiallisen voittajan" vanavedessä, siihen tukeutuen ja sen johtamana kohti uutta maailmanjärjestystä.

        Tämän haluavat kieltää palstan komulit, "rauhanpuolustajissa" toimiminen on vain kilpi jonka taakse stalinistit menevät piiloon, onhan se menneisyys ollut oikeast häpeällistä ja asettuminen murhavaltion asiamieheksi ja tukijaksi ja sen "rauhan-aseita" puolustamaan.










        2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lauri Hokkanen kirjoittaa osuvasti kirjassaan: Kenen joukoissa seisoin:

        Me tuhannet sotasukupolvien jälkeläiset teimme puoluevalinnan, valitsimme Neuvostoliiton ja sen valtionideologian ja saimme suomalaisten kumppaniksi kommunistipuolueen stalinistit. Valta johon liityimme tiesi mihin meitä tarvitaan, ja antoi meille tehtävän. Kiihkeästi ja nuoruuden voimalla otimme tehtävän vastaan- puhdistaa Suomi kaikesta antikommunismista ja neuvostovastaisuudesta, kuljettaa Suomi suuren sodan ja "historiallisen voittajan" vanavedessä, siihen tukeutuen ja sen johtamana kohti uutta maailmanjärjestystä.

        Tämän haluavat kieltää palstan komulit, "rauhanpuolustajissa" toimiminen on vain kilpi jonka taakse stalinistit menevät piiloon, onhan se menneisyys ollut oikeast häpeällistä ja asettuminen murhavaltion asiamieheksi ja tukijaksi ja sen "rauhan-aseita" puolustamaan.










        2

        Täydellistä Isänmaansa petturuutta, ei yksikään suomalainen liike ole koskaan antautunut tuollaisen valtion palvelukseen vapaaehtoisesti. Eikä minkäänlaisia tuomioita tullut mistään Venäjällä jos olis toimittu noin, häkki olis heilahtanut, siellä sitä korjattavaa olis ollutkin paljon.


    • Anonyymi

      Taistolainen laulaja Sinikka Sokka tunnustaa tänä päivänä nuoruusvuosiensa vanhempien sukupolven vähättelyn olleen suorastaan ”räkänokkaista käytöstä”.

      Sokka:

      ”En ajatellut lainkaan heidän uhrauksiaan, emmekä tajunneet miten lähellä sota oli ollut juuri ennen meidän syntymäämme. Pidimme sotaakäyneitä sotahulluina omaa rauhanaatettamme vasten. Emme ajatelleet, että vanhempamme olivat pelastaneet Suomen.”

      Sinikka Sokan järkiintyminen osoittaa taas kerran sen, että kyllä kommunistikin voi eheytyä kommunismidiktatuuriuskostaan, jos hänellä vain on riittävästi järkeä päässä ja ymmärrystä sekä tahtoa käyttää sitä konkreettisen tilanteen konkreettiseen arviointiin.

      Se että kommunismidiktatuurin kannatus Suomessa on nykyään nolla(0), osoittaa sen että kommunismiuskonnon uhrit ovat selviytyneet jopa yllättävän hyvin vuosikymmenten kommunismiaivopesun aiheuttamista vaurioista.

    • Anonyymi

      Mitäpä jos SKP aloittaisi rauhantyön vaatimalla Venäjää vetämään välittömästi joukkonsa Ukrainasta ja vaatimalla Venäjän sisarpuoluettaan välittömästi tuomitsemaan Venäjän sotatoimet Ukrainan alueella?

      • Anonyymi

        Se vain on niin vaikeata kajota Venäjän toimiin, Ukrainaa kyllä ollaan syyttelemässä kun se puolustaa itsenäisyyttään ja Zelenskyä ollaan vertaamassa natseihin.


      • Anonyymi

        Taistplais-kommunistit eivät oikeasti ole koskaan toimineet minkään rauhan puolesta aidosti. Sotakommunismin puolesta sanoisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taistplais-kommunistit eivät oikeasti ole koskaan toimineet minkään rauhan puolesta aidosti. Sotakommunismin puolesta sanoisin.

        Sotakommunistit tunnistaa siitä Peace&Love-tunnuksesta.


      • Anonyymi

        SKP vaati sitä jo 24. helmikuuta kannaotossaan otsikolla "Putinin lopetettava sota", moittien Venäjää tällä tavalla.

        "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.

        Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia."

        -

        "Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa."

        Tuossa kyllä vihjataan > "tukijansa" Zjuganovin kommunisteihin, mutta se jätetään kuitenkin nimeämättä, eikä SKP ole ollut halukas tuomitsemaan julkisesti Putinin fasistihallinnon hyökkäyssotaa Ukrainan kansaa vastaan tukevaa venäläistä toveripuoluettaan.

        SKP on tuossa kannanotossaan väärässä siltä osin, että Venäjän fasismidiktatuuri aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan jo vuonna 2014, ja nämä kuluneet kahdeksan vuotta SKP on kieltäytynyt tuomitsemasta sen imperialistista sotapolitiikkaa, Itä-Ukrainan ja Krimin miehityksineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SKP vaati sitä jo 24. helmikuuta kannaotossaan otsikolla "Putinin lopetettava sota", moittien Venäjää tällä tavalla.

        "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.

        Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia."

        -

        "Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa."

        Tuossa kyllä vihjataan > "tukijansa" Zjuganovin kommunisteihin, mutta se jätetään kuitenkin nimeämättä, eikä SKP ole ollut halukas tuomitsemaan julkisesti Putinin fasistihallinnon hyökkäyssotaa Ukrainan kansaa vastaan tukevaa venäläistä toveripuoluettaan.

        SKP on tuossa kannanotossaan väärässä siltä osin, että Venäjän fasismidiktatuuri aloitti hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan jo vuonna 2014, ja nämä kuluneet kahdeksan vuotta SKP on kieltäytynyt tuomitsemasta sen imperialistista sotapolitiikkaa, Itä-Ukrainan ja Krimin miehityksineen.

        Käsittämätön asenne skp:llä Ukrainaa kohtaan joka joutuu puolustamaan maataan ja itsenäisyyttään roistovaltiota vastaan. Ukraina ei ole syyllinen sotaan, eikä aloittaja.

        Sitten leimataan sotahulluiksi suomalaiset jotka antavat täyden tukensa Ukrainan oikeutetulle puolustussodalle jossa kansalaiset ovat päättäväisiä ja rohkeita ja sanovat: emme pelkää Venäjää.


    • Anonyymi

      Sota on kyvyttömän hätäkeino.
      Kukaan tervejärkinen ihminen ei voi tukea sotaa.
      Siksi sotaan johtaneita syitä tulee tarkoin tutkia. Sodan aloittaja ei ole sota. Joku ihmisryhmä turvautuu sotaan jostakin syystä ja pitää sitä oikeutettuna.
      Sodan tukeminen vain lisää tuhoja ja laillistaa ihmisten väliset "tappokemut. Sivistyneet ihmiset ratkovat erimielisyyksiään aseettomina neuvottelupöydän ääressä.

      • Anonyymi

        Ukrainalaisilla ei ole muuta keinoa kuin puolustaa maataan raakaa hyökkääjää vastaan sodan keinoin. Venäjän kanssa ei voi neuvotella jos se kerran on päättänyt tavoitteensa laajentaa alueitaan. Tämä on Venäjän tapa ollut jo 500 vuotta Iivana julman ja Neuvostoliiton ja nyky_Venäjän samaa jatkumoa.

        Toivotamme Ukrainalle voittoa ja Venäjän joukot pois Ukrainan maaperältä. Asia on ymmärrettävä ja yksinkertainen.


    • Anonyymi

      Sodan vastaista työtä tulee tehdä kaikkien kansankuntien keskuudessa.

    • Anonyymi

      Meidän monipuoluedemokratiaa kannattavien mielestä fasisminvastainen työ on kuitenkin ykköskysymys tällä hetkellä, kun SKP:n venäläisen toveripuolueen tukema
      kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen Vladimir Putinin hallinto käy valloitussotaansa Ukrainaa ja sen työtätekevää kansaa vastaan.

      Mitä tulee rauhaan, niin sotaisan valloitushaluisen Venäjän fasismidiktatuurin naapurivaltiona minä olen vahvasti frunzeläinen.

      - Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

      Mihail Frunze, puna-armeijan uudistaja-sotateoreetikko

      Voi vain kuvitella kuinka karmessa asemassa Suomi olisi tällä hetkellä jos maamme armeija olisi heikko, emmekä olisi osa EU:ta ja vuosikymmenten ajan tiivistäneet sotilasyhteistyötä Nato:n sekä Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Ruotsin ja muiden länsimaidenmaiden kanssa.

      Olisimme Valko-Venäjä-Kazakstan-Uzbekistan-ryhmässä, mikä ilmeisesti sopisi oivallisesti suomalaisille kommunismidiktatuurin puuhastelijoille, sillä hehän ovat vuosikymmenestä toiseen vaatineet Suomen Puolustusvoimain heikentämistä.

      Jos alistumaan aletaan, niin itänaapurimme on osoittanut häikäilemättömyytensä minkä tahansa heikkoudenosoituksen havaitessaan.

      Tai kuten Vladimir Iljitsh Lenin sanoi:

      - Kokeile pistimellä. Jos kohtaat pehmeää, työnnä lisää.
      Jos kohtaat kovaa, vetäydy.

      Reserviläistyön suosio on vahvassa kasvussa Suomessa, kun kansalaiset seuraavat huolestuneina naapurimaamme Venäjän fasismidiktatuurin brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainassa.

      https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000008913908.html

    • Anonyymi

      Venäjän hyökkäys on saanut suomalaisetkin varpailleen. Ukrainan sodan takia. Oman roolin mahdollista tärkeyttä ja roolia maanpuolustuksessa arvaamattoman Venäjän naapurina. Suomella on hyvä maanpuolustustahto kansalaisten
      keskuudessa, ei ole päässyt ruostumaan.
      Venäjän omat toimet ovat aina antaneet siihen aihetta aina vuodesta 1918 asti.
      Tuona vuotena jouduttiin punafasismikin vielä kukistamaan kun Leninin soturit lähtivät suomessa vallankumouksen tielle.

      Venäjällä on jo vuosikaudet harjoiteltu sotataitoja aivan kouluja myöten, militaristinen kasvatus on aina kuulunut Venäjän yhteiskunnan tehovalmennukseen jo neuvostoajoista asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe