Muutama sana kasteesta

Anonyymi

Apt. 2:38
"Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

Pietari ilmoittaa tässä että Pyhä Henki annettaisiin niille jotka tekevät parannuksen ja ottavat kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen. Pääpaino on siis sillä että ihminen saa Pyhän Hengen lahjan.

Korneliuksen perheen kohdalla tapahtuu kuitenkin "kummia":

Apt. 10:47
"Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

Pyhä Henki onkin jo annettu ilman kastetta. Se mikä tuossa edellisessä kohdassa annettiin edellytyksenä, onkin nyt poissa. Moni ottaa tuon Pietarin puheen ikäänkuin käskynä jota tulee noudattaa. Mutta kuten huomaamme pääpaino on siinä, että ihminen saa Pyhän Hengen.

Apt. 8:15-16
"Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen."

Jälleen Pyhän Hengen tuleminen ihmiseen on oleellisin asia.

Mistä tiedämme, että meillä on Pyhä Henki:

1 Korinttolaiskirje 12:3
"Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano:'Jeesus olkoon kirottu', ja ettei kukaan voi sanoa:'Jeesus olkoon Herra', paitsi Pyhässä Hengessä."

1 Joh. 3:14-15
"Me tiedämme siirtyneemme kuolemasta elämään, sillä me rakastamme veljiä. Joka ei rakasta, pysyy kuolemassa. Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää, joka hänessä pysyisi."

Jos me siis tunnustamme että Jeesus Kristus on Jumala, Kaikkivaltias, ja rakastamme lähimmäisiämme ja erityisesti uskon veljiä ja sisaria, niin meissä on Pyhä Henki.

Vesikaste on vähänkuin avioliittokin. Eivät kaikki kristityt elä avioliitossa. Jos olet liittosi Jeesuksen kanssa vahvistanut vesikasteella et ole tehnyt mitään väärää, mutta ei kastamattomuuskaan Jeesuksessa olevaa armoa voi poispyyhiä, niinkuin ei naimattomuuskaan. On suurta harhaoppia väittää että Jumalan armo voidaan teoilla tehdä tyhjäksi tai täyttää. Anteeksianto ja armo on iankaikkinen niille jotka tulevat Jeesukseen Kristukseen uskomaan.

6

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä viitti valehdella ja tulla tänne hörhöilemään>>On suurta harhaoppia väittää että Jumalan armo voidaan teoilla tehdä tyhjäksi tai täyttää. Anteeksianto ja armo on iankaikkinen niille jotka tulevat Jeesukseen Kristukseen uskomaan.>>
      PIDÄ NUO USKONSAARNAT JA ARMONSAARNAT JA MÖLINÄT OMASSA MAHASSASI!!!

      On tärkeää pyhän hengen saamisesta saada vahvistusmerkki "Kielet ovat merkiksi uskoville, vaan ei niille, jotka eivät usko" 1 Kor: 14: 2 [luterilaisessa Kirkkoraamatussa tuo jae on manipulaatio, jonka olen tuossa korjannut oikeaksi]. Lisäksi Markus vahvistaa tuon merkin, Markus kirjoittaa kielimerkistä [Mark. 16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat:…, puhuvat uusilla kielillä,].


      Korostan ja nostan esille toisena tärkeimpänä hengellisen elämän asiana sen, kun Paavali kertoo, että PYHÄ KASTE ON ASETETTU UUDEN LIITON YMPÄRILEIKKAUKSEKSI:
      ”Hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista”
      [Kol. 2:11-12].

      Totean, että vain ja ainoastaan tuon uuden liiton ympärileikkauksen ja uudestisyntymisen [syntien tunnustaminen, kaste, henki ja kielet] kokemuksen kautta ihminen on hengellinen ihminen ja uusi luomus [2 Kor. 5:17], vanhurskas [pelastuksesta osallinen] , Herra Jumalan edessä kelpaava.
      "että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa." [2. Kor. 5:21]
      Vain yksin Herra Jumala ”pelastaa ja vanhurskauttaa [julistaa syyttömäksi] teidät yksilönä ja henkilökohtaisesti armonsa kautta”, kun hänen kanssaan sovitte syntinne,
      [Tiit. 3: 4-7].

      Korostan ja nostan esille kolmantena tärkeimpänä jokaisen henkilökohtaisen hengellisen elämän asiana sen, että tämä Paavalin kirjoittama Uskon, pelastuksen ja ylösnousemuksen- saarna [ 1 Kor. 15] mitätöi ja tallaa maan rakoon kaikki lahkokirkot ja eriseurat ja harhaopit sekä Ekumeeniset Kirkot ja tuon maailmanlaajuisen Herra Jumalaa, Hänen tahtoaan, Hänen käskyjään ja Jumalan seurakuntaa vastustavan maallisen organisaation sekä mitätöi ja tallaa maan rakoon myös ihmisten luomat Vanhurskauttamisoppi-harhan ja Sana/Poika/Jeesus -unelman ja kolmiyhteisen epäjumalan nimeltään Isä, Sana/Poika/Jeesus ja Pyhä Henki.
      Tuo edm. asia tulee kaikkien ihmisten käsittää ja toimia henkilökohtaisessa elämässään vain ja ainoastaan Herra Jumalan tahdon ja Hänen käskyjensä mukaisesti ja ”lähteä ulos” lahkokirkoista ja eriseuroista ja harhaopeista sekä tuosta Ekumeenisesta järjestöstä ja jäsenkunnasta oman etunsa ja oman pelastuksensa tähden.

    • Anonyymi

      niin, helluntailaisetkin voisivat tehdä sen parannuksen JA "ottaa kasteen", sitähän se juuri on, että uskot kasteeseen, ja teet parnnauksen ottamalla kasteen, mikä on Jeesusken Kristuksen käsky.

      helluntailaiset enmmänin "pidättää" kasteen, kuin ottaa kasteen.
      erikoista parannuksen tekoa, se että muuta elämisen tapojen parannusta tekevät, mutta parannusta kasteen ottamiseen ei tapahdu kovin herkästi.

      Alkuseurakunta otti "kiireesti" kasteen, kun "sanan kuulivat",
      helluntailaisuudessa kuullaan sanaa vuosikymmeniä, eikä vieläkään kastetta uskoat.
      "tehkää parannus ja ottakaa kaste"

      • Anonyymi

        Vauvakaste on luterilaisille epäjumala, johon he uskovat: "sitähän se juuri on, että uskot kasteeseen" ????

        Me uskovat uskomme Herraan Jeesukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vauvakaste on luterilaisille epäjumala, johon he uskovat: "sitähän se juuri on, että uskot kasteeseen" ????

        Me uskovat uskomme Herraan Jeesukseen.

        Luterilaisille Jeesus on Jumala ja Jeesus on kasteen sisältä ja perusta. Me uskovat uskomme todella että Jeesus Kristus on kuollu puolestamme ja kasteessa tuohon kuolemaan kastetaan.

        Epäjumalanpalvojat pitävät kastetta vain vetenä ja symbolina. Siinä uudestikastajien ja kristittyjen välinen ero


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilaisille Jeesus on Jumala ja Jeesus on kasteen sisältä ja perusta. Me uskovat uskomme todella että Jeesus Kristus on kuollu puolestamme ja kasteessa tuohon kuolemaan kastetaan.

        Epäjumalanpalvojat pitävät kastetta vain vetenä ja symbolina. Siinä uudestikastajien ja kristittyjen välinen ero

        heiii.. luterilaiset ovat jumalia eikä Jeesus..>>Luterilaisille Jeesus on Jumala>>

        tuo sinun uskonsaarna on petosta.
        Koska Jeesus on ihminen todellisuudessa 1 Tim. 2 : 3-8


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        heiii.. luterilaiset ovat jumalia eikä Jeesus..>>Luterilaisille Jeesus on Jumala>>

        tuo sinun uskonsaarna on petosta.
        Koska Jeesus on ihminen todellisuudessa 1 Tim. 2 : 3-8

        tässä tää todiste ihminen Jeesus
        1 Tim 2:
        3 Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
        4 joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.
        5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,
        6 joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa,
        7 ja sitä varten minä olen saarnaajaksi ja apostoliksi asetettu-minä puhun totta, en valhettele-pakanain opettajaksi uskossa ja totuudessa.

        Totean, että Herra Jumala on vapahtaja kuten tuossa on kirjoitettu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe