Hevosilla ajelu yleisillä kulkuväylillä

Anonyymi

Hevosilla ajetaan ( ratsastetaan) yleisillä teillä ja kevyenliikenteen väylillä. Hevoset paskovat isoja kasoja kulkuteille ja kukaan ei siivoa niitä. Koirien ulkoiluttajolle on määräys siivota eläimen jätteet pois. Miten on saako moninverroin isomman hevosen paskaläjän jättää kulkuväylälle. Lisäksi hevosten kaviot tekevät väylille suuria koloja ja jalankulkijat taittavat jalkansa niihin helposti kenen on vastuu?? Toki paikkakunnalla on fiksujakin hevosten ja ponien omistajia jotka osaavat käyttäytyä ja huomioida myös muut kanssaliikkujat.

12

1304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivomme vastausta kunnan tekniseosaston kaavateistä vastaavalta henkilötä. Saako siis hevosten paskaläjät jättää kevyenliikenteen väylille ja yleisille teille. Koiran paskatko vain on siivottava. Kuka vstaa jos jalankulkija taittaa nilkkansa hevosen kavion tekemään koloon tiessä.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Jos ajattelee yhtään kanssaihmisiä, niin en toisi hevosta yleisille teille ja jalkakäytäville polanteisiin väyliin tulevien kavionkolojen vuoksi ja ympäristöhaittana paskaläjien välttämiseksi. Tietenkin jos katselee maailmaa vain oman nenänvartta pitkin niin noihan sitä tekee.
      Onneksi lähes kaikki toiset hevosten omistajat ajavat hevosillaan niille tarkoitetuilla väylillä, fiksuja kun ovat.

    • Anonyymi

      Ootko mukamas nähny jonkun keräävän rakkinsa paskat. Ellintiellä Lehmossa on rakin paskaa kymmeniä kiloja ihan pienellä matkalla. Kaikki tietää että ne kasat lähtee ISON rakin hanurista. Hevosen paska on heinää, rakkien kuten ihmisen.

      • Anonyymi

        Ei voi olla totta. Lehmossa asuu sivistyneitä, hyvin ansaitsevaa porukkaa. Jos kuitenkin olet sellaiseen törmännyt, sen koiran ulkoiluttaja on ollut käymässä kylässä kirkonkylältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi olla totta. Lehmossa asuu sivistyneitä, hyvin ansaitsevaa porukkaa. Jos kuitenkin olet sellaiseen törmännyt, sen koiran ulkoiluttaja on ollut käymässä kylässä kirkonkylältä.

        Valitettavasti ei se omistaja ja eivätkä muutkaan ole vain käymässä . Vähän väliä ilmestyy uusia paskojia. Lenkkeily on jo pitäny lopettaa alueella kun liikunta yleisessä paskahuussissa ei kiinnosta. Onneksi kohta päästään pois.


    • Anonyymi

      Olen nähnyt paljonkin vastuullisia, fiksuja koiranomistajia jotka ottavat toisetkin tiellä kulkijat huomioon ja poimivat koiran jätökset pois. Hevosten paskakasojen siivoajia en ole nähnyt.

    • Anonyymi

      Kävinpä aamusta kävelemässä Paloniemen tietä, Napakympintien uudelta parkkipaikalta. En käy enää. En tiedä kumpaa oli enemmän rakkien vai hevosten paskaa. Aivan käsittämätön paskahuussi, tie ja penkat oli vuorattu paskalla.

    • Anonyymi

      Laki ei vielä edellytä muiden eläinten jätösten siivoamista kuin koirien taajama- alueella. Vastuulliset ja järkevät ihmiset eivät tule ajelemaan hevosilla yleisille teille eikä varsinkaan jalkakäytäville. Hevostallien omistajat siivoavat hevostensa jätökset yleisiltä paikoilta ainakin piennaralueille kun ei olla asuin ja tontti alueilla. Kaikenlaisia ihmisiä täällä kuitenkin on jotka eivät välitä ympäristöstä eikä kanssaihmisistä vähääkään. Tällaiset ihmiset ilmeisesti myös roskaavat ympäristöä senkummemmin ajattelematta.

      • Anonyymi

        Jos kenellä on kasvimaa tai kukkapenkki, menkääpä keräämään hevonpaskat talteen. On muuten eri hyvää lannoitetta esim. perunalle kuin kalliit apulannat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kenellä on kasvimaa tai kukkapenkki, menkääpä keräämään hevonpaskat talteen. On muuten eri hyvää lannoitetta esim. perunalle kuin kalliit apulannat.

        Mummo kertoi aikoinaan että kun eläinten rehut olivat vähissä niin sioille annettiin hevosen lantaa ja kelpasi. Kokeilin itse joskus 50-luvulla ja kyllä maatiaissika sitä söi. Eli ei se mitään myrkkyä ole. Mitenkä oisi nykysiat?
        Mitä tulee koiran jätöksiin niin ne muumioituvat parissa päivässä tien poskeen.


    • Anonyymi

      Hevoset Kontiolahdella ovat aiheuttaneet muutaman omistajan vuoksi paljon närää ihmisissä. Samaisten hevosten omistajoen välinpitämättömyyden johdosta on hevosten paskaläjiä kitkin kylän katuja ja teitä. Hevosia viedään uimaan yleisille uimarannoille . Jos näillä omistajilla olisi yhtään empatiaa ja ihmisten huomioimista niin kontiolahdella on paljon sellaisia rantoja joissa ihmiset ja lapset eivä ui mutta hevosten uittaminen kävisi hyvin. Lisäksi joillakin hevosten omistajilla on omiakin ramtoja mutta näköjään halutaan paskoa yleisiä uimarantoja. Toivoisi edes jonkinlaista sivistystä myös hevosten omistamiseen ja käyttämiseen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe