Se on kummallista

Anonyymi

Se on kummallista miten ihmiset tälläkin palstalla käyvät kiivasta keskustelua siitä pitäisikö TÄNNE rakentaa lisää ydinvoimaloita ja miten tulisi suhtautua Pyhäjoen keskeneräiseen hankkeeseen. Samaan aikaa TOISAALLA Ukrainassa venäläiset aiheuttavat vahinkoa ydinvoimaloille. Zaporizzjaa pommitettu, YKSI reaktorirakennus todella sai osuman vaikka mitään pahempaa ei tapahtunut. Tsernobylissä alvariinsa sähköt poikki ja vaikea viilentää käytöstä poistettuja sauvoja. Metsäpalot riehuvat ympärillä taas ja nostattavat 1986 onnettomuudesta saastunutta maata ilmaan. Harkovassa pommitettu reaktoria. Ilmavirtojen mukana saasteet kyllä kulkeutuvat tännekin. Täällä vain jotkut miettivät mitä tänne pitäisi rakentaa ja tehdä ja kenen kustantamana ja kenen kanssa yhteistyössä. Se on tuo ydinsaaste sellaista ettei se kunnioita maiden rajoja.

12

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Me tiedämme jo millaiset seuraukset on lähellä tapahtuneesta pahimmasta mahdollisesta reaktorionnettomuudesta (Tshernobyl). Olimme varsin rankan laskeuman alueella eikä siitä huolimatta edes Suomen syöpätilastoissa näy mitään signaalia asiasta.

      Voimalan rakentamista Suomeen halutaan siksi, että siten on mahdollista päästä lähemmäs energian omavaraisuutta ja vähentää CO2-päästöjä. Ydinvoimaloissa ei muutamien kuukausien viivästys polttoaineen saatavuudessa häiritse toisin kuin esimerkiksi maakaasun tapauksessa. Toinen syy on se, että sähköautojen lisääntyessä nimenomaan sähkön kulutus lisääntyy.

    • Anonyymi

      Ja mitä niissä tilastoinneissa annetaan julkisuuteen ja miten syitä tulkitaan ettei vain säikäytetä kansalaisia. Serkkuni, kaksikymppinen mies tuolloin, sairastui 90-luvun alussa imusolmukesyöpään (kuollut jo) . Käydessäni HYKSissä häntä katsomassa kysäisin syöpäosaston hoitajalta, onkohan Tsernobylillä ollut kenties vaikutusta asiaan. Hoitaja sanoi syöpätapausten lisääntyneen dramaattisesti sen jälkeen. Lapissa alkoi syntyä yhtäkkiä aiempaa enemmän kehitysvammaisia 1961 Novaja Zemljan Tsar bomban (suurin ydinpommi-koe) kertoi kehitysvamma-alalla ollut ja Lapissa työskennellyt entinen hoitaja. Luonnontuotteita ei ollut suotavaa kerätä pariin vuoteen ja myöhemminkään kovin suuria määriä Tsernobylin laskeuman jälkeen. Ja jos Suomi ei ole jonkun mielestä kovinkaan suuressa vaarassa, niin suuria alueita on saastunut Ukrainassa. Hyssyttelijät voisivat miettiä entä jos olisivat itse syntyneet Ukrainaan.

    • Anonyymi

      Onko siis kummallista kun Eduskunnassa kyselytunnilla kaikki olivat sitä mieltä että ydinvoimaa tarvitaan jopa hiukan lisääkin nykyisten lisäksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja tuontiboikotti sähkön ym. energian osalta Venäjältä aihetti huolta huoltovarmuuden suhteen. Eivät edes vihreät vastustaneet ydinvoimaa tuolloin. Kaikki normaalit ihmiset haluavat tuotannon omavaraisuuden. Fennovoiman hanke pysähtyy nykyiseen tilaan eikä etene hallituksessa.

      • Anonyymi

        Tsernobylin turman jälkeen vuosia myöhemmin televisiossa kysyttiin mahdollisista sairauksista esim. syövät ja niiden aiheuttaja. Raadin lääkäri kertoi suorassa lähetyksessä ettei Suomessa ole tavattu yhtäkään sairautta joka olisi johtunut YKSIN Tsernobylin turmasta. Yhteisvaikutuksia eri syiden kohdalla oli ja suurimmat aiheuttajat olivat tupakka ja asbesti, sekä niiden yhteisvaikutus muiden aiheuttajien kanssa. On ihmeellistä kun vuosien jälkeenkin ajoittain tämä Tsernobyl-valhe nousee esille nähtävästi poliittisista syistä. Vihreäksi valheeksi sitä on eri tilanteissa kutsuttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tsernobylin turman jälkeen vuosia myöhemmin televisiossa kysyttiin mahdollisista sairauksista esim. syövät ja niiden aiheuttaja. Raadin lääkäri kertoi suorassa lähetyksessä ettei Suomessa ole tavattu yhtäkään sairautta joka olisi johtunut YKSIN Tsernobylin turmasta. Yhteisvaikutuksia eri syiden kohdalla oli ja suurimmat aiheuttajat olivat tupakka ja asbesti, sekä niiden yhteisvaikutus muiden aiheuttajien kanssa. On ihmeellistä kun vuosien jälkeenkin ajoittain tämä Tsernobyl-valhe nousee esille nähtävästi poliittisista syistä. Vihreäksi valheeksi sitä on eri tilanteissa kutsuttu.

        Jokainen voi netistä etsiä kuvia ihmisten ja eläinten mutaatioista nykyisen Ukrainan alueella Tsernobylin jälkeisinä vuosina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi netistä etsiä kuvia ihmisten ja eläinten mutaatioista nykyisen Ukrainan alueella Tsernobylin jälkeisinä vuosina.

        Hyvin mahdollista viereisissämetsissä, mutta yksin Tresnobylin aiheuutamat syövät Suomessa täyttä skeidaa eli vihreänä valheena tunnettua.


    • Anonyymi

      Harrisburg on jossain toisella planeetalla...

    • Anonyymi

      Aloitukseen liittyen ei missään enään uskallettaisi rakenta voimaloiden lisäksi sairaaloita, siltoja, kirjastoja, asuintaloja ym, ym jos vaikka joku niitäkin pommittaisia, kuten Ukrainassa nyt tapahtuu. Ihmiset ja valtiotkin rakentamisesta päättävät vastakin, vaikka aloittajan tapainen *ollo mitä sanoisi. Hänelle kun ei ole edes pikkulusikalla annettu.

    • Anonyymi

      Se se vasta kummallista on että Fennovoimaa rakennetaan täyttähäkää, vaikka laitevalmistaja rikkoo kaikia mahdollisia sopimuksia! Ikään kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut. Mitään kommenteja ei tule, muuta kuin valitellaan ikäviä uutisia Fennovoiman kannalta, Rossatomista ei mitään! Tässä hankkeessa kaikki ei kestä päivänvaloa ja Suomalais osakkaat ovat käytännössä ajaneet itsensä Rossatomin kiristys otteeseen. Epäilen että Venäjä rakentaa laitoksen, johon valtionjohto antaa luvan pakosta. Sitä sanotaan uus suomettuneisuudeksi.

      • Anonyymi

        Siellä Fennovoiman alueella tehdään rakennustöitä ja mm. asuntoja. Ydinvoimala kohde ei ole saanut rakennuslupaa, eikä tämän hallituksen aikana sitä tule saamaan, kertoi vastuuministeri Lintilä kyselytunnilla eduskunnassa suorassa tv-lähetyksessä. On muuten sitä toistanut muissakin yhteyksissa. Rakennusalueen omistaja saa tehdä alueellaan muita rakennustöitä, koska yksityisenä yhtiönä on siihen luvan saanut, eikä siihen sivulliset voi puuttua, kertoi Lintilä myös. Kannatta seurata tosipohjaisia tietoja ettei jää huhuvalheiden varaan.


    • Anonyymi

      Kas kun sitä on ennen tultu toimeen ilman ydinvoimaloita. Juolahtaako kenellekään mieleen, että kulutusta voisi vähentää. Kuljettaisiin bussilla, turhat valot pois jouluvaloista lähtien, siivous ilman imuria. Jos samalla innolla kehitettäisiin vaihtoehtoisia energiamuotoja, olisi meillä tuulivoimaloitakin enemmän. Pitkät pätkät merenrantoja, aakeita laakeita Pohjanmaalla ja Lapissa ja Itä-Suomessa suuria järvenselkiä joissa varmasti useinkin tuulee. Huonelämpöä voi vähentää, villatakit ja villasukat on keksitty. Työpaikoilta lämmöt minimiin ja valot pois lähtiessä. Vaan ei, kun sähköä tulee töpselistä niin sitähän täytyy käyttää tappiin saakka. Onneksi nousevat sähkön hinnat saavat ajattelemaan kulutusta.

      • Anonyymi

        Nykyään kannatta olla ns. vihreä kuluttaja. Asioita tulee seurata netistä, käyttää vain kännyköitä, lämmitykseen vain maalämpöä, liikkuessa sähköautoja ym. vastaavaa, siksi etteivät ne kuluta sähköä. Näin opastettiin vihreiden vaaliteltalla 3 vuotta sitten. Siinäpä sitä lajia viisautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe