Hyvää Raamatullista Uutta Vuotta!

9

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis nyt 2.4.22 aloittaa tänä vuonna Raamatullisen kalenterin. Miten juhlittaisiin? Miksi kukaan ei juhli?

    • Uutta vuotta ei hepr.Raamatussa ole ja ajat laskettiin kuninkaiden hallitusvuosien mukaan:
      "Sinä vuonna, Sidkian, Juudan kuninkaan, hallituksen alussa, hänen neljäntenä hallitusvuotenaan.." Monet juhlat ovat myös vaihtuneet tai sisällöltäänn muuttuneet sinä aikana kun Israelin uskonto on ollut olemassa. Jeesuksen aikaan oli käytössä jo syksyn Rosh Hasha uutena vuotena mutta ei sekään ollut alunperin uusi vuosi .

      Karaiitit ovat uusi lahko , joiden jos olisivat olleet olemassa ja määräävinä juutalaisuudessa Jeesuksen aikaan, olisi pitänyt antaa Jeesukselle toran määrämä status jos tämä olisi syntynyt avioliiton ulkopuolelta. Mamzer on jokainen jonka isä ei olen naisen mies tai kihlattu, neitseellistä syntymää ei ole, vaan toran mukaan joka lapsella on biologinen isä.

      Karaiitit ottavat lain kirjaimellisesti ilman halachaa joten orjuutta saa olla, kivitys -rangaistus myös eikä mamzerin osaa saa kaunistella. Laki on on häntä siitettäessä rikoittu. Mintuista ja kuminoista pitää niistäkin ottaa kymmenykset eikä höpötellä jotan muuta.
      Jotkut kristinuskoon kääntyneet jenkkiexjuutalaisiet näkyvät kovasti pitävän karaiiteista, syytä en ymmärrä, koska eivät karaiitit sentään väärää jumalaa palvo.

      • Onko karaiittijuutalaisten uusi vuosi ja musliemien ramadamin alku täysin samana päivänä? Jos on, niin eikö olekin mielenkiintiosta. Eli muslimit aloittivat eilen illalla ramadamin ja eilen illasta alkoi myös karaiittijuutalaisten uusi vuosi. Siis se, mitä kumpikin suuntaus opettavat Jeesuksesta, ei minua kiinnosta. Ainoastaan tämä Nisan kuun 1. päivä, joka olisi esim. Johathan Cahnin mukaan Jeesuksen syntymäpäivä.


      • Karaiitit laskevat vuoden alun ohran kasvun havainnointiin Israelissa.

        "Karaiitit perustavat kuukausien määrittelemisen kuun havainnointiin. Uuden vuoden alku perustuu Tooran mukaan ohran (aviv) kasvun havainnointiin Israelissa. Aviv on Tanakhin mukaan sekä vuoden ensimmäisen kuukauden nimi että ohran kasvukauden toiseksi viimeinen vaihe. Nopeita maailmanlaajuisia viestintävälineitä edeltävinä aikoina diasporassa asuvat karaiitit käyttivät monia eri menetelmiä kalenterin määrittelemiseen Jerusalemista saatavien uutisten ohella.

        Karaiitit eivät siis noudata rabbien määrittelemää 19 vuoden metonisiin jaksoihin perustuvaa ajanlaskua, minkä vuoksi heidän raamatulliset juhla-aikansa osuvat usein eri aikoihin kuin Talmudiin traditioon perustuvan juutalaisuuden ajat." Lainaus Wikipediasta, johon linkki alla.




        lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Karaiitit


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Onko karaiittijuutalaisten uusi vuosi ja musliemien ramadamin alku täysin samana päivänä? Jos on, niin eikö olekin mielenkiintiosta. Eli muslimit aloittivat eilen illalla ramadamin ja eilen illasta alkoi myös karaiittijuutalaisten uusi vuosi. Siis se, mitä kumpikin suuntaus opettavat Jeesuksesta, ei minua kiinnosta. Ainoastaan tämä Nisan kuun 1. päivä, joka olisi esim. Johathan Cahnin mukaan Jeesuksen syntymäpäivä.

        Muslimien vuosi on kuuvuosi, eli ramadan voi olla välillä talvella, välillä kesällä. Juutalainen vuosi on sekoitus kuu- ja aurinkovuotta koska osa juhlista liittyy satoon, joten vuodenaika ei voi vaihtua.
        Juutalaisuus ei opeta Jeesuksesta yhtään mitään. Koraanin Isha ei ole kristinuskon Jeesus, vaan islamin opin mukainen hahmo.
        Kukaan ei voi tietää Jeesuksen syntymäpäivää, en liioin ymmärrä sitä että jossain uskonnossa vietetään sen jumalan syntymä- ja kuolinpäivää .


      • dikduk kirjoitti:

        Muslimien vuosi on kuuvuosi, eli ramadan voi olla välillä talvella, välillä kesällä. Juutalainen vuosi on sekoitus kuu- ja aurinkovuotta koska osa juhlista liittyy satoon, joten vuodenaika ei voi vaihtua.
        Juutalaisuus ei opeta Jeesuksesta yhtään mitään. Koraanin Isha ei ole kristinuskon Jeesus, vaan islamin opin mukainen hahmo.
        Kukaan ei voi tietää Jeesuksen syntymäpäivää, en liioin ymmärrä sitä että jossain uskonnossa vietetään sen jumalan syntymä- ja kuolinpäivää .

        <<Kukaan ei voi tietää Jeesuksen syntymäpäivää, en liioin ymmärrä sitä että jossain uskonnossa vietetään sen jumalan syntymä- ja kuolinpäivää .>>

        Jeesuksen syntymäpäivä saattaa hyvinkin olla Nisan kuun alussa. Kuitenkaan Jumala ei ole määrännyt sitä juhlittavaksi. Toisin kuin Jeesuksen kuolemaa, hautaamista ja ylösnousemusta, jotka ovat meidän pelastuksemme kannalta tärkeitä. Kun uskomme siihen, että Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden, niin voimme pelastua. Helluntai on Pyhän Hengen vuodatuksen muistopäivä. Myös syksyn juhlat, Pasuunansoiton juhla, Suuri sovituspäivä sekä Lehtimajanjuhla, jotka liittyvät Jeesuksen toiseen tulemiseen. Nämä eivät ole vielä tapahtuneet. Juhlat, jotka liittyvät meidän pelastukseemme, kuuluvat Herran juhliin, jotka määrätään Raamatussa.


    • Anonyymi

      Hyvää uuttavuotta kaikille, tinatkin tuli valettua, ja ne ennustivat hyvää pörssikurssia sotatarviketeollisuudelle.

      • Vai niin.


    • Anonyymi

      Ilman Jeesusta kaikki on harhaoppia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe