Epäilen miesystäni olevan alkoholisti

Anonyymi

Hei, olen pian kaksi vuotta seurustellut upean ihmisen kanssa. On ollut aikoja, joina olen havahtunut alkoholia menevän normaalia enemmän. Alkuun ostin usein illallisille viinejä ja oluttakin. Hämmennyin, kun vkl aikana oli mennyt useita pulloja ja jopa vanha viskipulloni oli tyhjentynyt. Mökki viikonlopun päätteeksi löysin kerran noin 30 tölkin kätkön, kerran rommipullon. Pahimmillaan tilanteet alkoivat eskaloitua alkoholin käytön myötä kiukkuisuuteen ja isotteluun. Sammumiselta vaikuttaneet tilanteet laitettiin olemassa olevan sairauden piikkiin. Ristiriitainen tunne oli kuitenkin syntynyt. Mietin mikä on mitä ja ehkä pystyn ymmärtämään sen, että kriisissä ihminen vetää päivän kännit ja se on siinä.

Viime kesänä päätin osittain näistä syistä lopettaa itse kaiken alkoholin käytön. Suhde oli kaatua kolme pvän putkeen mökillä. Sanottuani asiasta kauiisti, ilmoitti mies olevansa illalla Ivalossa ja haukkui minua viestein kokonaisen viinon. Mentyäni hakemaan tavaroitani, näytti matkansa jälkeen ihmisrauniolta. Palasimme yhteen ja mies päätti myös vähentää alkoholin käyttöään. Työmatkalta tuli syksyllä kuitenkin humalassa kotiin ja pian jääkaappiin alkoi ilmestyä alkoholitonta olutta ja usein vkl sanoo, että otan kyllä nyt oluen ja viinin ruuan kanssa (outo kombo). Usein oluita menee niin, että edellinen ei ole loppu kun uusi aukeaa. Alkoholittomiakin menee jo aamusta useampi.

Mies syö ja liikkuu ok, silti vatsa kasvaa. On hyvässä ammatissa ja urheilutausta. Emme asu yhdessä ja huomaan, että töissä ollessa soittaa aina iltapuhelut, kotona en välttämättä saa kiinni iltapäivän jälkeen. Välillä kysyn puheen perusteella onko juonut ja suuttuu aina.

Meillä mahdollisuus tavata joka toinen viikko. Nyt perunut kaksi 4-5pvän yhdessäolomahdollisuutta vedoten työputken jälkeiseen väsymykseen ja raajan tulehduksen kipuhin (ovat todellisia syitä). Se mitä mietin, miksi oma aika on näin pitkän välin niin tärkeää ja samalla soittaa kuinka kaipaa ja haluaa lähelle. Yhtäkkiä iltapäivästä iltaan ei kuitenkaan vastaa puhelimeen ja aamulla lähettää sydämiä ja on rakentamassa yhteistä tulevaisuutta. Usein uni kuitenkin ollut huonoa ja katkonaista ja torkkuu päivät sohvalla.

Tiedän hänen aidosti rakastavan minua, mutta olen alkanut uudelleen miettiä, että onko yhteisen ajan yhtäkkiselle peruumiselle muu syy? Kun ihmettelen miksi näin, vaikka sovittu kerran kaksi muuta ja lähtökohta pitäisi olla minun vapaat viikot, voi alkaa tiuskimaan ja uhriutumaan.

En ole ollut tekemisissä alkoholistien kanssa, mutta nyt en ole täysin vakuuttunut siitä, pitäisikö pelastaa itsensä tai onko tässä jotain mitä en ymmärrä?

1

634

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pahoittelut otsikon kirjoitusvirheestä… Puhelinnäpyttelyä. 😌

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   164
   7328
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   36
   1990
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   26
   1385
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1346
  5. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   67
   985
  6. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   975
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   50
   854
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   804
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   789
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   100
   753
  Aihe