Ukrainan sota lisää Suomessakin nälkää, Orpo leikkaisi lisää köyhiltä ja pienituloisilta

Anonyymi

Ukrainan sota saattaa ajaa osan suomalaisista näkemään nälkään, Orpo haluaisi leikata heidän tulojaan lisää

Osa ihmisistä voi nähdä Suomessa nälkää, kun ruoka kallistuu, sanoo tutkija: "Se on raju seuraus"
https://yle.fi/uutiset/3-12393251
Ruoka-avun piirissä näkyy jo nyt merkkejä uudenlaisista asiakasryhmistä. Suomessa on jopa 600 000–700 000 laskennallisesti pienituloista ihmistä. Siis sellaisia, joiden kotitaloudessa tulot ovat alle 60 prosenttia keskimääräisistä kotitalouden tuloista.

"Kun ruuan hinta nousee, vaikutukset osuvat rajuimmin juuri pienituloisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen osallisuuden kokemuksen tutkimusryhmän vetäjä Anna-Maria Isola arvioi, että tilanteella voi olla varsin laajoja vaikutuksia.

– Tämä vaikuttaa paljon. Entistä useammat voivat joutua turvautumaan ruoka-apuun. Voi olla, että osa näkee väliaikaista nälkää, ja se on raju seuraus.

Isolan mukaan monilla pienituloisilla myös muut mahdollisuudet onnelliseen ja tasapainoiseen elämään voivat heikentyä ruuan hintojen nousun seurauksena.

Työssäkäyviä entistä enemmän avun tarpeessa

Vantaan seurakuntayhtymän mukaan erityisesti työssäkäyvien köyhyys näkyy nyt diakonia-avun tarpeessa.

Esimerkiksi ruoka-apua hakee paljon työssäkäyviä, joiden palkka ei riitä peruselämiseen. Taustalla voi olla lomautuksia, vähentyneitä työtunteja, lähipiirissä tapahtuneita irtisanomisia tai monia muita syitä.

Hintojen nousun taustalla useita syitä

Ruuan hinnan nousun taustalla on monia syitä. Hintojen nousu kiihtyi jo ennen Venäjän aloittamaa sotaa, ja sen myötä kehitys on vain jatkunut.

Pellervon taloustutkimus PTT arvioi, että ruuan hinta nousee tänä vuonna arviolta 11 prosenttia. Nousupaine kohdistuu kaikkiin elintarvikkeisiin, mutta vauhdissa on isoja eroja tuoteryhmittäin ja niiden sisällä.

Erityisesti hinnannousu tulee näkymään maito-, liha- ja viljatuotteiden lisäksi prosessoiduissa elintarvikkeissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi maaliskuun puolivälissä Ylen Ykkösaamussa, että kotitalouksien ruokakulut voivat jopa kaksinkertaistua."

.

Sairainta on että samaan aikaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on vaatinut pientiloisten sosiaaliturvan leikkauksia ja niiden sijaan 800 miljoonan euron valtiovelan lisäämisellä kustannettavia veronalennuksia, jotka prosenttiperusteisina hyödyttävät huomattavasti enemmän hyvätuloisia. Keskituloinen saisi noin 20 euroa enemmän kuukaudessa. Kyllä pienituloinen tässä inflaatiotilanteessa tarvitsee sitä 20 euroa paljon enemmän.

.

Nyt pitää leikata työttömien sosiaali­tukia ja keventää työssä käyvien verotusta, sanoo kokoomuksen Petteri Orpo
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008702930.html
Keskeisiä keinoja ovat leikkaukset sosiaalietuuksiin, kuten työttömyysturvaan, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Leikkaukset osuisivat ennen kaikkea työttömiin. Nykyisiä eläkkeitä kokoomus ei leikkaisi.

"Hallitus taas päinvastoin pohtii vasemmistoliiton esityksestä ylimääräistä korotusta sosiaalitukiin (indeksikorotus). Syynä on se, että nopea hintojen nousu voi ajaa pienituloisia ahtaalle. Kokoomus kuitenkin pysyy linjansa takana hintojen noususta huolimatta, Orpo sanoo.

Kokoomusjohtaja sanoo, että hän ymmärtää elinkustannusten nousun osuvan pahoin moniin suomalaisiin kotitalouksiin.

”Mutta kaikkeen ei ole nyt varaa, joten valintoja on tehtävä. Me haluamme keventää ansiotuloverotusta, jotta ihmisille jäisi jonkin verran enemmän käteen rahaa, jolla pärjätä kasvaneiden laskujen kanssa.”

KOKOOMUS ajaa yli 800 miljoonan euron veronkevennyksiä, jotka kohdistuisivat kaikkiin tuloluokkiin ja myös eläkeläisille. Keskituloiselle palkansaajalle jäisi kokoomuksen ehdotuksissa käteen noin 20 euroa kuukaudessa nykyistä enemmän. Hallitus ei ole vastaaviin veronkevennyksiin lähtenyt, vaikka Saarikko on mahdollisuutta toisinaan väläytellyt.

Keskusta ja muu hallitus ovat vedonneet siihen, että veronkevennykset heikentäisivät julkista taloutta entisestään. Saarikko on esimerkiksi arvostellut kokoomusta siitä, että puolue esiintyy tiukkana taloudenpitäjänä mutta haluaisi tehdä ison loven valtion tuloihin. Orpo kiistää arvostelun, vaikka myöntääkin veronkevennysten ainakin lyhyellä tähtäimellä vähentävän valtion tuloja ja lisäävän velkaantumista."

.

Orpo toimii kuin anti-Robin Hood ja varastaa köyhiltä rikkaille - gallupit kertovat että moni kuuluu Suomessa prinssi Juhanan, herra Hiss:n ja Nottinghamin sheriffin joukkoihin, kokoomusmoguli Eero Lehden Taloustutkimus Oy:n mukaan jopa neljäsosa äänestysikäisistä.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hänen mottonsa on "Varasta köyhiltä, ja ruoki rikkaat",

      • Anonyymi

        Tuota harrastavat nämä jotka saavat itse määrätä itselleen palkkansa.
        Kansan pitäisi antaa kansanedustajille 3000 euroa kuukaudessa kuka pyyteettömästi haluaa palvella kansaa eikä rahaa. Kyllä tulijoita olisi aivan varmasti eikä olisi tällaisia kuspäitä eduskunnassa niin paljon.


      • Anonyymi

        Tuskin.


    • Anonyymi

      Vilua ja nälkää aletaan Suomessa näkemään vasta, kun Suomi toisten EU maiden mukana ryhtyy maksamaan Ukrainan sodassa tulleita vahinkoja. EU myöntää Ukrainalle tuhansien miljardien tukipaketin, mistä Suomen osuus ei jää muutamaan miljardiin euroon.
      Venäjä maksaa ne vasta, jos Ukraina valtaa Moskovan.

      • Anonyymi

        Neuvostoliiton vanhaa aluetta - kaikki olivat natseja vastaan ja voittivat sodan1945.
        Nyt on taas Venäjä taistelemassa natseja vastaan ja natsi Zelenski juutalaisena johdossa.
        Ei Israel halunnut auttaa natseja vaikka oli juutainen anelemassa armo ja apua polvillansa.

        Kreikka äimistyi kun Zelenski oli puhumassa heille ja natsiarmeijan liput liehuivat takana.
        MITEN SUOMIKIN KANNATTAA TAAS NATSEJA - VANHA PAHA TAPA?? 💀💀


    • Anonyymi

      Kiina,Unkari,Intia ym.ehdottomasti boikottiin!

    • Anonyymi

      Ei Orpo ruuan hintoja ole nostanut? Mitäpä jos osoittaisit sen syyttävän sormesi Putiniin. Sehän se on syypää hintojen nousuun.

    • Anonyymi

      Hän on kansanvihollinen.

      • Anonyymi

        Kokoomus Orpo vihaa suomalaisia pienituloisia ja köyhiä.


    • Anonyymi

      Sairainta on se, että maata hallitsevat sosiaalidemokraatit ei osaa milläänlailla puuttua köyhien nälkiintymiseen, kohta taitaa köyhämme istua alastomina tienpenkalla.
      Demarit on vaan innoissaan, kun saadaan Suomi sotaan. Marin päihittää Mannerheimin tuotapikaa, kun saa lietsottua venäläiset Suomen tantereelle ampumaan!

      • Anonyymi

        hahah! Demarit vasemmisto ovat ikuisesti vihanneet Mannerheimia, koska hän aiheutti (?) kaikki sodat Suomessa. Nyt demarit, nuo rauhaa rakastavat, lietsoo sotaa Venäjää vastaan. Taitaa pääministeri Marin päihittää jonkun Mannerheimin mennentullen sotainnossaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hahah! Demarit vasemmisto ovat ikuisesti vihanneet Mannerheimia, koska hän aiheutti (?) kaikki sodat Suomessa. Nyt demarit, nuo rauhaa rakastavat, lietsoo sotaa Venäjää vastaan. Taitaa pääministeri Marin päihittää jonkun Mannerheimin mennentullen sotainnossaan.

        Tuo on kunnianloukkaus, ajatelkaa edes vähän mitä kirjoitatte.


    • Anonyymi

      Kokoomuslaiset nauttivat köyhien ollessa nälissään.

      • Anonyymi

        Onneksi on levottomat ajat tulossa. Kokoomusrotat ovat myös tappolistalla.


    • Anonyymi

      Nälkä ja köyhyys on erilaista, jos sen aiheuttaa vasemmistdemarit. Se on hyväksyttävää, siihen uhraudutaan. Jos demari istuu rahasäkin päällä, on sekin erilaista, kuin kokoomuksen rahasäkki.

    • Anonyymi

      Nyt nähdään, kuinka vallassa olevat sosiaalidemokraatit toimivat. Onko rauha ja rakkaus edelleen heidän näkemyksensä, kun kansa alkaa kärsiä nälästä ja sodasta.

    • Anonyymi

      Yhdysvaltojen toimet Jemenissä aiheuttaa nälänhätää!

      Ottakaa selkoa mitä touhuavat!

      Yli 90% olemassaolostaan ,Yhdysvallat on sotinut!
      Natoko rauhanliitto?

    • Anonyymi

      Näin on slava russia slava ruotsin ja Suomen puolustusliitto Erkki Tuomioja sdp vas liitto sekä kristilliset erää ano vkk slava suomi slava ei Nato

    • Anonyymi

      Suomessa sama systeemi kuin Venäjällä. Oligarkit varastavat omaisuutensa valtiolta ja kansa näkee nälkää
      Juuri samoin kuin Venäjällä asevarusteluum käytetään huimia summia mutta ei kansan ruokkimiseen.
      Venäjälle ilkutaan kun siellä siellä kansa elää puutteessa.
      Se on Suomen syöjillä ja syöpäläisillä peiliin katsomisen paikka.
      Aivan samalta näyttää vietsiden silmiin Suomikin.

    • Anonyymi

      Niin mutta eihän täällä ole kenenkään pakko olla. Aivan samaan tapaan toimii nykyhallitus. Köyhän pitää vain jaksaa hymyillä kun paskaa hierotaan naamaan. Vapun jälkeen sitä myös syötetään. Jos ei hymyile tai tottele niin pois pois..

      No mut kiva että joillain on kivaa. Muistakaa sit rakentaa noille hyväosasille oikein priimaa, talot, autot, huvipurret, huvilat ja ruokapalvelut pitää olla ihan tiptop. He ovat sen ansainneet, köyhien potkiminen on rankkaa.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe