MITEN KATKAISTA VIHAN KIERRE?

Anonyymi

Vartiotorni - lehden tarkoituksena on tuottaa kunniaa Jehova Jumalalle, koko maailmankaikkeuden Halitsijalle. Se lohduttaa ihmisiä sillä hyvällä uutisilla, että Jumalan taivaallinen valtakunta tekee pian lopun kaikesta pahuudesta ja muuttaa maan paratiisiksi. Se vahvistaa uskoa Jeesukseen Kristukseeen, joka kuoli siksi, että me voisimme saada ikuisen elämän, ja joka hallitsee Jumalan valtakunnan Kuninkaana. Tätä lehteä on julkaistu keskeytyksettä vuodesta 1879 lähtien. Se on epäpoliittinen ja pitää auktoriteettinaan Raamattua.

Johdanto
Maailma tuntuu nykyään olevan täynnä vihaa. Se ilmenee monin eri tavoin, esimerkiksi syrjintänä, ahdisteluna, kiusaamisena, ja sanallisena tai fyysisenä väkivaltana. Voidaanko vihasta koskaan päästä eroon? Tässä lehdessä käsitellään sitä, miten Raamatun opetukset voivat auttaa katkaisemaan vihan kierteen. Raamatussa myös luvataan, että tulee aika, jolloin maailmassa ei enää ole vihaa.

Sisällys tässä lehdessä :
Viha voidaan voittaa!
Miten vihan kierre syntyy?
Miten vihan kierre voidaan katkaista?

|Ole puolueeton
|Älä kosta
|Poista viha mielestäsi
|Voita viha Jumalan avulla

Pian viha on pysyvästi poissa!
Maailma täynnä vihaa

Viha voidaan voittaa!
Oletko sinä joudunut kohtaamaan vihaa?

Vaikka et olisi itse joudunut vihan kohteeksi, olet ehkä nähnyt, mitä se saa aikaan. Uutisissa kerrotaan jatkuvasti muukalaisvihasta, homofobiasta, ja rasismista, joiden taustalla on ihmisen kansallisuuteen, seksuaalisuuteen tai etniseen taustaan perustuva viha. Siksi monissa maissa on säädetty lakeja, joilla viharikoksia yritetään estää.

Viha synnyttää lisää vihaa. Uhrit usein maksavat takaisin samalla mitalla, ja näin vihan kierre on valmis.

Sinulla voi olla omakohtaistakin kokemusta siitä, mitä on olla ennakkoluulojen, stereotypioiden, pilkan, loukkausten ja uhkailun kohteena. Viha menee kuitenkin usein vielä pidemmälle. Se voi pahimmillaan johtaa henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan, ilkivaltaan, raiskauksiin, murhiin, tai jopa kansanmurhaan.

Tässä lehdessä osoitetaan, miten viha voidaan voittaa, ja vastataan seuraaviin kysymyksiin:
(Miksi on niin paljon vihaa?
(Miten vihan kierteen voi katkaista?
(Tuleeko koskaan aikaa, jolloin ihmiset eivät vihaa toisiaan?

Miten vihan kierre syntyy?
Miksi maailmassa on niin paljon vihaa? Vastauksen saamiseksi meidän täytyy tietää, mitä viha on, mistä viha alkaa ja miten viha leviää.

Mitä viha on? Viha on voimakasta vastenmielisyyttä tai suuttumusta tai raivoa jotakin tai jotakuta kohtaan. Se voi kohdistua myös kokonaiseen ihmisryhmään. Se on jatkuvaa pahantahtoisuutta.

Mistä viha alkaa?
Vihan taustalla on monia syitä. Ihmisiä ei välttämättä vihata sen takia(mitä he tekevät), vaan sen takia(keitä he ovat). Heistä saatetaan ajatella, että he ovat pahoja ja vaarallisia ja että he eivät pysty muuttumaan. Heitä voidaan pitää alempiarvoisia, tai ehkä heidät nähdään uhkana tai syynä kaikkiin ongelmiin. Ihmiset, jotka tuntevat vihaa toisia kohtaan, ovat ehkä itse kokeneet väkivaltaa, epäoikeudenmukaisuutta tai muuta sellaista, mikä on herättänyt heissä vihaa.

Miten viha leviää? Ihminen voi vihata toisia, vaikka hän ei olisi suoranaisesti tekemisissä heidän kanssaan. Joku voi esimerkiksi huomaamattaan omaksua ennakkoluuloisia ajatuksia vanhemmiltaan tai muilta ihmisiltä, joiden mielipiteitä hän arvostaa. Siksi viha voi helposti levitä, niin että kaikki samaan ryhmään kuuluvat alkavat ajatella tai tuntea samalla tavalla.

Koska vihalla on tällainen voima, on helppo nähdä, miksi niin monet ihmiset tuntevat vihaa. Maailmassa vallitsevan vihan taustalla on kuitenkin myös jotain muuta. Raamatussa kerrotaan, mitä se on, ja paljastetaan, mistä viha pohjimmiltaan on lähtöisin.

Raamattu kertoo mistä viha pohjimmiltaan on lähtöisin. Viha ei ole lähtöisin ihmisistä. Viha sai alkunsa taivaassa, kun eräs enkeli, jota sanotaan Saatanaksi ja Paholaiseksi, kapinoi Jumalaa vastaan. Paholainen oli "murhaaja alusta asti" eli siitä asti kun hän alkoi kapinoida. Hän on "valehtelija ja valheen isä", ja hän lietsoo jatkuvasti vihamielisyyttä.(Johannes 8:44)(1 Johanneksen kirje 3:11,12.)

Raamatussa hänen kuvaillaan olevan pahantahtoinen, raivoisa ja aggressiivinen(Job2:7)(Ilmestys 12:9,12,17).

Ihmiset ovat perineet taipumuksen tuntea vihaa. Ensimmäinen ihminen Aadam kääntyi Saatanan tavoin Jumalaa vastaan. Sen vuoksi kaikki ihmiset ovat perineet synnin ja epätäydellisyyden(Roomalaisille 5:12)
Aadamin esikoinen Kain vihasi veljeään Abelia ja murhasi hänet(1 Johanneksen kirja 3:12) On totta, että monet ihmiset ilmaisevat rakkautta ja myötätuntoa toisiaan kohtaan. Perisynnin takia meillä on kuitenkin taipumus itsekkyyteen, kateuteen ja ylpeyteen, jotka osaltaan ruokkivat vihaa(2.Timoteukselle 3:1-5).

Suvaitsemattomuus on vihan kasvualusta. Maailma, jossa elämme, edistää armotonta ja kylmää suhtautumista toisiin. Suvaitsemattomuus, ennakkoluulot, loukkaava puhe, kiusaaminen ja ilkivalta ovat vallalla kaikkialla, koska "koko maailma on paholaisen vallassa"

JATKUU🙂👍

100

1258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   höpöhöpö. Miksi pahuus naamioituu "miten katkaista vihan tunteet" taakse? Suuri eksytys koko jehovantodistajien aivopesu. Itse vihaavat ja erottavat jopa perheen jäseniä joukoistaan hyljeksien näitä. Se on julmaa vihaa mitä jehovt tekevät.

   • Anonyymi

    Jehovakin vihaa valehtelijoita ja valehtelua.
    Miksi emme mekin.
    Siksi Jehovan todistajia ei saa edes tervehtiä. 2 Joh. 9-11.
    Mutta enemmän me säälimme noita parkoja, amerikanlahkolaisia.


   • Anonyymi

    höpöhöpö. Miksi pahuus naamioituu "miten katkaista vihan tunteet" taakse? Suuri eksytys koko jehovantodistajien aivopesu. Itse vihaavat ja erottavat jopa perheen jäseniä joukoistaan hyljeksien näitä. Se on julmaa vihaa mitä jehovat ovat1800 luvun lahko eli jehovat ovat sairasta uskontoa.Heidät luokiteltiin 1900 luvulla amerikassa heidät luokiteltiin terroristeiksi.
    Jehovat ovat juuri ne jotka osaavat heikon ihmisen pään sekoittaa.


  • Anonyymi

   vartiotorni on vartiotorniuskionnon kauppatavara.

   tuo uskonto myi aikoinaan kolporteereja käyttäen, he saivat myymästään kirjallisuudesta prosenttiperusteisen palkkion.

   Suomessa niitä kaupiteltiin, hinta oli painettu vartiotorniin. Sitten välillisen veron välttämiseksi opetettiin kaupustelijat sanomaan, että lehti on ilmainen, mutta otamme lahjoituksen vastaan

   Sitten tuli määräys että kaupittelijoiden tuli maksaa vastaanottamansa kauppatavarat heti saadessaan, mitä sitten tekivätkin.

   Sitten seuraavaksi maksu peritään kuten muukin rahantarve: Lahjalaatikko on käytetty nimike sille, johon pyydetty määrä kootaan valtakunnansalilla. Tämä on toistaiseksi käytössä oleva.

   Lahko on antanut myyntityökaluksi kaupittelulle valehtelemisen. Se on niin tärkeä, että sille omistettu oma lahkoslangin ilmauksensakin: "teokraattinen sodankäynti"

   Raamattuun on lahkolainen joskus neuvottu viittaamaan.
   Otetaan Raamatusta,
   Joh. 8:44 "Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä"

   Niin, vartiotorni.
   Tiesitkö, että itse vartiotorni on määrännyt repimään ennen vuotta 1980 painetut numeronsa ?

   • Anonyymi

    Niin, vartiotorni.
    Tiesitkö, että itse vartiotorni on määrännyt repimään ennen vuotta 1980 painetut numeronsa ?

    Miksi? en ole lahkolalainen mutta kiva ois tietää?


  • Anonyymi

   Hallintoelimen jäsenet haaveilevat pääsevänsä Jeesuksen joukoissa lahtaamaan "Jumalan vihollisia" - eli kaikkia muita paitsi Jehovan todistajia - harmageddonissa. Tuoko tällainen kuolemalla hekumointi todella kunniaa "Jehovalle", vai onko se vain häpeällistä oman vihan vangiksi jäämistä?

   "Herd jatkoi vitsailujaan Anthony Morrisin sotilasurasta sanomalla, että jotkut olivat jopa erikoisjoukoissa, vaan ei veli Morris. Herd nauratti näin yleisöä sotajutuilla.

   Sitten lopulta Samuel Herd vakavoitui ja jatkoi puhettaan sanomalla:

   Kun meistä tuli kristittyjä, opimme rauhan tien ja jätimme sodankäynnin, kuvaannollisesti irrotimme sokan viimeisestä käsikranaatista ja viskasimme sen ilmaan. Ei kuolonuhreja, ei vahinkoja. Kuului vain "ka-bum!"

   Vähitellen Herd läheni puheensa loppua ja mukaan tuli ripaus uhoa:

   Taivaassa käymme sotaa Jumalan vihollisia vastaan yhdessä Jeesuksen ja pyhien enkelien kanssa. Maan päällä kristityt eivät saa taistella. Monet meistä voidelluista ovat liian vanhoja taistelemaan, vaikka saisimmekin. Mutta taivaassa olemme mahtavia henkiolentoja ja taistelemme soturikuninkaamme Jeesuksen rinnalla."

   https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w1017_vuosikokous_2021_2.html

   • Anonyymi

    Sitten lopulta Samuel Herd vakavoitui ja jatkoi puhettaan sanomalla:

    Kun meistä tuli kristittyjä,

    Ne mitään Kristittyjä ole,ovat amerikkalainen saasta lahko!


  • Anonyymi

   Ennen Aadamin, joka oli TÄYDELLINEN ihminen luomista luotiin 60000 vuotta aiemmin HYVÄN IHMISEN SIELU. Tuolloin oli mm. Denisovan ihminen, mutta tuolla Hyällä ihmisellä tarkoitetaan Profeetta Muhammedia (saas).

   Täydellinen ihminen ei vihaa pahuutta ja pahoja vaan uhohtaa rikokset ja antaa ne anteeksi.

   Hyvä ihminen sen sijaan on sellainen joka rakastaa hyviä ja hyvyyttä, mutta VIHAA JA KARSASTAA pahaa ja pahuutta sydämensä pohjasta.

   Ihmiskuntaa kuuluu siis kaksi eri suhtautumistapaa pahuuteen. Yksi on täydelllisen ihmisen tapa antaa anteeksi pahoille ja rakastaa heitä yhtä paljon kuin hyviä.
   Toinen on rakastaa vain ja ainostaan hyvää ja vihata pahaa.

   • Anonyymi

    Hyvä ihminen sen sijaan on sellainen joka rakastaa hyviä ja hyvyyttä, mutta VIHAA JA KARSASTAA pahaa ja pahuutta sydämensä pohjasta.

    Onko 1800-luvun lahkolainen hyvä ihminen?
    Karsastaa eronneita lahkosta ja miettii miten saada pauloihin takaisin.
    Tässä lahkossa en kokisi Rakkautta vaan vainoa ja kontrollia,mitä eronneet on kertoneet.
    amerikassa on muutamia samanlaisia ahdistavia,kommunistimaisia kiinni pitäviä lahkoja mitä olen nähnyt tv.ä.
    Aivan sairasta..
    Näiden Jumala,mitä se on..mutta se ei ole Rakkaudesta!


  • Anonyymi

   Aivan turhaa sepustaa tälläisiä pitkiä jaarituksia jos on valehtelija.
   No,saahan siitä tunteja, mutta Jehovan edessä niillä ei ole mitään merkitystä.

   • Anonyymi

    Niin ja. . . .mitä kaksinaismoraalia!
    Ensin itse provosoidaan sitä vihaa, kun omat perheenjäsenet kadulla tullessaan vastaan, eivät tervehdi. Eivät kysy:" mitä sulle kuuluu?"
    Ja syynä on vain se valinnanvapaus, olla uskomatta samoin kuin he. Tähän valinnanvapauteen lahko on sitoutunut, mutta käytännössä ei.
    Huono kohtelu aikaansaa vihaa.


   • Anonyymi

    Aivan turhaa sepustaa tälläisiä pitkiä jaarituksia jos on valehtelija.
    No,saahan siitä tunteja, mutta Jehovan edessä niillä ei ole mitään merkitystä.

    Amerikan lahkot on sairaita,usko se ! Olen nähnyt sen.


  • Anonyymi

   (1.Johanneksen kirje 5:19). Raamattu ei kuitenkaan pelkästään kerro, mistä viha on lähtöisin. Se kertoo myös, miten siitä päästään eroon lopullisesti.

   Miten vihan kierre voidaan katkaista? Jumalan sanalla Raamatulla on voimaa muuttaa ihmistä(Heprealaisille 4:12). Se on auttanut lukemattomia ihmisiä voittamaan vihan. Tarkastellaan neljää Raamatun opetusta, joiden avulla monet ovat onnistuneet katkaisemaan vihan kierteen.

   Miten vihan kierre voidaan katkaista? 1.Ole puolueeton
   Raamatun opetus:
   "Jumala ei ole puolueellinen vaan hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja toimii oikein, kuuluupa tämä mihin kansaan tahansa." (Apostolien teot 10:34,35

   Merkitys :Jehova (Jahve on Jumalan nimi(Jesaja 42:8).
   Jumala ei arvioi meitä kansallisuuden, etnisen taustan, ihonvärin tai kulttuurin perusteella. Sen sijaan hän ottaa huomioon sen, millä on todellista merkitystä - meidän sisimpämme."Ihminen näkee sen, mikä näkyy silmille, mutta Jehova näkee sydämeen." (1 Samuelin kirja 16:7.)

   Mitä voit tehdä? Me emme voi nähdä toisen ihmisen sydämeen, mutta voimme yrittää jäljitellä Jumalaa ja suhtautua ja toisiin puolueettomasti. Yritä nähdä ihmiset yksilönä. Jos huomaat, että sinulla on kielteisiä tunteita joitakuita kohtaan esimerkiksi heidän etnisen taustansa tai kansallisuutensa vuoksi, rukoile Jumalalta apua, että voisit päästä eroon sellaisista tunteista(Psalmit 139:23,24). Jos pyydät Jehovalta, että hän auttaisi sinua olemaan puolueeton, voit olla varma siitä, että hän kuulee rukouksesi(1.Pietarin kirja 3:12).

   Tosielämä kokemus miehestä Titus niminen, kun hän katkaisi vihan kierteen.

   Titus kuului väkivaltaiseen jengiin, joka vastusti sortavia rotuerottelulakeja. Hän kertoo :"Meillä oli tapana mennä haastamaan riitaa hotelleihin, baareihin ja muihin paikkoihin, joihin mustat eivät olleet tervetulleita." Titus myöntää, että viha ajoi häntä eteenpäin, ja lisää:"Jos vain jouduin riitoihin jonkun - miehen tai naisen- kanssa, minun piti päästä lyömään ensiksi."

   Kun Titus alkoi tutkia Raamattua Jehovan todistajien kanssa, hän vähitellen muuttui. Raamatun lukeminen vaikutti häneen voimakkaasti. Aivan erityisesti häntä kosketti lupaus maailmasta, jossa" kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole"(Ilmestys 21:3,4).

   Vihasta eroon pääseminen oli Titukselle kaikkea muuta kuin helppoa."Minun oli erittäin vaikea muuttaa ajatteluja toimintatapaani", hän sanoo. Häntä kuitenkin auttoi Apostolien tekojen 10:34,35:ssä oleva ajatus siitä, että Jumala on puolieeton.

   Titus kertoo:"Vakuutuin siitä, että Jehovan todistajat harjoittavat tosi uskontoa, kun näin, että heidän kesuudessaan vallitsee rakkaus rodusta ja ihonväristä riippumatta. Jo ennen kuin minut oli kastettu Jehovan todistajaksi, eräs valkoihoinen seurakuntalainen kutsui minut kotiinsa syömään. Se tuntui aivan epätodelliselta. En ollut koskaan ennen istunut rauhassa valkoihoisen kanssa saati sitten nauttinut hänen luonaan ateriaa. Kuuluin nyt aitoon kansainväliseen veljesseuraan."

   2.Älä kosta. Raamatun opetus :" Älkää maksako pahaa pahalla kenellekään. - - Säilyttäkää rauha kaikkien kanssa, jos se on mahdollista ja jos se riippuu teistä. Älkää itse kostako, - - sillä on kirjoitettu :"'Minun on kosto, minä maksan takaisin", sanoo Jehova. "' (Roomalaisille 12:17-19)

   Merkitys :On luonnollista, että tunnemme suuttumusta, kun meitä kohdellaan väärin. Jumala ei kuitenkaan hyväksy sitä, että kostamme. Hän kehottaa meitä sen sijaan olemaan kärsivällisiä, koska hän on luvannut korjata kaikki vääryydet pian. (Psalmit 37:7,10.)

   Mitä voit tehdä? Kun ihminen ryhtyy kostamaan, se vain pahentaa vihan kierrettä. Jos siis joku loukkaa sinua tai kohtelee sinua väärin, älä kosta, vaan yritä suhtautua asiaan rauhallisesti. Joskus on parasta vain antaa asian olla.(Sananlaskut 19:11)Toisinaan voi tietenkin olla parempi selvittää asia. Jos esimerkiksi on joutunut rikoksen uhriksi, voi olla viisasta tehdä rikosilmoitus. Entä jos tuntuu, että ongelmaan ei löydy rauhanomaista ratkaisua tai olet jo tehnyt parhaasi ongelman selvittämiseksi ilman tulosta? Älä siltikään kosta, koska se vain pahentaisi tilannetta.Kostaminen vahingoittaa ihmistä itsestään. Katkaise vihan kierre. Opettele luottamaan siihen, että Jumala tietää, miten ratkaista ongelma parhaiten."Luota häneen, niin Hän toimii hyväksesi." (Psalmit 37:3-5)

   Tosielämä Adrian kokemus. Pääsi eroon kostonhimosta. Adrian oli nuorena väkivaltainen katutappelija, joka oli aina valmis kostamaan. Hän kertoo :"Sekaannuin usein aseellisiin yhteenottoihin, ja monet kerrat minut jätettiin kadulle makaamaan verisenä ja henkihieverissä."

   Adrian alkoi tutkia Raamattua, kun hän oli 16-vuotias.Hän sanoo:"Sitä mukaa kuin edistyin Raamatun tutkimisessa, aloin ymmärtää, että minun oli muutettava persoonallisuuttani." Hänen piti päästä irti vihasta ja lakata turvautumasta väkivaltaan. Hän hyötyi erityisesti siitä, mitä Roomalaiskirjeen 12:17-19:ssä sanotaan kostamisesta.

   " Opin hyväksymään sen, että Jehova tekee lopun,,,,,,,,,,,,

   Jatkuu🙂👍

   • Anonyymi

    Vartiotorni paskon jauhantaa.
    Ketä kiinnostaa?
    No, saatpahan tunteja.


  • Anonyymi

   Viha ja pahuus voidaan voittaa kätevimmin Peräilmalla. Toinen rofeettain suosittelema henkistyttetty tapa on jessulin tai jonkun muun satuolennon rakkaus. Tai sitten vaan yksinkertaisesti vetäisee kärsään selaista hyypiötä, joka on vihainen. Se ratkaisee muuten monet muutkin maailmalliset onkelmat.

   • Oho. Nimmari unohtui.


  • Anonyymi

   vartiotorniuskonto neuvoo värvättyjään, että kritiikki on vihaa ja että se on ennustettu Raamatussa ja että se todistaa että vartiotorni on oikeassa

   Mutta miksi vartiotorni itse määräsi repimään ne omat numeronsa jotka ovat painetut ennen vuotta 1980

   Eikö väärästä profeetasta varoittaminen ole Jeesuksen neuvon mukaista ?

   vartiotornihan on tyrkyttänyt maailmanloppua vuosille 1914, 1975 ...

   • 1914 perustui laskelmaan 7 aikaa a 360 vuotta jonka jälkeen kuninkaat ja aateliset menettää vallan mutta ei kansa vielä sillä kansaa koskee 7 aikaa a 490 vuotta.

    Se toteutui.

    1975 oli oikea laskelma myös. 2300 iltaa Aleksanteri Suuren kuolemasta 323 eKr ja hänen valtakuntansa jakautumisesta neljään osaan.

    Temppelin piti palata takaisin 1975 ja totuuden, mutta se on viivästynyt nyt jo 46 vuotta.

    Lopun hetki kestää kuitenkin vielä vuoteen 2043 asti.


   • Anonyymi
    TapioAKangasaho kirjoitti:

    1914 perustui laskelmaan 7 aikaa a 360 vuotta jonka jälkeen kuninkaat ja aateliset menettää vallan mutta ei kansa vielä sillä kansaa koskee 7 aikaa a 490 vuotta.

    Se toteutui.

    1975 oli oikea laskelma myös. 2300 iltaa Aleksanteri Suuren kuolemasta 323 eKr ja hänen valtakuntansa jakautumisesta neljään osaan.

    Temppelin piti palata takaisin 1975 ja totuuden, mutta se on viivästynyt nyt jo 46 vuotta.

    Lopun hetki kestää kuitenkin vielä vuoteen 2043 asti.

    Hölö hölö ja höpö höpö.
    Kaikenlaisia paskonjauhajia.


   • Anonyymi
    TapioAKangasaho kirjoitti:

    1914 perustui laskelmaan 7 aikaa a 360 vuotta jonka jälkeen kuninkaat ja aateliset menettää vallan mutta ei kansa vielä sillä kansaa koskee 7 aikaa a 490 vuotta.

    Se toteutui.

    1975 oli oikea laskelma myös. 2300 iltaa Aleksanteri Suuren kuolemasta 323 eKr ja hänen valtakuntansa jakautumisesta neljään osaan.

    Temppelin piti palata takaisin 1975 ja totuuden, mutta se on viivästynyt nyt jo 46 vuotta.

    Lopun hetki kestää kuitenkin vielä vuoteen 2043 asti.

    Tapio lapio..ootko 1800-luvun jehova..?
    Jehovat on aivan sairasta lahkoa..ahdistaako jo?


  • Anonyymi

   Jehova siis jehova jumala on fiktiivinen mileikuvitusolento.

  • Anonyymi

   "Opin hyväksymään sen, että Jehova tekee lopun epäoikeudenmukaisuudesta omana aikanaan ja omalla tavallaan. Vähitellen pääsin eroon väkivaltaisesta elämäntavastani."

   Eräänä iltana Adrianin entisen jengin vihollisjengi kävi hänen kimppuunsa. Jengin johtaja huusi:" Puolustaudu!"Adrian myöntää :" Paloin halusta maksaa samalla mitalla takaisin."Kostamisen sijaan hän kuitenkin esitti Jehovalle lyhyen rukouksen ja lähti paikalta.

   Adrian jatkaa :" Seuraavana päivänä näin jengin johtajan uudelleen. Kostonhimo kohahti sisässäni, mutta pyysin jälleen hiljaa mielessäni Jehovalta apua itseni hillitsemiseen. Yllätyksekseni tuo nuori mies tuli suoraan luokseni ja sanoi: 'Anteeksi se eilisiltainen. Oikeasti haluaisin olla sellainen kuin sinä. Haluan tutkia Raamattua.' Olin todella iloinen siitä, että olin hillinnyt itseni! Sen ansiosta hänkin alkoi tutkia Raamattua."

   3)Poista viha mielestäsi.Raamatun opetus:"Muuttukaa mielenne uudistamisen avulla, jotta voisitte todistaa itsellenne, mikä on Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto." (Roomalaisille 12:2)

   Merkitys :Ajatuksillamme on merkitystä Jumalalle(Jeremia 17:10)Siksi ei riitä että kartamme pelkästään vihamielisiä sanoja ja tekoja. Viha lähtee ihmisen sisältä, ja sen vuoksi meidän täytyy juuria kaikki vihan rippeetkin mielestämme. Vain silloin voimme todella muuttua ja katkaista vihan kierteen.

   Mitä voit tehdä? Arvioi rehellisesti, mitä ajattelet toisista - varsinkin niistä, joilla on erilainen tausta kuin sinulla. Mieti, miten suhtaudut heihin. Perustuvatko näkemyksesi omakohtaisiin kokemuksiin vai ennakkokäsityksiin? Karta vihamielistä ja väkivaltaista aineistoa, jota esiintyy sosiaalisessa mediassa ja viihteessä.

   Raamattu voi auttaa meitä voittamaan syvällä sisällämme olevan vihan. Itsensä rehellinen arvioiminen ei aina ole helppoa. Jumalan sana auttaa meitä kuitenkin "havaitsemaan sydämemme ajatukset ja aikomukset" (Heprealaisille 4:12) Hanki lisää tietoa Raamatusta ja vertaa sen opetuksia omiin ajatuksiin ja yritä parhaasi mukaan saattaa ne sopusointuun Raamatun opetusten kanssa. Jumala sana voi auttaa pääsemään eroon syväänkin juurtuneesta vihasta(2.Korinttilaisille 10:4,5)

   Tosielämä kokemus Stephen nimisestä miehestä, joka muutti ajattelutapaansa. Stephen ja perhe, jossa hän kasvoi, kokivat vihaa valkoisten taholta. Hän sai vaikutteita poliittiselta ryhmältä, joka turvautui väkivaltaan puolustaakseen kansalaisoikeuksia. Myöhemmin hän syyllistyi viharikoksiin. Hän sanoi:"Kerran olin ystävieni kanssa katsomassa elokuvia, jotka käsittelivät afrikkalaisten orjien aikoinaan Yhdysvalloissa kokemia kärsimyksiä. Raivostuneina näkemästämme epäoikeudenmukaisuudesta hyökkäsimme suoraa päätä elokuvateatterissa olleiden valkoisten nuorten kimppuun. Sitten menimme valkoisten asuinalueille etsimään lisää hakattava."

   Stephen ajattelutapa muuttui ratkaisevasti, kun hän alkoi tutkia Raamattua Jehovan todistajien kanssa. Hän kertoo :" Koska olin elänyt rotu ennakkoluulojen keskellä, Jehovan todistajien keskuudessa näkemäni asiat hämmästyttivät minua. Esimerkiksi kun erään valkoisen todistajan piti matkustaa ulkomaille, hän jätti lapsensa mustan perheen hoidettaviksi. Muuan valkoinen perhe taas otti kotiinsa mustan nuoren, joka tarvitsi asuinpaikan."Stephen näki, että Jehovan todistajien keskuudessa vallitsee lämmin rakkaus, ja se vakuutti hänet siitä, että he ovat Jeesuksen aitoja seuraajia(Johannes 13:35)

   Miten Stephen onnistui pääsemään eroon väkivaltaisesta käytöksestä? Häntä auttoi se, mitä sanotaan Roomalaiskirjeen 12:2ssa. "Tajusin vähitellen, että minun oli muutettava ajatteluani", hän kertoo. "Minun oli uudistettava mieleni niin, etten pelkästään käyttäytyisi rauhaisasti vaan myös pitäisin rauhaan pyrkimistä parhaana elämäntapana." Stephen on nyt elänyt yli 40 vuotta elämää, jota ei enää ohjaa viha.

   Jatkuu🙂👍

   • Anonyymi

    Ja fariseus satusetä meinaa tempasta osa-ajan tienraivaustunnit täältä.


  • Anonyymi

   Sivut jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota vartiotorniuskonnon informaationa ja paljastajana ovat Valaisijan:
   https://www.oocities.org/valaisija/

   Sieltä löytyy etusivun sisällysluettelosta esim.
   Vartiotorni-Aapinen: Vartiotorniseuran opetukset aakkosjärjestyksessä
   Lainauksia: Kuinka luotettavaa on Vartiotorniseuran kirjallisuus?
   YK: Jehovantodistajien tiedotusosaston vastaus Yhdistyneitä Kansakuntia koskevaan kyselyyn
   Yksilön tietosuoja: Vartiotorniseura kerää yksityiskohtaisia tietoja jäsenistöstään

   ym

   • Anonyymi

    Vartiotorni-Aapinen: Vartiotorniseuran opetukset aakkosjärjestyksessä :))

    Pitäiskö tilata ihan postissa:))
    AAPINEN vartiotorni 1800 luvun höpelyyttä!

    Älkää 1800 lukulaiset tulko koputtaa ovea,en tarvitse teitä,painukaa vitt..xx-.
    Välillä vitutti,kun näitä lamppas ovella,mutta kun nostin SUOMEN LIPUN SALKOON >,niin he he eivät tule:))


   • Anonyymi

    Sieltä löytyy etusivun sisällysluettelosta esim.
    Vartiotorni-Aapinen: Vartiotorniseuran opetukset aakkosjärjestyksessä..
    ROSKIIN, MITÄÄN EI KIINNOSTA LUKEA..Lahkolaisten aapista amerikasta 1800 luvulta:))
    Mullekin antoivat niitä aapisia,pudotin maahan...En tarvitse aivopeua..


  • Anonyymi

   4|Voita viha Jumalan avulla. Raamatun opetus :"Hengen hedelmä on rakkaus, ilo rauha kärsivällisyys, hyvyys, usko, lempeys, itsehillintä."(Galatalaisille 5:22,23)Merkitys:Vihan kierre on mahdollista katkaista Jumalan avulla. Hänen pyhän henkensä avulla voimme kehittää itsessämme ominaisuuksia, joita emme ehkä pystyisi kehittämään omin voimin.

   Siksi meidän kannattaa ottaa vastaan apu, jota Jumala antaa. Silloin saamme kokea saman kuin Paavali, joka kirjoitti:"Kaikkeen minulla on voimaa hänen ansiostaan, joka antaa minulle voimaa."(Filippiläisille 4:13)Voimme tuntea psalminkirjoittajan tavoin, että tosiaan "saamme apua Jehovalta"(Psalmit 121:2)

   Mitä voit tehdä? "Jehova on muuttanut minut väkivaltaisesti rauhaa rakastavaksi mieheksi."(Waldo)
   Rukoile, että Jehova antaisi sinulle pyhää henkeään(Luukas 11:13).Pyydä, että hän auttaisi sinua osoittamaan hyviä ominaisuuksia. Ota selvää, mitä Raamattu sanoo rakkaudesta, rauhasta, kärsivällisyydestä ja itsehillinnästä ja muista sellaisista ominaisuuksista, joiden avulla vihan voi voittaa. Mieti, missä tilanteissa voisit itse osoittaa niitä omassa elämässäsi, ja ole niiden seurassa, joilla on sama tavoite. He voivat "motivoida - - [sinua] rakkauteen ja hyviin tekoihin" (Heprealaisille 10:24)

   Tosielämä kokemus Waldo. Pääsi eroon väkivaltaisesta vihasta.
   Väkivaltaisen kasvuympäristön vuoksi Waldosta kasvoi vihainen nuori. Hän kertoo :"Olin useasti mukana katutappeluissa huumekauppiaita vastaan--. Kerran eräs kilpaileva jengi lähetti pahamaineisen palkkamurhaajan tekemään minusta selvää, mutta selvisin pelkällä pistohaavalla."

   Waldon vaimo alkoi tutkia Raamattua Jehovan todistajien kanssa. Waldo ei pitänyt siitä yhtään." En voinut sietää heitä, ja monesti huusin heille solvauksia. Vastoin odotuksiani he kuitenkin vastasivat aina ystävällisesti. "

   Myöhemmin Waldonkin alkoi tutkia Raamattua. Hän sanoo:"Minun ei kuitenkaan ollut helppo soveltaa oppimaani. Olin varma, etten pystyisi koskaan pitämään aisoissa väkivaltaista luonnettani."

   Sitten hän oppi Raamatusta jotain, mikä vaikutti häneen suuresti. Waldo selittää:"Kanssani Raamattua tutkiva veli, Alejandro, pyysi minua kerran lukemaan Galatalaiskirjeen 5:22,23:n.--Alejandro selitti, että en pystyisi kehittämään näitä ominaisuuksia omin voimin vaan että tarvitsisin siihen Jumalan pyhää henkeä. Tämä sai minut katsomaan asioita aivan uudesta näkökulmasta! "

   Kun Waldo otti vastaan Jumalan avun, hän onnistui katkaisemaan vihan kierteen elämässään." Sukulaisten ja entisten ystävien on vaikea uskoa, miten paljon olen muuttunut", hän sanoo. "Jehova on muuttanut minut väkivaltaisesta rauhaa rakastavaksi mieheksi."

   Jatkuu🙂👍

   • Anonyymi

    Eikö tullut vieläkään tunnit täyteen?
    No, kopsaamalla vain vartiotornia ei tule paljoa tunteja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö tullut vieläkään tunnit täyteen?
    No, kopsaamalla vain vartiotornia ei tule paljoa tunteja.

    Jos kopioi viestin kirjoittamalla, ei copy-pastella, niin aikaa saa palamaan jo ihan mukavasti. Mitään järkeä siinä ei tietenkään ole, mutta eihän kenttäilyssä muutenkaan ole. Jehova tykkää, kun uhraa omaa aikaansa järjestölle.


  • Anonyymi

   Pian viha on pysyvästi poissa! Vaikka onnistuisimme poistamaan vihan omasta sydämestämme, emme pysty vaikuttamaan toisten tekoihin ja asenteisiin. Viattomat ihmiset joutuvat edelleen kärsimään toisten vihamielisyyden vuoksi. Miten siis vihasta voidaan päästä pysyvästi eroon?

   Vain Jehova Jumala pystyy poistamaan vihan maailmasta pysyvästi, ja juuri niin hän tulee Raamatun mukaan tekemäänkin(Sanalaskut 20 :22).

   Jumala poistaa vihan perimmäiset syyt.
   1 Paholainen.
   Maailmassa vallitsevasta vihasta on pohjimmiltaan vastuussa Paholainen - enkeli joka kapinoi Jumalaa vastaan. Jumala tuhoaa hänet ja kaikki,jotka ilmaisevat samanlaista vihamielistä asennetta kuin hän saatana(Psalmit 37:38)(Roomalaisille 16:20).

   2.Vihan täyttämä maailma.
   Jumala poistaa maailmasta kaiken, mikä edistää vihaa, kuten korruptoituneet politiikot ja vihaa lietsovat uskonnolliset johtajat. Hän hävittää myös ahneen ja turmeltuneen kauppajärjestelmän, joka käyttää ihmisiä hyväkseen. (2.Pietarin kirje 3:13)

   3.Ihmisen epätäydellisyys.
   Raamatussa kerrotaan, että kaikki ihmiset ovat perineet epätäydellisyyden eli taipumuksen ajatella ja toimia väärin (Roomalasille 5:12). Vihan ilmaiseminen toisia kohtaan on yksi ihmisen vääristä taipumuksista. Tulevaisuudessa Jumala auttaa ihmisiä voittamaan täysin kaikki tällaiset taipumukset, niin että maailmasta häviävät vihan rippeetkin(Jesaja 54:13)

   1.Raamatussa luvataan maailma jossa ei ole vihaa.
   Epäoikeudenmukaisuus on poissa.
   Maailma hallitsee Jumalan valtakunta. Se on oikeudenmukainen hallitus, joka hallitsee taivaasta käsin(Daniel 2:44)Silloin ei ole enää ennakkoluuloja eikä suvaitsemattomuutta eikä ketään kohdella epäoikeudenmukaisesti(Luukas 18:7)

   2.Kaikki saavat elää rauhassa.
   Maailmassa ei ole väkivaltaa eikä sotia(Psalmit 46:9). Maapallo on turvallinen paikka, jossa asuu vain rauhaa rakastavia ihmisiä(72:7)

   3.Jokainen saa elää ikuisesti ihanteellisissa olosuhteissa.
   Kaikki maapallon asukkaat osoittavat aitoa rakkautta toisiaan kohtaan (Matteus 22:39). Kukaan ei joudu kärsimään enää edes ahdistavien ajatusten tai muistojen vuoksi(Jesaja 65:17). Koska viha on pysyvästi poissa, kaikki "iloitsevat suuresta rauhasta" (Psalmit 37:11).

   Haluaisitko sinä elää tällaisessa maailmassa? Jo nyt monet ihmiset ovat onnistuneet päästämään irti vihasta(Psalmit 37:8). Esimerkiksi miljoonat Jehovan todistajat ympäri maailman ovat pystyneet tähän Raamatun periaatteiden avulla. Erilaisista taustoista ja kulttuureista huolimatta he rakastavat aidosti tosiaan ja elävät sovussa keskenään. (Jesaja 2:2-4)

   Rakkaus, Rauha, Kärsivällisyys, Itsehillintä.Ovat miellyttäviä. Sitä vastoin viha on vastenmielistä.

   Jehovan todistajat kertovat mielellään, miten Raamattu auttaa kestämään epäoikeudenmukaisuutta ja syrjintää. Raamatun avulla on mahdollista päästä eroon syväänkin juurtuneesta vihasta ja oppia kohtelemaan toisia ystävällisesti - jopa niitä, jotka vaikuttavat töykeiltä tai vihamielisiltä. Se lisää onnellisuutta ja parantaa ihmissuhteita. Lisäksi Raamattu kertoo, mitä Jumala odottaa meiltä, jotta saisimme tulevaisuudessa elää maailmassa, jossa ei ole enää vihaa (Psalmit 37 :29)

   Meidän sivustolla mikä on JW. ORG, jos haluat lähempää tutustua kirjaseen minkä nimi on, (Onnellinen elämä nyt ja ikuisesti) niin voit sieltä sen löytää.

   Jatkuu🙂👍

   • Anonyymi

    "Jehovan todistajat kertovat mielellään, miten Raamattu auttaa kestämään epäoikeudenmukaisuutta ja syrjintää"
    -Sinä et sitten yritäkään. Miten tämä rajoitus on vartiotorniisi kirjoitettu ?

    " Raamatun avulla on mahdollista päästä eroon syväänkin juurtuneesta vihasta ja oppia kohtelemaan toisia ystävällisesti "
    -Joo. Vartiotorni korostaa mököttämisen autuutta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Jehovan todistajat kertovat mielellään, miten Raamattu auttaa kestämään epäoikeudenmukaisuutta ja syrjintää"
    -Sinä et sitten yritäkään. Miten tämä rajoitus on vartiotorniisi kirjoitettu ?

    " Raamatun avulla on mahdollista päästä eroon syväänkin juurtuneesta vihasta ja oppia kohtelemaan toisia ystävällisesti "
    -Joo. Vartiotorni korostaa mököttämisen autuutta.

    Tuossa ylhäällä kirjoitti:" jos haluat lähemmin tutustua". . . .
    No en todellakaan halua.
    Aivopesusivustot ne on.
    Paskon saa vähemmälläkin.


  • Anonyymi

   Anonyymi 09.03.2022 13:10

   -Vartiotorni korostaa mököttämisen autuutta.
   -------------

   Tuossa ylhäällä kirjoitti:" jos haluat lähemmin tutustua". . . .
   No en todellakaan halua.
   Aivopesusivustot ne on.
   --------------------

   Tapa auttaa todistajaparkoja ?
   Tulisi ottaa ottaa valokopioita vanhoista vartiotorneista, maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, sellaisista entisistä opeista, joiden nykyään kiistetään koskaan olleen olemasskaan ( esim. rokotukset oli ensin sallittu, 1921 - 1951 kielletty, sitten 1952 sallittu.... ja nykyisin opetetaan todistajat väittämään, että rokotuskieltoa ei ole koskaan ollutkaan)

   valokopioon voi vetää punaviivan ydinkohdan alle. toimitella yksi kerrallaan todistajan postiluukkuun.

   todistajalla ei sen katsoessaan ole ketään läsnä jota sanoa luopioksi ja muistella mitä on opetettu sanomaan. Hän on vastakkain sen tosiasian kanssa mitä vartiotorni kirjoittelee ja mitä siitä sitten myöhemmin sanotaan

   • Anonyymi

    Ja kun katsoo todistajaa silmiin huomaa, että siellä ei ole ketään läsnä tai, ei ole ketään kotona.
    Hypnotisoituja he ovatten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun katsoo todistajaa silmiin huomaa, että siellä ei ole ketään läsnä tai, ei ole ketään kotona.
    Hypnotisoituja he ovatten.

    Ja kun kysytään:" miten katkaistaan vihan kierre?" , niin kysyjä voisi tietenkin aloittaa itsestään ja lahkostaan. Onhan karttaminen vihaa.
    Eli, kun nyt itse ensin lopettavat laittoman vihaamisen, jota osoittavat exille, niin katsotaan sitten onko tällä puolen mitään vihaamista.
    Pahaahan me jo vihaamme niin kuin pitääkin raamatun mukaan, pahoja ja ilkeitä JT:a.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun kysytään:" miten katkaistaan vihan kierre?" , niin kysyjä voisi tietenkin aloittaa itsestään ja lahkostaan. Onhan karttaminen vihaa.
    Eli, kun nyt itse ensin lopettavat laittoman vihaamisen, jota osoittavat exille, niin katsotaan sitten onko tällä puolen mitään vihaamista.
    Pahaahan me jo vihaamme niin kuin pitääkin raamatun mukaan, pahoja ja ilkeitä JT:a.

    Eivät todistajat osaa soveltaa samoja kriteerejä johdonmukaisesti kaikkialla. Tämä näkyy useissa asioissa. Muita voidaan arvostella sellaisesta, mitä itsekin tehdään, tai vaatia muilta jotain, mitä itse ei tehdä. Esim. vaaditaan muita tutkimaan uskontoaan kriittisesti, mutta itse ei tehdä sitä ollenkaan. Tai kartetaan, ja samalla moititaan niitä, jotka pakottavat valitsemaan uskonnon ja perheen välillä. Vaaditaan rehellisyyttä ja ettei saisi valehdella, mutta valehdellaan tai ainakin loivennellaan ja vesitetään uskonkappaleita jatkuvasti.

    Jos todistajat suhtautuisivat johdonmukaisesti asioihin, eivätkä lokeroisi omia uskomuksiaan (soveltaen niihin täysin eri kriteerejä kuin muihin asioihin), he eivät kauan olisi jehovantodistajia. Vastaava koskee tietysti monia muitakin uskovaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun kysytään:" miten katkaistaan vihan kierre?" , niin kysyjä voisi tietenkin aloittaa itsestään ja lahkostaan. Onhan karttaminen vihaa.
    Eli, kun nyt itse ensin lopettavat laittoman vihaamisen, jota osoittavat exille, niin katsotaan sitten onko tällä puolen mitään vihaamista.
    Pahaahan me jo vihaamme niin kuin pitääkin raamatun mukaan, pahoja ja ilkeitä JT:a.

    Muuten yksi esimerkki. Jos sinun lapsi tai koira, tekee isompia virheitä, niin miten sinun reaktio on silloin? Etkö halua opettaa sen heti siihen hyvään mikä se oli ennen, vai ajatteletko että ei se mitään haittaa,vaikka se nyt tekee väärin, koska jos minä kuritan häntä siitä niin sitten se on väärin minulta ja vihaa häntä kohtaan!! Että Jehova haluaa sen saman meille myös, kun jos harjoitamme jatkuvasti sitä huonoa syntiä mistä Jehova ei tykkää, niin ei hän vihastu meihin, vaan haluaa antaa kuria, koska hän välittää meistä ja haluaa meidän parasta, tulla takaisin Hänen tykö he jotka ovat hairahtuneet. Jeesus on kuollut kerta kaikkien ihmisten puolesta. Sitä ketä kuritetaan siitä välitetään vai mitä?? Annatko jousta oman lapsen tai koiran auton alle, että ett yritä estää sitä? Sama asia on Jehovalla, Hän haluaa että kaikki ihmiset tulisivat paratiisin, niin silloin saisi saatanan ja demonit kärsiä kunnolla!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuten yksi esimerkki. Jos sinun lapsi tai koira, tekee isompia virheitä, niin miten sinun reaktio on silloin? Etkö halua opettaa sen heti siihen hyvään mikä se oli ennen, vai ajatteletko että ei se mitään haittaa,vaikka se nyt tekee väärin, koska jos minä kuritan häntä siitä niin sitten se on väärin minulta ja vihaa häntä kohtaan!! Että Jehova haluaa sen saman meille myös, kun jos harjoitamme jatkuvasti sitä huonoa syntiä mistä Jehova ei tykkää, niin ei hän vihastu meihin, vaan haluaa antaa kuria, koska hän välittää meistä ja haluaa meidän parasta, tulla takaisin Hänen tykö he jotka ovat hairahtuneet. Jeesus on kuollut kerta kaikkien ihmisten puolesta. Sitä ketä kuritetaan siitä välitetään vai mitä?? Annatko jousta oman lapsen tai koiran auton alle, että ett yritä estää sitä? Sama asia on Jehovalla, Hän haluaa että kaikki ihmiset tulisivat paratiisin, niin silloin saisi saatanan ja demonit kärsiä kunnolla!!

    Jos ajatellaan JT-oppia "kiistakysymyksestä", jota parhaillaan on ratkottu muutama tuhat vuotta, useimmat ihmiset eivät ole tästä edes tietoisia eivätkä siis tiedä mistä elämän vaikeudet johtuvat.

    Koira-vertausta soveltaakseni Jehova kurittaa koiraa, joka ei itsekään tiedä, miksi sitä kuritetaan, ja yrittää tällä todistaa naapurilleen jotain. Naapuri väittää "ei se tottele", Jehova sanoo "kyllä tottelee". Koira parka.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos ajatellaan JT-oppia "kiistakysymyksestä", jota parhaillaan on ratkottu muutama tuhat vuotta, useimmat ihmiset eivät ole tästä edes tietoisia eivätkä siis tiedä mistä elämän vaikeudet johtuvat.

    Koira-vertausta soveltaakseni Jehova kurittaa koiraa, joka ei itsekään tiedä, miksi sitä kuritetaan, ja yrittää tällä todistaa naapurilleen jotain. Naapuri väittää "ei se tottele", Jehova sanoo "kyllä tottelee". Koira parka.

    Koira vertaus olis se, että monelle kotieläin on kuin oma lapsi kyllä monelle.
    Ja tuossa alku kirjoituksessa lukee mistä vaikeudet ovat saaneet alkuun, paholainen saatanasta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koira vertaus olis se, että monelle kotieläin on kuin oma lapsi kyllä monelle.
    Ja tuossa alku kirjoituksessa lukee mistä vaikeudet ovat saaneet alkuun, paholainen saatanasta

    Niin ja se vielä jäi kirjoittamatta,siitä kurittamisesta, että tarkoitaan että sanallisesti ja neuvomalla pystyy kurittamaan, ei lyömällä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuten yksi esimerkki. Jos sinun lapsi tai koira, tekee isompia virheitä, niin miten sinun reaktio on silloin? Etkö halua opettaa sen heti siihen hyvään mikä se oli ennen, vai ajatteletko että ei se mitään haittaa,vaikka se nyt tekee väärin, koska jos minä kuritan häntä siitä niin sitten se on väärin minulta ja vihaa häntä kohtaan!! Että Jehova haluaa sen saman meille myös, kun jos harjoitamme jatkuvasti sitä huonoa syntiä mistä Jehova ei tykkää, niin ei hän vihastu meihin, vaan haluaa antaa kuria, koska hän välittää meistä ja haluaa meidän parasta, tulla takaisin Hänen tykö he jotka ovat hairahtuneet. Jeesus on kuollut kerta kaikkien ihmisten puolesta. Sitä ketä kuritetaan siitä välitetään vai mitä?? Annatko jousta oman lapsen tai koiran auton alle, että ett yritä estää sitä? Sama asia on Jehovalla, Hän haluaa että kaikki ihmiset tulisivat paratiisin, niin silloin saisi saatanan ja demonit kärsiä kunnolla!!

    Siis: jatkakaamme valehtelua niinkö?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis: jatkakaamme valehtelua niinkö?

    No sanotaan näin sitten, jos sinulle tulee parempi mieli, niin sinä olet sitten "oikeassa" ja Raamatun Sana väärässä. Sanotaan näin sitten, että kuolevainen ihminen joka ei pysty pelastamaan omaa kuolemaa, niin hän tietää enemmän kuin Hän joka on luonut meidät. Ja joka lupaa ihmisille vielä sen ikuisen elämän minkä saatanan vähäksi aikaa aiheuttaa ongelmia meille, minkä jälkeen Jehova kohta tekee lopun siitä. Me kaikki saamme tehdä sen oma valinta elämässämme mihin haluat laittaa sen luottamuksen ja uskomisen, kerta joka asiassa on se jonkulainen loppu hyvä taikka huono? Että valinta on vapaa, ei pakollinen. Varmaan sinä kyllä nyt huomaat sen miten Raamattu enemmän ja enemmän käy toteen. Sinun aivoissa käy varmaan mielessä jokunen kerta, että milloin se voi kohta alkaa se minkä olet Raamatusta joskus lukenut, Jumalan sota lähestyy. Ja nyt alkaa Rauhan huuto ympäri maailmaa. Näitä emme voi valhetella itselemme minkä olemme lukeneet Raamatusta, ja mikä nyt parasta aikaa käy toteen. Kauppa maailmasta Raamatussa Jehova on kertonut jo etukäteen miten sille käy. Ja nyt huomaame sen ihan selvästi miten koko maailma on muuttunut yhdessä päivässä. Se on yhtä sama jos sanoisi että ei Ukrainassa ole sotaa, se on vaan valetta mitä siitä lukee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No sanotaan näin sitten, jos sinulle tulee parempi mieli, niin sinä olet sitten "oikeassa" ja Raamatun Sana väärässä. Sanotaan näin sitten, että kuolevainen ihminen joka ei pysty pelastamaan omaa kuolemaa, niin hän tietää enemmän kuin Hän joka on luonut meidät. Ja joka lupaa ihmisille vielä sen ikuisen elämän minkä saatanan vähäksi aikaa aiheuttaa ongelmia meille, minkä jälkeen Jehova kohta tekee lopun siitä. Me kaikki saamme tehdä sen oma valinta elämässämme mihin haluat laittaa sen luottamuksen ja uskomisen, kerta joka asiassa on se jonkulainen loppu hyvä taikka huono? Että valinta on vapaa, ei pakollinen. Varmaan sinä kyllä nyt huomaat sen miten Raamattu enemmän ja enemmän käy toteen. Sinun aivoissa käy varmaan mielessä jokunen kerta, että milloin se voi kohta alkaa se minkä olet Raamatusta joskus lukenut, Jumalan sota lähestyy. Ja nyt alkaa Rauhan huuto ympäri maailmaa. Näitä emme voi valhetella itselemme minkä olemme lukeneet Raamatusta, ja mikä nyt parasta aikaa käy toteen. Kauppa maailmasta Raamatussa Jehova on kertonut jo etukäteen miten sille käy. Ja nyt huomaame sen ihan selvästi miten koko maailma on muuttunut yhdessä päivässä. Se on yhtä sama jos sanoisi että ei Ukrainassa ole sotaa, se on vaan valetta mitä siitä lukee.

    No, sanotaan sitten näin. Jutussasi oli liuta harhaoppia, jota yrität ujuttaa ainoana oikeana totuutena. Siis jatkat valehtelua. Mutta en mene lahkosi vipuun.
    Yhtä sama kuin väittäisit, ettette ole koskaan valehdellut missään asiassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No sanotaan näin sitten, jos sinulle tulee parempi mieli, niin sinä olet sitten "oikeassa" ja Raamatun Sana väärässä. Sanotaan näin sitten, että kuolevainen ihminen joka ei pysty pelastamaan omaa kuolemaa, niin hän tietää enemmän kuin Hän joka on luonut meidät. Ja joka lupaa ihmisille vielä sen ikuisen elämän minkä saatanan vähäksi aikaa aiheuttaa ongelmia meille, minkä jälkeen Jehova kohta tekee lopun siitä. Me kaikki saamme tehdä sen oma valinta elämässämme mihin haluat laittaa sen luottamuksen ja uskomisen, kerta joka asiassa on se jonkulainen loppu hyvä taikka huono? Että valinta on vapaa, ei pakollinen. Varmaan sinä kyllä nyt huomaat sen miten Raamattu enemmän ja enemmän käy toteen. Sinun aivoissa käy varmaan mielessä jokunen kerta, että milloin se voi kohta alkaa se minkä olet Raamatusta joskus lukenut, Jumalan sota lähestyy. Ja nyt alkaa Rauhan huuto ympäri maailmaa. Näitä emme voi valhetella itselemme minkä olemme lukeneet Raamatusta, ja mikä nyt parasta aikaa käy toteen. Kauppa maailmasta Raamatussa Jehova on kertonut jo etukäteen miten sille käy. Ja nyt huomaame sen ihan selvästi miten koko maailma on muuttunut yhdessä päivässä. Se on yhtä sama jos sanoisi että ei Ukrainassa ole sotaa, se on vaan valetta mitä siitä lukee.

    "No sanotaan näin sitten, jos sinulle tulee parempi mieli, niin sinä olet sitten "oikeassa" ja Raamatun Sana väärässä."

    Ei tarvitse heittäytyä uhriksi. Raamattua ei ole mitenkään todistettu oikeaksi, eikä tästä huomauttamisesta tarvitse loukkaantua. Osoita, että Raamattu on totta ja Jumalan sanaa, jos näin väität.

    "Me kaikki saamme tehdä sen oma valinta elämässämme mihin haluat laittaa sen luottamuksen ja uskomisen, kerta joka asiassa on se jonkulainen loppu hyvä taikka huono?"

    Suurin osa ihmisistä ei ole millään tavalla tietoinen tällaisesta valinnasta tai "kiistakysymyksestä", jossa pitäisi asettua joko Jehovan todistajien järjestön puolelle tai sitä vastaan (muita vaihtoehtoja ei ole).

    "Että valinta on vapaa, ei pakollinen."

    Mielestäni se ei ole aitoa valinnanvapautta, että uhkaillaan tappotuomiolla, jos valitsee "väärin".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No, sanotaan sitten näin. Jutussasi oli liuta harhaoppia, jota yrität ujuttaa ainoana oikeana totuutena. Siis jatkat valehtelua. Mutta en mene lahkosi vipuun.
    Yhtä sama kuin väittäisit, ettette ole koskaan valehdellut missään asiassa.

    Ihminen ei ole täydellinen suustaan, että se on totta että minun omasta suusta tulee joskus väärin sanottua. Mutta mistä minä tarkoitin nyt, oli Jehovan suusta lähtevä Sana meille Raamatun kautta. Jumala ei ole niinkun ihminen että hän valehtelee. En muista mutta eikö tämä sana oli jossain kohtaa Raamatun paikassakin? Ok niinku minä sanoin aikaisemmin itsekukin tekee sen oman valintansa. Mutta älä sitten säihkädää liikaa kun kohtaa tulee Jeesus enkeleiten kanssa ja tekee lopun kaikista huonoista asioista täältä maanpäällä,saatanan ja demoneitten aiheuttamista tekoista. Raamatussa sanotaan niinkun sinäkin varmaan olet lukenut, kun ihmiset puhuat rauhasta ja turvallisuudesta, niin silloin koittaa se äkillinen loppu Jehovan taholta. Nyt ihmiset ympäri maailmaa niinkun olet huomannut, he vaativat rauhaa Ukrainaalle. Ja kun se tulee hetkeksi heille niin silloin ihmiset ympäri maailmaa ovat hyvillään ja luulevat että nyt on rauha koko maassa. Mutta Raamattu sanoo että se tilanne on vain hetkellinen kun taas alkaa se paha tilanne ympäri maailmaa. Ja sitten Jehova puuttuu asiaan. Ok eipä mulla muuta kuin hyvää päivän jatkoja sinulle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "No sanotaan näin sitten, jos sinulle tulee parempi mieli, niin sinä olet sitten "oikeassa" ja Raamatun Sana väärässä."

    Ei tarvitse heittäytyä uhriksi. Raamattua ei ole mitenkään todistettu oikeaksi, eikä tästä huomauttamisesta tarvitse loukkaantua. Osoita, että Raamattu on totta ja Jumalan sanaa, jos näin väität.

    "Me kaikki saamme tehdä sen oma valinta elämässämme mihin haluat laittaa sen luottamuksen ja uskomisen, kerta joka asiassa on se jonkulainen loppu hyvä taikka huono?"

    Suurin osa ihmisistä ei ole millään tavalla tietoinen tällaisesta valinnasta tai "kiistakysymyksestä", jossa pitäisi asettua joko Jehovan todistajien järjestön puolelle tai sitä vastaan (muita vaihtoehtoja ei ole).

    "Että valinta on vapaa, ei pakollinen."

    Mielestäni se ei ole aitoa valinnanvapautta, että uhkaillaan tappotuomiolla, jos valitsee "väärin".

    No todista sinä minulle sitten että Raamattu on väärässä? Raamattu ei ole todistettu olevan väärässä. Ja en loukannut 🤗. Ja vaikka uhkaillaan tappotuomiolla, niin sen tietää itse tehneen sen oikean valinnan kun tietää sen totuuden Raamatusta kuka Jehova on, ja mitä Jehova vaatii meidän olla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No todista sinä minulle sitten että Raamattu on väärässä? Raamattu ei ole todistettu olevan väärässä. Ja en loukannut 🤗. Ja vaikka uhkaillaan tappotuomiolla, niin sen tietää itse tehneen sen oikean valinnan kun tietää sen totuuden Raamatusta kuka Jehova on, ja mitä Jehova vaatii meidän olla.

    Esimerkiksi Nooan ajan vedenpaisumus on selvästi väärä asia, jota Raamattu kuitenkin opettaa ja jopa Jeesus siihen viittasi.

    Lähtökohtaisesti Raamatun epäileminen ei kuitenkaan tuo velvollisuutta osoittaa sitä virheelliseksi. Voi siis olla uskomatta ja vaatia todisteita Raamatun paikkansapitävyydestä (jos tällaista on väitetty), eikä tämä tuo velvollisuutta näyttää virheitä Raamatusta.


  • Anonyymi

   Miten katkaistaan vihan kierre. Vaikea kysymys, mutta ei ainakaan:
   - karttamalla entisiä jäseniä
   - vähättelemällä ja halveksimalla ulkopuolisia, pitäen heitä vääräuskoisina tai tietämättöminä
   - haaveilemalla kaikkien muiden kuin jehovantodistajien joukkotuhosta (varsinkin järjestön johto tekee tätä)

   • Anonyymi

    Paras vihaaja esimerkki on Anthony Morris Mini Kolomonen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paras vihaaja esimerkki on Anthony Morris Mini Kolomonen.

    Morris Mini ei meinaa pysyä prässihousuissaan ja raapii kärsimättömänä tulitikkuja odottaessaan pääsevänsä Jeesuksen joukkoihin vääräuskoisia (eli kaikkia muita) lahtaamaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Morris Mini ei meinaa pysyä prässihousuissaan ja raapii kärsimättömänä tulitikkuja odottaessaan pääsevänsä Jeesuksen joukkoihin vääräuskoisia (eli kaikkia muita) lahtaamaan.

    Just. Siitä hyvää mallia vihan opettajille.
    Jotenkin minusta tuntuu, että nuokin pitkät sepustukset meni harakoille.
    "Älkää tehkö niin kuin me vaan niinkuin me sanotaan."


  • Anonyymi

   Aivan höpöä. Ei vihaa voi mitenkään "poistaa" mielestä. Se on tunne siinä missä mikä tahansa muukin tunne, eikä sitä voi eliminoida vaan se pitää purkaa luonnollisesti kehosta. Vihan kieltäminen ja mustamaalaaminen vain pahentaa ongelmaa, aggressiolla on tarkoituksensa ja se tarkoitus on itsensä puolustaminen. Kun ihminen traumatisoituu, viha patoutuu kehoon, kun ihminen ei pääse taistelemaan eikä pakenemaan, vaan jähmettyy.

  • Anonyymi

   Tämä oli yksi niistä lukemattomista asioista, mitkä eivät käyneet järkeen Jt:ssä tai Raamatussa. Raamatun kirjoittajilla ei ollut minkäänlaista ymmärrystä vihan syntymisestä, eikä vihan ym. negatiivisten tunteiden vapauttamisesta kehosta. Sanallakaan ei tästä puhuta Raamatussa. Luulisi että "Kaikkitietävä Jumala" tietäisi vöhön enemmän asiasta.. Tämä5on yksi adia mikä paljastaa ettei Raamattu tosiaankaan ole mitään "Jumalan sanaa". Idän uskonnoissa tiedetään miten vapaudutaan OIKEASTI negatiivisista tunteista.

  • Anonyymi

   Paavali käskee pelkästään "pukeutumaan uuteen PERSOONALLISUUTEEN", mikä ei ole todellinen muutos. Se on vähän kuin pukisi vain uuden kiiltävän takin vanhan ja hikisen päälle. Sillä vain peitetään paska todellisuus ja teeskennellään että ollaan muututtu.

  • Anonyymi

   Anonyymi 11.03.2022 14:58

   " Nooan ajan vedenpaisumus on selvästi väärä asia "

   -Vartiotorni on ajoittanut tuon vedenpaisumuksen vuoden tarkkuudella
   runs. 5 000 vuotta sitten tapahtuneeksi.

   Se on yksi juttu niistä monista, jota vastaan on "kaikki todisteet"
   Egyptin hieroglyfit löytyvät myös tuolta ajalta ja heti sen jälkeiseltä, siellä on myös hallitsijoiden, faaraoiden hallitusajat.
   Ja jos tulva olisi ollut, olisi Nooan jälkeläisen sen jälkeen täytynyt tuntea halua perustaa Egyptin kulttuuri uudestaan, mutta myös osata hieroglyfit ja monet jumalat.

   Esim. Altamiran luolamaalaukset ovat noin 20 000 vuotta vanhoja, vailla vesivaurioita, Lascauxin vastaavat vielä vanhemmat.

  • Anonyymi

   Vanhurskasta vihaa. Vaikka viha ei olekaan Jehovan pääominaisuuksia, Raamatussa kerrotaan toistuvasti hänen tunteneen ja ilmaisseen vihaa. Kahdesta syystä hänen vihastumisensa on kuitenkin aina vanhurskasta. Ensinnäkään hän ei milloinkaan vihastu ilman pätevää perustetta. Toiseksi hän ilmaisee vihansa oikeudenmukaisella ja vanhurskaalla tavalla menettämättä koskaan itsensä hallinta.(Psalmit 85:4)

   Tahallinen epävanhurskaus saa Jehovan vihastumaan. Hän esimerkiksi kertoi israelilaisille, että jos he sortaisivat puolustuskyvyttömiä naisia ja lapsia, hän varmasti kuulisi näiden huudon.Hän varoitti :"Minun vihani syttyy". (Sanalaskut 21:13)

   Samoin silloin kun Jeesus näki kauppiaiden ja rahanvaihtajien tehneen hänen Isänsä palvontahuoneesta "ryöstäjien luolan", hänen sydämessään nuosi vanhurskas närkästys. Hän kumosi heidän pöytänsä ja heitti heidät sieltä ulos!(Johannes 2:15)

   Vanhurskas kirjanoppinut Esra oli niin vihainen israelilaisille, kun nämä eivät totelleet Jumalan avioliittolakia, että hän repäisi vaatteensa ja repi jopa päänsä hiuksia ja partaansa!(Esra 9:3)

   Kaikki, jotka rakastavat hyvää, pyrkivät vihaamaan pahaa(Aamos 5:15)

   Toisin kuin Jehova ja Jeesus, ihmiset aivan liian usein tuntevat vihaa ilman pätevää perustetta tai ilmaisevat sitä epävanhurskaalla tavalla.(Joona 4:9). Toisaalta sekään ei ehkä ole vanhurskasta, että vain nielee vihansa ja teeskentelee, ettei sitä olekaan. Muista Paavalin neuvo:"Älköön aurinko laskeko ollessanne ärsyyntyneessä tilassa".

   Viha voi ilmaista Raamatun neuvomalla tavalla esimerkiksi puhumalla sydämessä, keskustelemalla tunteistaan, kypsän, luotettavan ystävän kanssa tai jopa kohtamalla tyynesti väärintekijän(Sanalaskut 15:22)

   Vihastuminen ei siis missään tapauksessa ole aina väärin. Sekä Jehova että Jeesus ovat vihastuneet-ja tulevat vielä vihastumaan! (Ilmestys 19:15)

   Jos aiomme jäljitellä heitä, voimme jopa joutua tilanteisiin, joissa olisi väärin olla (vihastumatta!)
   Asian ydin on siinä, että nuodatamme Raamatun neuvoa ja pidämme huolta siitä, että meillä on tunteillemme pätevät perusteet ja että ilmaisemme niitä vanhurskaalla, kristillisellä tavalla.

   Nähdään 🙂👍

   • Anonyymi

    Raamatun perusteet?? Eiköhän tuo nyt ole selvää ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna, vaikea käsittää että pitää jostain kirjasta katsoa tuollainenkin yksinkertainen asia... Aivoja ON lupa käyttää , eivät ne turhaan siellä päässä ole.


   • Anonyymi

    Ei tinyeilla ole mitään "perusteita", jos ihmisellä om jokin tunne, niin se on ihan siitä huolimatta että löytyykö sille jonkun mielestä "pätevä peruste". Ei se tunne sieltä mihinkään katoa, jos joku tulee sinulle sanomaan että "hei, tuolle sinun tuntemallesi tunteelle ei ole oikeaa perustetta, poista se tunne!" Se ei valitettavasti toimi niin, vaan päinvastoin hetken päästä huomaat että tunne vain VAHVISTUU. Koska sille on AINA SYYNSÄ, miksi ihminen jotakin tuntee. KOSKA KERRAN TUNTEE. Luulevatko Jt:t tode, että joku KIRJA on viisaampi kuin ihmisen keho? Jos kerran uskotte, että Jumala on luonut sekä kehon että kirjoituttanut Raamatun, niin miksi KIRJAN oletetaan olevan IHMISTÄ ITSEÄÄN luotettavampi ja viisaampi?Jos kerran uskotte Jumalan luoneen ihmisen, niin ette te voi silloin samaan aikaan olettaa, että ihmisen keho tai pää toimii järjettömästi ja todellisuuden vastaisesti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tinyeilla ole mitään "perusteita", jos ihmisellä om jokin tunne, niin se on ihan siitä huolimatta että löytyykö sille jonkun mielestä "pätevä peruste". Ei se tunne sieltä mihinkään katoa, jos joku tulee sinulle sanomaan että "hei, tuolle sinun tuntemallesi tunteelle ei ole oikeaa perustetta, poista se tunne!" Se ei valitettavasti toimi niin, vaan päinvastoin hetken päästä huomaat että tunne vain VAHVISTUU. Koska sille on AINA SYYNSÄ, miksi ihminen jotakin tuntee. KOSKA KERRAN TUNTEE. Luulevatko Jt:t tode, että joku KIRJA on viisaampi kuin ihmisen keho? Jos kerran uskotte, että Jumala on luonut sekä kehon että kirjoituttanut Raamatun, niin miksi KIRJAN oletetaan olevan IHMISTÄ ITSEÄÄN luotettavampi ja viisaampi?Jos kerran uskotte Jumalan luoneen ihmisen, niin ette te voi silloin samaan aikaan olettaa, että ihmisen keho tai pää toimii järjettömästi ja todellisuuden vastaisesti.

    *tunteilla


   • Anonyymi

    Mikä se vanhurskas valehtelu on?
    Missäkohden raamatussa sanotaan:" muista valehdella Jehovan nimessä".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä se vanhurskas valehtelu on?
    Missäkohden raamatussa sanotaan:" muista valehdella Jehovan nimessä".

    Raamatussa ?
    Vaikka puhutaan vartiotorniuskonnosta.

    Raamatussa taas
    Joh. 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

    Se on eri uskonto.

    Murhan tunnusmerkit toteutuvat verensiirtokiellolla tappamisessa.
    1 korintt. 10:25 Kaikkea, mitä teurashuoneessa myydään, syökäät

    Matt. 22:36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
    22:39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.'

    Tuo käsky velvoittaa kristittyä verensiirtopelastukseen.

    Vartiotorniuskonnossa vastaava ehkä on, että pelottele maailmanlopulla
    niin perkeleesti, valehtele

    Ellei sitten rahankerääminen ole tärkein, ja onhan se kun katsotaan esiintymistiheyttä.
    Ohjeet ovat vartiotornin takasivun taattua toistuvaistavarata

    Raamatussa toisaalta
    Markus 10:21 Niin Jeesus katsoi häneen ja rakasti häntä ja sanoi hänelle: "Yksi sinulta puuttuu: mene, myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaassa;
    -1. anna köyhille, ei vartiotorniseuralle
    2. Aarre on taivaassa, ei leijonan hymyiltäväksi pääsemisessä, sen korvantaustan rapsuttamisessa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa ?
    Vaikka puhutaan vartiotorniuskonnosta.

    Raamatussa taas
    Joh. 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

    Se on eri uskonto.

    Murhan tunnusmerkit toteutuvat verensiirtokiellolla tappamisessa.
    1 korintt. 10:25 Kaikkea, mitä teurashuoneessa myydään, syökäät

    Matt. 22:36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
    22:39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.'

    Tuo käsky velvoittaa kristittyä verensiirtopelastukseen.

    Vartiotorniuskonnossa vastaava ehkä on, että pelottele maailmanlopulla
    niin perkeleesti, valehtele

    Ellei sitten rahankerääminen ole tärkein, ja onhan se kun katsotaan esiintymistiheyttä.
    Ohjeet ovat vartiotornin takasivun taattua toistuvaistavarata

    Raamatussa toisaalta
    Markus 10:21 Niin Jeesus katsoi häneen ja rakasti häntä ja sanoi hänelle: "Yksi sinulta puuttuu: mene, myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaassa;
    -1. anna köyhille, ei vartiotorniseuralle
    2. Aarre on taivaassa, ei leijonan hymyiltäväksi pääsemisessä, sen korvantaustan rapsuttamisessa

    Pelkäätkö saavasi kirppuja leijonan korvantaustan rapsuttamisesta ?


  • Anonyymi

   Luopioilla ei ole hyvää uutista, pelkkää peräilmaa ja vihaa.

   • Anonyymi

    JT:t ovat joko Luterilaisluopioita tai Raamatuntutkijaluopioita.
    Vedä siitä pätkä.


   • Anonyymi

    Me emme osaa sanoa miksi monet ovat joutuneet pois uskosta? Minä olen oppinut sen että en halua moittia heidä jotka ovat joutuneet pois tästä uskosta.Kaikilla on mahdollisuus tulla takaisin, koska Jehova on armollinen Jumala. Mutta aina on jossain joku syy miksi näinkin tapahtuu?? Että te rakkaat ystävät kaikki, minulla ei ole muuta sanomista nyt teille, sen että on se hyvä että Jehova huomaa kuitenkin kaiken sen, jos joku tai jotkut ihmiset ovat tehneen väärin teille. Älkää jättäkö Jehovaa jos ihmiset ovat tehneet jonkun vääryys teille. Jehovahan lupaa sen omassa sanassaan, että he jotka tekee sen vääryys tietoisesti teille, niin voi heidän tuomio lopussa tulee olemaan katkera heille.
    Pitäkää rakkaat ystävät huolen itsestään ja nähdään. Ja Jehovan siunausta kaikille 🙂👍


   • Anonyymi

    Sinulla niitä ainakin näyttää olevan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Me emme osaa sanoa miksi monet ovat joutuneet pois uskosta? Minä olen oppinut sen että en halua moittia heidä jotka ovat joutuneet pois tästä uskosta.Kaikilla on mahdollisuus tulla takaisin, koska Jehova on armollinen Jumala. Mutta aina on jossain joku syy miksi näinkin tapahtuu?? Että te rakkaat ystävät kaikki, minulla ei ole muuta sanomista nyt teille, sen että on se hyvä että Jehova huomaa kuitenkin kaiken sen, jos joku tai jotkut ihmiset ovat tehneen väärin teille. Älkää jättäkö Jehovaa jos ihmiset ovat tehneet jonkun vääryys teille. Jehovahan lupaa sen omassa sanassaan, että he jotka tekee sen vääryys tietoisesti teille, niin voi heidän tuomio lopussa tulee olemaan katkera heille.
    Pitäkää rakkaat ystävät huolen itsestään ja nähdään. Ja Jehovan siunausta kaikille 🙂👍

    Jehovaa voi palvella ilman tätä häpeällistä, valehtelevaa, Hänen nimeään käyttävä
    lahkoa.
    Siitä on jopa hyötyä kun pysyy erossa järjestöstä
    Esim.voi suorittaa evankelioimista tavalla, joka on itselle luontevaa.
    Raamattu on minun oppaani, ei Raamattua, miten sattuu, selittävää vartiotornia.
    Vaikka JT:t opettavat jotain asioita oikeinkin, niin paljon on ihan "höpöhöpöä".


  • Anonyymi

   Anonyymi 25.03.2022 05:59

   "Luopioilla ei ole hyvää uutista, pelkkää peräilmaa ja vihaa. "

   -Lahkosta eroon päässeillä on halu auttaa harhaanjohdettuja todistajaparkoja.
   Vartiotornit kirjoittaa vartiotorniseura, todistajia se kieltää lukemasta muuta Raamattuaiheista kirjallisuutta kuin sen omia painotuotteita.

   Lahkossa on mielenhallinta.
   "Mielenhallinta on toimintaa, jolla sen kohde saadaan käyttäytymään, tuntemaan ja ajattelemaan toivotulla tavalla. Mielenhallinta voi sisältää muun muassa tunteiden hallintaa, ajatusten hallintaa, käyttäytymisen hallintaa ja tiedonsaannin hallintaa"

   -Tuossa tuo tiedonsaannin hallinta käsittää myös kiellon tulla tällekin foorumille. Kuten sanotun kirjallisuuskiellon

   Ja tuo sitaatti on löytyvä
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta

   Siitä myös lisätietoa

  • Anonyymi

   MITEN KATKAISTA VIHAN KIERRE?

   En kyllä koe vihaa mutta jos puhutaan amerikan roskalahkosta jehovat,niin silloin ärsyttää.
   En vihaa heitä mutta menkää vittuun 1800-luvun ääliöt !

  • Anonyymi

   "Viha syntyy kun 10 käskyä rikotaan"!!!

   • Anonyymi

    "Viha syntyy kun 10 käskyä rikotaan"!!!

    Joo.

    2 Moos. 20:7 Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

    Ja vartiotorniuskonnossa vartiotornien kaupustelupuheeseen on opettu toistamaan
    yhtä Jumalan nimistä, Jehovaa.

    Ja jotta kaupustelutilanteessa olisi edellytyksiä pärjätä, on työkaluksi annettu vielä valehteleminen, jolle on omistettu oikein oma lahkoslangi-ilmauksensakin, "teokraaattinen sodankäynti"


  • Anonyymi

   Luopiot on niin vihasia etteivät pysty suoltamaan muuta kuin peräilmaa joka rööristä.

   • Anonyymi

    Tarkoitat kai uskontoa nimeltä Jehovan todistajat?
    Hehän ovat luopioita.


  • Anonyymi

   Viha ja vartiotorni sekä jehovat.
   Minä,en yleensä vihaa ketään mutta jehovat ovat haitanneet elämääni ja heitä en 1800-luvun lahkoja tarvitse ovaelle ,en mihinkään.
   Teidän lahkonne on ahdistava, pahlta tuntuva,sitova ja häiritsevä.
   En halua teitä ovelle,en taka ovelle,en vessaan,en mihinkään kyttääjät !
   Tiedän mitä te olette..
   Teidän lahkoon en ikinä kävele,se on sielun menetys silloin !

   • Anonyymi

    Anonyymi 26.03.2022 23:19

    "Teidän lahkonne on ahdistava"

    -Totta.
    Se esim. tuottaa Uskontojen uhrien tuki r.y:n suurimman asiakasryhmän


  • Anonyymi

   Vartiotorni - lehden tarkoituksena on tuottaa kunniaa Jehova Jumalalle, koko maailmankaikkeuden Halitsijalle.

   Mutta,kun olette 1800-luvun amerikasta ja teidän usko ei ole kelpoinen meille !
   En suvaitse teitä,kun viette vanhuksien rahoja perintönä lahkollenne.(te tidätte,miten te saatte ankkurin ihmiselle joka on eksyksissä).

   Teidän lahkonne teot osoittavat lähinnä,huonoa ja pahaa monessa määrin mitä lehdet kirjoittavat.

   Teistä jos erotaan,niin karsastus..
   Olette häpeän ihmisiä,jos lapasi eroaa ja ei saa pitää vanhempiin yhteyttä..
   Näin tekee myös valtiolliset laitokset kuten pohjois-koreassa,venäjällä,ddr,kommunismi.
   Jos teidän asianne olisi maailman tärkein,niin silti oksentaisin 1800-luvun ahdistavalle lahkolle ja vartiotornit roskiin poltettavaksi.
   Amerikkalainen lahko ei tule perkele koskaan meidän sieluhin,uskokaa !

  • Anonyymi

   Vihan kierre voidaan katkaista,kun nää jehovan mummot ei kolkuttele oville.Että vituttaa,kun harhauskoiset vinkuu,kuin noidat oven takana.
   Jos te haluutte olla 1800-kuvun saastaa,niin olkaa mutta meille sitä ahdistus roskaa ei tarvitse tuoda kyttääjät.
   Ihan suosiolla sanon ,olkaa omissa oloissanne lahkolaiset,ette tule oville,ette edes kilometrin päähän..
   Häipykää 1800-luvun amerikan roskalahkot !

   • Anonyymi

    Niin.
    Tänään niitä on taas virpomassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin.
    Tänään niitä on taas virpomassa.

    Virpojat ovat ärsyttäviä, etenkin Vartiotornilla virpovat.


  • Anonyymi

   Kovin tuntuu kiinnostavan kun täällä jaksatte raakkua ja suoltaa peräilmaa.
   Sitä se luopuminen ja pierudemoni teettää.
   Mikä on luopioiden hyvä uutinen?

   • Anonyymi

    Että lahkostanne pääsee eroon ja pian suomessakin lahko kielletään.


  • Pyytämällä anteeksi rikkomatasi henkilöltä, ei luulis olevan ylimääräinen tehtävä.

   • Anonyymi

    Vaikeaa, sillä jehovalaiset ovat sitä mieltä, etteivät ole toimineet väärin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vaikeaa, sillä jehovalaiset ovat sitä mieltä, etteivät ole toimineet väärin.

    Ja jt:t ei pyydä anteeksi keneltäkään.
    Vai oletko jonkun mököttäjä jt:n kuullu pyytävän anteeksi uhriltaan:" anteeksi että olen mököttänyt"?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja jt:t ei pyydä anteeksi keneltäkään.
    Vai oletko jonkun mököttäjä jt:n kuullu pyytävän anteeksi uhriltaan:" anteeksi että olen mököttänyt"?

    Eihän jehovantodistaja voi pyytää anteeksi sellaista, mitä Vartiotorni väittää Jehovan tahdoksi. Tosin jotkut entiset jehovantodistajat ovat kertoneet, että mököttäminen tuntui väärältä silloinkin, kun sitä tuli tehtyä, mutta ei uskaltanut toimia seuran eli "Jehovan" tahtoa vastaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän jehovantodistaja voi pyytää anteeksi sellaista, mitä Vartiotorni väittää Jehovan tahdoksi. Tosin jotkut entiset jehovantodistajat ovat kertoneet, että mököttäminen tuntui väärältä silloinkin, kun sitä tuli tehtyä, mutta ei uskaltanut toimia seuran eli "Jehovan" tahtoa vastaan.

    Harha usko koko jehovan todistus systeemi, eivä tunne todellista jumalaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaikeaa, sillä jehovalaiset ovat sitä mieltä, etteivät ole toimineet väärin.

    Itse vanhurskaita jos ovat, omilla teoilla ei pelastus kukaan Jeesus on ainut tie Isän tykö.


   • Anonyymi

    Minä olen Jehovan todistaja. Ja minä voin sanoa, anteeksi sinulle jos sinua on loukannut joku. Jehova haluaa että nyt ihmiset pääsisivät tuntemaan Hänet, koska loppu on niin lähellä. Uskon että tällä palstalla on ihmisiä, missä sydämessä Jehova on nähnyt jotakin hyvää, ja haluaa hänetkin paratiisiin. Ja kun ajatelemme sen myös että Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Niin olen pahoillani siitä että joku on loukannut toisten ihmisten mielen. Mutta Jehova huomaa loppujen lopuksi kaiken. Ja Hän aikanaan tulee korjamaan kaikki vääryys mitä on tapahtunut. Ja se on aivan varma.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen Jehovan todistaja. Ja minä voin sanoa, anteeksi sinulle jos sinua on loukannut joku. Jehova haluaa että nyt ihmiset pääsisivät tuntemaan Hänet, koska loppu on niin lähellä. Uskon että tällä palstalla on ihmisiä, missä sydämessä Jehova on nähnyt jotakin hyvää, ja haluaa hänetkin paratiisiin. Ja kun ajatelemme sen myös että Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Niin olen pahoillani siitä että joku on loukannut toisten ihmisten mielen. Mutta Jehova huomaa loppujen lopuksi kaiken. Ja Hän aikanaan tulee korjamaan kaikki vääryys mitä on tapahtunut. Ja se on aivan varma.

    Olet siis rikkonut kieltoa käydä foorumilla.
    Tunnetko lahkon mielenhallintaotteen muutenkin olevan kirpoamassa ?

    Tuosta lahkon lopusta. Mitä nimeä siitä muuten nykyään on puhdasoppista käyttää ?

    Ennenhän, kun järjestelmäasioiten päättyminen oli niin lähellä, tulivat lahkon sanansaattajat erityisen tärkeän tuntuisiksi lausuessaan tuota lopun nimeä.

    On se veikeä kulttuurihistoria.
    Eikö sinuakin naurata ajatus että maailmanloppu on vannotettu vuodeksi 1914, koska pyramidin mitat sen todistavat ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen Jehovan todistaja. Ja minä voin sanoa, anteeksi sinulle jos sinua on loukannut joku. Jehova haluaa että nyt ihmiset pääsisivät tuntemaan Hänet, koska loppu on niin lähellä. Uskon että tällä palstalla on ihmisiä, missä sydämessä Jehova on nähnyt jotakin hyvää, ja haluaa hänetkin paratiisiin. Ja kun ajatelemme sen myös että Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta. Niin olen pahoillani siitä että joku on loukannut toisten ihmisten mielen. Mutta Jehova huomaa loppujen lopuksi kaiken. Ja Hän aikanaan tulee korjamaan kaikki vääryys mitä on tapahtunut. Ja se on aivan varma.

    Pidä hyvänäsi vartiotorniparatiisisi. Kukaan tervejärkinen ei teidän seuraanne halua. Ei koskaan tietäisi valettako kaikki on vaan.
    Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta, jotta ihminen saisi ikuisen elämän Jumalan valtakunnassa, ei missään vartiotorniparatiisissa.
    Jehova on jo huomannut, että järjestönne on Hänen nimensä häpäisiä.
    Sitä saatte mitä olette tilanneet, paikan velhojen ja koirien kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pidä hyvänäsi vartiotorniparatiisisi. Kukaan tervejärkinen ei teidän seuraanne halua. Ei koskaan tietäisi valettako kaikki on vaan.
    Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta, jotta ihminen saisi ikuisen elämän Jumalan valtakunnassa, ei missään vartiotorniparatiisissa.
    Jehova on jo huomannut, että järjestönne on Hänen nimensä häpäisiä.
    Sitä saatte mitä olette tilanneet, paikan velhojen ja koirien kanssa.

    Jeesus ei ole kuollut kenenkään puolesta. Koko ajatuskin on sairas.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jeesus ei ole kuollut kenenkään puolesta. Koko ajatuskin on sairas.

    Ei toisen puolesta voi kuolla eikä edes mennä vankilaan. Jokainen kärsii oman rangaistuksensa. Ei rangaistuksen pointti ole se, että kunhan joku kärsii ja saadaan "verta pakkiin", vaan syyllisen itsensä kos kenenkään on se kärsittävä. Rangaistus voidaan tietysti unohtaa tai syyllinen voi ehkä hyvittää tekonsa jollain muulla tavalla, mutta sitä ei voi siirtää toisen kärsittäväksi. "Lunnaiden" logiikkaa ei ole mietitty oikein loppuun asti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei toisen puolesta voi kuolla eikä edes mennä vankilaan. Jokainen kärsii oman rangaistuksensa. Ei rangaistuksen pointti ole se, että kunhan joku kärsii ja saadaan "verta pakkiin", vaan syyllisen itsensä kos kenenkään on se kärsittävä. Rangaistus voidaan tietysti unohtaa tai syyllinen voi ehkä hyvittää tekonsa jollain muulla tavalla, mutta sitä ei voi siirtää toisen kärsittäväksi. "Lunnaiden" logiikkaa ei ole mietitty oikein loppuun asti.

    Raamatussa ilmoitetaan niin.
    Siinä tuli sovitettua. Ja todistettua iso rakkaus.

    Vartiotorniuskonnossa taas, jossa Jeesus selitetään enkeliksi, lahkojehoova murhaa viattoman enkelin.
    Tästä jo puuttuu logiikka, uskottavuudesta puhumattakaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa ilmoitetaan niin.
    Siinä tuli sovitettua. Ja todistettua iso rakkaus.

    Vartiotorniuskonnossa taas, jossa Jeesus selitetään enkeliksi, lahkojehoova murhaa viattoman enkelin.
    Tästä jo puuttuu logiikka, uskottavuudesta puhumattakaan

    Raamatussa ilmoitetaan kaikkea muutakin typerää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa ilmoitetaan kaikkea muutakin typerää.

    Raamatussa ei ole ainuttakaan tyerää kirjoitusta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei toisen puolesta voi kuolla eikä edes mennä vankilaan. Jokainen kärsii oman rangaistuksensa. Ei rangaistuksen pointti ole se, että kunhan joku kärsii ja saadaan "verta pakkiin", vaan syyllisen itsensä kos kenenkään on se kärsittävä. Rangaistus voidaan tietysti unohtaa tai syyllinen voi ehkä hyvittää tekonsa jollain muulla tavalla, mutta sitä ei voi siirtää toisen kärsittäväksi. "Lunnaiden" logiikkaa ei ole mietitty oikein loppuun asti.

    Jeesun kuoli kaikkien ihmesten puolesta, jotka uskova häneen saavat elää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jeesus ei ole kuollut kenenkään puolesta. Koko ajatuskin on sairas.

    Paholaisen tekemä ajatua, Jeesus jos ei loisikuout ihmisen puolesta et sinäkään pelastusi olet kadotukseen menevä ihminen.


  • Anonyymi

   En tiennytkään että lahkolaiset ovat kovia vihaamisessa.

   Olisin sanonut että poistakaa ensinnä mököttäminen keskuudestanne

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2072
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   174
   1402
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1296
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1112
  5. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   964
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   835
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   157
   763
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   714
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   90
   676
  Aihe