NOJATUOLI !

Mukavaa sunnuntaiaamua,, sää on arvoituksellinen, sataa ja paistaa, pitäähän se kertoa, vaikka maininta oli tästäkin, että vain säästä puhutaan;)
Paljon on puhetta tullut poissa ollessani ja ihan asiaakin mukana.
Nuo päivän puheenaiheet jätän väliin, on tullut hyvinkin tarkkaa selvitystä myös nojatuolissa, puhumattakaan median hehkutuksista.
Mielessä ja korvissa kuuluu jatkuvasti tiedon tulvaa ja eihän se voi olla vaikuttamasta myös omaan mielialaan.

Terveiset vaan Huhmarista, Polvijärveltä, hyvä oli loma, sää vähän oikutteli, mutta ei annettu sen mieltä masentaa, he jotka kykenivät osallistuivat kaikkiin tapahtumiin, mutta minun kohdalle jäi kävely pääohjelmaksi.
Yksi hyvä luento terveyden ylläpitämisestä ja tyytyväisenä kuuntelin, kun samat asiat minulla mielessä mitä tämä luennoitsija kertoili.
Kaikkiin kotkotuksiin ei kannata uskoa, se oma maalaisjärki monasti paras ohjeistaja ja laihdutuksestakin sanoi, että vanhan ihmisen ei ole syytä laihduttaa. Tasapainoinen elämä ja monipuolinen ruokavalio, siinä ohjeet parempaan vointiin.
Liikunnan osuutta hän korosti, no sen tiedämme mekin ja mökkimme oli 300 metrin päässä päärakennuksesta, siinä tuli yli puolikilometriä pakollista liikkumista ja tämä tapahtui kolme kertaa päivässä.
Väliajoilla vielä tuli kierrettyä rantateitä muutama kilometri ja yllätys oli kotiin tullessa, kun painoa ei lisää ollut tullut, vaikka ruoka oli hyvää ja tarjonta runsas.
Suosittelen paikkaa lämpimästi ja ikäihmisille nämä lomat tarjolla joka toinen vuosi, kannattaa hakea.
Kesällä ihana paikka ja toimintaa on sitä haluaville, viikkomaksu 100 euroa ja rauhaakin sitä haluaville.

Paljon on" keskusteltu" ja melko mukavassa hengessä edellisessä nojatuolissa, näin pitää ollakin, arkemme kiinnostaa ja siitä kertominen ei kenenkään mieli harmia pitäisi lisätä.
Kiitos Eliaana tiedosta jota voi katsella halutessaan ja kiva että uusi ystävä on nojatuolin löytänyt, tervetullut olet Mira kertoilemaan näistä arjen puuhista.
Makriina lupaili nojatuolin pystyssä pysyvän ja näin meni, demeter sanoi tukihenkilöksi, helppo on sanontaan yhtyä, kyllä osanne kaikki annoitte ja jopa turhaksi itseni tunnenkin, kiva jos nojatuoli jatkuu ilman minuakin.
Nyt oli sitten mainos avaus tälle ketjulle, mutta toivottavasti ei kenellekään harmillista.
Pääsiäiseen valmistelut edessä, mämmi ja rahkapiirakka mielessä;)

223

2299

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tervetuloa takaisin lomalta, joka olikin mielestäsi mukava. Minä katselin ikkunasta surkeaa säätä, jossa tuli lunta, vettä ja pakkasta. Samalla kävi aatokset luonasi, koska enhän tiennyt, missä vietit lomasi.

   Onhan minulla useita lintu (sääksi) kameroita esillä, joten aika hyvä kokonaistilanne näkyi, muuta on jo muutama sääksi tullut pesälleen.

   Minun täytyy hakea itse kaupasta mämmiä, sillä muita ruokia on riittävästi "kotiin kuljetettuna", mutta lapseni ei ilmeisesti pidä mämmistä.

  • Anonyymi

   Tervetuloa, SkillaN, takaisin lomalta,. Hyvä että sait hiukan vaihtaa maisemaa ja vielä noin mukavaan paikkaan, kyllä se piristää ja antaa uusia ideoita ja voimia!

   Minä kotiuduin juuri kyläreissulta, hiukan olen selkäkipuinen nykyisin. Patjan vaihto tempuriin on ajatuksissani.

   Hyvää jatkoa keskusteluillemme! Voidaan hyvin! Melina.

  • Anonyymi

   Huhmari on tosi mukavan näköinen lomapaikka. Googlasin sitä,
   koska se on ihan tuntematon paikka itselleni.
   Hulppeat maisemat.
   Huoneista, yksiöistä, kaksioista on kuvat ynnä muusta kattavasti tietoa.
   Olet varmasti virkistynyt. Hyvää kevättä SkillaN !

   aito aino

  • Anonyymi

   Aivan ihana aloitus iso kiitos kuin muiden kirjotukset.Tuli hyvä mieli yskin asuvalle kerostalossa mummona 69v. Itä Helsinki vuokralaisena pieni koti.Itselläni menetyksiä paljon 17 kpl/ 2 vuodessa kuolemalle.Syy yksinäisyteen.Joten aivo sumua on ja paljon,kun yksin surutyössäni .Ihmiset sukulaiset kun tuntuvat pelkäävän sellaista henkilöä kohdata jolla paljon kuolemia.Ovat ajatus maailma: Antaa sen surra yksin rauhassa. Ei aikaa heillä kohdata kun käsi särkee ja ties mitä muuta tekosyytä?Saatika edes soitaa,mitä kuuluu! Vedoten kun en somessa F.B.kun yhteydet kaikki sieltä vaan.Itseäni vanemalla sisarellanikin.ymm.Mutta itä Helsinki todella sää oli vaihteleva aamusta. Aaamun virkkuna illan torkkuna.Ulos lähdin yksin kävelee 4h. Heti kello 9 jälkeen.Kerinnyt lähiö iltapäivääkin kävellä yksin 1h.Noita kesämökkejä ja loma paikkoja ei minulla koskaan ollut. Vaikeaa se olisi yksin lähteä tuetulle lomalle.Joten lomat on itähelsinki aina ollut.Oneksi tällä on meren rantaa paljon. Johon pääsee pyörällä,metrolla tai linja autolla. Viellä olen jaksanut pyöräillä kesät 10 km ranalle heltessä ja palatata takaisin.Nautien merestä,katsellen vesilintuja.Kastelen myös itseni vähän uimalla.Tulipahan jonnin joutavaa.anteksi lukihäiriöni takia en tekstini virheet näe.Oikein hyvää aikaa kohti suuren juhlaan pääsiäiseen.Lämpimin ajatuksin yksinäinen mummo 69v.Itä-Helsinki

   • Anonyymi

    Kiitos kirjotuksestasi. Eikö sinulla ole ketään jonka kanssa voit jutella ?
    On vähän kummallista mutta aika tavallista, että ihmiset alkavat karttaa tai kiertää
    ihmistä jolta on joku kuollut. Toivoisi että kaikki olisivat niinkuin ennenkin,
    mutta he karttavat koska luultavasti eivät tiedä mitä sanoa.
    He luulevat että henkilö odottaa jotain erikoisia sanoja joita he eivät löydä,
    eivät osaa sanoa. Lohdutuksen sanoja ei ole helppo löytää koska itse ajattelee
    että kaikki kuulostaa niin klišeeltä, mutta voisi puhua ihan tavallisia niinkuin
    ennenkin. Se tuntuisi ihan hyvältä-


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos kirjotuksestasi. Eikö sinulla ole ketään jonka kanssa voit jutella ?
    On vähän kummallista mutta aika tavallista, että ihmiset alkavat karttaa tai kiertää
    ihmistä jolta on joku kuollut. Toivoisi että kaikki olisivat niinkuin ennenkin,
    mutta he karttavat koska luultavasti eivät tiedä mitä sanoa.
    He luulevat että henkilö odottaa jotain erikoisia sanoja joita he eivät löydä,
    eivät osaa sanoa. Lohdutuksen sanoja ei ole helppo löytää koska itse ajattelee
    että kaikki kuulostaa niin klišeeltä, mutta voisi puhua ihan tavallisia niinkuin
    ennenkin. Se tuntuisi ihan hyvältä-

    Huomenta uuteen viikkoon ja Pääsiäisen valmistamiseen, kuka nyt mitenkin siihen valmistuu.
    Ortodoksinen uskontoon liittyy paljonkin tapahtumia ja paastoa toteutetaan melkoisella vakaumuksella, ainakin vanhemman väen kesken.
    Mukavasti odotuksia lisää kevään tuloon pääsiäinen, pajunkissat maljakossa ja ruoho lautasella, itse en kovinkaan suuresti tähän juhlintaan satsaa, joulu on minun juhlinnan pääkohde;)

    Paperin hävittämisestä keskustelitte viime ketjussa, paljon sitä ainesta tuleekin, vaikka ei lehtiä tilaisikaan, lehdet on helppo hävittää, paperin keräykseen ne laitetaan, mutta nuo henkilökohtaiset tiedot onkin sitten ongelma, minä muutama vuosi sitten tuhosin saunanuunin laittaen, siis vastoin suosituksia.
    En ole silppuria hankkinut, silput kai sitten voi paperin keräykseen laittaa?

    Noinhan se menee, olemme yksin surun kanssa, ehkä hyväkin pienen aikaa, saa itkunsa itkeä, aina ei edes ketään halua tavatakaan, mutta kuitenkin ihmisten kanssa elämiseen on sopeuduttava ja heidät kohdata.
    Se miten kohdata lähimmäisensä menettäneen, on tapaus kohtainen, joskus ihan vaan arkisiin asioihin palaten, joskus kuunnellen ja lohduttaen.
    Mikään ei surua pois vie, se on elettävä ja vaikka usko normaaliin elämään pääsemisestä onkin vaikeaa, aika parantaa, minulla meni kaksi vuotta tuntien suuren ikävän, nyt selviää pienillä tuokioilla, joita joku asia joskus mieleen tuo.
    Kuunteleva ystävä on aarre.

    On ihana asia, että jaksat kävellä paljon, silloin elämään saa sisältöä juurikin kertomallasi tavalla, nauttien näkemisistään Itä- Helsingin mummo;)
    Pyöräily sujuu sekin vielä sinulla, minulta jo mahdottomuus, möin pyöräni pois jo vuosia sitten.
    Noihin hyvänmielen lomiinkin voisit hakea, mutta kyydin järjestäminen varmaan vaikea, jos ei johonkin yhdistykseen kuulu.
    Pariskuntiakin oli useita, tulleet omilla kyydeillään, auto hyvänä näissäkin puuhissa.
    Aina joku joutuu sivuun jäämään näissäkin tapauksissa kyytiä saamatta, korjausta olisi keksittävä tähän harmiin.
    Hyvää vointia ja jaksamista sinulle toivoo Savon mummo.

    Aito aino, olet aivan oikein ymmärtänyt näkemääsi, voin vain kiitoksen sanan antaa paikasta ja siellä olosta.
    Pikku mökkejä, joissa täydellinen varustus saunoineen, tarvikkeineen, ruokaakin voisi itse laittaa, jos ei haluaisi yhteiseen ruokailuun osallistua., ulkoilu tai uinti mahdollisuudet itsenäiseen toimintaan, varmaan viikonloppu lomiakin voisi ottaa omilla kustannuksilla.
    Tarkemmin en asiaa tullut kysyneeksi, kun kaikki oli matkanjohtajan hallinnassa, mutta virkistyksen mieleen ja muistoja pääkoppaan, antaa aihetta palata tapahtumaan useasti ja uusiksi, kun ja jos voimat sen sallii.
    Hyvään kevään odotusta myös sinulle aito aino;)

    Miaelina kiitos toivotuksista ja toivon , että ohimenevää on selkäkipusi, tämä keväinen sää voi usein selän kipeäksi saada.
    Se oikea pukeutuminen joskus unohtuu, kun aurinko lämmittää, mutta kevätaika on petollinen, kevyempään pukeutumiseen vasta jäiden lähdettyä, näin on vanha kansa aina neuvonut.

    Kristiina23 melko samanlainen se sää on tainnut olla ympäri suomea, siellä itäpuolella satoi ja paistoi, samaa on tehnyt täällä kotimaisemissakin.
    Lintukameroita en ole muistanutkaan, paljon niitä seurailin takavuosina, pitänee taas kurkata.
    En mämmin suuri ystävä ole, mutta pienen purkin ostan, ettei tapa unohtuisi.

    Nyt päivä on jo vauhdissaan, minulta venyy aina tämän kirjoittelun kanssa, mutta onneksi olen eläkkeellä, ei kiirettä mihinkään;)
    Jotakin puuhaa kai olisi keksittävä, uloskin voisi lähteä, laiskan oloinen olen, syynä kai se, ettei mitään ahaa elämystä ole syntynyt, mutta jospa se tästä .
    Kaikille teille toisille oikein kivaa viikon alkua;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta uuteen viikkoon ja Pääsiäisen valmistamiseen, kuka nyt mitenkin siihen valmistuu.
    Ortodoksinen uskontoon liittyy paljonkin tapahtumia ja paastoa toteutetaan melkoisella vakaumuksella, ainakin vanhemman väen kesken.
    Mukavasti odotuksia lisää kevään tuloon pääsiäinen, pajunkissat maljakossa ja ruoho lautasella, itse en kovinkaan suuresti tähän juhlintaan satsaa, joulu on minun juhlinnan pääkohde;)

    Paperin hävittämisestä keskustelitte viime ketjussa, paljon sitä ainesta tuleekin, vaikka ei lehtiä tilaisikaan, lehdet on helppo hävittää, paperin keräykseen ne laitetaan, mutta nuo henkilökohtaiset tiedot onkin sitten ongelma, minä muutama vuosi sitten tuhosin saunanuunin laittaen, siis vastoin suosituksia.
    En ole silppuria hankkinut, silput kai sitten voi paperin keräykseen laittaa?

    Noinhan se menee, olemme yksin surun kanssa, ehkä hyväkin pienen aikaa, saa itkunsa itkeä, aina ei edes ketään halua tavatakaan, mutta kuitenkin ihmisten kanssa elämiseen on sopeuduttava ja heidät kohdata.
    Se miten kohdata lähimmäisensä menettäneen, on tapaus kohtainen, joskus ihan vaan arkisiin asioihin palaten, joskus kuunnellen ja lohduttaen.
    Mikään ei surua pois vie, se on elettävä ja vaikka usko normaaliin elämään pääsemisestä onkin vaikeaa, aika parantaa, minulla meni kaksi vuotta tuntien suuren ikävän, nyt selviää pienillä tuokioilla, joita joku asia joskus mieleen tuo.
    Kuunteleva ystävä on aarre.

    On ihana asia, että jaksat kävellä paljon, silloin elämään saa sisältöä juurikin kertomallasi tavalla, nauttien näkemisistään Itä- Helsingin mummo;)
    Pyöräily sujuu sekin vielä sinulla, minulta jo mahdottomuus, möin pyöräni pois jo vuosia sitten.
    Noihin hyvänmielen lomiinkin voisit hakea, mutta kyydin järjestäminen varmaan vaikea, jos ei johonkin yhdistykseen kuulu.
    Pariskuntiakin oli useita, tulleet omilla kyydeillään, auto hyvänä näissäkin puuhissa.
    Aina joku joutuu sivuun jäämään näissäkin tapauksissa kyytiä saamatta, korjausta olisi keksittävä tähän harmiin.
    Hyvää vointia ja jaksamista sinulle toivoo Savon mummo.

    Aito aino, olet aivan oikein ymmärtänyt näkemääsi, voin vain kiitoksen sanan antaa paikasta ja siellä olosta.
    Pikku mökkejä, joissa täydellinen varustus saunoineen, tarvikkeineen, ruokaakin voisi itse laittaa, jos ei haluaisi yhteiseen ruokailuun osallistua., ulkoilu tai uinti mahdollisuudet itsenäiseen toimintaan, varmaan viikonloppu lomiakin voisi ottaa omilla kustannuksilla.
    Tarkemmin en asiaa tullut kysyneeksi, kun kaikki oli matkanjohtajan hallinnassa, mutta virkistyksen mieleen ja muistoja pääkoppaan, antaa aihetta palata tapahtumaan useasti ja uusiksi, kun ja jos voimat sen sallii.
    Hyvään kevään odotusta myös sinulle aito aino;)

    Miaelina kiitos toivotuksista ja toivon , että ohimenevää on selkäkipusi, tämä keväinen sää voi usein selän kipeäksi saada.
    Se oikea pukeutuminen joskus unohtuu, kun aurinko lämmittää, mutta kevätaika on petollinen, kevyempään pukeutumiseen vasta jäiden lähdettyä, näin on vanha kansa aina neuvonut.

    Kristiina23 melko samanlainen se sää on tainnut olla ympäri suomea, siellä itäpuolella satoi ja paistoi, samaa on tehnyt täällä kotimaisemissakin.
    Lintukameroita en ole muistanutkaan, paljon niitä seurailin takavuosina, pitänee taas kurkata.
    En mämmin suuri ystävä ole, mutta pienen purkin ostan, ettei tapa unohtuisi.

    Nyt päivä on jo vauhdissaan, minulta venyy aina tämän kirjoittelun kanssa, mutta onneksi olen eläkkeellä, ei kiirettä mihinkään;)
    Jotakin puuhaa kai olisi keksittävä, uloskin voisi lähteä, laiskan oloinen olen, syynä kai se, ettei mitään ahaa elämystä ole syntynyt, mutta jospa se tästä .
    Kaikille teille toisille oikein kivaa viikon alkua;)

    Huomenta uuteen viikkoon. Minä niukautin nilkkani tasaisella keittiön lattialla, ja nyt olen aivan pulassa. Kävely ei onnistu edes kotioloissa. Pakkasin nilkan ideaalisiteeseen, mutta huonoa on.
    Onneksi en ole sopinut mitään pääsiäismenoja.
    Uuden hellan asennus takkuaa. Nykyisin palveluja pitää anoa. Kilpailu taitaa olla vähissä. Onneksi vanha sentään toimii, ei tarvitse kuivamuonaan siirtyä.
    Lumet sulavat kovin vastahakoisesti. Nuorempana olisin hajottanut kinoksia sulamisen nopeuttamiseksi, mutta nyt vain odotan.
    No aikaansa kutakin. Hyvillä mielin vain uuteen viikkoon!
    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta uuteen viikkoon. Minä niukautin nilkkani tasaisella keittiön lattialla, ja nyt olen aivan pulassa. Kävely ei onnistu edes kotioloissa. Pakkasin nilkan ideaalisiteeseen, mutta huonoa on.
    Onneksi en ole sopinut mitään pääsiäismenoja.
    Uuden hellan asennus takkuaa. Nykyisin palveluja pitää anoa. Kilpailu taitaa olla vähissä. Onneksi vanha sentään toimii, ei tarvitse kuivamuonaan siirtyä.
    Lumet sulavat kovin vastahakoisesti. Nuorempana olisin hajottanut kinoksia sulamisen nopeuttamiseksi, mutta nyt vain odotan.
    No aikaansa kutakin. Hyvillä mielin vain uuteen viikkoon!
    Mkr.

    "Nykyisin palveluja pitää anoa". Jos itse uuden hellan tilaa, itse sen myös asennuttaa.
    Sähköasentajilla on paljon tilauksia. Kysyntä on kovaa. Joutuu odottamaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Nykyisin palveluja pitää anoa". Jos itse uuden hellan tilaa, itse sen myös asennuttaa.
    Sähköasentajilla on paljon tilauksia. Kysyntä on kovaa. Joutuu odottamaan.

    Kyllä ne liitännät saa kodinkoneliikkeen kautta samalla kun kone tuodaan ja vanha viedään pois. Eikä ole kovin kallis se liittämismaksu. Mistähän makriina hellansa tilasi, mahtaako olla joku hämärä nettikauppa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Nykyisin palveluja pitää anoa". Jos itse uuden hellan tilaa, itse sen myös asennuttaa.
    Sähköasentajilla on paljon tilauksia. Kysyntä on kovaa. Joutuu odottamaan.

    Niin asennuttaa. Harva ostaa hellan vain koristeeksi.
    Kolmannella soitolla sain ajan.
    Ymmärretään, että tilauksia sähköliikkeille riittää, kysyntä on kova. Joutuu odottamaan.
    Kuinka oikeassa oletkaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä ne liitännät saa kodinkoneliikkeen kautta samalla kun kone tuodaan ja vanha viedään pois. Eikä ole kovin kallis se liittämismaksu. Mistähän makriina hellansa tilasi, mahtaako olla joku hämärä nettikauppa.

    Kerro joku liike, joka ei olisi ulkoistanut asennus- ja kuljetuspalvelunsa ?
    Ne ovat itsenäisiä yrittäjiä, joilla voi olla asiakkaanaan montakin firmaa
    ja ne tekevät työnsä tilausjärjestyksessä.


  • Huomenta päivää ! Mukavaa , että SkillaN on taas paikalla. Ikäänkuin asiat olisivat paremmin kohdallaan, vaikka pärjättiinhän täällä, syntyi sitä vilkasta keskusteluakin, ja tuttua väkeäkin oli kiitettävästi paikalla. Itse kaipaan mukanaolossani juuri tällaista jatkuvuutta, jonka tutut tavat, tutut ihmiset voivat parhaiten taata.

   Hyvä idea ja esittely tuosta paikasta, missä SkillaN kävi. Kyllä virkistystä saa, edullisestikin, jos tahtoo ja jaksaa sitä etsiä. Minäkin eilen silmäilin "omien" yhdistysteni kesätarjontaa ja tietysti harmitti, surettikin, etten voi niihin osallistua. Neeasa jo tuolla kyseli, kiitos vain, missä vaiheessa on tämä oma operaationi. Edellinen lupaus oli toukokuu, mutta se oli ennen hoitajalakkoa, niin että kärvistelyä riittää varmasti vielä ja tätä eristäytymistä myös.

   Omiani olen harvakseltaan tavannut ja aion tavata vastakin. Jokainen heistä on tietysti - päiväkodissa, koulussa ja työpaikoilla liikkuvana - potentiaalinen koronan tartuttaja, mutta eikös ne viralliset suosituksetkin jo kehota omaan harkintaan, punnitsemaan eristäytymisen edut ja haitat ?
   Ja kyllä tuo eilinen pikkumiehen tapaaminen antaa taas voimia moneksi päiväksi.
   Tommi Liimatan kirjassa (Hautajaiskengät) oli hienosti kuvattu tuota lapsen ja vanhuksen heimotoveruutta: "Vanhusta virkistää lapsen läsnäolo enemmän kuin mikään, jo valokuva lapsesta ilahduttaa. Vanhus on lapsen heimotoveri: kaikkea ihmettelevä, aikaan orjuuntumaton". Kiireetön elämä on etuoikeus, jota ei aina osaa arvostaa ja joskus vähän surettaa, että lapsikin tahdotaan ja varhain sitoa aikaan ja tiettyyn toimintakaavaan ja se nähdään hyvänä ja tarpeellisena hänenkin kohdallaan.

   Makriina otti toisessa ketjussa puheeksi kiusaamisen. Onkohan meillä ainottakaan julkkista, jota ei olisi kiusattu ? Viimeksi ilmoittautui Mika Aaltola.
   Minulla ei ole - ihan lähipiiristä - siitä tuoreita kokemuksia, mutta kun katselen ikkunasta parin naapurin lapsen kouluun menoa ja sieltä tuloa, voin aavistaa, että koulu ei taida olla heillekään ihan mieluinen paikka: toinen lähtee kouluun raskain askelin, toinen tulee sieltä jäsenet jäykkinä. Eivät onnelliset lapset liiku niin, jokin heitä painaa.
   Painoahan tässä on tietysti itse kullakin, ellei muuta niin vuosien painoa. Tänään täytyy kuitenkin taas yrittää askeltaa kirjastoautolle. Sekin käy jo virkistyksestä tänä päivänä.
   Mira näyttää tulleen mukaan kirjoittelemaan. Hämärästi sinut muistan ja otan osaa ! Muuta ei oikein osaa sanoa. Toinen kirjoittaja tuolla kuvasikin hyvin sitä vaikeutta, mikä meillä toisen surua kohdatessamme on.
   Makriinalle myös osanotto tuosta nilkan nyrjähdyksestä. Toivottavasti menee pian ohi. Onneksi Eliaana on kuitenkin saanut helpotusta omaan vaivaansa ja voi valmistautua kevään vastaanottoon maalla.
   Omasta tukiverkosta, jota ystäväni ansiokkaasti luotsaa, meillä on kokemus, että jos jollekulle tulee uutta vaivaa, jollakin toisella helpottaa. Ikäänkuin vaivojen määrä olisi vakio..)) Niin vakavaa, että nauraa pitää välillä.

   Tälle päivälle ei ole sentään lunta luvassa ja aurinkoakin tuntuisi riittävän. Yritän pikku hiljaa valmistautua pääsiäisen viettoon. Ei mitään suurisuuntaista, mutta jotakin tekee mieli yrittää, kun molemmat nuoret perheet ovat ehkä tulossa. Pitaleipää on tehnyt mieli kokeilla, sehän on näitä nuorten suosikkeja.
   Lammasta en ole koskaan harrastanut, kerran yritin, mutta maistui liikaa "lampaalta", valmista olisi tietysti tarjolla, mutta kala saa riittää...
   Mukavaa päivää ja pääsiäisen alusviikkoa kaikille ja SkillaNille taas erityiskiitos näistä hyvän mielen aamunavauksista !
   demeter1

  • Näyttääpi Sklillankin kotiutuneen. Mukava lukea, että reissusi oli onnistunut, vaan kotiinkin on aina kiva palata.
   Sain siinä miniältä lasten kuvia ja eläinten kuvia tuolla ´´vatsapilla´´ on niitten touhuja kiva katsella, videoiden pätkiäkin aina laittaa.
   Voi Makriina, jos jonkun saisit ostamaan kinesioteippiä, se on venähdyksiin hyvä apu.
   Itse kun sitä kerran käytin, löysin googlaamalla ihan videonpätkäohjeita, miten mihinkin paikkan laitetaan.
   Pärjäämistä Sinulle.
   Nykyään ei tule tuota kirjepaperiroskaa niin paljon, kun ennen, kun tiliote näkyy nettipankissa.
   Voisihan sitä juttuja netille enemmänkin siirtää, ellei olisi niin vanhanaikainen mieli.
   Sen mielen päivittäminen on näissä asioissa vähän hidasta.
   Ja käytännön toteutukseen taas tarvitsee noiden nuorenpien sukupolvien apua.

   Pääsiäistä en mitenkään erityisesti vietä, oottelen vaan, että nuo nietokset sulavat.
   Täytyypi vielä varrota mökille muuttoa, lunta piisaa ja kun se pahus menee melkein joka yö pakkasen puolelle, se hidastaa sulamista.
   Mutta kyllä se siitä. Jaah, sitä onkin tunnin päästä yhtiökokous, sinnepä täytyy tästä suoria.

  • Anonyymi

   Kiitos osanotoista minulle, kyllä se kova järkytys on ennen niin terveenä olleen puolison pikainen menetys, että aikaa ottaa.

   Pojanpoikani on perheineen tulossa luokseni pääsiäisenä, heillä on 6 v pikkutyttö, joka ilahduttaa minua muutaman kerran vuodessa. Asuvat sen verran kaukana, ettemme usein näe. Skypetämme kyllä noin parin viikon välein.

   Tavaran roudaamista roskikselle riittää, laitoin jo valmiiksi sanomalehtiläjän, hesarin lehdet ovat jo taas metrin korkuinen pino. Muutenkin olen tehnyt ns tavaran hävittämisoperaatioita, että saan kaappeihin tilaa turhasta vuosien saatossa kertyneestä roinasta, millä ei mitään tee.

   Mira

  • Anonyymi

   Kiva nähdä, että SkillaN on kotiutunut ja on terveenä paikalla! Huvitti myös demeterin sanat, että nuo kivut on niin kuin vakio, kun yhdeltä paranee, niin toiselle tulee!
   Tutulta kuulostaa!

   Meillä juhlitaan pääsiäisenaikaan, on tyttären syntymäpäivää. Tein jo täytekakun pohjat, saa sitten perjantaina tehdä , laittaa hillot ja mansikat, tietenkin myös kermaa.

   Kala on hyvä ruoka, salaatit ja kyllä se mämmi kruunaa pääsiäipöydän jälkiruokana.
   Myös joku siivu hyvää karitsapaistia täytyy vanhan tavan mukaan olla.

   Tuo kinesioteippi on minulle outo, eikö se ärsytä ihoa, vai onko siinä joku sideharso.
   Yleensä jos muutamankin päivän pitää joitain laastaria, on jo iho punainen .
   Toivotaan, että Makriinan nilkka pian paranee!

   Eilen, sunnuntain oli ikävä ilma, lunta satoi ja niin harmaa maisema, selkäni kait myös reakoi sään mukaan, koska se eilen oli tosi kipeä, olisi pitänyt mennäkin erääseen tilaisuuteen, mutta huonosti nukutun yön jälkeen en jaksanut.

   Neeasa

   • Aurinkoista päivää!
    Tulin kurkkaamaan Nojatuolia ja huomaan että Skillan on palannut
    retkeltään. Hyvä että lomailusi on sujunut hyvin:))
    Minun aikani on sujunut eväiden hnkinnassa kaupoista ja siinähän
    samalla tulee pientä liikuntaakin. Olen kyllä jonkunverran seurannut
    "maailman menoakin." Eihän se hyvältä näytä:((
    Kuitenkin olen yrittänyt rauhoitella itseäni, että eihän minulla ole mitään
    kykyjä muuttaa tilannettä. Ikäni on jo viimeistään pudottanut "kelkasta."
    Riittää kun jaksan nujuta oman elämiseni kanssa. Ei sekään aina selvää ole.
    Näin ollen katson parhaaksi vain rajoitetusti seurailla ja olla ottamatta
    "turhia huoliani." Ainahan voi toivoa, että maailmassa järjen käyttö
    lisääntyisi ja huomattaisiin, sodissa ei yleensä viime kädessä kukaan voita.
    Hyvää jatkoa näissäkin olosuhteissa itsekullekin!


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    Aurinkoista päivää!
    Tulin kurkkaamaan Nojatuolia ja huomaan että Skillan on palannut
    retkeltään. Hyvä että lomailusi on sujunut hyvin:))
    Minun aikani on sujunut eväiden hnkinnassa kaupoista ja siinähän
    samalla tulee pientä liikuntaakin. Olen kyllä jonkunverran seurannut
    "maailman menoakin." Eihän se hyvältä näytä:((
    Kuitenkin olen yrittänyt rauhoitella itseäni, että eihän minulla ole mitään
    kykyjä muuttaa tilannettä. Ikäni on jo viimeistään pudottanut "kelkasta."
    Riittää kun jaksan nujuta oman elämiseni kanssa. Ei sekään aina selvää ole.
    Näin ollen katson parhaaksi vain rajoitetusti seurailla ja olla ottamatta
    "turhia huoliani." Ainahan voi toivoa, että maailmassa järjen käyttö
    lisääntyisi ja huomattaisiin, sodissa ei yleensä viime kädessä kukaan voita.
    Hyvää jatkoa näissäkin olosuhteissa itsekullekin!

    Viisaan miehen puhetta, se on juuri noin, ettå järjen käyttö on välttämätöntä.
    Toivottavasti. tuo riehaantunut itsevaltias saadaan rauhoittumaan pian.
    M-e.


  • Anonyymi

   Äkkiä Alfalle. Siellä on Riikka Purra (PS) Ukkolan haastattelussa,

   • Tiistaiaamu valkeni ja mukavan näköisenä, päivä aivan koskematon;)
    Sain kutsun yksivuotissynttäreille tulevana sunnuntaina ja nyt pitää pian pieni pupu käteen sopivaksi neuloa, varsinaista lahjaa en osta, annan rahan, jolla äiti osaa jotain asiallista ostaa.
    Vuosi kului nopsaan, pieninkin jo kynttilän kakkuun saa.

    Eipäs ole tuota Alfaa tullut katsottua, siis en osaa mitään siitä sanoa.
    Miaelina totesit monen muunkin mukaisen virkkeen, järkeä toivoisi naapurimaan johtajalle, onko sitä on seuraava kysymys?

    Ynnämuu piipahti, kiva, samoilla tuon asioiden seuraamisen tasolla olen kanssasi, ei haluta kuunnella, ei katsella, silti aina vaan esiin tulee, no totuus on kestettävä.
    Mitään emme voi ja siksi vaan toivomus tasoisia viestejä laitamme esiin.
    Tuo arjen pyörittäminen melkein niitä tärkeimpiä puuhia minullakin, vielä lauluhommissa kiinni olen, tänäänkin laulamaan menen.

    Neeassa juhlienlaiton puuhissa, onhan ne arjesta poikkeavaa sekin ja aina pitäisi niitä juhliakin arjen toimintojen väliin järjestää elämää piristämään.
    Kivasti nuo pääsiäiset ja muut juhlapyhät aina katkaisee arjen saaden mielekkyyttä elämän kulkuun.

    Minulta on jäänyt huomaamatta menetyksesi kertoma Mira, osanottoni, , kyllä se elämä muuttuu ja ikävä mukaan liittyy.
    Kaikesta on kuitenkin selvittävä, aikaa siinä menee, mutta elämä uomiinsa muokkautuu ajan kanssa.
    Minulla jo 22 vuotta tuosta tapahtumasta ja yhä vaan niitä haikeita hetkiä tulee.

    Eliaana kaiketi kovasti haluaisi jo mökille muuttaa, no nyt on luvattu lämpöasteita reilusti, kyllä se lumet mukanaan vie ja pääset touhuilemaan kissasi kanssa mökkimaailmaan.
    Hyvin muistan tuon malttamattomuuden minäkin, mitä joka kevät koimme ja sen ihanuuden kun mökille meno toteutui;)
    Kävin tutkimassa noilla sivuilla mitä neuvoit ja tietoa sain, siellä sanottiin, että apteekitkin sitä tuotetta myy, pitää kysäistä käydessäni.
    Voihan olla apteekissa kalliimpaa, kai ne jonkin myyntivoiton ottavat.

    Tuo yhteenkuuluvaisuuden tunne se juuri on, joka viestittelyn intoa lisää, en kasvotusten ole kenenkään nykyisen kirjoittajan kanssa ollut, silti niin kotoisalta tuntuu elostaan kertominen, kuten demeter totesit.
    Olen turhankin avoin, mutta hyvällä tuurilla on kirjoittajaystävät sen huomioineet ja pienistä vastaansanomisista en välitä;)
    Odottavan aika on pitkä, harmillista, että saat vaivojen kanssa kärvistellä, mutta tässäkin pitää jaksaa, kyllä se apu joskus tulee ja sitten menoksi demeter;)
    Voin sanoa ettei ihan helppoa ole minunkaan liikkuminen, mutta en anna periksi, menen sillä vauhdilla millä kykenen, sauvoja tuolla lomallakin apuna käytin ja monta kilometriä päivässä tuli tallusteltua.
    Jospa saisivat tuon sopimuksen aikaan ja vuorosi avun saamiseen tulisi sovittuun aikaan.

    Makriinalle nyt kaikenlaisia harmeja eteen tulee, vielä tuo nilkan nyrjäytys, sepä ei anna liikkua ilman tukea.
    Minulla ei ole suurempia harmeja koskaan noiden ostojeni kanssa tullut, aina on liikkeen asentajat mukaan tulleet.
    Pitkään aikaan en laitteita ole uusinutkaan, hellan muutama vuosi sitten ja se kyllä liikkeen puolesta asennettiin.
    Voi olla että tavat on muuttuneet ja kaikesta erikseen pitää maksaa ja kyllä nämä omistusasunnotkin harmia saavat aikaan.
    Juuri sain esityksen lukkojen vaihdosta koko taloon ja ylimääräinen yhtiövastike maksettava tai jopa kahden kuukauden lasku.
    Lukkoni toimii hyvin, mutta maksettava on ja lukko vaihtuu, se näitä yhdessä asuvien harmi.
    Huomasin yhtiövastikkeen nousunkin, tosin pieni oli, mutta sekin on vaan maksettava, joskus vähän harmittaa, kun kaikki ei toimi sääntöjen mukaan ja harmeja näin joskus lisääntyy aiheuttaen vastikkeen nousun.
    Ainahan on maksettava eikös juu....

    Nyt tiistaipäivän kuluttamiseen ja ilta on käsillä ennen kuin huomaankaan, ilosta päivää palstalaiset;)


   • Anonyymi

    Persu haastattelee persua. Kiitos ei.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Tiistaiaamu valkeni ja mukavan näköisenä, päivä aivan koskematon;)
    Sain kutsun yksivuotissynttäreille tulevana sunnuntaina ja nyt pitää pian pieni pupu käteen sopivaksi neuloa, varsinaista lahjaa en osta, annan rahan, jolla äiti osaa jotain asiallista ostaa.
    Vuosi kului nopsaan, pieninkin jo kynttilän kakkuun saa.

    Eipäs ole tuota Alfaa tullut katsottua, siis en osaa mitään siitä sanoa.
    Miaelina totesit monen muunkin mukaisen virkkeen, järkeä toivoisi naapurimaan johtajalle, onko sitä on seuraava kysymys?

    Ynnämuu piipahti, kiva, samoilla tuon asioiden seuraamisen tasolla olen kanssasi, ei haluta kuunnella, ei katsella, silti aina vaan esiin tulee, no totuus on kestettävä.
    Mitään emme voi ja siksi vaan toivomus tasoisia viestejä laitamme esiin.
    Tuo arjen pyörittäminen melkein niitä tärkeimpiä puuhia minullakin, vielä lauluhommissa kiinni olen, tänäänkin laulamaan menen.

    Neeassa juhlienlaiton puuhissa, onhan ne arjesta poikkeavaa sekin ja aina pitäisi niitä juhliakin arjen toimintojen väliin järjestää elämää piristämään.
    Kivasti nuo pääsiäiset ja muut juhlapyhät aina katkaisee arjen saaden mielekkyyttä elämän kulkuun.

    Minulta on jäänyt huomaamatta menetyksesi kertoma Mira, osanottoni, , kyllä se elämä muuttuu ja ikävä mukaan liittyy.
    Kaikesta on kuitenkin selvittävä, aikaa siinä menee, mutta elämä uomiinsa muokkautuu ajan kanssa.
    Minulla jo 22 vuotta tuosta tapahtumasta ja yhä vaan niitä haikeita hetkiä tulee.

    Eliaana kaiketi kovasti haluaisi jo mökille muuttaa, no nyt on luvattu lämpöasteita reilusti, kyllä se lumet mukanaan vie ja pääset touhuilemaan kissasi kanssa mökkimaailmaan.
    Hyvin muistan tuon malttamattomuuden minäkin, mitä joka kevät koimme ja sen ihanuuden kun mökille meno toteutui;)
    Kävin tutkimassa noilla sivuilla mitä neuvoit ja tietoa sain, siellä sanottiin, että apteekitkin sitä tuotetta myy, pitää kysäistä käydessäni.
    Voihan olla apteekissa kalliimpaa, kai ne jonkin myyntivoiton ottavat.

    Tuo yhteenkuuluvaisuuden tunne se juuri on, joka viestittelyn intoa lisää, en kasvotusten ole kenenkään nykyisen kirjoittajan kanssa ollut, silti niin kotoisalta tuntuu elostaan kertominen, kuten demeter totesit.
    Olen turhankin avoin, mutta hyvällä tuurilla on kirjoittajaystävät sen huomioineet ja pienistä vastaansanomisista en välitä;)
    Odottavan aika on pitkä, harmillista, että saat vaivojen kanssa kärvistellä, mutta tässäkin pitää jaksaa, kyllä se apu joskus tulee ja sitten menoksi demeter;)
    Voin sanoa ettei ihan helppoa ole minunkaan liikkuminen, mutta en anna periksi, menen sillä vauhdilla millä kykenen, sauvoja tuolla lomallakin apuna käytin ja monta kilometriä päivässä tuli tallusteltua.
    Jospa saisivat tuon sopimuksen aikaan ja vuorosi avun saamiseen tulisi sovittuun aikaan.

    Makriinalle nyt kaikenlaisia harmeja eteen tulee, vielä tuo nilkan nyrjäytys, sepä ei anna liikkua ilman tukea.
    Minulla ei ole suurempia harmeja koskaan noiden ostojeni kanssa tullut, aina on liikkeen asentajat mukaan tulleet.
    Pitkään aikaan en laitteita ole uusinutkaan, hellan muutama vuosi sitten ja se kyllä liikkeen puolesta asennettiin.
    Voi olla että tavat on muuttuneet ja kaikesta erikseen pitää maksaa ja kyllä nämä omistusasunnotkin harmia saavat aikaan.
    Juuri sain esityksen lukkojen vaihdosta koko taloon ja ylimääräinen yhtiövastike maksettava tai jopa kahden kuukauden lasku.
    Lukkoni toimii hyvin, mutta maksettava on ja lukko vaihtuu, se näitä yhdessä asuvien harmi.
    Huomasin yhtiövastikkeen nousunkin, tosin pieni oli, mutta sekin on vaan maksettava, joskus vähän harmittaa, kun kaikki ei toimi sääntöjen mukaan ja harmeja näin joskus lisääntyy aiheuttaen vastikkeen nousun.
    Ainahan on maksettava eikös juu....

    Nyt tiistaipäivän kuluttamiseen ja ilta on käsillä ennen kuin huomaankaan, ilosta päivää palstalaiset;)

    Minkä hinta ei koskaan laske ? Kun esim. kiinteistönhoitokulut nousevat
    yhtiövastike tai vuokra nousee.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Tiistaiaamu valkeni ja mukavan näköisenä, päivä aivan koskematon;)
    Sain kutsun yksivuotissynttäreille tulevana sunnuntaina ja nyt pitää pian pieni pupu käteen sopivaksi neuloa, varsinaista lahjaa en osta, annan rahan, jolla äiti osaa jotain asiallista ostaa.
    Vuosi kului nopsaan, pieninkin jo kynttilän kakkuun saa.

    Eipäs ole tuota Alfaa tullut katsottua, siis en osaa mitään siitä sanoa.
    Miaelina totesit monen muunkin mukaisen virkkeen, järkeä toivoisi naapurimaan johtajalle, onko sitä on seuraava kysymys?

    Ynnämuu piipahti, kiva, samoilla tuon asioiden seuraamisen tasolla olen kanssasi, ei haluta kuunnella, ei katsella, silti aina vaan esiin tulee, no totuus on kestettävä.
    Mitään emme voi ja siksi vaan toivomus tasoisia viestejä laitamme esiin.
    Tuo arjen pyörittäminen melkein niitä tärkeimpiä puuhia minullakin, vielä lauluhommissa kiinni olen, tänäänkin laulamaan menen.

    Neeassa juhlienlaiton puuhissa, onhan ne arjesta poikkeavaa sekin ja aina pitäisi niitä juhliakin arjen toimintojen väliin järjestää elämää piristämään.
    Kivasti nuo pääsiäiset ja muut juhlapyhät aina katkaisee arjen saaden mielekkyyttä elämän kulkuun.

    Minulta on jäänyt huomaamatta menetyksesi kertoma Mira, osanottoni, , kyllä se elämä muuttuu ja ikävä mukaan liittyy.
    Kaikesta on kuitenkin selvittävä, aikaa siinä menee, mutta elämä uomiinsa muokkautuu ajan kanssa.
    Minulla jo 22 vuotta tuosta tapahtumasta ja yhä vaan niitä haikeita hetkiä tulee.

    Eliaana kaiketi kovasti haluaisi jo mökille muuttaa, no nyt on luvattu lämpöasteita reilusti, kyllä se lumet mukanaan vie ja pääset touhuilemaan kissasi kanssa mökkimaailmaan.
    Hyvin muistan tuon malttamattomuuden minäkin, mitä joka kevät koimme ja sen ihanuuden kun mökille meno toteutui;)
    Kävin tutkimassa noilla sivuilla mitä neuvoit ja tietoa sain, siellä sanottiin, että apteekitkin sitä tuotetta myy, pitää kysäistä käydessäni.
    Voihan olla apteekissa kalliimpaa, kai ne jonkin myyntivoiton ottavat.

    Tuo yhteenkuuluvaisuuden tunne se juuri on, joka viestittelyn intoa lisää, en kasvotusten ole kenenkään nykyisen kirjoittajan kanssa ollut, silti niin kotoisalta tuntuu elostaan kertominen, kuten demeter totesit.
    Olen turhankin avoin, mutta hyvällä tuurilla on kirjoittajaystävät sen huomioineet ja pienistä vastaansanomisista en välitä;)
    Odottavan aika on pitkä, harmillista, että saat vaivojen kanssa kärvistellä, mutta tässäkin pitää jaksaa, kyllä se apu joskus tulee ja sitten menoksi demeter;)
    Voin sanoa ettei ihan helppoa ole minunkaan liikkuminen, mutta en anna periksi, menen sillä vauhdilla millä kykenen, sauvoja tuolla lomallakin apuna käytin ja monta kilometriä päivässä tuli tallusteltua.
    Jospa saisivat tuon sopimuksen aikaan ja vuorosi avun saamiseen tulisi sovittuun aikaan.

    Makriinalle nyt kaikenlaisia harmeja eteen tulee, vielä tuo nilkan nyrjäytys, sepä ei anna liikkua ilman tukea.
    Minulla ei ole suurempia harmeja koskaan noiden ostojeni kanssa tullut, aina on liikkeen asentajat mukaan tulleet.
    Pitkään aikaan en laitteita ole uusinutkaan, hellan muutama vuosi sitten ja se kyllä liikkeen puolesta asennettiin.
    Voi olla että tavat on muuttuneet ja kaikesta erikseen pitää maksaa ja kyllä nämä omistusasunnotkin harmia saavat aikaan.
    Juuri sain esityksen lukkojen vaihdosta koko taloon ja ylimääräinen yhtiövastike maksettava tai jopa kahden kuukauden lasku.
    Lukkoni toimii hyvin, mutta maksettava on ja lukko vaihtuu, se näitä yhdessä asuvien harmi.
    Huomasin yhtiövastikkeen nousunkin, tosin pieni oli, mutta sekin on vaan maksettava, joskus vähän harmittaa, kun kaikki ei toimi sääntöjen mukaan ja harmeja näin joskus lisääntyy aiheuttaen vastikkeen nousun.
    Ainahan on maksettava eikös juu....

