Possunpihvit ovat hyviä vaihtoehtoja makkaralle ja etenkin kanalle, joka tuotteena on haastava valmistaa herkulliseksi.
Possunpihvin ja makkaran hinta on suurin piirtein sama. Possunpihvit voi jälkikäteen tai etukäteen maustaa. Tai tehdä maustamiskombon. Possuun sopii savumaku tai brown sugar tyyppisen jälkikastikkeet. Ja etukäteen maustamiseen mm. paprika, chili ja pippuriseokset. Maustevoin yrttisuolasta pihvin päälle voi tehdä itsekin helposti.
Possunpihvin voi syödä sellaisenaan tai lisätä siihen paistetun kananmunan. Juomaksi voi suosittaa olutta, jos on mies. Tai pillimehua, jos on nainen tai lapsi.
Salaattimaailmaa pihviin on hyvin vaikea harkita tai ajatella, mutta yksi vaihtoehto voisi ehkä olla porkkana. Mutta ei tietenkään raasteena vaan kunnon paloina, joista haukata.
Kastikkeena voisi olla ehkä jokin vahva lihaliemipohjainen kastike. Mutta vaikeahan näitä on mennä sanomaan.
Asia on pihvi
13
92
Vastaukset
- Anonyymi
Neuroleptiä runsaan veden kera.
- Anonyymi
Makarooni ja makkarat on viikonloppuisin julistettu pannaan.
Tänäänkin nautiskeltiin broilerifileitä riisin ja currykastikkeen kera. - Anonyymi
Itse olen korvannut makkaran poronfileellä ja sen lisukkeeksi kanttarellimuhennosta, juomaksi Château Lafite Rothschild 2010 . Jälkiruuaksi lakkatuorekakkua. Sen jälkeen Presidentti-kahvia ja Courvoisier-konjakkia.
- Anonyymi
Kaikkeen se toimeentuloki riittää
- Anonyymi
Heheh, köyhällä on varaa vain parhaaseen, heheh.
- Anonyymi
Lihan syönti on tulevaisuuden köyhyyttä ja nykyajan petomaisuutta!
- Anonyymi
Mee istumaan kadulle.
- Anonyymi
On tuossa asian tynkääkin. Porsaasta ei saa pihvejä mutta leikkeitä kuitenkin.
Ei ole kirjoitusvirhe vaan termin oikaisu!
Ajoittain on tarjouksessa porsaan ulkofilettä. Kilohinta jää alle 5€:n.
Vuolen päällä olevasta rasvasta suurimman osan pois käytettäväksi kastikerasvana. Maustan sen tunkemalla sisään valkosipulin kynsiä, rouhittua mustapippuria ja merisuolarakeita. Sunnuntaiseksi ateriaksi paistan sen uunissa miedolla lämmöllä turvautuen lämpömittariin.
Aterialla vuoleskelen siitä ohuehkoja siivuja.
Jäähdytän köntyn ja leikkaan siitä sopivia siivuja seuraavia aterioita varten ja. riippuen miten jako menee, niin leikkaan siitä ohuita leikkelesiivuja.
Emme käytä makkaraleikkeleitä.
Valmistustavasta johtuen lihasta irtoaa hyvin vähän nestettä ja sen vähänkin käytän kastikkeeseen.
Tarjousprotskut ovat hyvä ja halpa vaihtoehto. Olkoon kyse kokonaisista protskuista tai koipireisistä, niin valkosipulin ystävänä työnnän pituussuunnassa leikattuja kynnen siivuja protskun nahan alle. Harkinnan mukaan muista mausteita. Curry ja paprika ovat makuuni.
Eka aterian jälkeen syömme muijan kanssa lopuista lihoista tehtyä risottoa useina päivinä. Pakastettuna.- Anonyymi
Asia ei ollutkaan pihvi.
- Anonyymi
Possunlapa oli yhdessä kaupassa 2.50kg niin nyhtöpossuhan on muotia. Valmistuksessa niin hieroo suolaa tuohon pinnalle ja makuasia muitakin mausteita.
- Anonyymi
Potsin ulkofilettä saa todellakin joskus noin 5 euroa/kilo. Kokeilkaapa joskus tällaista:
Leikatkaa filepalasta noin 2-2,5 cm paksuisia viipaleita. Leikatkaa sitten tuo viipale kahtia silleen, että leikkaate sen niin, että siitä jää yksi sivu leikkaamatta (tulee vähän, kuin löysä tasku). Muistuttaa vähän perhosen siipiä avattuna. Nuijikaa sitä vähän, mutta varokaa, ettei ne siivut repeä toisistaan. Maustakaa oman maun mukaan.
Ottakaa yhtä filettä kohdin yksi american pekoniviipale. Muovailkaa sen sisään juustoa sellanen 3 cm - 3 cm viipale. Sitten laitatte pekoni-juustopaketin potsin fileen sisään ja ompelette ne sivut joko langalla, tai sidotte sivut kiinni hammastikuilla. Paistatte pannulla niin, että se saa kauniin pinnan. Sen jälkeen folioon ja uuniin muhimaan noin 30 - 40 min.
Lisukkeeksi salaattia tai pottuja (ranskalaisia, lohkopottuja tms.) tai mitä kukakin haluaa. Joku kylmä kastikekin on tuon potsin ja vihannesten kanssa hyvää. Tai jos pika-pikaa haluaa, niin joku valmiskastike. Ja tietty voinappi pihvin päällä antaa hyvää lisäpotkua.
Tulee hyvää juhlaruokaa ihan hassun halvalla sellaiselle kokille, kuka viittii nyprätä. PS. Muistakaa poistaa ennen tarjoilua lanka ja hammastikut. - Anonyymi
Makkaraa se täytyy olla eikä mitään tuollaista nyhjäämistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Paskakaivo Kuhmo
Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi684511Uskotko yliluonnolliseen?
Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D1004018- 523532
Mitä kuuluu?
Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul292791Keilahalli
Onneksi rakennettiin aikoinaan se keilahalli, se pelastaa eläinpuistoyhtiöiden sekä koko Ähtärin kaupungin talouden!262583Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa602492- 462364
- 391917
- 471898
- 301656