Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

SKP kieltäytyy tekemästä fasisminvastaista työtä

Anonyymi

Suomen kommunistisen puolueen haikailut Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin paluun perään näyttävät osoittautuvan jälleen vailla pohjaa oleviksi, kun Vladimir Putinin Venäjän fasistihallinto joutuu kovan kansainvälisen paineen alla pidättäytymään suunnitelmistaan Ukrainan ja sen kansan alistamisesta asevoimaa käyttäen kokonaan oman diktatuurinsa alle.

Suomen Kommunistinen Puolue on mainostanut kovasti fasisminvastaisuuttaan, mutta kun Moskovan Kremlissä on jo vuosikymmeniä ollut fasistihallitsija, niin ovatko täkäläiset kommunistit panneet tikkua ristiin tuon hallinnon moittimiseksi?
Eivät millään muotoa, ja sen sijaan suomalaiset kommunistit ovatkin keskittyneet Venäjän fasistihallinnon tekojen puolusteluun ja niiden oikeuttamiseen.
Ilmanko on SKP:n poliittinen luottamus Suomen kansan keskuudessa nolla (0).

89

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kommarit tekevät aina ja kaikkialla fasismin vastaista työtä.

    • Anonyymi

      Kommunistit ajavat diktatuuria ja yhden puolueen ideologiaa.
      Kansallissosialistien kanssa liitossa sitä toinen maailmansotakin aloitettiin.

    • Suomalaiset uusnatsit tekivät aloituksen otsikolla valheellista propagandaa.
      Otsikko jää henkiin ja omien uusnatsien mellastus unohtuu.
      Muodollisesti he kirjaavat aloituksen alle valheitaan toisen maailmansodan syistä ja seurauksista. Uusnatsiporukkamme haluaa sumuttaa nuorisoa jatkuvalla sotapropagandallaan. He eivät osaa muuta viestintää kuin menneiden sotien syiden väärentämistä. Uusnatseiltamme ei ole koskaan tullut aloituksia rauhan maailman saamiseksi.

      • Anonyymi

        Kukahan väärentää


    • SKP:n ohjelmasta demokraattisen ja rauhanomaisen maailman puolesta fasismia vastaan:
      "Neuvostoliiton ja muiden sosialismia rakentaneiden maiden yhteisön hajoamisen jälkeen imperialistiset voimat pyrkivät ylivaltansa laajentamiseen ja vahvistamiseen maailmanmitassa. Ne käyttävät siinä monenlaisia keinoja, kuten pääomaliikkeiden ohjailua, teknologista riippuvuutta, tiedotusylivoimaa, avainryhmien lahjomista ja vahvemman oikeudella tapahtuvaa sanelua. Siellä, missä nämä keinot eivät riitä, ne turvautuvat sotilaalliseen voimaan ja väkivaltaan suuryhtiöiden vallan ja rikkaan vähemmistön etuoikeuksien turvaamiseksi.

      Imperialismin keskukset kilpailevat markkinoista, luonnonvaroista, teknologisesta johtajuudesta ja vaikutusvallasta. Aasian taloudellinen merkitys ja vaikutus kansainväliseen kehitykseen on kasvanut. Varsinkin USA pyrkii korvaamaan menettämäänsä taloudellista ylivoimaa sotilaallisella ylivoimalla. Imperialismin sotaisuus ja aggressiivisuus on voimistunut.

      Euroopan unionin tarkoituksena on yhdistää suuryritysten ja jäsenvaltioiden voimat ylikansallisella tasolla tiiviiksi liittovaltioksi, joka ajaa unionin tavoitteita myös sotilaallisin keinoin yhteistyössä Naton kanssa.
      Kahden järjestelmän vastakkainolon päättyminen Euroopassa ei ole tuonut rauhaa eikä vakautta. Militarismi, nationalismi ja rasismi nostavat taas päätään. Etenkin itäistä Eurooppaa alistetaan sosiaalisen polkumyynnin alueeksi. Neuvostoliiton hajoaminen on rohkaissut oikeiston hyökkäyksiä demokratiaa, työväenliikettä, julkista sektoria sekä tasa-arvon ja solidaarisuuden ihanteita vastaan."

      Ohjelmaosion luonnehdinta peilaa täsmälleen maailman poliittisen kehityksen vinosuuntausta. Monopolikapitalismi ei ainoastaan pyri kuristamaan olemassa olevaa sosialismia tai demokratiaan pyrkiviä maita. Se käy kauppasotaa rajummin kuin aikaisemmin ja on uhassa siirtyä suurten kapitalistimaiden keskinäisiksi sodiksi.

      Lukijat kyllä huomaavat, että uusnatsimme toivovat yksien kapitalistimaiden tuhoavan toisia kapitalistimaita. Yhä useammin Suomen uusnatseilta kuuluu ehdotuksia Pariisin rauhansopimuksen (1945) hylkäämisestä ja Suomen itärajan siirtämisestä kauemmas itään.
      Persuismi loi rasismin, uskonvihan, kansallisuusvihan, ammatillisen liikkeen vastaisen vihan. Sieltä uusnatsismi näyttää etenevän syvemmälle. Todisteita aseellisen väkivallan nostamisesta on.
      Herää kysymys tämänhetkisestä poliisin varoittamisesta väkivallan lisääntymisestä itse poliisia vastaan. Taustaa ei kerrota. Voi vain arvailla, että poliisilaitokselle tehdyt uhkaukset ovat peräisin uusnatsien joukosta.

    • Anonyymi

      Sinähän olet Partacus itse kyllä myöntänyt Vladimir Putinin johtaman Venäjän olevan sotaisan valloitushaluisen fasistivaltion (aloitus: Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa - Partacus 18.12.2019 17:32), mutta senkin kirjoitettuasi sinä olet suorastaan fanaatikkona puolustellut tuon saman, sinun itsesi ilmoittaman mukaan kiistatta fasistisen valtion, militaristista sotapolitiikkaa Ukrainassa ja muualla.
      Jos tuo ei ole fasismin tietoista tukemista, niin mikä sitä sitten on?

      Muistatko kuinka suoraviivaisesti minä kiitin sinun rehellisyyttäsi tuolloin, minkä kuitenkin omilla teoillasi teit sitten turhaksi?
      Eikö tuollainen kieroilu kalva koskaan sisimpääsi, vai paaduttivatko Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston valepropagandat tosiaan sinut noin totaaliseksi valehtelijaksi?

      Lauri Hokkasen Kenen joukoissa seisoin — Taistolaiset ja valtioterrorin perintö, 2021, on erinomainen kuvaus, joka auttaa ymmärtämään suomalaista kommunismia sellaisenaan kuin se oli, ja minkä pitkä häntä näkyy edelleen näissä fanaattisen uskollisissa suomalaisissa kommunismidiktatuurin puuhastelijoissa, jotka tukevat vaikka sitten fasistijohtajaa, kunhan vain tämän työpöydän osoite on Moskovan Kreml.

    • Tehän kapitalistidiktatuurin propagandisti edustatte verenhimoista fasismia. SKP puhuu ja toimii demokratian ja sosialismin puolesta
      Muuta todistetta kuin Lauri Hokkasen nimissä kirjoitetun opuksen hyväksymisenne osoittaa teidät aatteelliseksi uusnatsiksi. Kuulutte ehkä myös johonkin natsijengiin.
      Normaali porvari pyrkii kertomaan totuuden perään. Teikäläiset ovat vain sotkemassa nuorten päitä sotapropagandalla.
      Taistolaisnuorista on keskusteltu ja teikäläiset tyrmätty. He toimivat rauhan ja demokratian puolesta. Teidän mukaan heidän olisi tullut olla sotarintamassa työläisiä vastaan ja kantamassa hakaristilippuja.
      Häpeäisitte vaikka olisittekin palkkapropagandisti uusnatsien laskuun.

      • Anonyymi

        Voisit Partcus jättää nuo "sotapropganda" sönkötykset pois. Niissä ei nimittäin ole järjen häivääkään.


    • Anonyymi

      Valta johon liityimme, tiesi mihin meitä tarvitaan, ja antoi meille tehtävän.
      Kiihkeästi ja nuoruuden voimalla otimme tehtävän vastaan-puhdistaa Suomi
      kaikesta antikommunismista ja neuvostovastaisuudesta, Kul-
      jettaa Suomi suuren sodan ja "historiallisen voittajan" vanavedessä siihen
      tukeutuen, ja sen johtamana kohti uutta maailmanjärjestystä. (L.Hokkanen)
      Skp:n johdolla Otto Ville Kuusisen viitoittamalla tiellä.

    • Anonyymi

      Otto Ville Kuusinen kirjoitti myös törkeästi Suomea manifestoivan kirjan:
      Suomi ilman naamiota.

      • Anonyymi

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin Suomen orjuuttamista varten perustaman Terijoen kansanmurhahallituksen johtaja Otto Suomensyöjä Kuusinen pyysi 1.12.1939 antamassaan julistuksessa puna-armeijan Suomen miehittäjäksi ja maamme itsenäisyyden lakkauttajaksi näillä sanoilla.

        "Suomen Kansanhallitus _ _ _ hyväksyy täydellisesti Punaisen
        Armeijan toiminnan Suomen alueella ja kannattaa sitä."

        Suomen Kommunistinen Puolue, Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri ja tietysti myös Otto Suomensyöjä Kuusinen olivat tuolloin kansallissosialistisen Saksan liittolaisia elokuun 1939 Stalin-Hitler -sopimuksen, joten sellaista se oli SKP:n fasisminvastainen työ Neuvostoliiton hyökkäyksen Suomeen alkaessa.

        Suomen Kommunistisen Puolueen nykyjohto, tai yleensä mikään sen ajan jälkeinen kyseisen puolueen johto, ei ole tuominnut silloisen SKP:n tukea kansallissosialistiselle Saksalle.


    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija-Partacuksen verenpaine näyttäisi nousevan tasaisen taulukon mukaan, mikä on tietysti aivan ymmärrettävää, sillä moista soopansuoltamista tuskin kenenkään päänuppi kestääkään ilman oirehtimista.

      Mainitsemani Lauri Hokkasen uraauurtavaa työ on erinomainen perusteos sen ymmärtämiseen minkä Hokkanen kirjassaan toteaa emävalheeksi: Neuvostoliiton kommunismiksi, joka perustui kokonaan valheeseen, ja jonka suomalaiset kommunisti nielivät karvoineen päivineen.
      Suurin osa tuohon kommunismivalheesen uskoneista kykenivät myöhemmin jollain tavalla kuntoutumaan sen aivopesusta, osan jäädessä käytännössä uskonnoista paremmin tunnetun aivopesun jälkeiseen tilaan, ja täällä kommentoivan nimimerkki-Partacuksen ollessa aivan ilmeisesti tuohon jälkimmäisten joukkoon kuuluva.

      Tulkaa jo järkiinne loputkin kommunismidiktatuurin puuhastelijat, liittykää meidän monipuoludemokratiaa kannattavien laajaan joukkoon, ja ennen kaikkea: lakkauttakaa tukenne Putinin Venäjän sotaisan valloitushaluiselle fasismihallinnolle, jonka sotapolitiikka Ukrainassa on viemässä Eurooppaa ja ehkä koko maailmaa sotaan.

    • Anonyymi

      L.Hokkanen kirjoittaa mainiosti:
      Vuonna 1968 olin vielä epävarma- puna-armeijan panssarivaunut Prahan
      kaduilla, julistivat sodan voimaa, väkivallan aatetta-kunnes sisäistin
      historiallisen suuren ja sankarillisen kertomuksen: panssarit puolustivat
      Euroopan rauhantahtoista sosialistista maailmanyhteisöä, maailnan tulevai-
      suutta, jonka N-liiton punainen armeija oli suuressa isänmaallisessa so-
      dassa, uhrautuvasti ja voimia säästämättä, uusille sukupolville huomen-
      lahjana lunastanut.
      On selvää, etteivät kommunistit kestä tällaista totuutta. L.Hokkanen
      leimataan pahimmaksi fasistiksi- tyypillistä kommunisteille.

    • Anonyymi

      Kapitalistidiktatuurin hepulla eväät on vähissä.
      Tunnen Hokkasen läpikotaisin. Siinä tapahtui sama ilmiö kuin Arvo Tuomisen kohdalla.
      Porvari osti molemmat rahalla. Molemmat kirjoittivat työstään demokraattisessa liikkeessä olleen kommunistien tukemista ja jota he katuvat ja sitten perään perättömyyksiä.

      Taistolaisliike tuki:
      - sosialismia
      - rauhanaatetta
      - natomaiden siirtomaiden itsenäisyysliikkeitä
      - työväenliikettä ja ammattiliittoja
      - toimi Vietnamin sotaa vastaa
      - tuki alikehittyneiden maiden rimpuilua pimeydestä valoon
      - osa nuorista opiskeli marxilaisuutta
      - piti natoa rikkaiden kapitalistimaiden sotakoneistona
      - tuki kansojen keskinäistä veljeyden aatetta.

      Nämä kaikki Hokkanen tuomitsee rikoksena ja sai ostettua oikeistoporvareiden taputukset.

      • Anonyymi

        Suurin osa kommunisteista katuu tekojaan kuolinvuoteellaan


      • Anonyymi

        Oiotaanpa Partacuksen valehteluja.

        Todellisuudessa Neuvostoliitto oli kommunismidiktatuuri, jonka rikoksia nykyinen Suomen kommunistinen puolue piilottelee muun muassa pitämällä edelleen piilossa puolueelle jo 60 vuotta sitten toimitettuja asiakirjoja kommunistidiktaattori Josif Stalinin vainoista.

        Arvo Tuominen, Lauri Hukkanen ja lukuisat muut kommunismidiktatuuriaatteen hylänneet olivat ja ovat fiksua väkeä, minkä ymmärtää jokainen, joka perehtyy Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ja Suomen kommunistisen puolueen historiaan.
        Ja niinhän se ymmärsi lopulta Neuvostoliiton kommunismidiktatuurikin päätymällä kyhästelynsä toimimattomuuden lopulta tajuttuaa itsemurhaan.

        Mutta aloituksen varsinainen asiahan on se, että Suomen kommunistinen puolue kertoo kyllä vastustavansa fasismia, mutta on tykkänään haluton tuomitsemaan Venäjän fasismidiktatuurin rikokset, jotka ovat tänäkin päivänä näkyvästi esillä Ukrainassa.
        Miksi kommunistit valehtelevat noin räikeästi?
        Vai oletatteko te aivan tosissanne, etteivät ihmiset näe teidän julistustenne ja tekojenne ristiriitaa?
        Voin vakuuttaa, että se loistaa kuin pataljoona huomioliivit päällä liikkuvia kaukovaloissa.


      • Anonyymi

        Hokkanen ei ole ainut vasemmistolainen, jolle puna-armeijan tankit Prahassa 1968 ajamassa mielenosoittajien päälle olivat epäilyksen siemen, josta kasvoi lopulta suuri puu.

        Ihmisen eheytyminen todellisuudesta vieraantuneesta ideologiasta lähtee juuri ihanteiden ja todellisuuden välisten ristiriitojen havaitsemisesta. Aikansa ne pystyy kieltämään, toiset kykenevät siihen loppuun asti, mutta valtaosa ei. SKP:lla oli enimmillään yli 50000 jäsentä, nykyään ehkä joitakin satoja. Äänestäjiä taitaa olla vähän alle 2000.


      • Anonyymi

        Kuuleppas tavarits,, taistolaiskommunistit toimivat aivan kommunistidiktatuurin puo-
        lesta 1970 luvulla täydellisinä Nkp:n puoluepäätteenä Suomessa.
        L.Hokkanen kirjoittaa:
        Asettuminen maailman suurimman ihmmisteurastamon puolustajaksi on valinta josta
        henkinen irtiotto on moraalisesti ehdottoman välttämätöntä, mutta myös
        tuskallisen itsetutkiskelun paikka. Tämä kirja on minun tapani myöntää, parempi
        myöhään kuin ei milloinkaan- myöntää nuoruuteni harharetki, ja käydä läpi
        sen vaikuttimia.
        Taistolaisommunisti syytää varmasti sappeaan Hokkaselle, mutta Hokkanen ei
        olekkaan enään stalinisti. Kaikki sympatiat rehelliselle miehelle.


      • Anonyymi

        "Porvari osti molemmat rahalla....."

        Rahaa on näköjään liikuteltu oikein reilusti -kun koko kun nykyinen kommariporukka mahtuu suunnilleen yhteen taksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Porvari osti molemmat rahalla....."

        Rahaa on näköjään liikuteltu oikein reilusti -kun koko kun nykyinen kommariporukka mahtuu suunnilleen yhteen taksiin.

        Tässähän voisi olla bisneksen paikka, jos siitä kommunismista irtaantumisesta kerran maksetaan. Ensin ottaisi Kremlistä reilusti ruplia ja myöhemmin irtautuessa "rahaa porvareita". Millaisia summia olisi luvassa? Ensin tietty pitäisi kai liittyä SKP:n jäseneksi ja näytellä muutama vuosi komua, joka lienee henkisesti raskasta. Olisiko riittävän vakuuttavaa, jos kajauttaa työmies-laulun, vaikka nuotin vierestäkin?


      • Anonyymi

        Puna-armeijan puolesta sitä 1970 luvulla taistolaiset taistelivat rintarinnan maail-
        man kommunistikaappausten puolesta. Demokratia ei ole koskaan kuu-
        lunut teidän ideologiaan. Hokkanen saa kyllä meiltä täydet taputukset.
        Mutta kommunismi rikollisena tuomitaan.


      • Taistolaisliike oli siis valmis tuhoamaan kansan ja sen hyvinvointimahdollisuuden! Ainamkin listastasi päätellen!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Taistolaisliike oli siis valmis tuhoamaan kansan ja sen hyvinvointimahdollisuuden! Ainamkin listastasi päätellen!

        Eikös tunnetusti tuo UPM:n hallituksen puheenjohtaja historialtaan juuri kuulu noihin. Ja nyt kustannuksista välittämättä yrittää tuhota kansan hyvinvointia, joka jo todettu uutisten mukaan pitkin Eurooppaa. Oikeilla jäljillä olet, ja kuten varmasti olet huomannut niin nykyisin puhutaan Kokoomuksesta tuossa asiassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tunnetusti tuo UPM:n hallituksen puheenjohtaja historialtaan juuri kuulu noihin. Ja nyt kustannuksista välittämättä yrittää tuhota kansan hyvinvointia, joka jo todettu uutisten mukaan pitkin Eurooppaa. Oikeilla jäljillä olet, ja kuten varmasti olet huomannut niin nykyisin puhutaan Kokoomuksesta tuossa asiassa.

        Kuitenkin esimerkiksi ottamasi henkilö joka tapauiksessa on todistanut, että taistolaisuudesta voi parantua ja siirtyä reaalimaailmaan. Yritä sinäkin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuitenkin esimerkiksi ottamasi henkilö joka tapauiksessa on todistanut, että taistolaisuudesta voi parantua ja siirtyä reaalimaailmaan. Yritä sinäkin!

        Kyseessä on tosiaan yksi näkyvä esimerkki ihmisestä, joka on kyennyt eheytymään kommunistisesta vakaumuksesta.

        Onnittelut hänellekin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuitenkin esimerkiksi ottamasi henkilö joka tapauiksessa on todistanut, että taistolaisuudesta voi parantua ja siirtyä reaalimaailmaan. Yritä sinäkin!

        No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? Ja se siis sinun mielestä reaalimaailma. No kukin haluillaan, mutta onneksi on meitäkin jotka ymmärtää. En väitä ettet sinä ymmärrä halujasi, mutta et taida oikein kuulua suomalaiseen elämään ajatuksiltasi vaikka saatkin meidän maksaman hyvinvoinnin verovaroista. Hoitoineen ja sun muine ylläpitoineen sinne hoitolaitokseesi, etkä sitä tunnu arvostavan. Etkö ymmärrä, että sinulle etenkin on lottovoitto asua Suomessa. Jos täällä olisi Kokoomus vallassa, niin etpä sinäkään taitaisi saada nykyisen kaltaista huolenpitoa. Juu. Omasta mielestäsi olet tehnyt sitä ja tätä, kuten muutkin kaltaisesi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? Ja se siis sinun mielestä reaalimaailma. No kukin haluillaan, mutta onneksi on meitäkin jotka ymmärtää. En väitä ettet sinä ymmärrä halujasi, mutta et taida oikein kuulua suomalaiseen elämään ajatuksiltasi vaikka saatkin meidän maksaman hyvinvoinnin verovaroista. Hoitoineen ja sun muine ylläpitoineen sinne hoitolaitokseesi, etkä sitä tunnu arvostavan. Etkö ymmärrä, että sinulle etenkin on lottovoitto asua Suomessa. Jos täällä olisi Kokoomus vallassa, niin etpä sinäkään taitaisi saada nykyisen kaltaista huolenpitoa. Juu. Omasta mielestäsi olet tehnyt sitä ja tätä, kuten muutkin kaltaisesi.

        Höpö höpö!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Höpö höpö!

        Mikä tuossa on höpöä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tuossa on höpöä?

        1 Esim.:

        "No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? "

        Reaalimaailmassa jiokainen elää omilla ansioillaan!

        2 Esim.:

        ..."mutta et taida oikein kuulua suomalaiseen elämään ajatuksiltasi vaikka saatkin meidän maksaman hyvinvoinnin verovaroista."

        Sinun veroistasi ei mene sentin senttiä minun elatukseeni!

        3 Esim.:

        "Jos täällä olisi Kokoomus vallassa, niin etpä sinäkään taitaisi saada nykyisen kaltaista huolenpitoa. "

        Kokoomus vallan toimisi juuri kuten katson hyväksi tavaksi toimia taloudessa!

        Sinä siis kirjoitit "Höpö höpöä"!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        1 Esim.:

        "No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? "

        Reaalimaailmassa jiokainen elää omilla ansioillaan!

        2 Esim.:

        ..."mutta et taida oikein kuulua suomalaiseen elämään ajatuksiltasi vaikka saatkin meidän maksaman hyvinvoinnin verovaroista."

        Sinun veroistasi ei mene sentin senttiä minun elatukseeni!

        3 Esim.:

        "Jos täällä olisi Kokoomus vallassa, niin etpä sinäkään taitaisi saada nykyisen kaltaista huolenpitoa. "

        Kokoomus vallan toimisi juuri kuten katson hyväksi tavaksi toimia taloudessa!

        Sinä siis kirjoitit "Höpö höpöä"!

        Ai Venäjä tai Kokoomus maksaa hoitosi. Älä unta näe. Kyllä me suomalaiset veronmaksajat sinun ylläpito hoitoinesi maksetaan.

        "No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? "

        Reaalimaailmassa jiokainen elää omilla ansioillaan!"

        No etpä tuohonkaan osannut vasta. Tai oikeastaan myönsit että noin asian on sinun ajatuksilla ja ihannoit kommunismia.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kuitenkin esimerkiksi ottamasi henkilö joka tapauiksessa on todistanut, että taistolaisuudesta voi parantua ja siirtyä reaalimaailmaan. Yritä sinäkin!

        Onko tuo aitoa kommunismia saada porukka tehtaalle. Vai miten tulkitset.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1796557

        Vai oisko pitänyt olla reilu ja vielä kaikille muoviämpäri. No siihen ei enää Wahlroosin kantti ja budjetti riittänyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai Venäjä tai Kokoomus maksaa hoitosi. Älä unta näe. Kyllä me suomalaiset veronmaksajat sinun ylläpito hoitoinesi maksetaan.

        "No miksi Kokoomuksen ja tuon UPM:n hallituksen puheenjohtajan toimet on juuri niitä mitä sinä sinä lasket kommunismiksi? "

        Reaalimaailmassa jiokainen elää omilla ansioillaan!"

        No etpä tuohonkaan osannut vasta. Tai oikeastaan myönsit että noin asian on sinun ajatuksilla ja ihannoit kommunismia.

        Mistähän nhoidosta veronmaksajat mahtavat maksaa johon itse maksamani verot eivät riittäisi?

        Laita nyt juurta jaksaen tehty selvitys kun moiseen kerran itse lähdit! Kerro myös mitä hoitoja mkinä saan joista maksaa pitäisi!

        Siitä alkaen kun varsinainen koulu loppui (1960) olen elänyt omalla kustannuksella!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko tuo aitoa kommunismia saada porukka tehtaalle. Vai miten tulkitset.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1796557

        Vai oisko pitänyt olla reilu ja vielä kaikille muoviämpäri. No siihen ei enää Wahlroosin kantti ja budjetti riittänyt.

        Typerille ay orjillehan voi antaa mahdollisuuden parantaa tapansa, kuten Nallekin on tehnyt!


      • Anonyymi

        Yllä oleva lista voidaan pelkistä lyhyesti näin:
        Taistolaisliike tuki kaikkia Neuvostoliiton hyökkäyksiä naapurimaihinsa.

        Taistolaisliike mm. tuhosi koko rauhanaaatteen - rauhanliikkeestä tuli symbooli Neuvstoliiton hyökkäykyksille naapurimaitaan vastaan. Taistolaisten mainostamasta "rauhanliikkeestä" tuli itäiselle keskieuroopalle n. 50 vuoden painajainen.


    • Anonyymi

      Persuja keljuttaa, kun meitä KOMMUNISTEJA on jo 85 % kansasta, khihihi buaaaah!

      • Anonyymi

        Tarkoitat promille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat promille

        Kompurat eivät näköjään usko vaalijärjestelmään - kun eivät äänestämässä. Viime vuonna pidetyissä kuntavaaleissa SKP:n osuus annetuista äänistä 0,0 %.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kompurat eivät näköjään usko vaalijärjestelmään - kun eivät äänestämässä. Viime vuonna pidetyissä kuntavaaleissa SKP:n osuus annetuista äänistä 0,0 %.

        Kommunistit eivät koskaan ole uskoneet vapaisiin vaaleihin. Vallankumouksiin on aina ryhdytty vasemmiston haukkojen toimesta, maltillisen vasemmiston ollessa hämmentynyt, että miten pitäisi asemoitua, kenen puolella pitäisi olla. Niin kävi mm. Venäjällä 1917 ja Suomessa 1918.


    • Anonyymi

      Kuulostaa tutulle. Sama tilanne oli kesällä 1939: demokraattiset länsimaat Ranska ja Englanti kutsuivat NL:a fasismin vastaiseen työhön, mutta NL kieltäytyi, tehden sen sijaan fasistin kanssa hyökkäämättömyys- ja etupiirisopimuksen, jonka perusteella NL sittemmin hyökkäsi Puolaan ja Suomeen sekä miehitti Baltian maat.

      SKP osana Kominternia näki fasismin vastaisesta työstä kieltäytymisen välttämättömäksi kommunismin lopullisen voiton kannalta.

    • Anonyymi

      Paradoksaalinen tilanne, Neuvostoliitto oli itsekkin puanfasistinen valtio,
      sellainen valtio ei voinut aidosti toimia fasismia vastaan.
      Neuvostoliitto oli pitempään harkinnut hyökkäystä länteen kommunismin
      levittämiseksi. Euroopan jako Hitlerin kanssa edisti N-liiton agressiivisia
      aikeita. Hitlerin Saksa kylläkin hillitsi Neuvostoliiton valloitus-
      pyrkmyksiä, mm Suomen osalta ja muiden pohjoismaiden joutumista
      Neuvostoliiton alaisuuteen.

