Smart Countryside Mobility

Anonyymi

Olemme kaksi YAMK-opiskelijaa Laurea-ammattikorkeakoulusta. Teemme opintoihimme liittyvää tehtävää Smart Countryside mobility- nimiseen hankkeeseen ja siihen kuuluu Järvenpään haja-asutusalueen ihmisten liikkumisen kartoittamista ja alueellisten ongelmien määrittelyä sekä alueen tutkimusta. Kohderyhmäämme tässä toimeksiannossa kuuluvat työläiset ja Järvenpäässä käyvät turistit. Hankkeessa kartoitetaan myös tavaroiden liikkumisen muotoja ja pyritään löytämään ilmastoystävällisempiä ratkaisuja.

Pidimme Järvenpään haja-asutusalueen tutkimista tärkeänä, koska alue on hyvin laaja ja taustatietojen mukaan moni järvenpääläinen hyödyntää yksityisautoilua julkisen liikenteen sijaan. Pyrimme tällä kyselyllä löytämään vastauksia siihen, että mikä kannustaisi järvenpääläisiä tarttumaan kestävämpiin kulkemisen muotoihin työmatkailun osalta ja turistin näkökulmasta. Hankkeesta voit lukea lisää alla olevista linkeistä.

https://www.laurea.fi/hankkeet/s/smart-countryside-mobility/

https://www.metropolia.fi/fi/tutkimus-kehitys-ja-innovaatiot/hankkeet/smart-countryside-mobility

https://www.eura2014.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=A77488

Turismiin liittyvät kysymykset

Tuusulanjärven ympärillä sijaitsee taiteilijoiden koteja ja muita kulttuurihistoriallisia kohteita.

Esimerkiksi:

· Kulttuuripolku
· Ainola
· Järvenpään taidemuseo
· Iisakki Järvenpään minimuseo
· Iisakki Järvenpään kotitalo
· Aleksis Kiven kuolinmökki
· Ilmatorjuntamuseo
· Halosenniemi
· Erkkola
· Taidekeskus Kasarmi
· Lottamuseo
· Tuusulan työläiskotimuseo
· Kaunisnummen kotimuseo
· Tuusulan automuseo
· Vanhankylänniemen uimaranta

Erityisesti kesällä nämä kohteet ovat hyvin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Tuusulanjärvi on myös hyvin suosittu pyöräilykohde.

1. Oletko käyttänyt julkisia kulkuvälineitä, polkupyörää, omaa autoa tai jotakin muuta kulkuvälinettä liikkuessasi esimerkiksi näissä kohteissa? Miksi olet valinnut juuri kyseisen kulkutavan?

2. Millaisena koet kohteiden saavutettavuuden, esimerkiksi mainostetaanko liikkumisen palveluita riittävän hyvin turistin näkökulmasta? Mitä hyvää ja huonoa on nykyisissä kulkemisen vaihtoehdoissa?

3. Minkälainen on nykyisten palveluiden hintataso? Koetko, että palvelut ovat kaikkien saatavilla hintatason puolesta?

4. Minkälaisia kulkemisen palveluita kaipaisit nykyisten palveluiden lisäksi Järvenpäähän? Vai oletko tyytyväinen nykyisiin mahdollisuuksiin? Perustele kumpaankin kohtaan mitä kehitysideoita sinulla olisi tai miksi olet tyytyväinen nykyiseen tasoon.

5. Anna nykyisistä kulkuyhteyksistä arvosana välillä 1-5 (1. erittäin huono, 2. välttävä, 3. tyydyttävä, 4. hyvä, 5. erinomainen).

Työmatkailua koskevat kysymykset

1. Miten liikut töihin? Miksi olet valinnut juuri tämän liikkumisen muodon?

2. Onko asuinalueellasi hyvät kulkuyhteydet työpaikallesi (julkiset, pyöräily, muu liikkumismuoto)? Jos ei ole, miten niitä tulisi parantaa? Löytyykö sinulta konkreettisia kehitysideoita nykyisen tilanteen parantamiseksi?

3. Tiedätkö, onko juna-asemalla hyvät säilytysmahdollisuudet polkupyörille? Onko sinun mielestä turvallista jättää polkupyörä asemalle työpäivän ajaksi, mikäli käytät junaa työmatkailussa vai otatko polkupyörän mukaan junaan? Perustele valintasi.

4. Mikä kannustaisi tarttumaan kestävämpiin liikkumisen ratkaisuihin (esimerkiksi polkupyöräilyyn tai julkiseen liikenteeseen)? Mitä muita vaihtoehtoja voisi olla?

5. Mitä muita huomioita haluaisit antaa järvenpääläisenä kaupungin liikkumismahdollisuuksista?

6. Anna nykyisistä kulkuyhteyksistä arvosana välillä 1-5 (1. erittäin huono, 2. välttävä, 3. tyydyttävä, 4. hyvä, 5. erinomainen).

Mielipiteenne ovat meille arvokkaita. Kiitos, että annoit aikaasi tämän kyselytutkimuksen täyttämiseen!

5

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siitä on yli 15 vuotta, kun kiersin kesällä Tuusulanjärven ympäri polkupyörällä.
      Taisin käydä Aleksi Kiven kuolinmökillä silloin. Järvenpään taidemuseossa olen ollut joskus työasioissa, vapaa-aikana en ole viitsinyt mennä maksullisuuden takia.
      Sisällä Ainolassa ei ole koskaan tullut käytyä.
      Vanhainkylänniemessä olen käynyt kävelemässä. Sinne menee hyvä luontopolku Tuusulanjärven rannan suuntaisesti. Sinne menevistä linja-autoista en tiedä, koska siellä ei ole enää terveyskeskusta.

      "4. Minkälaisia kulkemisen palveluita kaipaisit nykyisten palveluiden lisäksi Järvenpäähän? Vai oletko tyytyväinen nykyisiin mahdollisuuksiin? Perustele kumpaankin kohtaan mitä kehitysideoita sinulla olisi tai miksi olet tyytyväinen nykyiseen tasoon."

      Järvenpää on junaradan varrella, joten minulle riittää paikallisjunat. Muuten Järvenpäässä liikun lähinnä kävellen.


      "2. Millaisena koet kohteiden saavutettavuuden, esimerkiksi mainostetaanko liikkumisen palveluita riittävän hyvin turistin näkökulmasta? Mitä hyvää ja huonoa on nykyisissä kulkemisen vaihtoehdoissa?"

      Joskus olen huomannut turistibussin lähtevän Järvenpään rautatieasemalta


      "3. Tiedätkö, onko juna-asemalla hyvät säilytysmahdollisuudet polkupyörille? Onko sinun mielestä turvallista jättää polkupyörä asemalle työpäivän ajaksi, mikäli käytät junaa työmatkailussa vai otatko polkupyörän mukaan junaan? Perustele valintasi."

      En jättäisi polkupyörää kovin kauaksi aikaa Järvenpään aseman lähelle. Sen verran tiedän aseman polkupyörävarkauksista.

    • Anonyymi

      1. Kyllä olen käyttänyt julkisia, sillä kaupunkiseudulla on helpompi kulkea julkisilla kuin autolla. 2. Kyllä asuinalueellani on hyvät kulkuyhteydet. 3. Alueellani olisi hyvä olla lisää säilytysmahdollisuuksia. 4. Olisi hyvä saada potkulaudoille lisää säilytyspaikkoja. 5. Olisi hyvä lisätä enemmän kulkuyhteyksiä kaupungiseudun ulkopuolellekin. 6. Arvosanaksi annan 3.

    • Anonyymi

      1. Liikun autolla töihin. Työmatkaan odotusaikoineen menisi Helsinkiin noin 1,5 tuntia suuntaan.
      2. Kulkuyhteydet julkisilla ovat melko kehnot. Niitä tulisi parantaa siten, että esim. busseja lähtisi tiheämmin pääkaupunkiseudulle varhain aamusta iltamyöhään asti. Suuri osa jörvenpäälä isistä työssäkäyvistä käy kuitenkin töissä muualla kuin Järvenpäässä.
      3. En tiedä, koska en ole vuosiin liikkunut junalla. Itse ottaisin polkupyöräni mukaan junaan, koska yleisesti juna-aseman lähistöt eivät ole täysin turvallisia alueita säilyttää polkupyörää moneksi tunniksi.
      4. Pienentämällä arvonlisäveroja polkupyörien hinnoista niin olisi myös vähävaraisemillakin mahdolisuus hankkia polkupyörä. Sama pätee myös matkalippujen/korttien hinnoissa. Kaupunki voisi tarjota sekä lisätä enemmän polkupyörien, sähköpyörien ja potkulautojen määrää, lisäämällä niihin kausimaksu tapaisen systeemin, joka olisi sekä helppoa, että edullisempi vaihtoehto esim. autoon. Näiden edellämainittujen laajempi markkinointi vielä auttaisi ihmisiä näin tarttumaan helpommin ekologisempiin ratkaisuihin.
      5. Ei muuta
      6. 4

    • Anonyymi

      1. Liikun autolla töihin, koska se on minulle käytännöllisin ja nopein tapa liikkua. Autossa saa olla aamulla aivan rauhassa ja kuunnella omaa musiikkia.
      2. Kyllä asuinalueellani on todella hyvät taksipalvelut sekä bussi yhteydeyt joka suuntaa.
      3. Kyllä on mahdollisuuksia jättää polkupyörä juna asemmalle, mutta itse en jättäisi varkaiden takia, koska alueella asuu erittäin paljon vähä varaisia.
      4. Jos valtio korvaisi täysin minulle sähköpyörän.
      5. Järvenpään alueella voisi olla enemmän sähköpotkulautoja.
      6. 🤔 4

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      737
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe