Sota Ukrainassa - syitä ja seurauksia

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sota jatkuu. Pakolaisvirta on miljoonissa. Tuhansia kuolleita ja suuret aineelliset vahingot. Sodan vaikutukset ulottuvat ympäri maailmaa. Energian ja elintarvikkeiden hinnat nousevat. Emme vielä tiedä kuinka vaaralliseksi sodan tulokset nousevat. Sodan varjolla hehkutetaan naton sotilasliittoa rauhan kyyhkynä.
SKP tuomitsi Venäjän hyökkäyksen samana päivänä kun sota alkoi.

42

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SKP:n äänenkannattajan Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalen arvioi osuvasti sodan yleisluonnetta ihmiskunnan etujen kannalta:
      "Herrojen sotatoimet tuottavat jälleen laskun työväenluokalle - kaiken vaurauden yhteiskuntaan tuottavalle luokalle. Kun yhdistämme Ukrainan sodan tuottamaan kriisiin valtavan, käynnissä olevan ekologisen katastrofin ja yhä varsinkin vaikuttavan köyhimpiin maihin vaikuttavan koronapandemian, olemme ihmiskunnalle ja koko maailmalle kestämättömässä tilanteessa."

      Ainoa yhteiskuntaluokka, jonka toimeentulo menee ahtaaksi, on palkkatyöläiset. Heitä kuolee ja eloonjääneet kituuttavat vuosikausia päästäkseen elän alkuun.

      • Anonyymi

        Eli väität, että Venäjän hallitus on täynnä idiootteja älykääpiöitä, kun ainut keksimä vaihtoehto Ukrainan kriisiin on sota. Viime vuonna jo NATO ilmoitti, että Ukraina ei pääse NATOON. Joten tuo Nato on vain turha tekosyy.
        Tai se Venäjän hallitus on vain täynnä idiootteja.
        Toisekseen Venäjä ei ole suurvalta millään muulla mittarilla kuin militaristisella. Muuten koko maa lähinnä korruptoitunut kehitysmaa.
        Tais mennä vain Putinilla tunteisiin, kun kaikki pitävät häntä vain avuttomana lapsena kuka itkee äidinhelmassa kun toiset ei kuuntele NYYH NYYH


      • Anonyymi

        Siis trolli kerroit Putinin suunnittelevan siellä ydinaseen käyttöä. Hermomyrkky on jo tiedossa mutta Putinin suunnitelman ydinaseiden käyttöön oli uutta, Hyvä että kerroit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis trolli kerroit Putinin suunnittelevan siellä ydinaseen käyttöä. Hermomyrkky on jo tiedossa mutta Putinin suunnitelman ydinaseiden käyttöön oli uutta, Hyvä että kerroit

        Vladimir Verinen, ei kaihda keinoja. Noin 160 centtisellä, Vladimir Verisellä on helvetin iiiiso ego.


    • Aikamoinen pläjäys tietoa sodan syistä. Jos puoletkaan on totta, niin naton tassut kastuvat.
      Propagandasota on käynnissä molemmin puolin. Hyvin usein on huomattu USA:n, naton, valehtelevan. Valtava läntinen propaganda Venäjän tekemisistä upottaa rivikansalaisen. "voi,,, voi kun ovat pahoja." Näin on tapahtunut naton tuhotessa arabimaita ja Afganistania.

      Packalen luotaa syvemmältä.
      Venäjällä vallassa on oikeistokonservatiiviporvarien nationalismiin ja uuskolonialismiin suuntautuva politiikka. Kaikkea tällaista kansainvälinen työväenliike vastustaa. Kaikilla suurvalloilla (Kiinaa ehkä lukuun ottamatta) on samankaltainen politiikka ja jossa tulevaisuuden näkymät ovat heikkoja. Myös Suomen eduskunnassa on nousemassa uusi nationalistinen henki.
      Venäjä ikäänkuin antoi lahjaksi Suomen porvareille ja valitettavasti demareille ja vasemmistoliittolaisille natokiiman kohoamisen. Onnettomat tapahtumat muualla korvattaisiin naton sotilasliiton avulla.

      Packalenin mukaan emme tarvitse toisilleen vihamielisiä sotilaallisia järjestöjä ja joita usein johtavat upporikkaat omien etujensa tukemiseksi suoraan tai epäsuorasti.
      Emme siis tarvitse toisilleen vihamielisiä blokkeja. Tarvitsemme enemmän liittoutumattomia maita, jotka harjoittavat itsenäistä ulkopolitiikkaa yhteisen turvallisuuden ja aseistariisunnan edistämiseksi. Suomen tulee pysyä yhtenä niistä.

      • Anonyymi

        Partacus kerro, missä Nato on valehdellut..?
        Sen me tiedtään Venäjän valehdelleen kaikki käymänsä sodat Ukrainan sotaaan asti.?


      • Anonyymi

        Tietääkö Packalen Tiedonantajan synnyn, Varsovanliiton panssareiden telaketjujen murskatessa Prahan katuja olleen turvaamassa Moskovalle kuuliaista hallitusta 1968.?


      • Anonyymi

        Venäjän pyrkimys tosiaan olisi, ettei sen rajanaapurit kuuluisi Natoon, jolloin sotakin olisi vain Venäjän ja sen rajanaapureiden välinen sota. Näiden Venäjän intressien mukaan vaikutat kirjoittavan.


    • Anonyymi

      Venäjä joutuessaan alakynteen ja sodan pitkittyessä, alkaa varmasti käyttämään biologisia aseita sodankäynnissään. Syyttelee ensin muita, ja siten oikeuttaa omalla valehtelullaan kaikki rikolliset toimensa.

    • Suomen sotavarustelumen ovat kasvaneet vuodesta 2015 reippaasti ja Ukrainan sota kiihdyttää prosessia. Saksa toimitti aseita Ukrainaan aseita ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen. Suomi on liittynyt aseiden viejäksi.
      Kun pysytellään irti natosta, voimme paremmin käyttää voimavaroja rauhan rakentamiseksi, kansanterveyteen ja kaikkien ihmisten hyvinvointiin.

      Ukrainan sota synnytti valtavan venäläisvihan. Suomessa asuu suuri venäläisperäinen vähemmistö ja heidän tulee saada elää rauhallisesti.
      Pakotteet tulisi suunnata ensisijaisesti oligarkkkeihin.

      Suora lainaus Packalenilta:
      " Parhaiten vastustamme sotaa tuomitsemalla kaikki kaikki kapitalistiset valtiot ja niissä toimivat puolueet, jotka kutsuvat jonkin kansallisen lipun alle. Meidän on oltava valmiita lakkauttamaan kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä, joka on vastuussa aikamme sodista ja uhkaa ihmiskuntaa monilla muillakin tavoilla. Vain näin voimme estää ihmiskunnan barbariaan vajoamisen."

      Kapitalismin puitteissa on mahdoton rakentaa rauhanomaista maailmaa. On toimittava rauhan puolesta kaikin voimin.

      • Anonyymi

        Ainakin tuomitsemista riittää muutamaksi viikoksi. Kun niitä ei-kapitalistisia valtioita ei taida olla kuin puolisenkymmentä kappaletta. Eli muut ovat kapitalistitsia.


    • SKP on tuominnut kapitalistisen Venäjän hyökkäyksen kapitalistista Ukrainaa kohtaan.
      Kommunistien kanta on rauhanomaisen neuvottelun kanta erimielisyyksissä. Menkööt sotaa haluavat johtajat erämaahan ja tapelkoon siellä leikkipyssyillä.

      SKP:n entinen puheenjohtaja Yrjö Hakanen lausuu jyrkät moitteet Venäjän Kommunistiselle puolueelle sen toimista duumassa.
      Hakanen:
      "On ollut hämmentävää seurata, miten Venäjän johto on lyhyessä ajassa tuhonnut Neuvostoliitolta saamansa perinnön Euroopan yhteisen turvallisuuden rakentamisessa. Kommunistina minulle on ollut erityisen surullista nähdä, miten Venäjän hallituksen talouspolitiikkaa vastustava Venäjän federaation kommunistisen puolueen johto liputtaa hyökkäyssodan ja nationalististen suurvaltatavoitteiden puolesta. Tiedän, että puolueessa on toisenlaisiakin ajatuksia, mutta duumassa sotaa vastaan on tähän mennessä noussut julkisesti vasta kolme kommunistista kansanedustajaa."

      Hakasen kantaan voi yhtyä täysin.
      Pienoispuolue bolsevikit asettuivat heti ensimmäisen maailmansodan uhatessa sotaa vastaan. Porvarit toimittivat bolsevikkiedustajat vankilaan. Puolue jatkoi sitkeästi sodanvastaista työtä vaikeissa olosuhteissa pelkäämättä porvarien parjausta.
      Tilanne ei ehkä ole ihan samanlainen mutta aatteellisesti sinne päin.

      Venäjän kommunistien tulisi toimia sotaa vastaan tänään ja keikuttaa Putinin oligarkkihallintoa.

      • Anonyymi

        Bolsevikit ne vasta aloittivatkin Venäjän sisäiset sodat ja valtaan päästyään alkoikin vastustajien puhdistus, ja kommunismin levittämien eurooppaan.
        Venäjän tulee vetää huökkäysarmeijansa pois Ukrainasta silloin tulee rauha.
        Ukrainalla ei ole muuta mahdollisuuttsa kuin puolustaa aluettaan.


      • Anonyymi

        Euroopan turvallisuus oli Neuvostoliiton aikaan kahden panssariarmeijan ampuma- lähietäisyydellä toisistaan keskellä Eurooppaa, Nato-Varsovanliitto. Silloin oltiin tulenaralla tilanteessa ja puheet olivat kovia. N-liitto valmistautui kolmanteen maailmansotaan ja piti puolta Eurooppaa pihdeissään. Todella kylmää sotaa. Hakasen puheet täyttä p...aa.


    • Anonyymi

      Partacus vastaa kysymykseen, missä Nato on valehdellut?
      Venäjän valheita saamme kyllä päivittäin kuulla.

    • NL:n bolsevikit eivät sodi Ukrainassa. Ukrainassa sotivat nykyajan porvarit.

      Aineelliset tuhot Ukrainalle ovat valtavat. Talouspakotteet Venäjälle voivat aiheuttaa vielä suuremmat kulut. Molemmissa maissa työtä tekevä väestö joutuu ahdinkoon.
      Venäjä on suuresti eristetty muusta maailmasta.
      Monet olettivat, meikä mukaan lukien, että Venäjä pysähtyy 23 helmikuuta Ukrainan rajalle tai tuo vain sotakalustoa Donetskin ja Luhanskin "kansantasavaltojen" alueelle painostukseksi.

      Venäjän kapitalismin motiiveistä.
      USA ja Saksa lupasivat NL:n hajottua, ettei se vie natoa entisten neuvostotasavaltojen alueelle. Lupaukset petettiin. Kapitalismiin ponnistava Venäjä jätettiin Euroopan turvallisuusjärjestelmien ulkopuolelle.
      Venäjä yritti ennen hyökkäystä neuvottelua Naton eli USA:n kanssa mutta esitykset naurettiin ulos.
      Venäjä on hyökkääjä. Se on fakta. Työläiset molemmissa valtioissa maksavat laskun. Venäjä on hävinnyt myös propagandasodan. Suomen porvareille Venäjän porvarit luovuttivat natokortin. Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus on ollut aika heiveröinen ja nyt sitä horjutetaan mahdollisella nato-liittoumalla.

      Venäjä, Putin, vetoaa porvarillisesti kostoon eli menneisiin, jopa Bysantin aikakauteen, jolloin Moskovan tsaari levitti valtaansa ja josta syntyi valtio nimeltä Venäjä. Näinhän kaikki Euroopan valtiot ovat syntyneet samansukuisista kansanryhmistä ja useimmin valloitussotien kautta.
      Venäjä siis vetoaa menneisiin. Ruotsi voisi vedota samalla tapaa ja vaatia Suomea valtioonsa.
      Nationalismin ideologia valtasi Venäjän. Läntisen kapitalismin valtasi nato-ideologia.
      Ukraina välissä natosympatioineen on sijaiskärsijä.

      • Anonyymi

        Höpö Höp. Tällä tasolla SUOMEN SKP. Helvetti että on tullut tuettua HÄVETTÄÄ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö Höp. Tällä tasolla SUOMEN SKP. Helvetti että on tullut tuettua HÄVETTÄÄ.

        Kun olivat aina rahaa vinkumassa,Ei ihme että ovat markinaalissa.


    • Ukrainan sodassa näkyy selvästi Venäjän ja läntisen kapitalismin yhteentörmäys.
      Poliittisen vaikutusvallan lisäksi kyseessä taloudellinen vastakohtaisuus. Intressi markkinoista ja luonnonvaroista.
      Venäjä on jäänyt kansainvälisessä kaupassa lähinnä energian tuottajaksi ja viejäksi. Tosin sillä on suuri merkitys taloudelle
      Venäjän energiaviennin vähentäminen edistää Yhdysvaltoja. USA onkin kiivaimmin vaatinut Venäjän kaasua ja öljyä boikottiin. Suusota alkoi vuosikymmen sitten Nord Stream kaasuputkien rakentamisesta Saksaan. Saksa vastusti vielä Ukrainan sodan alussa kaasuputken sulkemista, mutta alistui sittemmin USA:n tahtoon.

      Toinen seikka tukee sodan pitkittämistä. Aseteollisuuden osakkeiden omistajat saavat ylivoittoja. Mitä kauemmin sota jatkuu sitä enemmän asetuottajat rikastuvat.

      • Anonyymi

        Suomi mukana aseitten viennissä sotaakäyväänmaahan,jolla pitkitetään tappamista.


    • Putinin kaudella on vahvistunut oligarkkien ja turvallisuuskoneiston valta. Se on johtanut ay-liikkeen ja kansalaisliikkeiden toimien rajoittamiseen. Se on saattanut johtaa ylimystön irtaantumiseen todellisuuden tiedostamisesta. Sotapäätös on tehty luultavasti pienessä piirissä ja paljastuu aikanaan.
      Outoa on sekin, että Saksan liittokansleri oli ilmoittanut Zelenskyin taipuneen ennen sotaa Minskin sopimuksen ehtoihin mm. Itä-Ukrainan erityisasemasta, perustuslain muutoksista (nato-hanke poistetaan) ja vaalivalmisteluista.
      Toisaalta kummajainen. Zelenskyi ilmoitti Ranskan presidentille kieltäytyvänsä neuvotteluista separistien kanssa. Samalla Ukrainan ulkoministeri ilmoitti YK:n pääsihteerille, ettei Minskin sopimus kelpaa. Joe Biden puolestaan ei lausunut sanaakaan Ukrainan nato-jäsenyyttä vastaan.
      Venäjä aloitti hyökkäyksen joko näiden syiden perusteella tai oli aikonut hyökätä joka tapauksessa.

      Menneisyydestä. Zelenskyi propagoi presidentinvaalissa oligarkkien vallan rajoittamisesta, sai kansan suosion ja tuli valituksi presidentiksi. Hän ilmaisi myös tahdon neuvotella kapina-alueiden johtajien kanssa ja vahvistaa vähemmistökansallisuuksien oikeudet.
      Mikään näistä ei toteutunut.
      Kahden samankaltaisten oligarkkien johtamien valtioiden välinen sota alkoi Venäjän hyökkäyksellä. Ukrainan rahvas, työtä tekevä kansa, kärsii.

    • Edelleen Yrjö Hakasen arviosta Tiedonantajassa24.3.22 luovasti.
      Tärkeintä on saada rauhanneuvottelut liikkeelle. Neuvotteluyhteys mitä mitään olennaista edistystä ei ole tullut.
      Ukraina, Venäjä, Ranska ja Saksa hyväksyivät aikanaan Minskin sopimuksen. Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat hyväksyivät sen myöhemmin. Siinä olisi pohja neuvottelulle, sitä on vilautettukin mutta laihoin tuloksin.
      Ranska, Saksa ja Kiina ovat olleet aktiivisia diplomatian kentällä mutta toistaiseksi tuloksetta.

      Mitä tekee Marinin hallitus. Siitä seuraavaksi.
      Hallitus ottaa avosylin pakolaiset vastaan ja se on oikein. Persuistiselle nationalismille ei ole sijaa. Persujen suunnasta kuuluu jo kitinää pakolaisten poisajamisesta mutta toistaiseksi vielä vaimeasti.

      • Anonyymi

        Kommareiden suunnasta ei sensijaan ei kuulu oikein mitään - kommareita kun ei juurikaan ole.


    • Venäjän hyökkäys aiheutti natokiiman, tarttua naton helmaan vallitsevan sodan vuoksi. Sitä oli luonnostaan väestön piirissä mutta natokiimaiset saivat loistavan aiheen sodasta kiihottaen ihmisten mieliä varautumaan hetikohta Venäjän hyökkäävän Suomeen. Suomi on jo lähes täyskytketty naton sotavoimaan. Isäntämaasopimus sisältää ehdoitta suostumaan naton päätöksiin. Rahaa sinne suuntaan sotaharjoituksilla on kulutettu rutkasti.
      Hetken huuma poliittisessa murroksessa voi aiheuttaa maallemme suuret vahingot. Idässä asuu vastakin ihmisiä valtioineen, joten normaaleja suhteita tulisi vaalia.

      Tärkeintä Ukrainassa on sodan lopettaminen ja rauhansopimuksen saaminen. Neuvottelukosketusta on ollut mutta laihoin tuloksin. Sopimus tulee vääjäämättä. Sellainen on sodan lopettamisen sopimus. Ranska, Saksa ja Kiinakin ovat diplomatian puolesta. USA edustaa jyrkkää linjaa ja johon kaikki Euroopan maat ei takerru tai ainakin esiintyvät ominen näkemyksineen.

      • Anonyymi

        " Natokiiman " polkaisi liikkeelle vain ja ainoastaan Venäjä. Tämän tosiasian kai kompuratkin. myöntävät.


      • Anonyymi

        Partacus ei nyt selvästikään ymmärrä tilannetta. Tämän päivän Venäjä on agreressiivinen valtio, joka voi hyökätä suunnilleen minne vain. Yksin emme Venäjälle pärjää - on saatava liittolaisia. Näin se vaan on. Asia ei muuksi muutu - päin vastoin. Ilmassa on merkkejä, että Venäjä suunnittelee uusia hyökkäyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Partacus ei nyt selvästikään ymmärrä tilannetta. Tämän päivän Venäjä on agreressiivinen valtio, joka voi hyökätä suunnilleen minne vain. Yksin emme Venäjälle pärjää - on saatava liittolaisia. Näin se vaan on. Asia ei muuksi muutu - päin vastoin. Ilmassa on merkkejä, että Venäjä suunnittelee uusia hyökkäyksiä.

        Kysymys koska Venäjä hyökkää suomeen, se on Venäjän tahdosta kiinni, maallahan ei ole luonnollisia rajoja ollenkaan.? Venäjän uhrit ovat aina olleet sitä pienemmät naapuri valtiot, kuten Suomikin, ja kaikki tuntevat pelkoa isoa ahnetta naapuria kohtaan.


    • Anonyymi

      Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli suomalaiselle oikeistolle makupala vaatia naton sotaliittoon liittymisen.

    • Missä on Suomen rauhanpolitiikka!
      USA huutaa Ukrainan suuntaan: sotaa ja lisää sotaa. Samaan aikaan porvaristomme muokkaa mielipidettä natoon liittymiseksi. Propaganda on mahtava. Lähes joka päivä "raadit" pohtivat televisiossa, milloin Venäjä hyökkää Suomeen. Aseistuksen lisäämistä vaaditaan yleisesti. Maatamme ravistelee militarismin hyökyaalto. Ulkoministeri Pekka Haavisto kiertää natomaita tunnustelemassa jäsenyysehtoja.
      Suomen nato-jäsenyys ei auta Ukrainan sodan lopettamista, jossa pääaiheena Venäjällä on naton laajenemisen pysäyttäminen edemmäs itään.
      Hallitus olettaa että vastakkainasettelun lisääminen Venäjän suuntaan lisäisi turvallisuutta. Hallituksen täytyisi ymmärtää, että maailma on ympäriinsä asuttu ja tulee sitä olemaan ehdolla, että atomipommisodasta kieltäydytään.
      Porvaristomme käyttää Ukrainan sotaa keppihevosena maamme liittämiseksi naton sotaliittoon.

      Ukrainan sodan opetukset. Tästä lähtien jokainen kapitalismin sodan aiheuttaja saatettakoon välittömästi kauppasaartoon alkaako Afrikassa tai missä tahansa.
      Rauhan voimien tarvitsisi tulla esiin paljon voimakkaammin kuin nyt on.

      • Anonyymi

        Partacus kyselee Suomen rauhanpolitiikan perään. Mitenkähän Suomen Suomen rauhanpolitiikka toimisi tässä tilanteessa - kun Venäjä sotii Ukrainaa vastaan. Idealisti saa olla, mutta typeryyttä kannattaa säännöstellä.


      • Anonyymi

        Partacus! Missä on Venäjän rauhanpolitiikka .? Onko oikeasti sellaista joskus ollut.? Ei N-liittokaan oikeasti ajanut mitään rauhanpolitiikkaa vaan N-liiton sotilaallisen voiman kasvattaminen oli osa ns "rauhanpolitiikkaa" ja suomalainen poliittinen äärivasemmisto "huligaanit" suuriäänisesti kannattivat


    • Anonyymi

      Jos olisin veli venäläinen löisin kaikki luukut natomaille usa ystävällisille ja eu maille kiinni

    • Valkoisten sodat. Etninen tausta kapitalismin sodissa.
      Natoon kuuluvien siirtomaiden itsenäisyyssodat ovat kauttaaltaan etnisiä ottaen huomioon niiden valtavat luonnon rikkaudet. Valkoinen herrarotu piti oikeutenaan eriväristen ja alikehittyneiden maiden armotonta riistoa.
      Tilanne jatkui NL:n sosialismin tuhoutumisen jälkeen eriuskontoisten ja hieman erilaisten ihmisten valkoisiin verrattuna arabimaiden tuhoamisena.
      Hallitseva naton sotavoiman kapitalismi ei luonnollisestikaan tuominnut toisiaan raaoissa sodissa.

      Tilanne muuttui Ukrainan sodassa. Ukraina mielletään valkoihoisten kansalaisten valtioksi. Venäläisistä luotu mielikuva idän barbaareista elää vahvana varsinkin suomalaisten porvarien propagandassa. Ukraina koettiin omaksi valtioksi ja maailmanlaajuinen solidaarisuus rakentui "oikean valkoihoisten valtion" tukemiseksi. Vähemmälle huomiolle jää se, että Venäjän kapitalismi ei halua natokapitalismin laajenevan yhtään edemmäksi itään.
      Mediasodassa näkyy selvästi etninen tausta takana. Sivistyneet läntiset valkoiset haluavat tukea heidän kaltaista väestöä Ukrainassa.
      Suuressa kuviossa Venäjän hyökkäyssodan vastainen solidaarisuus ennustaa ihmisten solidaarisuutta ylipäänsä sotaa vastaan. Nähtäväksi jää, kykeneekö rauhan liikkeet ottamaan oppia. Naton edustajathan tuomitsevat joka päivä hyökkäyssodan eli se tuomitsee itsensä natonkin lopettamaan sodat.

      Tässä on merkittävä muutos sodan perustelussa vaikka mukana on etninen rotutausta. Kykeneekö läntinen kapitalismi lakkauttamaan sodat, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa yleismaailmallinen rauhanliike tarvitaan.
      Varoituksen naton petollisuudesta lausui CBS News kanavan toimittaja Charlie D'Agata:" Kaikella kunnioituksella, mutta Ukraina ei ole Irakin tai Afganistanin kaltainen maa, jossa konflikti olisi ollut valloillaan vuosikymmenien ajan. Ukraina on suhteellisen sivistynyt maa ja Kiova on suhteellisen eurooppalainen kaupunki. Näitä sanoja on käytettävä varoen. Sellaisessa paikassa ei odottaisi eikä toivoisi näkevän konfliktin."
      Lausunto heijastaa rotuoppia sotapolitiikassa. Omia saa puolustaa, vääräheimoisia tulee alistaa.

      • Anonyymi

        Miten se Neuvostoliiton aiheuttama sorto, ja kommunismin sorto ja ne valtavat uhrit:??
        Skp oli Nkp:n puoluepäätteenä suomessa.
        Panssarivaunut Prahan kaduilla julistivat sodan voimaa, ja väkivallan aatetta....??
        L.Hokkanen jatkaa aiheesta:
        Kunnes sisäistin historian suuren ja sankarillisen kertomuksen : panssarit puolustivat Euroopan rauhantahtoista sosialistista maailmanyhteisöä, maailman tulevaisuutta, jonka Neuvostoliiton punainen armeija oli suuressa isänmaallisessa sodassa uhrautuvasti ja voimia säästämättä uusille sukupolville huomenlahjana lunastanut. (partacusille rauhanolitiikkaa)

        Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan kuitenkin vaikka Natoa ei olisi ollutkaan, vihollinen on ollut kokoajan sama N-liitto/Venäjä vaikka nimet ovat olleet erilaiset. Nato nykymuodossaan on oikeasti demokratiaa turvaava voima joka on selvästi osoittanut tarpeellisuutensa.
        Voiko sotarikollisen kanssa neuvotella.? Putinin sallittiin riehua Krimiilä heikoilla pakotteilla, se vain rohkaisi Venäjän johtoa laajentamaan hyökkäyssotaansa, ja nyt ollaan tässä


    Ketjusta on poistettu 39 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe