Parisuhteen uhat ja mahdollisuudet?

Anonyymi

Mitkä sinusta on parisuhteen uhkia ja mitkä mahdollisuuksia? Takaako suhde onnen?

24

409

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   toisille takaa toisille ei kuten laulussa sanotaan; toiset on luotuja kulkemaan..ja toiset ei
   suhteessa pidän tärkeimpänä avointa keskusteluyhteyttä kaikesta ja aina kun siltä tuntuu ja tasavertaisuutta

  • Anonyymi

   Ei takaa onnea, mutta elämä ilman sitä rakkainta on jotenkin onnetonta. Eli sillä lailla helpottaisi.

   • Anonyymi

    Alapuolen linkissä tuohon sopiva kohta

    ” 1. Kaikki parisuhteet eivät ole samanarvoisia
    Parisuhteet eivät ole aina molemminpuolisesti tyydyttäviä. Jos olet todella syvästi onneton kumppanisi kanssa, on terapeutti Heather Grayn mukaan omillaan oleminen luultavasti parempi vaihtoehto.

    ”Se, että elämässäsi on ihminen ei tarkoita sitä, että sinulla on aitoa rakkautta. Kun valehtelet itsellesi ja teeskentelet suhteen olevan jotain, mitä se ei ole, satutat itseäsi. Tuo valhe on häpäisevä ja kiusallinen. Se voi tehdä olosi heikoksi ja säälittäväksi, kun et usko kertomaasi tarinaan. Totuutesi, jopa se ikävä sellainen, ettei kyseinen parisuhde ole oikea sinulle, vapauttaa sinut siitä”, Gray sanoi.”


   • Anonyymi

    Aivan samalla tavoin ajattelen. En idealisoi mitenkään parisuhteita, on aika rankkoja kokemuksia takana. Mutta kun totuus on se, että rakastan ja kaipaan sitä yhtä kaiken aikaa, niin en haluaisi näinkään käyttää elämääni. Mielummin katsoisin, jos sittenkin meidät on tarkoitettu yhteen. En ymmärrä myöskään hänen epäröintiään, kun molemmat välittää. Tästä ei pääse pakoon muilla ihmissuhteita, eikä millään muullakaan tavoin. Toivon, että pystyisimme suhtautumaan toisiimme lempeästi ja katsomaan, mitä voi syntyä. Olla vaikka yhden päivän kerrallaan yhdessä. Ilman mitään vaatimuksia mistään.


  • Anonyymi

   Parisuhteen vahvuus on rahallista. Myöskin asioita on helpompi tehdä kaksin, tasoittaa elämän raskaita osa-alueita.
   Parisuhde on vahvuus, jos on tasa-arvoinen ja kunnioittava. Muuten se on uhka.
   Sinkkuna voi toteuttaa itseään, huolehtia ihmisistä. Pitkän sinkkuuden puoli on se että hankalaa on ketään löytää niihin rutiineihin ja tapoihin mitä on itselleen luonut. Pitkäaikainen sinkkuus kasvattaa aikuisesta ihmisestä itsekkään.

   • Anonyymi

    Asioita on paljon helpompi myös jättää tekemättä kaksin kuin yksin.


   • Anonyymi

    Ei sinkkuus tee ihmisistä itsekkäitä. Oletko kuullut sellaisesta, että voi laittaa hyvän kiertämään? Minä olen sen verran sosiaalinen luonne (vaikkakin joskus yksinäisyydestäkin kärsin), että olen kanssakäymisessä muiden ihmisten kanssa ja minulta pyydetään myös apua. Autan mielelläni muita, siitä tulee hyvä mieli ja se palautuu jossain kohtaa. Ei parisuhde jalosta ihmisiä automaattisesti epäitsekkäiksi, naurettava ajatus. On paljon suhteita, jotka eivät koskaan ole tasa-arvoa nähnytkään. Siinä toinen osapuoli luopuu koko ajan itsestään, jotta toinen olisi tyytyväinen.


  • Anonyymi

   Varmaan persoonakysymyskin kelle parisuhde on hyväksi. Monille parisuhde tuo ihan sen seuran siihen arkeen, toisilla vahvempi kaveripiiri korvaa tätä sosiaalisen tarvetta. Myös taloudellisia syitä, sinkun elämä on kaikin tavoin kalliimpaa, ainakin lapsettomiin pareihin verrattuna. Järjestelmä on tehty perheitä ajatellen. Miehille parisuhteen katsotaan olevan tärkeämpi elämän tukipylväs kuin naisille.

   ""Onnelliset perheet ovat kaikki samanlaisia; jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan. " Tsehov

   • Anonyymi

    Tolstoi


  • Anonyymi

   Mä näen oman kokemuksen pohjalta ettei parisuhde ole turvasatama, aina eikä se tuo onnea myöskäään. Omilla valinnoilla toki voi vaikuttaa onnellisuuteensa. Toiset on parisuhteessa onnellisia toiset ei.

  • Anonyymi

   Rakkaani on parisuhteessa aviossa, ei ole onnellinen. Väittää olevansa kanssani onnellinen mutta kun on aviossa eikä kuulemma voi erota. Lapset ei esteenä eroon, ne ovat jo maailmalla. Eikä heillä edes yhteisiä lapsia, molemmilla omat edellisistä liitoista. Mutta kun ei, niin ei....raha ratkaisee?

  • Anonyymi

   Parisuhteeseen ei pidä mennä. Jokainen on vastuussa itsestään.

  • Anonyymi

   En tiedä mutta sen vaan sanon että parisuhteet on perseestä! Olen hiton onnellinen sinkkuna! En edes haluaisi tuohon viereen ketään häiritsemään elämääni! Ja parisuhde ei takaa onnea!

   • Anonyymi

    Kuitenkin pyörit täällä palstoilla. Olen itse joskus ajatellut kuten sinä, en kaivannut ketään, en halunnut ketään. Mutta en silloin myöskään pyörinyt paikoissa, joissa ei muusta puhutakaan. Jotain ristiriitaa tuossa on. Sun lailla ajattelevat ihmiset ei vaan ole kiinnostuneita näistä aiheista, sinä kuitenkin olet?


  • Anonyymi

   Parisuhteeseen vain rakkaudesta.
   Jos haluaa enemmän parisuhdetta kuin sitä ihmistä kenen kanssa on siihen menemässä, niin jarrut päälle ja järki päähän. Sellainen suhde ei tule toimimaan.

  • Anonyymi

   En laittaisi hanttiin jos tahtoisi vaimokseni. Olisin iloinen joka päivä hänestä. Onnea en tavoittele, on parempiakin asioita.

   • Anonyymi

    Kenet ottaisit vaimoksesi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kenet ottaisit vaimoksesi?

    Paavon.


  • Anonyymi

   Parisuhde, jos on onnellinen luo vahvan yhteenkuuluvuuden tunteen, mutta tuolloin jos toista suuresti rakastaa niin älyttömän suuren riskin toisen menettämisestä. Toinen voi kuolla tai voi tulla ero, sydän säpäleinä, karmea tunne ja ei rakkaus tosin aina vaadi sitä pitkää suhdettakin. Joka tapauksessa tuon jälkeen sydän säpäleinä on aivan hirveä tunne, niin karmea, että moni ei enää semmoista uudelleen halua kokea. Siinä yksi iso syy parisuhteettomuuteen myös.

   • Anonyymi

    Elämä on täynnä riskejä. Niitä pitää ottaa, jotta voi osallistua tapahtumaan nimeltä elämä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Nuorempana oli vähintään pari suhdetta. Nykyään avioliitto, jonka kipinän ylläpitäminen on työlästä. Onnea ei voi taata, se riippuu keskusteluyhteydestä, tilan antamista (molemmat saa olla oma itsensä) ja yhteisistä mielenkiinnonkohteista. Kehittyminen ajaa erilleen tai hitsaa yhteen. Kuka tietää lopputuloksen, voi vaan arvailla.

  • Anonyymi

   En näe parisuhteessa mitään uhkia, sen voi lopettaa, jos se ei tunnu hyvältä. Minulla ei ole mitään sellaisia tarpeita, mitä en parisuhteessa voisi toteuttaa. Toinen ihminen voi tietysti olla uhka, mutta se on sitten jo ihan eri tarina.

   Mahdollisuutena pidän sitä, että olisi puoliso jota rakastaa ja joka rakastaisi minua.

   Jokainen, joka on eronnut, tietää onnen olevan mahdollinen, mutta myös menetettävissä. Haluatko olla onnellinen, siitähän se on kiinni.

   • Anonyymi

    Surullisen paljon on niitä, jotka ovat mieluummin oikeassa kuin onnellisia.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   4661
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   37
   4151
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   140
   2239
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   381
   2065
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   111
   1390
  6. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1169
  7. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   1098
  8. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   40
   992
  9. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   102
   899
  Aihe