Jäikö Kurikan kouraan Fortumista ns "Musta Pekka"

Anonyymi

Johan kaupunki elvistelikin vuodesta toiseen IVO/Fortumin omistuksellaan.
Nyt on käymässä niin, että Fortum/Uniperin Saksan toiminta kyykkää Nordstream2-kaasuputken ja alasajettavien hiilivoimaloiden vuoksi.
Fennovoiman työmaa keskeytetään . Todennäkköisesti Siperian voimalat joutuvat myös ahdinkoon EU: asettamien talouspakotteiden vuoksi .
Osinkohana menee saletisti kiinni

48

2612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mä olen aina sanonut että suomessa luotetaan ryssiin liikaa,jotenkin täällä etelä-pohjanmaallakin niihin uskotaan vaikka sotakin hävittiin..miksi? oon aina sanonu ettei idästä tule muuta hyvää kun auringon nousu. uskokaa ny jo. kiina ja venäjä tulee olemaan ne jotka tuhoaa nykyaikaisen sivilisaation.

    • Anonyymi

      Kurikan kannattaisi palkata salkunhoitaja. Laskukursdiin myynti ja nousuun ostos, Kurikan kaupunki olisi tehnyt 200 miljoonaa lisätiliä koronan ja Ukrainan sodan aikana jos he ymmärtäisivät miten pörssi toimii.

      • Anonyymi

        kepu pettää aina


      • Anonyymi

        Kurikkaan valittiin erittäin huono kaupunginjohtaja. On aivan käsittämätöntä, että päättäjät ovat katselleet Pusan touhuja vuosi kausia puuttumatta tekemisiin ja tekemättä jättämisiin. Olisi kannattanut uskoa soveltuvuusarvioinnin tuloksiin, kun kaupunginjohtajaa valittiin. Ei asiantuntijat turhaan tee työtään. Kurikan alamäki alkoi Pusan valinnan myötä. Kun astuu liian suuriin saappaisiin, tulos on tämä.


    • Anonyymi

      Kurikka on vanhojen ja sairaiden ihmisten kuppainen kylä.

    • Anonyymi

      Kurikassa keskustapuolue onnistunut ryssimään talouden. Esi-isien perintöä hussataan joka vuosi 10 miljoonaa, silti herrat luulee olevansa eteviä.
      Parkkamäki tuhoaa loputkin.

    • Anonyymi

      kepu-pekkarointi on tullut Suomelle ja maakunnille kalliiksi (mm. keski-Suomen valokuituhankkeet uhkasi viedä kuntia konkurssiin)

    • Anonyymi

      Aloittaja ennusti kaiken aivan nappiin
      Seinäjoki nielaisee ylivelkaantuvan Kurikan 5 vuoden sisällä

    • Anonyymi

      lapuan sähkön myinni jälkeen 1995v lapua on menettänyt osinkoina 300,000 000e

    • Anonyymi

      Fortumilla ongelmia Uniperin vuoksi.

    • Anonyymi

      Kurikan osakkeista 70 pros neste ja loput Fortum. Eiköhän me vielä pärjätä näiden kans.

    • Anonyymi

      Mutta kun se Fortum ei maksa enää osinkoja
      Siinä se ongelman ydin on. Ja turnesjusseille pitäs tässä köyhyyden keskellä vielä hommata kaupunginrahoilla lomittajatkin.
      Ei tuu persetti mitään

    • Anonyymi

      Paljonko tänään menetettiin kaupunkilaisten varoja?

    • Anonyymi

      Tänään kaupunki hävisi kaupunkilaisten omaisuutta Pörssikurssien laskun vuoksi ja sen johdosta että Kurikan kaupungin keskustasosialistit ei ymmärrä miten pörssi toimii pelkästään Fortumin omistuksestaan 2,680.000 euroa.
      Nesteen kurssin osalta Kurikan tappio tänään oli noin 4 miljoonaa euroa.
      Yhteensä tänään tuli takkiin 7 miljoonaa euroa.
      On siinä hyvä riidellä ilmajokisten kanssa 44000 euron alijäämän kattamisesta kun JIK kokouksen kuluessa kaupunki hävisi noin 2 miljoonaa.
      Äänestäkää Olavi eduskuntaan, Talousnero ja yhteistyökyky samaa kaliberia.

    • Anonyymi

      Kurikalle tullut Fortumilta rahaa kymmenen vuoden aikana toistasataa miljoonaa.

    • Anonyymi

      Eiköhän olis suomalaisten syytä lopettaa rehvastelu valtion rahoilla euroopassa.

      On ostettu ilmaa saksasta tuhansilla miljoonilla, Venäjälle hussattu myös tuhansia miljoonia.

      Nyt Saksaan lahjoitetaan 16 tuhatta miljoonaa ja loppua ei näy.

      Neuvotteluun lähetetään kokemattomia naisministeriä "helmat hulmuten".

    • Anonyymi

      10 miljoonaa vuodessa menee pöhöttyneeseen hallintoon. Kepulaisten suojatyöpaikkoihin.

    • Anonyymi

      Naivi on se joka luulee että osakkeiden arvo nousee ikuisesti. Kurikkahan ei siis menettänyt eilen tai tänään euron latia, vaan osakkeiden arvo laskee. Se on eri asia. Mutta vaikea ymmärtää.

      • Anonyymi

        Mutta alkaa vaikuttaa osinkoihin niitä ei ehkä enää jaeta ollenkaan ja Kurikka joutuu vasaran alle


    • Anonyymi

      Me suomalaiset rakensimme jäteveden puhdistamon aikoinaan Pietariin. Eihän se maksanut paljon, jokunen tuhat milliä.

      Saatiin vastineeksi kissa ja muutama pullo votkaa korkata saunaillassa.

      Oli ne ajat ihania.

    • Anonyymi

      Nyt pitää varmaan ottaa yhteyttä johonkin asiantuntijoihin

      Fortumin pelastamisesta voi tulla lasku myös omistajakunnille – Kurikalla osinkotuloja 7 miljoonaa vuodessa, nyt budjetoitu vain puolet
      "Fortumin suurimpien omistajien joukossa on Valtioneuvoston Kanslian, rahastojen ja eläkevakuutusyhtiöiden ohella myös kaupunkeja. Kurikka ja Kauhajoki ovat 30 suurimman omistajan joukossa."
      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/b25a52e2-84fd-49f6-bcb0-be4fb6bdb115

      • Anonyymi

        ei näköjään kurikassa moni osaa lukea? ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut kurikan sijoitukseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei näköjään kurikassa moni osaa lukea? ei ainakaan toistaiseksi ole vaikuttanut kurikan sijoitukseen

        Kurikassa ei osata lukea, se on just näin. Tai luetun ymmärtämisen kanssa on isoja ongelmia. Silti nämä ihmiset ylenkatsoo Etelässä asuvia huomattavasti vauraampiakin Kaupunkilaisia.


    • Anonyymi

      Putin hoitaa meidän osakkeet oikeaan kurssiin.

    • Anonyymi

      ONko aika päästää Fortum kunnolla konkurssiin?

      Näinhän pitäisi toimia normaalisti toimivassa markkinatalousjärjestelmässä kasinopelurijohtajat eivät saa loputtomasti luottaa siihen että veronmaksajat maksaa aina niiden aiheuttamat miljardikuprut

      Fortumin konkurssi

      "Fortumin konsernitaseen oma pääoma oli 31.12.2021 13,7 miljardia euroa. Siitä jaettiin osinkoja miljardi euroa, josta valtio sai puolet. Yhtiökokous pidettiin 28.3.22, jolloin jo tiedettiin Fortumin surkea tilanne. Osingonjako olisi pitänyt peruuttaa.

      Jos ja kun Venäjän toiminnot ja Uniperiin tehdyt sijoitukset menetetään, ei Fortumin omat pääomat riitä mihinkään, vaan menevät 10 miljardia euroa miinukselle. Eikä ihme, sillä ulkomaan seikkailuissa on menetetty 38 miljardia euroa.

      Omistajaohjausministerillä on valttikortit Saksan neuvotteluissa: ”Emme maksa euroakaan lisää Uniperille tai laitamme yhtiön konkurssiin.” Helppo on sanoa, koska jos Fortum kaatuu Suomessa, menee siinä samalla Uniper saksalaisten syliin. Ja koska meillä ei ole mitään syytä maksaa Saksalle enää euroakaan.

      Fortum voisi laittaa tytäryhtiönsä itse konkurssiin, mikäli sillä ei ole muita sitoumuksia kuin 8 miljardin euron laina. Hyvää rahaa ei pidä laittaa huonon perään. Isojen meriä tuhonneiden öljykatastrofien jälkeen öljy-yhtiöt siirsivät riskitoiminnot aluksittain tytäryhtiöihin juuri sen takia, että isossa onnettomuudessa menisi vain alus, ei emoyhtiö ja muut tytäryhtiöt.

      Jos Suomi pitää Fortumin pystyssä, yksityisten omistukset tulee nollata eli Fortum kansallistaa. Sillä yksityiset sijoittajat eivät tule laittamaan euron senttiäkään Fortumin pelastamiseksi. Ranska on jo kansallistanut velkaisen EDF-sähköyhtiönsä.

      Fortumin konkurssi ei olisi Suomessa ylipääsemätön ongelma, koska se ei omista verkkoliiketoimintaa. Sehän myytiin Carunana ulkomaalaisille pelureille. Paikalliset sähköyhtiöt täyttäisivät Fortumin jättämän aukon, jos ne ostaisivat halvalla konkurssipesästä Fortumin Suomen sähköntuotannon. Tärkeintä on, ettei ulkomaalaisia enää päästetä Suomen energiamarkkinoille. Konkurssissa päästäisiin samalla eroon kaikista ulkomaisista riskisijoituksista."

      https://www.vahtera.blog/post/uniper-sari-baldauf-ja-fortumin-konkurssi

    • Anonyymi

      Asiaa,sitävastoin yllä Pusaa moittineelta kysyisin,oliko Ukrainan sota,Corona,ilmastokatastrofi jne Pusan pysäytettävissä,epäilen.

      • Anonyymi

        Idiootti!
        Fortum antoi tammikuun 5. päivänä tänä vuonna 2022 Uniperille kahdeksan miljardin lainan ja lainatakauksen. Syynä 8 miljardin rahan antamiseen saksalaiselle energiayritykselle oli Uniperin viime vuonna tekemät 10 miljardin euron tappiot johdannaispelissä. Kyse ei ollut kaasun hinnasta, saatikka Ukrainan sodasta, joka alkoi helmikuussa 2022. Kriisin yhdistäminen Ukrainan sotaan on vain puliveivausta, jolla huonot päätökset selitetään parhain päin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idiootti!
        Fortum antoi tammikuun 5. päivänä tänä vuonna 2022 Uniperille kahdeksan miljardin lainan ja lainatakauksen. Syynä 8 miljardin rahan antamiseen saksalaiselle energiayritykselle oli Uniperin viime vuonna tekemät 10 miljardin euron tappiot johdannaispelissä. Kyse ei ollut kaasun hinnasta, saatikka Ukrainan sodasta, joka alkoi helmikuussa 2022. Kriisin yhdistäminen Ukrainan sotaan on vain puliveivausta, jolla huonot päätökset selitetään parhain päin.

        Nyt tuli asiantuntemusta peliin. Meistä kukaan tuskin muistaa tuota sotaa edeltänyttä tilannetta. Johdannaiset.
        Kiitos tästä.


    • Anonyymi

      Jokaiselta Suomalaiselta 5.5 miljoonaa asukasta.menee Saksaan 1700 euroa Fortumin seikkailuihin.Saksa ei maksa.
      Me maksamne taas kuten Soneran umts luvissa 5 miljardia meni

    • Anonyymi

      Jotta Fortum pelastetaan on selvää, että yhtiö yrittää laskuttaa enemmän sähkön hinnassa. Mistä muualta Fortum saisi rahaa? Kun Fortum nostaa sähkön hintaa, muut sähköyhtiöt seuraavat perässä. Haaveet osingoista Saksasta voi haudata pitkäksi aikaa. Saksan rahoituksesta vain 0,3 miljardia euroa on oman pääoman ehtoista. Loput on lainaa, joka on maksettava takaisin. Uniperin tulevien vuosien voitot menevät velkojen maksuun. Jos voittoa ylipäätään tulee.

    • Anonyymi

      Tänään Kurikan kaupukilaiset menettivät 7 .5 miljoonaa euroa Fortumin kurssin laskussa.
      Kandolin kehuu että hyvä homma. Osinkoja ei kannata odottaa Fortumista euroakaan.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Minusta Jouni Valiin on paljon fiksumpi kansanedustajaehdokas kun melkoista ylimielisyyttä ja kolloutta edustava Olavi Kandolin.
      Minun ääneni menee Vallinille.

    • Anonyymi

      Keskusta on sulkemassa kyläkoulut. Fortumin kriisi jouduttaa päätöstä.
      Kurikkalaisille valehtelevat, vaalien jälkeen pikkukoulut lopetetaan.
      Vallin sn sijaan antaisi osalle virkamiehistö potkut, säästäisi ylipursuavasta hallinnosta.
      Kun Jalsjärvi ja Jurva liitettiin Kurikkaan, on kaupungin työntekijämäärä pysynyt ihan samana, vaikka piti tulla säästöjä. Samaan aikaan kaupungista on halunnut muuttaa pois yi 3000 asukasta.

    • Anonyymi

      Joulukuussa 2021 osakkeen hinta n 27 eur.
      Nyt 10 euroa ja pian se on alle 5 euroa

      • Anonyymi

        Pitäisikö palata Jyllinkosken Sähköön, josta osaltaan alkoi aikoinaan rakentua tuo Fortum..?


    • Anonyymi

      Se oli ja sitä hyvää ns.Kekkosen aikaa.
      Oli Jyllinkoski.Karsinakoski.Lapuan sähkö
      Epn puhelin.Sitten päästettiin kokoomus valtaan ja Suomea alettiin myydä pois.

      • Anonyymi

        Onneksi kuitenkin EP:n puhelinmonopolista päästiin, laskutti sikamaisia perusmaksuja, vaikkei edes soittanut.


    • Anonyymi

      Reilu 3,5 miljoonaa puuttumaan jää ensi vuonna osinkorahoja. Voihan se olla, että kaikki isot omistajat pääsevät pääomittamaan Fortumia, eli maksamaan suoraan Fortumin kassaan rahaa.

      • Anonyymi

        kepun joulu rahastossa


    • Anonyymi

      Kepun bisnejset kuten Talvivaara.
      Kaksi euroa menee että saadaan yksi euro

    • Anonyymi

      Kurikan on valvottava että seuraavaan Fortumin ydinvoimalaitokseen valitaan amerikkalainen Westinghouse keskikokoisinen reaktoreineen ilman ostopalvelumies kilpailutusta
      Jos tekee taas sopimuksen halvimman tarjouksen ranskan patonkien kanssa osakkaiden on nostettava syyte rahojen väärinkäytöstä

    • Anonyymi

      Kyllä sais taas nauraa makeasti. Ei tuu osinkoja ja kurssi tippunu niin ja niin paljon. Täällä nää tietämättömät jauhaa osakkeista. Hahahahh

    • Anonyymi

      Nordean asian tuntijat veikkaavat 0,80€osinkoa. 2,3 asia selviää, veikkaukset on veikkauksia, ei voi tietää

    • Anonyymi

      Nordean asiantuntijat osuivat alakanttiin, osinko v.2022 0,91€/ osake.
      Heidän ennuste 0,80€/oske.
      Onneksi eivät pyineet paniikissa osakkeita.

      • Anonyymi

        - Suomen veronmaksajat maksaa tämän niin kuin kaiken muunkin keputtelun


    • Anonyymi

      Muut finanssitalot ennustivat 0,35-0,50€ osinkoja.

      • Anonyymi

        kannattaisi laittaa rahoitustarkistus tutkimaan kaupunginhallituksen jäsenten tilit


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe