Vladimir Putinin salattu luksuselämä. 700 miljoonan euron ökyjahti italialaisessa satamassa.

Anonyymi

Julkisten tietojen mukaan Putin on toki vaatimaton mies: hän tienaa vain reilut satatuhatta euroa palkkana vuodessa, omistaa pienen asunnon Pietarissa, peräkärryn sekä kaksi neuvostoaikaista autoa.

Virallisen varallisuusilmoituksen tiedot ovat naurettavia, kun niitä tarkastelee Putinin elämästä ja omaisuudesta tehtyjen havaintojen ja tutkimusten valossa.

Viimeksi Moskovassa maaliskuussa järjestetyssä stadion-tapahtumassa hän esiintyi noin 12 000 euron Loro Piana -toppatakissa, jonka alta pilkotti liki 4 000 euron italialaisneule. Keskivertovenäläinen joutuisi laittamaan toppatakkiin kahden vuoden tienestinsä.

Putinin ranteessa vilahtelee toinen toistaan kalliimpia ja harvinaisempia kelloja, jollaisia keskivertovenäläinen ei saisi rahoillaan koskaan.

Putinin varsinainen luksuselämä on kuitenkin silmiltä ja kameroilta piilossa. Siihen on lyöty erittäin salainen -leima.

Seuraavassa yhteenvetoa Putinin elämäntyylistä ja omistuksista:

Hänellä arvioidaan olevan noin 20 asuntoa tai huvilaa eri puolilla Venäjää. Esimerkiksi Karjalan Kannaksen datshalla juhlittiin aikoinaan hänen tyttärensä häitä.

Yksi Putinin lempipaikoista on valtion virallisesti omistama residenssi Sotshissa. Kuvat sieltä kertovat hänen vapaa-ajanvietostaan tervehenkisten harrastusten äärellä.

Navalnyin suurin paljastus on mitä todennäköisimmin Putinille rakennettava valtava linna Mustanmeren rannalla. Tiluksien varustukseen kuuluu esimerkiksi täysimittainen maanalainen jääkiekkohalli, yltäkylläiset viiniviljelmät sekä tunneli rannalle. Kuvia sisustuksestakin on vuodettu julki.

Putinin arvioidaan niinikään omistavan yksityiskoneita ja luksusautoja, vaikka häntä ei ikinä ole kuvattu niiden kanssa. Presidentin tehtävissään hän ajelee kotimaisella Kortezh-limusiinilla.

Putinin erikoisvarusteltu ”lentävä Kreml” eli Iljushin-96-lentokone maksoi eri arvioiden mukaan noin 660 miljoonaa euroa ja sisältää väitetysti kullalla koristeltuja kalusteita sekä kuntosalin.

Putin on erityisen mieltynyt arvokelloihin. Hänen mielimerkkejään ovat Patek Philippe ja Blancpain. Kun Putin viime kesänä tapasi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Geneven huippukokouksessa, ranteessa vilahti vajaan kymppitonnin arvoinen Blancpain Grande Date Aqua Lung.

Blancpain on kuitenkin Putinin mittakaavalla karvalakkimallia, sillä vuonna 2018 Sveitsissä huutokaupattiin Bloombergin mukaan Putinille kuulunutta Patek Philippe 5208P -kelloa peräti noin 900 000 euron hinnalla. Timesin mukaan Putinin kokoelmiin kuuluu myös saksalaisen Lange&Söhnen platinarunkoinen, noin 450 000 euroa maksava aikarauta.

Jo vuosia asiantuntijoita on kutkuttanut kysymys Putinin todellisesta varallisuudesta.

Vuonna 2016 kansainvälinen Panaman paperit -paljastusjuttusarja kertoi, kuinka maailman silmäätekevät ovat kätkeneet omaisuuksia veroparatiiseihin. Putinin kohdalla huomio kiinnittyi välikäsien käyttöön.

Miten hänen ystävänsä ja tyttärensä kummisetä, sellisti Sergei Roldugin oli haalinut kahden miljardin dollarin omaisuutensa? Sellonsoitollako? Tuskin, sillä varat ovat väitteiden mukaan mitä todennäköisimmin Putinin.

Putin on luonnollisesti kuitannut väitteet länsimaiden parjausoperaatioksi häntä vastaan.

Putinin lähipiirin epäillään siirtäneen satumaisia summia ulkomaille vuosien mittaan.

Oligarkit ovat tienanneet rahansa esimerkiksi tuottoisilla valtion rakennusprojekteilla, joista on maksettu ylihintaa.

Kiitokseksi niiden saamisesta oligarkkien uskotaan maksaneen Putinille eräänlaista veroa.

Jos Putin pyytää oligarkeilta jotain, kyseessä ei oikeastaan ole pyyntö.

Venäjän hampaisiin joutunut amerikkalaisliikemies Bill Browder uskoo jopa, että jokaisen oligarkin omaisuudesta puolet on käytännössä Putinin.

Jos joku pullikoisi järjestelyä vastaan, tälle saattaisi käydä kuten Mihail Hodorkovskille, joka passitettiin väitetysti keksityin syyttein kymmeneksi vuodeksi vankileirille.

8

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuinka voi vielä 2020 -luvulla olla olla noin törkeä rosvo ja sekopää suuren valtion päämiehenä.
   Onko todellakin kansa peloteltu niin perusteellisesti, ja valehdeltu tietysti niin kauan kuin hullu Putikka ollut vallassa.
   Kansa elää köyhyydessä ja pieni Putinin rosvoporukka vie valtiön varat veroparatiiseihin , ja mihin kaikkeen keksivätkään.omaan käyttöön, luksuselämään.

  • Anonyymi

   Mummot taatusti ilahtuvat, kun lukevat juttuja Putinin ökyelämästä paikallisesta Seiska -lehdestä myydessään kaalinpäitä olemattoman eläkkeensä lisukkeena.

   • Anonyymi

    Ai Venäjälläkö muka moitittais Putinia? Kiellettyjen listallehan joutuu jo siitä, kun kyselee armeijaan otetun poikansa perään!


  • Anonyymi

   Fennonatsien kateellista puhetta.
   V.Putinilla on omistuksessa pieni asunto Pietarissa, pari peräkärryä ja Lada. Palkkakin on vaatimaton asema huomioiden.
   Putin siis elää hyvin vaatimattomasti ja siksi 83% venäläisistä antaa hänen toiminnalleen täyden tukensa.

   Toista on Suomessa esim. apteekkarien ja yksityislääkäreiden ansioiden osalta. Heidän ansiotason pienentämistä mietitään ihan sosiaaliministeriön tasolla 24/7.

   • Anonyymi

    Voi trolli parka et itsekkään varmaan usko tota sontaa Natsi Putinista.Putin on tosin vähän köyhtynyt kun kansalta varastetuista rahoista osa on kanissa. Saattaa olla että Putin on tosiasiassa fasisti


  • Anonyymi

   Meinaatko ettei Biden omista, mitään?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Hyvä uutinen on se, että Italian viranomaiset ovat nyt takavarikoineet Puten 700 miljoonan euron botskin. Sekös kyrsii venäläisiä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   149
   2842
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   236
   2208
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   111
   1270
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   362
   1208
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1195
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   107
   999
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   66
   843
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   43
   799
  9. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   754
  Aihe