    Nyt tiistaipäivän kuluttamiseen ja ilta on käsillä ennen kuin huomaankaan, ilosta päivää palstalaiset;)

    Jostain erikoisesta syystä j.hurskaistakin harmittaa ja suututtaakin tuo Venäjän aloittama sota Ukrainan alistamiseksi venäjän mieleiseksi.

    Tuossa ilta-askareita tehdessäni kuulin radiosta uudet luvut Ukrainan lapsista tukihenkilöineen evakkoonjotka ovat joutuneet muuttamaan vieraaseen maahan.
    Heitä on jo yhteensä miljoonia.

    Mieletön mieletön maailma ilmaisu tuosta kaikesta hulluudesta tulee mieleen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jostain erikoisesta syystä j.hurskaistakin harmittaa ja suututtaakin tuo Venäjän aloittama sota Ukrainan alistamiseksi venäjän mieleiseksi.

    Tuossa ilta-askareita tehdessäni kuulin radiosta uudet luvut Ukrainan lapsista tukihenkilöineen evakkoonjotka ovat joutuneet muuttamaan vieraaseen maahan.
    Heitä on jo yhteensä miljoonia.

    Mieletön mieletön maailma ilmaisu tuosta kaikesta hulluudesta tulee mieleen.

    Kuinka moni on kuollut turhaan mielipuolen takia ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuinka moni on kuollut turhaan mielipuolen takia ?

    Huomenta keskiviikkoaamuun ja pikkulauantaihin, miksihän tätä on näin aloitettu nimittämään?
    Olisiko, että sauna ruukattiin lämmittää keskellä viikkoa, ainakin maaseudulla, nyt sitten lenkkisaunat usein keskiviikkona lämpiää.
    Lumet alkavat ympäristöstä katomaan, vain kasat joita pihoihin on kasattu vielä talvesta muistuttaa.
    Pikkulintuja runsaasti jo ilmatilassa ja eilen kaksi joutsenta lensi näköpiiriini, ihanaa odotusta tämä kevät aika.

    Hurskaisen suuttumukseen varmaan jokainen maassamme osallistuu ja noita kauheuksia pohtii.
    Ukrainasta tulleita on paikkakunnalleni tullut tiedotusten mukaan noin sata ja kaikille koti laitettu, tavaraa kerätään, nyt viimeisenä jokaisen mahdollisuus apua antaa ostamalla kauppoihin kassi tavaraa lähinnä ruokapuolta.
    Hyvin on kaikki hoidettu ja elämä yritetty mahdollisimman miellyttäväksi tehdä, ikävästä ja surusta kärsiville.
    Kuuntelin aamulla uutisia myös Pohjois-Korean ydinase kokeiluista, missä näiden johtajien ajatukset oikein pyörivät, kun tuhoaminen pääasiana aina vaan.
    Kansa kärsii, mistä tämä nöyränä oleminen oikein johtuu, pieni joukko hallitsee ja kurjistaa kansojen elämää.
    Mieletön on maailman johtajien vallan halu ja rikkauksien kerääminen.

    Noita mielipuolia on maailmaan kautta aikojen kuulunut, kuinka monta ihmistä on heidän mielijohteisuuden vuoksi elämänsä joutunut päättämään.

    Totta tuo mistä mainitsit ano 13,17, tottahan myös asumisen menot nousevat, talot vanhenevat ja korjauksiakin eteen tulee, mutta aina se vaan mieltä kirpaisee tämä omistajana olo;)
    No samassa suhteessa vuokra asuntojenkin kulut nousevat, kun kaikki tarvittava nousu suunnassa on.
    Kateutta en tunne mitään, en ketään kohtaan, jokaisella omat rasitteensa, asuipa omistus tai vuokra asunnossa.
    Eipä taida löytyä tuotetta minkä hinta laskisi?

    Tässäpä tämän aamun mietteet, nyt pannukakun paistoon, vien tänään kahvileivän Skippo kerhoon ja yritän poiketa tavanomaisesta pullasta;)
    Yllätyksiä ihmismieli kaipaa, nyt yritän tällä tapaa, päivän onnistumista teille kaikille;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta keskiviikkoaamuun ja pikkulauantaihin, miksihän tätä on näin aloitettu nimittämään?
    Olisiko, että sauna ruukattiin lämmittää keskellä viikkoa, ainakin maaseudulla, nyt sitten lenkkisaunat usein keskiviikkona lämpiää.
    Lumet alkavat ympäristöstä katomaan, vain kasat joita pihoihin on kasattu vielä talvesta muistuttaa.
    Pikkulintuja runsaasti jo ilmatilassa ja eilen kaksi joutsenta lensi näköpiiriini, ihanaa odotusta tämä kevät aika.

    Hurskaisen suuttumukseen varmaan jokainen maassamme osallistuu ja noita kauheuksia pohtii.
    Ukrainasta tulleita on paikkakunnalleni tullut tiedotusten mukaan noin sata ja kaikille koti laitettu, tavaraa kerätään, nyt viimeisenä jokaisen mahdollisuus apua antaa ostamalla kauppoihin kassi tavaraa lähinnä ruokapuolta.
    Hyvin on kaikki hoidettu ja elämä yritetty mahdollisimman miellyttäväksi tehdä, ikävästä ja surusta kärsiville.
    Kuuntelin aamulla uutisia myös Pohjois-Korean ydinase kokeiluista, missä näiden johtajien ajatukset oikein pyörivät, kun tuhoaminen pääasiana aina vaan.
    Kansa kärsii, mistä tämä nöyränä oleminen oikein johtuu, pieni joukko hallitsee ja kurjistaa kansojen elämää.
    Mieletön on maailman johtajien vallan halu ja rikkauksien kerääminen.

    Noita mielipuolia on maailmaan kautta aikojen kuulunut, kuinka monta ihmistä on heidän mielijohteisuuden vuoksi elämänsä joutunut päättämään.

    Totta tuo mistä mainitsit ano 13,17, tottahan myös asumisen menot nousevat, talot vanhenevat ja korjauksiakin eteen tulee, mutta aina se vaan mieltä kirpaisee tämä omistajana olo;)
    No samassa suhteessa vuokra asuntojenkin kulut nousevat, kun kaikki tarvittava nousu suunnassa on.
    Kateutta en tunne mitään, en ketään kohtaan, jokaisella omat rasitteensa, asuipa omistus tai vuokra asunnossa.
    Eipä taida löytyä tuotetta minkä hinta laskisi?

    Tässäpä tämän aamun mietteet, nyt pannukakun paistoon, vien tänään kahvileivän Skippo kerhoon ja yritän poiketa tavanomaisesta pullasta;)
    Yllätyksiä ihmismieli kaipaa, nyt yritän tällä tapaa, päivän onnistumista teille kaikille;)

    Hyvää aurinkoista huomenta !
    Nuorisolla oli ennenvanhaan pikkulauantai. Sai viikollakin luvan vähän juhlia.
    Muutenhan tehtiin viikko töitä ja vain lauantaina "juhlittiin",
    mitä se sitten tarkoittikin itse kullakin.
    Lauantai oli työpäivä vielä omassa hamassa nuoruudessani.

    "Eipä taida löytyä tuotetta minkä hinta laskisi?" Ei taida löytyä kuin auto.
    Sen hinta/arvo laskee heti kun se on liikkeestä ulos ajettu.

    Vuoden alussa tuli indeksikorotusta 30 euroa/kk.
    Sillä saa kuukauden kahvipaketit, mutta kaikkiin hinnankorotuksiin se ei riitä,
    vaikka indeksin olisi tarkoitus taata eläkkeen ostovoiman säilyminen.
    "Onneksi" vähenevä ruokahalu tasoittaa indeksin jälkeenjäämistä :)
    nm. Suu säkkiä myöten


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jostain erikoisesta syystä j.hurskaistakin harmittaa ja suututtaakin tuo Venäjän aloittama sota Ukrainan alistamiseksi venäjän mieleiseksi.

    Tuossa ilta-askareita tehdessäni kuulin radiosta uudet luvut Ukrainan lapsista tukihenkilöineen evakkoonjotka ovat joutuneet muuttamaan vieraaseen maahan.
    Heitä on jo yhteensä miljoonia.

    Mieletön mieletön maailma ilmaisu tuosta kaikesta hulluudesta tulee mieleen.

    Trump, Putin ja muut vastaavanluonteiset itsevaltiaat pitäisi laittaa yhteen huoneeseen asumaan, toinen toisiaan kasvattamaan.


  • Aurinkoista aamupäivää! On saatu nauttia kevätauringosta, seurata lumen alta paljastuvia lumikelloja ja krookuksia, kuunnella muuttolintujen terveisiä. Purot solisevat ja missä hiekkatietä on, lapset vanhaan tapaan uurtavat kepeillä pikku vesiuomia. Vieläköhän osaisi tehdä pienen vesimyllyn metsäpuroon. :)

   En uskaltanut koronan pelossa mennä puutarhan kevätmessuille ihmistungokseen, mutta tein eilen treffit ystäväni kanssa Helsinkiin Sinebrykoffin taidenäyttelyyn, jossa on nyt runsaasti vanhoja ihania kukkamaalauksia ja esitellään Linnén elämäntyötä. Pistäydyimme vielä Kasvitieteelliseen museoon, josa on esillä pääsiäiskukkia ja -koristeita. Kävimme usein ennen pandemiaa kuuntelemassa kiirastorstain Matteus-passiota Johanneksen kirkossa, ja huomenna se taas olisi, mutta jätämme vielä väliin. Ulkona pikkunarsissit jo pärjäävät ruukuissaan, orvokkiamppelinkin uskalsin ostaa. Laitan vielä sisälle kukka-asetelmia hiirenkorvaoksien kanssa, jotain rahkaleivonnaista valmistan ja lähinnä kalaa eri muodoissaan ja mereneläviä varaan sekä juustoja ja parsaa . Kanttarelleja on paljon pakkasessa , taidan tehdä piirakoita ja viedä toisen tuliaisiksi. Pääsiäisaterialle meillä on kutsu esikoisen perheeseen, siellä on totuttu saamaan lammasherkkua ja ihanaa juustokakkua , jotka eivät minun bravuuritaitoihini kuulu.

   Toivotan rauhaisaa pääsiäisviikkoa ja hyvää vointia !

  • Anonyymi

   Hyvää "kellokeskiviikkoa", joka on tänään.
   Ilmankos tuo kello onkin kiirehtinyt hurjaa vauhtia tänään!

   Ihmeelinen yö oli, nukuin 11 tuntia heräämättä! Oli kyllä valvomisia pankossakin, että onhan se hyvä, niitä joskus purkaa. Nyt olen ollut vähän myöhässä päivän rutiineista,
   ja lisäksi olin pullaa suunnitellut tekeväni, jonka lupauksen jo kuitenkin lunastin. Hyvää tuli , nam! On se aivan erilaista, kuin kaupan leivonnaiset.

   Kirkas auringon valo houkuttelee lähtemään lenkille, mutta ehkä menen kuntopyörää ajamaan, tuo selkäni ei ole vieläkään parantunut.
   Mutta hyvä näin, olisihan siinä liukkaudessavoinut käydä pahemminkin.

   Hyvää pääsiäisviikkoa,
   Neeasa

   • Huomenta, Kiirastorstai ja pyhät edessäpäin.
    En muista onko koskaan aurinko Pitkänäperjantaina paistanut ja nyt harmaa taivas sitä samaa ennustaa.
    Juhlapyhien vietto on kohdallani kokenut mielenkiinnon puutteen jo vuosia, yksin ollen ei viitsi panostaa kovin paljon mitään poikkeavaa.
    Rahkapiirakka pullapuolella ja mämmiä tuokkosellinen, ruokapuolella sitä mitä tarjolla oleva miellyttää, munia syön paljon muutenkin.
    Pajunkissoja olisin toivonut maljakkoon, mutta eipä kohdalle ole sattunut, eiköhän se suju pääsiäinen näinkin.

    Hyvät unet olet saanutkin Neeassa, minulla kahdeksan tuntia ennätys ja heräilen pari kertaa yössä, onneksi ei valvonnaksi käänny, uni tulee takaisin.
    Nuo vaivat tahtoo mukana kulkea, jos niitä joskus on osalleen saanut, sitkeys ja muistamus siitä, että liike on lääke voi vaikka auttaa vaivojen kohdalla.

    Ramoonalla aina noita tapahtumia kulttuuri riennoissaan, rikasta on anti sinulla silläkin puolen, täällä meillä huomattavasti vähemmän, mutta kai mahdollisuuksia joskus olisi, mutta se lähteminen on niin vaikeaa.
    Voin kuvitella millä innolla seuraat kesän tuloa, kun pääset taas pihaasi kaunistamaan, luonto on niin lähellä, käsin koeteltavissa.
    Nyt se perunamaa kannattaisi laittaa, kun uhkakuvia ruuantiukkuudesta antavat vihjeinä.
    Lammasta en ole koskaan laittanut, nyt aion mennä mahdollisesti tulevalle särä retkelle siinä lampaanlihan kanssa teen tuttavuutta.

    Ano 8,32 noinhan se meni, lauantai oli se varsinainen juhlimisilta, tanssimaan kiirehdittiin, minäkin olin jo rippikoulun käynyt, kun tanssipaikkoihin pääsin, komento oli kuopuksella kova, vanhemmat ja isommat sisarukset huolen siitä pitivät.
    Vähälle jäi tanssimiset, kun naimisiin jo 19 vuotiaana kiirehdin, mutta eipä tuo harmita, osani sain;)
    Lauantait oli todellakin työpäiviä puolipäiväisinä, en muista käytiinkö tansseissa keskellä viikkoa, eiköhän.
    Minun korotus oli paljon vaatimattomampi, mutta suu säkkiä myöten on opittu koko elämän ajan elämään ja sujuuhan se melko hyvin.
    Ruokahalu ei vielä ole hiipumiseen päin, kaikki melkein maistuu;)

    Todella olisi nämä "herrat" laitettava lukkojen taa ja koulutusta omin lääkkein, ehkä jossain tuntuisi.

    Nyt asialle apteekkiin ja kahvia ostamaan, kun kaksi pakettia 8:lla eurolla voi saada, sehän on jo melko halpaa;)
    Hyvää laskeutumista Pääsiäisen aikaan.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, Kiirastorstai ja pyhät edessäpäin.
    En muista onko koskaan aurinko Pitkänäperjantaina paistanut ja nyt harmaa taivas sitä samaa ennustaa.
    Juhlapyhien vietto on kohdallani kokenut mielenkiinnon puutteen jo vuosia, yksin ollen ei viitsi panostaa kovin paljon mitään poikkeavaa.
    Rahkapiirakka pullapuolella ja mämmiä tuokkosellinen, ruokapuolella sitä mitä tarjolla oleva miellyttää, munia syön paljon muutenkin.
    Pajunkissoja olisin toivonut maljakkoon, mutta eipä kohdalle ole sattunut, eiköhän se suju pääsiäinen näinkin.

    Hyvät unet olet saanutkin Neeassa, minulla kahdeksan tuntia ennätys ja heräilen pari kertaa yössä, onneksi ei valvonnaksi käänny, uni tulee takaisin.
    Nuo vaivat tahtoo mukana kulkea, jos niitä joskus on osalleen saanut, sitkeys ja muistamus siitä, että liike on lääke voi vaikka auttaa vaivojen kohdalla.

    Ramoonalla aina noita tapahtumia kulttuuri riennoissaan, rikasta on anti sinulla silläkin puolen, täällä meillä huomattavasti vähemmän, mutta kai mahdollisuuksia joskus olisi, mutta se lähteminen on niin vaikeaa.
    Voin kuvitella millä innolla seuraat kesän tuloa, kun pääset taas pihaasi kaunistamaan, luonto on niin lähellä, käsin koeteltavissa.
    Nyt se perunamaa kannattaisi laittaa, kun uhkakuvia ruuantiukkuudesta antavat vihjeinä.
    Lammasta en ole koskaan laittanut, nyt aion mennä mahdollisesti tulevalle särä retkelle siinä lampaanlihan kanssa teen tuttavuutta.

    Ano 8,32 noinhan se meni, lauantai oli se varsinainen juhlimisilta, tanssimaan kiirehdittiin, minäkin olin jo rippikoulun käynyt, kun tanssipaikkoihin pääsin, komento oli kuopuksella kova, vanhemmat ja isommat sisarukset huolen siitä pitivät.
    Vähälle jäi tanssimiset, kun naimisiin jo 19 vuotiaana kiirehdin, mutta eipä tuo harmita, osani sain;)
    Lauantait oli todellakin työpäiviä puolipäiväisinä, en muista käytiinkö tansseissa keskellä viikkoa, eiköhän.
    Minun korotus oli paljon vaatimattomampi, mutta suu säkkiä myöten on opittu koko elämän ajan elämään ja sujuuhan se melko hyvin.
    Ruokahalu ei vielä ole hiipumiseen päin, kaikki melkein maistuu;)

    Todella olisi nämä "herrat" laitettava lukkojen taa ja koulutusta omin lääkkein, ehkä jossain tuntuisi.

    Nyt asialle apteekkiin ja kahvia ostamaan, kun kaksi pakettia 8:lla eurolla voi saada, sehän on jo melko halpaa;)
    Hyvää laskeutumista Pääsiäisen aikaan.

    Hyvää, onnellista pääsiäistä sinulle Skillan ja koko kirjoittajayhteisölle!
    Voidaan hyvin! t. Melina.


  • Anonyymi

   Jopa palstasta metsiytynyt hurskainen huolestuu.

   Niin sitä ihmettelee kun viimeisin viesti palstalle tänään on kirjoitettu aamupäivällä. Niinkö ahkerasti laitetaan pääsiäistä?
   Minä mitenkään moittiakseni kun juurikaan en täällä käy.

   Vähän alavireinen aikakausi tai ainakin tämä päivä meikällä. Radiostakin kuulen sanat; näinä p o i k k e u k s e l l i s i n a aikoina.

   Tuota Ukrainan poikkeuksellista tilannettakin murehdin. Olin kuulevinaan, että monta miljoonaa Ukrainan kansalaista on joutunut lähtemään maasta turvallisuussyistä.

   Edes pikku-rivakka kevään eteneminen ei jaksa tänään kiinnostaa...luntakaan enää puolta metriä enempää...

   Huomenna on kirkkopyhä. Pistin marketissa haisemaan. Ostin mertentakaa tuotua lampaanlihaa aika murikan. Savustettuna.
   Nii-in. Senkun mikrossa sen lämmittää. Perunat joutuu keittämään. Kun en edes pistesijoille pääse kokki Kolmosten sakissa, niin kastikekin marketin hyllylltä.

   Niin että Hyvää Pääsiäisen aikaa kaikkineen SkillaNin väelle!
   . Hurskainen.

   • Anonyymi

    Sinulla on mukava tyyli kirjoitella Hurskainen. Hyvää pääsiäistä niin Sinulle kuin muille !
    nm. Satunnainen kävijä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sinulla on mukava tyyli kirjoitella Hurskainen. Hyvää pääsiäistä niin Sinulle kuin muille !
    nm. Satunnainen kävijä

    Hyvää Pitkäperjantaiaamua, harmaata on, mutta ei sada.
    Kaupunki nukkuu, yksi koirankuljettelija jo hereillä, taitaa olla niin, että nämä koirulit vaativat määräaikaan ulos menoa.
    Lumet on kadonneet melkein kaikki tästä ikkuna näkymästä ja tietkin jo hiekasta puhdistettu, että hyvä olisi lenkille lähteä, kovin suurta halukkuutta en nykyisin siitä tunne, laiskimus olen.
    Onkohan tämä päivä pitkä, kuten lapsena oli?

    Satunnaisen kävijän kanssa olen samaa mieltä, Hurskainen on persoona ainakin kirjoitustensa kanssa, huumorimielellä asiat esille tuo.
    En usko ollenkaan, että moittimiselta sanasi kuulostaisi, ihan oikea toteamus, hiljaista on ollut.
    Voi olla syy yleinen väsymys, tai sitten mieli maahan mataa näiden median jatkuvaan ikävään viestintään.
    Olen monella suulla kuullut kerrottavan, että ei saisi miettiä asiaa liikaa, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että aina taustalla nuo ikävät viestit elää.
    Itse olen yrittänyt elää arkea kuten ennenkin, löytää mukavia asioita tehdäkseni ja jopa hellitellyt itseäni jollain mieleisellä ruualla, siitäkin meinaa tulla paha mieli, kun ajattelee sitä tuskaa mitä sodan myötä koetaan.
    Todistelen itselleni, että minua ei kukaan kuule, jos kuulisivat sota loppuisi lyhyeen.

    Enpä nyt näitä aatoksiani tällä kertaa enemmän tuputa, toivottelen rauhaisaa Pääsiäisen alkua kaikille ja kiitokset Miaelinalle Hurskaiselle ja Satunnaiselle kävijälle ilon ja toivon toivotuksista!


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvää Pitkäperjantaiaamua, harmaata on, mutta ei sada.
    Kaupunki nukkuu, yksi koirankuljettelija jo hereillä, taitaa olla niin, että nämä koirulit vaativat määräaikaan ulos menoa.
    Lumet on kadonneet melkein kaikki tästä ikkuna näkymästä ja tietkin jo hiekasta puhdistettu, että hyvä olisi lenkille lähteä, kovin suurta halukkuutta en nykyisin siitä tunne, laiskimus olen.
    Onkohan tämä päivä pitkä, kuten lapsena oli?

    Satunnaisen kävijän kanssa olen samaa mieltä, Hurskainen on persoona ainakin kirjoitustensa kanssa, huumorimielellä asiat esille tuo.
    En usko ollenkaan, että moittimiselta sanasi kuulostaisi, ihan oikea toteamus, hiljaista on ollut.
    Voi olla syy yleinen väsymys, tai sitten mieli maahan mataa näiden median jatkuvaan ikävään viestintään.
    Olen monella suulla kuullut kerrottavan, että ei saisi miettiä asiaa liikaa, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että aina taustalla nuo ikävät viestit elää.
    Itse olen yrittänyt elää arkea kuten ennenkin, löytää mukavia asioita tehdäkseni ja jopa hellitellyt itseäni jollain mieleisellä ruualla, siitäkin meinaa tulla paha mieli, kun ajattelee sitä tuskaa mitä sodan myötä koetaan.
    Todistelen itselleni, että minua ei kukaan kuule, jos kuulisivat sota loppuisi lyhyeen.

    Enpä nyt näitä aatoksiani tällä kertaa enemmän tuputa, toivottelen rauhaisaa Pääsiäisen alkua kaikille ja kiitokset Miaelinalle Hurskaiselle ja Satunnaiselle kävijälle ilon ja toivon toivotuksista!

    Hyviä pupuhuomenia !
    Aurinko paistaa ja "pääsiäisrekvisiitan" puuttuessa kotoa
    sain hienon "korvauksen", live-esityksen seurattavaksi aamulla parvekkeella.
    Viisi erikokoista, eri ikäistä, mahdollisesti city-pupua temmelsi nurmikolla.
    Mahdollisesti ne olivat ihan tavallisia jäniksiä. En erottanut kumpia.
    Oli hauska ja yllättävä pääsiäisenajan aamu kaupungissa.
    Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille !


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyviä pupuhuomenia !
    Aurinko paistaa ja "pääsiäisrekvisiitan" puuttuessa kotoa
    sain hienon "korvauksen", live-esityksen seurattavaksi aamulla parvekkeella.
    Viisi erikokoista, eri ikäistä, mahdollisesti city-pupua temmelsi nurmikolla.
    Mahdollisesti ne olivat ihan tavallisia jäniksiä. En erottanut kumpia.
    Oli hauska ja yllättävä pääsiäisenajan aamu kaupungissa.
    Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille !

    Lapsena ahdistuin pitkäperjantaina, ja kun aikanaan perheessäni oli lapsia, en rasittanut heitä tällä asialla. Lapsi kärsii ja pelkää, lapsella ei ole ymmärrystä nähdä laajoja kokonaisuuksia, vaan hän elää nykyhetkessä.
    Suomalaiseen luterilaiseen uskontoon ei kuulu pääsiäisen ilosanoma ylösnousemuksesta, vaan pitkäperjantain kärsimys ja temppelin esiripun repeytyminen, salamat ja jylinä. Ei ainakaan minun lapsuudessani, jolloin uskonto elämään vaikutti.
    Sen vuoksi pääsiäispuput aina ihmetyttivät minua, ennemmin kiinnostuin Kyöpelinvuorelle lentävistä noidista.

    Vakituinen pupuni kävi taas aamusella kurkkimassa. löytyisikö seinän vierustalta mitään uutta vihreää. Onhan se poloinen joutunut popsimaan koko talven pensaiden oksia ja vanhaa ruohoa pälvipaikoilta. Ei ole vielä uutta einettä ainakaan meidän pihaan noussut, kyllä se lumi aina vaan kaiken peittää. Aurinko paistaa, mahtaako lämpöasteita tulla riittävästi lumen sulattamiseksi. Toivotaan.

    Eilen seurasin illalla Aretha Franklinin gospel-konserttia Teemalta. Jos ette nähneet, niin toivottavasti se löytyy Areenasta. Vuosikymmeninen takainen upea dokumentti.

    Rauhaisia pyhäpäiviä kaikille.


   • Anonyymi
    Makriina kirjoitti:

    Lapsena ahdistuin pitkäperjantaina, ja kun aikanaan perheessäni oli lapsia, en rasittanut heitä tällä asialla. Lapsi kärsii ja pelkää, lapsella ei ole ymmärrystä nähdä laajoja kokonaisuuksia, vaan hän elää nykyhetkessä.
    Suomalaiseen luterilaiseen uskontoon ei kuulu pääsiäisen ilosanoma ylösnousemuksesta, vaan pitkäperjantain kärsimys ja temppelin esiripun repeytyminen, salamat ja jylinä. Ei ainakaan minun lapsuudessani, jolloin uskonto elämään vaikutti.
    Sen vuoksi pääsiäispuput aina ihmetyttivät minua, ennemmin kiinnostuin Kyöpelinvuorelle lentävistä noidista.

    Vakituinen pupuni kävi taas aamusella kurkkimassa. löytyisikö seinän vierustalta mitään uutta vihreää. Onhan se poloinen joutunut popsimaan koko talven pensaiden oksia ja vanhaa ruohoa pälvipaikoilta. Ei ole vielä uutta einettä ainakaan meidän pihaan noussut, kyllä se lumi aina vaan kaiken peittää. Aurinko paistaa, mahtaako lämpöasteita tulla riittävästi lumen sulattamiseksi. Toivotaan.

    Eilen seurasin illalla Aretha Franklinin gospel-konserttia Teemalta. Jos ette nähneet, niin toivottavasti se löytyy Areenasta. Vuosikymmeninen takainen upea dokumentti.

    Rauhaisia pyhäpäiviä kaikille.

    Pitäisikö nyt toivottaa hyvää jatkoa, kun pääsiäispyhät ovat jo alkaneet ?

    Pääsiäisen merkityssisältöä on pohdittu. Pitkää pitkäperjantaita ja pyhäpäiviä muutenkin. Vaikka en ole uskovainen sanan perinteisessä merkityksessä, hiljennyn kyllä aina pääsiäispyhinä ja kyllä se kokonaisuutena on minulle ilon juhla, jonkin uuden alku taas. Ortodoksiperinne vetoaa kyllä minuun siinäkin enemmän, painottuu armon ja kiitoksen puolelle.
    Vaikea vain on tuota pääsiäisen sanomaa tarjota omavoimaiselle ja kaikentietävälle nykyihmiselle, hänellä kun sitä muuta tarjontaa riittää, sellaista millä voi tajuntansa täyttää miellyttävämmin.
    Parina viime vuotena YLE:n ohjelmistossa ei mielestäni ole ollut minkäänlaista versiota pääsiäisen kärsimysnäytelmästä, ellei Martin Scorsesen Kristuksen viimeiset kiusaukset-elokuvaa katsota sellaiseksi. Oma suosikkini näistä elokuvista on ehdottomasti Pier Paolo Passolinin Matteuksen evankeliumi, mustavalkoversio ja amatöörinäyttelijät.

    Minulla nuo pääsiäsvalmistelut sujuivat vaivalloisesti, etenkin siivouksen kanssa oli taiteilua, leipominen sujui sittenkin paremmin, kun ei tarvinnut vääntäytyä monelle mutkalle.
    Yritin koko ajan muistuttaa itseäni rauhallisuudesta, kun se pakkasi unohtua. Kyllä kai ihmisellä on jonkinlainen luontainen nopeus temperamenttiin liittyen ja jos sitä joutuu muuttamaan, se ei käy ihan helposti.
    Kun kerran kysyin meidän vapaaehtoistyöporukan emännältä, 92 v, mikä oli hänen jaksamisensa salaisuus, hän totesi, että se on rauhallisuus, maltti. Se hänellä säilyi loppuun saakka, että minä kaipaan häntä, me kaikki kaipaamme.

    Pääsiäisen jatko alkaa myös jo hahmottua: poikien isän luo sunnuntaina, nuoret perheet tänne maanantaina ja tänään ehkä pistäytyminen toisen pojan luona, lähes naapurissa. Omaan pienelämääni minäkin yritän keskittyä ja kuunnella vaikka Finlandia-hymniä, muistutuksena siitä, että sota voidaan voittaa, paha karkoittaa mielestä ja sydämestä.
    Siihen luottaen, hyvää pääsiäistä kaikille toivottaen,
    demeter1


  • Eipä kovin usein pitkäperjantaina aurinkoinen paista, vaan nyt sen tekee.
   Lumen lähtöä odotan, kun kuuta nousevaa, sitä täällä on vielä runsaasti.
   Niin se Kanervakin sitten erkani tästä maailmasta, ei hällä vielä ikää ollut, kun 74 vuotta.
   Eipä tuota lähtönsä päivää etukäteen tiedä, aavistella voi niinkai se on hyvä.
   Paljon on tapahtumaa maailmanpolitiikan näyttämöllä.
   Hiukan pitää suodattaa, ettei kamaluudet valloita ajatusmaailmaa.
   Kun joka tuutista tulee, niin väkisinkin ´´kärryillä´´ pysyy, sen suhteen.
   3vk sitten vein pari rannerengasta korjattavaksi. Ihmettelin, kun ei mitään kuulunut, ajattelin, josko olisivat unohtaneet viestin laittaa.
   Poikkesin sitten kauppareissulla kysymässä, niinvain oli käynyt, että kultaseppä oli koronaan sairastunut.
   On se kurja tauti.
   Monta viikkoo sitten miniällä oli hyvin lievänä (oli 3 rokotusta saanut), silti, juuri eilen sanoi, ettei ole maku- ja hajuaisti vieläkään palautunut.
   Nythän tuo maskisuositus on vähentynyt, itse kyllä käytän asioille mennessä.
   Vaikkei siitä enää niin uutisoida, näkyy tuota tautia olevan runsaasti ja myös jatkuvasti menehtyneitä.
   Omikronillakin on joku uusi muunnos, luin eilen jostakin.

   Iloisin tunnelmin rauhallista pääsiäistä itse kullekin.🌻
   🐣

  • Anonyymi

   Ilta on tullut yllättäväan nopeasti, mutta vielä ajattelin pistäytyä täällä Pirtissä,
   toivottamassa hyvää pääsiäistä ihan kaikille.
   Kaunis aurinkoinen päivä on ollut, joutsenpariskunta lensi pihan poikki toisilleen joskus jutellen.
   Kamera pitäisi olla aina mukana kun ulos menee, se on pieni hetki ja nopeasti ohi menee.
   Voidaan hyvin,
   Neeasa

   • Huomenta ja hyvää lankalauantainaamua, taivas kauniin vaalean sininen ja täysikuu ilahdutti aamukahvillani.
    Ano 9,07 sait kokea luonnoneläinten kisailun seurantaa, ei kai poikasia olleet, eikös jänis synnytä hankiaikaan?
    Täälläkin isot jänikset joskus aamulla loikkivat teiden yli, mutta katukuvasta poistuvat päivän alettua.
    Hyvin meni Pitkäperjantai, ei yhtään puhelua, ei vieraitakaan paitsi yläkerrassa asuva talon puheenjohtaja, hän korjasi radioni soivaksi.
    Ihana omistaa tuollaisia naapureita.

    Totta tuo mitä Neeassa sanot tuosta kameran mukana pitämisestä, tai nykyisin kännykkä saman asian ajaa, pieniä tilanne kuvia saisi tallennettua.
    Minä olen jo kuvaamiseenkin innon kadottanut, enää en oikeita kuvia halua tallennettavaksi, albumeja jo toistakymmentä ja mihin joutuvatkaan kuoltuani?
    Tietokoneella on paljon kuvia, tikulle otettuja ja pilveen siirrettyjä, en ehdi koskaan niitä katsella.

    Paljon on koronaa täälläkin vaikka puheet vähentyneet ja jopa jokapäiväisiä nämä toteamukset on, mutta nyt huomio on kiintynyt aivan toiselle suunnalle.
    Tunnistan tuon kaipuusi mökille, samoja oli ikävät minullakin parikymmentä vuotta sitten, vieläkin ikävä mieleen tulee, kun satun kuvan näkemään, sama myös koirani kuvan edessä joskus ikävääni itken.
    Maalasin koirani kuvan ja vaikka ei hyvä olekaan, hyvin tunnistaa, pieni ihana ystäväni sekin.

    Tuo ortodoksisuus on jäänyt vieraaksi, vaikka se mieheni usko olikin, hän itse ei kirkossa muistini mukaan käynyt, mutta anoppini lauloi kuorossakin ja nyt kälyni päästyään kirkon lähelle siellä käy paljonkin.
    Paljonhan se poikkeaa luterilaisesta, mutta kun nämä asiat on omassa mielessäni ja kirkkoa en juuri kaipaa, tosin luterilaista uskoa tunnustan.
    Jokainen uskonsa valinnee ja autuaaksi tulee, minä varsinainen pakana olen;)
    Nyt voin kuunnella mielimusiikkiani, kun radioon virtaa saatiin, paljon levyjä, operetti sävelistä, Andy Williamsiin ja Ivan Rebroffiin ja paljon muuta, siivouskin sujuu musiikin tahtiin;)
    Tein rahkapiirakan ja se onnistui hyvin, nyt sitä yksin nautiskelen, huomenna menen pojan tyttären luo juhlimaan yksi vuotiasta.
    Rauhallisesti on pakko ottaa, kun jalka ei nouse entiseen malliin ja eihän meillä kiire paina demeter malttia vaan mieleen;)

    Kauhukuvia ei minulle jäänyt pääsiäisestä, paitsi tuo niin pitkänpitkäperjantai, toki pääsiäisen sanoma on mieleen iskostunut väkisinkin tähän ikään ehtineenä ja joskus on ehkä vakavoitunutkin asian tiimoilta, nykyisin tämän päivän elämä tuskaa tuottaa, sitäkin yrittää mielestä pois saada.
    Vahva usko kantaa, uskoipa sitten mihin tahansa ja se ilosanoma löytyy eri kohteistakin jos onnistaa.
    Minä yksi tavallinen tallaaja en kovin suuria odotakaan, elän elämääni, mihin hyvin vähän mitkään asiat vaikuttaa, itsepäinen olen kaikessa.
    Kyllä se kohta alkaa ruoho vihertää, ollaanhan jo päästy loppukuulle huhtikuutakin, nyt vaan seurailemaan puiden vihertymistä ja kevään todellista tulemista.

    Munarikasta pääsiäisen jatkoa;)


  • Outo kevät tänä vuonna, kun lumet vain sinnikkäästi peittävät kaikki varjopaikat. Kävin eilen kolhimassa kinoksia lapiolla, mutta ihan jäässä ne ovat. Levitin isoja palasia sulaneelle maalla, mutta ei aurinko niihin paljonkaan pystynyt vaikuttamaan.
   Kännykässäni on muutama viime vuotinen valokuva, joista hyvin näkee kevään tulon. Tänä vuonna ollaan vielä aivan talvisissa tunnelmissa.
   Pääsiäisen viettoa ei tunnu oikein kukaan harrastavan. Mökkiläisille pääsiäisenä mennään kevään ensi käynnille nauttimaan mökkiläisyydestä. Teillä kova liikenne. Uutisista en ole huomannut auto-onnettomuuksia tänä vuonna.

   Joissakin katolisissa maissa pääsiäinen on suurempi kirkkojuhla kuin joulu, ja kansa kulkee kulkueissa pyhäinkuvia kantaen. Totisille suomalaisille ei tuollainen uskonnon juhliminen käy, kaikki uskontoon liittyvä on vakavaa ja juhlallista, kirkkovaatteet mustia ja jumalanpalveluksissa ollaan hiljaa ja hartaudessa. Virret mollissa ja hitaita.
   Ihmettelin Teemalla esitettyä dokkaria mustien amerikkalaisten babtistien riemullisista jumalanpalveluksista, joissa kansa osaa laulaa moniäänisesti upean kuoron kanssa, ja gospel-laulajat tekevät musiikkia ja saarnaavat työkseen vuosikymmenet. Uskonto on hallelujaa ja kiitosta, tanssia ja ilonpitoa. Ajattelin taas kerran, kuinka outo maamme mahtaakaan olla muualta tulevien siirtolaisten silmissä.

   • Anonyymi

    Tänne tulee pääasiassa muslimeita "siirtolaisina". Ja jos maan sosiaalihuolto kelpaa, ei pidä uskontoakaan arvostella.
    Uskonto ei edellytä mitään hihhulointeja, se on ihmisen ja Jumalan välinen asia. Hoituu hyvin hiljaisesti vaikkapa upean luonnon keskellä.


   • Anonyymi

    Sitähän meidän koko ajan pitääkin varoa, mitä näytetään siirtolaisten sulmissä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitähän meidän koko ajan pitääkin varoa, mitä näytetään siirtolaisten sulmissä!

    Niin päinkö sinä asian näet? Arkailetko näyttää suomalaisuutta tulijoille? Pelkäätkö arvostelua vai pilkkaa? Eikö ole asiallista opettaa siirtolaisille meidän elämänmuotoamme?
    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitähän meidän koko ajan pitääkin varoa, mitä näytetään siirtolaisten sulmissä!

    Oletko samainen rasisti, joka aloittaa jokapäiväisen rasisminsa ainakin 70 plussassa
    ja on "hyvässä vedossa" jo aamukymmeneltä, kiihottanut itsensä vihaan ja pilannut
    oman päivänsä :D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tänne tulee pääasiassa muslimeita "siirtolaisina". Ja jos maan sosiaalihuolto kelpaa, ei pidä uskontoakaan arvostella.
    Uskonto ei edellytä mitään hihhulointeja, se on ihmisen ja Jumalan välinen asia. Hoituu hyvin hiljaisesti vaikkapa upean luonnon keskellä.

    Sinä ahdasmielinen et voi määritellä miten itse kukin saa uskontoaan harrastaa.


   • Anonyymi

    Katsoin tänään uusintana konsertin ja nautin niin paljon, nautin iloitsemisestakin.
    Baptisti-kirkossa ei ollut syntiä iloita.


  • Anonyymi

   Vanhempani olivat syntyneet venäjän vallan aikana ennen v.1917. Ainakin jossain määrin uskovia ihmisiä.
   Juhlapyhät olivat hiukan piinallisia kun pääsiäisenä ei päässyt ulos ennenkuin kotihartaushetki oli vietetty yhdessä koko perhe.

   Uskonnollisuutta ei saanut kyseenalaistaa esim. aamiais-tai päivällispöydässä, muuten isä jyrähti ja kyseenalaistaminen loppui siihen.

   Usempana pääsiäisenä sattui tulvat kun piha-aukean poikki kulki iso puro. Sinne olisi pitänyt päästä rypemään, tulvapatoja auki sorkkimaan.
   Kun lypsy- ja muuta karjaa oli, isä teurasti sonnivasikan usein pääsiäiseksi.

   Oli tuoretta lihaa laittaa pöytään. Äiti teki myös herkullista aladoopia siitä vasikasta. Ikään kuin kaupasta ei saisi sen veroista nykyään.
   Liljakukat nostavat jo pihalla nuppujaan etenkin Skillanit, sitkeät jokapaikan kevään ensikukat.

   Hyvää välilauantaita kaikille.
   Hurskainen

   • Anonyymi

    Se on varma, ettei kaupasta saa entisajan kotitekoisen veroista aladoopia.
    Kukkamaailmasta sen verran, että ensimmäiset krookukset nousevat jo.
    Iloisesti hämmästyin, koska muuten on aika talvista vielä, lunta vieressä vielä,
    mutta ehkä aurinko on lämmittänyt kiveä, jonka vierestä krookukset nousevat
    kiven lämmittämästä mullasta, "tieteilin" itsekseni. . .
    Mämmi ja mango-rahka-piirakka on maistuneet !
    Hyviä pääsiäispyhiä !

    aito ano


   • Pitkäperjantain hartautta yhteiskuntakin vaali. Radiosta ei tullut mitään hymyä herättävää, ja juhlimista ravintoloissa ja teattereissa oli rajoitettu.
    Tanssitkin oli lauantaina kielletty kirkkopyhän alla. Hyviin tapoihin kuului, ettei kyläilty perjantaina, vaan perheet pysyttelivät kotona keskenään.
    Ruokailusta ei ole jäänyt minulle mitään eritystä mieleen. Ehkä kalaa? Varmaan pitkäperjantain menyy oli erilainen kuin sunnuntaina, jolloin oli pöydässä mm. keitettyjä kanamunia ja mämmiä. Lasten hupina oli kananmunien koristeleminen vesiväreillä. Pöytäkoristeina oli keltaisia tipuja, jotka säästettiin sitten taas seuraavaan vuoteen.
    Joskus löytyy kauppahallista hienoa aladoopia, mutta harvemmin sitä en lautaselleen saa.


   • Makriina kirjoitti:

    Pitkäperjantain hartautta yhteiskuntakin vaali. Radiosta ei tullut mitään hymyä herättävää, ja juhlimista ravintoloissa ja teattereissa oli rajoitettu.
    Tanssitkin oli lauantaina kielletty kirkkopyhän alla. Hyviin tapoihin kuului, ettei kyläilty perjantaina, vaan perheet pysyttelivät kotona keskenään.
    Ruokailusta ei ole jäänyt minulle mitään eritystä mieleen. Ehkä kalaa? Varmaan pitkäperjantain menyy oli erilainen kuin sunnuntaina, jolloin oli pöydässä mm. keitettyjä kanamunia ja mämmiä. Lasten hupina oli kananmunien koristeleminen vesiväreillä. Pöytäkoristeina oli keltaisia tipuja, jotka säästettiin sitten taas seuraavaan vuoteen.
    Joskus löytyy kauppahallista hienoa aladoopia, mutta harvemmin sitä en lautaselleen saa.

    Jatkoja vaan tälle pääsiäisen ajalle, vielä huominen juhlapäivä, eipä monta päivää kulu, kun vappua juhlimme.
    Verhoja katselin, se ikkunan pesu ja verhojen vaihto mieltä kaivaa, tavallaan vappuun mennessä se homma on aiemmin hoidettu.
    Sellainenkin ajatus on päässä pyörinyt, että jos koko touhusta luopuisi, se pieni hetki niiden kirkkaana pysymiseen on olematon, jos homman hoitaisi vaan sälekaihtimin;)
    Niinpä taas arkisista asioista rupatan, nyt on juhla aikaa, mutta mielessä kun on, ulos vaan tulevat.

    Tulihan sitä lasten pienenä ollessa hieman juhlistettua koristein pääsiäistäkin ja muniakin maalailtiin, mutta ei niin paljon kuitenkaan jouluun verratessa.
    Ankeaa oli pääsiäisen aika minunkin lapsuudessa, siksi se pitkäperjantai pitkältä tuntui, samoin tammikuu ja marraskuukin, nyt kaikki hujahtaa pikavauhdilla.

    Noin se on noiden kukkien ilmestymisen kanssa, ei hanget pelota, krookuskin aikainen kukka, sekin taitaa hyppiä aika rajusti, ei penkeissä pysy, näin muistelen maalla ollessani kokeeni.
    Kyllä kevät on syntymisen aikaa luonnossa, muistan pionin punertavat alut ja helmililjojen esiin tulon, joka aamu näitä huomioita kävin katsomassa.
    Nyt seuranani nuo koivut ikkunan edessä, niiden vihertymistä odotan, takapihalla puiston narsissit kukintansa aloittaa heti, kun lumikuorma sulaa.

    Noin se on Hurskainen, skillat leviävät joka paikkaan, niitä ei pidättele mikään, on kai tuo koettu palstallakin;)
    Kauniina mattona kuitenkin siniset läikät nurmikolla on.
    Tuo aladoopi on niin tuttu, äitini sitä teki, ei meillä karjaa koskaan ollut, mutta kai ne tarpeet maalta haettiin, en muista lapsena siitä tykänneeni, en monesta muustakaan sen ajan herkuista.
    Kotona kaikki melkein tehtiin, perunajauhot, saippuat, lehmän "pötsiäkin " äiti keitti, ikävän harmaata oli, ei houkuttanut edes maistamaan.
    Herkkujani ei ollut lipeäkala ja rasvassa uivat makkarat, joita joulun aikaan tarjolla oli.
    Ruisleipä juureen tehty oli herkkua, ei malttanut jäähtymistä odottaa, kun piti kovakuorisena saada maistaa, voi suli leivälle ja maistui.
    Lauantaipäivä oli juhlan aikaa, kun uunista vaikka minkälaisia tuoksuja tuli.

    Noista kirkkoasioista vielä, onhan suomalainen uskonto aika tiukan tuntuista, körttiläisperinnettä, mustiin pukeudutaan useinkin, tosin nyt on vapautusta ja iloakin alkanut mukaan tulla.
    Kyllähän uskonto voi iloistakin olla, minäkin tykkään katsoa sellaisia iloisia ja uskossaan vilpittömiä esityksiä, eihän iloisuus syntiä ole.
    Ilosanoma tämä ylösnouseminen on, joskin sitä edelsi ne kauheudet.

    Mielestäni ei mitään hävettävää ole kulttuurissamme, se nojautuu aikaan, jolloin oli vaikeaa ja eläminen tuskaa täynnä, mutta maahan tulijat saavat omine kulttuureineen keskenään toimia, mutta maassa kuitenkin maan tavoilla, eli meillä on omat tapamme ja niihin pitää sopeutua muualta tulleet.
    Facessa kerätään nimiä Suvivirren puolesta, aika outoa, että meillä vuosikymmeniä lauletun virren kieltoa edes harkitaan.

    Taas mielipiteitäni julki toin, toivottavasti ei kukaan loukkaantunut, ne on vaan tämän mummon aatoksia;)
    Hyvää jatkoa pääsiäisen viettoon;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Jatkoja vaan tälle pääsiäisen ajalle, vielä huominen juhlapäivä, eipä monta päivää kulu, kun vappua juhlimme.
    Verhoja katselin, se ikkunan pesu ja verhojen vaihto mieltä kaivaa, tavallaan vappuun mennessä se homma on aiemmin hoidettu.
    Sellainenkin ajatus on päässä pyörinyt, että jos koko touhusta luopuisi, se pieni hetki niiden kirkkaana pysymiseen on olematon, jos homman hoitaisi vaan sälekaihtimin;)
    Niinpä taas arkisista asioista rupatan, nyt on juhla aikaa, mutta mielessä kun on, ulos vaan tulevat.

    Tulihan sitä lasten pienenä ollessa hieman juhlistettua koristein pääsiäistäkin ja muniakin maalailtiin, mutta ei niin paljon kuitenkaan jouluun verratessa.
    Ankeaa oli pääsiäisen aika minunkin lapsuudessa, siksi se pitkäperjantai pitkältä tuntui, samoin tammikuu ja marraskuukin, nyt kaikki hujahtaa pikavauhdilla.

    Noin se on noiden kukkien ilmestymisen kanssa, ei hanget pelota, krookuskin aikainen kukka, sekin taitaa hyppiä aika rajusti, ei penkeissä pysy, näin muistelen maalla ollessani kokeeni.
    Kyllä kevät on syntymisen aikaa luonnossa, muistan pionin punertavat alut ja helmililjojen esiin tulon, joka aamu näitä huomioita kävin katsomassa.
    Nyt seuranani nuo koivut ikkunan edessä, niiden vihertymistä odotan, takapihalla puiston narsissit kukintansa aloittaa heti, kun lumikuorma sulaa.

    Noin se on Hurskainen, skillat leviävät joka paikkaan, niitä ei pidättele mikään, on kai tuo koettu palstallakin;)
    Kauniina mattona kuitenkin siniset läikät nurmikolla on.
    Tuo aladoopi on niin tuttu, äitini sitä teki, ei meillä karjaa koskaan ollut, mutta kai ne tarpeet maalta haettiin, en muista lapsena siitä tykänneeni, en monesta muustakaan sen ajan herkuista.
    Kotona kaikki melkein tehtiin, perunajauhot, saippuat, lehmän "pötsiäkin " äiti keitti, ikävän harmaata oli, ei houkuttanut edes maistamaan.
    Herkkujani ei ollut lipeäkala ja rasvassa uivat makkarat, joita joulun aikaan tarjolla oli.
    Ruisleipä juureen tehty oli herkkua, ei malttanut jäähtymistä odottaa, kun piti kovakuorisena saada maistaa, voi suli leivälle ja maistui.
    Lauantaipäivä oli juhlan aikaa, kun uunista vaikka minkälaisia tuoksuja tuli.

    Noista kirkkoasioista vielä, onhan suomalainen uskonto aika tiukan tuntuista, körttiläisperinnettä, mustiin pukeudutaan useinkin, tosin nyt on vapautusta ja iloakin alkanut mukaan tulla.
    Kyllähän uskonto voi iloistakin olla, minäkin tykkään katsoa sellaisia iloisia ja uskossaan vilpittömiä esityksiä, eihän iloisuus syntiä ole.
    Ilosanoma tämä ylösnouseminen on, joskin sitä edelsi ne kauheudet.

    Mielestäni ei mitään hävettävää ole kulttuurissamme, se nojautuu aikaan, jolloin oli vaikeaa ja eläminen tuskaa täynnä, mutta maahan tulijat saavat omine kulttuureineen keskenään toimia, mutta maassa kuitenkin maan tavoilla, eli meillä on omat tapamme ja niihin pitää sopeutua muualta tulleet.
    Facessa kerätään nimiä Suvivirren puolesta, aika outoa, että meillä vuosikymmeniä lauletun virren kieltoa edes harkitaan.

    Taas mielipiteitäni julki toin, toivottavasti ei kukaan loukkaantunut, ne on vaan tämän mummon aatoksia;)
    Hyvää jatkoa pääsiäisen viettoon;)

    Aurinkoista päivää täällä asuinsijoillani!
    Tuskinpa kukaan viitsii Skillanin kirjoituksista loukkaantua. Eihän noissa
    yleensäkään mitään pahaa ole, vain taitavaa sanailua :))

    Näin on meillä nämäkin pyhät menneet. Ilmat on sallinut käveyretket
    ja välillä kunnon ettoneita. Työelämäni aikaan pitkät pyhät tuntui hyviltä.
    Sainhan silloin levätä ja te- sopimuksen mukaan sai arkipyhäkorvauksen.
    Minulle ei ole mitään "pääsiäisen sanomaa." En kuulu mihinkään uskonto-
    kuntaan. Onhan uskonnonvapaus, kukin saa kuulua mihin halua. Eikä siinä
    mitään sen enempää - kunnioitan kunkin tekemiä tai perimiä ratkaisuja.
    Enkä edes suuremmin tee "valistustyötä", enkä hakeudu valistettavaksi.
    Maailmalla riittää erilaisia yhteisöjä, jotka "sanomaansa"ylistävät.

    Hieman on löysätty koronaan liityviä rajoituksia. Vaikka maskeja
    kehoitaan julkisissa tiloissa käyttämään edelleenkin, näköjään
    ihmiset tulkitsevat entistä enemmän oman harkinnan riittävän ja
    kaupoissa alkaa puolet olla ilman maskeja. Eikä siitä näytä huomautuksia
    tulevan. Minä kyllä olen käyttänut, mutta vain kaupoissa liikkuessani.
    Meneehän tuo kun on jo harjoiteltu:)
    Johan tässä ilmoittautumissen verran tulikin. Hyvää jatkoa teille
    itsekullekin!


  • Sunnuntai ja niin aurinkoinen!
   Huomentapäivää.
   Väki on vielä aamutorkuilla, vain SkillaN on herännyt. Minä heräsin jo puoli kuuden maissa, yöunta ei tahdo riittää nykyisin kuin 6 tuntia, mutta sainpa napattua pienet aamupäiväunet kahvin jälkeen sentään.
   Säätiloista informoivan koivunlarva talojen takaa ei huoju, ei heilu, mutta minusta näyttää, että sen pääsävy on vihertävä. Onhan nyt ollut tosi lämpöisiä päiviä useampia peräkkäin. Harvoin tätä tapahtuu, että koivun juurella on kinokset ja hiirenkorvat oksissa.
   Ostin tarjouksesta narsissikassin. Toivon, että sipulit eivät suutu minulle, vaan pysyvät elossa kuukauden päivät, niin että saan ne siirretyksi kukkapenkkiin, kun maa hiukan lämpenee.
   Olen kolhinut pihan jäisiä kinoksia kappaleiksi, ja vähän se on auttanut. Syksyllä peitin sisäpihan rodon verkolla suojaamaan sitä liialta kevätauringolta. Nyt verkko on jäätynyt maahan kiinni ja pitää rodon oksia matalana. Minun puutarhanhoitoyritykseni ovat kyllä tuhoon tuomittuja kaikki.

   Tuolla toisella palstalla olen joutunut keskusteluun ilon olemuksesta. Ihan iloisella mielellä kuitenkin olen ja toivorikkaana odotan, että ilo tulisi kaikille pintaan, vaikka syrän märkänis, kuten niin kauniisti toivotetaan.

   • Maanantaiaamuun on herätty ja pääsiäisen rippeitä aloitellaan.
    Olin eilen yksivuotiaan juhlissa ja voi sitä tavaran määrää, mikä tälle pienelle tulikaan, entisten lisäksi.
    Itse juhlija ei tuon taivaallista lahjoistaan piitannut, kävelyä yritteli, mutta huomasi kontaten pääsevän nopeammin.
    Sivusta seuraajana olin ja totesin, että kyllä on mummo todella vain katselijan osassa,
    lasten oikeat mummot roolinsa osasi, poliisisetäkin piipahti työn lomassa kummityttönsä juhlissa.
    Kahvikuppia nenän eteen kantoivat ja iloitsivat siitä kun jaksoin tulla, miksi en jaksaisi, kun kyydin antoivat, huonoksi äidiksi ja mummoksi itseni tunsin, voi kamala minkälainen ihminen olenkaan,, saattoihan se ihan vilpitöntä iloa olla.
    Vanhuusko tekee myös luulotautiseksi ja mitenkähän minua olisikaan pitänyt muuten huomioida, häpeä vanha ihminen.

    Kyllä se niin on, että kaikki ei mene piirustusten mukaan (minun) ja hymyssä suin olisi jaksettava olla, vaikka sydän märkänis kuten Makriina mainitsit.
    Aina ei elämä hymyile, vaikka itse syyllisyyden aikaan saakin.
    Tänään tytär tulee pistäytymään, ajattelin josko pyytäisin verhot vaihtamaan, mutta nyt tässä pohdin, että jos kuitenkin itse sitten, kun aika koittaa.
    Miten onkaan minulle vaikeaa tuo avun pyytäminen, olenkohan todella itsekäs ihminen?
    Narsissi ruukku minunkin pöydällä pääsiäistä juhlistaa, en koskaan ole minkään kukan mukulaa saanut kasvamaan, nyt kolme amarylliksen mukulaa odottaa parvekkeelle pääsyä, sitkeä olen yrittämään.
    Minun yöuneni aika tarkkaan 7-8 tuntia on, mutta silti päivällä torkahtelen.

    Niin se on kuten ynnämuukin kerrot, minun mielestä uskonto ja politiikka ovat jokaisen oma asia, ketään ei niitä oman mieliseksi voi vaatia, joskin ei halua edes moista yrittää.
    Olen omia kantojani uskonnon suhteen joskus kertoillut ja minun tapani ja uskoni on suoraviivaista, ei siitä voi numeroa tehdä.
    Oikean uskovaisen elämältä vaaditaan paljon, pitää osata olla hyvä, puhumatta pahaa kenestäkään ja antaa anteeksi kaikki loukkaukset mitä saattaa joskus kuulla tai tehdä, siihen ei minusta ole, olen pitkävihainen, muistan kaikki huonoksi tulleet kokemukseni.
    Tosin en ole täydellisesti uskovaiseksi nimitettyä tavannutkaan, kaikilla joku virhe on esiin tullut, tämä kai on sallittua, minulle sana uskovainen on vaativa.
    Riittänee kun on rehellinen ja pyrkii oikein elämänsä kulkemaan, se minun ohjenuora, aina en onnistu.
    Jopa tulikin tilitystä tai tykitystä, itsesäälin tuntemuksissa räpellän ja näin se purkaantuu, mutta huomenna kaikki on toisin;)

    Vielä ehdimme tämän päivän pääsiäistä juhlia, pari viikkoa ja vuoden repäisevin juhla edessä, ei suunnitelmia, no vielä ehtii sopia jotain jos intoa moiseen tulee.
    Taitaa jäädä yksin simalasin ääreen istumiseen, mutta katsellaan ja ihmetellään, hyvää ja mukavaa päivää toivotan, vaikka vähän synkistelinkin;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Maanantaiaamuun on herätty ja pääsiäisen rippeitä aloitellaan.
    Olin eilen yksivuotiaan juhlissa ja voi sitä tavaran määrää, mikä tälle pienelle tulikaan, entisten lisäksi.
    Itse juhlija ei tuon taivaallista lahjoistaan piitannut, kävelyä yritteli, mutta huomasi kontaten pääsevän nopeammin.
    Sivusta seuraajana olin ja totesin, että kyllä on mummo todella vain katselijan osassa,
    lasten oikeat mummot roolinsa osasi, poliisisetäkin piipahti työn lomassa kummityttönsä juhlissa.
    Kahvikuppia nenän eteen kantoivat ja iloitsivat siitä kun jaksoin tulla, miksi en jaksaisi, kun kyydin antoivat, huonoksi äidiksi ja mummoksi itseni tunsin, voi kamala minkälainen ihminen olenkaan,, saattoihan se ihan vilpitöntä iloa olla.
    Vanhuusko tekee myös luulotautiseksi ja mitenkähän minua olisikaan pitänyt muuten huomioida, häpeä vanha ihminen.

    Kyllä se niin on, että kaikki ei mene piirustusten mukaan (minun) ja hymyssä suin olisi jaksettava olla, vaikka sydän märkänis kuten Makriina mainitsit.
    Aina ei elämä hymyile, vaikka itse syyllisyyden aikaan saakin.
    Tänään tytär tulee pistäytymään, ajattelin josko pyytäisin verhot vaihtamaan, mutta nyt tässä pohdin, että jos kuitenkin itse sitten, kun aika koittaa.
    Miten onkaan minulle vaikeaa tuo avun pyytäminen, olenkohan todella itsekäs ihminen?
    Narsissi ruukku minunkin pöydällä pääsiäistä juhlistaa, en koskaan ole minkään kukan mukulaa saanut kasvamaan, nyt kolme amarylliksen mukulaa odottaa parvekkeelle pääsyä, sitkeä olen yrittämään.
    Minun yöuneni aika tarkkaan 7-8 tuntia on, mutta silti päivällä torkahtelen.

    Niin se on kuten ynnämuukin kerrot, minun mielestä uskonto ja politiikka ovat jokaisen oma asia, ketään ei niitä oman mieliseksi voi vaatia, joskin ei halua edes moista yrittää.
    Olen omia kantojani uskonnon suhteen joskus kertoillut ja minun tapani ja uskoni on suoraviivaista, ei siitä voi numeroa tehdä.
    Oikean uskovaisen elämältä vaaditaan paljon, pitää osata olla hyvä, puhumatta pahaa kenestäkään ja antaa anteeksi kaikki loukkaukset mitä saattaa joskus kuulla tai tehdä, siihen ei minusta ole, olen pitkävihainen, muistan kaikki huonoksi tulleet kokemukseni.
    Tosin en ole täydellisesti uskovaiseksi nimitettyä tavannutkaan, kaikilla joku virhe on esiin tullut, tämä kai on sallittua, minulle sana uskovainen on vaativa.
    Riittänee kun on rehellinen ja pyrkii oikein elämänsä kulkemaan, se minun ohjenuora, aina en onnistu.
    Jopa tulikin tilitystä tai tykitystä, itsesäälin tuntemuksissa räpellän ja näin se purkaantuu, mutta huomenna kaikki on toisin;)

    Vielä ehdimme tämän päivän pääsiäistä juhlia, pari viikkoa ja vuoden repäisevin juhla edessä, ei suunnitelmia, no vielä ehtii sopia jotain jos intoa moiseen tulee.
    Taitaa jäädä yksin simalasin ääreen istumiseen, mutta katsellaan ja ihmetellään, hyvää ja mukavaa päivää toivotan, vaikka vähän synkistelinkin;)

    Kristinuskon ydin on armo. Saa olla epätäydellinen ja erehtyväinen. Ihan oma Luojan luoma itsensä, muihin ei pidä itseään verrata. Miksi kristittyjen pitäisi olla jotain yli-ihmisiä muitten silmissä? Kamalaa vaatia jotain kiiltokuvamaista täydellisyyttä kristityiksi tunnustautuvilta. Osana seurakuntaa voi saada tukea ja jakaa asioita. Uskon ei tarvitse ollapiilotettu ja omiin ajatuksiin lokeroitua. Eikä verhoja tarvitse joka juhlapyhiksi todellakaan vaihtaa ja vanhan ihmisen keikkua tikkailla sitä tekemässä!


   • SkillaN kirjoitti:

    Maanantaiaamuun on herätty ja pääsiäisen rippeitä aloitellaan.
    Olin eilen yksivuotiaan juhlissa ja voi sitä tavaran määrää, mikä tälle pienelle tulikaan, entisten lisäksi.
    Itse juhlija ei tuon taivaallista lahjoistaan piitannut, kävelyä yritteli, mutta huomasi kontaten pääsevän nopeammin.
    Sivusta seuraajana olin ja totesin, että kyllä on mummo todella vain katselijan osassa,
    lasten oikeat mummot roolinsa osasi, poliisisetäkin piipahti työn lomassa kummityttönsä juhlissa.
    Kahvikuppia nenän eteen kantoivat ja iloitsivat siitä kun jaksoin tulla, miksi en jaksaisi, kun kyydin antoivat, huonoksi äidiksi ja mummoksi itseni tunsin, voi kamala minkälainen ihminen olenkaan,, saattoihan se ihan vilpitöntä iloa olla.
    Vanhuusko tekee myös luulotautiseksi ja mitenkähän minua olisikaan pitänyt muuten huomioida, häpeä vanha ihminen.

    Kyllä se niin on, että kaikki ei mene piirustusten mukaan (minun) ja hymyssä suin olisi jaksettava olla, vaikka sydän märkänis kuten Makriina mainitsit.
    Aina ei elämä hymyile, vaikka itse syyllisyyden aikaan saakin.
    Tänään tytär tulee pistäytymään, ajattelin josko pyytäisin verhot vaihtamaan, mutta nyt tässä pohdin, että jos kuitenkin itse sitten, kun aika koittaa.
    Miten onkaan minulle vaikeaa tuo avun pyytäminen, olenkohan todella itsekäs ihminen?
    Narsissi ruukku minunkin pöydällä pääsiäistä juhlistaa, en koskaan ole minkään kukan mukulaa saanut kasvamaan, nyt kolme amarylliksen mukulaa odottaa parvekkeelle pääsyä, sitkeä olen yrittämään.
    Minun yöuneni aika tarkkaan 7-8 tuntia on, mutta silti päivällä torkahtelen.

    Niin se on kuten ynnämuukin kerrot, minun mielestä uskonto ja politiikka ovat jokaisen oma asia, ketään ei niitä oman mieliseksi voi vaatia, joskin ei halua edes moista yrittää.
    Olen omia kantojani uskonnon suhteen joskus kertoillut ja minun tapani ja uskoni on suoraviivaista, ei siitä voi numeroa tehdä.
    Oikean uskovaisen elämältä vaaditaan paljon, pitää osata olla hyvä, puhumatta pahaa kenestäkään ja antaa anteeksi kaikki loukkaukset mitä saattaa joskus kuulla tai tehdä, siihen ei minusta ole, olen pitkävihainen, muistan kaikki huonoksi tulleet kokemukseni.
    Tosin en ole täydellisesti uskovaiseksi nimitettyä tavannutkaan, kaikilla joku virhe on esiin tullut, tämä kai on sallittua, minulle sana uskovainen on vaativa.
    Riittänee kun on rehellinen ja pyrkii oikein elämänsä kulkemaan, se minun ohjenuora, aina en onnistu.
    Jopa tulikin tilitystä tai tykitystä, itsesäälin tuntemuksissa räpellän ja näin se purkaantuu, mutta huomenna kaikki on toisin;)

    Vielä ehdimme tämän päivän pääsiäistä juhlia, pari viikkoa ja vuoden repäisevin juhla edessä, ei suunnitelmia, no vielä ehtii sopia jotain jos intoa moiseen tulee.
    Taitaa jäädä yksin simalasin ääreen istumiseen, mutta katsellaan ja ihmetellään, hyvää ja mukavaa päivää toivotan, vaikka vähän synkistelinkin;)

    Huomenta SkillaN ja kumpp.
    Toinen pääsiäispäivä käsillä. Se menee tänään eilisestä toipumiseen, kuten SkillaNillakin. Olin retrotavaran messuilla ja laahustin esittelypöydältä toiseen hehtaarihallissa. Niin mukavaa, mutta voimat kyllä menivät.
    Olipa taas hassua katsella myynnissä olevia 50-60-luvun esineitä, joita monia on omassa keittiössä jokapäiväisessä käytössä. Ihan sitä tuntee olonsa ylelliseksi, kun Teeman hinta myyntipöydällä on monta kymppiä. En kuitenkaan siirrä astioitani vitriineihin, vaan katan ne pöytääni edelleen ilman huolta. Minulta ei mene astiat rikki. Samat kulhot ja lasit ovat palvelleet jo yli 60 v. ajan ruokailijoitani.
    Mutta huomasin omistavani aarteita. Yksikin taidelasi on myynnissä 750 €:n hintaan. Lapsenlapsieni käyttöön hankkimani muumiastiastot 120 € , lautanen ja muki!
    Myynnissä oli myös kallein tähän asti näkemäni muki, ehkä 40-luvulta peräisin, jonka kylkiin oli maalattu afrikkalainen, intiaani, eskimo ja aasialainen hahmo juuri niillä vuosikymmenten takaisilla tyyleillä, jotka nyt ovat pannassa ja ehdottoman rasistisia. Tästä pyydettiin 290 €, harvinaisuutensa vuoksi. Tuskin meni kaupaksi. Myyjäkin sille nauroi.
    Oman talouden perustin viiskytluvulla. Silloin oli muodissa Franck ja Wirkkala, joilla oli se ajatus, että vähävaraisellakin nuorella pitää olla mahdollisuus kauniisiin käyttöesineisiin. Kiitos heille.
    Mutta SkillaNin mieleen nousseita mietteitä oli mullakin, kun seuralasieni jättivät minut jälkeensä ja kiertelivät omalla ripeällä tahdillaan pöydästä toiseen. Etsivät minulle tuolin: "Odota tässä, tullaan hakemaan sitten", ja askeleeni muuttui yhtä raskaammaksi ja selkä suuttui.
    Tuommoista se on, SkillaN. En kuitenkaan kokenut itseäni taakaksi, kyllä minä jaksoin ihan hyvin nauttia tästä yhdessäolosta, toivottavasti hekin.
    Nyt sitten maksan hintaa eilisestä, suonenvetoa ja jäykkyyttä. Mutta ei kannata valittaa, eilinen oli minulle ihan onnellinen päivä.
    Hyvää pääsiäisen jatkoa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristinuskon ydin on armo. Saa olla epätäydellinen ja erehtyväinen. Ihan oma Luojan luoma itsensä, muihin ei pidä itseään verrata. Miksi kristittyjen pitäisi olla jotain yli-ihmisiä muitten silmissä? Kamalaa vaatia jotain kiiltokuvamaista täydellisyyttä kristityiksi tunnustautuvilta. Osana seurakuntaa voi saada tukea ja jakaa asioita. Uskon ei tarvitse ollapiilotettu ja omiin ajatuksiin lokeroitua. Eikä verhoja tarvitse joka juhlapyhiksi todellakaan vaihtaa ja vanhan ihmisen keikkua tikkailla sitä tekemässä!

    Kahdeksan vuosikymmentä siten länsimaista demokratiaa puolustavat Yhdysvallat ja Britannia tuhosivat Hitlerin barbaarisen diktatuurin.
    Nyt Putinin barbaarinen diktatuuri tuhoaa maan tasalle Ukrainan länsimaisen kulttuurivaltion.
    Toinen maailmansota päättyi hitleriläisen hirmuhallinnon romahdukseen. Sama kohtalo odottaa Putinin Venäjää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kahdeksan vuosikymmentä siten länsimaista demokratiaa puolustavat Yhdysvallat ja Britannia tuhosivat Hitlerin barbaarisen diktatuurin.
    Nyt Putinin barbaarinen diktatuuri tuhoaa maan tasalle Ukrainan länsimaisen kulttuurivaltion.
    Toinen maailmansota päättyi hitleriläisen hirmuhallinnon romahdukseen. Sama kohtalo odottaa Putinin Venäjää.

    Mariupol säilyy vastaisuudessakin ihmisen muistissa, kuten on säilynyt Katynin joukkohaudat, Raatteen tie ja Normandian maihinnousu. Ne eivät kaipaa selityksiä.
    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kahdeksan vuosikymmentä siten länsimaista demokratiaa puolustavat Yhdysvallat ja Britannia tuhosivat Hitlerin barbaarisen diktatuurin.
    Nyt Putinin barbaarinen diktatuuri tuhoaa maan tasalle Ukrainan länsimaisen kulttuurivaltion.
    Toinen maailmansota päättyi hitleriläisen hirmuhallinnon romahdukseen. Sama kohtalo odottaa Putinin Venäjää.

    Saattaisi historiassasi olla tädentämisen tarvetta. No, olkoon!


  • Anonyymi

   Hyvvee sunnuntaita !
   Kysyin itseltäni vuosia sitten: Miksi verhot pitäisi vaihtaa ?
   Kun en enää itse siihen touhuun pystynyt, päätin että saa olla samat aina.
   Ne "sopivat" kesään ja talveen" ja ovat olleet
   nyt viitisen vuotta ikkunoissa yhtä soittoa.
   Sillä lailla ! Sanoi Tarvajärvi.

   Pölyt harjaan joskus pois pitkävartisella pölyvipalla.
   Saatan ne joskus pesaista, kun ne tarpeeksi tunkkaantuvat,
   mutta vielä ne eivät ole tunkkaantuneet.

   Ennen oli "kesäverhot" ja talviverhot" ja saattoi olla jouluverhotkin ja muitakin.
   Ei kiinnosta enää sellainen "vaihtelu", koska verhojen vaihtaminen on inhottavaa
   touhua, enkä halua vaivata ketään sillä.

   Joku voi tykätäkin verhoja laittaa ja vaihtaa,
   kaikin mokomin,
   ja riippuu verhoista, miten siliäviä ne ovat.
   Vaikka ne silittää, ripustaessa ne rypistyvät.

   Laiskamato

   • Vihdoinkin sielunkumppani löytyy tältä palstalta tässä ikkunaverhoasiassa!
    Pienestä pitäen olen huokaillut, miksi verhot pitää vaihtaa, vaikka niissä ei ole mitään vikaa. Pesu ja silittäminen on työlästä ja voimia kuluttavaa. Tykkääkö ne verhotkaan?
    Olen ratkaissut anon kanssa samalla ajatuksella: vaihdetaan vain tarvittaessa.
    En katso, että silti ollaan laiskamatoja. Verhothan ovat kunnossa, eikä yksikään kävijä ole vielä kysynyt, miksi ne ovat samat juhannuksena ja jouluna. Katsommeko toisten verhoja "sillä silmällä"? Minä en ainakaan tiedä muitten ihmisten verhoista yhtään mitään.
    Kerettiläinen neuvoni on, että antakaa kollegat verhojen olla. Tässä iässä ei tikapuilla keikkuminen ole suositeltavaa kenellekään, eikä turhasta työstä kukaan kiitä.
    Tsirp!


  • Hyvää pääsiäismaanantaita, niin sitä viimeistä pyhää jo viedään. Nopsaan on muutenkin koko huhtikuun alku sujunut, kun on nuita juhlia riittämiin suvussa ollut. Kastetilaisuuksiakin pari on mahtunut joukkoon, niin herkkiä tilaisuuksia, että karskimmankin osallistujan silmäkulma on kastunut. Eilen oli tämä toinen tilaisuus ja trubaduuri omilla sanoituksillaan esitti niin koskettavan esityksen, että silmiä pyyhkeili jokainen.

   Olen myös pari maaseutumatkaa tehnyt, ja muuttolintuparvia on niityillä lepäilemässä sadoittain näkynyt, suurimmat joutsen- ja kurkiparvia, mahtavia näkyjä!
   Kyllä se kevät nyt vauhdilla etenee, nyt lokit jo kirkuvat tuolla viereisen kerrostalon katolla, ilma on täynnä kevään riemua.

   Täällä olette puhelleet verhojen vaihdoista, minä olen jo viimeisen muuttoni jälkeen suosiolla antanut pojalleni moisen tehtävän suorittamisen, en laiskuuttani, vaan koska poika vaatimalla vaati lopettamaan sen kiipeilyn. Hyvä niin, koska huimausta on minulla ollut jo parin vuoden verran. Parempi onkin varoa niitä kiipeilyjä, ettei muori kupsahda alas tikkailta pää edellä!
   No, tämmöistä tänään, nyt ulos kauniiseen auringonpaisteeseen. Heippa!

   • Verhohuoli poistui, nyt riippuu uuden sänkypeittoni kanssa sopivat verhot ikkunassa, tytär ne nopsaan sinne ripusti.
    Sain muutenkin terapian hoitoa, kun murheitani julistin, joten sydän keveni ja taas jaksaa;)
    En toki vaihda verhoja joka juhlapyhälle, nykyisin en edes kesää ja talveakaan huomio, nyt vaan juhlistin tuon tuskan ja vaivan nähneeni sänkypeiton kaveriksi uudet verhot ja pesua jo kaipasi edelliset.
    Tuo uskontokin aiheutti pahaa mieltä, se ei ollut tarkoitus, jokainen uskollaan autuaaksi tulee, tätä lähinnä tarkoitin, en vaatimuksia kenellekään aseta sen suhteen.

    Hienoa että sait kokea mukavan kokemuksen messuilta Makriina, sen verran olen minäkin asiaa seurannut, että kalliiksi on retrotavarat hinnoiteltu, vähän minulla mitään onkaan, mutta ei nekään meinaa kelvata jälkeläisille.
    Joskus ostelin sillä mielellä, että perintönä kulkee, mutta nyt kaikilla omasta takaa tätä retroa on hankittu, joten ihan suotta rahojani niihin olen tuhlannut.
    No tätä se elämä nyt on.

    Laiskamato, olen kyllä minä myös kyseenalaistunut tapojani monen asian suhteen, ihan mukavuus syistä, verhoistani suurin osa on silittämättä siistit, se kyllä olisikin aika homma aina raudan kanssa heilua.
    Ei kukaan minullekaan ole tullut sanomaan, että miksi noin tai näin teet, omassa päässä ne totut tavat elää.

    Kiltti poika sinulla fiinufammu, kun tuon homman on omakseen ottanut ja apua sain minäkin, kun nöyrryin pyytämään, eikä ollut lainkaan vaikea tyttärelle, ei minullekaan.
    Vielähän tuota hommaa pienempiin kiipeilyihin jäi ja jotain kai on yritettävä itsekin tehdä, ettei ihan kangistu;)

    Vielä on arvoitus tuo Venäjän kohtalo, toivoisi pikaista ratkaisua, tuskaa jo riittää, niin monen ihmisen kyyneleet on ehtinyt virrata ja tuhot mittavat.
    Vastuuseen olisi jouduttava Putinin kumppaneineen, sotaa heidän vallan halustaan käydään.

    Nyt ruokailemaan, on päivää jo siihen malliin kulutettu.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Verhohuoli poistui, nyt riippuu uuden sänkypeittoni kanssa sopivat verhot ikkunassa, tytär ne nopsaan sinne ripusti.
    Sain muutenkin terapian hoitoa, kun murheitani julistin, joten sydän keveni ja taas jaksaa;)
    En toki vaihda verhoja joka juhlapyhälle, nykyisin en edes kesää ja talveakaan huomio, nyt vaan juhlistin tuon tuskan ja vaivan nähneeni sänkypeiton kaveriksi uudet verhot ja pesua jo kaipasi edelliset.
    Tuo uskontokin aiheutti pahaa mieltä, se ei ollut tarkoitus, jokainen uskollaan autuaaksi tulee, tätä lähinnä tarkoitin, en vaatimuksia kenellekään aseta sen suhteen.

    Hienoa että sait kokea mukavan kokemuksen messuilta Makriina, sen verran olen minäkin asiaa seurannut, että kalliiksi on retrotavarat hinnoiteltu, vähän minulla mitään onkaan, mutta ei nekään meinaa kelvata jälkeläisille.
    Joskus ostelin sillä mielellä, että perintönä kulkee, mutta nyt kaikilla omasta takaa tätä retroa on hankittu, joten ihan suotta rahojani niihin olen tuhlannut.
    No tätä se elämä nyt on.

    Laiskamato, olen kyllä minä myös kyseenalaistunut tapojani monen asian suhteen, ihan mukavuus syistä, verhoistani suurin osa on silittämättä siistit, se kyllä olisikin aika homma aina raudan kanssa heilua.
    Ei kukaan minullekaan ole tullut sanomaan, että miksi noin tai näin teet, omassa päässä ne totut tavat elää.

    Kiltti poika sinulla fiinufammu, kun tuon homman on omakseen ottanut ja apua sain minäkin, kun nöyrryin pyytämään, eikä ollut lainkaan vaikea tyttärelle, ei minullekaan.
    Vielähän tuota hommaa pienempiin kiipeilyihin jäi ja jotain kai on yritettävä itsekin tehdä, ettei ihan kangistu;)

    Vielä on arvoitus tuo Venäjän kohtalo, toivoisi pikaista ratkaisua, tuskaa jo riittää, niin monen ihmisen kyyneleet on ehtinyt virrata ja tuhot mittavat.
    Vastuuseen olisi jouduttava Putinin kumppaneineen, sotaa heidän vallan halustaan käydään.

    Nyt ruokailemaan, on päivää jo siihen malliin kulutettu.

    Paremminkin palstan dementikot pitää laittaa vastuuseen, tai ainakin holhoukseen, mikäli heidän kohdallaan ei päästä lopulliseen ratkaisuun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paremminkin palstan dementikot pitää laittaa vastuuseen, tai ainakin holhoukseen, mikäli heidän kohdallaan ei päästä lopulliseen ratkaisuun.

    Sulla on varmaan nyt hyvä mieli, kun ihan itse osasit nälviä palstalaisia noin nokkelasti.
    Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sulla on varmaan nyt hyvä mieli, kun ihan itse osasit nälviä palstalaisia noin nokkelasti.
    Mkr.

    Oli varmaankin Pietarin trolli joka ärähti, kun halveeraatte Presidentti Putinia ja hänen ystäviään!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paremminkin palstan dementikot pitää laittaa vastuuseen, tai ainakin holhoukseen, mikäli heidän kohdallaan ei päästä lopulliseen ratkaisuun.

    Abo 18.4. klo 13.15:
    Ehkä harras toivotuksesi on tuottamassa tulosta, vaikka holhousyritys ei kohdallani ole vielä ajankohtainen, sillä ehkä lopullinen ratkaisu löytyy, kun flunssanoireeni pahenevat kaiken aikaa.


  • Anonyymi

   Pääsiäinen meni mukavasti, vieraitakin kävi, aina on kiva saada seuraa hyvistä ystävistä.
   Tämä talo vain tahtoo olla minulle nyt, liian suuri ja yksinäinen,
   siksi olen miettinyt, muuttamista läheisteni luokse. Kuitenkin, että saan oman asunnon, molemmille on mukavempaa, ettei toistansa häiritse. mutta lähelle kuitenkin!

   Nuo hinnat vain ovat huikeita, pieni rivitalo on 100 000 e ja ylikin riippuen paikasta.
   Jääkö haaveeksi!

   • Anonyymi

    Pk seudulla ei 100 000 :lla saa edes yksiötä . Ehkä jossain Itä-Suomen perukoilla saa vanhan huonokuntoisen pienen rivarin pätkän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pk seudulla ei 100 000 :lla saa edes yksiötä . Ehkä jossain Itä-Suomen perukoilla saa vanhan huonokuntoisen pienen rivarin pätkän.

    Kutakuinkin tuolla summalla saa ostettua autolleen Pk-seudulta hallipaikan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kutakuinkin tuolla summalla saa ostettua autolleen Pk-seudulta hallipaikan.

    Kaunis tiistaiaamu ja arkinen elämä taas elettävänä.
    Hiekkoja eilen tieltä poistivat ja toivossa pian nurmikoiden putsaus, sitten voi jo ikkunoiden pesua ajatella.
    Taivas kauniin sininen, herätessäni oli paksu sumu, tulvia ennustetaan, eipä tuo ihme lie, kun lunta niin paljon meillä oli.'
    Mukava kun voi kevyemmin jo pukeutua, talvikengätkin joutavat säilöön.

    Asuntojenhinnat siellä etelässä todella kalliit, meillä täällä Savossa tai ainakin meidän kaupungissa saa hyvän asunnon alle 100,000, omanikin arvioitiin alle sen, kolmio on ja keskellä kaikkea.
    Luonto lähellä ja järviä joka puolen, tulkaa vaan tänne asumaan.
    Ämmänkosken kuohut kutsuvat, siltoineen ja polkuineen keskellä kaupunkia.
    Kalavesiä riittää niitä haluaville, lohta juuri istuttivat kosken kuohuihin.

    Luulen ettei lämpimiä ajatuksia monellakaan ole noista Venäjän toimista ja mitä dementiaan tulee, ei oikein voi sellaista ajatella monenkaan kirjoittajan sairastavan, niin antoisia viestejä nojatuoliin tulee.
    Ano 13,15, toivon ettet sinäkään dementiaan sairastu, sitähän emme kukaan voi noin vain huitaisten estää, tulee jos on tullakseen.

    Tänään laulelemaan, kivalta tuntuu ajatuksenakin, saa taas lauluystävien kanssa jutustaa ja laulaa, paljon sitä ei tarvitse, kun mieli virkistyy.
    Kivaa, keväistä päivää teille kirjoittajat ja lukijat, palaillaan;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Kaunis tiistaiaamu ja arkinen elämä taas elettävänä.
    Hiekkoja eilen tieltä poistivat ja toivossa pian nurmikoiden putsaus, sitten voi jo ikkunoiden pesua ajatella.
    Taivas kauniin sininen, herätessäni oli paksu sumu, tulvia ennustetaan, eipä tuo ihme lie, kun lunta niin paljon meillä oli.'
    Mukava kun voi kevyemmin jo pukeutua, talvikengätkin joutavat säilöön.

    Asuntojenhinnat siellä etelässä todella kalliit, meillä täällä Savossa tai ainakin meidän kaupungissa saa hyvän asunnon alle 100,000, omanikin arvioitiin alle sen, kolmio on ja keskellä kaikkea.
    Luonto lähellä ja järviä joka puolen, tulkaa vaan tänne asumaan.
    Ämmänkosken kuohut kutsuvat, siltoineen ja polkuineen keskellä kaupunkia.
    Kalavesiä riittää niitä haluaville, lohta juuri istuttivat kosken kuohuihin.

    Luulen ettei lämpimiä ajatuksia monellakaan ole noista Venäjän toimista ja mitä dementiaan tulee, ei oikein voi sellaista ajatella monenkaan kirjoittajan sairastavan, niin antoisia viestejä nojatuoliin tulee.
    Ano 13,15, toivon ettet sinäkään dementiaan sairastu, sitähän emme kukaan voi noin vain huitaisten estää, tulee jos on tullakseen.

    Tänään laulelemaan, kivalta tuntuu ajatuksenakin, saa taas lauluystävien kanssa jutustaa ja laulaa, paljon sitä ei tarvitse, kun mieli virkistyy.
    Kivaa, keväistä päivää teille kirjoittajat ja lukijat, palaillaan;)

    Harmaa ja epäsiisti nurmikko alkaa nyt paljastua talven jäljiltä. Kynnet jo syyhyvät, kun pitäisi päästä haravoimaan. Koivun latvat jo varovasti viheriöivät, ja lintujen sirkutus kuuluu. Kyllä tämä tästä vieöä kesäksi muuttuu, vaikka jo epätoivoiselta tuntuikin. Yritin puutarhakuokalla kolhia jäistä kinosta seinän vierustalla, mutta oli kuin kiveä mokomakin.
    Pekka Pouta kuitenkin lupasi päivälle 14 plussaa, eiköhän se jo auta.
    Hyvää viikonalkua!
    Toivottavasti hyvää vointia kaikille riittää, vaikka yksi nuorempi vierailija toivottaakin meille holhottaville lopullista ratkaisua.


   • Anonyymi
    Makriina kirjoitti:

    Harmaa ja epäsiisti nurmikko alkaa nyt paljastua talven jäljiltä. Kynnet jo syyhyvät, kun pitäisi päästä haravoimaan. Koivun latvat jo varovasti viheriöivät, ja lintujen sirkutus kuuluu. Kyllä tämä tästä vieöä kesäksi muuttuu, vaikka jo epätoivoiselta tuntuikin. Yritin puutarhakuokalla kolhia jäistä kinosta seinän vierustalla, mutta oli kuin kiveä mokomakin.
    Pekka Pouta kuitenkin lupasi päivälle 14 plussaa, eiköhän se jo auta.
    Hyvää viikonalkua!
    Toivottavasti hyvää vointia kaikille riittää, vaikka yksi nuorempi vierailija toivottaakin meille holhottaville lopullista ratkaisua.

    Missä muka koivuissa hiirenkorvat tai edes lehtisilmut? Onkohan sinulla viherkaihi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä muka koivuissa hiirenkorvat tai edes lehtisilmut? Onkohan sinulla viherkaihi?

    Eiköhän koivuissa ole lehtisilmut oksissa. kuten aina ennenkin?
    Kaikkea sitä pitääkin ihmetellä.


  • Anonyymi

   Kyllä ennen vanhoilla mummoilla ja paapoilla oli useinkin paremmat olot, kuin nykyään.
   Siinä he saivat elellä perheen parissa, oli yksi oma makuukamari, muuten oli yhteielämää. Voivat myös autellakin töissä, jos jaksoivat, myös lapsia hiukan hoivata,
   aika kului luontevasti, kukaan ei pitkästynyt, aina oli jotai puuhaakin.

   Myös lapsilla oli aina joku katsomassa perään, ettei ulos ilman vaatteita pienetkään
   päässeet. Nukkua saivat omassa sängyssään niin kauan, kuin unta riitti.
   Lapsilla olo oli mielestäni leppoisempaa ja heistä kasvoi rauhallisempia ihmisiä,
   kuin nykyään, joskus säälin lapsia, jotka täytyy varhain aamulla ylös saada ja hoitoon ulkopuolelle viedä.
   Ei ole ihme, että syntyvyys on paljon laskenut suomalaisten keskuudessa.
   Vanhempain raha pitäisi olla sen verran hyvä, että vanhemmat voisivat kotiin jäädä,
   puolisot saisi itse päättää kumpi kulloinkin on hoitovastuussa.

   "Jos oli leipeä vähemmän, oli unta viljemmälti"!, sanoo vanha sananlasku.
   Aamun virkku

   • Anonyymi

    "Vanhempain raha pitäisi olla sen verran hyvä, että vanhemmat voisivat kotiin jäädä,
    puolisot saisi itse päättää kumpi kulloinkin on hoitovastuussa."

    Kyllähän nyt pystyy toinen vanhempi olemaan kotona pienten lasten kanssa
    kotihoidon tuen avulla kunnes lapsi täyttää kolme vuotta, mutta tuki on pieni.
    Useimmiten joutuu kuitenkin palaamaan töihin ennenkuin lapsi täyttää kolme vuotta.

    Valtiolla ei ole tietenkään niin paljon rahaa, että molemmat vanhemmat voisivat jäädä
    kotiin pitkäksi aikaa. Työantaja maksaa ensin äitiysajan palkkaa äidille,
    sitten yhteiskunta maksaa kotihoidontukea.

    Nykyinen hallitus sai läpi esityksen vanhempainvapaan jakamisesta tasa-arvoisemmin
    äidin ja isän kesken.


   • Anonyymi

    "Myös lapsilla oli aina joku katsomassa perään, ettei ulos ilman vaatteita pienetkään
    päässeet."
    Nytkö lapset juoksee alasti ulkona ?


   • Anonyymi

    "Vanhempain raha pitäisi olla sen verran hyvä, että vanhemmat
    voisivat kotiin jäädä,
    puolisot saisi itse päättää kumpi kulloinkin on hoitovastuussa".

    Mistä valtio sen rahan kaivaisi, kun kaikki vaativat lisää rahaa eikä se nytkään riitä ?
    Ei ole tarpeeksi hoitajia, ei ole tarpeeksi lääkäreitä,
    palkankorotuksia vaatii nyt monta ryhmää,
    joille kunta tai valtio maksaa palkan.
    Monien eläkkeet ja tuet ovat liian pieniä Euroopan Neuvoston mukaan
    ja heidän itsensä mukaan.

    Suomi tarvitsee työikäisiä ihmisiä työssä, ei ole varaa maksaa siitä, että vanhemmat
    leikkivät kotona lasten kanssa monta vuotta. Ikävä kyllä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Vanhempain raha pitäisi olla sen verran hyvä, että vanhemmat
    voisivat kotiin jäädä,
    puolisot saisi itse päättää kumpi kulloinkin on hoitovastuussa".

    Mistä valtio sen rahan kaivaisi, kun kaikki vaativat lisää rahaa eikä se nytkään riitä ?
    Ei ole tarpeeksi hoitajia, ei ole tarpeeksi lääkäreitä,
    palkankorotuksia vaatii nyt monta ryhmää,
    joille kunta tai valtio maksaa palkan.
    Monien eläkkeet ja tuet ovat liian pieniä Euroopan Neuvoston mukaan
    ja heidän itsensä mukaan.

    Suomi tarvitsee työikäisiä ihmisiä työssä, ei ole varaa maksaa siitä, että vanhemmat
    leikkivät kotona lasten kanssa monta vuotta. Ikävä kyllä.

    Meille tuli nuoria miehiä 30 000 arabimasta kertaheitolla, mutta huonosti ovat työllistyneet. Mitenkähän paljon näitä tänä vuonna Ukrainasta paenneita, lähinnä naisia lapsineen työllistyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Vanhempain raha pitäisi olla sen verran hyvä, että vanhemmat voisivat kotiin jäädä,
    puolisot saisi itse päättää kumpi kulloinkin on hoitovastuussa."

    Kyllähän nyt pystyy toinen vanhempi olemaan kotona pienten lasten kanssa
    kotihoidon tuen avulla kunnes lapsi täyttää kolme vuotta, mutta tuki on pieni.
    Useimmiten joutuu kuitenkin palaamaan töihin ennenkuin lapsi täyttää kolme vuotta.

    Valtiolla ei ole tietenkään niin paljon rahaa, että molemmat vanhemmat voisivat jäädä
    kotiin pitkäksi aikaa. Työantaja maksaa ensin äitiysajan palkkaa äidille,
    sitten yhteiskunta maksaa kotihoidontukea.

    Nykyinen hallitus sai läpi esityksen vanhempainvapaan jakamisesta tasa-arvoisemmin
    äidin ja isän kesken.

    On hyvinkin paljon tapauksia, että molemmat vanhemmat ovat kotona työttöminä tai muista syistä. Lapset pääsevät tarhaan silti kokopäivä hoitoon ja erilaiset tuet juoksee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On hyvinkin paljon tapauksia, että molemmat vanhemmat ovat kotona työttöminä tai muista syistä. Lapset pääsevät tarhaan silti kokopäivä hoitoon ja erilaiset tuet juoksee.

    Näin on tänä päivänä, onneksi pidetään huolta heikompiosaisista. Meistä eläkeläisistäkin, jos on jäänyt ansiotulot pieniksi aikoinaan, maksaa valtio kansaneläkettä. Turha meidän on valittaa ja kadehtia työttömiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On hyvinkin paljon tapauksia, että molemmat vanhemmat ovat kotona työttöminä tai muista syistä. Lapset pääsevät tarhaan silti kokopäivä hoitoon ja erilaiset tuet juoksee.

    On ihan oikein, että työttömien lapset pääsevät tarhaan.
    Heidänkin lapsillaan on oikeus samaan varhaiskasvatukseen kuin muillakin
    lapsilla ja he saavat olla ja leikkiä muitten lapsien kanssa,
    he oppivat sosiaalista kanssakäymistä ja lisäksi saavat ruuan.

    Tuet eivät mitenkään "juokse". Tuilla elävä, on se aikuinen tai lapsiperhe
    elää käytännössä köyhyydessä.

    Taas alkoi köyhien kadehtiminen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meille tuli nuoria miehiä 30 000 arabimasta kertaheitolla, mutta huonosti ovat työllistyneet. Mitenkähän paljon näitä tänä vuonna Ukrainasta paenneita, lähinnä naisia lapsineen työllistyy.

    Anna viranomaisten hoitaa ano 13:31.
    Eläkeläisellä luulisi olevan hedelmällisempääkin tekemistä kuin tuntea kaunaa maahanmuuttajia ja sodan jaloista paenneita kohtaan.
    Tietysti jos oma järki on vanhuuttaan jo paennut ei sitten mahda ajatuksilleen ja
    kirjoituksilleen mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meille tuli nuoria miehiä 30 000 arabimasta kertaheitolla, mutta huonosti ovat työllistyneet. Mitenkähän paljon näitä tänä vuonna Ukrainasta paenneita, lähinnä naisia lapsineen työllistyy.

    Olisikohan asenteissa ja koulutuksessa jotain eroa ukrainalaisen nuoren naisen ja irakilaisen kotokönssäleen välillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Anna viranomaisten hoitaa ano 13:31.
    Eläkeläisellä luulisi olevan hedelmällisempääkin tekemistä kuin tuntea kaunaa maahanmuuttajia ja sodan jaloista paenneita kohtaan.
    Tietysti jos oma järki on vanhuuttaan jo paennut ei sitten mahda ajatuksilleen ja
    kirjoituksilleen mitään.

    Hedelmällisyysikä on jo ohitettu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meille tuli nuoria miehiä 30 000 arabimasta kertaheitolla, mutta huonosti ovat työllistyneet. Mitenkähän paljon näitä tänä vuonna Ukrainasta paenneita, lähinnä naisia lapsineen työllistyy.

    Onko arabimaita 30 000?
    Aika paljon. Minun kartassani niitä ei ole.


  • Nyt voi jo sanoa, että kevät on tullut. Tuossa aamulenkillä koiran kanssa näin tämän kevään ensimmäiset sinivuokot, leskenlehtiä näin jo parisen viikkoa sitten. Kiurujakin näin, ja lokkeja on naapuritalon katolle jo monia saapunut ja räkättirastaiden kanssa kilvan kirkuvat. Kovasti räkätit räksöttävät ja koettavat pitää puoliaan reviireistään , mutta taitavat jäädä toiseksi ainakin äänensä puolesta, niin kova on lokkien kirkuna ja poishätistely.

   Tässä sitä pihalla kahvimuki kourassa on mukava seurata eläinmaailman kevättouhuja. Lenkillä ollessa oli myös oravalla ja harakalla joku reviiririita, orava koetti kovasti puussa oksalla pitää puoliaan, mutta toiseksi jäi, niin kovaa meteliä harakka piti ja voitti.

   Näin se päivä mukavasti alkaa, lämpöä jo 15 astetta, mikäs tässä on ollessa laiskana, onneksi jo on aamutoimet suoritettu , eikä tarvi lorvailuaan hävetä.
   Samanlaista rentoa oloa toivotan muillekin nojatuolissa kävijöille!

  • Anonyymi

   Onha uutisissakin joskus ollut juttu, että oli kadulla taapertanut noin 2-3 lapsi sisävaatteissa.
   Pianhan. ne lapset ymmärtää, mistä pitää avainta kääntää, ett ovi aukee.

   • Anonyymi

    Älä. Ihan totta.


   • Anonyymi

    Meidän naapurin pikkupoika putos kaivoon, kun höperö mummo
    vaan veisasi virsiä ja unohti tehtävänsä vahtia poikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meidän naapurin pikkupoika putos kaivoon, kun höperö mummo
    vaan veisasi virsiä ja unohti tehtävänsä vahtia poikaa.

    Hoitajat alkavat suunnitella joukkoirtisanoutumista.
    Tuttuni on hoitaja ja pohjapalkka hieman yli 4-tonnia. Se on yli 50 000€/vuosi.
    Hän on toisaalta kouluttanut itseään ja erikoistunut koko uransa ajan ja varmasti ajan tasalla.

    Jotenkin tässä kahinassa on laitettu joku liiton alkupalkka 2400 €/kk hoitajien palkaksi vaikka se taitaa olla noiden ammattikoulusta valmistuneiden apu-/perus-/lähihoitajien ei AMK-hoitajien palkka?

    Onko 2400 €/kk kuukaudessakaan huono palkka aloittelijalle ?
    Moni kauemmin opiskellut saa vähemmän monen vuoden jälkeen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hoitajat alkavat suunnitella joukkoirtisanoutumista.
    Tuttuni on hoitaja ja pohjapalkka hieman yli 4-tonnia. Se on yli 50 000€/vuosi.
    Hän on toisaalta kouluttanut itseään ja erikoistunut koko uransa ajan ja varmasti ajan tasalla.

    Jotenkin tässä kahinassa on laitettu joku liiton alkupalkka 2400 €/kk hoitajien palkaksi vaikka se taitaa olla noiden ammattikoulusta valmistuneiden apu-/perus-/lähihoitajien ei AMK-hoitajien palkka?

    Onko 2400 €/kk kuukaudessakaan huono palkka aloittelijalle ?
    Moni kauemmin opiskellut saa vähemmän monen vuoden jälkeen.

    Huomenta edelleen aurinkoiseen säähän.
    Katselen noita koivun latvuksia ja kyllä vihreyttä on nähtävissä, silmut siellä pullistelevat, on saaneet vettä ja lämpöä, pieni hetki ja silmut aukeaa.
    Näin lehdestä Poudan sanoman, kohta taas viileämpi aika koittaa, näin se aina kevään ja kesän tulo tekee, säät vaihtelee ja vaikka kuinka vastaan pullikoitaisiin auta ei mitään;)
    Siinä on yksi asia, mihin ei ihminen pysty vaikuttamaan ei asein ei muutenkaan.
    Taas oli sumua sakeana, kun heräsin, pian kuitenkin maahan laskeutui, se vanhan kansan mukaan poutapäivää tiesi, jos sumu ylös meni, sateena alas tuli päivän mittaan.

    Noiden pakolaisten maahamme tuloista on keskustelua ollut ja heidän työelämään sopeutumisesta, kyllähän toivoisi, että apua olisi sopeutumiseen meidän elämän muotoon, kun oman maan kansalaisista työelämän riittäminen on hakusissa, monet työt ei kelpaa suomalaisille.
    Varmaan moni maahan tullut hyvillään olisi jos työtä löytyisi ja kohtuu palkka jatkuvana takaisi elämisen mahdollisuudet.
    Muistelen aikaa minun nuorempana ollessa, työtä otettiin vastaan mitä tarjolla oli ja mitään vanhempain vapaita ei ollut, mutta selvitty on.
    Minulla oli onni, kun asuimme lähellä vanhempiani, äitini tuli kotiini aamuisin ja tytär sai nukkua omassa sängyssä, sitten yhdessä menivät vanhempieni kotiin, missä ukki jo odotti tyttärentytärtään.
    Jotenkin ne lapset tuli hoidettua ja aikuisia nyt ovat senkin ikäpolven lapset, omien lapsiensa kanssa elämäänsä elelee ja yrittävät selvitä kuka mitenkin, tosin yhteiskunnan puolelta monin tavoin apua saavat.
    Kehitys on ollut huimaa näissäkin auttamiseen kohdistuvissa asioissa, joskus tuntuu liiankin hyvältä.

    Sama asia on hoitajien kohdalla, kaukana on se 1900 alun aika jolloin hoitajan työ katsottiin hyvyyden silmin, onhan kerrontaa "sisar hento valkoinen" ja kutsumuksena tätä työtä pidettiin.
    Tänä päivänä tekevät työtään, kuten kaikki muutkin alat, kuitenkin soisi, että alalle hakeutuisivat henkilöt joilla suuri empatian taito mukana kulkisi.
    Palkkaukseen en ota kantaa, oikeus heillä kuin toisillakin on etujensa valvomiseen.

    Työttömiä kohtaan suuntautuva kateus ei myöskään ole oikeutettua, syyt ovat moninaisia ja aika pieni prosentti taitaa olla heitä, jotka työteolla keinottelee, vaikkakin yleinen tieto on, että kaikki työ ei kelpaa, sitä sopii ihmetellä.
    Minä joka olen aina työssä käynyt, tehnyt työtä mikä eteen on tullut, joskus kolmessakin työssä samana päivänä, mutta aina olen itse elämäni kustantanut.
    Yhteiskunnalta ei ole apua tullut, en ole edes osannut kuvitellakaan moista, mutta ajat on muuttuneet, hyvään suuntaan kaiketi?
    Lapsille on päivähoitokodit terveellinen opinahjo tulevaa sosiaalista elämää silmällä pitäen, siksi myös työttömänä olevien vanhempien lapset vertaistensa lapsien kanssa hyvän alun elämäänsä saa.

    Fiinufammu nauttii kesän tulosta oikeaoppisesti, nyt on kuljettava silmät auki luonnossa, sitä minäkin yritän täällä kaupungin puistoissa harrastaa, onnekseni tuo puisto aivan takapihallani, siellä penkki missä istuen seuraan liikennettä kuin myös luonnon ääniä ja puiden lomassa olevia kukkapenkkien heräämistä kesään.
    Veroeuroilla näitä ylläpidetään joten ihan hyvillä mielin siellä istuskelen, onhan ne myös minua varten tehty;)

    Makriina emmehän pienestä säikähdä, ei muutama toivotus jostakin meidän ikäisiä koskevaksi säväytä, nämä sanojat perässä tulevat, mikä heidän kohtalonsa onkaan?

    Tänään kerhotapaaminen ja siitä sitä iloa yhdeksi päiväksi ainakin riittää, iloa kaikkien elämään;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta edelleen aurinkoiseen säähän.
    Katselen noita koivun latvuksia ja kyllä vihreyttä on nähtävissä, silmut siellä pullistelevat, on saaneet vettä ja lämpöä, pieni hetki ja silmut aukeaa.
    Näin lehdestä Poudan sanoman, kohta taas viileämpi aika koittaa, näin se aina kevään ja kesän tulo tekee, säät vaihtelee ja vaikka kuinka vastaan pullikoitaisiin auta ei mitään;)
    Siinä on yksi asia, mihin ei ihminen pysty vaikuttamaan ei asein ei muutenkaan.
    Taas oli sumua sakeana, kun heräsin, pian kuitenkin maahan laskeutui, se vanhan kansan mukaan poutapäivää tiesi, jos sumu ylös meni, sateena alas tuli päivän mittaan.

    Noiden pakolaisten maahamme tuloista on keskustelua ollut ja heidän työelämään sopeutumisesta, kyllähän toivoisi, että apua olisi sopeutumiseen meidän elämän muotoon, kun oman maan kansalaisista työelämän riittäminen on hakusissa, monet työt ei kelpaa suomalaisille.
    Varmaan moni maahan tullut hyvillään olisi jos työtä löytyisi ja kohtuu palkka jatkuvana takaisi elämisen mahdollisuudet.
    Muistelen aikaa minun nuorempana ollessa, työtä otettiin vastaan mitä tarjolla oli ja mitään vanhempain vapaita ei ollut, mutta selvitty on.
    Minulla oli onni, kun asuimme lähellä vanhempiani, äitini tuli kotiini aamuisin ja tytär sai nukkua omassa sängyssä, sitten yhdessä menivät vanhempieni kotiin, missä ukki jo odotti tyttärentytärtään.
    Jotenkin ne lapset tuli hoidettua ja aikuisia nyt ovat senkin ikäpolven lapset, omien lapsiensa kanssa elämäänsä elelee ja yrittävät selvitä kuka mitenkin, tosin yhteiskunnan puolelta monin tavoin apua saavat.
    Kehitys on ollut huimaa näissäkin auttamiseen kohdistuvissa asioissa, joskus tuntuu liiankin hyvältä.

    Sama asia on hoitajien kohdalla, kaukana on se 1900 alun aika jolloin hoitajan työ katsottiin hyvyyden silmin, onhan kerrontaa "sisar hento valkoinen" ja kutsumuksena tätä työtä pidettiin.
    Tänä päivänä tekevät työtään, kuten kaikki muutkin alat, kuitenkin soisi, että alalle hakeutuisivat henkilöt joilla suuri empatian taito mukana kulkisi.
    Palkkaukseen en ota kantaa, oikeus heillä kuin toisillakin on etujensa valvomiseen.

    Työttömiä kohtaan suuntautuva kateus ei myöskään ole oikeutettua, syyt ovat moninaisia ja aika pieni prosentti taitaa olla heitä, jotka työteolla keinottelee, vaikkakin yleinen tieto on, että kaikki työ ei kelpaa, sitä sopii ihmetellä.
    Minä joka olen aina työssä käynyt, tehnyt työtä mikä eteen on tullut, joskus kolmessakin työssä samana päivänä, mutta aina olen itse elämäni kustantanut.
    Yhteiskunnalta ei ole apua tullut, en ole edes osannut kuvitellakaan moista, mutta ajat on muuttuneet, hyvään suuntaan kaiketi?
    Lapsille on päivähoitokodit terveellinen opinahjo tulevaa sosiaalista elämää silmällä pitäen, siksi myös työttömänä olevien vanhempien lapset vertaistensa lapsien kanssa hyvän alun elämäänsä saa.

    Fiinufammu nauttii kesän tulosta oikeaoppisesti, nyt on kuljettava silmät auki luonnossa, sitä minäkin yritän täällä kaupungin puistoissa harrastaa, onnekseni tuo puisto aivan takapihallani, siellä penkki missä istuen seuraan liikennettä kuin myös luonnon ääniä ja puiden lomassa olevia kukkapenkkien heräämistä kesään.
    Veroeuroilla näitä ylläpidetään joten ihan hyvillä mielin siellä istuskelen, onhan ne myös minua varten tehty;)

    Makriina emmehän pienestä säikähdä, ei muutama toivotus jostakin meidän ikäisiä koskevaksi säväytä, nämä sanojat perässä tulevat, mikä heidän kohtalonsa onkaan?

    Tänään kerhotapaaminen ja siitä sitä iloa yhdeksi päiväksi ainakin riittää, iloa kaikkien elämään;)

    Huomenta.
    En minä kovin syvällisesti ota alentuvia terveisiä vastaan. Tällaisiin viesteihin suhtaudun kuten 50 v. sitten, kun murrosikäisen jälkikasvun kanssa tuli erimielisyyksiä. Huumorilla niistä kiistoista selvittiin. Kyllä vanhemman pitää osata suhtautua äidillisesti tilanteeseen.
    Mariupol jo tulee uniin. Mielessä on kaiken aikaa se hätä, minkä vallassa asukkaat elävät. Jokaisella eletty päivä voi olla viimeinen. Venäläiset ovat myös siirtäneet asukkaita Venäjälle, eikä heistä ole mitään tietoa.
    Minä ymmärrän seurakuntia, joissa luetaan esirukouksia rakkaiden puolesta. Siitä on varmasti omaisille lohtua, kun muuta ei voi tehdä.
    Auringon puoleinen piha on nyt lumeton, mutta rhodoni on edelleen jäisen kinoksen kahleissa.
    Mkr.


  • Huomentapäivää ! Arki on sitten alkanut, sanovat. Minulla ne päivät ovat pitkälti toistensa kaltaisia, mitä nyt pääsiäisen aikaan tuli väkeä (omaa) tavattua.

   Pari kutsua piti jättää väliinkin. Lienenkö rehkinyt liikaa - voimavaroihini nähden - kun enää ei riittänyt jalan ongelmat, vaan selkäkin tuntui liittyneen joukkoon. Oliskohan se kokovartalojäykkys nyt päivän sana ? No. Enpä ole ainoa vaivoineni. Virolainen ystäväni, "vasta" seitsemänkymppinen kertoi, että polvivaiva oli hänellä äitynyt niin pahaksi, että hänenkin liikkumisensa on minimaalista. Jokaisella jotakin.
   Hän kertoi saaneensa apua akupuntiosta ja aikoi turvautua siihen taas.

   Meidän kunnan ilmanlaatu on jo "huono" ja sen kyllä huomaa hengittäessä, metsään kun pääsisi olisi toisin. Yöpakkasia on edelleen, vaikka päivät ovat lämpimät.
   Kauhistelin mummomaisesti, kun lapsenlapset hyppivät trampoliinilla pelkässä T-paidassa...Mukava oli saada nämä kauempana (22 km) asuvat lapsenlapsetkin käymään. Ihastelin heidän kykyään keksiä tekemistä. Vai eivätkö vielä ole siinä iässä, jolloin helposti todetaan "vieraammassa paikassa", ettei ole mitään tekemistä ?..))
   Pikkumies toimi tietysti serkuilleen opastajana, kun mummola oli hänelle tutumpi paikka.
   Kyllä minä vähän häpeissäni luen noita SkillaNin ja Makriinan aktiivisuuden kuvauksia. Verhojen vaihto ei ole ollut minun tapani juuri koskaan, samoilla on menty, mitä välillä pesuun laitettu. Ehkä vuosi sitten väsyin kuitenkin liian kirjaviin verhoihin ja vaihdoin hillitympiin, niiden ripustaminen sujui vielä, lampun vaihto taas ei suju minulta enää.
   Makriina kertoi Antiikkimessuista. Kiinnostaisi kyllä minuakin. Muutama lasiesine ja Arabian varhaistuotantoa on minullakin perittynä tallessa ja ne tiedän arvokkaiksi, mutta jos on pienikin särö, se alentaa arvoa, eikä yksittäiskappaleilla juuri tee mitään, niin että tuskin minulla omaisuuksia on niihin kiinnitettyinä.

   SkillaN otti puheeksi tämän tavaramäärän, mitä ihan pienillekin lapsille on tyrkyllä. Sitä minäkin. Kun tavaraa on paljon, siihen väsytään, hetken huvi ja sitten taas tulee uusi mieliteko.
   Kun itse olen kierrättäjä, en ole koskaan voinut ymmärtää näitä nuorten harrastuksia: soppailua - vai shoppailuako kuuluu sanoa? - ja sisustamista, enkä myöskään sitä, että kuluttaminen olisi jonkinlainen kansalaishyve.

   Ystäväni maalla on edelleen, 80 +, kaikesta uudesta innostuva ja melkein väkisin usuttaa minuakin ostamaan milloin mitäkin. Viimeksi taisi suosittaa minulle patterikäyttöistä jalkahöylää, joka on nyt menossa kaatopaikalle, kun patterit vuotivat laitteen sisään. Varsi-imuri olisi myös pitänyt hankkia, vaikka vasta ostin uuden Mielen itselleni...)) Eli itse voin vain todeta: on niin paljon tavaraa, mitä en tarvitse...
   Veroilmoituksen teko on nyt agendalla. Pyysin lomakkeet ja kerrottiin, että niiden kulku postissa kestää viikosta kahteen viikkoon ja lomakkeiden tulisi olla perillä 10.5.
   Postileiman päivä ei enää ratkaise kuten ennen. Minulla on vähän konstikkaita vähennyksiä ilmoitettavana, sen vuoksi haluan paperilomakkeet ja niihin omat liitteeni. Ajatella, että lomakkeetkin luetaan sähköisesti, virkailija ei niihin välttämättä kajoa.

   Minun halkovajaani taitaa olla linnunpesä rakenteilla. Pakko se on hävittää heti alkuunsa. Kerran pääsky rakensi pesän tuohon ulko-oven syvennykseen ja linnut vainosivat meitä koko kesän, suhahtelivat ohitsemme kun astuimme ovesta ulos ja tietysti sotkivat rapun ulosteillaan. Jotain rajaa sentään...

   Mukavia kevätpäiviä kaikille,
   demeter1

  • Anonyymi

   Hinnat, joilla antiikkiesineitä myydään ovat myyjien hintapyyntöjä.
   Harvoin niitä lähellekään sitä hintaa saa.

  • Nyt tuntee kevään kohinan kaikilla aisteillaan, pienet suloiset kukkijat ilmaantuvat lajinsa mukaan peräjälkeen: leskenlehdet, sinivuokot ja toivottavasti äitienpäiväksi jo valkovuokotkin. Lintujen äänimaailma täydentyy päivä päivältä, komeimpana näkynä viime päivien kurkiaurat , hanhiakin saapuu koko ajan mahtavina lentolaivuina. Jäiden lähtö ja vesien vapautuminen on aina dramaattinen hetki, suuret voimat liikkeellä.

   Puutarhassa skillat ja helmililjat ilahduttavat sinisissään talon eteläisellä puolella, tulppaanien lehdet työntyvät mullasta. Varjossa on vielä lunta, ja minunkin rhodoni odottavat puiden katveessa , nuppuja runsaasti ja lehdet raikkaan ikivihreinä. Nyt on tärkeää estää auringon porotus lehtiin, kun juuret ovat vielä talvilevossa eivätkä voi johtaa vettä kasville. Yleensä en vanhempia rhodojani millään kankailla suojaa, kun luonnollista puiden ja havupensaiden varjoa on tarpeeksi. Tarkkailen kyllä tilannetta ja tarvittaessa käytän varjostusverkkoja ja kastelen lämpimällä vedellä. Ehkä Makriina Sinunkin kannattaisi lämmintä vettä kaadella sopivassa vaiheessa juuristolle.

   Varustamme retkiautoa kuntoon, kolmen vuoden tauon jälkeen suuntaamme Keski-Eurooppaan määränpäänä Saksan alppiseudut . Aloitamme matkan autolautalla Helsingistä Travemündeen ja sitä kautta on laivaliput kotiinpäinkin . Menemme kesää vastaan, sitten palatessa kevättä vastaan, näkee paljon kukkivia puitakin. Käymme aina paljon luonnonsuojelualueilla, puistoissa, linnojen puutarhoissa, kasvit ja puut jaksavat aina kiinnostaa, tietenkin myös kulttuuri ja rakennettu ympäristö, etenkin vanhat kaupungit.

   Nautitaan heräävästä keväästä ja kesän odotuksesta, toivotaan rauhaa maailmaan.
   Hyvää vointia!

  • Anonyymi

   Kukaan ei varmaan työttömiä karehdi, se sijaan moni pelkää tuon hallitukse runsasta velan ottoa. no, sanotaan, että kun oli se ja se niin siksi piti velkaa ottaa, mutta kun tuo velan otto alkoi kohta tämän hallituksen toimesta, ennenkuinoli vielä noita koeonaa, tai Ukrainan sotaa!
   Miksi, eivätkö tiedä, että "Velka on veli otettaessa, veljenpoika maksettaessa"!

   • Anonyymi

    Menin aamupäivällä postia noutamaan, vaan ei ollut vielä tullut, silloin istahdin puutarhakeinuun ja katselin niin kaunista maisemaa ja kukkiakin jo, m.m. rodorendossa isoja nuppuja oikein palon.
    Sitten minulla oli vuoropuhelu, tai oliko se pikemminkin vuorolaulu pienen vilkkaan lintusen kanssa: tsrip; minä vastasin tsirip; tätä jatkui aika kauan; lintu aiva kuin odotti koska minä vastaan! Oli hauska postin odottelutuokio.

    Voidaan hyvin, tsirip!

    Neeasa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Menin aamupäivällä postia noutamaan, vaan ei ollut vielä tullut, silloin istahdin puutarhakeinuun ja katselin niin kaunista maisemaa ja kukkiakin jo, m.m. rodorendossa isoja nuppuja oikein palon.
    Sitten minulla oli vuoropuhelu, tai oliko se pikemminkin vuorolaulu pienen vilkkaan lintusen kanssa: tsrip; minä vastasin tsirip; tätä jatkui aika kauan; lintu aiva kuin odotti koska minä vastaan! Oli hauska postin odottelutuokio.

    Voidaan hyvin, tsirip!

    Neeasa

    Kaunis aamu torstainakin, vaikka ei varmaan samaa lämpöä saavuteta mitä eilen oli, kuuma tuli kävellessä.
    Meinasin loikoilla parvekkeellakin, mutta ajatus olikin huono, oli niin kuuma ja voimia se kuumuuskin kuluttaa.
    Kerhossa oli ex-kaupunginjohtaja selvittämässä aluehallinon aikeita ja suunnitelmia.
    Ääniharavana sai valtuuston puheenjohtajuuden.
    Kaikesta puheesta ei selvää saanut, äänentoisto oli huono tai puhuja ei onnistunut, tuo mikkiin puhuminenkin vaatii osaamista.
    Voi myös olla kuulossani vikaa, kun usein jään vaille puheiden annista, tämä myös telkkarissa toistuva vika.
    Ääntäminen joskus huonoa, jopa näyttelijöillä, joilla ala jo vaatisi hyvää ulosantia.
    Valittamalla aamuni aloitan;)

    Neeassalla ihana keskustelukumppani ja kaunis luonto ympärillä, mikäpä on keinussa keinahdella;)

    Ano 15,14, kyllähän se velanotto ei mieleistä ole, mutta hallituskaan ei ihme setäsamuli ole, kun joka puolelta sitä rahaa pyydetään.
    Nyt kunta-alan palkkakiistoihinkin hallitukselta rahaa pyydetään, kunnat ei verotuloillaan pysty palkanmaksun nousuihin, joten jostain sitä hallituksen on rahaa saada jaettavakseen.
    Kaupankäynti on ehkä taantunut ja veroja ei kukaan haluaisi nostaa, siksi on turvauduttava velan ottoon.
    En ole kade hallituksen ministereille, kaikki heidän päälleen kaatuu, niin velat kuin tyytymättömyys.

    Ramoona taas toi kesäilmeen silmiin, kun kertoilit noista näkymäsi iloista, paljon on työtä ollut aiemmin, kun pihaa on laitettu, nyt sitten se ilon vuoro ja nauttiminen.
    Onhan puuhaa edelleenkin, mutta tulokset jo nautittavissa.
    Matkan odotus innostaa, paljon kiertelette ja tutuksi ulkomaidenkin maisemat ja kaupungit tulee, onnea vaan tulevaan matkaan;)

    Sydän sykkyrällä minäkin lastenlasten pienenä ollessa heidän menoaan katselin demeter, totesinkin ettei minusta pienten lasten kanssa olijaksi olisi, sydän ei kestäisi.
    Olen harmistunut myös postista, mikään ei sielläkään toimi kuten ennen, kun kirjeen lähetit se meni perille melkein seuraavana päivänä, nyt viikko jopa kauemmin saa odottaa vietin saapumista, takapakkia on postissa menty.
    Sama suunta pankeillakin, olen jo kaksi kertaa joutunut muistuttamaan ja vieläkään ei asia ole selvinnyt, ei ilmaisia ole puhelin soitotkaan.
    Harmittaa, kun on nähnyt ajan jolloin suuntana oli parantaa palveluja, nyt sitten kaikki romuttuu.
    Poikani osti minulle varsi-imurin ja olen tykästynyt, sillä voi selkä suorana olen välillä viikon roskat imuroida, kun ruokaa tehdessä tuppaa lattialle roskia tippumaan, juuri ja juuri pinta-alani yhdellä latauksella olen selvinnyt, senkin kokeilin.
    Ilmankin tulisi toimeen, tavan imuri tekee paremman puhdistuksen, mutta onpa nyt nurkassa tämäkin kapistus, muiden turhakkeiden lisänä.
    Vaikka olen päättänyt kaiken ylimääräisen osto kiellosta, aina jotain ilmaantuu ja tavaraa kertyy.

    Usein sen paremmin ajattelematta kädet ristiin laittaa, kun kuuntelee noita sodan aiheuttamia asioita
    Kyllä ne sydäntä kourii, se hätä ja tuska miten ihmiset elämässään joutuvat kokemaan.
    Kyllä se pelko on yhteinen, vaikka taistelut vähän kauempana onkin, kuitenkin melkein naapurissa, 1000 kilometrin päässä.
    Mitenkään ei mene näille päättäjille päähän, että kaikki häviävät, sotilaita kuolee ja euroja kuluu, puhumattakaan tuskasta ja pelosta, mitä syyttöminä ihmiset joutuvat kokemaan.
    Suuri osa Venäjän kansasta kokee tämän sodan oikeutetuksi, niin hyvin tiedottaminen maassa kuuluu.
    Historia toistaa itseään, näin meni myös Saksan kohdalla Hitlerin aikaan, kansa pidettiin pimiössä
    Makriina tuo kuuman veden käyttö rhodojesi kanssa voisi ne päästä lumi/jää taakastaan.

    Kaupunki herännyt ihmisiä liikkuu jo huomattavasti enemmän ja kevyempien vaatteiden kanssa, kyllä tuo aurinko ihmeitä aikaan saa, mielikin kirkastuu.
    Unohdin kirjautumisen, joten anonyyminä nyt viestini näkyviin laitan, mukavaa päivää toivottaen SkillaN


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaunis aamu torstainakin, vaikka ei varmaan samaa lämpöä saavuteta mitä eilen oli, kuuma tuli kävellessä.
    Meinasin loikoilla parvekkeellakin, mutta ajatus olikin huono, oli niin kuuma ja voimia se kuumuuskin kuluttaa.
    Kerhossa oli ex-kaupunginjohtaja selvittämässä aluehallinon aikeita ja suunnitelmia.
    Ääniharavana sai valtuuston puheenjohtajuuden.
    Kaikesta puheesta ei selvää saanut, äänentoisto oli huono tai puhuja ei onnistunut, tuo mikkiin puhuminenkin vaatii osaamista.
    Voi myös olla kuulossani vikaa, kun usein jään vaille puheiden annista, tämä myös telkkarissa toistuva vika.
    Ääntäminen joskus huonoa, jopa näyttelijöillä, joilla ala jo vaatisi hyvää ulosantia.
    Valittamalla aamuni aloitan;)

    Neeassalla ihana keskustelukumppani ja kaunis luonto ympärillä, mikäpä on keinussa keinahdella;)

    Ano 15,14, kyllähän se velanotto ei mieleistä ole, mutta hallituskaan ei ihme setäsamuli ole, kun joka puolelta sitä rahaa pyydetään.
    Nyt kunta-alan palkkakiistoihinkin hallitukselta rahaa pyydetään, kunnat ei verotuloillaan pysty palkanmaksun nousuihin, joten jostain sitä hallituksen on rahaa saada jaettavakseen.
    Kaupankäynti on ehkä taantunut ja veroja ei kukaan haluaisi nostaa, siksi on turvauduttava velan ottoon.
    En ole kade hallituksen ministereille, kaikki heidän päälleen kaatuu, niin velat kuin tyytymättömyys.

    Ramoona taas toi kesäilmeen silmiin, kun kertoilit noista näkymäsi iloista, paljon on työtä ollut aiemmin, kun pihaa on laitettu, nyt sitten se ilon vuoro ja nauttiminen.
    Onhan puuhaa edelleenkin, mutta tulokset jo nautittavissa.
    Matkan odotus innostaa, paljon kiertelette ja tutuksi ulkomaidenkin maisemat ja kaupungit tulee, onnea vaan tulevaan matkaan;)

    Sydän sykkyrällä minäkin lastenlasten pienenä ollessa heidän menoaan katselin demeter, totesinkin ettei minusta pienten lasten kanssa olijaksi olisi, sydän ei kestäisi.
    Olen harmistunut myös postista, mikään ei sielläkään toimi kuten ennen, kun kirjeen lähetit se meni perille melkein seuraavana päivänä, nyt viikko jopa kauemmin saa odottaa vietin saapumista, takapakkia on postissa menty.
    Sama suunta pankeillakin, olen jo kaksi kertaa joutunut muistuttamaan ja vieläkään ei asia ole selvinnyt, ei ilmaisia ole puhelin soitotkaan.
    Harmittaa, kun on nähnyt ajan jolloin suuntana oli parantaa palveluja, nyt sitten kaikki romuttuu.
    Poikani osti minulle varsi-imurin ja olen tykästynyt, sillä voi selkä suorana olen välillä viikon roskat imuroida, kun ruokaa tehdessä tuppaa lattialle roskia tippumaan, juuri ja juuri pinta-alani yhdellä latauksella olen selvinnyt, senkin kokeilin.
    Ilmankin tulisi toimeen, tavan imuri tekee paremman puhdistuksen, mutta onpa nyt nurkassa tämäkin kapistus, muiden turhakkeiden lisänä.
    Vaikka olen päättänyt kaiken ylimääräisen osto kiellosta, aina jotain ilmaantuu ja tavaraa kertyy.

    Usein sen paremmin ajattelematta kädet ristiin laittaa, kun kuuntelee noita sodan aiheuttamia asioita
    Kyllä ne sydäntä kourii, se hätä ja tuska miten ihmiset elämässään joutuvat kokemaan.
    Kyllä se pelko on yhteinen, vaikka taistelut vähän kauempana onkin, kuitenkin melkein naapurissa, 1000 kilometrin päässä.
    Mitenkään ei mene näille päättäjille päähän, että kaikki häviävät, sotilaita kuolee ja euroja kuluu, puhumattakaan tuskasta ja pelosta, mitä syyttöminä ihmiset joutuvat kokemaan.
    Suuri osa Venäjän kansasta kokee tämän sodan oikeutetuksi, niin hyvin tiedottaminen maassa kuuluu.
    Historia toistaa itseään, näin meni myös Saksan kohdalla Hitlerin aikaan, kansa pidettiin pimiössä
    Makriina tuo kuuman veden käyttö rhodojesi kanssa voisi ne päästä lumi/jää taakastaan.

    Kaupunki herännyt ihmisiä liikkuu jo huomattavasti enemmän ja kevyempien vaatteiden kanssa, kyllä tuo aurinko ihmeitä aikaan saa, mielikin kirkastuu.
    Unohdin kirjautumisen, joten anonyyminä nyt viestini näkyviin laitan, mukavaa päivää toivottaen SkillaN

    Pilvetön taivas, ja kaksi krookusta kukkii. Olen istuttanut varmaan tuhannen krookuksen sipulia vuosien mittaan, mutta puputko ne sitten popsivat, kun eivät kuki.
    Skilla on herännyt. Se peittää nurmikon reunustaa sinisenä, on sellainen kevään ensi airut lumen jälkeen.
    Täytyy varmaan yrittää lämpimällä vedellä tuota jääpaakkua. Paukutin sitä lapiolla eilen, mutta eihän siihen jäähän juuri jälkeä jäänyt, ja ajattelin, että tuolla tavoin murran loputkin varsista, jos satun niihin osumaan.
    Huomaan, että vakka lunta olikin tavallista enemmän, se on sulanut auringossa ja tuulessa. Ei ole pihassani isoa lammikkoa ollut, kuten monen aikaisempana talvena.

    Voikaa hyvin.


   • Makriina kirjoitti:

    Pilvetön taivas, ja kaksi krookusta kukkii. Olen istuttanut varmaan tuhannen krookuksen sipulia vuosien mittaan, mutta puputko ne sitten popsivat, kun eivät kuki.
    Skilla on herännyt. Se peittää nurmikon reunustaa sinisenä, on sellainen kevään ensi airut lumen jälkeen.
    Täytyy varmaan yrittää lämpimällä vedellä tuota jääpaakkua. Paukutin sitä lapiolla eilen, mutta eihän siihen jäähän juuri jälkeä jäänyt, ja ajattelin, että tuolla tavoin murran loputkin varsista, jos satun niihin osumaan.
    Huomaan, että vakka lunta olikin tavallista enemmän, se on sulanut auringossa ja tuulessa. Ei ole pihassani isoa lammikkoa ollut, kuten monen aikaisempana talvena.

    Voikaa hyvin.

    Huomenta Makriina ja lukijat, näin pitää sanoa, kun hiljaiseksi on kirjoitusinto käynyt, no vapaaehtoisuuteen täälläkin nojaudutaan, jos ei huvita, se on siinä;)
    Kevät ja sen ihanuudet vievät mennessään, mikä onkin hyvin suotavaa, ulkoilu ja pihojen kuntoon laittoa tämä aika sisältää.
    Kun nuo pihahommat puuttuu on tyydyttävä ihastelemaan toisten pihoja, puistoja ja maisemaa mitä tarjolla on.
    Katselin kuvia mökkiajaltani ja hyvinpä sielläkin aika kului kevään tuloa ihmetellen, lintujen ilmestymisiä järvelle ja kukkien esiin nousemista, haravointia riitti, mutta mieleistä oli;)

    Näin muistoissa eläen taas tähänkin päivään heräilen ja sää jatkaa kauniina, ulos on lähdettävä.
    Ompelukone olisi esiin otettava, pientä tuunailua verhojen kanssa, vilkuilen komeroihin sillä silmällä onko jotain muuta korjattavaa, kun koneen esille nostan.
    Ompelu ei niitä himo hommiani ole, mutta nyt yksi urakka on valmis, se parisängynpeitto
    uutuuttaan sänkyä peittää, faseen kuvan laitoin ja sekös ihastelua aiheutti, no mielihyvä tuli, sillä toivottoman tuntuinen urakka se väliin oli.
    Ei koskaan enää moista, hyvä mieli kuitenkin siitä, että vielä homman jaksoin loppuun viedä, se itsepäisyys joskus hyödyksi;)

    Lumet on kadonneet ja nurmetkin alkaa sävyä saamaan, viikko vappuun, voi jo vihreitä silloin näyttää jos lämpöä riittää.
    Näin se onnistuu yksin esiin tuleminenkin, kun intoa asiaan kokee.
    Eiköhän Makriinakin kukat pian esiin jäätikön alta saa, se tuo aurinko hyvä apuri;)

    Kivaa päivää kaikille, nauttikaa kauniista säästä, korkeapainetta luvassa jatkossakin.
    Vanha ketju nostettu esiin, näin käy, jos ei tarkkana ole, mutta eipä sekään harmia aiheuta;)


  • Anonyymi

   Vapuksi ilma kylmenee ja kevään tulo tyssää pitkäksi aikaa.

   • Aikoinaan wanha kansa sanoi, että kylmä Vappu ennustaa lämmintä kesää. Ja päinvastoin. Lämmin Vappu ennustaa koleaa kesää. Itsekin muistan erään Vapun, joka varmaan oli lämpimin päivä koko sinä kesänä. Satoi ja tuuli kuukausikaupalla.
    Mutta viime Vappua en muista, hajamielinen kun olen. Millainen oll ilma, muistatteko? Kesä ainakin oli ennätyshelteinen, niin että jo kaivattiin viileämpää säätä.
    En ole juuri koskaan Vappua juhlinut. Joskus mentiin ystävien kanssa Wappulounaalle, mutta kauhea tungos, hidas palvelu ja kalliit hinnat huonosta tarjoilusta vei mehut. Viisainta on ostaa tippaleipä ja katsoa Vappumatinea telsusta.
    Piti mennä tänään tutustumaan Kiasmaan. Se on avattu remontin jälkeen, ja ajattelimme mennä pikkuveljeni kanssa käymään. Aina se lähtö vaan on herrassa! Kummallakin oli aamulla huono olo, ja niin peruutettiin lähteminen. Ikä voi olla osasyynä, kun pikkuvelikin on reilusti yli 80 vee.
    Sitä luulee, että jaksaa. Ja stten ei jaksakaan.


   • Anonyymi

    Kiitollisuudella tervehtisin viileää kevättä ja kesää. Ruho ei kestä enää hellettä.
    Vanhan sydämelle ei ole hyvästä oleskelu jatkuvasti yli 23 asteessa. Sellaisen rajan
    kertoi sydänlääkäri kerran lehdessä.
    Monet kesät ovat olleet vaikeita, kun ei edes sadetta ole tullut raikastamaan.
    Kaikkiin asuntoihin ei onnistu ilmalämpöpumppu ja se on kalliskin.
    Muut viilentäjät ovat aika turhia kapineita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitollisuudella tervehtisin viileää kevättä ja kesää. Ruho ei kestä enää hellettä.
    Vanhan sydämelle ei ole hyvästä oleskelu jatkuvasti yli 23 asteessa. Sellaisen rajan
    kertoi sydänlääkäri kerran lehdessä.
    Monet kesät ovat olleet vaikeita, kun ei edes sadetta ole tullut raikastamaan.
    Kaikkiin asuntoihin ei onnistu ilmalämpöpumppu ja se on kalliskin.
    Muut viilentäjät ovat aika turhia kapineita.

    Osaatko elää nyt, tässä hetkessä ?
    Seuraan luontoa ja "kadehdin". Olisinpa kuin huoleton pikkuinen lintu,
    joka hypähtelee puun oksalla ylös ja alas, täyttää pihan laulullaan, antautuu
    varauksettomaan iloon, koska sillä ei ole mitään käsitystä huomisesta.
    Se osaa elää tässä ja nyt, nauttia hetkestä.
    Lintuja seuraillessa voi hetkeksi unohtaa huomisen.
    Kevään iloa toivottaa
    Sylfred Huila


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko elää nyt, tässä hetkessä ?
    Seuraan luontoa ja "kadehdin". Olisinpa kuin huoleton pikkuinen lintu,
    joka hypähtelee puun oksalla ylös ja alas, täyttää pihan laulullaan, antautuu
    varauksettomaan iloon, koska sillä ei ole mitään käsitystä huomisesta.
    Se osaa elää tässä ja nyt, nauttia hetkestä.
    Lintuja seuraillessa voi hetkeksi unohtaa huomisen.
    Kevään iloa toivottaa
    Sylfred Huila

    Olet siis kuunnellut "Kankkulan kaivolla"-radio-ohjelmaa :)
    Kiva. Tuli hymyä huuleen.
    Minäkin muistan siitä ornitologi Huilan, Neulasen Mantan ja Tippavaaran isännän.
    Naurattaisikohan se vielä ? Sehän oli parodia aikansa asioista.
    Oliko papukaija G. Pula-ahokin siinä vai jossain muussa ohjelmassa ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Osaatko elää nyt, tässä hetkessä ?
    Seuraan luontoa ja "kadehdin". Olisinpa kuin huoleton pikkuinen lintu,
    joka hypähtelee puun oksalla ylös ja alas, täyttää pihan laulullaan, antautuu
    varauksettomaan iloon, koska sillä ei ole mitään käsitystä huomisesta.
    Se osaa elää tässä ja nyt, nauttia hetkestä.
    Lintuja seuraillessa voi hetkeksi unohtaa huomisen.
    Kevään iloa toivottaa
    Sylfred Huila

    Huomenta viikonloppuun, taas viikko lopuillaan, nämä hujahtavat aivan tajuamatta, kai se osoittaa sitä, että aika ei pitkäksi käy;)
    Itsestäni olen huomannut uuden piirteen, vuoteessa viihdyn hyvin ja seurustelen ajatuksieni kanssa mielekkäästi, aihepiiri mittava.
    Miten voikaan ajatukset lentää aiheesta toiseen ja ylösnousu ei houkuta.
    Ajatus siitä, että kokeilen joskus päivän viettoa ylös sängystä nousematta, vielä ei ole onnistunut, kun se vanha mieli elää, jos joku sattuu tulemaan, miten selität tilanteen;)
    Kai se aika hassulta tuntuisi, kun ihminen joka aina on aamuvirkku ei iltaan mennessä ole ylös noussut.

    Eilen lenkillä ollessani tuijotin penkillä istuen telkien reviiri ja kosimismenoja, joutsenet ai tällä kertaa näköpiiriini tulleet, mutta niitäkin voin näillä retkilläni nähdä.
    Olen vähän kritisoinut mielessäni raamatun sanomaa, "katso taivaan lintuja, ei ne huoli huomisesta" ei ihminen voi olla ennakoimatta tulevaa, näin ajattelen.

    Kankkulan kaivolla ja monta muuta silloista hauskaa ohjelmaa oli ennen vanhaan, Vapaa palokunta, myös yksi niistä, miltä nyt tuntuisivatkaan, ainakin selvän puheista saisi.
    Voisi vähän tylsiltä tuntua tämän nykyisen mittapuun mukaan, aivan kuin vanhat elokuvatkin.
    Musiikki tekee poikkeuksen edukseen, ennen oli lauluissa sanoitus, nyt pelkkää toistoa ja huutamista.
    Katselen paljon Netfixsistä ohjelmia, siellä on hyvin tehtyjä, miettimistä vaativia sarjoja.
    löytyy sieltäkin mielikuva tuotoksia, missä ei todellisuus täsmää, mutta suureksi kuluttajaksi olen muotoutunut ja musiikistakin olen oppinut tykkäämään.
    Yksi suosikkini on sairaalasarja Hospital, siinä huumoria mukaan mahtuu, eikä paljasta pintaa aina esillä, no leikkauksien kohdalla tietysti ja niin toden mukaisesti kaikki leikkaukset kuin synnytykset kuvattu.

    Myönnettävä on, että kuumuutta ei jaksa, yritän hieman aurinkoa palvoa parvekkeella, mutta ei siellä kauan istuminen onnistu, maaliskuun aika on siihen hommaan parasta istuskella vilttiin kääriytyneenä.
    Voimat lenkilläkin hiipuu, jos pukeutuminen ei kohdalleen osu ja väsy tulee helpolla.
    Sään muuttuminen näyttää todella tapahtuvan, pilvessä on ja viileääkin on, saa nähdä mitä viikon päästä, no eipä minua haittaa, siinähän se Vappu menee kuin muutkin päivät.

    Makriina tuosta jaksamisesta puhut, totta meinaa olla ne jaksamiset ja halutkin minulla.
    Kälyni soitti ja sovimme näyttelyyn mennä, joka Kansalaisopiston ryhmien tuotoksista pystyyn on pantu, nyt jo kaduttaa ja mietin josko peruisin, on noita käsityötaidon näyttelyjä nähty ja tiedän, että taitajia löytyy jos mihin.
    Nolo on perua, kun ehdin lupautua, mutta ei yhtään haluja menemisiin nyt ole.

    Aiemmin aina Vappuna torilla olimme ja sen jälkeen suurella joukolla Vappulounaalle teatterin tiloihin, nyt ystäväpiiri on pienentynyt ja halu mihinkään lähtemiseen aina vaan vähemmäksi menee.
    Ajattelin munkkeja paistaa ja kuohuviinipullon aukaisen, yksin kaiketi, niillä se Vappu ohitetaan.
    Maailmassa on jo paljon nähnyt ja ihmettelyn aika monilta osin ohi, nyt vaan elän ja hengitän;)

    Hyvää saunapäivää, se nautinto vielä voimissaan on;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta viikonloppuun, taas viikko lopuillaan, nämä hujahtavat aivan tajuamatta, kai se osoittaa sitä, että aika ei pitkäksi käy;)
    Itsestäni olen huomannut uuden piirteen, vuoteessa viihdyn hyvin ja seurustelen ajatuksieni kanssa mielekkäästi, aihepiiri mittava.
    Miten voikaan ajatukset lentää aiheesta toiseen ja ylösnousu ei houkuta.
    Ajatus siitä, että kokeilen joskus päivän viettoa ylös sängystä nousematta, vielä ei ole onnistunut, kun se vanha mieli elää, jos joku sattuu tulemaan, miten selität tilanteen;)
    Kai se aika hassulta tuntuisi, kun ihminen joka aina on aamuvirkku ei iltaan mennessä ole ylös noussut.

    Eilen lenkillä ollessani tuijotin penkillä istuen telkien reviiri ja kosimismenoja, joutsenet ai tällä kertaa näköpiiriini tulleet, mutta niitäkin voin näillä retkilläni nähdä.
    Olen vähän kritisoinut mielessäni raamatun sanomaa, "katso taivaan lintuja, ei ne huoli huomisesta" ei ihminen voi olla ennakoimatta tulevaa, näin ajattelen.

    Kankkulan kaivolla ja monta muuta silloista hauskaa ohjelmaa oli ennen vanhaan, Vapaa palokunta, myös yksi niistä, miltä nyt tuntuisivatkaan, ainakin selvän puheista saisi.
    Voisi vähän tylsiltä tuntua tämän nykyisen mittapuun mukaan, aivan kuin vanhat elokuvatkin.
    Musiikki tekee poikkeuksen edukseen, ennen oli lauluissa sanoitus, nyt pelkkää toistoa ja huutamista.
    Katselen paljon Netfixsistä ohjelmia, siellä on hyvin tehtyjä, miettimistä vaativia sarjoja.
    löytyy sieltäkin mielikuva tuotoksia, missä ei todellisuus täsmää, mutta suureksi kuluttajaksi olen muotoutunut ja musiikistakin olen oppinut tykkäämään.
    Yksi suosikkini on sairaalasarja Hospital, siinä huumoria mukaan mahtuu, eikä paljasta pintaa aina esillä, no leikkauksien kohdalla tietysti ja niin toden mukaisesti kaikki leikkaukset kuin synnytykset kuvattu.

    Myönnettävä on, että kuumuutta ei jaksa, yritän hieman aurinkoa palvoa parvekkeella, mutta ei siellä kauan istuminen onnistu, maaliskuun aika on siihen hommaan parasta istuskella vilttiin kääriytyneenä.
    Voimat lenkilläkin hiipuu, jos pukeutuminen ei kohdalleen osu ja väsy tulee helpolla.
    Sään muuttuminen näyttää todella tapahtuvan, pilvessä on ja viileääkin on, saa nähdä mitä viikon päästä, no eipä minua haittaa, siinähän se Vappu menee kuin muutkin päivät.

    Makriina tuosta jaksamisesta puhut, totta meinaa olla ne jaksamiset ja halutkin minulla.
    Kälyni soitti ja sovimme näyttelyyn mennä, joka Kansalaisopiston ryhmien tuotoksista pystyyn on pantu, nyt jo kaduttaa ja mietin josko peruisin, on noita käsityötaidon näyttelyjä nähty ja tiedän, että taitajia löytyy jos mihin.
    Nolo on perua, kun ehdin lupautua, mutta ei yhtään haluja menemisiin nyt ole.

    Aiemmin aina Vappuna torilla olimme ja sen jälkeen suurella joukolla Vappulounaalle teatterin tiloihin, nyt ystäväpiiri on pienentynyt ja halu mihinkään lähtemiseen aina vaan vähemmäksi menee.
    Ajattelin munkkeja paistaa ja kuohuviinipullon aukaisen, yksin kaiketi, niillä se Vappu ohitetaan.
    Maailmassa on jo paljon nähnyt ja ihmettelyn aika monilta osin ohi, nyt vaan elän ja hengitän;)

    Hyvää saunapäivää, se nautinto vielä voimissaan on;)

    Meinaatko ihan yksin kuohuviinipullon juoda? Siitä tulee känniin ja se on vanhukselle paha, voi vaikka kaatuilla. Ja munkitkin ihan issekseis, hui mitä rasvapommeja😳


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meinaatko ihan yksin kuohuviinipullon juoda? Siitä tulee känniin ja se on vanhukselle paha, voi vaikka kaatuilla. Ja munkitkin ihan issekseis, hui mitä rasvapommeja😳

    Päiväsi on pelastettu!
    Löytyi arvostelemisen aihetta, vaikka jo pahalta näytti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meinaatko ihan yksin kuohuviinipullon juoda? Siitä tulee känniin ja se on vanhukselle paha, voi vaikka kaatuilla. Ja munkitkin ihan issekseis, hui mitä rasvapommeja😳

    Hyvä kun huomautit, vahinko oli tulossa, mutta jos en kaveria saa, niin korkin avattua on vaikea säilyttää, häveltyy)
    Jospa yritän osaan johonkin pulloon liruttaa ja jatkaa harjoituksia myöhemmin ja munkkejakin jätän toiseen kertaan;)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meinaatko ihan yksin kuohuviinipullon juoda? Siitä tulee känniin ja se on vanhukselle paha, voi vaikka kaatuilla. Ja munkitkin ihan issekseis, hui mitä rasvapommeja😳

    Löytyihän se hapannaama tännekin valistamaan miten kunnon ihmisen tulee elää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meinaatko ihan yksin kuohuviinipullon juoda? Siitä tulee känniin ja se on vanhukselle paha, voi vaikka kaatuilla. Ja munkitkin ihan issekseis, hui mitä rasvapommeja😳

    Tiedoksesi ano 9:28 Kuohuviiniä on pienissä ns. piccolo-pulloissakin. Ei ole pakko ostaa "liikaa". Omasta kokemuksestako kirjoitat, oletko pääsi lyönyt kännissä ?


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvä kun huomautit, vahinko oli tulossa, mutta jos en kaveria saa, niin korkin avattua on vaikea säilyttää, häveltyy)
    Jospa yritän osaan johonkin pulloon liruttaa ja jatkaa harjoituksia myöhemmin ja munkkejakin jätän toiseen kertaan;)

    Tee vappu aamuna mimosa-juoma, jossa on kuoharia puolet ja appelsiinimehua puolet.Sitten vappuhuiska kouraan ja menoksi torille.🥂🎊


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tee vappu aamuna mimosa-juoma, jossa on kuoharia puolet ja appelsiinimehua puolet.Sitten vappuhuiska kouraan ja menoksi torille.🥂🎊

    Miksi pilata kuohuviini ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi pilata kuohuviini ?

    Miksi pilata appelsiinimehu?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tee vappu aamuna mimosa-juoma, jossa on kuoharia puolet ja appelsiinimehua puolet.Sitten vappuhuiska kouraan ja menoksi torille.🥂🎊

    Jopas täällä ollaan innokkaassa Waapun odotuksessa!
    Siihen on kuulkaas vielä hyvä tovi aikaa, mutta onkin tietysti hyvä valmistautua huolella.
    Ihmettelin eilen, millainen mahtoi viime vuonna Vappu olla sään puolesta. ja kun aamulla selailin näitä palstoja, kävi ilmi, että jopa räntää oli jossakin päin satanut, ja kylmä oli sää koko Suomessa,- Ja niin kaunis kesä seurasi!
    Nyt on hauska nähdä, miten tänä vuonna käy, sillä eivät ole ilmojen haltijat hyvää säätä luvanneet tällekään Vapulle. Tuleeko taas hellekesä?
    Minun flunssani kuivuu kokoon, ei enää aivastuta eikä yskitä. Olin ihan vetämättömissä eilisen päivän, mutta illemmalla alkoi olla jo parempi olo.
    Tällaista flunssaa on nyt liikkeellä. Kurkkukipua ja nuhaa ja yskää,

    Luin artikkelin tiedon kulusta. Siinä todettiin, että Isoveljellä on tiedossaan mm. kaikkien metsästäjien nimet ja tiedot ja aseenkantoluvat. Ukrainassa vastaavilla tiedoilla mentiin miehitetyissä kylissä ja kaupungeissa osoitteen mukaan ja tapettiin aseiden haltijat.
    Ajattelin mielessäni, että moni muukin asia varmasti valloittajaa saattaisi kiinnostaa, ja mietin, mihin kaikkiin tiedostoihin pahaa aavistamaton kansalainen on nimensä antanut.
    Emme voi enää kadota.


  • Anonyymi

   Tykkääkö kukaan oikeasti tippaleivistä ?

   • Anonyymi

    En ainakaan minä eikä kukaan kenet tunnen. Kuivia ja murustavia, rasvaisis ja sottaisia. Yäkk!!!


  • Minäkin odotan sitä Waapun viettoa ja kävin pitkästä aikaa itse kaupassa, kun vihdoinkin sain autoni kuntoon. Tai olihan se kunnossa jo tammikuussa, mutta kun lunta tuli ja ei ollut lumilapiota, joten tyttäreni hoiti ostoksen.

   Sattuipa sitten oikein "emämoka", koska huomasin, että takakontissa oli renkaat ilman vanteita, joten enhän voi roskia viedä, koska ne renkaat täytyi ensin saada pois, joten ajelin 10 km päähän viemään ne "roskiin". Hieman katselin, että ovatpa oikein hyvät, mutta sinne vain, pois, pois, minun autostani.

   Lähi kaupan pihassa tutkailin hieman auton alla olevia renkaita, kun kuului outoa "suhinaa/rahinaa" ja siellähän olikin nastarenkaat! Voi hiivatin hiivatti, nehän oli minun uudet "kitkat"! Ilmankos olivat niin hyvä kuntoiset, mutta sinne meni. En viitsinyt takaisin ajella kalliilla bensalla ja olisivatko olleet edes siellä enää?

   Sitten toinen ongelma tuo s-posti Luukun sulkeminen niin nopeasti, että en ehtinyt edes huomata, jos olisi ollut aikaisemmin varoituksia, joten sinne meni minun kaikki osoitteeni ja tietenkin "tiedonvaihto" lapsieni kanssa. En edes muista, mikä oli heidän osoite.

   Onneksi on tuo vanha Nokialainen puhelin, eikä mikään "älykänny", koska sitäkin kokeilin, niin pois se minusta.

   Mistähän vielä keksisin valitusta? No, tietenkin läheisten/sukulaisten puutteesta, sillä joskus on mukava kertoilla huoliaan jollekin ja minulla ei ole sukulaisia lähimaillakaan, paitsi tytär, mutta hänellä on oma perheensä ja teini ikäiset lapset, joten olemme vältelleet tapaamisia minimiin tuon koronan vuoksi.

   Olen minä viihtynyt hyvin kirjojeni parissa ja nyt kun kirjastoauto ei tulekaan tuohon "kotiovelle", olen lukenut noita vanhoja kirjojani uudestaan, Onneksi tuo muisti on sellainen, että on viihdyttävää lukea noita vanhojakin, sillä ovat kuin uusia, vaikka juonen muistaa, niin aina löytyy uutta, jotka olen ilmeisesti lukenut "unissani", siis torkahdellut välillä.

   • Anonyymi

    Jopas on tapahtunut sinulle vaikka mitä! Tarinasi on kuin tv-sarjasta.
    Meikäläisen suurin tapahtuma on lumikinokseen musertunut rhodopensas, jota olen päivittäin lapioinut esiin talven jäisestä kahleesta.
    Hyvää jatkoa ja pärjäile!
    Mkr.


  • Anonyymi

   Mielipiteensä voi jokainen kertoa, eikä kohta ärhäkkäänä olla, jollei mielipide ole sama.
   Sitä varten nämä palstat ovat.
   Minä en pidä tippaleivistä ollenkaan. Niissä ei ole muuta, kuin sokerin maku!
   Rinkeliä olen joskus vapuksi tehnyt, juuri valmistuneena ovat siman kanssa nautittuna hyvä pari!

  • Anonyymi

   Sima ja munkki/donitsi on hyvää !

   • Hyvää ja kaunista sunnuntaiaamua kansalaiset, lämpöä vajaa neljä, hyvin tässä päivä on alkamassa.
    Vuoteesta en meinannut selvitä ylös taaskaan, taivaalle tuijotin ja aatokset lensi mistä niitä tuleekaan, joskus jopa rasittavasti;)
    Pieni harmi mielessä elää, kun eivät tuota nurmikkoa harjaa, en pääse ikkunan pesuun, kaikki se pöly ja hiekka juurikin ikkunaani tulee ja Vapuksi pitäisi entisen tavan mukaan ikkunat olla pesty.
    No ehkä äitienpäivään kuitenkin sekin selviää;)

    Simaa en tee, vaikka maistuisikin, yksin tulee juotua ja sokerin määrä melkoinen, mistähän johtunee, että makeaa vähemmän enää sietää.
    Kyllä yhden kerran ainakin munkit pitää vuodessa paistaa, tippaleivistä en välitä.
    Rasvaakin ihminen tarvitsee, joten syödään vaan ja nautiskellaan;)

    Jopa iso moka Kristiinalle kävikin noiden renkaiden kanssa, olisiko sittenkin kannattanut hakea pois, jos ei joku jo kerinyt harmistasi hyötyä.
    Minun sähköpostista pitää useampi painallus tehdä, että osoitteet katoaisi, hyvin vähän sähköpostia saankin, roskapostia enimmäkseen.
    Aamuisin käyn vilkaisemassa ja tyhjentämässä.
    Puhut kirjojen uusinta lukemista, sama minulla noiden sarjojen kanssa, uusinta jonkun ajan kuluttua ja huomaan unohtaneeni paljonkin tapahtumista.

    Makriina minulle aivan tuttua juttua tuo aloittaa kaikkeen valmistautumaan jo viikkoja ennen, hätäinen olen ja malttamaton, pikkulapsen odotus mielen täyttää.
    Todella monella taholla on tunnusmerkkejä meistä itsekustakin, huomaa useinkin, kun vastaa johonkin, hyppää sähköposti ilman omaa laittamista ja onhan se sekin, jos googlettaa niin monia asioita ilmi tulee.
    Luojamme meitä varjelkoon, ettei sellaisten asioiden kohteeksi jouduta.

    Uusi tieto oli tuo kuohuviinien pieni pullo, en käy viinakaupassa, olisiko viisi kertaa ovi auennut elämäni aikana, mutta tuolta naapurimaasta on ystävät pitäneet huolen, että juhlistavaa ainetta on tarpeen tullen.
    Tarvetta ei useinkaan tule, joten säilyvät hyvin kaapissani, nyt Vappuna aion yhden pullon avata.
    Humalatilan olen kokenut, tai paremminkin seuraavan päivän, osaan arvioida juomiseni oikein.
    Kaikkea sitä on pitänyt kokeilla, mistäs muuten osaisi varoen elää;)

    Tänään sitten ahkerien harrastajien töitä ihastelemaan ja harmittelemaan, kun itse ei osaa.
    Viettäkää tahollanne leppoisa lepopäivä, ellei menoja ole sattunut omalle kohdalle;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvää ja kaunista sunnuntaiaamua kansalaiset, lämpöä vajaa neljä, hyvin tässä päivä on alkamassa.
    Vuoteesta en meinannut selvitä ylös taaskaan, taivaalle tuijotin ja aatokset lensi mistä niitä tuleekaan, joskus jopa rasittavasti;)
    Pieni harmi mielessä elää, kun eivät tuota nurmikkoa harjaa, en pääse ikkunan pesuun, kaikki se pöly ja hiekka juurikin ikkunaani tulee ja Vapuksi pitäisi entisen tavan mukaan ikkunat olla pesty.
    No ehkä äitienpäivään kuitenkin sekin selviää;)

    Simaa en tee, vaikka maistuisikin, yksin tulee juotua ja sokerin määrä melkoinen, mistähän johtunee, että makeaa vähemmän enää sietää.
    Kyllä yhden kerran ainakin munkit pitää vuodessa paistaa, tippaleivistä en välitä.
    Rasvaakin ihminen tarvitsee, joten syödään vaan ja nautiskellaan;)

    Jopa iso moka Kristiinalle kävikin noiden renkaiden kanssa, olisiko sittenkin kannattanut hakea pois, jos ei joku jo kerinyt harmistasi hyötyä.
    Minun sähköpostista pitää useampi painallus tehdä, että osoitteet katoaisi, hyvin vähän sähköpostia saankin, roskapostia enimmäkseen.
    Aamuisin käyn vilkaisemassa ja tyhjentämässä.
    Puhut kirjojen uusinta lukemista, sama minulla noiden sarjojen kanssa, uusinta jonkun ajan kuluttua ja huomaan unohtaneeni paljonkin tapahtumista.

    Makriina minulle aivan tuttua juttua tuo aloittaa kaikkeen valmistautumaan jo viikkoja ennen, hätäinen olen ja malttamaton, pikkulapsen odotus mielen täyttää.
    Todella monella taholla on tunnusmerkkejä meistä itsekustakin, huomaa useinkin, kun vastaa johonkin, hyppää sähköposti ilman omaa laittamista ja onhan se sekin, jos googlettaa niin monia asioita ilmi tulee.
    Luojamme meitä varjelkoon, ettei sellaisten asioiden kohteeksi jouduta.

    Uusi tieto oli tuo kuohuviinien pieni pullo, en käy viinakaupassa, olisiko viisi kertaa ovi auennut elämäni aikana, mutta tuolta naapurimaasta on ystävät pitäneet huolen, että juhlistavaa ainetta on tarpeen tullen.
    Tarvetta ei useinkaan tule, joten säilyvät hyvin kaapissani, nyt Vappuna aion yhden pullon avata.
    Humalatilan olen kokenut, tai paremminkin seuraavan päivän, osaan arvioida juomiseni oikein.
    Kaikkea sitä on pitänyt kokeilla, mistäs muuten osaisi varoen elää;)

    Tänään sitten ahkerien harrastajien töitä ihastelemaan ja harmittelemaan, kun itse ei osaa.
    Viettäkää tahollanne leppoisa lepopäivä, ellei menoja ole sattunut omalle kohdalle;)

    Missä harjataan nurmikoita? Meilläpäin ne leikataan ruohonleikkurilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Missä harjataan nurmikoita? Meilläpäin ne leikataan ruohonleikkurilla.

    Näin keväisin pitää haravoida viimevuotinen nurmi pois. Ehkä sitä voi nimittää harjaamiseksi.


  • Anonyymi

   Kevät on mukavaa aikaa, mutta se tuo omat hommansa.
   Ikkunoittenpesu on riesa. Ei kiinnostaisi yhtään.
   Ajoitan keväisen ikkunoittenpesun toukokuulle.
   Ensin saa mielellään tulla kevätsateita ja huuhtoa pölyt "maastosta".

   Kaupunkikin puhdistaa kadut vasta toukokuulla, jolloin
   pesu lennättää pölyt ilmaan ja ikkunoihin,
   vaikka puhdistuksessa vettä käytetäänkin.

   Jos olen pessyt ikkunat ennen vappua, kuukauden päästä ne ovat
   taas tomussa.
   Laiskottelen ainakin toukokuun puoliväliin asti ikkunoitten suhteen
   hyvällä omallatunnolla.

   Kuntoni ei ole hääppöinen, siksi mietiskelen josko tilaisin
   ikkunoittenpesijän ja vähän kevätsiivousta toukokuulle.
   Jos "investoisin" 200 euroa siihen, kotitalousvähennyksenä saisi 60 %
   takaisin eli omaksi osuudeksi jäisi 80 euroa.
   Olisi ylellisyyttä jos raaskisi tarjota itselleen ikkunanpesu- ja
   siivouspalvelua edes kerran vuodessa.

   Parvekkeen ikkunalasittodennäköisesti ainakin pesetän,
   niitä on 12 lasia, eli 24 pintaa kun molemmin puolin pesee.
   Ylimmät ovat korkealla ja vaikeat pestä.
   Ammattipesijä on ne kerran pessyt (kahdessa tunnissa),
   omavastuuksi jäi silloin noin 50 euroa.

   Olisipa kaupungissa maaseudun hinnat.
   Maaseudulla ja "maaseutukaupungeissa" siivousfirmojen taksat ovat
   jostain syystä edullisemmat.

   Olen tilannut jo kerran tänä vuonna vähennyskelpoista apua eli 100 euron
   omavastuun olen jo maksanut. Ensimmäisestä sadasta eurosta ei saa kotitalousvähennystä. Se meni muuten tietokokeen päivitykseen.

   Simaa en ole tehnyt koskaan enkä munkkejakaan paistellut ikinä.
   En kaipaa erikoisemmin kumpaakaan enkä tiedä, mistä tulee "perinne",
   että vappuna olisi syötävä nakkeja ja perunasalaattia.
   Tiedättekö te mistä se juontaa ?

  • Lueskelin aamun lehtien uutisia netistä ja kiinnitin huomiota kompostilakiin, joka on tulossa ja astuu voimaan syksyllä.
   Kompostorit rekisteröidään viranomaistein tietoon, ja niitä tullaan seuraamaan ja valvomaan vastaisuudessa.
   Täältä nojatuolista katsoen ei oikein voi ymmärtää lain tarkoitusta. Kompostori joko on tai ei ole. Se ei valvomisesta muuksi muutu, ja jos yleisohjeena on, että se on tyhjennettävä joka toinen viikko, niin uusi kysymys syntyy oitis: Minne?
   Jos ison perheen omakotitalon kompostori on vajan nurkalla, niin sen sisällön voi ehkä siirtää kuoppaan kulman taakse, mutta jos kahden hengen mökkiläisen kompostoriin menee perunankuoret ja homehtunut leipäpala ja joku ruuanloppu, niin kannattaako koko kompostoria ylläpitää. Olemme holhouksen alla!

   Muut uutiset tuntuvat vain karmaisemmilta, mitä enemmän niihin tutustuu.
   Tänään on Ranskan vaalit. Ukrainassa tilanne aina vaan jatkuu, yhtään hyvää uutista ei sieltä kuulla, joukkohautoja ja saarrettuja taistelijoita. Meillä harkitaan Natojäsenyyttä. Sairaanhoitajille ei tunnut ratkaisua löytyvän, vaikka UPM:kin jo löysi omansa.
   Kaksi vuotta on ollut hiljaista ja sisäänpäin kääntynyttä koko elämämme, ja nyt on uutistulvaa putkahtanut ilmoille liian kanssa. Vähän parempaa olisi toivottu, mutta kuka löytää mitään myönteistä mistään tänä päivänä?

   Nojatuoliinkaan ei ole ollut tunkua viime aikoina. Onko palstalaisten innostus sulanut pois lumihankien mukana? Vai lieneekö niin, että tämän päivän pessimistinen maailma ei kutsu osallistumaan.

   • Anonyymi

    Ihmisen ikääntyessä aktiivisuus kaikkeen vähenee asteittain.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisen ikääntyessä aktiivisuus kaikkeen vähenee asteittain.

    Ne aktiivisimmat tekee muuta kuin roikkuu palstoilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ne aktiivisimmat tekee muuta kuin roikkuu palstoilla.

    Voi, voi ano 12,49, kyllä ikäihminen ei aina koneella roiku, nyt juuri tulin näyttelystä, mikä oli kyllä taidon näytteitä täynnä.
    Yleensä koneella olo jää aamutunteihin, jos lukaisen päivän mittaan.

    Tuo "harjaaminen" tapahtuu kiinteistöhuollon harjakoneella, kun ottavat nurmelle aurauksessa tulleet sepelit talteen, hyvin vähän haravahommia tekevät.
    Näin meidän kiinteistössä, toisin voi olla toisaalla.

    Minä jätän varsin nuo ikävimmät uutiset lukematta, tosin pakolla kuulee vaikka ei haluaisikaan.
    Facebookissa luen otsikoita ja siihen jää minun tiedon tulva.

    Mietinnän alla minullakin nuo parvekelasit, katsotaan nyt, voimia vielä olisi itse hommat tehdä, mutta kiipeilyn osalta pelottelevat.
    Hieno ilma jatkuu, kuumuus ei niin suuri ole tänään, ehkä jaksaa parvekkeellakin oleskella.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Voi, voi ano 12,49, kyllä ikäihminen ei aina koneella roiku, nyt juuri tulin näyttelystä, mikä oli kyllä taidon näytteitä täynnä.
    Yleensä koneella olo jää aamutunteihin, jos lukaisen päivän mittaan.

    Tuo "harjaaminen" tapahtuu kiinteistöhuollon harjakoneella, kun ottavat nurmelle aurauksessa tulleet sepelit talteen, hyvin vähän haravahommia tekevät.
    Näin meidän kiinteistössä, toisin voi olla toisaalla.

    Minä jätän varsin nuo ikävimmät uutiset lukematta, tosin pakolla kuulee vaikka ei haluaisikaan.
    Facebookissa luen otsikoita ja siihen jää minun tiedon tulva.

    Mietinnän alla minullakin nuo parvekelasit, katsotaan nyt, voimia vielä olisi itse hommat tehdä, mutta kiipeilyn osalta pelottelevat.
    Hieno ilma jatkuu, kuumuus ei niin suuri ole tänään, ehkä jaksaa parvekkeellakin oleskella.

    Taisi olla kyberhyökkäys palstalle sunnuntai-iltapäivän ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taisi olla kyberhyökkäys palstalle sunnuntai-iltapäivän ?

    Huomenta viikonalkuun, kaunis sää jatkuu ennallaan ja yöpakkaset kuivattaa ilmaa, maaimee kosteutta viimeisistä lumen rippeistä, antaakseen kasvulle vauhtia.
    Näin taisi olla, kuten ano 22,22 totesit, yritin illan suussa kurkata, ei onnistunut, heti tuli ajatus onko koneeni hoitotoimenpiteitä vailla, mutta kun muualle pääsi, niin ajattelin yleisen hämmingin olevan ja niinpä oli.

    Nojatuoli on muutenkin hiljaiseksi käynyt, vanhemmat eivät jaksa ja nuoremmat ei kiinnostu kirjoittelusta arjessa liikkuvasta elämästä..
    Kuinka paljon onkaan niitä kirjoittajia jotka ovat jättäneet kirjoittelun, kuka mistäkin syystä, mutta muistoissa mukana kulkevat.
    Ihanaa kanssakäymistä voipa sanoa, että vuosikymmenten ajan, mutta aika ajaa ohi, kunto huononee ja voihan olla, että kaikki sanottava on tullut sanottua.
    Toistojahan nämä viestit paljolti on, mutta kuitenkin mielenkiinnolla odotan jokaista viestiä, tietoa siitä miten elämä sujuu.
    Enpä usko, että yhtä sinnikästä aloitusten tekijää enää löytyy( ei tarvitsekaan) mitä minä olen ollut, mutta kannusteena on aina olleet mukavat kanssakirjoittajat.
    Lopun edellä tämä on minullakin, jos kukaan ei anna aiheita vastailuun, en yksin pitkään viitsi ja onhan niinkin, että ikäni topin tekee.
    No ei suurta huolta, olen jo ajatuksia pitänyt, että kaikki loppuu aikanaan, niin myös minun viestittely.
    Paljon ajatusteni jaksamisesta olen kiitollinen juuri tälle kirjoitusmahdollisuudesta, joka aamu saan tuntojani esiin tuoda, odottaen, että joku omilla viesteillään voimia ylläpitää.

    Vaivojen luettelointikin oman lohdun antaa, kun huomaa kanssaihmisiä niihinkin löytyy, jaettu murhekin iloisemmaksi muuttuu, kun voi lukea toisilla samoja murheita olevan.
    Iloinen, myönteinen viesti saa silmät kirkastumaan ja ajatus jaksamisesta selkiytyy.
    Jaksamista tämä kirjoittelu myös kysyy, mutta myös odotuksen tunnetta vastauksien saamisiin, näin tämä on kestänyt liki kaksikymmentä vuotta, kiitollinen olen, tuskin mieleni virkeys tätäkään luokkaa olisi, ilman palstan antia, kiitos kaikille mukana olleille;)

    En mitään eroviestiä kirjoita, muuten vaan kertaan tämän Nojatuolinkin annin tärkeydestä, ajatus selkeentyy, kun yrittää viestiä ymmärrettävään sävyyn saada, aina ei sekään ole itsestään selvyys;)
    Tämän kaltaisin aatoksin tähän päivään valmistaudun ja puuhiani alan toteuttamaan, iloa elämäänne.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta viikonalkuun, kaunis sää jatkuu ennallaan ja yöpakkaset kuivattaa ilmaa, maaimee kosteutta viimeisistä lumen rippeistä, antaakseen kasvulle vauhtia.
    Näin taisi olla, kuten ano 22,22 totesit, yritin illan suussa kurkata, ei onnistunut, heti tuli ajatus onko koneeni hoitotoimenpiteitä vailla, mutta kun muualle pääsi, niin ajattelin yleisen hämmingin olevan ja niinpä oli.

    Nojatuoli on muutenkin hiljaiseksi käynyt, vanhemmat eivät jaksa ja nuoremmat ei kiinnostu kirjoittelusta arjessa liikkuvasta elämästä..
    Kuinka paljon onkaan niitä kirjoittajia jotka ovat jättäneet kirjoittelun, kuka mistäkin syystä, mutta muistoissa mukana kulkevat.
    Ihanaa kanssakäymistä voipa sanoa, että vuosikymmenten ajan, mutta aika ajaa ohi, kunto huononee ja voihan olla, että kaikki sanottava on tullut sanottua.
    Toistojahan nämä viestit paljolti on, mutta kuitenkin mielenkiinnolla odotan jokaista viestiä, tietoa siitä miten elämä sujuu.
    Enpä usko, että yhtä sinnikästä aloitusten tekijää enää löytyy( ei tarvitsekaan) mitä minä olen ollut, mutta kannusteena on aina olleet mukavat kanssakirjoittajat.
    Lopun edellä tämä on minullakin, jos kukaan ei anna aiheita vastailuun, en yksin pitkään viitsi ja onhan niinkin, että ikäni topin tekee.
    No ei suurta huolta, olen jo ajatuksia pitänyt, että kaikki loppuu aikanaan, niin myös minun viestittely.
    Paljon ajatusteni jaksamisesta olen kiitollinen juuri tälle kirjoitusmahdollisuudesta, joka aamu saan tuntojani esiin tuoda, odottaen, että joku omilla viesteillään voimia ylläpitää.

    Vaivojen luettelointikin oman lohdun antaa, kun huomaa kanssaihmisiä niihinkin löytyy, jaettu murhekin iloisemmaksi muuttuu, kun voi lukea toisilla samoja murheita olevan.
    Iloinen, myönteinen viesti saa silmät kirkastumaan ja ajatus jaksamisesta selkiytyy.
    Jaksamista tämä kirjoittelu myös kysyy, mutta myös odotuksen tunnetta vastauksien saamisiin, näin tämä on kestänyt liki kaksikymmentä vuotta, kiitollinen olen, tuskin mieleni virkeys tätäkään luokkaa olisi, ilman palstan antia, kiitos kaikille mukana olleille;)

    En mitään eroviestiä kirjoita, muuten vaan kertaan tämän Nojatuolinkin annin tärkeydestä, ajatus selkeentyy, kun yrittää viestiä ymmärrettävään sävyyn saada, aina ei sekään ole itsestään selvyys;)
    Tämän kaltaisin aatoksin tähän päivään valmistaudun ja puuhiani alan toteuttamaan, iloa elämäänne.

    SkillaNin tuntoihin voi yhtyä täysin. Tämä palsta on monille tullut tärkeäksi osaksi päivää, ja korona-aikana sen tarve vain on korostunut.
    Olen joskus ennenkin sanonut, että palstakirjoittelu on kuin tuuletusikkuna. Ovathan nämä kirjoitukset kuin tuuleen kirjoitettu, ei niistä jää dokumentteja jälkipolville, Vertaan viestittelyämme jutusteluksi, jossa ei olla niin turhan tarkkoja. Kirjoitusvirheet ja väärinymmärrykset unohdetaan, ja mieli kirkastuu, jos joku kertoo huvittavan arkitapahtumansa. Monia asioita on käsitelty.
    Vuosien kuluessa on tutustuttu. Joitakin vuosikymmeniä sitten osa kirjoittajista jopa kävi yhteisellä risteilyllä, josta ilmeisesti jäi pelkästään mukavat muistot. Palstat ovat hiljentyneet noitten vuosien jälkeen, ja on alistuttava siihen totuuteen, että monet ovat lopullisesti poissa.
    Yli 80-vuotiaan on varmaan aika vaikeaa liittyä uutena kirjoittajana joukkoon. Siihen vaikuttaa varmasti myös anonyyminä pysyminen. Siksi porukka on pienentynyt.

    Ketjut kiinnostavat niitäkin, jotka eivät halua itsestään mitään kertoa ja pitävät epäsopivana muittenkin avomielisyyttä. Osallistuvat kuitenkin. Jos eivät kiinnostuisi, eivät kommentoisi ja moittisi keskustelujamme.
    Nojatuoliin istahtaminen kun ei ole velvollisuus. Monelle se on mukava alku päivälle. Ajatukset järjestykseen, ja yksin asuvallekin on ilo toivottaa huomenta.
    Hyvää viikon alkua!
    Hajamielinen Mkr.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Voi, voi ano 12,49, kyllä ikäihminen ei aina koneella roiku, nyt juuri tulin näyttelystä, mikä oli kyllä taidon näytteitä täynnä.
    Yleensä koneella olo jää aamutunteihin, jos lukaisen päivän mittaan.

    Tuo "harjaaminen" tapahtuu kiinteistöhuollon harjakoneella, kun ottavat nurmelle aurauksessa tulleet sepelit talteen, hyvin vähän haravahommia tekevät.
    Näin meidän kiinteistössä, toisin voi olla toisaalla.

    Minä jätän varsin nuo ikävimmät uutiset lukematta, tosin pakolla kuulee vaikka ei haluaisikaan.
    Facebookissa luen otsikoita ja siihen jää minun tiedon tulva.

    Mietinnän alla minullakin nuo parvekelasit, katsotaan nyt, voimia vielä olisi itse hommat tehdä, mutta kiipeilyn osalta pelottelevat.
    Hieno ilma jatkuu, kuumuus ei niin suuri ole tänään, ehkä jaksaa parvekkeellakin oleskella.

    Viime vuonna kun itse (vielä) pesin parvekelasit tikkailla vaarallisesti huojuen
    ylös ja alas kiiveten, jalkateräni luut olivat ihan sökönä pari päivää.
    "Hiihtämällä" hiippailin mennä eteenpäin pari päivää kotona, kun ei voinut jalkaterää taivuttaa ilman että melkein vedet nousi silmiin. Voisi harkita osteoporoosimittausta.

    Kun jalka tai jalat puutuvat tai pistelee, se voi johtua hermoradoista,
    joita kulkee kaikkialla kropassa.
    Hermo voi olla vähän pinteessä vaikka lannerangassa ja se voi säteillä jalkaan.
    säännöllinen kevyt venyttely-voimistelu auttaa ja estää sitä vaivaa.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta viikonalkuun, kaunis sää jatkuu ennallaan ja yöpakkaset kuivattaa ilmaa, maaimee kosteutta viimeisistä lumen rippeistä, antaakseen kasvulle vauhtia.
    Näin taisi olla, kuten ano 22,22 totesit, yritin illan suussa kurkata, ei onnistunut, heti tuli ajatus onko koneeni hoitotoimenpiteitä vailla, mutta kun muualle pääsi, niin ajattelin yleisen hämmingin olevan ja niinpä oli.

    Nojatuoli on muutenkin hiljaiseksi käynyt, vanhemmat eivät jaksa ja nuoremmat ei kiinnostu kirjoittelusta arjessa liikkuvasta elämästä..
    Kuinka paljon onkaan niitä kirjoittajia jotka ovat jättäneet kirjoittelun, kuka mistäkin syystä, mutta muistoissa mukana kulkevat.
    Ihanaa kanssakäymistä voipa sanoa, että vuosikymmenten ajan, mutta aika ajaa ohi, kunto huononee ja voihan olla, että kaikki sanottava on tullut sanottua.
    Toistojahan nämä viestit paljolti on, mutta kuitenkin mielenkiinnolla odotan jokaista viestiä, tietoa siitä miten elämä sujuu.
    Enpä usko, että yhtä sinnikästä aloitusten tekijää enää löytyy( ei tarvitsekaan) mitä minä olen ollut, mutta kannusteena on aina olleet mukavat kanssakirjoittajat.
    Lopun edellä tämä on minullakin, jos kukaan ei anna aiheita vastailuun, en yksin pitkään viitsi ja onhan niinkin, että ikäni topin tekee.
    No ei suurta huolta, olen jo ajatuksia pitänyt, että kaikki loppuu aikanaan, niin myös minun viestittely.
    Paljon ajatusteni jaksamisesta olen kiitollinen juuri tälle kirjoitusmahdollisuudesta, joka aamu saan tuntojani esiin tuoda, odottaen, että joku omilla viesteillään voimia ylläpitää.

    Vaivojen luettelointikin oman lohdun antaa, kun huomaa kanssaihmisiä niihinkin löytyy, jaettu murhekin iloisemmaksi muuttuu, kun voi lukea toisilla samoja murheita olevan.
    Iloinen, myönteinen viesti saa silmät kirkastumaan ja ajatus jaksamisesta selkiytyy.
    Jaksamista tämä kirjoittelu myös kysyy, mutta myös odotuksen tunnetta vastauksien saamisiin, näin tämä on kestänyt liki kaksikymmentä vuotta, kiitollinen olen, tuskin mieleni virkeys tätäkään luokkaa olisi, ilman palstan antia, kiitos kaikille mukana olleille;)

    En mitään eroviestiä kirjoita, muuten vaan kertaan tämän Nojatuolinkin annin tärkeydestä, ajatus selkeentyy, kun yrittää viestiä ymmärrettävään sävyyn saada, aina ei sekään ole itsestään selvyys;)
    Tämän kaltaisin aatoksin tähän päivään valmistaudun ja puuhiani alan toteuttamaan, iloa elämäänne.

    "Enpä usko, että yhtä sinnikästä aloitusten tekijää enää löytyy( ei tarvitsekaan) mitä
    minä olen ollut"
    Voit olla varma ! Ei takuulla löydy ! Olet lahjakas ja luova,
    Mistä ihmeestä olet löytänyt sanat ja ajatukset joka aamu ?

    Ei liity kirjoittamiseesi tai sen vähentämiseen eikä sinun tarvitse vastata,
    mutta minklainen käänne terveydessäsi tapahtunut ?
    Olet aina kuunnellut ja kommentoinut muita, mutta itsesi unohtanut
    vai olemmeko me unohtaneet sinut ?
    Omat vaivat on usein olleet meillä päällimmäisenä.

    Viimejoulun tonttu


  • Anonyymi

   Olet ihmeellinen nainen/henkilö, SkillanN. Ihmeen ihana siis !
   Olen hämmästellyt kuinka hyvin sinä jaksat aamusta toiseen
   huomioida kirjoittajat. Sinä jaksat jokaiselle vastata.
   Sinä teet suorastaan "sielunhoitotyötä",
   vaikka pinnalta keskustelu näyttäisikin "vain" kevyeltä rupattelulta.
   Sinun tapasi huomioida muut lämmittää jokaisen sydäntä.
   Toivon, että tunnet itsekin tulleesi huomioiduksi muitten taholta.

   Antoisaa päivää toivottaa
   nano-ano

   • Anonyymi

    Saman minäkin huomannut ja kunnoitan Skillania ihailulla . Olisi ihanaa saada ihan livenä olla noin suurenmoisen sydämellisen naisen ystävä. Siunausta ja enkeleitä tiellesi 🌻


   • Etpä turhaan antanut lausuntoasi Skillanista. Näinhän on:))
    Eilen oli sujettuna minulta S24 keskustelut. Yritin moneen kertaan. Nyt
    on selvinnyt, että se olikin "laajempi tapaus", eikä vain minun bannaamiseni.
    Eihän minulla olisi ollutkaan erikoista tarvetta kirjoittaa.
    Täällä on tapana, että kun apteekista käy lääkkeensä saa pakkauksen
    kyljestä lukea lukea ajankohtaisia ohjeita, mm. kehotuksen mennä
    labraan . Niinpä menin antamaan verinäytettä. Onhan se aiemmin toiminut,
    mutta nyt ei. Sanottiin, että lähetteen pitää näkyä tiedostossa. Kyllä otti
    pattiin sekin turha käynti:( Ei se kävelykään aina helppoa ole.
    Muutenkin on mennyt kuten "märkä palaa." Aika mene väliin kituuttamalla
    ja joskus saunapäivä hujahtaa eteen ylättävän piankin. Näin taisi myös joku
    kertoakin.
    Kyllähän tuo tietovyöry etenkin pahoista asioista pukkaa sekoittamaan
    päätäkin. Jotenkin ne vain ohitettava ja ajatteluaan typistettävä. Minkäs
    teet, lun ei voi mitään ...aika kuitenkin kuluu.
    Kaikesta huolimatta, teille hyvää jatkoa! (ja vähän itsellenikin)


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    Etpä turhaan antanut lausuntoasi Skillanista. Näinhän on:))
    Eilen oli sujettuna minulta S24 keskustelut. Yritin moneen kertaan. Nyt
    on selvinnyt, että se olikin "laajempi tapaus", eikä vain minun bannaamiseni.
    Eihän minulla olisi ollutkaan erikoista tarvetta kirjoittaa.
    Täällä on tapana, että kun apteekista käy lääkkeensä saa pakkauksen
    kyljestä lukea lukea ajankohtaisia ohjeita, mm. kehotuksen mennä
    labraan . Niinpä menin antamaan verinäytettä. Onhan se aiemmin toiminut,
    mutta nyt ei. Sanottiin, että lähetteen pitää näkyä tiedostossa. Kyllä otti
    pattiin sekin turha käynti:( Ei se kävelykään aina helppoa ole.
    Muutenkin on mennyt kuten "märkä palaa." Aika mene väliin kituuttamalla
    ja joskus saunapäivä hujahtaa eteen ylättävän piankin. Näin taisi myös joku
    kertoakin.
    Kyllähän tuo tietovyöry etenkin pahoista asioista pukkaa sekoittamaan
    päätäkin. Jotenkin ne vain ohitettava ja ajatteluaan typistettävä. Minkäs
    teet, lun ei voi mitään ...aika kuitenkin kuluu.
    Kaikesta huolimatta, teille hyvää jatkoa! (ja vähän itsellenikin)

    Erikoinen juttu voi sattua nykyään, että kun saa apteekista lääkkeensä,
    pakkauksen liuskassa, jossa lukee lääkärin annosteluohje
    voi lukea: Ota yhteys lääkäriin !
    Tai kehotus mennä laboratorioon, josta luulisi muuten, että lähetekin on sitten laitettu.
    Vuosia kun samaa lääkettä olin käyttänyt, en tullut edes vilkaisseeksi
    uusitun lääkkeen liuskaa.
    Seuraavan kerran kun yritin uusia sitä, ei uusittu,
    sanottiin, että sinua on kehotettu ottamaan yhteys lääkäriin !

    Näinkö nykyään lääkärin kanssa keskustellaan ?
    Paperiliuskan välityksellä ?


  • Keskipäivää ! On helppo yhtyä SkillaNin "ihailijakuoroon". Juuri noin olen hänet kokenut kuin nano-Ano 8.53 häntä kuvaa. Hänen merkityksensä muille kirjoittajille ja lukijoille on mittaamaton ja jo 18 - vuoden mittainen kirjoittelu täällä on sellainen saavutus, että siihen ei moni ole tainnut yltää.
   SkillaN pohti tuota kirjoittajakatoa. Eikös Makriina joskus kirjoittanut, että välillä 80+-osasto oli hyvinkin hiljainen, nyt se taitaa kuitenkin olla vilkkain ikäosasto, vai eikö ?
   Ja Nojatuolin lukijamäärästä voi päätellä paljon sen suosiosta. Tunnistettavia kirjoittajia on tietysti vähän ja syyt taitavat olla tiedossa..))
   Olen itse ollut aika alamaissa ja silloin on sen verran haavoittuva, ettei halua ottaa riskiä joutua silmätikuksi ja/tai naljailun kohteeksi. Viimeksi taisi joku epäillä, että "valitan" nykyään Anona..))
   "Ken vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki", muistetaan toistaa, mutta haluaako vanki olla vanki ? Kyllä kai hän pyrkii pois vankilastaan ja tunnettu keino siihen on juuri vaivoista kertominen ja mahdollisen vertaistuen löytyminen sitä kautta. Enkä tietenkään katso, etten olisi tuota tukea saanut, enempää ei voisi kohtuudella ja näissä puitteissa odottaakaan.
   Ja niinkin, että vaikka ei itse tahtoisi/jaksaisi kirjoittaa, muiden osallistumisesta voi saada paljon, viesteistä voi välittyä ystävällisyyttä ja hyväntahtoisuutta, mitä jopa meidän onnellisuusprofessori Markku Ojanen, piti merkittävänä kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Juuri nuo kaksi : ystävällisyys ja hyväntahtoisuus ovat mielestäni aina läsnä SkillaNin viesteissä ja siksi ne kantavat, tavoittavat suuren joukon lukijoitakin.
   Kevään tulosta ja -merkeistä on kerrottu täällä. Minulle ne ovat toistaiseksi näkyneet vain pihalumen häviämisenä ja parin leskenlehden kukintana - niin ja tietysti trampoliini-riemuna, mikä näkyy ja kuuluu omallakin pihalla nyt.

   Toivon, että tuo katupöly vähenee, siitä kirjoitettiinkin, olisi kivampi tehdä vähät askareensa pihamaalla, vaikka niihin joudun tietysti pyytämään jo apuakin. Eilen poika tyhjensi kompostorin ja komeannäköistä multaa se oli tuottanutkin. Edellisinä vuosina saimme maanparannusainetta tytärpuolen hevostilalta, nyt pitää kai turvautua teolliseen tuotantoon. enkä tietenkään mitään isoja viljelyksiä aio rakentaakaan, joitakin yrttejä vain.
   Kirjastoautolle pitäisi taas yritellä tänään. Onneksi tiet ovat nyt tasaisia taivaltaa, eiköhän se puolen kilsan "sauvalenkki" onnistu..))
   Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille.
   demeter1

   • Toivottavasti vointisi kohentuu kevään lämmön myötä. Vielä joutuu varovasti askeltamaan, kun kadut on talvisen hiekoituksen jäljiltä huonossa kunnossa, mutta lumet sentään jo poissa.

    Minulle tänä keväänä riittää viimevuotisten perennojen haravointi.
    Huomasin, että olen puuhannut pihassani 50 v, joten on ehkä lopultakin aika vain nautti työn hedelmistä. Kasvakoot siellä omia aikojaan.
    Nyt meininkinä on vain istua pihakeinussa ja ehkäpä - siis ehkäpä - lukea sivu tai pari kesken jääneestä romaanista.


   • Makriina kirjoitti:

    Toivottavasti vointisi kohentuu kevään lämmön myötä. Vielä joutuu varovasti askeltamaan, kun kadut on talvisen hiekoituksen jäljiltä huonossa kunnossa, mutta lumet sentään jo poissa.

    Minulle tänä keväänä riittää viimevuotisten perennojen haravointi.
    Huomasin, että olen puuhannut pihassani 50 v, joten on ehkä lopultakin aika vain nautti työn hedelmistä. Kasvakoot siellä omia aikojaan.
    Nyt meininkinä on vain istua pihakeinussa ja ehkäpä - siis ehkäpä - lukea sivu tai pari kesken jääneestä romaanista.

    Kiitos toivotuksista, Makriina. "Valmis" piha taitaa olla sellainen tavoite, joka jää minulta saavuttamatta. Tai miten sen ottaa. Luonnontilainen piha voi tietysti myös olla "valmis" ja onhan se ainakin ötökkäystävällinen..))


   • demeter1 kirjoitti:

    Kiitos toivotuksista, Makriina. "Valmis" piha taitaa olla sellainen tavoite, joka jää minulta saavuttamatta. Tai miten sen ottaa. Luonnontilainen piha voi tietysti myös olla "valmis" ja onhan se ainakin ötökkäystävällinen..))

    No justiinsa! Puutarha ja piha ovat aina työtä vailla. Valmiiksi ei ikinä saa. On samaa sorttia kuin postimerkkien keräily. Aina lisää, ei ikinä lopu. Ja rusakot jyrsivät taimet ja popsivat krookukset. Lohduttaa kuitenkin tieto, että aurinko porottaa risukasaankin.
    Mutta nyt annan kaiken kasvun olla ja katson, miten tulevat toimeen, kun ei tehdä mitään.

    Terveisiä Kiasmasta. Pakko sanoa, että olen hohdokkaampiakin kokoelmia joskus nähnyt.


   • Makriina kirjoitti:

    No justiinsa! Puutarha ja piha ovat aina työtä vailla. Valmiiksi ei ikinä saa. On samaa sorttia kuin postimerkkien keräily. Aina lisää, ei ikinä lopu. Ja rusakot jyrsivät taimet ja popsivat krookukset. Lohduttaa kuitenkin tieto, että aurinko porottaa risukasaankin.
    Mutta nyt annan kaiken kasvun olla ja katson, miten tulevat toimeen, kun ei tehdä mitään.

    Terveisiä Kiasmasta. Pakko sanoa, että olen hohdokkaampiakin kokoelmia joskus nähnyt.

    Että sinä jaksat, Makriina ! Antiikkimessut ja nyt Kiasma..)) Kyllä harmittaa, että kaikki, millä voisi itseään rikastaa on minulla koronan ja jalan vuoksi ollut katkolla: elokuvat, konsertit taidenäyttelyt ja vaikka päiväkävelyt urbaania rakentamista ihaillen, luontoelämyksistä puhumattakaan....On tässä lujilla oltu..)) Niin on tietysti moni muukin ollut, mutta itsestään paha pappi saarnaa...


  • Anonyymi

   Hellitä SkillaN !
   Kaikki kehumiset ja kiittämiset olet todella ansainnut,
   mutta ne myös tavallaan sinua "vaativat" jatkamaan.

   Olen ollut aistivinani kirjoituksistasi pientä väsymystä.
   Ei kirjoittamiseen, mutta yleensä, eihän kukaan aina ole jaksava ja energinen.

   Kirjoitat mm:
   "Vuoteesta en meinannut selvitä ylös taaskaan, taivaalle tuijotin ja aatokset lensi mistä niitä tuleekaan, joskus jopa rasittavasti;)"

   Ota SkillaN sellaisena aamuna rennosti, juo aamukahvisi, lue uutiset ja
   tee mitä ikinä mukavaa aamuusi kuuluukaan. Unohda palsta,
   kirjoittele vain silloin ja siihen aikaan kun sinulla on jaksamista ja vire.

   Ei "aamun avauksista" saa "pakkopullaa" tulla, mitä et tietenkään myönnä. . .
   mutta rehellisyyden nimissä, kaikella on rajansa ja aikansa, eikö vaan ?
   Ei kukaan kaikkea jaksa ikuisuuksiin.

   Sinulla on myös oikeus osallistua keskusteluun
   niinkuin muutkin ilman keskustelun vetäjän pakkoa.

   Sinä keskustelet aina kaikkia huomioiden,
   muut voisivat myös alkaa keskustella vähän enemmän muita huomioiden
   eikä vain odottaa (?) tulevansa huomioiduksi (esim. sinun taholtasi)

   Eivätkö muutkin voisi vuorostaan kirjoitella "aamun avauksia" ?
   Tai voisiko keskustelu soljua eteenpäin omia aikojaan ?

   Voisiko ja olisiko tarve keskustella tästä sulassa sovussa ?

   PS. Enkä missään nimessä tarkoita, että on voitu saada kuva,
   että aamun avauksista on tullut "kahle" sinulle.

   Ehdotan vain, että otat vähän "henkisiä vapauksia", jos se tuntuisi sinusta
   itsestäsi mukavalle 🌹

  • Anonyymi

   Voi kuinka ihanaa on istuskella ulkona auringon paisteessa kahvikupponen kädessä, kuunnella lintujen liverrystä ja unohtaa maailman pahuus. Koivuissa on jo hiirenkorvat, krookukset ja narsissit nousseet mullasta ja kohta on toiveissa päästä puutarhamyymälään valitsemaan mieleisiä kukka-amppeleita ilahduttamaan silmiä ja mieltä
   Muutenkin näin kevätmieli saa ryhtymään itsestä huolehtimiseen. Jo 3 kertaa olen käynyt uimahallissa vesijuoksua harrastamassa. Siellä on myös altaan seinustalla vesijumppavideo pyörimässä kaiken aikaa, ja siinä pääsee tekemään monenlaista vesijumppaa, liikkeet ovat vanhankin kropalle sopivia, joten mikäs on osallistuessa. Aikoinaan joutui liittymään maksulliseen vesijumpparyhmään, nyt osallistua voi samaan hintaan käyntimaksun hinnalla. Hieno uudistus, ja moni uimassa kävijä mielellään osallistuu vesijumppatuokioon.

   Minulla on nuo koiran kanssa tehdyt lenkit jääneet nykyään parin kolmen kilometrin pituisiksi. Jaloissani on ilmennyt jokin uusi vika, puutumisia ja pistelyä vähän
   väliä, siksi ne lenkitkin jääneet lyhyiksi. Aihetta olisi lääkärille kertoa moisesta vaivasta,
   jospa jotain apua sieltä taholta saisi. Ans kattoo nyt, koska saan aikaseksi yhteydenoton.
   Tällaisia mietteitä tänään fiinufammulta, kirjautuminen unohtui!

  • Anonyymi

   Kovin oli pilviin päivä aamusta. Nyt kävin pönttöuunin pellin pistämässä kii, niin hiukan haalee aurinko lännen puolelta paistoi.
   Vähän kuin lohtupalkintona siintä harmaudesta.

   Kaikki met samaa elämänjuurta ollaan, ötököistä lintuihin ja nelijalkaisiin. Kaikki eivät tästä tykkä, mutta faktajuttu se on.

   • Anonyymi

    Huomenta nyt kovinkin aikaisissa olen, lääkäriaika heti aamusta.
    Pohjoinen taivas uhkaavan tumma, tuleeko sade ja tuleeko lumena vain vetenä, neljälämpöastetta mittarissa.

    Kiitokset teille kaikille kiitoksista, punastelisin jos osaisin, sekin taito (harmi) on kadonnut, nuorempana olin herkkä punastumaan.
    Faktahan se on, että elämänjuurta saamme, minkälaista, sen jokainen omalla kohdallaan tunnistaa.

    Fiinufamma tuo kuvastaa verenkierron huonoutta jaloissasi, sitä meinaa olla minullakin ja ainakin vasen jalka pahasta asennosta istuen puutuu kovasti.
    Ne monasti kertomani virutukset ehkä pienenä apuna on ollut, mutta totuus on, että vaivoja lisää tulee joille emme mitään mahda.
    Lenkille yritän päivittäin mennä, hampaat irvessä, sillä polvet reistaa.

    Ano 13,28 kiitos huolenpidostasi, voi jotenkin aiheellisia neuvosi olla, mutta olenko antanut väärän kuvan olostani.
    Kuntoni on hyvä, perusterve sanoo lääkäri, veriarvoni kaikki kohdallaan, yksi pilleri kilpirauhasenvajaasta toimimisesta aiheutuva vaiva lääkkeenäni.
    Tänään menen kuulemaan astmaolemisesta, kun henki ei meinaa aina kävellessä riittää, suvussani on astmaa, isäni ja mummoni kuoli astmakohtaukseen.
    Mitä tulee tuohon aamunavaukseen, kai syynä on se, että aamuvirkku olen aina ollut ja kun koneelle heti kahvin juotuani istahdan, ehdin aina nämä höpinäni kertomaan ennen muita.
    Mielestäni en koskaan ole sanonut etteikö joku toinen voisi ekana aamun avata, se vaan on näin mennyt.
    Vuoteesta nouseminenkin nyt tullut enemmän mukavuusalueelleni, todistan juuri sitä, että kiire ei mihinkään ole ja ajatukset tulevaan on hyvä ja antoisa näin suunnitella.
    Ymmärrän huolenpitosi, mutta tämä tapa ei minulle ole rasitus, joskus katselen vähän aikaa tyhjää ruutua, mutta alkuun päästyäni ei loppua meinaa tulla, olette sen huomanneet;)
    Olen vahvasti tapojeni orja ja tämä yksi tapa on ihan mieleinen tapa, joskus minulla kuin monella muulla mieli maata mataa, mutta väitän, että harvoin kovin pahasti masennun, siis jatketaan aivan niin kuin tarvetta ilmaantuu;)
    Itku on yksi purkamistapa mielen masennukseen, tosin en osaa enää itkeäkään, ei vaineskaan, kyllä pillitän iloni ja suruni;)
    Aamulla etupäässä koneella istun, päivällä se ei tunnu luontevalta.
    Vielä se, että vastaan kaikille,(melkein) täällä livessäkin kiusaannun, jos joku syrjään jätetään, kaikkia on huomioitava vaikka vain pienestikin.

    Demeter vaivojasi paremmin tietämättä, vain sen minkä olet meille kertonut, ymmärrän täysin, että kipuilun kanssa ei jaksa jonninjoutavaa, kyllä se oma olo päällimmäisenä on ja tuntuu.
    Myös nuo vähän aikaa palstalla asustaneet ilkeilyn aiheuttajat on nyt ehkä väsyneet itsekin, kirjoitusrauha on ollut jonkun aikaa leppoisaa.
    Lunta on tullut minunkin niskaani, aika paljonkin, mutta olen ajatellut, että pahaa oloaan ovat purkaneet, "oikeaan " elämääni asti en anna näiden murheiden vaikuttaa.
    Onhan kirjoittajaväki muuttunut nuorempaan suuntaan, mutta vielä on 80+ olemassa ja siihen on meidänkin sovittava, tosin tervetulleita on kaikenikäiset muutkin, jos intoa riittää.
    Demeter katson sinunkin kuuluvan kirjoittajiin joilla tarkoituksena on ilahduttaa viesteilläsi, ei loukaten ketään ja siihen on pyrkimys meillä kaikilla , pahaa mieltä maailma kyllä tuottaa.
    Vaikeaa joskus on ymmärtää tätä nykymenoa, kun arvostelu päällimmäisenä joka asiassa, se inhimillinen käytös olisi suotavaa.

    Ynnämullakin harmia eteen tullut, täällä on ollut aina se lähete ollut, muuten ei labraan mennä, omilta sivuilta lääkkeet uusin, ne vähät mitä tarvitsen,,, vielä, voi olla, että lisääntyy, kun aika tekee tehtävänsä.
    Hyvillään saa olla, että ymmärrystä vielä näinkin toimia, voisi olla paljon kehnomminkin.

    Anot 17,41 ja 10,41, kuin nano-anokin, tuntuu kuin jotain ihmeellistä olisin, tavan mummo kaikessa yksikertaisuudessani ja luulenpa, että tuo kuvani muuttuisi jos livenä tuntisitte.
    Rehellinen väitän olevani, mutta kuva muodostuu siitä syystä noinkin mukavaksi miten olette kertoneet, syystä, että en haluaisi pahaa mieltä kenellekään tuottaa, koska tuntemattomia olette, miksi teidän niskaan törkypuheita heittäisin.
    Kiitokset vielä kauniista kommenteistanne, hyvä mieli totta kai minulle tuli.

    Nyt tohtorin pakeille, ehkä ei mitään uutta ilmaannu, , tänään muuten melko kiireinen päivä, laulaminen lääkärikäynnin jälkeen ja sitten yhtiökokous päälle, harvoin näin kiireiseksi päiväni muodostuu;9
    Pilveen vetää, voipa sade yllättää, surut nurkkaan tältäkin päivältä, hymyillään omaksi ja muiden iloksi;) Anonyyminä taas SkillaN


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta nyt kovinkin aikaisissa olen, lääkäriaika heti aamusta.
    Pohjoinen taivas uhkaavan tumma, tuleeko sade ja tuleeko lumena vain vetenä, neljälämpöastetta mittarissa.

    Kiitokset teille kaikille kiitoksista, punastelisin jos osaisin, sekin taito (harmi) on kadonnut, nuorempana olin herkkä punastumaan.
    Faktahan se on, että elämänjuurta saamme, minkälaista, sen jokainen omalla kohdallaan tunnistaa.

    Fiinufamma tuo kuvastaa verenkierron huonoutta jaloissasi, sitä meinaa olla minullakin ja ainakin vasen jalka pahasta asennosta istuen puutuu kovasti.
    Ne monasti kertomani virutukset ehkä pienenä apuna on ollut, mutta totuus on, että vaivoja lisää tulee joille emme mitään mahda.
    Lenkille yritän päivittäin mennä, hampaat irvessä, sillä polvet reistaa.

    Ano 13,28 kiitos huolenpidostasi, voi jotenkin aiheellisia neuvosi olla, mutta olenko antanut väärän kuvan olostani.
    Kuntoni on hyvä, perusterve sanoo lääkäri, veriarvoni kaikki kohdallaan, yksi pilleri kilpirauhasenvajaasta toimimisesta aiheutuva vaiva lääkkeenäni.
    Tänään menen kuulemaan astmaolemisesta, kun henki ei meinaa aina kävellessä riittää, suvussani on astmaa, isäni ja mummoni kuoli astmakohtaukseen.
    Mitä tulee tuohon aamunavaukseen, kai syynä on se, että aamuvirkku olen aina ollut ja kun koneelle heti kahvin juotuani istahdan, ehdin aina nämä höpinäni kertomaan ennen muita.
    Mielestäni en koskaan ole sanonut etteikö joku toinen voisi ekana aamun avata, se vaan on näin mennyt.
    Vuoteesta nouseminenkin nyt tullut enemmän mukavuusalueelleni, todistan juuri sitä, että kiire ei mihinkään ole ja ajatukset tulevaan on hyvä ja antoisa näin suunnitella.
    Ymmärrän huolenpitosi, mutta tämä tapa ei minulle ole rasitus, joskus katselen vähän aikaa tyhjää ruutua, mutta alkuun päästyäni ei loppua meinaa tulla, olette sen huomanneet;)
    Olen vahvasti tapojeni orja ja tämä yksi tapa on ihan mieleinen tapa, joskus minulla kuin monella muulla mieli maata mataa, mutta väitän, että harvoin kovin pahasti masennun, siis jatketaan aivan niin kuin tarvetta ilmaantuu;)
    Itku on yksi purkamistapa mielen masennukseen, tosin en osaa enää itkeäkään, ei vaineskaan, kyllä pillitän iloni ja suruni;)
    Aamulla etupäässä koneella istun, päivällä se ei tunnu luontevalta.
    Vielä se, että vastaan kaikille,(melkein) täällä livessäkin kiusaannun, jos joku syrjään jätetään, kaikkia on huomioitava vaikka vain pienestikin.

    Demeter vaivojasi paremmin tietämättä, vain sen minkä olet meille kertonut, ymmärrän täysin, että kipuilun kanssa ei jaksa jonninjoutavaa, kyllä se oma olo päällimmäisenä on ja tuntuu.
    Myös nuo vähän aikaa palstalla asustaneet ilkeilyn aiheuttajat on nyt ehkä väsyneet itsekin, kirjoitusrauha on ollut jonkun aikaa leppoisaa.
    Lunta on tullut minunkin niskaani, aika paljonkin, mutta olen ajatellut, että pahaa oloaan ovat purkaneet, "oikeaan " elämääni asti en anna näiden murheiden vaikuttaa.
    Onhan kirjoittajaväki muuttunut nuorempaan suuntaan, mutta vielä on 80+ olemassa ja siihen on meidänkin sovittava, tosin tervetulleita on kaikenikäiset muutkin, jos intoa riittää.
    Demeter katson sinunkin kuuluvan kirjoittajiin joilla tarkoituksena on ilahduttaa viesteilläsi, ei loukaten ketään ja siihen on pyrkimys meillä kaikilla , pahaa mieltä maailma kyllä tuottaa.
    Vaikeaa joskus on ymmärtää tätä nykymenoa, kun arvostelu päällimmäisenä joka asiassa, se inhimillinen käytös olisi suotavaa.

    Ynnämullakin harmia eteen tullut, täällä on ollut aina se lähete ollut, muuten ei labraan mennä, omilta sivuilta lääkkeet uusin, ne vähät mitä tarvitsen,,, vielä, voi olla, että lisääntyy, kun aika tekee tehtävänsä.
    Hyvillään saa olla, että ymmärrystä vielä näinkin toimia, voisi olla paljon kehnomminkin.

    Anot 17,41 ja 10,41, kuin nano-anokin, tuntuu kuin jotain ihmeellistä olisin, tavan mummo kaikessa yksikertaisuudessani ja luulenpa, että tuo kuvani muuttuisi jos livenä tuntisitte.
    Rehellinen väitän olevani, mutta kuva muodostuu siitä syystä noinkin mukavaksi miten olette kertoneet, syystä, että en haluaisi pahaa mieltä kenellekään tuottaa, koska tuntemattomia olette, miksi teidän niskaan törkypuheita heittäisin.
    Kiitokset vielä kauniista kommenteistanne, hyvä mieli totta kai minulle tuli.

    Nyt tohtorin pakeille, ehkä ei mitään uutta ilmaannu, , tänään muuten melko kiireinen päivä, laulaminen lääkärikäynnin jälkeen ja sitten yhtiökokous päälle, harvoin näin kiireiseksi päiväni muodostuu;9
    Pilveen vetää, voipa sade yllättää, surut nurkkaan tältäkin päivältä, hymyillään omaksi ja muiden iloksi;) Anonyyminä taas SkillaN

    Ei välitetä ilkeilijöistä, eihän. Useimmat meistä ovat joutuneet kohteeksi.
    Miten meni kiireinen päiväsi (lääkäriä, laulua ja yhtiökokousta) ?
    nano-ano


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei välitetä ilkeilijöistä, eihän. Useimmat meistä ovat joutuneet kohteeksi.
    Miten meni kiireinen päiväsi (lääkäriä, laulua ja yhtiökokousta) ?
    nano-ano

    Nano tarkoittaa lukematonta, edustat siis meitä kilttejä anoja, joita jotkut kuitenkin vihaavat. Minä lukeudun näihin maanhiljaisiin, luen teidän juttuja ja kahta lukuunottamatta olette ystävällisiä. Onneksi se toinen on piilossa ja ”sut”( oma sanansa tuo sut) hiljaa nykysin. Toinen isottelee ja komentelee kirjallisuusketjussa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta nyt kovinkin aikaisissa olen, lääkäriaika heti aamusta.
    Pohjoinen taivas uhkaavan tumma, tuleeko sade ja tuleeko lumena vain vetenä, neljälämpöastetta mittarissa.

    Kiitokset teille kaikille kiitoksista, punastelisin jos osaisin, sekin taito (harmi) on kadonnut, nuorempana olin herkkä punastumaan.
    Faktahan se on, että elämänjuurta saamme, minkälaista, sen jokainen omalla kohdallaan tunnistaa.

    Fiinufamma tuo kuvastaa verenkierron huonoutta jaloissasi, sitä meinaa olla minullakin ja ainakin vasen jalka pahasta asennosta istuen puutuu kovasti.
    Ne monasti kertomani virutukset ehkä pienenä apuna on ollut, mutta totuus on, että vaivoja lisää tulee joille emme mitään mahda.
    Lenkille yritän päivittäin mennä, hampaat irvessä, sillä polvet reistaa.

    Ano 13,28 kiitos huolenpidostasi, voi jotenkin aiheellisia neuvosi olla, mutta olenko antanut väärän kuvan olostani.
    Kuntoni on hyvä, perusterve sanoo lääkäri, veriarvoni kaikki kohdallaan, yksi pilleri kilpirauhasenvajaasta toimimisesta aiheutuva vaiva lääkkeenäni.
    Tänään menen kuulemaan astmaolemisesta, kun henki ei meinaa aina kävellessä riittää, suvussani on astmaa, isäni ja mummoni kuoli astmakohtaukseen.
    Mitä tulee tuohon aamunavaukseen, kai syynä on se, että aamuvirkku olen aina ollut ja kun koneelle heti kahvin juotuani istahdan, ehdin aina nämä höpinäni kertomaan ennen muita.
    Mielestäni en koskaan ole sanonut etteikö joku toinen voisi ekana aamun avata, se vaan on näin mennyt.
    Vuoteesta nouseminenkin nyt tullut enemmän mukavuusalueelleni, todistan juuri sitä, että kiire ei mihinkään ole ja ajatukset tulevaan on hyvä ja antoisa näin suunnitella.
    Ymmärrän huolenpitosi, mutta tämä tapa ei minulle ole rasitus, joskus katselen vähän aikaa tyhjää ruutua, mutta alkuun päästyäni ei loppua meinaa tulla, olette sen huomanneet;)
    Olen vahvasti tapojeni orja ja tämä yksi tapa on ihan mieleinen tapa, joskus minulla kuin monella muulla mieli maata mataa, mutta väitän, että harvoin kovin pahasti masennun, siis jatketaan aivan niin kuin tarvetta ilmaantuu;)
    Itku on yksi purkamistapa mielen masennukseen, tosin en osaa enää itkeäkään, ei vaineskaan, kyllä pillitän iloni ja suruni;)
    Aamulla etupäässä koneella istun, päivällä se ei tunnu luontevalta.
    Vielä se, että vastaan kaikille,(melkein) täällä livessäkin kiusaannun, jos joku syrjään jätetään, kaikkia on huomioitava vaikka vain pienestikin.

    Demeter vaivojasi paremmin tietämättä, vain sen minkä olet meille kertonut, ymmärrän täysin, että kipuilun kanssa ei jaksa jonninjoutavaa, kyllä se oma olo päällimmäisenä on ja tuntuu.
    Myös nuo vähän aikaa palstalla asustaneet ilkeilyn aiheuttajat on nyt ehkä väsyneet itsekin, kirjoitusrauha on ollut jonkun aikaa leppoisaa.
    Lunta on tullut minunkin niskaani, aika paljonkin, mutta olen ajatellut, että pahaa oloaan ovat purkaneet, "oikeaan " elämääni asti en anna näiden murheiden vaikuttaa.
    Onhan kirjoittajaväki muuttunut nuorempaan suuntaan, mutta vielä on 80+ olemassa ja siihen on meidänkin sovittava, tosin tervetulleita on kaikenikäiset muutkin, jos intoa riittää.
    Demeter katson sinunkin kuuluvan kirjoittajiin joilla tarkoituksena on ilahduttaa viesteilläsi, ei loukaten ketään ja siihen on pyrkimys meillä kaikilla , pahaa mieltä maailma kyllä tuottaa.
    Vaikeaa joskus on ymmärtää tätä nykymenoa, kun arvostelu päällimmäisenä joka asiassa, se inhimillinen käytös olisi suotavaa.

    Ynnämullakin harmia eteen tullut, täällä on ollut aina se lähete ollut, muuten ei labraan mennä, omilta sivuilta lääkkeet uusin, ne vähät mitä tarvitsen,,, vielä, voi olla, että lisääntyy, kun aika tekee tehtävänsä.
    Hyvillään saa olla, että ymmärrystä vielä näinkin toimia, voisi olla paljon kehnomminkin.

    Anot 17,41 ja 10,41, kuin nano-anokin, tuntuu kuin jotain ihmeellistä olisin, tavan mummo kaikessa yksikertaisuudessani ja luulenpa, että tuo kuvani muuttuisi jos livenä tuntisitte.
    Rehellinen väitän olevani, mutta kuva muodostuu siitä syystä noinkin mukavaksi miten olette kertoneet, syystä, että en haluaisi pahaa mieltä kenellekään tuottaa, koska tuntemattomia olette, miksi teidän niskaan törkypuheita heittäisin.
    Kiitokset vielä kauniista kommenteistanne, hyvä mieli totta kai minulle tuli.

    Nyt tohtorin pakeille, ehkä ei mitään uutta ilmaannu, , tänään muuten melko kiireinen päivä, laulaminen lääkärikäynnin jälkeen ja sitten yhtiökokous päälle, harvoin näin kiireiseksi päiväni muodostuu;9
    Pilveen vetää, voipa sade yllättää, surut nurkkaan tältäkin päivältä, hymyillään omaksi ja muiden iloksi;) Anonyyminä taas SkillaN

    Oikeassa olet SkillaN ja muutkin ilmapiirin muutoksen havainnoijat. Ilkeilyä tosiaan on ollut vähemmän kuin aikaisemmin. Leppoisaan jutusteluunhan tämä alusta lienee tarkoitettukin ja juttukaverista on monella puute, korona-aikana ainakin.

    Tuolla Ano, 13.28/eilen katsoi, että olisi mukava jos kirjoittajat, muutkin kuin SkillaN, huomioisivat toisiaan enemmän. Ei kohtuuton toive tietenkään, mutta olisko se kuitenkin luonnekysymys ? Ja se vaikeus Anojen kohdalla ainakin on, että heihin ei oikeastaan pääse tutustumaan, kun heitä ei osaa erottaa toisistaan ja varovaisesti kai sitä lähestyy nimimerkilläkin kirjoittavia. Itse ainakin lähestyn, vaikka elävässä elämässä minulla ei ole sellaista vaikeutta koskaan ollut.
    Kai tämä kirjoittelun "julkisuus" pistää aina hiukan varuilleen ja jos omasta avoimuudesta on vielä joutunut kärsimään niin ehkä sitä oppii pidättyväisemmäksi kuin tahtoisikaan.

    Tällainen kanssakäymisen muoto lienee kuitenkin tullut jäädäkseen, vaikka aina löytyy joku julkkiskin, joka ei ole somessa, Ruben Stiller ei ainakaan ole..))


  • Anonyymi

   En ole ajatellut sen tarkemmin, mitä nano tarkoittaa,
   ajattelin sen ehkä tarkoittavan jotain tosi pientä ja näkymätöntä ja
   siksi ihan lonkalta sen otin käyttöön,
   kun kaksi pientä sanaa rimmaakin niin hyvin, nano ja ano :)

   Onko riidanhaastaja taas ilmaantunut jankkaamaan ? Ei välitetä
   siitä :)
   nano-ano,
   joka kuuluu mielellään ryhmään "maan hiljaiset"
   mutta joka tietenkin vain itseään voi edustaa :)

   • Taivas kauniin sininen, aurinko paistaa ja elämä hymyilee, miksi, no siksi kai, että kaikki tuntuu mukavalta.
    Nukuin seitsemän tuntia ja en edes uniani muista, kai niitä joka yö kuitenkin uniin tulee.

    Kiitos kysymästä nano-ano, hyvä on olo, lähinnä lääkkeiden pysyvyyttä tarkasteltiin, olenhan puoli vuotta puhallellut ja käynyt sairaalallakin tarkemmissa puhallustesteissä, nyt sitten tulen saamaan astmalääkkeet pienin kustannuksin.
    Kyselin muitakin asioita jotka mieltäni painoi, kysyin kuitenkin lääkäriltä sopiiko kysellä, kun lähetteessä luki vain tämä astmalääkityksen arviointi.
    Ihanasti lääkäri totesi, kysy vaan, siitä meille maksetaan, olisipa enemmän näitä tärkeilemättömiä lääkäreitä.
    Muuten kaikki oli hyvin, mutta aikaa meni, tunnin oli lääkäri myöhässä jonkun toimenpiteen vuoksi ja kovasti pahoitteli odotusaikaa, laulaminen jäi, mutta laulanpa ensi kerralla kovemmin.
    Sovimme vielä, että menen sydänoireiden vuoksi päivän kestävään kokeeseen, varmistetaan sydämeni laiskan lyönnin vaiva, ei mitään hälyttävää, mutta lääkäri halusi asian varmistaa.
    Onnistunut käynti, yksi lisää mukaviin kokemuksiini sairaalahenkilökunnan kanssa.

    Yhtiökokous myös sujuvasti sujui, uudet lukot taloon vaihdetaan, muutama ylimääräinen yhtiövastike joudutaan maksamaan, siitäkään ei soraääniä kuulunut.
    Talvi lumineen aiheutti pienten rahavarastojen häviämisen ja näin sitten tilanne korjataan.
    Joskus tulee mieleen, kun mukavan vuokra-asunnon löytäisi voisi helpommalla päästä, mutta ei taitaisi eurojen suhteen kuitenkaan helpottaa, pianhan se yksiö odottaa, mikä on jo puolestani maksettu.

    Hyvin trimmaakin nimimerkiksi tuo nano-ano, näin paremmin tunnistautuu ja tutuksi tulee, viestittely helpottuu, kun kohteelle voi osoittaa.
    Se puu oksineen olisi hyvä, mutta eipä onnistu sen käyttöön otto, siinä kysymys löysi oikean kohteen, väärinkäsityksiltä vältyttiin.

    Tänä aikana pienikin julkkikseksi tuleminen sisältää vaaraa, sen varmaan on moni julkkis kokenut, mutta kukapa meidän vanhojen elämisistä kiinnostuisi, no onhan niitä, jotka puijaamalla yrittävät mummojen säästöt viedä, siinä on oltava hyvinkin skarppina.
    Demeter tuon jutustelun arviot taas oikein, siihen on nojatuoli pohjaksi luotu ja uskon vahvasti, että tarve on ollut yhteyden ottoihin tätä kautta, ainakin minä olen sisältöä elämälleni saanut.
    Olen vain melkoisen kaavoihin kangistuva, kaikki tekemiseni toistuu, tehoajan käyttö on mennyt veriin.
    Kun päähäni joku tekeminen tulee, se on tehtävä, tai tunnen itseni pettyneeksi.
    Nyt on istuessani telkkarin ääressä iskostunut ajatus, huonekalujen paikat on vaihdettava ja mielessäni näen ne uusilla paikoilla, suunnitteluosuus siis valmis, vain toteutus puuttuu.
    Ystäväni ihmettelevät miten sinä viitsit, minä puolestani heille, ettekö kyllästy aina samaan, näin ihmisten elämisestäkin saadaan keskustelua aikaiseksi;)
    Olen kyllästyvää sorttia ja kun siihen lisätään nuukuus, näillä pienillä uusi ilme ilahduttaa.
    Oikea sana ei nuukuus taida olla, mieluummin kuitenkin järkevä sopii paremmin, en halua turhaan kulutusta lisätä, viskaamalla käyttökelpoista tavaraa kaatopaikalle.

    Ano 18,34 luulen, että suurin osa kirjoittajista anoina on kilttejä, usein muutama hankala saa asian muuttumaan ja sitten tahti muuttuu, kun vastailevat kilpaa, miten osaakaan ilkeämmin sanoa.
    Toivotaan , että rauhaisa elämä voittaa ja mukavia viestin laittajia ilmaantuu, tuo nimimerkki helpottaisi kirjeenvaihtoa;)

    Nyt päivän puuhiin istunto koneen ääressä riittää, kauppaan lähden pidemmän reitin kautta ja iltapäivällä pelihommiin, näin ne päivät sujuvasti täyttyy;)
    Aurinko ja luonnon herääminen nyt seurantaan, hymy on herkässä, voi aika yllättää vastaan tulijan hymyillen, eikä yhtään harmita jos vaikka tyhmäksi ajattelee;)


   • Anonyymi

    Onko se riidan haastamusta, jos jotain ihan asiallisesti kysyy? Ei kaikki ole täällä 10-20 v roikkuneita, joku voi olla ihan ekakertalainen palstalla ja jää vika kertaan kun ollaan niin torjuvia ja epäluuloisia,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko se riidan haastamusta, jos jotain ihan asiallisesti kysyy? Ei kaikki ole täällä 10-20 v roikkuneita, joku voi olla ihan ekakertalainen palstalla ja jää vika kertaan kun ollaan niin torjuvia ja epäluuloisia,

    Ihan lienee vapaehtoista täällä roikkuminen vuodesta toiseen, joten jos joku uusi mukaan tulee, ei kai se sentään ketään häiritse.
    Mistä kysymyksestä mahtoi olla puhe, kun se on riidanhaastamiseksi koettiin?
    Tuskin selviää, koska kysyjä jätti käyntinsä yhteen kertaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan lienee vapaehtoista täällä roikkuminen vuodesta toiseen, joten jos joku uusi mukaan tulee, ei kai se sentään ketään häiritse.
    Mistä kysymyksestä mahtoi olla puhe, kun se on riidanhaastamiseksi koettiin?
    Tuskin selviää, koska kysyjä jätti käyntinsä yhteen kertaan.

    Nojatuolissa näyttäisi olevan tapana ottaa puheeksi riitaisuus ja eripuraisuus vaikkei sitä olisikaan. Sillä saadaan sitä "riitaa" aikaiseksi. Yksi jos toinenkin alkaa miettimään mitä sanoi väärin ja puolustautuu. Siitä se riita alkaa. Vakituisten kirjoittajien jatkuvasta lietsonnasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan lienee vapaehtoista täällä roikkuminen vuodesta toiseen, joten jos joku uusi mukaan tulee, ei kai se sentään ketään häiritse.
    Mistä kysymyksestä mahtoi olla puhe, kun se on riidanhaastamiseksi koettiin?
    Tuskin selviää, koska kysyjä jätti käyntinsä yhteen kertaan.

    Skillanin mirlestä täälöä on muutama hankala kirjoittaja. Millä tavalla ja kenelle hankala?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nojatuolissa näyttäisi olevan tapana ottaa puheeksi riitaisuus ja eripuraisuus vaikkei sitä olisikaan. Sillä saadaan sitä "riitaa" aikaiseksi. Yksi jos toinenkin alkaa miettimään mitä sanoi väärin ja puolustautuu. Siitä se riita alkaa. Vakituisten kirjoittajien jatkuvasta lietsonnasta.

    Taitavat kuitenkin kaivata eloa ja säpinää tänne Nojatuoliin :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Skillanin mirlestä täälöä on muutama hankala kirjoittaja. Millä tavalla ja kenelle hankala?

    Jätä sen selittäminen Skillanille. Älä sinä mieti sitä, sillä ei kirjoittajilla ole tarvetta arvottaa kirjoittajia eri ryhmiin.
    Vuosikymmenet samaa ketjua ylläpitänyt kirjoittaja on muodostanut oman näkemyksensä, johon on oikeutettu. Kokemus on tuonut tiedon, jonka hän tarvitsee.
    Osallistumalla muutkin oppivat.


   • SkillaN kirjoitti:

    Taivas kauniin sininen, aurinko paistaa ja elämä hymyilee, miksi, no siksi kai, että kaikki tuntuu mukavalta.
    Nukuin seitsemän tuntia ja en edes uniani muista, kai niitä joka yö kuitenkin uniin tulee.

    Kiitos kysymästä nano-ano, hyvä on olo, lähinnä lääkkeiden pysyvyyttä tarkasteltiin, olenhan puoli vuotta puhallellut ja käynyt sairaalallakin tarkemmissa puhallustesteissä, nyt sitten tulen saamaan astmalääkkeet pienin kustannuksin.
    Kyselin muitakin asioita jotka mieltäni painoi, kysyin kuitenkin lääkäriltä sopiiko kysellä, kun lähetteessä luki vain tämä astmalääkityksen arviointi.
    Ihanasti lääkäri totesi, kysy vaan, siitä meille maksetaan, olisipa enemmän näitä tärkeilemättömiä lääkäreitä.
    Muuten kaikki oli hyvin, mutta aikaa meni, tunnin oli lääkäri myöhässä jonkun toimenpiteen vuoksi ja kovasti pahoitteli odotusaikaa, laulaminen jäi, mutta laulanpa ensi kerralla kovemmin.
    Sovimme vielä, että menen sydänoireiden vuoksi päivän kestävään kokeeseen, varmistetaan sydämeni laiskan lyönnin vaiva, ei mitään hälyttävää, mutta lääkäri halusi asian varmistaa.
    Onnistunut käynti, yksi lisää mukaviin kokemuksiini sairaalahenkilökunnan kanssa.

    Yhtiökokous myös sujuvasti sujui, uudet lukot taloon vaihdetaan, muutama ylimääräinen yhtiövastike joudutaan maksamaan, siitäkään ei soraääniä kuulunut.
    Talvi lumineen aiheutti pienten rahavarastojen häviämisen ja näin sitten tilanne korjataan.
    Joskus tulee mieleen, kun mukavan vuokra-asunnon löytäisi voisi helpommalla päästä, mutta ei taitaisi eurojen suhteen kuitenkaan helpottaa, pianhan se yksiö odottaa, mikä on jo puolestani maksettu.

    Hyvin trimmaakin nimimerkiksi tuo nano-ano, näin paremmin tunnistautuu ja tutuksi tulee, viestittely helpottuu, kun kohteelle voi osoittaa.
    Se puu oksineen olisi hyvä, mutta eipä onnistu sen käyttöön otto, siinä kysymys löysi oikean kohteen, väärinkäsityksiltä vältyttiin.

    Tänä aikana pienikin julkkikseksi tuleminen sisältää vaaraa, sen varmaan on moni julkkis kokenut, mutta kukapa meidän vanhojen elämisistä kiinnostuisi, no onhan niitä, jotka puijaamalla yrittävät mummojen säästöt viedä, siinä on oltava hyvinkin skarppina.
    Demeter tuon jutustelun arviot taas oikein, siihen on nojatuoli pohjaksi luotu ja uskon vahvasti, että tarve on ollut yhteyden ottoihin tätä kautta, ainakin minä olen sisältöä elämälleni saanut.
    Olen vain melkoisen kaavoihin kangistuva, kaikki tekemiseni toistuu, tehoajan käyttö on mennyt veriin.
    Kun päähäni joku tekeminen tulee, se on tehtävä, tai tunnen itseni pettyneeksi.
    Nyt on istuessani telkkarin ääressä iskostunut ajatus, huonekalujen paikat on vaihdettava ja mielessäni näen ne uusilla paikoilla, suunnitteluosuus siis valmis, vain toteutus puuttuu.
    Ystäväni ihmettelevät miten sinä viitsit, minä puolestani heille, ettekö kyllästy aina samaan, näin ihmisten elämisestäkin saadaan keskustelua aikaiseksi;)
    Olen kyllästyvää sorttia ja kun siihen lisätään nuukuus, näillä pienillä uusi ilme ilahduttaa.
    Oikea sana ei nuukuus taida olla, mieluummin kuitenkin järkevä sopii paremmin, en halua turhaan kulutusta lisätä, viskaamalla käyttökelpoista tavaraa kaatopaikalle.

    Ano 18,34 luulen, että suurin osa kirjoittajista anoina on kilttejä, usein muutama hankala saa asian muuttumaan ja sitten tahti muuttuu, kun vastailevat kilpaa, miten osaakaan ilkeämmin sanoa.
    Toivotaan , että rauhaisa elämä voittaa ja mukavia viestin laittajia ilmaantuu, tuo nimimerkki helpottaisi kirjeenvaihtoa;)

    Nyt päivän puuhiin istunto koneen ääressä riittää, kauppaan lähden pidemmän reitin kautta ja iltapäivällä pelihommiin, näin ne päivät sujuvasti täyttyy;)
    Aurinko ja luonnon herääminen nyt seurantaan, hymy on herkässä, voi aika yllättää vastaan tulijan hymyillen, eikä yhtään harmita jos vaikka tyhmäksi ajattelee;)

    Huomentapäivää. Kiva kuulla, että SkillaN sai "puhtaat paperit" ja ystävällistä palvelua lääkäriltään. Uskomattoman paljon hyvää mieltä saa tuosta hoitoväen ystävällisyydestä, sitä olen itsekin saanut osakseni.
    "Liikuntavammaisena" tahtoisin muuttaa tuon hokeman "liike on lääke" uuteen muotoon: "ystävällisyys on lääke"..)) liikkumista tietenkään väheksymättä.

    Lopulta sain nyt itselleni leikkausajan toukokuun loppuun. Tietysti suhtaudun siihen varauksella, niin monta aikaa/ajankohtaa minulle on annettu ja aina niistä on livetty. Syyttää ei tietysti voi ketään, eikä ole syytä olettaa, että tahdolla operaatiota siirrettäisiin.

    Vaikka liikkuminen on hankaloitunut, suurin kuorma on kuitenkin se, että henkinen kantti tahtoo pettää, kärsivällisyys on koetuksella ja kun elämässä samanaikaisesti tapahtuu suuria muutoksia, kuten niin monella tässä iässä, uuteen tilanteeseen orientoituminen ei aina ole ihan kivutonta.
    Oppia ikä kaikki, sanotaan, mutta joskus tuntuu että se siperia opettaa liiankin kovalla kädellä. Ja niinkin, että ihmisten kuorman kantamisen kyvyt ovat erilaisia ja voiko ketään syyttää siitä, jos ei rautaa, kuulu näiden modernien, "vahvojen naisten" joukkoon ?..))

    Grafologi, käsialantutkija, kuvasi luonnettani näin: "hän jos kuka sopeutuu, alistuu vaikka diktatuuriin",,)) Ei nyt sentään, mutta varmasti vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa auttaa uusissa tilanteissa isommankin haasteen edessä ja ihmisten suhteen olen aina ollut onnekas. Täälläkin, vaikka näitä stalkkaajia on osunut minunkin kohdalleni. Eikä heitä unohda..)) Kuten eivät kuulemma kiusatutkaan unohda kiusaajiaan eivätkä kiusaamiskokemustaan.

    Voi, voi ! Taas tuli tätä tilitystä - tällä julkisella palstalla, vaikka juuri puhuin pidättyvyyden puolesta. No. Luonne on kohtalo, ei sitä niin kovasti pysty muuttamaan, ainakaan en itse ole pystynyt.
    Eilen tulivat tilaamani puutarhakalusteet. "Ostin kun halvalla sain"..)) Edelliset olivatkin kestäneet melkein ihmisiän. Paketissahan ne kaikki tulivat, mutta apumies on luvannut koota kunhan ehtii. Meillä on toimiva avunantojärjestelmä: hän on rauhallinen, osaa, eikä ole ahne, 45 euroa tunti ja saanhan siitä kotitalousvähennyksen..))
    Kylätalkkarin tilaan ikkunoiden pesuun, mutta nyt täytyy pysyä viisi viikkoa visusti eristyksessä. Hoitaja kertoi, että jos nyt saisin koronatartunnan, siitä selviämisajaksi katsotaan seitsemän viikkoa, eli ohi menisi annettu aika.
    Niinpä koululaisten syntymäpäivät, ehkä äitienpäiväkin, täytyy perua tältä vuodelta.

    Brinkkalaa ei ole näkynyt pitkään aikaan, eikä Miaelinakaan ole käynyt helssaamassa. Mira sentään "tuli takaisin" ja ynnämuukin pistäytyy silloin tällöin, ja Hurskainen..))
    Kun nyt näin listaan, se ei tietenkään tarkoita, etteikö Anoja luettaisi miksikään, toki luetaan, mutta kuten sanottu, heitä ei voi kuitenkaan "nimeltä kutsua", vaikka saman arvoista on mielestäni heidänkin osallistumisensa. Kuka mitenkin tahtoo oman kortensa kekoon kantaa...

    Mukavaa kevätpäivää kaikille,
    demeter1


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Huomentapäivää. Kiva kuulla, että SkillaN sai "puhtaat paperit" ja ystävällistä palvelua lääkäriltään. Uskomattoman paljon hyvää mieltä saa tuosta hoitoväen ystävällisyydestä, sitä olen itsekin saanut osakseni.
    "Liikuntavammaisena" tahtoisin muuttaa tuon hokeman "liike on lääke" uuteen muotoon: "ystävällisyys on lääke"..)) liikkumista tietenkään väheksymättä.

    Lopulta sain nyt itselleni leikkausajan toukokuun loppuun. Tietysti suhtaudun siihen varauksella, niin monta aikaa/ajankohtaa minulle on annettu ja aina niistä on livetty. Syyttää ei tietysti voi ketään, eikä ole syytä olettaa, että tahdolla operaatiota siirrettäisiin.

    Vaikka liikkuminen on hankaloitunut, suurin kuorma on kuitenkin se, että henkinen kantti tahtoo pettää, kärsivällisyys on koetuksella ja kun elämässä samanaikaisesti tapahtuu suuria muutoksia, kuten niin monella tässä iässä, uuteen tilanteeseen orientoituminen ei aina ole ihan kivutonta.
    Oppia ikä kaikki, sanotaan, mutta joskus tuntuu että se siperia opettaa liiankin kovalla kädellä. Ja niinkin, että ihmisten kuorman kantamisen kyvyt ovat erilaisia ja voiko ketään syyttää siitä, jos ei rautaa, kuulu näiden modernien, "vahvojen naisten" joukkoon ?..))

    Grafologi, käsialantutkija, kuvasi luonnettani näin: "hän jos kuka sopeutuu, alistuu vaikka diktatuuriin",,)) Ei nyt sentään, mutta varmasti vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa auttaa uusissa tilanteissa isommankin haasteen edessä ja ihmisten suhteen olen aina ollut onnekas. Täälläkin, vaikka näitä stalkkaajia on osunut minunkin kohdalleni. Eikä heitä unohda..)) Kuten eivät kuulemma kiusatutkaan unohda kiusaajiaan eivätkä kiusaamiskokemustaan.

    Voi, voi ! Taas tuli tätä tilitystä - tällä julkisella palstalla, vaikka juuri puhuin pidättyvyyden puolesta. No. Luonne on kohtalo, ei sitä niin kovasti pysty muuttamaan, ainakaan en itse ole pystynyt.
    Eilen tulivat tilaamani puutarhakalusteet. "Ostin kun halvalla sain"..)) Edelliset olivatkin kestäneet melkein ihmisiän. Paketissahan ne kaikki tulivat, mutta apumies on luvannut koota kunhan ehtii. Meillä on toimiva avunantojärjestelmä: hän on rauhallinen, osaa, eikä ole ahne, 45 euroa tunti ja saanhan siitä kotitalousvähennyksen..))
    Kylätalkkarin tilaan ikkunoiden pesuun, mutta nyt täytyy pysyä viisi viikkoa visusti eristyksessä. Hoitaja kertoi, että jos nyt saisin koronatartunnan, siitä selviämisajaksi katsotaan seitsemän viikkoa, eli ohi menisi annettu aika.
    Niinpä koululaisten syntymäpäivät, ehkä äitienpäiväkin, täytyy perua tältä vuodelta.

    Brinkkalaa ei ole näkynyt pitkään aikaan, eikä Miaelinakaan ole käynyt helssaamassa. Mira sentään "tuli takaisin" ja ynnämuukin pistäytyy silloin tällöin, ja Hurskainen..))
    Kun nyt näin listaan, se ei tietenkään tarkoita, etteikö Anoja luettaisi miksikään, toki luetaan, mutta kuten sanottu, heitä ei voi kuitenkaan "nimeltä kutsua", vaikka saman arvoista on mielestäni heidänkin osallistumisensa. Kuka mitenkin tahtoo oman kortensa kekoon kantaa...

    Mukavaa kevätpäivää kaikille,
    demeter1

    Miksi et haikaille korppista, hän on ollut kauan poissa. Hän taitaa ahkeroida terasseja trukkikavoista ja savitonttuja kun ei ole näkynyt.


  • Anonyymi

   Ilahduttava kuulla hyvästä lääkärikäyntikokemuksesta SkillaN !
   Kaikilla paikkakunnilla ei lääkäriin tahdo päästä ja jos pääsee
   suhtautuminen on yliolkaista eikä kysymyksille ole aikaa.
   Ehkä voit ilokseksesi tämän kerran laulaa luritella kotona,
   kun laulut jäi väliin :)

   Minullakin on kauppapäivä. Tilasin maanantaina netistä,
   ruuan verkkokaupasta, viikon ruuat kotiin.
   Ne tuodaan klo 9-12. Kotiinkuljetus maksaa 3,90 eli vähemmän
   kuin kauppareissu maksaisi julkisilla kulkien eikä ole kantamisen
   vaivaa eikä altistu koronalle.

   Virkeää ja hyvävointista päivää kaikille !
   nano-ano

   • Minäkin tein eilen kauppatilaukseni, nano-ano. Opettelin tuskaisesti sen tekemistä netissä pari kertaa, mutta nyt osaan jo ..))
    Minulle tuo kotiinkuljetus maksaa 9.80-12.90 ajankohdasta riippuen. MInäkään en pidä sitä paljona, kun se sentään sisältää paljon työtäkin: tavaroiden keräämisen, pakkaamisen ja kuljetuksen (8km minulla).
    Hyvä apu meille, vaikka kun välillä pääsin ja uskalsin lähteä tuttujen kanssa kauppareissulle, sekin tuntui jo elämykseltä..)) Jospa siihenkin vielä pystytään palaamaan...


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Minäkin tein eilen kauppatilaukseni, nano-ano. Opettelin tuskaisesti sen tekemistä netissä pari kertaa, mutta nyt osaan jo ..))
    Minulle tuo kotiinkuljetus maksaa 9.80-12.90 ajankohdasta riippuen. MInäkään en pidä sitä paljona, kun se sentään sisältää paljon työtäkin: tavaroiden keräämisen, pakkaamisen ja kuljetuksen (8km minulla).
    Hyvä apu meille, vaikka kun välillä pääsin ja uskalsin lähteä tuttujen kanssa kauppareissulle, sekin tuntui jo elämykseltä..)) Jospa siihenkin vielä pystytään palaamaan...

    S-ketjun Alepan kuljetukset ovat edullisemmasta päästä (3.90),
    mutta Alepaa ei ole joka paikassa, sen sijaan saattaa olla S-ketjun Prisma,
    jonka kuljetukset taitavat maksaa 8-12 euron paikkeilla.
    Suunnilleen saman kuin K-ketjun ?
    Niin K-ketjun kuin Prisman tuotevalikoima on parempi, laajempi kuin Alepan, mutta Alepallakin pärjää oikein hyvin.

    Alepaan kirjautuminen ja tilaaminen oli aluksi (6-7 vuotta sitten)
    hyvin yksinkertaista. Aluksi ei tarvinnut edes kirjautua.
    Sitä mukaa, kun Alepa "parantanut" sivujaan, ne on menneet vaikeaselkoisemmiksi
    asiakkaalle. Eikö olekin "hauskaa" ? Jokainen sivun " uudistus" (muka "parannus")
    aiheuttaa uuden "opiskelua". Vanhan pää ei halua "uudistuksia" :)

    Ennen oli sekin helpompaa, että sai maksaa kotona tavaroita
    tuotaessa samoin kuin kaupassa maksetaan työntämällä kortti
    laitteeseen. Etukäteen maksaminen vaatii vähän enemmän,
    mutta jouduttaa kuljettajien työtä, kun ei heidän tarvitse "rahastaa".

    On tosi näppärää ja helppoa "käydä ostoksilla" tietokoneella,
    kun on ensin "jyvälle päässyt" systeemistä.

    Valitettavasti kaikilla ei ole nettiä käytössä, he voivat kuitenkin tilata
    puhelimitse ruokaa kotiin, mutta pidän ruuantilauspuhelua melko kalliina,
    se maksaa noin 10 euroa.

    nano-ano


   • Anonyymi kirjoitti:

    S-ketjun Alepan kuljetukset ovat edullisemmasta päästä (3.90),
    mutta Alepaa ei ole joka paikassa, sen sijaan saattaa olla S-ketjun Prisma,
    jonka kuljetukset taitavat maksaa 8-12 euron paikkeilla.
    Suunnilleen saman kuin K-ketjun ?
    Niin K-ketjun kuin Prisman tuotevalikoima on parempi, laajempi kuin Alepan, mutta Alepallakin pärjää oikein hyvin.

    Alepaan kirjautuminen ja tilaaminen oli aluksi (6-7 vuotta sitten)
    hyvin yksinkertaista. Aluksi ei tarvinnut edes kirjautua.
    Sitä mukaa, kun Alepa "parantanut" sivujaan, ne on menneet vaikeaselkoisemmiksi
    asiakkaalle. Eikö olekin "hauskaa" ? Jokainen sivun " uudistus" (muka "parannus")
    aiheuttaa uuden "opiskelua". Vanhan pää ei halua "uudistuksia" :)

    Ennen oli sekin helpompaa, että sai maksaa kotona tavaroita
    tuotaessa samoin kuin kaupassa maksetaan työntämällä kortti
    laitteeseen. Etukäteen maksaminen vaatii vähän enemmän,
    mutta jouduttaa kuljettajien työtä, kun ei heidän tarvitse "rahastaa".

    On tosi näppärää ja helppoa "käydä ostoksilla" tietokoneella,
    kun on ensin "jyvälle päässyt" systeemistä.

    Valitettavasti kaikilla ei ole nettiä käytössä, he voivat kuitenkin tilata
    puhelimitse ruokaa kotiin, mutta pidän ruuantilauspuhelua melko kalliina,
    se maksaa noin 10 euroa.

    nano-ano

    Eikös tämä uusi tulokas, Foodie.fi, kuulu juuri S-ryhmään ja se on mainostanut ilmaista kotiinkuljetusta ? Toimii siis joissakin isommissa kaupungeissa.

    Ehkä kannattaisi joskus kokeilla, mutta kun tuo K-ruoka on jo tullut tutuksi niin pysyn siellä niin kauan kunnes tulee taas sellaisia "uudistuksia" etten viitsi/jaksa niihin paneutua..))


   • Anonyymi

    Mistä KAUPASTA TILAAT? Miten pitkä on matka sieltä sinulle ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä KAUPASTA TILAAT? Miten pitkä on matka sieltä sinulle ?

    Kysymys on nano-anolle.


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Eikös tämä uusi tulokas, Foodie.fi, kuulu juuri S-ryhmään ja se on mainostanut ilmaista kotiinkuljetusta ? Toimii siis joissakin isommissa kaupungeissa.

    Ehkä kannattaisi joskus kokeilla, mutta kun tuo K-ruoka on jo tullut tutuksi niin pysyn siellä niin kauan kunnes tulee taas sellaisia "uudistuksia" etten viitsi/jaksa niihin paneutua..))

    Myönnän, etten oikein pysy enää kärryillä.
    Foodie oli käsittääkseni "sama" kuin Alepa.
    Ainakin vuosia sitten googlasin tilaussivut aina esiin "alepa foodie"-haulla.

    "Oda" on aika uusi (norjalaisten) nettiruokakauppa Suomessa
    joka kai kuljettaa ilmaiseksi (aluksi, saadakseen asiakkaita?)

    Viime vuonna tuli muutos, tuli S-kaupat.fi/alepa/Prisma ja muita,
    mutta ruokatuotteet tulevat edelleen samasta varastosta,
    jos valitsee Alepan.
    Piti luoda S-käyttäjätili, jonka kautta pääsi kirjautumaan S-kauppoihin.
    vain kirjautuneena saa S-bonuksen. Kirjautumattakin voi tilata.

    Valitsisin mielellään Prisman laajemman valikoiman takia,
    mutta koska tilaan viikottain kaikki ruuat kotiin,
    kuljetusmaksu nousisi vuodessa kolminkertaiseksi eli noin kuuteensataan
    euroon.
    Alepan 3.90 euron hintaisella kuljetuksella kuljetukseen menee noin 205 euroa
    vuodessa.
    Jos kävisin kaksi kertaa viikossa kaupassa julkisilla kulkuvälineillä
    se tekisi ehkä nelisensataa vuodessa.

    Kotiintuonnin etu on myös ajan ja vaivan säästö.
    Kotiintilaus tulee muutenkin vähän edullisemmaksi,
    koska "joutuu" suunnittelemaan viikon ostokset etukäteen.
    Ei tule hukka- eikä heräteostoksia.
    Joku pieni heräteostos tuli kaupassa lähes joka kerta,
    vaikka eihän se aina pahasta ole.
    Tuoreet munkit tms. on niin hyviä kahvin kanssa :)

    nano-ano


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kysymys on nano-anolle.

    Matkaa tulee toisen kunnan puolelta olevasta S-ryhmän varastosta ainakin
    noin 20 km.

    nano-ano


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Matkaa tulee toisen kunnan puolelta olevasta S-ryhmän varastosta ainakin
    noin 20 km.

    nano-ano

    Kauppa on siis S-kaupat, sivulla on oletuksena Prisma,
    mutta avatessasi ensin käyttäjätilin, voit valita Alepankin.
    Tavara ei tule mistään kaupasta, se tulee suoraan varastolta ja
    "viimeistä päivää"-päiväykset ovat yleensä vähän pitemmät kuin kaupoissa.

    https://www.s-kaupat.fi/kauppa?gclid=EAIaIQobChMIsrC8yZK09wIVfEeRBR0jEgw5EAAYASAAEgLLVvD_BwE

    nano-ano


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myönnän, etten oikein pysy enää kärryillä.
    Foodie oli käsittääkseni "sama" kuin Alepa.
    Ainakin vuosia sitten googlasin tilaussivut aina esiin "alepa foodie"-haulla.

    "Oda" on aika uusi (norjalaisten) nettiruokakauppa Suomessa
    joka kai kuljettaa ilmaiseksi (aluksi, saadakseen asiakkaita?)

    Viime vuonna tuli muutos, tuli S-kaupat.fi/alepa/Prisma ja muita,
    mutta ruokatuotteet tulevat edelleen samasta varastosta,
    jos valitsee Alepan.
    Piti luoda S-käyttäjätili, jonka kautta pääsi kirjautumaan S-kauppoihin.
    vain kirjautuneena saa S-bonuksen. Kirjautumattakin voi tilata.

    Valitsisin mielellään Prisman laajemman valikoiman takia,
    mutta koska tilaan viikottain kaikki ruuat kotiin,
    kuljetusmaksu nousisi vuodessa kolminkertaiseksi eli noin kuuteensataan
    euroon.
    Alepan 3.90 euron hintaisella kuljetuksella kuljetukseen menee noin 205 euroa
    vuodessa.
    Jos kävisin kaksi kertaa viikossa kaupassa julkisilla kulkuvälineillä
    se tekisi ehkä nelisensataa vuodessa.

    Kotiintuonnin etu on myös ajan ja vaivan säästö.
    Kotiintilaus tulee muutenkin vähän edullisemmaksi,
    koska "joutuu" suunnittelemaan viikon ostokset etukäteen.
    Ei tule hukka- eikä heräteostoksia.
    Joku pieni heräteostos tuli kaupassa lähes joka kerta,
    vaikka eihän se aina pahasta ole.
    Tuoreet munkit tms. on niin hyviä kahvin kanssa :)

    nano-ano

    Hyvinhän sinä tuon kuvion tunnet, nano-ano. Kilpailutus olisi varmasti paikallaan näindenkin palvelujen kohdalla, mutta itse en vain viitsi enkä jaksa, vaikka en varakas olekaan.

    "Oda" oli tosiaan se kauppa, jonka nimeä hain. Tarjontaa riittää...
    demeter1


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvinhän sinä tuon kuvion tunnet, nano-ano. Kilpailutus olisi varmasti paikallaan näindenkin palvelujen kohdalla, mutta itse en vain viitsi enkä jaksa, vaikka en varakas olekaan.

    "Oda" oli tosiaan se kauppa, jonka nimeä hain. Tarjontaa riittää...
    demeter1

    Mitenköhän yksittäinen asiakas näitä palveluja kilpailuttaisi, ei mitenkään.
    Pitää vain punnita mielessään mille antaa painoarvoa ja sen mukaan valita.

    Tuotteethan on melkein samat joka kaupassa ! Samat "atriat, saarioiset,
    snellmanit, fazerit, valiot, arlat, vaasan, laitilan, serlan", jne.

    Kyse on itse asiassa lähinnä siitä,
    -kuinka isosta tuotevalikoimasta haluaa valita,
    -kelpaako ja riittääkö pienempi tuotevalikoima
    -minkä hinnan haluaa/voi maksaa kuljetuksesta
    - millä aikataululla haluaa tuotteet kotiin

    Alepassa yhdistyy pienempi valikoima ja edullisempi kuljetus.
    Ihan esimerkkinä Alepassa on "vain" noin 15 eri kinkkuleikkelettä,
    (plus kalkkunaa, metukkaa ym.)
    mutta siinä valikoimassa on yllin kyllin itselleni.
    K-kaupassa tai Prismassa on laajemmat valikoimat, saattaa olla 50:kin ?
    Niillähän on isoissa marketeissaan metrikaupalla leikkelehyllyjä ja kaikkea muuta,
    ihan läkähtyy, kun niissä käy ostoksilla :)

    Itse tuotteiden hintavertailua en jaksa tehdä, kun jossain kaupassa on
    joku tuote halvempi ja toinen kalliimpi ja toisessa päinvastoin ja usein on
    tarjouksiakin niin ei hintavertailut "pidä" kutiaan kuitenkaan
    ja kun normaalia kotiruokaa tekee ja syö,
    ei jaksa ainaista rahan "räknäämistä", omat makumieltymykset ja terveellisyys
    ratkaisevat.

    Omalle seudulleni K-kauppa tuo tuotteita vain yhtenä päivänä viikossa ja sen
    kuljetus on 2-3 kertaa kalliimpi. Vuodessa se tekee jonkun satasen eron,
    kun tilaa joka viikko niinkuin minä.

    Alepa on joustavampi, se tuo joka päivä aamuyhdeksästä iltaan
    muistaakseni klo 21 asti, lauantaisin on lyhyempi päivä.
    Valitsisin aina muutenkin aamukuljetuksen 9-12 välillä, se sattuu olemaan
    edullisinkin eli 3.90 €.
    Täsmäaikoja on myös. Tuotteensa voi tilata kotiintuotavaksi vaikka 9-10
    välillä aamulla, tunnin tarkkuudella, mutta se maksaa enemmän.

    nano-ano


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitenköhän yksittäinen asiakas näitä palveluja kilpailuttaisi, ei mitenkään.
    Pitää vain punnita mielessään mille antaa painoarvoa ja sen mukaan valita.

    Tuotteethan on melkein samat joka kaupassa ! Samat "atriat, saarioiset,
    snellmanit, fazerit, valiot, arlat, vaasan, laitilan, serlan", jne.

    Kyse on itse asiassa lähinnä siitä,
    -kuinka isosta tuotevalikoimasta haluaa valita,
    -kelpaako ja riittääkö pienempi tuotevalikoima
    -minkä hinnan haluaa/voi maksaa kuljetuksesta
    - millä aikataululla haluaa tuotteet kotiin

    Alepassa yhdistyy pienempi valikoima ja edullisempi kuljetus.
    Ihan esimerkkinä Alepassa on "vain" noin 15 eri kinkkuleikkelettä,
    (plus kalkkunaa, metukkaa ym.)
    mutta siinä valikoimassa on yllin kyllin itselleni.
    K-kaupassa tai Prismassa on laajemmat valikoimat, saattaa olla 50:kin ?
    Niillähän on isoissa marketeissaan metrikaupalla leikkelehyllyjä ja kaikkea muuta,
    ihan läkähtyy, kun niissä käy ostoksilla :)

    Itse tuotteiden hintavertailua en jaksa tehdä, kun jossain kaupassa on
    joku tuote halvempi ja toinen kalliimpi ja toisessa päinvastoin ja usein on
    tarjouksiakin niin ei hintavertailut "pidä" kutiaan kuitenkaan
    ja kun normaalia kotiruokaa tekee ja syö,
    ei jaksa ainaista rahan "räknäämistä", omat makumieltymykset ja terveellisyys
    ratkaisevat.

    Omalle seudulleni K-kauppa tuo tuotteita vain yhtenä päivänä viikossa ja sen
    kuljetus on 2-3 kertaa kalliimpi. Vuodessa se tekee jonkun satasen eron,
    kun tilaa joka viikko niinkuin minä.

    Alepa on joustavampi, se tuo joka päivä aamuyhdeksästä iltaan
    muistaakseni klo 21 asti, lauantaisin on lyhyempi päivä.
    Valitsisin aina muutenkin aamukuljetuksen 9-12 välillä, se sattuu olemaan
    edullisinkin eli 3.90 €.
    Täsmäaikoja on myös. Tuotteensa voi tilata kotiintuotavaksi vaikka 9-10
    välillä aamulla, tunnin tarkkuudella, mutta se maksaa enemmän.

    nano-ano

    Huomenta, torstai toivoa täynnä, näin sanotaan, toivottavasti toivoa jaksamisesta ainakin minulle, koska siivous aloitettu, kaikki ulos kannettu.
    Vähän yritän pölyjä seinistä ja katostakin tiputella, hassusti aloitan, tavallaan makuuhuone on ensimmäinen ja sitten olohuone viimeisenä, nyt päinvastoin.
    Harjakone eilen ajoi sepelit ikkunani alta, kuin toiveeni kuullen ja nyt sitten urakka voi alkaa, jatkan huomenna, jos voimat ei riitä.
    Vahaakin ostin, jospa kiillon siten lattiaan levittäisi mieltä virkistämään.
    Hitaasti voi siivous edetä, kun huonekalut paikkaansa hakee, kirjahyllyn tyhjennys jo melkoinen homma, kirjat isoja ja paksuja, mutta siitä se hitaasti valmiiksi joutuu, näin toivon.

    Kotiinkuljetuksista olette jutustelleet ja halpa on nano-ano sinulla tuo kotiin tuominen.
    Muistelen täällä olevan 5 euroa, on voinut muuttuakin.
    Itse en tätä palvelua ole käyttänyt, ihan siksikin, että sitä liikettä vähän enemmän tulisi, kun itse vielä jaksan kulkea kauppoihin.
    Keskellä kaikkea asustan, isommat ostokset teen City-marketista, matkaa 400 metriä ja pikku ostoilla käyn 200 metrin päässä, liikenneasema n.200 metriä, apteekki ja tori pisimmällä, noin puolikilometriä..
    Prisma ja Lidl jo kilometrin takana, joten niissä en käy, joskus autoilevien lasten tai ystävien kanssa.
    Yksi iso puute meillä on, ei ole kangaskauppaa, Leppävirralla on lähimpänä ja sinne matkaa jo yli 20 km.
    Paljon täälläkin noita kotiinkuljetuksia käyttävät, sen olen huomannut.

    Ano 10,05, ei toki riitaa haasta jos kysymyksiä tekee ja uutena asiat tahtoo vaikeammilta näyttää, kuin todellisuudessa onkaan.
    Myös useat anonyyminä kirjoittaneet pohtivat tätä riidan haastamista, "täällä roikkuneena" olen saanut kokea olevani riidan aiheuttaja kuin myös " lempinimeni" on monenlaista sävyä saanut, joten ehkä olen pienenä riidan haastamisena sen kokenut.
    Ketään en pois ole käskenyt, joitakin olen nimeltä ikävöinyt, nyt sitäkin vähemmän, koska sekin jotain "nuoleskelua" aiheutti.
    Riitaa ja siihen osallistumista olen yrittänyt välttää ja ikävältä on tuntunut, kun sitä on seuraamaan joutunut, siksi nyt tästä mukavammasta , rauhallisemmasta viestittelystä tulee mainittua.
    Mielipiteet ja sävy millä ne kirjoittaa, antaa osviittaa kirjoittajan mielestä.
    Jokainen on persoona ja tuntemisen vaikeutta on nyt, kun anonyymi on kirjoitteluun suotu.
    Nimimerkki kirjoittajat ja heidän tyylinsä oppi aiemmin tunnistamaan ja vastailu paremmin onnistui.
    Näillä mennään, jos joku ei tykkää sille en mahda mitään, palstalla on tilaa jokaisella oman mielensä mukaisesti toimia.

    Nyt on aloiteltava päivän puuhat, kun vielä voima pullistelee, ei monta tuntia mene, kun uupumus voittaa, jatko sitten huomenissa, tai vaikkapa ensi viikolla, kun aikataulu viruu;)
    Innostavaa päivää kaikille teille, olkoon päivänne iloinen;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, torstai toivoa täynnä, näin sanotaan, toivottavasti toivoa jaksamisesta ainakin minulle, koska siivous aloitettu, kaikki ulos kannettu.
    Vähän yritän pölyjä seinistä ja katostakin tiputella, hassusti aloitan, tavallaan makuuhuone on ensimmäinen ja sitten olohuone viimeisenä, nyt päinvastoin.
    Harjakone eilen ajoi sepelit ikkunani alta, kuin toiveeni kuullen ja nyt sitten urakka voi alkaa, jatkan huomenna, jos voimat ei riitä.
    Vahaakin ostin, jospa kiillon siten lattiaan levittäisi mieltä virkistämään.
    Hitaasti voi siivous edetä, kun huonekalut paikkaansa hakee, kirjahyllyn tyhjennys jo melkoinen homma, kirjat isoja ja paksuja, mutta siitä se hitaasti valmiiksi joutuu, näin toivon.

    Kotiinkuljetuksista olette jutustelleet ja halpa on nano-ano sinulla tuo kotiin tuominen.
    Muistelen täällä olevan 5 euroa, on voinut muuttuakin.
    Itse en tätä palvelua ole käyttänyt, ihan siksikin, että sitä liikettä vähän enemmän tulisi, kun itse vielä jaksan kulkea kauppoihin.
    Keskellä kaikkea asustan, isommat ostokset teen City-marketista, matkaa 400 metriä ja pikku ostoilla käyn 200 metrin päässä, liikenneasema n.200 metriä, apteekki ja tori pisimmällä, noin puolikilometriä..
    Prisma ja Lidl jo kilometrin takana, joten niissä en käy, joskus autoilevien lasten tai ystävien kanssa.
    Yksi iso puute meillä on, ei ole kangaskauppaa, Leppävirralla on lähimpänä ja sinne matkaa jo yli 20 km.
    Paljon täälläkin noita kotiinkuljetuksia käyttävät, sen olen huomannut.

    Ano 10,05, ei toki riitaa haasta jos kysymyksiä tekee ja uutena asiat tahtoo vaikeammilta näyttää, kuin todellisuudessa onkaan.
    Myös useat anonyyminä kirjoittaneet pohtivat tätä riidan haastamista, "täällä roikkuneena" olen saanut kokea olevani riidan aiheuttaja kuin myös " lempinimeni" on monenlaista sävyä saanut, joten ehkä olen pienenä riidan haastamisena sen kokenut.
    Ketään en pois ole käskenyt, joitakin olen nimeltä ikävöinyt, nyt sitäkin vähemmän, koska sekin jotain "nuoleskelua" aiheutti.
    Riitaa ja siihen osallistumista olen yrittänyt välttää ja ikävältä on tuntunut, kun sitä on seuraamaan joutunut, siksi nyt tästä mukavammasta , rauhallisemmasta viestittelystä tulee mainittua.
    Mielipiteet ja sävy millä ne kirjoittaa, antaa osviittaa kirjoittajan mielestä.
    Jokainen on persoona ja tuntemisen vaikeutta on nyt, kun anonyymi on kirjoitteluun suotu.
    Nimimerkki kirjoittajat ja heidän tyylinsä oppi aiemmin tunnistamaan ja vastailu paremmin onnistui.
    Näillä mennään, jos joku ei tykkää sille en mahda mitään, palstalla on tilaa jokaisella oman mielensä mukaisesti toimia.

    Nyt on aloiteltava päivän puuhat, kun vielä voima pullistelee, ei monta tuntia mene, kun uupumus voittaa, jatko sitten huomenissa, tai vaikkapa ensi viikolla, kun aikataulu viruu;)
    Innostavaa päivää kaikille teille, olkoon päivänne iloinen;)

    En ole ikinä katosta ja seinistä pölyjä poistanut, kun minulla pölyt laskeutuu alas lattiaan ja huonekaluille. Onko sinulla tosi pitkä varsi imurissa? En ole ikunä vahannut lattiaa, tietääkseni vain vanhat korkkmatot vahattiin. Nykyaikasts puuparkettia eiedes saa vahata. Eikö se ole hirveän rasittava työ kontillaan hinkata vahalla lattiaa? Ja siitä tulee vaarallisen liukas.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En ole ikinä katosta ja seinistä pölyjä poistanut, kun minulla pölyt laskeutuu alas lattiaan ja huonekaluille. Onko sinulla tosi pitkä varsi imurissa? En ole ikunä vahannut lattiaa, tietääkseni vain vanhat korkkmatot vahattiin. Nykyaikasts puuparkettia eiedes saa vahata. Eikö se ole hirveän rasittava työ kontillaan hinkata vahalla lattiaa? Ja siitä tulee vaarallisen liukas.

    Oletpa sinä tietämätön ihminen.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, torstai toivoa täynnä, näin sanotaan, toivottavasti toivoa jaksamisesta ainakin minulle, koska siivous aloitettu, kaikki ulos kannettu.
    Vähän yritän pölyjä seinistä ja katostakin tiputella, hassusti aloitan, tavallaan makuuhuone on ensimmäinen ja sitten olohuone viimeisenä, nyt päinvastoin.
    Harjakone eilen ajoi sepelit ikkunani alta, kuin toiveeni kuullen ja nyt sitten urakka voi alkaa, jatkan huomenna, jos voimat ei riitä.
    Vahaakin ostin, jospa kiillon siten lattiaan levittäisi mieltä virkistämään.
    Hitaasti voi siivous edetä, kun huonekalut paikkaansa hakee, kirjahyllyn tyhjennys jo melkoinen homma, kirjat isoja ja paksuja, mutta siitä se hitaasti valmiiksi joutuu, näin toivon.

    Kotiinkuljetuksista olette jutustelleet ja halpa on nano-ano sinulla tuo kotiin tuominen.
    Muistelen täällä olevan 5 euroa, on voinut muuttuakin.
    Itse en tätä palvelua ole käyttänyt, ihan siksikin, että sitä liikettä vähän enemmän tulisi, kun itse vielä jaksan kulkea kauppoihin.
    Keskellä kaikkea asustan, isommat ostokset teen City-marketista, matkaa 400 metriä ja pikku ostoilla käyn 200 metrin päässä, liikenneasema n.200 metriä, apteekki ja tori pisimmällä, noin puolikilometriä..
    Prisma ja Lidl jo kilometrin takana, joten niissä en käy, joskus autoilevien lasten tai ystävien kanssa.
    Yksi iso puute meillä on, ei ole kangaskauppaa, Leppävirralla on lähimpänä ja sinne matkaa jo yli 20 km.
    Paljon täälläkin noita kotiinkuljetuksia käyttävät, sen olen huomannut.

    Ano 10,05, ei toki riitaa haasta jos kysymyksiä tekee ja uutena asiat tahtoo vaikeammilta näyttää, kuin todellisuudessa onkaan.
    Myös useat anonyyminä kirjoittaneet pohtivat tätä riidan haastamista, "täällä roikkuneena" olen saanut kokea olevani riidan aiheuttaja kuin myös " lempinimeni" on monenlaista sävyä saanut, joten ehkä olen pienenä riidan haastamisena sen kokenut.
    Ketään en pois ole käskenyt, joitakin olen nimeltä ikävöinyt, nyt sitäkin vähemmän, koska sekin jotain "nuoleskelua" aiheutti.
    Riitaa ja siihen osallistumista olen yrittänyt välttää ja ikävältä on tuntunut, kun sitä on seuraamaan joutunut, siksi nyt tästä mukavammasta , rauhallisemmasta viestittelystä tulee mainittua.
    Mielipiteet ja sävy millä ne kirjoittaa, antaa osviittaa kirjoittajan mielestä.
    Jokainen on persoona ja tuntemisen vaikeutta on nyt, kun anonyymi on kirjoitteluun suotu.
    Nimimerkki kirjoittajat ja heidän tyylinsä oppi aiemmin tunnistamaan ja vastailu paremmin onnistui.
    Näillä mennään, jos joku ei tykkää sille en mahda mitään, palstalla on tilaa jokaisella oman mielensä mukaisesti toimia.

    Nyt on aloiteltava päivän puuhat, kun vielä voima pullistelee, ei monta tuntia mene, kun uupumus voittaa, jatko sitten huomenissa, tai vaikkapa ensi viikolla, kun aikataulu viruu;)
    Innostavaa päivää kaikille teille, olkoon päivänne iloinen;)

    "Itse en tätä palvelua ole käyttänyt, ihan siksikin, että sitä liikettä vähän enemmän tulisi,
    kun itse vielä jaksan kulkea kauppoihin."
    Ihan ok miten kukin haluaa, se on tottumuskysymyskin varmaan,
    mutta minusta on mukavampi liikkua ja ulkoilla ilman kauppakasseja missä
    maisemissa mielii
    (ja kun nivelet ei kestä kantamista, ne jomottavat muutenkin)

    nano-ano


  • Hyvää siivousintoa, Skillan.
   Sain makeat naurut näin aamutuimaan, kun huomasin, että suursiivouksesikin todetaan turhaksi ja rasittavaksi.
   Täällä pitää todella olla tarkkana, kun tekemisiään mainitsee.
   Vastaisuudessa kannattaa siivota salaa.

   • Anonyymi

    Hei haloo! Imuroitko muka kattosi makriina?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei haloo! Imuroitko muka kattosi makriina?

    Pidän asian omana tietonani väärinkäsitylsiä välttääkseni.


   • Makriina kirjoitti:

    Pidän asian omana tietonani väärinkäsitylsiä välttääkseni.

    Voi sentään ! Ei aihetta, ei kommenttia, mistä ei löytyisi huomautettavaa. Vai sekö on tämänpäivän "keskustelua" ? Ei osaa, ei jaksa.

    Onneksi muilla on vielä huumoria ja kärsivällisyyttä enemmän.


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Voi sentään ! Ei aihetta, ei kommenttia, mistä ei löytyisi huomautettavaa. Vai sekö on tämänpäivän "keskustelua" ? Ei osaa, ei jaksa.

    Onneksi muilla on vielä huumoria ja kärsivällisyyttä enemmän.

    Kirjoitin tänä aamuna n. 15 rivin tuherruksen. Se on kadonnut. Hyvä niin,
    että taso säilyy "mallikelpoisena:))" En ole ollenkaan pahoillani.
    Hyvää jatkoa teille! terv. ynnämuu.


   • demeter1 kirjoitti:

    Voi sentään ! Ei aihetta, ei kommenttia, mistä ei löytyisi huomautettavaa. Vai sekö on tämänpäivän "keskustelua" ? Ei osaa, ei jaksa.

    Onneksi muilla on vielä huumoria ja kärsivällisyyttä enemmän.

    Heh, heh, onhan se hyvä että ihmetellään, minä elän sitä aikaa, kun ripsuttiin katot ja seinät, siis koko talo.
    Katajaluuta pitkän puun päähän ja jopa lähti hämähäkinseitit, tätä toteutan edelleen sillä erotuksella, että teleskooppivarsi ja pehmeä lasta sen päässä, kaksi kertaa vuoteen sen teen ja vahaa samalla lailla, koska lattia tulee kiiltävämmäksi ja pienet naarmut peittyy.
    Juokseva vaha, samalla teleskooppivarrella, toinen pesin vaan päähän, helposti käy ja en liukkautta ole huomannut.

    Turhaako, kenties, mutta hyvä tuuletus vielä kaiken päälle, jopa on helppo hengittää.
    Ostaessani tämän asunnon ihmettelin miten sukanpohjat likaantui alta aikayksikön. pesin lattian (pienellä kosteudella parkettia siis) hyvin useamman kerran ja jopa sain tallustella puhtain sukin, niin käy, jos pelkkä imurointi käytössä, kyllä lattia silloin tällöin on syytä pestä.

    Nyt kai sitten tuli lisää ihmettelyä ja turhan työn tekemisen kummastelua, mutta ihana , että jokainen saa tehdä halutessaan turhaakin työtä;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Heh, heh, onhan se hyvä että ihmetellään, minä elän sitä aikaa, kun ripsuttiin katot ja seinät, siis koko talo.
    Katajaluuta pitkän puun päähän ja jopa lähti hämähäkinseitit, tätä toteutan edelleen sillä erotuksella, että teleskooppivarsi ja pehmeä lasta sen päässä, kaksi kertaa vuoteen sen teen ja vahaa samalla lailla, koska lattia tulee kiiltävämmäksi ja pienet naarmut peittyy.
    Juokseva vaha, samalla teleskooppivarrella, toinen pesin vaan päähän, helposti käy ja en liukkautta ole huomannut.

    Turhaako, kenties, mutta hyvä tuuletus vielä kaiken päälle, jopa on helppo hengittää.
    Ostaessani tämän asunnon ihmettelin miten sukanpohjat likaantui alta aikayksikön. pesin lattian (pienellä kosteudella parkettia siis) hyvin useamman kerran ja jopa sain tallustella puhtain sukin, niin käy, jos pelkkä imurointi käytössä, kyllä lattia silloin tällöin on syytä pestä.

    Nyt kai sitten tuli lisää ihmettelyä ja turhan työn tekemisen kummastelua, mutta ihana , että jokainen saa tehdä halutessaan turhaakin työtä;)

    Niinhän se entinenkin naapuri huohotti, kun raahasi tamppausparvekkeelta laiskanlinnaa takaisin kotiinsa: "Ei tullut yhtään pölyä!"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoitin tänä aamuna n. 15 rivin tuherruksen. Se on kadonnut. Hyvä niin,
    että taso säilyy "mallikelpoisena:))" En ole ollenkaan pahoillani.
    Hyvää jatkoa teille! terv. ynnämuu.

    Saman olen välillä pannut merkille, Y-M. . Salaperäisesti katoaa virtuaalimaailmaan kuolemattomat ajatukset. Sinne menevät, eikä niitä en saa kiinni.
    Pitää sitten vain odottaa uutta inspiraatiota.


   • Makriina kirjoitti:

    Saman olen välillä pannut merkille, Y-M. . Salaperäisesti katoaa virtuaalimaailmaan kuolemattomat ajatukset. Sinne menevät, eikä niitä en saa kiinni.
    Pitää sitten vain odottaa uutta inspiraatiota.

    Eipä siinä tässä tapauksessa" hyvä hävinnyt". Täytyy odotella kunnes
    ikääni karttuu huomattavasti lisää . . . jospa piilevät inspiraatiot
    tulevat. Tai sitten ei. Heippa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoitin tänä aamuna n. 15 rivin tuherruksen. Se on kadonnut. Hyvä niin,
    että taso säilyy "mallikelpoisena:))" En ole ollenkaan pahoillani.
    Hyvää jatkoa teille! terv. ynnämuu.

    Oletko ynnämuu sama kuin Demeter ?


  • Anonyymi

   Mielestäni ynnämuu on mieshenkilö, kun taas demeter on viehättävä lady

   • Anonyymi

    Anonyymi klo 12.20
    Saitkin jo vastauksen. Olen aika vanha ukonturilas. En tunne demeteriä,
    hänen mainioita kirjoituksia olen kyllä lukenut.
    Nyt tämä on käsitelty:) ynnämuu.


   • Anonyymi

    Molemmat fiksuja ja rauhaa rakastavia💙


  • Anonyymi

   Kuinka Eteiä ja Keskieuroopan maissa airaanhoitajien palkat ovat paljon pienempi', kuin Suomessa!
   Ja he ovat aivan tyytyväisiä. Nyt näillä suomalaisilla ei tahdo olla mitään rajaa, vaikka on luvattu jo suuria korotuksia, niin aina vain vaaditaan lisää.

   Paperimiehet ovat nyt aina lakkoilleet, nytkin kehtasivat neljä kuukautta makoilla.
   Koulutukseen nähden heillä on liikakin palkkaa.

   • Anonyymi

    Mitä sinä tiedät paperimiesten työn haastavuudesta ? Älä arvostele kenenkään
    töitä ennenkuin olet itse tehnyt niitä kaksi viikkoa.


   • Anonyymi

    "Ja he ovat aivan tyytyväisiä."
    "Koulutukseen nähden heillä on liikaakin palkkaa."

    Tuntuu varmaan suuremmoiselta, kun on kaikesta varma.


   • Anonyymi

    Prosessiteollisuuden ammattitutkinto, p a p e r i- ja selluteollisuuden osaamisala
    AMMATTITUTKINTO

    Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa prosessiteollisuuden perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua paperiteollisuuteen.

    Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa.

    Näyttötutkintoina voidaan ammattitaidon kartuttua suorittaa paperiteollisuuden ammatti- ja erikoisammattitutkinnot.

    Yritysten omat teollisuusoppilaitokset järjestävät niin ikään alan perus- ja täydennyskoulutusta.

    Tutkinnon suoritettuasi voit toimia esimerkiksi prosessinhoitajana, koneenkäyttäjänä tai operaattorina. Osaat valvoa, ohjata ja säätää työalueesi prosesseja. Osaat tehdä kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Tunnet yrityksesi prosessin raaka-aineista lopputuotteeksi ja ymmärrät yksittäisten prosessivaiheiden merkityksen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ja he ovat aivan tyytyväisiä."
    "Koulutukseen nähden heillä on liikaakin palkkaa."

    Tuntuu varmaan suuremmoiselta, kun on kaikesta varma.

    Kaikkein varmimmat ovat ne, jotka vähiten tietävät.


  • Anonyymi

   Miksi tehdään kevätsiivous, muttei kesä-, syys- eikä talvisiivousta ?
   Ikkunanpesun ymmärrän hyvin. Kun kevätaurinko alkaa paistella,
   lika alkaa näkyä ja haitata "maisemaa" eikä talvella ole hyviä olosuhteita
   pestä niitä.

   • Hyvää alkavaa perjantaipäivää, taas viikonloppu edessä., säästä en tällä kertaa mitään kerrokaan, kun sekin harmia joillekin aiheuttaa;)
    Siivous edelleen menossa, ei siitäkään sen enempää.
    Kovin vähän asiaa mistä voisi kirjoittaa, kun kaikki on moneen kertaan kirjoitettu, mutta voihan olla joillekin uusimmille arvoitus, jos ei uusintoja tehtäisi.
    Väki vaihtuu ja ihan kaikkea ei ehkä jokainen ehdi lukemaankaan, joten kertausta voisi kaiketi joskus suosia.

    Sen verran kysymykseen vastaan, kyllä syyssiivous kuuluu asiaan, siis perusteellisesti tehty, jouluksi sitten monetkin siivoavat ja vaihtavat verhoja, kesälläkin kai juhannussiivous hieman isommin.
    Siivoaminen on homma, mikä ei koskaan turhaa ole.

    Tulipa noista lakoista mieleen erään baarityöntekijän maininta vappumarssista, työläiset marssii, nyt näitä työläisiä löytyy jo koulutetuiltakin aloilta, lakot päivän sana.
    Ehkä se on todettu hyväksi keinoksi hoitaa palkkapolitiikkaa, toivoisi muuten onnistuvan.
    Paperimiesten kuin muidenkin tuottavassa työssä olevien työllä kauppaa käydään, mikä pitää taloutta kurissa ja elämä sujuu.

    Makriina ja ynnämuu ihmettelevät katoavia viestejä, joskus saan minäkin alusta aloittaa, kun viesti karkaa, itse syyllinen olen, näin luulen.
    Olen samaa mieltä tuosta demeterin ja ynnämuun kirjoittajataidoista, asiallisia on kummankin viestit ja mielellään niitä odottaa ja lukee, samaa voi sanoa monen muunkin kirjoituksista.
    En luetteloa tee, sekin on jotenkin kielteisenä koettu.

    Makriina en jaksa siirtää tuolejani parvekkeelle, hyvää varmaan tekisi sydämensä pohjasta niitä hakata, ja varmaan toteaisin pölyä lähtee, imurointi ei muuta kuin pinnasta pölyt kerää.
    Eilen kirjahyllyn tyhjennys teetti töitä, kaksi kirjaa isompia jaksoin kerralla siirrellä, kun en täytenä jaksanut hyllyä siirtää, no tulipa pölyt pyyhittyä hyllyistäkin, lasien takana ovat kirjat, mutta katsopa kummaa, pölyä oli sinnekin ilmaantunut.
    Tänään joudun urheilijoiden käyttämiin hiekkarannekkeisiin turvautumaan, ranteet kipeytyivät, herkemmin kipeytyivät, kun tuo sänkypeitonteko niistä mehut vei.
    Tässäpä nyt tuli valitusosiokin tehtyä ja siivouksestakin osin, vaikka lupasin olla kirjoittamatta;)

    Nyt jatkuu hommat muissa huoneissa ja uskon, että illalla on tyytyväinen ja väsynyt mummo, joka kättensä aikaan saannoksia ihastelee;)
    Mieli hyvä, mitäpä pienistä harmeista, onhan aikaa taas parannella seuraavaan kertaan mennessä;)
    Mukavaa viikonlopun alkua itse kullekin.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvää alkavaa perjantaipäivää, taas viikonloppu edessä., säästä en tällä kertaa mitään kerrokaan, kun sekin harmia joillekin aiheuttaa;)
    Siivous edelleen menossa, ei siitäkään sen enempää.
    Kovin vähän asiaa mistä voisi kirjoittaa, kun kaikki on moneen kertaan kirjoitettu, mutta voihan olla joillekin uusimmille arvoitus, jos ei uusintoja tehtäisi.
    Väki vaihtuu ja ihan kaikkea ei ehkä jokainen ehdi lukemaankaan, joten kertausta voisi kaiketi joskus suosia.

    Sen verran kysymykseen vastaan, kyllä syyssiivous kuuluu asiaan, siis perusteellisesti tehty, jouluksi sitten monetkin siivoavat ja vaihtavat verhoja, kesälläkin kai juhannussiivous hieman isommin.
    Siivoaminen on homma, mikä ei koskaan turhaa ole.

    Tulipa noista lakoista mieleen erään baarityöntekijän maininta vappumarssista, työläiset marssii, nyt näitä työläisiä löytyy jo koulutetuiltakin aloilta, lakot päivän sana.
    Ehkä se on todettu hyväksi keinoksi hoitaa palkkapolitiikkaa, toivoisi muuten onnistuvan.
    Paperimiesten kuin muidenkin tuottavassa työssä olevien työllä kauppaa käydään, mikä pitää taloutta kurissa ja elämä sujuu.

    Makriina ja ynnämuu ihmettelevät katoavia viestejä, joskus saan minäkin alusta aloittaa, kun viesti karkaa, itse syyllinen olen, näin luulen.
    Olen samaa mieltä tuosta demeterin ja ynnämuun kirjoittajataidoista, asiallisia on kummankin viestit ja mielellään niitä odottaa ja lukee, samaa voi sanoa monen muunkin kirjoituksista.
    En luetteloa tee, sekin on jotenkin kielteisenä koettu.

    Makriina en jaksa siirtää tuolejani parvekkeelle, hyvää varmaan tekisi sydämensä pohjasta niitä hakata, ja varmaan toteaisin pölyä lähtee, imurointi ei muuta kuin pinnasta pölyt kerää.
    Eilen kirjahyllyn tyhjennys teetti töitä, kaksi kirjaa isompia jaksoin kerralla siirrellä, kun en täytenä jaksanut hyllyä siirtää, no tulipa pölyt pyyhittyä hyllyistäkin, lasien takana ovat kirjat, mutta katsopa kummaa, pölyä oli sinnekin ilmaantunut.
    Tänään joudun urheilijoiden käyttämiin hiekkarannekkeisiin turvautumaan, ranteet kipeytyivät, herkemmin kipeytyivät, kun tuo sänkypeitonteko niistä mehut vei.
    Tässäpä nyt tuli valitusosiokin tehtyä ja siivouksestakin osin, vaikka lupasin olla kirjoittamatta;)

    Nyt jatkuu hommat muissa huoneissa ja uskon, että illalla on tyytyväinen ja väsynyt mummo, joka kättensä aikaan saannoksia ihastelee;)
    Mieli hyvä, mitäpä pienistä harmeista, onhan aikaa taas parannella seuraavaan kertaan mennessä;)
    Mukavaa viikonlopun alkua itse kullekin.

    Wappukin tulossa ihan ovella. Nyt on aika katsoa, että pihakin siirtyy keväiseen asuun. Pitää saada pihapurkkeihin kukat ja heittää vanhat kanervat roskiin.

    Joko kerroin, että siilikin on jo herännyt. Se tallusteli eilen aamulla nurmikossa. Vuosia se on asunut kuistin alla, mutta en ole sitä ruokkinut, kun olen ajatellut, että samalle kupille kutsuisin hiiriä ja rottiakin, joita ei ole viime aikoina alueellamme pahemmin esiintynyt.
    Taloyhtiö on sopinut, että ruokinnasta luovutaan.

    Niin se siivousintokin vain leviää palstalaisten joukkoon, joku jo ihmetteli, miksei suursiivouksia tehdä kaikkina vuoden aikoina. Hänelle ihan tiedoksi, että sallittuahan se on jokaisen oman innostuksen mukaan.
    Kyllä minä lapsuudestani muistan, kuinka suursiivouksia tehtiin keväisin ja syksyisin, ja jouluksi vielä muiden hommien lisäksi.
    Muistan, että hyllypaperitkin piti komeroihin vaihtaa kerran vuodessa. Nyt ei sellaisia enää ole edes myynnissä.
    Ja ikkunoiden raot peitettiin liimapaperilla, joita sitten keväällä liotettiin pois, ja sisäikkunat vietiin vintille.
    Kaikenlaista turhaa hommaa on aikanaan pidetty hyvän taloudenpidon osoituksena.
    Ei ihme, että niin monien tyttöjen itsenäinen ura aikuisuuteen alkoi kotiapulaisen tehtävissä. Apulaisia tarvittiin. Kotipulainen oppi taloustyöt ja osasi sitten hoitaa oman huushollinsa aikanaan mallikkaasti.
    Tämän päivän kotiapulaiset työskentelevät ulkomailla kieltä oppimassa, ja heillä on hieno ammattinimike aurpair. Ihan omia televisio-ohjelmiakin heidän toimistaan on esitetty. En tosin ole seurannut, joten en tiedä, kuinka hohdokasta tämän päivän kotiapulaisen homma on. Mutta 80-luvulla oma tytärkin oli vuoden ulkomailla, ja kyllä kielitaito karttui.
    Nonnih. Tässäpä sitä tuli siivottua ajatuksia ja menneitä aikoja tuuleteltua.
    Samaan malliin jatketaan tätä aurinkoista päivää. Villatakki on tarpeen, mutta kyllä se kevät tulee!
    Hajamielinen Mkr.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Wappukin tulossa ihan ovella. Nyt on aika katsoa, että pihakin siirtyy keväiseen asuun. Pitää saada pihapurkkeihin kukat ja heittää vanhat kanervat roskiin.

    Joko kerroin, että siilikin on jo herännyt. Se tallusteli eilen aamulla nurmikossa. Vuosia se on asunut kuistin alla, mutta en ole sitä ruokkinut, kun olen ajatellut, että samalle kupille kutsuisin hiiriä ja rottiakin, joita ei ole viime aikoina alueellamme pahemmin esiintynyt.
    Taloyhtiö on sopinut, että ruokinnasta luovutaan.

    Niin se siivousintokin vain leviää palstalaisten joukkoon, joku jo ihmetteli, miksei suursiivouksia tehdä kaikkina vuoden aikoina. Hänelle ihan tiedoksi, että sallittuahan se on jokaisen oman innostuksen mukaan.
    Kyllä minä lapsuudestani muistan, kuinka suursiivouksia tehtiin keväisin ja syksyisin, ja jouluksi vielä muiden hommien lisäksi.
    Muistan, että hyllypaperitkin piti komeroihin vaihtaa kerran vuodessa. Nyt ei sellaisia enää ole edes myynnissä.
    Ja ikkunoiden raot peitettiin liimapaperilla, joita sitten keväällä liotettiin pois, ja sisäikkunat vietiin vintille.
    Kaikenlaista turhaa hommaa on aikanaan pidetty hyvän taloudenpidon osoituksena.
    Ei ihme, että niin monien tyttöjen itsenäinen ura aikuisuuteen alkoi kotiapulaisen tehtävissä. Apulaisia tarvittiin. Kotipulainen oppi taloustyöt ja osasi sitten hoitaa oman huushollinsa aikanaan mallikkaasti.
    Tämän päivän kotiapulaiset työskentelevät ulkomailla kieltä oppimassa, ja heillä on hieno ammattinimike aurpair. Ihan omia televisio-ohjelmiakin heidän toimistaan on esitetty. En tosin ole seurannut, joten en tiedä, kuinka hohdokasta tämän päivän kotiapulaisen homma on. Mutta 80-luvulla oma tytärkin oli vuoden ulkomailla, ja kyllä kielitaito karttui.
    Nonnih. Tässäpä sitä tuli siivottua ajatuksia ja menneitä aikoja tuuleteltua.
    Samaan malliin jatketaan tätä aurinkoista päivää. Villatakki on tarpeen, mutta kyllä se kevät tulee!
    Hajamielinen Mkr.

    Ei saa heittää roskiin kasveja, vie ne kanervat kompostoriin! Muista ottaa muovipurkit pois ja vie ne omaan kierrätysastiaansa!


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvää alkavaa perjantaipäivää, taas viikonloppu edessä., säästä en tällä kertaa mitään kerrokaan, kun sekin harmia joillekin aiheuttaa;)
    Siivous edelleen menossa, ei siitäkään sen enempää.
    Kovin vähän asiaa mistä voisi kirjoittaa, kun kaikki on moneen kertaan kirjoitettu, mutta voihan olla joillekin uusimmille arvoitus, jos ei uusintoja tehtäisi.
    Väki vaihtuu ja ihan kaikkea ei ehkä jokainen ehdi lukemaankaan, joten kertausta voisi kaiketi joskus suosia.

    Sen verran kysymykseen vastaan, kyllä syyssiivous kuuluu asiaan, siis perusteellisesti tehty, jouluksi sitten monetkin siivoavat ja vaihtavat verhoja, kesälläkin kai juhannussiivous hieman isommin.
    Siivoaminen on homma, mikä ei koskaan turhaa ole.

    Tulipa noista lakoista mieleen erään baarityöntekijän maininta vappumarssista, työläiset marssii, nyt näitä työläisiä löytyy jo koulutetuiltakin aloilta, lakot päivän sana.
    Ehkä se on todettu hyväksi keinoksi hoitaa palkkapolitiikkaa, toivoisi muuten onnistuvan.
    Paperimiesten kuin muidenkin tuottavassa työssä olevien työllä kauppaa käydään, mikä pitää taloutta kurissa ja elämä sujuu.

    Makriina ja ynnämuu ihmettelevät katoavia viestejä, joskus saan minäkin alusta aloittaa, kun viesti karkaa, itse syyllinen olen, näin luulen.
    Olen samaa mieltä tuosta demeterin ja ynnämuun kirjoittajataidoista, asiallisia on kummankin viestit ja mielellään niitä odottaa ja lukee, samaa voi sanoa monen muunkin kirjoituksista.
    En luetteloa tee, sekin on jotenkin kielteisenä koettu.

    Makriina en jaksa siirtää tuolejani parvekkeelle, hyvää varmaan tekisi sydämensä pohjasta niitä hakata, ja varmaan toteaisin pölyä lähtee, imurointi ei muuta kuin pinnasta pölyt kerää.
    Eilen kirjahyllyn tyhjennys teetti töitä, kaksi kirjaa isompia jaksoin kerralla siirrellä, kun en täytenä jaksanut hyllyä siirtää, no tulipa pölyt pyyhittyä hyllyistäkin, lasien takana ovat kirjat, mutta katsopa kummaa, pölyä oli sinnekin ilmaantunut.
    Tänään joudun urheilijoiden käyttämiin hiekkarannekkeisiin turvautumaan, ranteet kipeytyivät, herkemmin kipeytyivät, kun tuo sänkypeitonteko niistä mehut vei.
    Tässäpä nyt tuli valitusosiokin tehtyä ja siivouksestakin osin, vaikka lupasin olla kirjoittamatta;)

    Nyt jatkuu hommat muissa huoneissa ja uskon, että illalla on tyytyväinen ja väsynyt mummo, joka kättensä aikaan saannoksia ihastelee;)
    Mieli hyvä, mitäpä pienistä harmeista, onhan aikaa taas parannella seuraavaan kertaan mennessä;)
    Mukavaa viikonlopun alkua itse kullekin.

    Henkisen työn tekijät ovat työläsiä siinä missä duunaritkin. Vastuu esimiestehtävissä painaa, usein monenkymmenen ja sadan alausen leivästäkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei saa heittää roskiin kasveja, vie ne kanervat kompostoriin! Muista ottaa muovipurkit pois ja vie ne omaan kierrätysastiaansa!

    Niin just! Voisitko vielä neuvoa vessareissuille peräpään pyyhintään ohjeitakin. Jos joku ei niitäkään vielä tiedä tähän ikään mennessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin just! Voisitko vielä neuvoa vessareissuille peräpään pyyhintään ohjeitakin. Jos joku ei niitäkään vielä tiedä tähän ikään mennessä.

    On se makriinakin kova kaikessa muita neuvomaan käja opetamaan. Taitaa olla ex kansankynttilä.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Hyvää alkavaa perjantaipäivää, taas viikonloppu edessä., säästä en tällä kertaa mitään kerrokaan, kun sekin harmia joillekin aiheuttaa;)
    Siivous edelleen menossa, ei siitäkään sen enempää.
    Kovin vähän asiaa mistä voisi kirjoittaa, kun kaikki on moneen kertaan kirjoitettu, mutta voihan olla joillekin uusimmille arvoitus, jos ei uusintoja tehtäisi.
    Väki vaihtuu ja ihan kaikkea ei ehkä jokainen ehdi lukemaankaan, joten kertausta voisi kaiketi joskus suosia.

    Sen verran kysymykseen vastaan, kyllä syyssiivous kuuluu asiaan, siis perusteellisesti tehty, jouluksi sitten monetkin siivoavat ja vaihtavat verhoja, kesälläkin kai juhannussiivous hieman isommin.
    Siivoaminen on homma, mikä ei koskaan turhaa ole.

    Tulipa noista lakoista mieleen erään baarityöntekijän maininta vappumarssista, työläiset marssii, nyt näitä työläisiä löytyy jo koulutetuiltakin aloilta, lakot päivän sana.
    Ehkä se on todettu hyväksi keinoksi hoitaa palkkapolitiikkaa, toivoisi muuten onnistuvan.
    Paperimiesten kuin muidenkin tuottavassa työssä olevien työllä kauppaa käydään, mikä pitää taloutta kurissa ja elämä sujuu.

    Makriina ja ynnämuu ihmettelevät katoavia viestejä, joskus saan minäkin alusta aloittaa, kun viesti karkaa, itse syyllinen olen, näin luulen.
    Olen samaa mieltä tuosta demeterin ja ynnämuun kirjoittajataidoista, asiallisia on kummankin viestit ja mielellään niitä odottaa ja lukee, samaa voi sanoa monen muunkin kirjoituksista.
    En luetteloa tee, sekin on jotenkin kielteisenä koettu.

    Makriina en jaksa siirtää tuolejani parvekkeelle, hyvää varmaan tekisi sydämensä pohjasta niitä hakata, ja varmaan toteaisin pölyä lähtee, imurointi ei muuta kuin pinnasta pölyt kerää.
    Eilen kirjahyllyn tyhjennys teetti töitä, kaksi kirjaa isompia jaksoin kerralla siirrellä, kun en täytenä jaksanut hyllyä siirtää, no tulipa pölyt pyyhittyä hyllyistäkin, lasien takana ovat kirjat, mutta katsopa kummaa, pölyä oli sinnekin ilmaantunut.
    Tänään joudun urheilijoiden käyttämiin hiekkarannekkeisiin turvautumaan, ranteet kipeytyivät, herkemmin kipeytyivät, kun tuo sänkypeitonteko niistä mehut vei.
    Tässäpä nyt tuli valitusosiokin tehtyä ja siivouksestakin osin, vaikka lupasin olla kirjoittamatta;)

    Nyt jatkuu hommat muissa huoneissa ja uskon, että illalla on tyytyväinen ja väsynyt mummo, joka kättensä aikaan saannoksia ihastelee;)
    Mieli hyvä, mitäpä pienistä harmeista, onhan aikaa taas parannella seuraavaan kertaan mennessä;)
    Mukavaa viikonlopun alkua itse kullekin.

    Tähänkö nyt on tultu ? Että vuosikaudet suosittua kirjoituspalstaa pitänyt SkillaN joutuu nyt pohtimaan, mitä voisi sanoa, mitä kirjoittaa, ettei tulisi näiltä huomautuksia ja suoranaisia tylytyksiä ja osaisi ottaa "kaikki" huomioon, taikoa hyvää mieltä niin isoon joukkoon, että sen määrää emme edes tiedä ?
    "Ihmiselle mahdoton tehtävä" totesi Mikko Juva arkkipiispan hommasta ja taitaa päteä tähänkin.
    Jos ihmiselle on annettu sellainen kertojan lahja kuin SkillaNilla on, eikö sille voisi antaa tilaa ja jos se herättää ajatuksia tai kysymyksiä, eikö siihen voisi suhtautua vertaisena, jakamisen hengessä, ei haastajana tai "paremmin" tietävänä ?

    Eikö me kaikki aamuisin katsota ikkunasta ulos ? Millainen on sää ja onhan se asia, jonka me kaikki noteeraamme, koska se myös asettaa tiettyjä reunaehtoja päiväämme ja sen askareisiin. Ja säähän on myös joka päivä "uusi", ei sen mainitseminen ole "vanhan toistoa", mielestäni.
    Myös arkiset askareet ovat meille kaikille yhteisiä ja niiden kuvaus on omiaan luomaan tiettyä yhteenkuuluvuutta, vertaisuutta. Niin ainakin itse koen, vaikka en omassa arjessani ole millään tavalla loistokas, minulla ei ole mitään erityistaitoja arkeni hoitamiseen, mutta voihan sekin olla kertomisen väärti ?..))

    Samaa varovaisuutta koen itse kirjoittamisessa nykyisin. Paljon joutuu mietimään omia sanomisiaan, vaikka itse tietää, ettei tahdolla tahtoisi ketään loukata, ei kenenkään mieltä pahoittaa. Puutteena koen myös sen, että toisten noteeraaaminen tai se parjattu "kehuminen" on täällä erityistarkkailun kohteena.

    Juuri eilen oli tutun kanssa hyvä keskustelu tästä. Molemmat katsoimme, että ihmiset lähtökohtaisesti suhtautuvat toiseen ihmiseen myötämielisesti, kiinnostuneestikin. Miksi sekin täällä on kadoksissa, vai onko ? Jos vahingossa huomaa toisen positiivisessa hengessä, antaa hänelle hyvää palautetta, heti tulee syytös tuosta nuoleskelusta ja vähintäinkin perätään "tasapuolisuutta" - kuten itselleni on joskus käynyt. Kaikki pitäisi noteerata, heidätkin, joita emme edes tunne.

    Arkeen mennäkseni. Veljentyttö, vegaani, toi minulle viimeksi mustasilmäpapuja. Ne ovat lojuneet kaapissa pitkään, mutta nyt päätin tarttua toimeen ruokahävikkiä estääkseni ja kasvisproteenin käyttöä lisätäkseni.
    Kun tilaan ruoikalähetyksen vain kahdesti kuukaudessa, juurekset eivät tahdo kestää kylmätilassa (+12) sitä aikaa. Siksi on pakko käyttää ne ennen kuin tarvetta olisi ja nyt
    valmistaa juuresvuoka: punajuuri, porkkana, sipuli, pavut, ranskankerma ja vihannesliemikuutio. Pitkä kypsytys uunissa ja hyvää on ollut, ja kevyttä..))

    Maitoa ja valmista juustoraastetta on myös "liikaa", nekin pitäisi käyttää eli lasagnen tekoon pitäisi ryhtyä. Jaksaakohan vanha niin "paljon" samana päivänä ?..))

    Hyvä päivä ruuanlaittoon kuitenkin , kun ulos ei tee mieli mennä. Kylmää on ja luntakin satoi äsken.
    Makriina näitä pihapuuhia onkin kuvannut. Olen painanut mieleeni, vastaisen varalle..))

    Hyvää perjantaita ja viikonloppua kaikille,
    demeter1


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Wappukin tulossa ihan ovella. Nyt on aika katsoa, että pihakin siirtyy keväiseen asuun. Pitää saada pihapurkkeihin kukat ja heittää vanhat kanervat roskiin.

    Joko kerroin, että siilikin on jo herännyt. Se tallusteli eilen aamulla nurmikossa. Vuosia se on asunut kuistin alla, mutta en ole sitä ruokkinut, kun olen ajatellut, että samalle kupille kutsuisin hiiriä ja rottiakin, joita ei ole viime aikoina alueellamme pahemmin esiintynyt.
    Taloyhtiö on sopinut, että ruokinnasta luovutaan.

    Niin se siivousintokin vain leviää palstalaisten joukkoon, joku jo ihmetteli, miksei suursiivouksia tehdä kaikkina vuoden aikoina. Hänelle ihan tiedoksi, että sallittuahan se on jokaisen oman innostuksen mukaan.
    Kyllä minä lapsuudestani muistan, kuinka suursiivouksia tehtiin keväisin ja syksyisin, ja jouluksi vielä muiden hommien lisäksi.
    Muistan, että hyllypaperitkin piti komeroihin vaihtaa kerran vuodessa. Nyt ei sellaisia enää ole edes myynnissä.
    Ja ikkunoiden raot peitettiin liimapaperilla, joita sitten keväällä liotettiin pois, ja sisäikkunat vietiin vintille.
    Kaikenlaista turhaa hommaa on aikanaan pidetty hyvän taloudenpidon osoituksena.
    Ei ihme, että niin monien tyttöjen itsenäinen ura aikuisuuteen alkoi kotiapulaisen tehtävissä. Apulaisia tarvittiin. Kotipulainen oppi taloustyöt ja osasi sitten hoitaa oman huushollinsa aikanaan mallikkaasti.
    Tämän päivän kotiapulaiset työskentelevät ulkomailla kieltä oppimassa, ja heillä on hieno ammattinimike aurpair. Ihan omia televisio-ohjelmiakin heidän toimistaan on esitetty. En tosin ole seurannut, joten en tiedä, kuinka hohdokasta tämän päivän kotiapulaisen homma on. Mutta 80-luvulla oma tytärkin oli vuoden ulkomailla, ja kyllä kielitaito karttui.
    Nonnih. Tässäpä sitä tuli siivottua ajatuksia ja menneitä aikoja tuuleteltua.
    Samaan malliin jatketaan tätä aurinkoista päivää. Villatakki on tarpeen, mutta kyllä se kevät tulee!
    Hajamielinen Mkr.

    Vaikka kehuminen näyttäisi täällä olevan arvelluttava asia, tahdon silti kehua myös Makriinan kertojantaitoa. Ainakin itse tykkään näistä tarinoista, joissa on perspektiiviä, jotka ulottuvat pitkälle, tämän päivän ulkopuolelle, menneeseen, mihin tämäkin päivä pohjaa...
    Ja taas se "tasapuolisuus": nimiä mainitsematta täällä on toki muitakin hyviä kertojia: nimeltä mainitut "ynnämuut"..))
    demeter1


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vaikka kehuminen näyttäisi täällä olevan arvelluttava asia, tahdon silti kehua myös Makriinan kertojantaitoa. Ainakin itse tykkään näistä tarinoista, joissa on perspektiiviä, jotka ulottuvat pitkälle, tämän päivän ulkopuolelle, menneeseen, mihin tämäkin päivä pohjaa...
    Ja taas se "tasapuolisuus": nimiä mainitsematta täällä on toki muitakin hyviä kertojia: nimeltä mainitut "ynnämuut"..))
    demeter1

    Kolmen kärki, keskinäisen kehun kova kolmikko : skillan, makriina ja demeter. Välilä lipaisee mukana ynnämuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kolmen kärki, keskinäisen kehun kova kolmikko : skillan, makriina ja demeter. Välilä lipaisee mukana ynnämuu.

    Sattuvasti sanottu, Ano 13.42, kkk..)) Jos sinäkin kirjoittaisit nimimerkillä ja usein, pääsisit varmasti samaan kerhoon...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kolmen kärki, keskinäisen kehun kova kolmikko : skillan, makriina ja demeter. Välilä lipaisee mukana ynnämuu.

    Kainuun kaunotar ja pulu on yhä ylittämätön pari, jaetulla ykkössijalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kainuun kaunotar ja pulu on yhä ylittämätön pari, jaetulla ykkössijalla.

    No johan on! "Välilä lipaisee mukana ynnämuu!" Pitänee sitten "Välilä"tai
    välillä pitää pitempiä taukoja.


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    No johan on! "Välilä lipaisee mukana ynnämuu!" Pitänee sitten "Välilä"tai
    välillä pitää pitempiä taukoja.

    Ei kannata välittää. Lähinnä käy sääliksi pahansuovat ihmiset. Ilkeys ja pahansuopuus
    on kateuden ja katkeruuden lähisukulainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Henkisen työn tekijät ovat työläsiä siinä missä duunaritkin. Vastuu esimiestehtävissä painaa, usein monenkymmenen ja sadan alausen leivästäkin.

    Olen samaa mieltä ja aina olen näin olettanut, mutta aikojen alussa, viime vuosisadalla oli toisin ja siksi esimerkiksi laitoinkin baarityöntekijän ilmaisun.
    Hän ei ehkä ajatellut kuuluvansa työläiseksi, palkka oli varmaan heikompi mitä näillä marssivilla työläisillä, oletan näin.

    Onneksi aika on muuttunut, nyt puhutaan ihmisistä joka ammatissa. ja ihminen on kaiken alku, johtajienkin. Unohtui kirjautuminen skillanilta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kainuun kaunotar ja pulu on yhä ylittämätön pari, jaetulla ykkössijalla.

    Paitsi että se on Kainuun kaunAtar. Vain omissa narsistikuvitelmissaan kaunotar.


  • Anonyymi

   Kauhean pahoillani, ano hyvä! Ei olla tultu ajatelleeksi, että ihan palstan kiinnostavuuden lisäämiseksi pitäisi välillä ilkeillä keskenämme, se auttaisi lukijoita.
   Ihan ollaan sopuisasti kirjoiteltu, onpa ollut joukossa useita muitakin, emme ihan keskenämme ole tätä kerhoa ylläpidetty.
   Tämän mukavan porukan kokoontumispaikka on Nojatuoli, jonne lähes päivittäin istahdamme jutustelemaan, tämä siis KUVAANNOLLISESTI, kiiruhdan sanomaan, ettet nyt kuvittele jotain piilopirttiä. Eikä kahvipirttiä.
   Arkipäiväisiä asioita vatkaamme, kuulumisia kerromme, vaivojamme joskus valittelemme. Voidaanko sanoa, että saamme palstalta vertaistukea? Se on nykyisin muotisana.

   Mukaan vaan., ano. Uudet tuulet ovat tervetulleita, uskallan sanoa näin äkkipäätä.
   Säästä on mukava puhua, tänäänkin on aurinkoa, mutta hyytävän kylmää.
   Yritin saada kuistin siistiksi, mutta oli jätettävä kesken se homma, kun tuli pikavieras. Eihän se mitään, jatkuu huomenna.
   Miksi ihmeessä en muista tänään kirjautua? Muisti pätkii.
   Mkr.

  • Anonyymi

   Kiinnostavuus palstaa kohtaan hyytyy, kun siellä asetellaan "hyviin kirjoittajiin", entäs ne muut, ovatko vallan huonoja?
   Tyylillään jokainen taaplaa ja eipä täällä kukaan niin erinomainen ole.
   Kirjoitellaan vain, ilman arviointia!

   Hyvää Vappua, simaa ja tippaleipiä!

   • Anonyymi

    Ei määrä aina laatua korvaa.


  • Anonyymi

   Yksisarvi otsassa ei jää niin arvoitukseksi säitä seuratessa.

  • Anonyymi

   Vanhalla iällä oppii, että on täysin mahdotonta yrittää miellyttää
   jokaista ihmistä,
   kun taas kaikkien suututtaminen on todella helppoa.

   Niin hauskaa vappua kuin pystytte viettämään !

   Minä olen tullut siihen ikään, että sammun sohvalle,
   vaikken ole tullut humalassa kotiin.

   • Anonyymi

    Sohvalle sammuminen lienee monille tuttu asia ilman humalaakin, tässä iässä. Päiväunet on otettava, on sitten arki tai pyhä.
    Meikäläiselle on hyvä unilääke luonto-ohjelmat televisiossa. Yksitoikkoisen juontajan selostus saa minut unten maille jo alkumetreillä. Hyvin Serengeti ruuan päälle nukuttaa.
    Suosittelen rentouttavia päikkäreitä kaikille, sillä ikä väsyttää, ja ärtymys valtaa mielen. Jopa niin pieni asia kuin S24 tuntuu aiheuttavan joillekin jatkuvaa harmitusta.
    Iloa päiväänne!
    Ja nyt hyvää yötä.
    Mkr.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sohvalle sammuminen lienee monille tuttu asia ilman humalaakin, tässä iässä. Päiväunet on otettava, on sitten arki tai pyhä.
    Meikäläiselle on hyvä unilääke luonto-ohjelmat televisiossa. Yksitoikkoisen juontajan selostus saa minut unten maille jo alkumetreillä. Hyvin Serengeti ruuan päälle nukuttaa.
    Suosittelen rentouttavia päikkäreitä kaikille, sillä ikä väsyttää, ja ärtymys valtaa mielen. Jopa niin pieni asia kuin S24 tuntuu aiheuttavan joillekin jatkuvaa harmitusta.
    Iloa päiväänne!
    Ja nyt hyvää yötä.
    Mkr.

    Lauantaiaamua aluillaan ja siitäpä päivään hupenee kovaa vauhtia, harmikseni hieman harmaalta näyttää, mutta keittiön ikkunan aion pestä, satoi tai paistoi.
    Urakkani loppusuoralla, mutta jopa on mummokin melkein uupahtanut,
    Urheilu tikkailla onnistui ja tarvittavat hommat tuli tehtyä, vaikka jossain välin jo ajattelin, että annan periksi.
    Vielä säilyi yhteiskunnan tuet minua huonokuntoisemmille ja heille se on tarpeen, joilla voimat todella olemattomat.

    Makriina päiväunia kehoitelee otettavaksi, varsinaisia päiväunia en ota, mutta torkahdan pienen tovin tuolissani ja illalla kohta yhdeksän jälkeen nuokkuminen alkaa.
    Melko säännölleen kymmenen maissa vuoteeseen menen ja aamulla kohta viiden jälkeen herään.
    Aamuvoimistelu ja ajatusten kerääminen, sitten ylös kahvin keittoon ja lehden lukuun.

    Mahdoton on se tehtävä joka täällä toteutettavaksi useinkin annetaan, mitä saa, mitä voi kirjoittaa, että kaikkia miellyttäisi.
    Meistä nimimerkillä kirjoittajista muodostuu kirjoittajia, joita seurataan ja vikoja etsitään, niin Makriina, kuin demeter ja ynnämuukin saa osansa, aivan aiheetta.
    Onhan Eliaana, Neeassa ja fiinufammukin osansa saaneet, myös anot joilla jotain mukavaa sanottavaa löytyy ja onneksi heitäkin mukana on, siitä kiitän.
    Oma valintani on, kun etsin tyyliä kirjoittaa loukkaamatta, silti aina vaan epäonnistun.
    Tuleekin mieleeni aika entinen, Kahvipirtin aikaan, silloin vaan kirjoiteltiin jokainen omaan tyyliinsä, mutta noita viestejä missä virheitä etsitään, en muista olleen, oliko niin että pienistä ei välitetty.
    Hauskan pito oli pääasiana, huumori kukki ja samanhenkisinä kirjoittajat toisensa koki.
    Onko ihmismieli muuttunut, nyt vaan näitä virheitä etsitään, jopa toisten kiittelystä, mikä luulisi olevan kaikille mukavampaa kiitosta antaa, kuin pahaa mieltä aikaan saada.
    Mielestäni jokainen kirjoittaja voi ponnahdusalustan toisille antaa vastaukseen mikä jatkuessaan kirjoittelun sujuvaksi tekee, lukea viestit sillä silmällä, ettei viesteissä ikäviä asioita nimetä.
    Väärinkäsityksiä tulee paljonkin, kun ei aina osaa katsoa mihin kirjoitukseen vastaus on tarkoitettu ja selittelyjä sitten kaivataan.
    Turhaa selittelyä tämäkin viesti sisältää, ei kukaan pysty toisen mieltä muuttamaan, jos asianomainen ei itse sitä halua, jos seuraa ketjua sillä mielellä, että korjaamista löytyy ja sitten siihen puuttuen.

    Olen syyllistynyt selittelyjen virtaan, pitäisi jättää arvostelut sikseen ja jatkaa omalla tyylillään sen paremmin viestejään korjaamatta, kirjoitin mitä kirjoitin tyyliin.
    Kuitenkin jatkan kiitosten antamista, jos siihen kohteen löydän, moitteen sanaa vältän ja säästä muiden arkiasioiden keralla kirjoittelen, sillä eihän sääkään aina samanlainen ole joka puolen maatamme, joten sekin voi jotain asiantynkää antaa.
    En usko kenenkään nimimerkillä kirjoittajan kiitoksia kaipaavan, viestistä selviää se tyytyväinen mieli minkä haluavat antaa.
    Kirjoitellaan ja eletään niin, ettei asiat mutkistu ja muutu riidaksi asti, se on koettu ja hyvää mieltä ei koskaan liikaa tule, ei kiitoksiakaan.

    Iloista mieltä Vapunaaton juhlintaan, iloa ja hauskuuttakin tämä elämän vaihe kaipaa, liikaa on harmeja saatu kokea, tulevaisuudesta ei tiedä, siksi nautitaan elämästä niin hyvin kuin siihen rahkeita riittää;)


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Lauantaiaamua aluillaan ja siitäpä päivään hupenee kovaa vauhtia, harmikseni hieman harmaalta näyttää, mutta keittiön ikkunan aion pestä, satoi tai paistoi.
    Urakkani loppusuoralla, mutta jopa on mummokin melkein uupahtanut,
    Urheilu tikkailla onnistui ja tarvittavat hommat tuli tehtyä, vaikka jossain välin jo ajattelin, että annan periksi.
    Vielä säilyi yhteiskunnan tuet minua huonokuntoisemmille ja heille se on tarpeen, joilla voimat todella olemattomat.

    Makriina päiväunia kehoitelee otettavaksi, varsinaisia päiväunia en ota, mutta torkahdan pienen tovin tuolissani ja illalla kohta yhdeksän jälkeen nuokkuminen alkaa.
    Melko säännölleen kymmenen maissa vuoteeseen menen ja aamulla kohta viiden jälkeen herään.
    Aamuvoimistelu ja ajatusten kerääminen, sitten ylös kahvin keittoon ja lehden lukuun.

    Mahdoton on se tehtävä joka täällä toteutettavaksi useinkin annetaan, mitä saa, mitä voi kirjoittaa, että kaikkia miellyttäisi.
    Meistä nimimerkillä kirjoittajista muodostuu kirjoittajia, joita seurataan ja vikoja etsitään, niin Makriina, kuin demeter ja ynnämuukin saa osansa, aivan aiheetta.
    Onhan Eliaana, Neeassa ja fiinufammukin osansa saaneet, myös anot joilla jotain mukavaa sanottavaa löytyy ja onneksi heitäkin mukana on, siitä kiitän.
    Oma valintani on, kun etsin tyyliä kirjoittaa loukkaamatta, silti aina vaan epäonnistun.
    Tuleekin mieleeni aika entinen, Kahvipirtin aikaan, silloin vaan kirjoiteltiin jokainen omaan tyyliinsä, mutta noita viestejä missä virheitä etsitään, en muista olleen, oliko niin että pienistä ei välitetty.
    Hauskan pito oli pääasiana, huumori kukki ja samanhenkisinä kirjoittajat toisensa koki.
    Onko ihmismieli muuttunut, nyt vaan näitä virheitä etsitään, jopa toisten kiittelystä, mikä luulisi olevan kaikille mukavampaa kiitosta antaa, kuin pahaa mieltä aikaan saada.
    Mielestäni jokainen kirjoittaja voi ponnahdusalustan toisille antaa vastaukseen mikä jatkuessaan kirjoittelun sujuvaksi tekee, lukea viestit sillä silmällä, ettei viesteissä ikäviä asioita nimetä.
    Väärinkäsityksiä tulee paljonkin, kun ei aina osaa katsoa mihin kirjoitukseen vastaus on tarkoitettu ja selittelyjä sitten kaivataan.
    Turhaa selittelyä tämäkin viesti sisältää, ei kukaan pysty toisen mieltä muuttamaan, jos asianomainen ei itse sitä halua, jos seuraa ketjua sillä mielellä, että korjaamista löytyy ja sitten siihen puuttuen.

    Olen syyllistynyt selittelyjen virtaan, pitäisi jättää arvostelut sikseen ja jatkaa omalla tyylillään sen paremmin viestejään korjaamatta, kirjoitin mitä kirjoitin tyyliin.
    Kuitenkin jatkan kiitosten antamista, jos siihen kohteen löydän, moitteen sanaa vältän ja säästä muiden arkiasioiden keralla kirjoittelen, sillä eihän sääkään aina samanlainen ole joka puolen maatamme, joten sekin voi jotain asiantynkää antaa.
    En usko kenenkään nimimerkillä kirjoittajan kiitoksia kaipaavan, viestistä selviää se tyytyväinen mieli minkä haluavat antaa.
    Kirjoitellaan ja eletään niin, ettei asiat mutkistu ja muutu riidaksi asti, se on koettu ja hyvää mieltä ei koskaan liikaa tule, ei kiitoksiakaan.

    Iloista mieltä Vapunaaton juhlintaan, iloa ja hauskuuttakin tämä elämän vaihe kaipaa, liikaa on harmeja saatu kokea, tulevaisuudesta ei tiedä, siksi nautitaan elämästä niin hyvin kuin siihen rahkeita riittää;)

    Ei tänne ole pakko kirjoittaa jos se on jatkuvaa valittamaista toisista kirjoittajista.


   • Anonyymi
    SkillaN kirjoitti:

    Lauantaiaamua aluillaan ja siitäpä päivään hupenee kovaa vauhtia, harmikseni hieman harmaalta näyttää, mutta keittiön ikkunan aion pestä, satoi tai paistoi.
    Urakkani loppusuoralla, mutta jopa on mummokin melkein uupahtanut,
    Urheilu tikkailla onnistui ja tarvittavat hommat tuli tehtyä, vaikka jossain välin jo ajattelin, että annan periksi.
    Vielä säilyi yhteiskunnan tuet minua huonokuntoisemmille ja heille se on tarpeen, joilla voimat todella olemattomat.

    Makriina päiväunia kehoitelee otettavaksi, varsinaisia päiväunia en ota, mutta torkahdan pienen tovin tuolissani ja illalla kohta yhdeksän jälkeen nuokkuminen alkaa.
    Melko säännölleen kymmenen maissa vuoteeseen menen ja aamulla kohta viiden jälkeen herään.
    Aamuvoimistelu ja ajatusten kerääminen, sitten ylös kahvin keittoon ja lehden lukuun.

    Mahdoton on se tehtävä joka täällä toteutettavaksi useinkin annetaan, mitä saa, mitä voi kirjoittaa, että kaikkia miellyttäisi.
    Meistä nimimerkillä kirjoittajista muodostuu kirjoittajia, joita seurataan ja vikoja etsitään, niin Makriina, kuin demeter ja ynnämuukin saa osansa, aivan aiheetta.
    Onhan Eliaana, Neeassa ja fiinufammukin osansa saaneet, myös anot joilla jotain mukavaa sanottavaa löytyy ja onneksi heitäkin mukana on, siitä kiitän.
    Oma valintani on, kun etsin tyyliä kirjoittaa loukkaamatta, silti aina vaan epäonnistun.
    Tuleekin mieleeni aika entinen, Kahvipirtin aikaan, silloin vaan kirjoiteltiin jokainen omaan tyyliinsä, mutta noita viestejä missä virheitä etsitään, en muista olleen, oliko niin että pienistä ei välitetty.
    Hauskan pito oli pääasiana, huumori kukki ja samanhenkisinä kirjoittajat toisensa koki.
    Onko ihmismieli muuttunut, nyt vaan näitä virheitä etsitään, jopa toisten kiittelystä, mikä luulisi olevan kaikille mukavampaa kiitosta antaa, kuin pahaa mieltä aikaan saada.
    Mielestäni jokainen kirjoittaja voi ponnahdusalustan toisille antaa vastaukseen mikä jatkuessaan kirjoittelun sujuvaksi tekee, lukea viestit sillä silmällä, ettei viesteissä ikäviä asioita nimetä.
    Väärinkäsityksiä tulee paljonkin, kun ei aina osaa katsoa mihin kirjoitukseen vastaus on tarkoitettu ja selittelyjä sitten kaivataan.
    Turhaa selittelyä tämäkin viesti sisältää, ei kukaan pysty toisen mieltä muuttamaan, jos asianomainen ei itse sitä halua, jos seuraa ketjua sillä mielellä, että korjaamista löytyy ja sitten siihen puuttuen.

    Olen syyllistynyt selittelyjen virtaan, pitäisi jättää arvostelut sikseen ja jatkaa omalla tyylillään sen paremmin viestejään korjaamatta, kirjoitin mitä kirjoitin tyyliin.
    Kuitenkin jatkan kiitosten antamista, jos siihen kohteen löydän, moitteen sanaa vältän ja säästä muiden arkiasioiden keralla kirjoittelen, sillä eihän sääkään aina samanlainen ole joka puolen maatamme, joten sekin voi jotain asiantynkää antaa.
    En usko kenenkään nimimerkillä kirjoittajan kiitoksia kaipaavan, viestistä selviää se tyytyväinen mieli minkä haluavat antaa.
    Kirjoitellaan ja eletään niin, ettei asiat mutkistu ja muutu riidaksi asti, se on koettu ja hyvää mieltä ei koskaan liikaa tule, ei kiitoksiakaan.

    Iloista mieltä Vapunaaton juhlintaan, iloa ja hauskuuttakin tämä elämän vaihe kaipaa, liikaa on harmeja saatu kokea, tulevaisuudesta ei tiedä, siksi nautitaan elämästä niin hyvin kuin siihen rahkeita riittää;)

    Olihan mellä täällä ketjun henkeä alaspäin. vetävä "pesijä" pitkään,
    monta pitkää kuukautta.
    Ei ole ennää ketju samanhenkinen kuin ennen.


  • Anonyymi

   Nolostuu ilkeilijöitten puolesta – herrajumala, miten kukaan kehtaa olla
   noin tökerö?

  • Wanhoina hyvinä aikoina olin kesäapulaisena firmassa, joka sen aikaisen tavan mukaan oli ikäneitoja täynnä, Toimistoihin kun ei niinä aikoina rouvia töihin huolittu.
   Omalaatuisia nämä vuosisadan vaihteessa syntyneet neidit olivat, ja sanan säilää ei säästetty. Yksi otti minut uskotukseen ja kertoi minulle, että hänellä on tapana sanoa suoraan mitä ajatteli, eivätkä ne toiset siitä suutu. Totuus ei pala tulessakaan. Rehellinen pitää olla.
   Ihmettelin jo silloin, miksi totuuden pitää aina olla loukkaava, ja miksi se pitää toiselle julistaa. Itsekseni ajattelin, että viisaampi vaikenee. Eiväthän ne asiatkaan kovin ihmeellisiä olleet, mutta kiivaasti välillä niitä selviteltiin.
   Koetin ottaa opikseni. Ei jokaisen ole pakko olla totuuden torvi.

   Uhkarohkeasti kerron säätilankin tänä aamuna: aurinkoa, viileää, tuulee jonkin verran. Kiitos ja ylistys, en ole vappuriehaan menossa, vaan istun villahuivi hartioilla teeveen ääressä.
   Lasi kuohuvaa! Mutta tippaleivät ovat niin suututtavan kalliita, että jätin kauppaan.
   Olen huolissani siilistäni. Paleleekohan se. Vaipuvatko siilit takaisin talvihorteeseen, jos sää kylmenee liikaa?

  • Anonyymi

   Miten sujuu vapun aattonne? Minä tulin justiin saunasta ja sihautin olutpurkin auki. Kaadan samppanjalasillisen tai pari itselleni myöhemmin. ostin kaksi munkkia, toinen huomiseksi. Näpyttelen tässä vappumuistamisiaja yhdelle nimipäivän sankarittarelle onnitteluja. Skillanille vapputerveiset 🌹🥂 , muut saa napata myös jos haluaa. hyvää kevään ja kesän tuloa toivottaa ukkovaan

   • Anonyymi

    Ei täällä mitkä tahansa ukot vaan huomiota ja kiitosta saa, vaikka tulipuna ruusuja lähettelis.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei täällä mitkä tahansa ukot vaan huomiota ja kiitosta saa, vaikka tulipuna ruusuja lähettelis.

    Miten niin! On tähän ikään tullessa oppinut iloitsemaan jokaisesta ruususta. Pakostakin seurapiiri on pienentynyt, joten jokainen lähimmäinen on muuttunut entistä tärkeämmäksi.
    Mkr.


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1847
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1335
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   258
   1324
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   66
   1227
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1202
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   396
   1063
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   77
   965
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   123
   934
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   925
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   813