    • Anonyymi

      Fasismin vastainen työ on menneinä vuosikymmeninä ollut aiheettomasti SKP:lle ylpeilyn aihe, sillä tiukoissa tilanteissa kommunistit ovat aina livistäneet fasismin vastaisesta rintamasta.

      Stalinhan joutui hyvin vastentahtoisesti sotimaan Hitleriä vastaan 1941, vaikka länsiliittoutuneet olivat häntä patistelleet siihen jo vuosia sitä ennen.

      Lännen avoimet, mielipiteen- ja sananvapauden takaavat demokratiat eivät yksinkertaisesti sopineet kommunistidiktatuurin arvoihin. Lännessä taas ei voitu hyväksyä ihmisten vainoamista, jahtaamista, murhaamista ja lahtaamista, jotka olivat kommunismidiktatuuria keskeistä hallitsemistapaa.

      Ristiriita oli sovittamaton, niinpä kommunisti Stalin liittoutui fasisti Hitlerin kanssa, joka ei Stalinin tapaan ollut nekonuuka ihmisoikeuksista ja oli siten läntisiä monipuoluedemokratioita lähempänä kommunistisia arvoja.

      • Anonyymi

        Kommunistien broblematiikka on selittää punafasismi parhainpäin, N-liitto kun
        oli ensimmäinen työläisvaltio jossa otettiin ensiaskeleita sosialismin tiellä.
        Kun ajattelee kyseisen liikkeen historiaa fasisminvastaisessa työssä, se ei ole kos-
        kenut neuvostofasismia eikä rikoksia joita tehtiin koko neuvostoajan. Vaan
        tukeuduttiin täysin tuon murhavaltion kainaloon ja siihen suureen tarinaan.


    • Anonyymi

      Euroopan muistiperinnössä todetaan, että Venäjä on edelleen kommunisti-
      sen totalitarismin suurin uhri eikä pysty kehittymään demokraat-
      tiseksi valtioksi, niin kauan kuin sen hallitus, poliittinen eliitti, ja poliitti-
      nen propaganda jatkavat kommmunistien rikosten kaunistelua ja
      Neuvostoliiton totalitaarisen hallinnon ihailua : kehoittaa tästä
      syystä Venäjän yhteiskuntaa hyväksymään traagisen menneisyytensä.
      Kuten olemme nähneet Venäjän nykyjohto jatkaa edelleen imperialistis-
      ta linjaansa, eikä ole muuttunut neuvostoajoista vaan pyrkii vääristelemään
      menneisyyttään ja historiallisia tosiseikkoja.

    • https://keskustelu.suomi24.fi/t/17012415/mita-oli-taistolaisuus-1970-luvulla
      Täältä löytyy demokraattisen nuorison toiminnasta ja tavoitteista tietoa. Fasismin vastainen työ oli taistolaisliikkeen eräs tärkeä teema ja jota kommunistit tukivat.
      Siksi Hokkanen kohdistaa siihen parjauksensa ja uusnatsit tukevat Hokkasta.

      SKP ja taistolaiset tukivat myös näitä aatteita 1970 luvulla:
      "Taistolaisliike tuki:
      - sosialismia
      - rauhanaatetta
      - natomaiden siirtomaiden itsenäisyysliikkeitä
      - työväenliikettä ja ammattiliittoja
      - toimi Vietnamin sotaa vastaa
      - tuki alikehittyneiden maiden rimpuilua pimeydestä valoon
      - osa nuorista opiskeli marxilaisuutta
      - piti natoa rikkaiden kapitalistimaiden sotakoneistona
      - tuki kansojen keskinäistä veljeyden aatetta."

      Näitä teesejä vastaan uusnatsit käyvät mitä kiukkuisemmin. Se on tullut esiin monissa muissakin aloituksissa. Sotien laillistajat ovat etupäässä uusnatseja.
      Miksi termi "uusnatsi"? Siksi, että fasismi muuttaa muotoaan mutta ideologinen sisältö kysyy samankaltaisena. Uutta holokaustia uusnatsismi ei uskalla ääneen lausua. Se korvataan muilla iljettävillä nimityksillä ja kohteilla. Vääräuskoisuus ja sitä tukevat kansanryhmät ovat uusnatsien parjauksen kohteena.

      Palstalta löytyy seuraavakin ilmiö. Holokaustialoituksessa muutama kirjoittaja kielsi kokonaan holokaustin. Sormi ei "kirveelläkään" taipunut tuomitsemaan fasismin suorittamaa juutalaisuskoisten joukkomurhaa. Uusnatsi ei voi tuomita Hitlerin natsien toteuttamaa holokaustia.

      Nyt nämä samat "sankarit" väittävät kommunistien ja taistolaisten olevan natseja.
      Aikoihin on eletty.

      • Anonyymi

        Natsi sopii hyvin sinipaitasiin taistolais hiihhuleihin, yksiaate, seuraa lippua,
        eipä eroa kansallissosialismista.


      • Anonyymi

        "Taistolaisliike tuki:"..... Taistolaisliike piti kyllä ääntä ja jos jonkinlaista mekkalaa - mutta "tuki"oli jonninjoutavaa höpinää. Taistolais-hölö hölöä.


      • Anonyymi

        SKP n: a taistolaiset tukivat myös näitä aatteita 1950 ja 1960 luvulla:
        - Unkarin kansan nousun väkivaltainen kukistaminen v. 1956 ("taistolaisia" ei tuolloin vielä tunnettu ko. nimellä, - mutta Neuvstoliitlon edessä konttaaminen oli samaa kuin myöhemmin, 1960 ja 1970 - luvuilla.

        - Tsekkoslovakian kansannousun tukahduttaminen v. 1968

        Taistolaiset hyväksyivät myös Itä Berliinistä ja muualta Itä-Saksasta pakenevien ampumiset normaalina toimintana.


    • Anonyymi

      Vaikeaa on kommunistien tunnustaa millaisen valtion tukijoita ovat olleet
      ja edelleen punafasismin tukijoita.
      Stalin piti merkittävän linjapuheen 19.8.1939. Sinä puheessa Stalin ilmaisi
      että Venäjän johto haluaa toisen maailmansodan syttyvän, ja siitä
      sodasta pitää tulla pitkä ja kuluttava. Aikaansaadakseen sodan länsival-
      tojen kesken, Venäjän pitää solmia liittosopimus Saksan kanssa.
      Venäjä ja Saksa sopivat myös sen, että hyökkäävät ensin Puolan kimp-
      puun jakaen sitten ryöstösaaliin keskenään. ennalta määtätyn raja-
      linjan mukaan. Venäjän hyökkäysaikeet länteen oli suunnitteilla ja valti-
      oiden valtaamiseksi ja kommunismin levittämiseksi Leninin neuvoja
      seuraten. Skp ei ole tuominnut näitä Venäjän valtaussuunnitelmia
      missään yhteydessä.

      • Anonyymi

        Stalin ilmaisi kyllä oikein, että kapitalismi haluaa tuhota sosialismin ja että ennen pitkää kapitalismi alkaa sodan NL kohtaan.
        Läntinen kapitalismi toivoi Saksan porhaltavan Puolan jälkeen suoraan Neuvostoliiton kimppuun mutta ei arvannut, että Hitlerin fasismi halusi enemmän.

        Otan aikaisemman siteeraukseni tämän kerran:
        "Miksi Saksa hyökkäsi Puolaan?
        Se oli Saksan strategia vihjata lännen kapitalismille, että Hitler toteuttaa siirtomaiden hankkimisen idästä eikä suuntaudu länteen. Hitlerin ajatus löytyy "Mein Kampf" teoksesta ja jota lännessä kuin idässä luettiin tarkkaan.
        Englanti ja Ranska menivät halpaan. Ne kielsivät Puolan (Puolakin oli fasistinen valtio) tuella NL:n sota-avun Puolalle. Hitler nauroi partaansa.
        Sodanjulistuksesta huolimatta Ranska ja Englanti katsoivat suu messingillä Puolan tuhoutumista lahjana Saksan seuraavalle invaasiolle edemmäs itään.
        Hitler ei ollut tyhmä. Hän poisti väliajalla kahden rintaman sodan valtaamalla läntisen Euroopan keveästi. Ohessa Hitler tarjosi Suomen porvareille maa-alueita itärajan takaa, jos eivät liity Englannin ja Ranskan puolelle. Suomen porvari suostui ja oli mielissään Puolan, Norjan ja Tanskan kukistumisesta. Suomen porvari yhtyi natsien rintamaan sekä sosialismin että porvarillisen demokratian kukistamiseksi Euroopasta.
        Kun Saksa sekä sen fasismiliittolaiset Suomi mukaanlukien hyökkäsivät NL:n kimppuun 22.6.41 Englannin porvarien järki normalisoitui. NL:n kukistumista seuraisi Englannin kukistuminen ja sen siirtomaat menisivät Hitlerin Saksalle. Hitlerin fasismi edustaisi puolta maailmaa.
        Liittoutuneet syntyivät nopeasti. NL taisteli eloonjäämisestään, Englanti soti siirtomaidensa puolesta ja USA arvovaltansa lisääntymisestä maailmalla ilman siirtomaita mutta kauppasuhteiden edistymiseksi. Suomen porvari valitsi fasismiliittouman ja vaikertaa vieläkin yksin jäämistään.
        Samalla kun liittoutuneet toivat NL:lle sota- ja ruoka-apua sitä olisi tullut Suomelle mikäli Suomi olisi tukenut porvarillista demokratiaa fasismia vastaan. Suomen sotavoima olisi joko ollut sivussa tai sotinut Saksaa vastaan. Molemmat tapaukset olisivat olleet tuki Liittoutuneille
        Lyhyesti: NL solmi epäsiveellisen avioliiton natsien kanssa, koska porvarillis-demokraattinen länsi petti Puolan."
        ....
        Venäjän vallankumouksesta alkoi kapitalismin luhistuminen. Kyseessä on tuotantosuhteiden muuttumisen aikakausi yleismaailmallisena ilmiönä. Siirtyminen uuteen tuotantosuhteeseen, sosialismiin, on kokenut takaiskuja mutta ei katoa. Polku maastossa on kaikkea muuta kuin sileä tie. Tuotantovoimien kehityksen edellytys on vaihtaa tuotantosuhdetta kapitalismista sosialismiin mahdollisen rauhanomaisella kehitystrendillä. Sotaisuuden lisääntyminen kapitalismissa estää rauhanomaisen tien etenemistä.

        Oletan vakaasti, että Hokkanen on tämän tajunnut. Hän olisi voinut kirjoittaa kritiikkikirjan NL:n sosialismin epäonnistumisen syistä ja seurauksista mutta tekikin toisin. Hän kirjasi (tai joku apuri käytti hänen nimeään) ylös kaikenlaista soopaa demokraattisesta nuorisoliikkeestä. Taistolaisliikkeen teesit sopivat edelleen, mm. sodanvastaisen liikkeen nostaminen ylös on ensiarvoinen. Nythän suomalaismediakin hehkuttaa sodan puolesta Eurooppaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stalin ilmaisi kyllä oikein, että kapitalismi haluaa tuhota sosialismin ja että ennen pitkää kapitalismi alkaa sodan NL kohtaan.
        Läntinen kapitalismi toivoi Saksan porhaltavan Puolan jälkeen suoraan Neuvostoliiton kimppuun mutta ei arvannut, että Hitlerin fasismi halusi enemmän.

        Otan aikaisemman siteeraukseni tämän kerran:
        "Miksi Saksa hyökkäsi Puolaan?
        Se oli Saksan strategia vihjata lännen kapitalismille, että Hitler toteuttaa siirtomaiden hankkimisen idästä eikä suuntaudu länteen. Hitlerin ajatus löytyy "Mein Kampf" teoksesta ja jota lännessä kuin idässä luettiin tarkkaan.
        Englanti ja Ranska menivät halpaan. Ne kielsivät Puolan (Puolakin oli fasistinen valtio) tuella NL:n sota-avun Puolalle. Hitler nauroi partaansa.
        Sodanjulistuksesta huolimatta Ranska ja Englanti katsoivat suu messingillä Puolan tuhoutumista lahjana Saksan seuraavalle invaasiolle edemmäs itään.
        Hitler ei ollut tyhmä. Hän poisti väliajalla kahden rintaman sodan valtaamalla läntisen Euroopan keveästi. Ohessa Hitler tarjosi Suomen porvareille maa-alueita itärajan takaa, jos eivät liity Englannin ja Ranskan puolelle. Suomen porvari suostui ja oli mielissään Puolan, Norjan ja Tanskan kukistumisesta. Suomen porvari yhtyi natsien rintamaan sekä sosialismin että porvarillisen demokratian kukistamiseksi Euroopasta.
        Kun Saksa sekä sen fasismiliittolaiset Suomi mukaanlukien hyökkäsivät NL:n kimppuun 22.6.41 Englannin porvarien järki normalisoitui. NL:n kukistumista seuraisi Englannin kukistuminen ja sen siirtomaat menisivät Hitlerin Saksalle. Hitlerin fasismi edustaisi puolta maailmaa.
        Liittoutuneet syntyivät nopeasti. NL taisteli eloonjäämisestään, Englanti soti siirtomaidensa puolesta ja USA arvovaltansa lisääntymisestä maailmalla ilman siirtomaita mutta kauppasuhteiden edistymiseksi. Suomen porvari valitsi fasismiliittouman ja vaikertaa vieläkin yksin jäämistään.
        Samalla kun liittoutuneet toivat NL:lle sota- ja ruoka-apua sitä olisi tullut Suomelle mikäli Suomi olisi tukenut porvarillista demokratiaa fasismia vastaan. Suomen sotavoima olisi joko ollut sivussa tai sotinut Saksaa vastaan. Molemmat tapaukset olisivat olleet tuki Liittoutuneille
        Lyhyesti: NL solmi epäsiveellisen avioliiton natsien kanssa, koska porvarillis-demokraattinen länsi petti Puolan."
        ....
        Venäjän vallankumouksesta alkoi kapitalismin luhistuminen. Kyseessä on tuotantosuhteiden muuttumisen aikakausi yleismaailmallisena ilmiönä. Siirtyminen uuteen tuotantosuhteeseen, sosialismiin, on kokenut takaiskuja mutta ei katoa. Polku maastossa on kaikkea muuta kuin sileä tie. Tuotantovoimien kehityksen edellytys on vaihtaa tuotantosuhdetta kapitalismista sosialismiin mahdollisen rauhanomaisella kehitystrendillä. Sotaisuuden lisääntyminen kapitalismissa estää rauhanomaisen tien etenemistä.

        Oletan vakaasti, että Hokkanen on tämän tajunnut. Hän olisi voinut kirjoittaa kritiikkikirjan NL:n sosialismin epäonnistumisen syistä ja seurauksista mutta tekikin toisin. Hän kirjasi (tai joku apuri käytti hänen nimeään) ylös kaikenlaista soopaa demokraattisesta nuorisoliikkeestä. Taistolaisliikkeen teesit sopivat edelleen, mm. sodanvastaisen liikkeen nostaminen ylös on ensiarvoinen. Nythän suomalaismediakin hehkuttaa sodan puolesta Eurooppaan.

        Kylläpäs Hokkanen sai taas aikaan kommunistin mielenjäristyksen. L.Hokkanen
        kirjoittaa mm:
        En kirjoita taistolaisuuden historiaa, vaan arvioin sen ydintä, suhdetta
        Venäjään. En kirjoita siitäkään, missä määrin taistolaisen tehtävän sisäistä-
        neillä ihmisillä oli, vilpittömiä, humanistisia, ja pyyteettömiä aikomuksia paran-
        taa työtätekevien elinolosuhteita. Näitä pyrkimyksiä oli minullakin ja muillakin
        mutta ne eivät johdata vastaamaan kysymykseen: Miksi taistolaisuus?
        Taistolaisuus oli ulkoa johdettu Moskovan ääni.
        Näin puhuu rehellinen ihminen, ilman ideologisia silmälaseja.
        Mitä tulee toisen maailmansodan voittajin demokratia ei voittanut kaikissa
        Euroopan maissa, vaan joutuivat neuvostoimperiumin vangeiksi vuosikym-
        meniksi, Suomi selvisi vapaana hirviön kainalossa itsenäisenä valtiona jota
        ei vallattu. Siitä me ollaankin tyytyväisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stalin ilmaisi kyllä oikein, että kapitalismi haluaa tuhota sosialismin ja että ennen pitkää kapitalismi alkaa sodan NL kohtaan.
        Läntinen kapitalismi toivoi Saksan porhaltavan Puolan jälkeen suoraan Neuvostoliiton kimppuun mutta ei arvannut, että Hitlerin fasismi halusi enemmän.

        Otan aikaisemman siteeraukseni tämän kerran:
        "Miksi Saksa hyökkäsi Puolaan?
        Se oli Saksan strategia vihjata lännen kapitalismille, että Hitler toteuttaa siirtomaiden hankkimisen idästä eikä suuntaudu länteen. Hitlerin ajatus löytyy "Mein Kampf" teoksesta ja jota lännessä kuin idässä luettiin tarkkaan.
        Englanti ja Ranska menivät halpaan. Ne kielsivät Puolan (Puolakin oli fasistinen valtio) tuella NL:n sota-avun Puolalle. Hitler nauroi partaansa.
        Sodanjulistuksesta huolimatta Ranska ja Englanti katsoivat suu messingillä Puolan tuhoutumista lahjana Saksan seuraavalle invaasiolle edemmäs itään.
        Hitler ei ollut tyhmä. Hän poisti väliajalla kahden rintaman sodan valtaamalla läntisen Euroopan keveästi. Ohessa Hitler tarjosi Suomen porvareille maa-alueita itärajan takaa, jos eivät liity Englannin ja Ranskan puolelle. Suomen porvari suostui ja oli mielissään Puolan, Norjan ja Tanskan kukistumisesta. Suomen porvari yhtyi natsien rintamaan sekä sosialismin että porvarillisen demokratian kukistamiseksi Euroopasta.
        Kun Saksa sekä sen fasismiliittolaiset Suomi mukaanlukien hyökkäsivät NL:n kimppuun 22.6.41 Englannin porvarien järki normalisoitui. NL:n kukistumista seuraisi Englannin kukistuminen ja sen siirtomaat menisivät Hitlerin Saksalle. Hitlerin fasismi edustaisi puolta maailmaa.
        Liittoutuneet syntyivät nopeasti. NL taisteli eloonjäämisestään, Englanti soti siirtomaidensa puolesta ja USA arvovaltansa lisääntymisestä maailmalla ilman siirtomaita mutta kauppasuhteiden edistymiseksi. Suomen porvari valitsi fasismiliittouman ja vaikertaa vieläkin yksin jäämistään.
        Samalla kun liittoutuneet toivat NL:lle sota- ja ruoka-apua sitä olisi tullut Suomelle mikäli Suomi olisi tukenut porvarillista demokratiaa fasismia vastaan. Suomen sotavoima olisi joko ollut sivussa tai sotinut Saksaa vastaan. Molemmat tapaukset olisivat olleet tuki Liittoutuneille
        Lyhyesti: NL solmi epäsiveellisen avioliiton natsien kanssa, koska porvarillis-demokraattinen länsi petti Puolan."
        ....
        Venäjän vallankumouksesta alkoi kapitalismin luhistuminen. Kyseessä on tuotantosuhteiden muuttumisen aikakausi yleismaailmallisena ilmiönä. Siirtyminen uuteen tuotantosuhteeseen, sosialismiin, on kokenut takaiskuja mutta ei katoa. Polku maastossa on kaikkea muuta kuin sileä tie. Tuotantovoimien kehityksen edellytys on vaihtaa tuotantosuhdetta kapitalismista sosialismiin mahdollisen rauhanomaisella kehitystrendillä. Sotaisuuden lisääntyminen kapitalismissa estää rauhanomaisen tien etenemistä.

        Oletan vakaasti, että Hokkanen on tämän tajunnut. Hän olisi voinut kirjoittaa kritiikkikirjan NL:n sosialismin epäonnistumisen syistä ja seurauksista mutta tekikin toisin. Hän kirjasi (tai joku apuri käytti hänen nimeään) ylös kaikenlaista soopaa demokraattisesta nuorisoliikkeestä. Taistolaisliikkeen teesit sopivat edelleen, mm. sodanvastaisen liikkeen nostaminen ylös on ensiarvoinen. Nythän suomalaismediakin hehkuttaa sodan puolesta Eurooppaan.

        Ja oiotaanpa tässäkin kommentissa Partacuksen valehteluja.
        Mistä niitä oikein riittääkään näillä kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla??

        Hitlerin Saksan kanssa liittoutuneen Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov raivosi lokakuussa 1939 NKP:n istunnossa pitämässään puheessa Ranskalle ja Iso-Britannialle, pauhaten että:

        "ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”"

        --

        "Englannin ja Ranskan hallitusten yritykset oikeuttaa tämä uusi asemansa Puolalle annetuilla sitoumuksilla ovat tietysti ilmeisen kestämättömiä. Ei voi olla puhettakaan vanhan Puolan palauttamisesta, niin kuin kaikki ymmärtävät. Sen vuoksi on mieletöntä jatkaa nykyistä sotaa entisen Puolan valtion palauttamiseksi. Vaikka Englannin ja Ranskan hallitukset ymmärtävät sen, ne eivät kuitenkaan halua sodan lopettamista ja rauhaa palauttamista, vaan etsivät uutta oikeutusta jatkaa sotaa Saksaa vastaan."

        --

        Ei mikään kumma, että Molotov raivosi Puolan valtion palauttamisen mahdottomuutta, sillä olivathan Hitlerin Saksan ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri vallanneet aseveljinä sotimalla Puolan ja jakaneet keskenään sotasaalina saadun maan ja Puolan kansan virallisesti Moskovassa 28. syyskuuta 1939 allekirjoitetulla maiden välisellä uudella rajasopimuksella.

        https://avalon.law.yale.edu/20th_century/gsbound.asp

        Tuon sopimuksen salaisella lisäpöytäkirjalla Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri lupautuivat tekemään yhteistyöllä kaikkensa kitkeäkseen mahdollisesti nousevan vastarinnan rosvoamillaan Puolan alueilla, mikä tarkoitti tietysti Gestapon ja NKVD:n käynnistämää armottomaan raakuuteen perustuvaa kuria.

        https://avalon.law.yale.edu/20th_century/sesupp1.asp

        Suomen Kommunistinen Puolue yhdessä muiden Kommunistiseen internationaaliin kuuluneiden puolueiden kanssa hyväksyi seisaaltaan taputtaen Puolaan hyökkäyksen ja sen maan ja kansan jaon Hitlerin Saksan ja Stalinin Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin kesken.

        Yksikään Suomen kommunistisen puolueen johtoporukka ei ole sen jälkeen tuominnut tuolloisen SKP:n rikoksia.
        Ja kommunismidiktatuurin puuhastelijat jatkavat valehteluaan aina hereillä ollessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja oiotaanpa tässäkin kommentissa Partacuksen valehteluja.
        Mistä niitä oikein riittääkään näillä kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla??

        Hitlerin Saksan kanssa liittoutuneen Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov raivosi lokakuussa 1939 NKP:n istunnossa pitämässään puheessa Ranskalle ja Iso-Britannialle, pauhaten että:

        "ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”"

        --

        "Englannin ja Ranskan hallitusten yritykset oikeuttaa tämä uusi asemansa Puolalle annetuilla sitoumuksilla ovat tietysti ilmeisen kestämättömiä. Ei voi olla puhettakaan vanhan Puolan palauttamisesta, niin kuin kaikki ymmärtävät. Sen vuoksi on mieletöntä jatkaa nykyistä sotaa entisen Puolan valtion palauttamiseksi. Vaikka Englannin ja Ranskan hallitukset ymmärtävät sen, ne eivät kuitenkaan halua sodan lopettamista ja rauhaa palauttamista, vaan etsivät uutta oikeutusta jatkaa sotaa Saksaa vastaan."

        --

        Ei mikään kumma, että Molotov raivosi Puolan valtion palauttamisen mahdottomuutta, sillä olivathan Hitlerin Saksan ja Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri vallanneet aseveljinä sotimalla Puolan ja jakaneet keskenään sotasaalina saadun maan ja Puolan kansan virallisesti Moskovassa 28. syyskuuta 1939 allekirjoitetulla maiden välisellä uudella rajasopimuksella.

        https://avalon.law.yale.edu/20th_century/gsbound.asp

        Tuon sopimuksen salaisella lisäpöytäkirjalla Hitlerin Saksa ja Stalinin Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri lupautuivat tekemään yhteistyöllä kaikkensa kitkeäkseen mahdollisesti nousevan vastarinnan rosvoamillaan Puolan alueilla, mikä tarkoitti tietysti Gestapon ja NKVD:n käynnistämää armottomaan raakuuteen perustuvaa kuria.

        https://avalon.law.yale.edu/20th_century/sesupp1.asp

        Suomen Kommunistinen Puolue yhdessä muiden Kommunistiseen internationaaliin kuuluneiden puolueiden kanssa hyväksyi seisaaltaan taputtaen Puolaan hyökkäyksen ja sen maan ja kansan jaon Hitlerin Saksan ja Stalinin Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin kesken.

        Yksikään Suomen kommunistisen puolueen johtoporukka ei ole sen jälkeen tuominnut tuolloisen SKP:n rikoksia.
        Ja kommunismidiktatuurin puuhastelijat jatkavat valehteluaan aina hereillä ollessaan.

        Kiitos näistä lainauksista. On käsittämätöntä, miten ponnekkain ja päättäväisin sanakääntein fasismin vastaisesta työstä on kieltäydytty. Mitenkähän kommunistit saisi houkuteltua fasismin vastaiseen rintamaan niin, etteivät ne livistäisi heti tilaisuuden tarjouduttua pois? Näitä huonoja kokemuksia rintamassa pysymisestä on vain liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos näistä lainauksista. On käsittämätöntä, miten ponnekkain ja päättäväisin sanakääntein fasismin vastaisesta työstä on kieltäydytty. Mitenkähän kommunistit saisi houkuteltua fasismin vastaiseen rintamaan niin, etteivät ne livistäisi heti tilaisuuden tarjouduttua pois? Näitä huonoja kokemuksia rintamassa pysymisestä on vain liikaa.

        L.Hokkanen pohtii omaa punafasismiin hurahtamistaan:
        Se, että juuri minusta tuli massamurhaajavaltion tarmokas asiamies, on kertomus
        siitä, että kenestä tahansa saattoi tulla taistolainen.
        Joillakin tuo hurma jatkuu vieläkin,
        Tuo varmasti pitää paikkansa L.H sanoo, ja varmasti ollut kovaa myllerrystä
        sielun sisällä, kun on huomannut kulissien ja suuren kertomuksen valheel-
        lisuuden. Kommunisti voi lähteä fasismin vastaiseen rintamaan, vasta silloin
        kun on L.Hokkasen tavoin läpikäynyt sisäisesti ja rehellisesti poliittisen
        menneisyytensä, eikä linnoittautumaan aikansa virheellisiin asenteisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        L.Hokkanen pohtii omaa punafasismiin hurahtamistaan:
        Se, että juuri minusta tuli massamurhaajavaltion tarmokas asiamies, on kertomus
        siitä, että kenestä tahansa saattoi tulla taistolainen.
        Joillakin tuo hurma jatkuu vieläkin,
        Tuo varmasti pitää paikkansa L.H sanoo, ja varmasti ollut kovaa myllerrystä
        sielun sisällä, kun on huomannut kulissien ja suuren kertomuksen valheel-
        lisuuden. Kommunisti voi lähteä fasismin vastaiseen rintamaan, vasta silloin
        kun on L.Hokkasen tavoin läpikäynyt sisäisesti ja rehellisesti poliittisen
        menneisyytensä, eikä linnoittautumaan aikansa virheellisiin asenteisiin.

        Kyllä, Hokkanen ansaitsee kunnioitusta, on joutunut käymään varmasti perustavaa laatua olevan maailmankatsomusremontin.

        Samaa toivoisi vielä muillekin kommunismin synkkyydessä rypeville, ei meidän muiden eikä Suomen, vaan heidän itsensä vuoksi. Heidän alle 0,1 %:n porukka ei muodosta vallankumouksen uhkaa Suomelle vähäisen kannatuksen vuoksi. Kommunismista eheytyneenä ihminen saattaa kuitenkin kyetä elämään parempaa elämää, kun tosiasioita ei tarvitsisi väännellä sosialistisiin tarkoitusperiin sopiviksi, esim. laittaa Mainilan laukauksia Suomen syyksi. Se mahdollistaisi myös todellisen fasismin vastaisen työn, kun ei tarvitsisi liittoutua Hitlerin tai vastaavien kanssa läntisten monipuoluedemokratioiden arvojen, kuten ihmisoikeudet, tuntuessa vierailta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, Hokkanen ansaitsee kunnioitusta, on joutunut käymään varmasti perustavaa laatua olevan maailmankatsomusremontin.

        Samaa toivoisi vielä muillekin kommunismin synkkyydessä rypeville, ei meidän muiden eikä Suomen, vaan heidän itsensä vuoksi. Heidän alle 0,1 %:n porukka ei muodosta vallankumouksen uhkaa Suomelle vähäisen kannatuksen vuoksi. Kommunismista eheytyneenä ihminen saattaa kuitenkin kyetä elämään parempaa elämää, kun tosiasioita ei tarvitsisi väännellä sosialistisiin tarkoitusperiin sopiviksi, esim. laittaa Mainilan laukauksia Suomen syyksi. Se mahdollistaisi myös todellisen fasismin vastaisen työn, kun ei tarvitsisi liittoutua Hitlerin tai vastaavien kanssa läntisten monipuoluedemokratioiden arvojen, kuten ihmisoikeudet, tuntuessa vierailta.

        L.Hokkanen sanoo lopuksi:
        Pitkä työrupeama on takana, olo on helpottunut ja mieli tyynempi. Tunnen pa-
        remmin valintaani vaikuttaneen psykohistorian, ja voin myös sanoa, että
        N-liiton tuntemukseni on nuoruudenaikaisesta kohentunut. Olen myös
        tehnyt sen, mikä pitkään oli mieltäni vaivannut- tehnyt julkisesti ja vahvasti
        perustellen tilini selväksi tähän ilmiöön, jonka lippua kannoin.
        L.H osoittaa selvästi, rehellisesti, että fanaattisesta uskosta voi selviytyä
        ehjinnahoin. Uskonnollinen ympäristö voi tosiaankin olla ihmiselle hai-
        tallista.


      • Anonyymi

        Eikä tuomitse vieläkään. SKP:tä kyrsii vieläkin se , että Suomi säilyi itsenäisenä toisesta maailman sodasta.


    • Anonyymi

      Aloituksen otsikko ampuu väärää puuta.
      Oikea otsikko on: "Suomalainen porvaristo synnyttää pahamaineista fasismia."
      Ja sitten.... Muutamat nuoret sekä paatuneet vanhemmat porvarit ovat aloittaneet propagandan fasistisilla tunnuksilla demokratiaa, sosialismia sekä demokraattisempaa porvaristoa vastaan.

      • Anonyymi

        Sinähän Partacus itse myönsit Putinin Venäjän fasistisuuden ja sotaisuuden jo vuonna 2019, mutta ei sekään ole estänyt sinua puurtamasta hartiavoimin tuon saman Putinin fasistihallinnon rikosten puolustamiseksi ja oikeuttamiseksi.
        Miksi sinä ja Suomen Kommunistinen Puolue tuette edelleen Venäjän fasismihallintoa, ettekä halua liittyä meihin fasisminvastaisiin monipuoluedemokratian kannattajiin?


    • Anonyymi

      Eihän kommari voi tehdä fasismin vastaista työtä, on vain punaista fasismia
      ja mustaa. kommari tykkää punaisesta fasismista, samaa p-kaa eri
      paketissa.. et sillai se on. Natsi-Saksas oli kyllä paljon parempi elintaso
      kuin neukkulas.

    • Anonyymi

      Ne pitikin paremmin huolta työläisist, meinaan natsi-saksas.

    • Kommunismihan on punafasismia!

    • Anonyymi

      Aika hurtti aloitus uusnatseilta.
      SKP ja palstan demokraatit touhuavat hiki hatussa heitä ja fasismia vastaan. Uusnatsit pitävät avoimesti Hitleriä profeettanaan.
      Häipykää käännyttämään persuja. Siellä on teille suotuisampi ihmismateriaali.

    • Anonyymi

      Ei vieläkään mitään merkkejä Suomen kommunistisen puolueen taholta irtaantumisesta Venäjän fasismihallinnon tukemisesta.

      Vai oletteko nähneet SKP:n johdon taholta pienintäkään viittausta Venäjän fasismihallinnon tuomitsemisesta edes nyt, kun se on kerännyt valtavan sotajoukon ja -kalustoa Ukrainan rajojen läheisyyteen ja miehittämilleen Ukrainan Krimille ja Itä-Ukrainan Donets-Luhanskin alueille?
      SKP konttaa siis suurella antaumuksella Moskovan Kremlin fasistijuntan sotilassaappaiden juuressa.

      • Anonyymi

        Kyllä SKP toimii teikäläisiä uusnatseja vastaan.
        Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä SKP toimii teikäläisiä uusnatseja vastaan.
        Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne.

        Teidän sodan ja fasismin vastaisuutenne on ollut ja on pelkkää sanahelinää
        ja liirumlaarua, joka aikoinaan julisti Tzekkoslovakian miehityksen
        puolustavan sosialistisen maailman yhteisöä. Tänäpäivänä Kiinan varustautu-
        minen maailman suurimmaksi sotilasmahdiksi ei aiheuta minkäänlaista
        kritiikiä, maassa on poliittisia vankeja ja ihmiset vaiennetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä SKP toimii teikäläisiä uusnatseja vastaan.
        Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne.

        Eli SKP toimii itse kuvittelemiaan uusnatseja vastaan, mutta jatkaa edelleen Venäjän fasismidiktatuurin tukipuolueena.
        Sehän on tietysti Venäjällä Venäjän asiaa ajamaan perustetun puolueen pitkän linja mukaistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä SKP toimii teikäläisiä uusnatseja vastaan.
        Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne.

        "Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne...."

        Nollaa kannatusta nauttiva, pikkuriikkinen huuhaa joukko, ei ole minkäänlainen vastustaja. Se nyt pitäisi sanomattakin selvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Turhaan kositte terävintä vastustajaa leiriinne...."

        Nollaa kannatusta nauttiva, pikkuriikkinen huuhaa joukko, ei ole minkäänlainen vastustaja. Se nyt pitäisi sanomattakin selvää.

        Juuri siksi SUPO onkin keskittynyt äärioikeiston jatkuvasti nousevaan terrorismin uhan estämiseen. Ja kaikkien kansalaistenkin olisi syytä tehdä niin ennen kuin on liian myöhäistä.


    • Anonyymi

      Skp on aina toiminut fasismin puolesta koko olemassaolonsa aikana
      on toisteltu sodanvastaisuutta ja kansojen vapaustaisteluja, mutta
      vaiettiin itänaapurin ja kommunistimaiden kansoja sortavien hallitusten
      sortohallinnoista, Kiinan ja Vietnamin suurista massateloituksista
      ja julmista vallankaappauksista. Sensijaan skp suuntaa kaiken kritiikin
      demokratioita kohtaan, eivätkä halua sitä mitenkään kehittää koska se
      edustaa porvarillisuutta. Totalitaariset suuntaukset antaa silloin suun-
      nan arvostella demokratiaa jos siellä valtakoneistoissa toimii kommunisti-
      set puolueet, kuten Venäjän.

    • Anonyymi

      SKP on ollut punafasismin puolesta since 1918.

    • Anonyymi

      SKP on toiminut fasismia vastaan tälläkin foorumilla välittömästi uusnatsien ilmestyttyä tänne.
      SKP lähti heti syntymänsä jälkeen suomalaista suojeluskuntalaista fasismia paljastamaan. Teikäläiset uusnatsit näytätte tukevan fasismia viimeisen päälle.

      • Anonyymi

        Onko toiminta tuottanut tulosta ? Sivusta seuraten näyttää kylläkin siltä, että toiminnan tulos on miinus merkkinen.


      • Anonyymi

        Mikä on SKP:n kannatus prosentti nyt, heinäkuussa vuonna 2022?


    • Anonyymi

      Persut ja sitäkin oikeammalla olevat kieltäytyvät fasismin vastaisesta työstä.
      Kynänjälki näkyy tälläkin foorumilla.

      • Anonyymi

        Suomen Kommunistinen Puolue taas ei ole pelkästään kieltäytynyt fasisminvastaisesta työstä vaan myös ottanut positiivisen asenteen fasismiin jo ajat sitten tukeakseen Venäjän fasistihallinnon valloitussotapolitiikkaa naapurimaitaan kohtaan.
        Sellaista se on näiden kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden paljon mainostettu "fasisminvastaisuus", joka tarkoittaa käytännön tasolla fasismin tukemista, siis Venäjän tukemista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen Kommunistinen Puolue taas ei ole pelkästään kieltäytynyt fasisminvastaisesta työstä vaan myös ottanut positiivisen asenteen fasismiin jo ajat sitten tukeakseen Venäjän fasistihallinnon valloitussotapolitiikkaa naapurimaitaan kohtaan.
        Sellaista se on näiden kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden paljon mainostettu "fasisminvastaisuus", joka tarkoittaa käytännön tasolla fasismin tukemista, siis Venäjän tukemista.

        Kommunistinen Työväenpuolue ja muut pienemmät avoimen stalinistiset fraktiot ovat vielä kertaluokkaa syvemmällä Kremlin diktaattorin taskussa, eikä sinne järjen valo paista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistinen Työväenpuolue ja muut pienemmät avoimen stalinistiset fraktiot ovat vielä kertaluokkaa syvemmällä Kremlin diktaattorin taskussa, eikä sinne järjen valo paista.

        Näinhän se on, että enemmän haittaa Suomelle on Venäjämielisistä PS porukoista, joilla on edustus jopa eduskunnassa. Eli käärme povellamme.


    • Anonyymi

      Nyt passaa röyhistää rintaa.
      Minä olen toiminut täällä ja muuallakin jo vuosikausia Venäjän fasismidiktatuurin sotapolitiikkaa, sekä sen hännystelijöitä ja juoksupoikia, suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita vastaan.

      Persuja ja kommunismidiktatuurin puuhastelijoita en ole tietenkään koskaan vaaleissa äänestänyt, jälkimmäistä juuri tuon aiemmin mainitsemani asian vuoksi, ja persuja siksi, että sielläkin on aivan liikaa näitä Kremlin edessä konttaajia, mikä ei kaltaiselleni monipuoluedemokratiaa vankkumatta kannattavalle ymmärrettävästikään maita.
      Jussi Halla-ahon vaihto ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajaksi Kremlin fasistihallinnon edessä kontanneen Niikon tilalle oli asiallinen päätös persuilta, jolle sen johtajuus määritettiin vaalien jälkeen, vaikken Halla-ahon kaikkia muita tekemisiä sulatakaan missään tapauksessa.

      Suomen tulee jättää pikimmiten puolustusliitto NATO:n jäsenhakemus vetämään, jotta saadaan tuon fasisti-Venäjän uhkakin pois päiväjärjestyksestä.

    • Anonyymi

      Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tuomitsee Venäjän päätöksen tunnustaa Itä-Ukrainan separatistialueiden, Donetskin ja Luhanskin, itsenäisyys.
      Nuo alueet ovat olleet vuodesta 2014 lähtien Moskovan täysin fasistijuntan armeijan alainen ja sen kontrolloimia ja ylläpitämiä.

      Stoltenbergin mukaan Kreml lietsoo konfliktia itäisessä Ukrainassa entisestään ja pyrkii luomaan tekosyyn hyökkäyssodalleen syvemmälle Ukrainaan.

      • Anonyymi

        Ja mitenkäs kävi?


    • Anonyymi

      Khihihi, onneks meitä kommareita on valtaosa kansasta, jopa 89%

      Tietysti persujen mielestä me "kommarit" ollaan vähemmistö!

      • Anonyymi

        Niin - asiaahan voidaan tarkastella monelta kantilta. Mutta lienee kumminkin aika selvää, että jos ja kun puolue ei ole vuosikymmeniin saanut yhtään edustajaa kunnanvaltuustoon - eduskunnasta puhumattakaan - niin ko. puolue on "vähemmistössä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin - asiaahan voidaan tarkastella monelta kantilta. Mutta lienee kumminkin aika selvää, että jos ja kun puolue ei ole vuosikymmeniin saanut yhtään edustajaa kunnanvaltuustoon - eduskunnasta puhumattakaan - niin ko. puolue on "vähemmistössä"

        Äläs nyt lyö kommunisteja aivan maanrakoon, saihan SKP tammikuun maakuntavaaleissa peräti 1 850 ääntä, koko maassa, mikä vastaa alle 0,1 prosentin ääniosuutta.
        Tuon verran on kommunistien kannattajia Suomessa.


    • Anonyymi

      Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi eilen tiistaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin maanantaisen puheen vahvistavan, että "hänen suunnitelmansa on koko ajan ollut hyökätä Ukrainaan" ja että Venäjän ja Naton välinen ongelma on ollut vain "tekosyy peittää se tosiasia, että kyse on presidentti Putinin näkemyksestä, jonka mukaan Ukraina ei ole suvereeni maa".

      "Nyt kun olemme kuulleet sen suoraan presidentti Putinilta itseltään, se vahvistaa sen, mitä olemme sanoneet: että hän ei lähettänyt yli 150 000 sotilasta Ukrainan rajalle hyvänlaatuisten sotaharjoitusten vuoksi tai vastatakseen Ukrainan uhkaamaan aggressioon tai pysäyttääkseen kansanmurhan tai minkään muun teennäisen syyn vuoksi", Blinken sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban kanssa.

    • Anonyymi

      Meillä on naapurina imperialistinen sotaa käyvä naapuri joka on harjoittanut laajentumishaluista hyökkäyspolitiikkaa jo 500 vuoden ajan. Venäjä tulee sitä jatkossakin harjoittamaan. Me emme voi tietää mitä Venäjän valloitushaluisten johtajien päässä vielä liikkuu muiden pienten naapurimaiden suhteen vaikkapa Suomen.? Venäjän hallinnon voimapolitiikka on onnistut saamaan maailman huomion itseensä maailman toimivana supervaltana jota kaikki joutuvat seuraamaan. Mutta todellisuudessa Venäjä ajaa itsensä hylkiövaltioksi demokratioiden silmissä kommunistisen puolueen tukiessa Venäjän agressioita. Onhan se selvää, että menetetty suurvalta-asema on kommunisteillekkin ollut katkeraa historiaa, ja sitä se on ollut myös skp:lle

    • Anonyymi

      Kieltäytymisessä ei ole mitään uutta. Sama tilanne oli loppukesästä 1939. Englanti ja Ranska kutsuivat NL:a fasismin vastaiseen rintamaan, mutta NL päätti sen sijaan liittoutua Hitlerin kanssa. SKP (jonka NL:n osastosta noin puolet oli teloitettu Stalinin vainoissa) tuki tätä fasismiliittoa täydellisesti.

    • Anonyymi

      SKP on tehnyt aina ja tulee tekemään fasismin vastaista työtä. Fasismi on pahin mahdollinen porvarillinen oppi. Se pyrkii nousemaan Suomessakin uudelleen käyttäen hyväksi kapitalististen valtioiden välistä sotaa Ukrainassa.

      "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
      Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
      Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
      Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
      Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
      https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

      Aloitus valehtelee .Poliittinen valehtelu edustaa vahvasti fasismin piirteitä.

      • Anonyymi

        "Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa."

        Tuohon Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan tukevien joukkoon kuuluu muun muassa SKP:n toveripuolue Venäjän federaation kommunistinen puolue ja koko liuta suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita, jotka omissa lehdissään puolustelevat Putinin fasistihallinnon rikollista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

        Onko sinulla nimimerkki Partacus jotain kriittistä sanottavaa noille Putinin fasistihallinnon pikkuapulaisille ja nöyrille juoksupojille?


    • Anonyymi

      Nimimerkki Partacus tosiaan sanoi omana arvionaan joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissa näin:

      "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"

      Tuosta hänelle niin tuikiharvinaisesta rehellisyyden osoituksesta olen häntä lukuisat kerrat sen jälkeen kiittänyt. Kiitos, jälleen kerran.

      Kun kommunismidiktatuurin puuhastelija osoittaa kehitystä, on se osoitus Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin aivopesukoneistojen: Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston itsenäistä ajatuskykyä rappeuttaneen valhepropagandan vaikutuksen lievenemisestä, mikä on tietysti kerrassaan hyvä asia.



      Venäjän fasistihallinnon edustajat valehtelevat oikein solkenaan, mikä on vahvistava todiste sen fasistisuudesta.

      Mutta miksi te suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat haluatte estää Ukrainaa puolustamasta omaa valtioaluettaan hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuurin rosvoarmeijaa vastaan, kieltämällä Ukrainalta aseet puolustuksensa toteuttamiseksi?
      Tuoko se nyt on sitä fasisminvastaista taistelua, vai?

      Kai tekin nyt sen verran ymmärrätte, ettei päälle vyöryvä Venäjän fasismidiktatuurin panssariarmeija, pommikone ja ohjus pysähdy rauhanmerkkiä heiluttamalla, vaan siihen pitää olla kovaa sotarautaa jolla voi vastata samalla mitalla?

      Vaatikaa kommunismidiktatuurin puuhastelijat jatkossa päivittäin Tiedonantaja -lehdessä Venäjän fasismidiktatuuria lopettamaan hyökkäyksensä Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja vetämään kaikki miehitysjoukkonsa Ukrainan kaikkialta valtioalueilta, Krim mukaan lukien, niin silloin minä kiitän teitä fasisminvastaisesta työstänne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe