Ukrainan sota lisää Suomessakin nälkää, Orpo leikkaisi lisää köyhiltä ja pienituloisilta

Anonyymi

Ukrainan sota saattaa ajaa osan suomalaisista näkemään nälkään, Orpo haluaisi leikata heidän tulojaan lisää

Osa ihmisistä voi nähdä Suomessa nälkää, kun ruoka kallistuu, sanoo tutkija: "Se on raju seuraus"
https://yle.fi/uutiset/3-12393251
Ruoka-avun piirissä näkyy jo nyt merkkejä uudenlaisista asiakasryhmistä. Suomessa on jopa 600 000–700 000 laskennallisesti pienituloista ihmistä. Siis sellaisia, joiden kotitaloudessa tulot ovat alle 60 prosenttia keskimääräisistä kotitalouden tuloista.

"Kun ruuan hinta nousee, vaikutukset osuvat rajuimmin juuri pienituloisiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen osallisuuden kokemuksen tutkimusryhmän vetäjä Anna-Maria Isola arvioi, että tilanteella voi olla varsin laajoja vaikutuksia.

– Tämä vaikuttaa paljon. Entistä useammat voivat joutua turvautumaan ruoka-apuun. Voi olla, että osa näkee väliaikaista nälkää, ja se on raju seuraus.

Isolan mukaan monilla pienituloisilla myös muut mahdollisuudet onnelliseen ja tasapainoiseen elämään voivat heikentyä ruuan hintojen nousun seurauksena.

Työssäkäyviä entistä enemmän avun tarpeessa

Vantaan seurakuntayhtymän mukaan erityisesti työssäkäyvien köyhyys näkyy nyt diakonia-avun tarpeessa.

Esimerkiksi ruoka-apua hakee paljon työssäkäyviä, joiden palkka ei riitä peruselämiseen. Taustalla voi olla lomautuksia, vähentyneitä työtunteja, lähipiirissä tapahtuneita irtisanomisia tai monia muita syitä.

Hintojen nousun taustalla useita syitä

Ruuan hinnan nousun taustalla on monia syitä. Hintojen nousu kiihtyi jo ennen Venäjän aloittamaa sotaa, ja sen myötä kehitys on vain jatkunut.

Pellervon taloustutkimus PTT arvioi, että ruuan hinta nousee tänä vuonna arviolta 11 prosenttia. Nousupaine kohdistuu kaikkiin elintarvikkeisiin, mutta vauhdissa on isoja eroja tuoteryhmittäin ja niiden sisällä.

Erityisesti hinnannousu tulee näkymään maito-, liha- ja viljatuotteiden lisäksi prosessoiduissa elintarvikkeissa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi maaliskuun puolivälissä Ylen Ykkösaamussa, että kotitalouksien ruokakulut voivat jopa kaksinkertaistua."

.

Sairainta on että samaan aikaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on vaatinut pientiloisten sosiaaliturvan leikkauksia ja niiden sijaan 800 miljoonan euron valtiovelan lisäämisellä kustannettavia veronalennuksia, jotka prosenttiperusteisina hyödyttävät huomattavasti enemmän hyvätuloisia. Keskituloinen saisi noin 20 euroa enemmän kuukaudessa. Kyllä pienituloinen tässä inflaatiotilanteessa tarvitsee sitä 20 euroa paljon enemmän.

.

Nyt pitää leikata työttömien sosiaali­tukia ja keventää työssä käyvien verotusta, sanoo kokoomuksen Petteri Orpo
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008702930.html
Keskeisiä keinoja ovat leikkaukset sosiaalietuuksiin, kuten työttömyysturvaan, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Leikkaukset osuisivat ennen kaikkea työttömiin. Nykyisiä eläkkeitä kokoomus ei leikkaisi.

"Hallitus taas päinvastoin pohtii vasemmistoliiton esityksestä ylimääräistä korotusta sosiaalitukiin (indeksikorotus). Syynä on se, että nopea hintojen nousu voi ajaa pienituloisia ahtaalle. Kokoomus kuitenkin pysyy linjansa takana hintojen noususta huolimatta, Orpo sanoo.

Kokoomusjohtaja sanoo, että hän ymmärtää elinkustannusten nousun osuvan pahoin moniin suomalaisiin kotitalouksiin.

”Mutta kaikkeen ei ole nyt varaa, joten valintoja on tehtävä. Me haluamme keventää ansiotuloverotusta, jotta ihmisille jäisi jonkin verran enemmän käteen rahaa, jolla pärjätä kasvaneiden laskujen kanssa.”

KOKOOMUS ajaa yli 800 miljoonan euron veronkevennyksiä, jotka kohdistuisivat kaikkiin tuloluokkiin ja myös eläkeläisille. Keskituloiselle palkansaajalle jäisi kokoomuksen ehdotuksissa käteen noin 20 euroa kuukaudessa nykyistä enemmän. Hallitus ei ole vastaaviin veronkevennyksiin lähtenyt, vaikka Saarikko on mahdollisuutta toisinaan väläytellyt.

Keskusta ja muu hallitus ovat vedonneet siihen, että veronkevennykset heikentäisivät julkista taloutta entisestään. Saarikko on esimerkiksi arvostellut kokoomusta siitä, että puolue esiintyy tiukkana taloudenpitäjänä mutta haluaisi tehdä ison loven valtion tuloihin. Orpo kiistää arvostelun, vaikka myöntääkin veronkevennysten ainakin lyhyellä tähtäimellä vähentävän valtion tuloja ja lisäävän velkaantumista."

.

Orpo toimii kuin anti-Robin Hood ja varastaa köyhiltä rikkaille - gallupit kertovat että moni kuuluu Suomessa prinssi Juhanan, herra Hiss:n ja Nottinghamin sheriffin joukkoihin, kokoomusmoguli Eero Lehden Taloustutkimus Oy:n mukaan jopa neljäsosa äänestysikäisistä.

20

184

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hänen mottonsa on "Varasta köyhiltä, ja ruoki rikkaat",

   • Anonyymi

    Tuota harrastavat nämä jotka saavat itse määrätä itselleen palkkansa.
    Kansan pitäisi antaa kansanedustajille 3000 euroa kuukaudessa kuka pyyteettömästi haluaa palvella kansaa eikä rahaa. Kyllä tulijoita olisi aivan varmasti eikä olisi tällaisia kuspäitä eduskunnassa niin paljon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tuskin.


  • Anonyymi

   Vilua ja nälkää aletaan Suomessa näkemään vasta, kun Suomi toisten EU maiden mukana ryhtyy maksamaan Ukrainan sodassa tulleita vahinkoja. EU myöntää Ukrainalle tuhansien miljardien tukipaketin, mistä Suomen osuus ei jää muutamaan miljardiin euroon.
   Venäjä maksaa ne vasta, jos Ukraina valtaa Moskovan.

   • Anonyymi

    Neuvostoliiton vanhaa aluetta - kaikki olivat natseja vastaan ja voittivat sodan1945.
    Nyt on taas Venäjä taistelemassa natseja vastaan ja natsi Zelenski juutalaisena johdossa.
    Ei Israel halunnut auttaa natseja vaikka oli juutainen anelemassa armo ja apua polvillansa.

    Kreikka äimistyi kun Zelenski oli puhumassa heille ja natsiarmeijan liput liehuivat takana.
    MITEN SUOMIKIN KANNATTAA TAAS NATSEJA - VANHA PAHA TAPA?? 💀💀


  • Anonyymi

   Kiina,Unkari,Intia ym.ehdottomasti boikottiin!

  • Anonyymi

   Ei Orpo ruuan hintoja ole nostanut? Mitäpä jos osoittaisit sen syyttävän sormesi Putiniin. Sehän se on syypää hintojen nousuun.

  • Anonyymi

   Hän on kansanvihollinen.

   • Anonyymi

    Kokoomus Orpo vihaa suomalaisia pienituloisia ja köyhiä.


  • Anonyymi

   Sairainta on se, että maata hallitsevat sosiaalidemokraatit ei osaa milläänlailla puuttua köyhien nälkiintymiseen, kohta taitaa köyhämme istua alastomina tienpenkalla.
   Demarit on vaan innoissaan, kun saadaan Suomi sotaan. Marin päihittää Mannerheimin tuotapikaa, kun saa lietsottua venäläiset Suomen tantereelle ampumaan!

   • Anonyymi

    hahah! Demarit+vasemmisto ovat ikuisesti vihanneet Mannerheimia, koska hän aiheutti (?) kaikki sodat Suomessa. Nyt demarit, nuo rauhaa rakastavat, lietsoo sotaa Venäjää vastaan. Taitaa pääministeri Marin päihittää jonkun Mannerheimin mennentullen sotainnossaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    hahah! Demarit+vasemmisto ovat ikuisesti vihanneet Mannerheimia, koska hän aiheutti (?) kaikki sodat Suomessa. Nyt demarit, nuo rauhaa rakastavat, lietsoo sotaa Venäjää vastaan. Taitaa pääministeri Marin päihittää jonkun Mannerheimin mennentullen sotainnossaan.

    Tuo on kunnianloukkaus, ajatelkaa edes vähän mitä kirjoitatte.


  • Anonyymi

   Kokoomuslaiset nauttivat köyhien ollessa nälissään.

   • Anonyymi

    Onneksi on levottomat ajat tulossa. Kokoomusrotat ovat myös tappolistalla.


  • Anonyymi

   Nälkä ja köyhyys on erilaista, jos sen aiheuttaa vasemmistdemarit. Se on hyväksyttävää, siihen uhraudutaan. Jos demari istuu rahasäkin päällä, on sekin erilaista, kuin kokoomuksen rahasäkki.

  • Anonyymi

   Nyt nähdään, kuinka vallassa olevat sosiaalidemokraatit toimivat. Onko rauha ja rakkaus edelleen heidän näkemyksensä, kun kansa alkaa kärsiä nälästä ja sodasta.

  • Anonyymi

   Yhdysvaltojen toimet Jemenissä aiheuttaa nälänhätää!

   Ottakaa selkoa mitä touhuavat!

   Yli 90% olemassaolostaan ,Yhdysvallat on sotinut!
   Natoko rauhanliitto?

  • Anonyymi

   Näin on slava russia slava ruotsin ja Suomen puolustusliitto Erkki Tuomioja sdp vas liitto sekä kristilliset erää ano vkk slava suomi slava ei Nato

  • Anonyymi

   Suomessa sama systeemi kuin Venäjällä. Oligarkit varastavat omaisuutensa valtiolta ja kansa näkee nälkää
   Juuri samoin kuin Venäjällä asevarusteluum käytetään huimia summia mutta ei kansan ruokkimiseen.
   Venäjälle ilkutaan kun siellä siellä kansa elää puutteessa.
   Se on Suomen syöjillä ja syöpäläisillä peiliin katsomisen paikka.
   Aivan samalta näyttää vietsiden silmiin Suomikin.

  • Anonyymi

   Niin mutta eihän täällä ole kenenkään pakko olla. Aivan samaan tapaan toimii nykyhallitus. Köyhän pitää vain jaksaa hymyillä kun paskaa hierotaan naamaan. Vapun jälkeen sitä myös syötetään. Jos ei hymyile tai tottele niin pois pois..

   No mut kiva että joillain on kivaa. Muistakaa sit rakentaa noille hyväosasille oikein priimaa, talot, autot, huvipurret, huvilat ja ruokapalvelut pitää olla ihan tiptop. He ovat sen ansainneet, köyhien potkiminen on rankkaa.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   229
   3216
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   287
   1723
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   505
   1513
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1402
  5. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   420
   1364
  6. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1273
  7. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   1194
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1117
  9. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   85
   1116
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1044
  Aihe