Ukrainan maajussit

Anonyymi

Internet on täynnä, ja niitä tulee joka päivä lisää, videoita ukrainalaisista maanviljelijöistä jotka traktoreillaan kaappaavat venäläistä sotakalustoa.
Uudet John Deeret jaksavat hyvin vetää panssarivaunuja, mutta vanhat belaruksetkin myös ovat toiminnassa mukana kevyempää kalustoa talteen korjaamassa.

Hauska videonpätkä oli kun venäläinen varusmies oli puskapaskalla tien sivussa ja sillä välin paikallinen mustalaisporukka laittoi miestönkuljetusvaunun traktorin perään ja lähti vetämään sitä omille teilleen. Solttu yritti sitten juosta sitä kiinni housut nilkoissaan.

Ukrainan veroviranomaiset jo ilmoittivatkin että näitä sotasaaliita ei tarvitse ilmoittaa verottajalle, eikä niistä siten tarvitse maksaa mitään tulo tai omaisuusveroa. Löytäjä saa pitää periaatteella mennään.

Onkin laskettu että ukrainalaisilla viljelijöillä on tällä hetkellä isompi panssariarmeija ladoissaan piilossa kuin monella Euroopan maalla.

Ukrainan sota on todella raakaa, mutta tällaiset pienet uutiset silti vähän hymyilyttävät kaiken kauheuden keskellä.

55

551

1Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niihin kun sais leveämmät telat, niin voisivat olla käteviä peltohommissa. Ja jos naapuritilallinen käy tunkeilemaan, niin eikun torni osoittamaan siihen suuntaan. Kääntyy pelarussi äkkiä sinne mistä tulikin.

   • Anonyymi

    Juu, mutta hörppää polttoainetta paljon enemmän, kuin traktori.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu, mutta hörppää polttoainetta paljon enemmän, kuin traktori.

    Maan tasoitukseen oivallinen ja emäntä voi kuivattaa pyykit piipun nokassa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maan tasoitukseen oivallinen ja emäntä voi kuivattaa pyykit piipun nokassa

    samaa kun kepu-jussit suomessa- suomessa ne vaan kaappaa kuntien omaisuudet ja varat?


  • Johannes Virolainen sai aikoinaan Neuvostoliitolta lahjaksi Belaruksen. Mitähän tuolle Valko-Venäjän ihmeelle nykyään kuuluu?

   • Anonyymi

    Enpä tiedä, mutta sitä kai Jussi sanoi "toiseksi kotimaiseksi merkiksi", bilateraalikaupan johdosta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Enpä tiedä, mutta sitä kai Jussi sanoi "toiseksi kotimaiseksi merkiksi", bilateraalikaupan johdosta!

    Siihen aikaan saattoi poliitikon suusta päästä tuollaisiakin hölmöyksiä.😆


  • Anonyymi

   Belaruksessa on perinteinen erikoisuus ollut se 2-toiminen nostolaite, jolla pusketaan vetovarsia alaspäinkin samalla voimalla.
   Säväytti maatalousnäyttelyissä aikoinaan 70-luvulla.

   • Anonyymi

    Belaruksissa on myös mahdollisuus kytkeä startin ajaksi hydrauliikkapumppu tehoa viemästä vivusta kääntämällä irti, sitä pyörittävältä rattaalta ja tavalliseen länsimaiseen verraten tupla määrät amppeereita akuissa, siksi ne toimii pohjolan kylmyydessä ja lähtee käyntiin.


  • Anonyymi

   Kattelin twitteristä kuvia tämän päivän taisteluista Ukrainasta. Maajussit ovat taas iskeneet. Tällä kertaa John Deere traktorit vetivät 9K33 Osa - ohjusilmapuolusjärjestelmää ja sen latauslavettivaunua navetan taakse piiloon.
   Paikallinen MTK on varustukseltaan jo keskikokoisen Eurooppalaisen armeijan kokoinen.

   • Anonyymi

    slaavit ovat päässeet kykyjensä mukaisiin hommiin


  • Anonyymi

   Tuoreimmissa kuvissa Ukrainassa traktoristit ovat onnistuneet kaappaamaan muun muuassa täysperävaunullisen 220mm 9M27K raketinheittimen ammuksia, Kamaz-ajoneuvoja ja ihan ihan täyttä romarautaakin. Kuvien perusteella sodan päätteeksi romurauta kauppiailla tulee olemaan kulta-ajat sellaista raatteen tietä ne tien varret ja pellot paikoitellen ovat.

  • Anonyymi

   Tänään Ukrainan traktorijoukot ovat saaneet saaliiksi pari itsevetävää 152mm panssarihaupitsia. Tosin eivät olleet itseveto kunnossa vaan uudenoloiset Zetorit niitä vetivät kohti parempaa käyttöä.

  • Anonyymi

   Tätä touhua seuranneena mietin semmoista asiaa, että vaikka panssaroidun ajoneuvon kuljettamiseen ja johtamiseen koulutettu itsekin olen, niin tämä koskee vaan erään tyyppistä järjestelmää. Olen ajanut monenlaisia siviiliajoneuvojakin, autoista työkoneisiin ja sen semmoista. Mutta mietin tuota, että mistä laitetaan vaihde vapaalle, näkyykö se siellä selkeästi, pitääkö osata jotain vai voiko tavanomainen konemies, vaikka traktorimies, joka ei välttämättä ole ajanut panssarivaunua, kytkeä panssarivaunun vapaalle, jotta sitä voi vain vetää? Siis kai siellä vaunuissakin on jotenkin ymmärrettävät hallintalaitteet, mutta tämmöistä mietin muuten vaan.

   • Anonyymi

    Automaattilaatikot... On niissä vapaakin


   • Anonyymi

    Netissä on hirmuisesti venäjän ja ukrainankielisiä uusia opetusvideoita miten näillä peleillä ajetaan. Osa niistä on tehty ilmeisesti just tän sodan tarpeisiin / innoittamana. Olen varma että monet maajussit vähän kertaavat niistä ennenkuin starttaavat uuden menopelinsä. Neukkumasiinat ovat kuitenkin aika simppeleitä mekaniikaltaan ja niissä kaikissa on tiettyä samankaltaisuutta. Uskaltaisin väittää, että jos osaa ajaa vanhanmallista traktoria niin osaa ajaa myös Neuvostoliitossa valmistettua miehistönkuljetusvaunua. Eihän ne miltään mukavilta menopeleiltä vaikuta, mutta siirtoajo paikasta A paikkaan B onnistunee liki keneltä vain.

    Itse katsoin yhden tälläisen opetusvideon, siinä nuori ukrainalainen tyttö (17-18 v?)
    hyppäsi ohjaimiin. Selitti mitkä napikat piti ensin käynnistää, vapauttaa vaihde. Kytkin oli vähän hankala ja näkyvyys ohjaajan tuolilta vähän heikko mutta hyvin meni eteenpäin.
    Katsoin videon 3 kertaa ja olin varma että saisin itsekin laitteen liikkeelle ja pienellä onnella jopa pysymään tiellä ja ajettua sen haluamaani paikkaan jos vain löpö riittäisi, sillä sitähän nämä koneet vievät ja sen takia niitä on kai niin paljon sinne hylättykin.


  • Anonyymi

   Tuorein video näytti Ukrainan traktorijoukkojen kaapanneen tänään itselleen KamAZ kuorma-auton. Ei ehkä kovin jännittävää tai erikoista sotasaalista, mutta saattaa olla hyvinkin hyödyllinen menopeli sadonkorjuuaikaan Ukrainan jättiläismäisillä pelloilla.

   • Anonyymi

    Mistä näitä videoita voi nähdä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä näitä videoita voi nähdä?

    Niitä pätkiä on vähän joka paikassa sosiaalisessa mediassa; youtubessa, twitterissä, facebookissa, tiktokissa jne. Osittainhan ne ovat kai tietyllä tavalla Ukrainan puolen propagandaa, mutta hauskoja pätkiä omalla tavallaan, aina piristävät vähän päivää.


  • Anonyymi

   Panssarissa saattaa maajussille olla vain vähän loukkaantunut morsiankin?

  • Anonyymi

   Täytyyhän panssarit ja muut kulkuneuvot ottaa maksuksi nälkäisten venäläisten kaupoista ja maatiloilta ryöväämistä elintarvikkeista.

   • Anonyymi

    Tämä on totta ja Ukrainan verottaja onkin fiksusti ilmoittanutkin että ne ovat sotasaalista, josta ei tarvitse maksaa veroa tai tehdä veroilmoitusta. Ja vaikka tämä kuulostaa vitsiltä, niin se ei ole sitä. Ukrainan viranomaiset ovat todella antaneet moisen määräyksen, koska sitä hylättyä tavaraa on niin paljon.


  • Anonyymi

   Tuoreinta Traktori Prikaatin videota kun katsoin niin ilmeisesti Harkovan Traktoritehtaan valmistama XT3 yritti kiskoa palanutta, mutaan juuttunutta panssaroitua miehistönkujetusvaunua ylös. Ei oikein tahtonut nousta, pahannäköistä on Ukrainan rospuutto just tällä hetkellä.

  • Anonyymi

   Ensimmäinen raportoitu tappio Ukrainan traktori-prikaatille.
   Harkovan maalaiskunnassa, Petrovskajan kylässä traktori ajoi miinaan.
   Onneksi kuljettajalle ei kuitenkaan käynyt sen pahemmin, traktorin etuosa kuitenkin aika pahassa kunnossa, vaikka olisi pahemminkin voinut käydä. Venäläiset ovat kylväneet miinoja pelloille vähän sinne tänne.

  • Anonyymi

   "Feikkejä,jälkiä voi seurata"!!!

  • Anonyymi

   Eilisten miinatappioiden jälkeen traktoristit taas vauhdissa. Tällä kertaa videolle oli tallentunut traktorin perässä vedossa pitkin peltoa Zu-23-2 AA eli suomalaisittain Sergei.

  • Anonyymi

   Nyt löytyi parisen viikkoa vanha video. Kolme kaverusta ajaa kovaa vauhtia ukrainalaisella tiellä Dniepr-sivuvaunullisella moottipyörällä. Kovasti kavereita naurattaa ja hymyilyttää, eikä ihmekään moottiripyörä vetää mukanaan venäläisiltä pöllittyä kranaatinheitintä. Aika velikultia nämä Ukrainan maajussit!

  • Anonyymi

   Uskompa että sodan jälkeen nauramme näille videoille vielä usein ja herakasti.

  • Anonyymi

   Taas eräs syy miksi venäjän armeija on lähinnä vitsi. Kuka noita enään ottaa vakavasti.

  • Anonyymi

   Näitä videoita kun katsoo niin oppii aikalailla uutta venäläisten kalustosta että Ukrainan maaseudun traktoreista.

   Tänään katselin kun ilmeisesti Harkovin traktoritehtaan peli veti perässään IMR-2.
   IMR-2 = Neuvostoliiton aikainen tankin päälle rakennettu pioneerijoukkojen ajoneuvo, josta löytyy auraa ja nosturia ja kaikkea muuta mahdollista.

  • Anonyymi

   Traktorijoukkoja pelkäävät venäläiset ovat pommittaneet tänään isoja maatiloja Harkovin maalaiskunnan alueella. Alustavien tietojen mukaan yhteenkään traktoriin ei osunut.

  • Anonyymi

   Kostona traktoristeille Venäjän armeija on hyökännyt karjatiloille Harkovan alueella. Rumaa jälkeä kun isoa lehmälaumaa tulitetaan raskailla konetuliaseilla.

  • Anonyymi

   No nyt on suomeksikin julkaistu ohjevideo aiheesta "Panssarivaunun hinaaminen traktorilla". Parissa päivässä kerännyt yli 100 000 katselukertaa, eli selvästi aihe kiinnostaa Suomessakin.

   https://www.youtube.com/watch?v=WcAASv9Ri_A

  • Anonyymi

   Tuoreimmassa pätkässä kaksi traktoria vetää yhdessä kohti parempaa käyttöä venäläisten hylkäämää TOS-1A termobaarista MLRS BM-1 ohjusjärjestelmää.

  • Anonyymi

   Tällä kertaa videolla vietiin Ka-52 "alligaattori" hyökkäyshelikopterin raatoa pellolta pois ennenkuin pääsee kevätkylvöihin. Näillä videoilla on miljoonia katselukertoja ja aika usein sankarina John Deere tai Harkovin traktoritehtaan tuotokset. Aikamoista ilmaista mainosta traktorifirmoille. Sääli ettei Valtra ole onnistunut myymään tuotteitaan sen enempää Ukrainaan.

  • Anonyymi

   Ukrainassa saa siviileillä olla panssarivaunuja ja tykkejä mutta suomessa ei edes hernepyssyjä? Meidän punikkihallitus on niin eri maailmasta ukrainaan nähden, että miksi heitä niin ihaillasn ha pidetään jopa veljeskansansa? Suomi ja Ukraina on kuin yö ja päivä, kaikessa mahdollisessa.

  • Anonyymi

   Tulevia romubisnes miehiä nääs

  • Anonyymi

   Aika hyvin sai nauraa näille kommenteille😂

  • Anonyymi

   Sillä aikaa kun presidentti Zelenskyi puhui suomalaisille ovat maajussitkin toki Ukrainassa ahkeroineet. Tosin tämän päivän sankari on omasta mielestäni sinisellä pikkumopedilla liikkunut eläkkeellä oleva postinjakaja joka vapaaehtoisena ajeli kyläraitteja pitkin vanha neuvosto/puolalaisvalmisteinen igla tai prirun (olalta laukaistava ilmatorjuntaohjus) selässään vahtia pitäen. Näki sitten venäläisen SU-35:n hävittäjän lennossa ja tiputti sen! Välillä vanhoja setämiehiä väheksytään ja usein kuulee myös kommentteja siitä kuinka Ukrainalle lahjoitetaan "vanhaa romua ja paskaa" aseiden muodossa.

   No sinisellä mopedilla ajeleva postinjakaja setämies (komeat viikset muuten hänellä kuvissa ja videoissa) todistavat toista. Ukrainalla on taas yksi sotasankari lisää.

  • Anonyymi

   Romuraudan keräys kukoistaa Ukrainass tulevaisuudessa .

   • Anonyymi

    Totta turiset. Kierrätys kunniaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta turiset. Kierrätys kunniaan!

    Elokapina voisi suuttua, jos dieselkoneita tyhjäkäytetään toreilla. Nydy istumalakkoon Kievein päätielle
    ILMASTO TEKA BMP- tulee, ja kanntaa istua TEKOJEN ETEEN. Kyllä ne kantavat pois elokapinalaiset - saavat jollain hyvittää sakkolaskunsa valtiollemme
    heh
    toivoen
    Avaaja


  • Anonyymi

   Tämä on paras ketju kaikista😅

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tarina kertoisi että just ennen Moskovan uppoamishetkeä olisi samalla ranta-alueella ollut liikkeellä useampikin ukrainalainen traktori.

  • Anonyymi

   Suomessakin on sitten käyty tekemään traktori videoita.

   IltaSanomien juttu: "Ensin Twitterissä levisi video Venäjän asekaluston väitetystä liikkumisesta Suomen rajaa kohti. Suomalaiskaverukset päättivät nokitella traktorivideolla."

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008755624.html

  • Anonyymi

   Keväinen tankkien keräys kausi jatkuu. Traktorin merkistä ei aavistustakaan, mutta hinauksessa oli Suomenkin puolustusvoimien varustukseen kuulunut T-72.

  • Anonyymi

   Lyhyt videopätkä Harkovin maalaiskunnasta. Vedossa oli tällä kertaa MT-LB kuljetuspanssarivaunu. Suomen puolustusvoimissa nämä kulkevat lempinimillä ällitälli tai taistelusammakko.

   Iloisen oloinen kaveri istui vaunun katolla kyydissä heilutellen t-paita hihasillaan Ukrainan lippua. Lämmintä säätä siis jo vaikka puissa ei vielä lehtiä näyttänyt olevan.

  • Anonyymi

   Onneksi Suomen puolustusvoimilla on useita Valtroja varustuksenaan!

  • Anonyymi

   Venäjän armeija todella kokee ukrainalaisten traktorit (ja leikkuupuimurit) uhkana. Venäläiset ovat alkaneet varastella koneita ja siirtää niitä Venäjän puolelle. Kaukaisimmat GPS:n perusteella jo Tsetseniassa asti.

   https://www.is.fi/digitoday/art-2000008787179.html

  • Anonyymi

   Suomessa on muuten 430 537 rekisteröityä traktoria.

  • Anonyymi

   Sininen Belarus oli tällä kertaa vetohommissa ja perässä tuli "ällitälli". Videon perusteella kevät Ukrainssa jo pitkällä. Puissa jo lehdet.

  • Anonyymi

   Sininen New Holland tällä kertaa kuvissa ja sen perässä vedossa 2B16 Nona-K 120mm haupitsi. Hyvin pomppi kapealla maalaistiellä perässä. Venäjä taitaa olla vieläkin suurin aseiden lahjoittaja Ukrainalle.

  • Anonyymi

   Tappioita: Harkovan maalaiskunnassa traktoristi oli äestämässä peltoaan kun örkkien ilmavoimat iskivät ja tulittivat "sotilaallista" kohdetta peltotöissä. Traktori tuhoutui täysin, maanviljelijä loukkaantui vakavasti.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4426
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   303
   2007
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   425
   1644
  4. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   535
   919
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   912
  6. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   60
   875
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   181
   821
  8. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   757
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   49
   700
  10. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   51
   690
  Aihe