Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Öljyn lisäaineet humpuukkia kestää muka ehehehehehe

Anonyymi

Kaikki lisäaineet humpuukkia:: ei niihin kannata uskoa tukkaavat pikkuhiljaa pienet öljykanavat ajatelkaa nyt kunnolla aivoissanne,,muka lisäpintaa tekee just ..kunnon moottoriöljy ja sen vaihto useimmin ajaa samanasian pysyy moottori kunnossa;; Testit on testejä öljyssä itsessään on kaikki lisäaineet mitä moottori tarvitsee,,,Helppo kusettaa vaikka on niitä mainoksia paljon tehty aja ilman öljyjä eheheheh jopa kestää käsittely 100000km ei vittu ajatelkaas nyt oikein aja säkin pelkillä moottori öljyillä sama matka vaihtamatta,, Varmaan sun pannus räjähtäs;;

8

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täytyy nyt aloittajankin erottaa erikseen öljyn lisäaineet ja pinnoitteet. Pinnoittet kestävät usein useita kymmeni tuhansia kilometrejä. Eivat ne poista öljynvaihdon tarpeellisuutta. Suurin osa niistä öljyjen lisäainesta on periaattessa huimpuuukia. Niillå voidaan huonojen öljyjen ominaisuuksia parantaa. Esim. perinteinen STP parantaa öljyn viskositetti-indeksiä. Niitä on öljyissä alunperinkin, mutta halvoissa huonolaatuisissa öljyissä voi olla lisäaineistus tarpeen. Toinen ihan toiomiva lisäaine on tiivisteiden elvyttäjä. Se tepsii jonkin aikaa vuotaviin huulitiivisteisiin, mutta ei se ole korjaus ole vaan korjauksen lykkääminen vähän eteenpäin.

      Suurella skeptisyydellä suhtaudun öljy-yhtiöihin, jotka kauppaavat myös omalla tupotemerkillään kaiken maaiman lisäaianeita. Jos ne olisivat niin hyviä kuin mainostetaan, miksi niitä ei ole jo valmiiksi laitettu siihen mootttoriöljyyn. Vai myyvätkö ns. tee-se-itse öljyä kuten Ikea huonekaluja.

      Lisäaineista polttoainejärjestelmän puhdistus- ja moottorin sisäpesuaineet eivät ole oikeastaan lisäaineita. Moottorin sisäpesuainettahan ei saa ajaessa käyttää. Molemmat ovat ihan toimivia ja tarkoitukseensa sopivia.

      Hyvät voiteluaineet eivät todellakaan tarvitse mitään lisäaineita. Valitettavasti edelleen on markkinoilla huonolaatuisia öljyjä, joka avaa markkinat lisäaineiden myyjille. Lisäksi lisäaineet ovat reilusti ylimainostettuja. Aloin kerran laskemaan että yhdenkin valmistajan tuoterepertuaarilla, jos ne kaikki kippaisin moottoriin, pitäisi polttoaineen kulutus pudota yli 100%. Sanoisin että pistää vähän miettimään.:-)

    • Anonyymi

      Pinnoitteet ja lisäaineet on erikseen, mutta onko niihinkään oikeesti uskomista, joskus TV mainostettin motorup jos muistatte oli täysin humpuukkia myöhemmin; Olen joskus itsekkin lisännyt esim paksua öljynlisäainetta joka estäisi öljyn palamisen ja öljyn kulumisen ei ole ollut hyötyy?? Jopa laadukas öljy riittää josta maksat kalliisti voi olla hyötyy<<< :)))

    • Anonyymi

      Ainakin RVS toimii. On kokeiltu itse sillloin kuin tuote tuli markkinoille. Olisi ollut liian kallista toteuttaa testi auton moottorilla. Teimme sen mopon moottorilla. Purimme suhteellisen hyväkuntoisen vanhan mopon moottorin ja tarkistimme ja valokuvasimme sisuskalut. Kone takaisin kokoon ja RVS käsittely ohjeiden mukaan. Seuraavana talvena purettiin moottori uudelleen. n. 2000 km ajettuna edelllisen operaation jälkeen. Erityisesti hammaspyörien hampaat kiinnittivät huomiota. Ensiövedon hammaspyörissä oli alunperin alkavaa pittingiä. Jäljet olivat kadonneet ja hammastus näytti pinnaltaan uudelle. Sama oli havaittavissa vaihteistossa. Akselien liukulaakeri pinnat olivat kuin tehtaan paketista.

      Valurautainen sylinteri oli myös kiillottunut, samoin männänrenkaat. En tiedä oliko hyvä vai huono asia. Onhan noita kiiltävämpiäkin kovakromisylintereitä olemassa. Nyt moottorilla on ajettu tuon jälkeen yli 10 000 km. Toimiii edelleen hyvin ja mennyt perushuolloilla. Ensivedon koppa kertaalleen avattu mielenkiinnosta jälkeen päin. Hammaspyörät olivat edelleen hyvän näköiset. Samoin sylinteri on ollut kerran irti tarkastuksen takia. Sylinteri on edelleen hyvän näköinen ja männänrenkaat pysyneet mitoissaan.

      Eli kyllä se jonkinlaisen pinnoitteen muodostaa. Eihän sillä tietysti voi vikoja korjata, mutta arvioni mukaan se antaa ainakin lisää kestoikää ja toimintavarmuutta. On myös huomattava voiteluöljyjen vaikutus. Käsittelyn jälkeen on käytetty vain ja ainoastaan esteripohjaisia voiteita niin bensan seassa kuin vaihteistossa. Siis jopa liian hyviä pienitehoiseen mopoon.

      Polttoaineen kulutuksesta sen verran ettei mopossa huomannut mitään eroa. Sen sijaan autossa ja moottoripyörässä tapahtui kirjanpidon mukaan jonkin verran pudotusta. En tiedä mikä osuus on RVS:llä ja mikä voiteluaineilla. Autossa ja moottoripyörässä siirryttiin myös esteriöljyihin sekä moottorin että voimansiirron osalta.

      Seuraava projekti olisi opettaa reilusti museoikäinen kaksitahtinen mopo toimimaan E85:llä. Vaatii jonkin verran muutoksia koneeseen eikä Suomesta ole saatavana kuin yhdeltä valmistajalta tarkoitukseen sopivaa 2T-öljyä. Sekin on tilaustavaraa.

    • Anonyymi

      Toimii jos käyttää oikein.

    • Anonyymi

      Niitä löytyy ihan videoita youtubessa miten ohjaustehostimen pumppu hiljenee RVS:llä. Kyllä ne auttaa mutta tehoa on vaikea todeta ellei autossa ole sellaista ongelmaan mihin lisäaineet toisi selvän parannuksen. Kulunut ohjaustehostimen pumppu ehkä yksi tapaus missä pystyy usein kuulemaan selkeästi.

      • Anonyymi

        Rvs toimii.
        Omakokemus 42 vuotta vanha moottori audi 100 2l se vähän rapisi, käyntiääntä kaikenlaista kihinää ja kähinää ja käyntikin vaelsi sitten tämä RVS käsittely ja auto käy nätimmin pehmeästi ja kylmä käynnistys savutus sekin tasaantui,,,,kyllä minusta kannatti pistää 80 euroa tuohon käsittelyyn, ei mitään lumelääkettä vaan ihan ok tuote.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rvs toimii.
        Omakokemus 42 vuotta vanha moottori audi 100 2l se vähän rapisi, käyntiääntä kaikenlaista kihinää ja kähinää ja käyntikin vaelsi sitten tämä RVS käsittely ja auto käy nätimmin pehmeästi ja kylmä käynnistys savutus sekin tasaantui,,,,kyllä minusta kannatti pistää 80 euroa tuohon käsittelyyn, ei mitään lumelääkettä vaan ihan ok tuote.

        Jotkut autot ovat erittäin tarkkoja käyntilämmölle. Talvella kierroluvun heittely saatta johtua vaikka kylmästä säästä. Lisäksi talvella erilaiset häiriöäänet kylmäkäynnistyksessä poistuu Keväällä/Kesällä.


    • Anonyymi

      Hyviä ja huonoja kokemuksia lisäaineista.

      vanhaan nissainiin koitin koska oli näkyvää vuotoa ulospäin moottorista. Ensin CRC sitten liquidmolyn, sitten jotain amerikkalaista moottiriin sekä vaihdelaatikkoon. Moottorin vuoto oli ilmeisesti kannesta joten ei apua, Vaihdelaattikkon pienivuoto sitten repsahti pahemmin auki n.1,5viikon jälkeen. Öljyt valui pihalle..Tähän autoon koitin myös ohjaustehostimen lisäainetta. Se auto lähti purkaamolle.

      Toisessa autossa liqui moly oil saver tosiaan lopetti venttiilikoneiston vuodon. Moottorin sisäpesusta positiivinen kokemus.
      Pieni öljykulutus on normaalia kun se ei ole ulospäin......

      Suosittelen kokeilemaan näitä, jos auton arvo, käyttökohde, vian suuruus on tiedossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe