Narsisti ehkö ajattelee vain itseään?

Anonyymi

Voisiko olla näin: että jos henkilö on erityisen heikko itsetuntoinen joka hakee aina hyväksyntää muilta. Hänellä on lapsia. Hänellä on niin kovat tarve saada muiden hyväksyntä että unohtaa että omilla lapsillakin on tarpeet ja ne jäävät osittain huomioimatta. Hän tietää että lapsilla on nälkä mutta siihen se tarpeiden tuntemus jääkin. Hän elää muualla kun oman perheensä kanssa koska hänelle on tärkeä saada omaa perhettä parempien hyväksyntä.

Hän käyttää aikaansa siihen saadakseen itselleen sitä mitä todennäköisesti on lapsena jäänyt vaille, samalla laiminlyö lapsiaan. Se on melko itsekästä? Hän näkee vain omat tarpeensa ylitse muiden hän tekee saadakseen itselleen hyötyä ei perheelle. Tietysti hänellä on itsellään paha ongelma, jonka hän yrittää ratkaista mutta samalla tavoitellessaan muiden hyväksyntää hän ei kykene olemaan sellainen vanhempi joka huolehtii siitä että perheellä olisi edes kohtalaiset olot.

Voi tietysti ajatella että hän on sairastunut itsetunnon vajeeseen mutta pitäisikö tuossa ajatella kuitenkin perheensä elämää eikä vain itseään? Ehkä itsetunto olisi vahvistunut jos hän olisi ajatellut perhettään ja tehnyt perheensä eteen sen minkä teki muiden eteen. Ehkä hänelle olisi tullut hyväksyntää myöhemmin hieman viiveellä, suora hyväksynnän ostaminen muilta ei ole kestävää vaan se pysyy yhtä hyvin kuin kaivoon kannettu vesi? Hän ei tarvinnut hyväksyntää omalta perheeltä vaan ryhtyi hankkimaan sitä ulkopuolisilta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Narsistilla ei ole itsetuntoa tai se on kovin heikko, juuri siksi hän on narsisti ja (yrittää) elää ylivertaisuuden kuplassa jossa ei tarvitse käsitellä mitään itseen liittyvää heikkoutta, mihin tavallisuuskin lasketaan. Ei narsisti kuitenkaan ole mielisairas ja reaalimaailma iskee kuplan sisään väkisinkin, se pelottaa narsistia suunnattomasti.

      Narsistin maailmassa on tilaa kovin harvoille tunteille. Kaikki kumpuaa häpeän pelosta ja pelko kääntyy vihaksi, kateudeksi ja kyvyttömyydeksi tuntea empatiaa. Narsistin maailma kietoutuu hänen itsensä ympärille, oman heikon sisimmän puolustamisen ympärille. Puolustusta käydään vihaamalla, muita alentamalla, itseä ylentämällä ja kadehtimalla sielu sappea tursuten, vaikka ei narsisti kateuttaan voi myöntää, kateus on heikkoutta. Eihän ylivertaisella ole mitään syytä kadehtia, häntä kaikki kadehtii.

      Edes oma lapsi ei saa narsistia näkemään asioita muiden kannalta, vain itsensä. Lapsi on narsistille esine jonka tulisi palvella narsistin tarpeita ja toiveita. Menestyä niin että narsisti siitä ottaa kunnian, mutta epäonnistua jotta ei himmennä narsistin loistetta. Siinä onkin lapsella mahdoton tehtävä, yrittää saada hyväksyntää edes rippusina voidakseen kasvaa terveeksi ihmiseksi. On aika järkyttävää katsoa kuinka narsisti on tehnyt yhdestä lapsesta itselleen palvelijan ja uskollisesti perässä kulkevan varjon. Toista hän kadehtii ja pienin elein ja teoin koko ajan väheksyy. Tällä toisella lapsella on isä ja isän suku joka antaa lapselle huomiota jonka narsisti haluaisi vain itselleen.

      • Anonyymi

        Narsisti pakenee omaa huonouttaan ja siirtää sen lapsilleen ettei hänen itsensä tarvitsisi sitä hävetä. Narsisti siis tietää että hänellä itsellään eivät asiat ole hyvin, mutta hän piilottelee sitä asiaa kaikilta kaikenlaisilla kulisseilla ja tragediapohjaisilla jutuilla. Hän laittaa lapset häpeämään itsensä puolesta.

        Omat ongelmat ovat varmasti narsistilla aina läsnä eikä sellainen voi toisia aidosti auttaa tai huolehtia joka joutuu peittelemään omia ongelmiaan. Hän touhuaa ja touhuaa toisten asioissa esittäen että muilla, vaikka omilla lapsillaan, on ongelmia jotka hänen täytyy koko ajan hoitaa. Hän suurentelee toisten ongelmia, jotka saattavat todellisuudessa olla mitättömiä eikä niitä tarvitsisi edes hoitaa.

        Narsisti tekee niistä suuren esiintymisnumeron itselleen että hänen omat ongelmansa eivät näkyisi. Narsisti saa siten suuren sankarin maineen joka pyyteettömästi auttaa muita ilman omaa hyötyä. Hyöty touhuamisesta tulee kuitenkin narsistille itselleen koska hän onnistuu peittelemään oman huonoutensa. Toiset saattavat ärsyyntyä siitä kun narsisti auttaa heitä asioissa joissa he eivät edes apua tarvitse mutta narsisti työntyy väkisin siihen auttajaksi. Hän saattaa tehdä suuren numeron jos sinun paidantaskustasi on nappia auki ja huolehtii siitä kuin se olisi elämän ja kuoleman kysymys.


    • Anonyymi

      Lääkkeet?

    • Anonyymi

      Eukkojen höpötystä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe