Vahvempi LIITTOUTUMATTOMUUS ja puolueettomuus, Suomen ainut turva

Anonyymi

Uskokaa hyvän sään aikana, sodat käyneiden sukupolvien viisaus:

Suomen ainut turva ja rauhan tae, on vahvempi LIITTOUTUMATTOMUUS ja puolueettomuus, RAUHAN valtiona toimiminen.

Jenkit pois Euroopasta, niin Venäjä ja Kiina rauhoittuvat.

70

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paasikiven linjalle - mars! 👍👍👍

      • Anonyymi

        Paasikivi..?

        Kehittikö hän sen mustan kivikovan karamellin?

        Paasimelli pastilli?


      • "Paasikiven linja" syntyi kun Neuvostoliiton sotilastukikohta oli tykinkantaman päässä Helsingistä ja presidentinlinnasta.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        "Paasikiven linja" syntyi kun Neuvostoliiton sotilastukikohta oli tykinkantaman päässä Helsingistä ja presidentinlinnasta.

        Eikö ne nyt sitten ole vai?😅🤣😂


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ne nyt sitten ole vai?😅🤣😂

        Katso miltä näytti kylmän sodan kartta ja miltä se näyttää nyt. Se on avain ymmärtää ongelman juurisyitä.

        Putinin Venäjän suurvalta-identiteetti ei ole muuttunut realiteettien mukana. Venäjä on menettänyt kontrollin koko keskiseen Eurooppaan ja sen myötä paljolti myös Itämereen, mutta Putin silti kuvittelee, että Venäjä voisi olla samanlainen voimatekijä kuin Varsovan liittoa kontrolloinut Venäjä / Neuvostoliitto.


    • Anonyymi

      Liittoutumattomuus ja puolueettomuus, on nyt entistäkin tärkeämpää.

      • Anonyymi

        Miksi ovat? Sen takia että Venäjällä olisi helpompi valloittaa Suomi?


      • Anonyymi

        Tyhmähän sinä olet.
        Kaikki EU maat heti Natoon ja yhtenäinen puolustus jne... ei hulluun muut asiat tehoa.
        Putleri on itse suoraan uhonnut jo useita kertoja miehittää Suomi ja muut kaukaisen historian ja vääristelyn puitteissa.


      • Anonyymi

        Aivan kuin oli Ukrainalle?
        Niitähän putler hevosnaamaisen kaverinsa kanssa näyttää juuri kovasti arvostavan.


    • Anonyymi

      Valitettavasti tuo ei onnistu enää.

    • Miten Suomen liittoutumattomuus auttaisi Venäjän laajentumispyrkimyksiä vastaan?

      Jos Venäjä siirtää Ukrainan jälkeen katseensa Itämerelle, niin Venäjän valtapyrkimysten tiellä on Suomi ja Balttian maista ainakin Viro. Sille Suomi ei mitään voi koska Suomi on tässä missä se on.

      Venäjän asema on niin paljon heikompi kuin mitä se oli Neuvostoliittoa ja Varsovanliittoa johtaneen Venäjän asema oli kylmän sodan aikana, että Venäjällä ei ole varaa olla Suomelle yhtä ystävällismielinen, kuin se oli silloin, jos Venäjä haluaa asemaansa vahvistaa.

      • Anonyymi

        Näitä asioita ei onneksi päätetä siellä pietarissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näitä asioita ei onneksi päätetä siellä pietarissa.

        Ymmärsitköhän nyt mihin viestiin vastasit?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ymmärsitköhän nyt mihin viestiin vastasit?

        Se taitaa olla joku botti. Tarjoaa pietaria vähän kaikkialle..


    • Anonyymi

      Elät valitettavasti niin menneessä ajassa, jopa vanhemmassa kuin Putler joka paskat piittaa Suomen puoluettomuudesta tai liitoutumattomuudesta.
      Kun Putlerin asema heikkenee ja kansa köyhtyy, niin kansallistuntoa kohottava sota ja valloitukset tekee ihmettä tietämättömien venäläisten keskuudessa.
      Hullu tottelee vain ja ainoastaan rautaa ja voimaa, ei diplomatiaa ja neuvotteluita, kuten tuo Ukrainan sota todistaa.

      • Jos asiaa ajattelee ihan geopoliittisesti ja valtapoliittisesti, niin kylmän sodan aikana itänaapurilla oli varaa olla lempeämpi Suomea kohtaan. Venäjä/Neuvostoliitto johti imperiumia, joka käsitti koko Varsovan liitton. Venäjän kontrollissa oli Eurooppaa Kreikan pohjoisrajalta Jugoslavian kautta Itävaltaan ja Saksa oli sen vallassa pitkälle Berlinin länsipuolelle. Itämeren eteläranta oli Venäjän Viipurista Tanskaan. Venäjän vahvasti kontrolloiman Itämeren perällä YYA-Suomen alue ei ollut mitenkään tärkeä.

        Nyt Varsovan liitto ja Neuvostoliitto ovat hajonneet ja Venäjän "länsipuskurista" ovat poissa mm. DDR, Puola, Latvia, Liettua, Viro ja Ukraina. Valko-Venäjän Venäjä on saanut takaisin satelliittivaltiokseen vaikka siläkin demokratiavaatimukset ehtivät jo nousta. Itämerellä Venäjällä on hallussaan enää Suomenlahden pohjukka ja logistisesti hankala Kaliningradin saareke kahden Nato-maan puristuksessa. Loogisin siirto jolla Venäjä voisi vahvistaa asemaan Itämerellä ja uhata Balttian Nato-maita olisi Suomen alueen haltuunotto.


    • Anonyymi

      Putin poistuu mutta Suomi jää.

      • Anonyymi

        Putin poistuu mutta venäläinen mentaliteetti sinne jää. Eli ei edistystä näköpiirissä.


    • Anonyymi

      Suomi on nyt niin syvällä sodassa mukana, että siitä ei ole ulospääsyä. Venäjä ei peräydy koskaan, ei ikinä koko historiansa aikana. Mieluummin vaikka tuhoavat koko euroopan js itsensä, jos tarve vaatii. Kyllä hymy tulee vielä hyytymään Suomen poliitikoiltakin, jotka Suomen ajoivat lännen leiriin jälleen kerran. Herrat on lyöneet päänsä Karjalan mäntyyn taas.

      • Edellinen Venäjän impperiumi eli Varsovan liitto hajosi ja Venäjä perääntyi.

        Nyt Venäjä potee tuskaa valta-asemansa menettämisestä, mutta harva impperiumi historiassa on onnistuttu kokoamaan uudestaan, kun se kerran on hajonnut.


    • Anonyymi

      Vieläkö näit ruususen unessa nukkuvia on ja jopa täällä Suomessa ?

      Putinin naapurissa ei ole kukaan eikä mikään turvassa kuin vain ja ainoastaan siten , että on riittävästi rautaa takana. Kyllä tämä on nyt tullut jo kaikille selväksi tämän Ukrainan episodin myötä.

      Suomi voi pärjätä jopa sodassa , kunhan me saamme riittävän ilmatuen . Yksin täällä ei ole mahdollista kasata sellaisia ilmavoimia joilla pärjätään putinisteille.

    • Anonyymi

      Vaan kun sarjavalehtelija Putiniin ei voi kukaan ikinä enää missään asiassa luottaa! Siis Natoon ja heti!

    • Anonyymi

      Aloittajalle: Älä syö enää niitä lääkkeitä, sekoat vielä lisää..

    • Anonyymi

      Nato houkuttelee ydinpommit Suomeen?🤦🤦🤦

    • Anonyymi

      On maanpetos päättäjiltä kun heikensivät Suomen aseistusta ja varmuus varastoja samoin omavaraisuuden heikentäminen?🤦🤦🤦

    • Anonyymi

      Rauhan kanssa saman peiton alle.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Et sä mistään sodankäyneiden sukupolvien viisauksista tiedä. Nehän ovat päinvastoin sanoneet, että yksin ei saa jäädä

    • Anonyymi

      Eipä auttanut puolueettomuus v. 1939. Eikä auta nykyäänkään.
      Se aika on ollut ja mennyt.
      Vain vahva liittolainen Nato auttaa.
      Eipä ole Putin valloitushimoistaan huolimatta uskaltanut hyökätä yhteenkään Natomaahan, ei edes niinkään helppoon paikkaan, kuin Baltian maat.

    • Anonyymi

      Paistaako Pietarissa aurinko?

      • Anonyymi

        Ei paista Pietarissa Aurinko vaan ydinpommin aikaansaama valosäteily. On niitä atomipommeja muillakin kuin Putinilla.


    • Anonyymi

      Kerroppa nyt miten ollaan "vahvemmin liittoutumaton" ? Ukrainakin oli liittoutumaton valtio ja sai roistovaltion kimppuunsa.

    • Anonyymi

      On aloitettava neuvottelut tulevan läntisen lähinaapurimme Kiinan kanssa.

      • Anonyymi

        Pahus ei se noin ollut siis itäisen...


    • Anonyymi

      Ihmisparka. Et taida elellä enää tässä ajassa. Liekö taidat tietää tai tuntea enää nykyistä "kotimaatasikaan". Moni asia on pysyvästi muuttunut jo ajat sitten. Suomivainaa ei ole itsenäinen taikka puolueeton. Myyräntyöt on tehty ja vahingot korjaamattomia ja pysyviä.

    • Anonyymi

      Suomi oli puolueeton ja liittoutumaton maa vuonna 1939, kun Stalin päätti korjata Leninin lipsahduksen ja ottaa Suomen Neuvostoliiton hellään huomaan. Talvisota oli Suomelle eksistentiaalinen olemassaolon taistelu; vaikka Suomi menetti 12 % pinta-alastaan, saimme pysyä suomalaisina.

      Sotaan ei uskottu, joten puolustukseen ei panostettu. Suomi oli talvisodassa yksin ja huonosti valmistatuneena. Talvi taisteli suomalaisten puolella.

      Putin pitää Stalinia suurena johtajana ja jatkaa tämän geopoliittisella ja sisäpoliittisella linjalla. Yksikään liittoutumaton Venäjän naapuri ei ole turvassa. Valko-Venäjä on jo alistettu Moskovan vasallivaltioksi. Ukraina siihen ei suostunut. Suomi on ainoa vapaa ja liittoutumaton Venäjän naapuri.

      Aiheellinen kysymys on: Olisiko Venäjä hyökännyt Suomeen, jos Suomi ei olisi EU:n jäsen. Putin ei uskonut EU:n ja länsiliittouman reagoivan Ukrainan hyökkäykseen niin ankarasti, kuin ne reagoivat, koska aiemmin USA:n ja EU:n pakotteet ovat olleet lähinnä pieni kiusa. Putin ilmeisesti uskoi, että Ukrainan liittäminen Venäjään on parin päivän operaatio, aivan kuten Stalin uskoi, että suomalaiset punaiset siirtyvät neuvostojoukkoihin ja Suomi valloitetaan parissa viikossa. Putinin puheista voi vetää sen tulkinnan, että Suomi kuului kohteisiin myös. Ukrainan urhea taistelu on antanut Suomelle 3-10 vuotta aikaa varustautua ja liittoutua, ettemme joudu kohtaamaan Venäjää yksin ja huonosti varusteltuna.

      Venäjä osoittautui paperitiikeriksi. Sen kalusto on teknologialtaan vanhentunutta ja miehistönkuljetusvaunut ja tankit suorastaan "tulitikkurasioita". Venäjän kenraalit ovat onnettomia tunareita, sotilaat taisteluhaluttomia, logistiikka ja huolto ovat epäonnistuneet täydellisesti. Putinin hyökkäysarmeija on Ukrainassa, eikä hän pääse sieltä kasvonsa säilyttäen enää vetäytymään ja siirtämään joukkoja jonnekin muualle (kuten Suomeen). Ukrainalaiset taistelijat ovat uhka Krimille jne., jos Venäjä vetäytyy; jos se ei vetäydy, Ukrainaan on sijoitettava helvetisti miehitysjoukkoja.

      Putinilta loppuu miehet, joita hän nyt houkuttelee Libyasta, Syyriasta, Armeniasta, Kazakhstanista, Valko-Venäjältä ja Tshetseniasta. Näyttää siltä, että Putin joutuu mobilisoimaan reservejä Ukrainaan ja käynnistämään yleisen asevelvollisuuden. Venäjällä on paljon kalustoa, ihan helvetisti NL-aikaista toimimatonta romurautaa.

      On hyvin epätodennäköistä, että Putin saisi mobilisoitua Suomea vastaan riittävästi miehiä ja kalustoa. Se ei ole mahdotonta, mutta siihen menee joka tapauksessa helvetisti aikaa. Aika on meidän puolellamme.

      Putin ei vittuakaan piittaa kansainvälisistä sopimuksista, valtioiden suvereniteetista tai puolueettomudesta. Jos se ei ole tullut selväksi, olet ollut sokeaa ja kuuro. Suomen on mentävä Natoon nyt, koska myöhemmin voi olla liian myöhäistä. Nato on Venäjälle riittävä pelote olla hyökkäämättä.

      • Anonyymi

        Perikato sinua kohtaa Stalineinesi. Etkä parempaa ole ansainnutkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perikato sinua kohtaa Stalineinesi. Etkä parempaa ole ansainnutkaan.

        Puten poika ottaa lämpöä.

        Milloin koittaa "Perikato II". Putinin viimeiset päivät Kremlin bunkkerissa?


    • Anonyymi

      Venäjä kohtelisi Natoon kuuluvaa Suomea kuten muitakin Natoon kuuluvia naapurimaitaan. Näitä ovat Latvia, Liettua, Norja, Puola ja Viro.

      Liittoutumatonta Suomea Venäjä kohtelisi kuten muita liittoutumattomia naapureitaan. Niitä ovat Azerbaidzan, Georgia, Kazakstan, Kiina, Pohjois-Korea, Ukraina ja Valko-Venäjä. Noista maista vain Kiinalla ja Pohjois-Korealla ei ole jotain konfliktia Venäjän kanssa ja/tai venäläisiä sotajoukkoja maassaan.

    • Anonyymi

      Liitoutumattomuushan auttoi Ukrainaakin?

    • Anonyymi

      Mutta kun sillä ukolla on jano saada ne vanhat historialliset rajat takaisin. Minkäs teet? Ei siinä enää päde puolueettomuuspolitiikka.

      • Anonyymi

        Jos käännätte sen ukon pään jollakin, niin se saattaisi ehkä jopa toimia. Muu sitten jos tulee vielä hurjempi ukko, niin ei auta puhe silloin näille. Rauta auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos käännätte sen ukon pään jollakin, niin se saattaisi ehkä jopa toimia. Muu sitten jos tulee vielä hurjempi ukko, niin ei auta puhe silloin näille. Rauta auttaa.

        Tämä vanhojen rajojen saaminen on tunnekysymys putelle. Silloin neuvottelu on turhaa tällaisen henkilön kanssa. Jos tulisi oikein hyvä länsimielinen ukko tilalle ja rauhanyyhky, asia voisi siis olla eri.


    • Anonyymi

      "Jenkit mereen!"-iskulauseita kannettiin punalippujen katveessa 1980-luvulla, kun "rauhanliike" teki työtään Neuvostoliiton hyväksi.

      Naton ohjukset olivat rauhan este, mutta Neuvostoliiton eivät. Sama peli jatkuu ja hyödyllisiä idiootteja löytyy yhä venäjän "rauhanjunaa" työntämään, vaikka ylämäki on jo huomattavasti jyrkempi...

    • Anonyymi

      Suomen ainut oikea suunta on se, että Suomi, Tanska, Norja, Ruotsi, Viro, Puola, Britit ja Saksa solmivat yhteisen puolustussopparin. Miettikääpä vaikkapa Itämeren hallintaa ja vielä Perämeri siihen samaan syssyyn. Siinä olisi sellainen mahti, mikä pysäyttäisi suurenkin sotajoukon.

      Tuota, jos ehdotettaisi, niin olisin kyllä mielissäni ja uskon, että se kelpaisi meille monelle muullekin ja uskon jopa, että vähän nyrpistäen myös Venäjä hyväksyisi sen.

      • Anonyymi

        Toki meille tuo kävisi. On vain Nato-maat siinä porukassa mukana ja venäjä alkaa änkyröidä. Eikä Naton jäsenetkään taas tod näk lähde "erikseen" liittoon...


    • Anonyymi

      Naton, EU:n tai maahanmuuton kannattajat ovat pääasiassa yksi ja sama äänekäs vähemmistö.

    • Anonyymi

      jos Niinistö soittaa puutinille kertoo suomen aikeet.
      kun nato on ei niin vaatia rauhalle takeet.

    • Anonyymi

      pitää yrittää.

    • Tuo liittoutumattomuuden turva on parhailaan käsittelyssä tuolla Ukrainassa. Mielestäni tilanne näyttää huonolta.

    • Anonyymi

      Uskokaa hyvän sään aikana, sodat käyneiden sukupolvien viisaus:
      "Ei koskaan enää yksin"

      Venäjä voisi rauhoittua ihan itsekseen mutta toiveita tai merkkejä rauhantahtoisesta kehityksestä ei ole. Perusvenäläiset näyttelevät käsimerkkejä ulkomaalaisissa rekkareissa oleville autoille. Hyvin on propaganda uponnut pehmeisiin päihin.

      Ehdotuksesi on sama kuin gorillan kokoinen ja näköinen hullu narkkari hyökkäisi syyttä suotta kimppuusi niin menisit vain kyykkyyn ja toivoisit että potkisi vähän hiljempaa.

    • Anonyymi

      sota on niin sotkusta touhua että kukaan ei tiedä mitä teki.
      eikö ukrainassa jäänyt yhtään silmin näkijää lahtauksesta.

    • Anonyymi

      Eikö se kannattaisi katsoa vähän , että antaako putinistit suomalaisten pysytellä liittoutumattomina ja puolueettomina ? Eipä taida antaa...

    • Anonyymi

      Niin, yksi suomalainen vastaa 10:ntä neuvostoliittolaista.

    • Anonyymi

      Me kaikki olemme aivopestyjä jollakin tasolla.

      Kun katsoo karttaa niin järki sanoo, että Venäjän edun mukaista on Suomen puolueettomuus, nato-tukikohdat eivät tule pitkälle rajalle.

      Ei ole varmaa onko paluuta normaaliin kanssakäymiseen enää olemassa, mutta aina kannattaa yrittää rauhanomaista eloa naapurin kanssa.
      Valitettavasti päättäjä ovat tuhoamassa sitä mahdollisuutta.

    • Anonyymi

      Suomen Natojäsenyys suojelisi myös venäjää. Jos Ukraina olisi kuulunut natoon niin venäjä ei olisi sinne hyökännyt ja kymmenien tuhansien venäläisten henki olisi säästynyt

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe