SAAMELAISASIOIDEN KESKUSTELUFOORUMI

Anonyymi

Mitä tuolla oikein keskustellaan? - Ryhmähän on suljettu ulkopuolisilta, joten en pääse lukemaan, mitä siellä kirjoitellaan. Kannattaako ryhmään liittyä päästääkseen keskustelemaan saamelaisiin liittyvistä asioista?

- Tätä kysyy kehä kolmosen aitauksessa elävä puoliverisaamelainen.

16

2191

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sen verran on kokemusta, että sivuston ylläpitäjä, Topi "Sorsakoski" Lukkari, potkii ulos kaikki ne, joilla on hänen kanssaan eriävä mielipide. Itse sani potkut siitä syystä, että olin painanut Topin postauksiin nauru-painiketta. Mitään en ollut itse postannut enkä kommentoinut kenenkään toisen postausta. Jos tuohon ryhmään liityt, niin tarkkana saat olla, ettei suksesi joudu ristikkäin ylläpitäjän kanssa. Tietysti jos vain mollaat ja haukut porosaamelaisia, niin silloin sinulla on tuossa ryhmässä loistava tulevaisuus. Siellä on saamelaiskäräjien ääniharavat Anu Avaskari, Kari Kyrö ym. purkamassa katkeruuttaan siitä, etteivät päässeet saameilaiskäräjien nahkapenkkiin istumaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kopsasin tuon Jukka Tapanin Fb-sivun tekstin Topi "Sorsakoski" Lukkarista ja hänen propagandatorvestaan (Saamelaisasioiden keskustelufoorumi):

      "Koska Topi Lukkari on jälleen alkanut esittää perättömiä väitteitä minusta Saamelaisasioiden keskustelufoorumilla, on aika suoristaa mutkat ja kerrata muutama fakta.

      Viime kesänä Topi Lukkari pyysi minua auttamaan häntä ryhmän käyntiin polkemisessa, koska hän itse ei osannut laatia sopivia sääntöjä ryhmälle, eikä hän myöskään tiennyt, miten värvätä ryhmään jäseniä. Koska itse olen toiminut ison ruotsalaisen yrityksen myynti- ja markkinointipäällikkönä (ammatiltani olen systeemi-insinööri/ekonomi/juristi) - ja Topi osasi pyytää kiltisti ja lupasi ryhmästä tulevan avoin keskustelufoorumi - tyhmä minä menin ja autoin häntä.

      Heti alkajaisiksi meillä tuli napit vastakkain ja sukset päällekkäin. Koska ajatukseni oli, että ryhmän tarkoitus oli lähentää poro-, inarin- ja kolttasaamelaisia toisiinsa - saada nämä puhaltamaan yhteen hiileen sen sijaan että jatkuvasti laittavat toisilleen kapuloita rattaisiin - vaadin yhdeksi säännöksi sen, ettei ylläpitäjät ja moderaattorit saa itse osallistua keskusteluihin millään muotoa. Nämä saavat vain ja ainoastaan moderoida!

      Kädenvääntöä kesti viikkokaupalla, ennen kuin Topi lopulta myöntyi hyväksymään esittämäni ehdon ryhmän säännöksi. Ja syy miksi tätä vaadin oli se, ettei kukaan Ylä-Lapin ihminen voi mieltää Topia millään muotoa puolueettomaksi ihmiseksi, jota ylläpitäjän pitäisi ehdottomasti olla tällaisen hyvin jännitteisen ryhmän pystyäkseen toimia rakentavasti ja hyvässä hengessä. Oikeasti esitin alunperin niin, että ylläpitäjän kuuluisi olla joku täysin ulkopuolinen henkilö, joka ei itse olisi saamelainen lainkaan, niin, ikään kuin puolueeton erotuomari, joka viheltää pillin vain ja ainoastaan kun siihen on tarvetta (ja myös välillä passittaa jäähylle), mutta tämähän ei tullut kysymykseenkään, sillä - minkä sittemmin ymmärsin - Topin ryhmän ei koskaan ollut tarkoituskaan olla mikään avoin ja reilu keskustelufoorumi, vaan ainoastaan Topin ja hänen hengenheimolaisten propagandakanava.

      No, laadin ryhmän säännöt ja aloin värvätä jäseniä somekanavia hyödyntäen, ja jäseniähän kertyi nopeasti satakaupalla. Mutta sitten alkoivat ongelmat: Topi ei suostunut huomauttamaan tietyille jäsenille heidän huonosta käyttäytymisestään - Hans Vuomajoki (Topin sukulainen), Ari Franssi (Topin aateveli) yms. - ja kun minä menin ja jopa vaadin näiden ryhmästä poistamista, oli Topin ratkaisu kuin suoraan diktaattorin käsikirjasta reväisty: minut lempattiin pihalle, Topi otti itselleen kunnian ryhmän sääntöjen laatimisesta ja jäsenten värväämisestä - ja kaupan päälle hän vielä meni ja mustamaalasi minut kaikille sukulaisilleni, jotka vain onnistui saamaan käsiinsä (sukuani löytyy koko poronhoitoalueelta niin Suomesta, Ruotsista kuin Norjasta).

      Eikä kestänyt kauaa, niin Topihan alkoi muokata laatimiani sääntöjä oman aatemaailmansa mukaiseksi:
      - Ylläpitäjät saavat osallistua keskusteluun.
      - Ryhmästä ei saa juoruta ulkopuolisille (avoin keskustelufoorumi joka suljetaan lukittujen ovien taakse, miten kerrassaan kafkamainen keksintö).
      - Toisia ei saa estää (vastoin fb:n perusajatusta, ja mikä tekee häiriköimisen estämisen mahdottomaksi: mitä jos joku häiriköi jossain toisessa ryhmässä? Jos estät hänet, saat lemput Topin ryhmästä).
      - ja lista jatkuu, ja jatkuu, ja jatkuu...

      No, te, jotka olette ko. ryhmän jäseniä, tehän näette nuo säännöt ja miten Topi moderoi sekä vaivihkaan poistaa ryhmästä kaikki ne, jotka esittävät pienimpääkään kritiikkiä ylläpitoa kohtaan."

    • Anonyymi

      Miksi et vain liity ja selvitä sopiiko ryhmä sinulle?
      Ryhmä ei näytä olevan suljettu, vaan yksityinen. Nuo ovat kaksi eri asiaa.

      Monet ryhmät ovat yksityisiä, mutta ottavat uusia jäseniä ilman soveltuvuustestejä.

    • Anonyymi

      Topilla huseraa ku joku pahainen pissihaukka-ämmä. Vähäkää sille ryppyilee nii ulkoruokintaan joutuu alta aikayksikön. Ja ei Topi ossaa ite mistään muusta jorista ku tuosta iän ikuisesta käräjöintiasiasta. Ketä tuollainen kiinnostaa? No ei ainakaan niitä jotka haluavat puhua saamelaisasioista! Tuolle FB ryhmälle pitäisi antaa uusi nimi: Saamelaiskäräjien haukkumisfoorumi!

    • Anonyymi

      Olisiko parempi nimi Topin foorumille: Porosaamelaisten parjaamisfoorumi!

    • Anonyymi

      Tiktokin puolella ropakanta leviää yhen huitojan toimesta nimemerkillä @petjaka

    • Anonyymi

      Topi rykäisee nyt syvältä ja ihan koomisin ottein:

      "Kesällä tulee vuosi täyteen siitä kun keskustelufoorumi perustettiin. Perustajana odotin ryhmältä paljon enemmän ja uskoin, että ylläpidon tasapuolisuudella ja johdonmukaisella linjalla olisi luotavissa olosuhteet asiapohjaiselle keskustelulle.

      Totuus on kuitenkin se, että ryhmään on mahdollista luoda eripuraa provosoimalla ja monilla muillakin alustoilla olen nähnyt sitä paljon. Perustajana ja ylläpitäjänä olen ollut kuitenkin linjauksia tehdessämme lähinnä sananvapauden asialla ja pyrkinyt puolustamaan jokaisen yksilön sananvapautta (silloinkin kun se ei ole ollut ehkä ryhmähengen kannalta järkevintä).

      Ryhmässä on kuitenkin yksittäisiä jäseniä, joiden vaikutus palstan mutapainiin on niin suuri, että on ehkä syytä pohtia häiriköiden sulkemista ulos ryhmästä. Yksilöiden sananvapauden näkökulmasta ryhmästä sulkemiseen liittyy aina ongelma, mutta joskus sillä voi estää häiriköiden pilaamasta koko ryhmää.

      Avaan äänestyksen, joka päättyy pe 22.4. klo 24.00 ja voittavasta vaihtoehdosta tulee uusi linjaus.

      Pitäisikö ylläpidon poistaa ryhmästä jäsenet, jotka syyllistyvät toistuvasti lieviin sääntöjen ylityksiin ja provosoivat vain vastakkain asettelua?"

      Varsinainen koomikko tuo Topi: nyt se muka herää siihen, mistä häntä varoitettiin alusta alkaen ja minkä hän on itse saanut aikaan! Topi itse on moderoinut kuin mielipuoli-Putin ja pitänyt ryhmässään väenväkisin juuri ne henkilöt, jotka muut halusivat heittää pihalle ihan jo alussa!

      Täytyy sanoa, että Topi-Ukko osaa kyllä valehdella ja kieroilla pahemmin entä oikea mutapaini-kana! Nyt esittää olevansa muka jokin ylevä sananvapaudenpuolustelija, kun totuus on se, että hän puolustaa vain omaa oikeuttaan haukkua porosaamelaisia!!! - Thyi happamia, sanoi kettu!!!

    • Anonyymi

      Nyt sadaan sitten seurata, onko Topi sanansa mittainen mies: Ellei tunnetut provokaattorit Fra__sit, Vuoma__et ym. poisteta, niin se on sama kuin lakaisi lattian koko äänestyksellä - ja mikä varmaan tulee olemaan lopputulos, sillä eihän Topilta löydy kantta toteuttaa uhkaustaan!

    • Anonyymi

      Lisää ryhmiä = lisää sekoilua! Mitä seuraavaksi? Lisää lantalaisia saamelaiskäräjille!?

    • Anonyymi

      Lappalaiset haluavat samanlaisen aseman kuin ahvenanmaalaisilla on , sitten meillä on paapottavana jo kolme elämäähienompaa vähemmistöä .
      Rantaruotsalaiset , ahvenanmaalaiset ja nuo lappalaiset .

    • Anonyymi

      Topi ainakin haluaa itselleen erityisaseman: nyt hänellä on ikioma julkinen ryhmä, missä saa ihan vain omin itsekseen lämpimäkseen höpiskellä. Saa nähdä, kauanko Topia lämmittää tuo itselleen jorinointi...

    • Anonyymi

      Osuvasti Aslak luonnehtii suljetulla osastolla Topin uuden, julkisen ryhmän: "Mutapainiryhmä!"

    • Anonyymi

      Eli Topilla on käytössään sekä suljettu osasto että avohoitopuoli?

    • Anonyymi

      Topin asiakkaat viihtyvät ihan selvästi parhaiten suljetulla osastolla: avohoitopotilaita 26 kpl mutapainijaa, suljetulla osastolla yli 600 kpl piripäätä.

    • Anonyymi

      Hei! En ole facebookissa, mutta pääsen kyllä lukemaan kirjoitukset. Ei siis ole suljettu/yksityinen! Kunhan kaikki osaisivat käyttäytyä asiallisesti ja toiset huomioon ottavasti, niin hyvä tulisi.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe